Volusion vs Shopify | Viktiga skillnader du borde veta

volusion vs shopifyOm du’Vi har letat efter att bygga dig en onlinebutik, chansen är du’Jag har stött på både Shopify och Volusion.


Både Shopify och Volusion är dedikerade e-handelsplattformar, men det finns fortfarande några stora skillnader mellan dem. För det första har Shopify mycket mer avancerade försäljningsfunktioner än Volusion, medan Volusion’Styrkorna ligger i analys- och dataverktygen. Volusion är mycket svårare att få tag på än Shopify.

När det gäller att välja mellan dessa två e-handel webbplatsbyggare, där’är mycket att tänka på: vem tillhandahåller de bästa verktygen? Vem erbjuder de djupaste kunskaperna om kunden? Och vem tar ut minst?

Tja, du’Jag är glad att höra vi’Vi har sparat huvudvärk, jämfört de två byggare i alla viktiga områden.

Shopify är den starkaste byggmästaren för e-handel på marknaden. Det har den mest omfattande uppsättningen av försäljningsverktyg, funktioner och tredjepartsintegrationer och hjälper verkligen ditt företag att blomstra.

Även om Shopify totalt sett är bäst är det naturligtvis inte för alla. Det kanske inte har rätt inbyggda funktioner för din butik, eller det kanske inte passar din smak eller budget. Oavsett anledning finns det andra alternativ.

Volusion är en annan e-handelsspecifik webbplatsbyggare som tillhandahåller massor av betalningsalternativ samtidigt som man fokuserar på analyser och kundinsikter. Ja, dessa två funktioner är bra, men byggaren saknar andra avdelningar.

Vi’Vi har undersökt och testat varje byggare, och till och med fått människor precis som du att testa dem också. Så utan vidare, låt’se resultaten från Shopify vs Volusion…

Shopify eller Volusion: Head to head

Vi testar och analyserar varje plattform vi granskar, och det’s hur vi beräknar varje stjärnbetyg. Poängen nedan baseras enbart på vår djupgående forskning.

Poäng av FiveShopifyVolusionEnkel användning

Design

Försäljningsfunktioner

Kundsupport

Prissättning

42,8
3,73,4
4,74,4
4,13,8
4,53,7

Som ni ser poängde Shopify konsekvent högre än Volusion. Från vår forskning, det’Det är tydligt att Shopify är mycket lättare att använda än Volusion, och fick 4 av 5 stjärnor. Men Shopify och Volusion gjorde mycket lika mycket för både design- och försäljningsfunktioner, där Shopify bara stannade före Volusion.

Shopify and Volusion: För- och nackdelar

Fördelar nackdelarShopify

Volusion

 • Bästa allround-e-handelsbyggare
 • Stor app-butik
 • 24/7 kundsupport
 • Månadskostnader läggs till med Apps
 • Transaktionsavgifter för andra betalningsportar
 • Behöver omformatera webbplatsen när du byter teman
 • Massor av betalningsportar
 • Bra analysverktyg
 • Mobil app
 • Kan inte sälja digitala produkter
 • Ingen bloggfunktion
 • Brister a ‘nisch’

Vilket är lättast att använda?

Så varje byggare har några användbara försäljningsverktyg. Men är de enkla att använda? Tja, med hjälp av vår forskning och användartestning har vi svaren.

Kortfattat, Shopify är mycket lättare att använda än Volusion. Varför är det så? Det kommer verkligen till enkelhet. Shopify gör grunderna väl, med enkla redigeringsverktyg och ett lätt synligt ‘ångra’ knapp.

När man pratar om Shopify’användarvänlighet, en användare kommenterade:

Jag blev positivt överraskad. Jag kan definitivt se varför folk väljer den här byggaren.

Å andra sidan försöker Volusion göra för mycket. Redigeringsgränssnittet är uppdelat mellan butiken (vad dina kunder ser) och backend. Detta betyder du’klickar du ständigt från det ena till det andra och de gör inte’t ger alla kortkommandon.

Det kom näst sist i vårt ‘enkel användning’ testning, poäng bara 2,8 av 5.

Våra användare kände på samma sätt, med en person som sa:

Det finns bara en fullständig brist på tydlighet över hur man gör saker. Det var så alltför komplicerat.

Shopify vs Volusion – Användarvänlighet: domen

Från detta, det’är ganska tydligt att Shopify är mycket lättare att använda än Volusion. Det håller redigeringsgränssnittet verkligen enkelt, med massor av visuella signaler och ett tydligt märkt ‘ångra’ knapp. Å andra sidan är Volusion alldeles för svårt att navigera, utan uppenbara ledtrådar eller enkel navigationsmeny.

Vilket har de bästa försäljningsfunktionerna?

Som vi nämnde är Volusion svårt att använda, särskilt när du försöker utforma din webbplats. Men kraften ligger i dess funktioner. Kan det matcha vår högst rankade e-handelsbyggare, Shopify, för försäljningsverktyg? Låta’s ta reda på det…

För det första har Volusion några fantastiska analysverktyg. Vi älskar särskilt söktermsanalysen, så att du kan se vad kunder faktiskt letar efter på Google.Detta är verkligen användbart eftersom du genom att veta vad folk vill kan du skräddarsy din webbplats och lättare hitta online på nätet.

Även om det saknar några användbara ytterligare funktioner – där’s ingen bloggfunktion, och det’är svårt att anpassa din webbplats – den ger en mobilapp som låter dig hantera din butik när du är på språng. Vad’s mer, det finns inga transaktionsavgifter att oroa dig för.

Sammantaget är Volusion för datakärliga företagare som inte är det’t för väldigt upptagen om design.

Medan Volusion tar bort transaktionsavgifterna helt, kommer Shopify att debitera dig om du inte gör det’t använder sin egen betalningsport, Shopify Betalningar. Ja, det finns 100+ andra betalningsmetoder att välja mellan, men det’är fortfarande något att tänka på.

Shopify drar dock igenom med sin massiv app-butik och social mediekanalintegration. Detta innebär att du kan förbättra din webbplats’s prestanda med en rad leverans- och marknadsföringsappar och säljer över tio sociala mediekanaler.

I ett nötskal är Shopify för alla onlinebutiker som enkelt vill skala.

Shopify vs Volusion – Försäljningsfunktioner: Domen

Shopify har det mest omfattande urvalet av försäljningsfunktioner på marknaden. Som sagt kommer Volusion nära, särskilt med sina utmärkta analysverktyg. Men Shopify har bara för mycket i sitt skåp, särskilt när du tänker på dess stora app-butik och flera försäljningskanaler.

Vilket har bättre design?

E-handelsspecifika webbplatsbyggare har nyligen lagt upp sitt designspel. De’Vi har insett att en smutsig butik, precis som tegelbutiker, håller kunderna borta.

Så båda byggare har några snygga teman – men hur är det med de finare detaljerna??

När det gäller siffror, Shopify erbjuder 10 gratis teman och 50+ premiumalternativ som kostar $ 140-180. Varje mall är mobilkänslig, så de ser bra ut på alla skärmstorlekar och de’är lämplig för nästan alla typer av företag (även om plattformen inte gör det’t ger DIY eller konstindustrin teman).

shoppa temanShopify har ett stort urval av mobilkänsliga teman som passar nästan varje bransch

Volusion har 11 gratis mallar, men endast 34 betalade alternativ, kostar $ 180 vardera. Så de’är i stort sett dyrare, och du har mindre val än Shopify. Du kan också’t hantera din webbplats från din smartphone, så den har mindre designflexibilitet också.

Men all Volusion’s teman är mobilkänsliga. Och precis som Shopify, erbjuder varje tema branschspecifika funktioner som det tror kommer att hjälpa din webbplats’s prestanda. Vår forskning fann att den har teman som passar de flesta branscher också, bortsett från ‘konst’ och ‘leksaker, böcker och utbildning’.

volusion temanVarje premiummall på Volusion kostar $ 180, vilket gör det enklare att hantera din budget

Shopify vs Volusion – Design: The Verdict

Shopify erbjuder inte bara fler premiummallar än Volusion, utan de kostar också i genomsnitt mindre. Båda märkena har gjort sina teman mobila, men Shopify’s kommer med en användbar ‘produktzoom’ funktion, och du kan göra ändringar när du är på farten med deras mobilredigerare.

Vilket har bättre kundsupport?

När du använder någon teknik i livet, du’Jag kommer att ha några frågor på vägen. Du kanske inte blir förvånad över att höra att Volusion och Shopify har tänkt på detta, med båda erbjuder bra kundsupport.

Shopify erbjuder 24/7 telefon- och livechatthjälp, såväl som e-post och sociala medier support. Det gör det inte’Men stanna där: som en del av deras Plus Level-prisplan får du din egen dedikerade supportagent. De går verkligen den extra milen.

I det andra hörnet, Volusion erbjuder telefonsupport, men bara från kl. De don’t ger e-posthjälp heller, men de använder direkt telefonkontakt för att erbjuda en mer personlig upplevelse.

Shopify vs Volusion – Kundsupport: Domen

Erbjuder support dygnet runt via telefon och livechatt, Shopify har den bästa kundhjälpen. Medan Volusion gillar att direkt ringa varje kund för en personlig upplevelse, kan den inte matcha Shopify’s dedikerade supportagenttjänst, som finns tillgänglig på prisnivån på Plus Level.

Prissättningsplaner

Som de flesta företagare, du’tänker förmodligen på kostnader. Har du råd att bygga en onlinebutik medan du jonglerar med fakturor och kontrakt? Rädd aldrig – det finns Shopify och Volusion-prisplaner som passar alla budgetar.

Shopify’s prisplaner är följande:

 • Grundläggande Shopify ($ 29 p / m)
 • Shopify ($ 79 p / m)
 • Advanced Shopify (299 $ p / m)

Om det verkar för dyrt kan du spara lite pengar genom att registrera dig för en årlig plan. Om du gör detta kommer månadspriserna att gå ner till $ 26,10, $ 71,10, och $ 269,10, respektive.

Volusion’s månatliga prisplaner är följande:

 • Mini (15 $)
 • Plus ($ 35)
 • Proffs (75 $)
 • Premie (135 $)
 • Företag ($ 299)

Liksom Shopify kan du göra det billigare om du registrerar dig för ett år, vilket minskar kostnaden för Mini-planen till bara $ 13 per månad. i alla fall, detta pris inkluderar inte ett SSL-bedrägeriscertifikat, vilket kostar extra $ 88-99 (och kommer gratis med de flesta andra webbplatsbyggare).

I vår testning, Volusion’s prisplaner i genomsnitt som de dyraste. Men det kommer med massor av utmärkta, inbyggda funktioner som erbjuder bra anpassning. Å andra sidan, Shopify är något billigare, men du’Jag måste lägga till fler appar från tredje part.

De erbjuder båda 14-dagars gratis försök, så att du kan testa var och en för dig själv innan du åtar dig.

Shopify vs Volusion – Prisplaner: domen

Volusion har fem prisplaner som sträcker sig från $ 15-299 per månad, medan Shopify har tre premiumalternativ från $ 29-299 per månad. De erbjuder båda bra valuta för pengarna med sina starka försäljningsverktyg, men Volusion kommer att kräva att du köper ett SSL-certifikat separat. Dessa kostar 89-99 dollar, vilket gör Shopify till det billigare alternativet.

Slutsats: Vilket är bättre Shopify eller Volusion?

Så vi’Vi har ställt dessa två webbplatsbyggare mot varandra. Men vem är e-handelsmästaren? Vi’Jag kommer att avslöja allt efter att ha fått en snabb sammanfattning av hur dessa miljövänliga plattformar jämförs.

Shopify är den bästa all-round e-handelsplattformen på marknaden. Den har alla verktyg som din butik behöver för att lyckas och växa Volusion är mer fokuserad på data och insikter. Även om detta är användbart, misslyckas Volusion inte med samma djupgående tjänst som Shopify levererar.

Med detta i åtanke, vilket märke passar bäst för vilken typ av användare?

Shopify är den mest omfattande webbhandlare för e-handel på marknaden idag. Det kommer med många funktioner och en stor app-butik för att anpassa din webbplats, vilket gör den passar alla företagare som vill skala snabbt och enkelt.

Volusion sitter mitt i parken. Det har några bra betalningsalternativ och inbyggda försäljningsverktyg, men det har ingen bloggfunktion och det’är dyrare i genomsnitt.

Analysverktygen är dock mycket imponerande. Detta gör Volusion till ett möjligt alternativ för datadrivna företagare som älskar kundinsikter.

Volusion har verkligen fördelar, från dess dataverktyg för att vara mindre beroende av appar än Shopify. Men det föll ner på grund av dess dålig användarvänlighet och brist på kundsupport. Jämfört med Shopify, som ger en bättre paket för mindre pengar, Volusion är inte’det bästa valet där ute.

Sammantaget är Shopify vinnaren. Det packar bara för mycket av en tung punch för Volusion, med dess flera försäljningskanaler, stora app-butik och 24/7 kundtjänst.

Bedömning: Shopify

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me