Weebly kontra Shopify: Vilken passar ditt företag bäst?

Shopify vs WeeblyEnligt vår forskning är Shopify det bästa alternativet för att bygga din onlinebutik. Betyder det det’s för alla? Naturligtvis inte – och dess rival Weebly skulle vara överens.


Som de flesta saker i livet kan det vara svårt att göra rätt val när det finns så många alternativ där ute. När det gäller e-handelsplattformar, det’det är inte annorlunda. Det finns mycket att tänka på.

Som vi’Vi sa, Shopify är den mest omfattande byggmästaren online idag. Det erbjuder de bästa försäljningsfunktionerna, analyserna och tillgången till appar från tredje part. Övergripande, den’är lämplig för alla företag som vill växa.

Så vem ska bry sig med Weebly? Allt beror på storlek – om du’är en liten företagare med lite teknisk kunskap, det’är ett bra alternativ att överväga.

Weebly är en av de bättre dra-och-släpp-webbplatsbyggare på marknaden, så det’är mycket lätt att använda. Det erbjuder också några billiga prisplaner och massor av appar, idealiska för alla butiker som just startar. Det är dock begränsande med sina försäljningsverktyg, vilket är något att tänka på.

Det kan dock bli bättre för Weebly, men nyligen har köpts av betalningsförädlingsgiganten Square. Detta visar att växande av sin e-handelsfunktion är fast på dagordningen.

Ett knepigt beslut, ja. Den där’varför vi’Vi har gjort vår forskning och gjort saker lättare för dig. Vi’Vi har testat båda byggare noggrant och bad människor som du att prova dem också.

Så, efter att ha läst den här artikeln, du’Jag vet vilken e-handelsplattform som är perfekt för att bygga din onlinebutik.

Låt Weebly vs Shopify börja…

Weebly och Shopify för- och nackdelar

Weebly proffs:

 • Bästa valuta för pengarna
 • Lätt att använda
 • Massor av appar

Weebly nackdelar:

 • Saknar viktiga inventeringsfunktioner
 • Begränsad anpassning till kassan
 • Kan’t säljer över flera kanaler

Shopify proffs:

 • Högst rankade e-handelsbyggare
 • 24/7 kundsupport
 • Briljant inventeringssystem

Shopify nackdelar:

 • Transaktionsavgifter för externa betalningsportar
 • Kostnader läggs till med appar
 • Teman behöver omformateras om du byter

Weebly eller Shopify: Vilket är lättast att använda?

För att varje produkt ska bli framgångsrik måste människor njuta av att använda den. Detsamma gäller för byggare av onlinebutiker. Kan du göra underverk med Weebly? Och är Shopify enkelt att sussa ut?

Svaren avslöjades i våra tester…

Enkelt uttryckt, Weebly är mycket lätt att använda. Dess drag-and-drop-funktioner gör att du kan anpassa efter ditt hjärta’innehåll, placera element var du vill.

Du känner dig aldrig överväldigad när du designer din butik tack vare det tydliga gränssnittet, och det finns gott om visuella ledtrådar som hjälper dig på vägen. Vad’Dessutom är typografin konsekvent och stavar saker ut på ett enkelt språk.

En av våra deltagare tyckte Weebly förvånansvärt lätt att förstå:

Att skapa en onlinebutik var mycket snabbare än jag tidigare hade föreställt mig.

Men Weebly tappar märken för att han saknar en ‘ångra’ knappar och kortkommandon. Det betyder att du kan’t enkelt rätta till misstag eller göra snabba redigeringar.

Stämmer Shopify med? Visst, som vår högst rankade e-handelsplattform, borde den vara lätt att använda, eller hur? Nåväl, inga överraskningar här: det är det.

I våra tester, Shopify jämnade Weebly för enkel användning. den’är inte en dra-och-släpp-byggare, men det har tydligt förklarat instruktionerna hela tiden.

Ännu bättre var att människor skulle rekommendera det. Detta beror främst på att det har en ‘ångra’ -knapp, plus massor av redigeringsgenvägar – två saker som Weebly saknar.

En av våra användare som testade Shopify hade detta att säga:

Processen att lägga till produkter var verkligen enkel.

Weebly vs Shopify – Användarvänlighet: domen

Shopify vinner just den här. Medan båda plattformarna i allmänhet är väldigt enkla att använda och göra samma sak i vår användartest, saknar Weebly några viktiga funktioner. Däremot tillhandahåller Shopify en ångra-knapp, massor av kortkommandon och en mer intuitiv designupplevelse.

Vilket har de bästa försäljningsfunktionerna?

Vi’har fastställt att båda plattformarna är enkla att använda, men hur är det med själva verktygen? Är de tillräckligt kraftfulla för att växa ditt företag? Vi undersökte e-handelsvapen för varje märke.

Du vet redan att Shopify är vår högst rankade byggare, så du borde inte’t vara förvånad över att höra att det erbjuder lysande säljfunktioner. Vad som gör att Shopify sticker ut, då?

I slutändan ger det inga verkliga lagerbegränsningar i alla prisplaner. Du kan sälja ett obegränsat antal produkter, få intäktsrapporter och sälja över tio kanaler, inklusive Facebook, eBay och Instagram.

Shopify stöder en hel rad betalningsportar, men det enda sättet att undvika transaktionsavgifter är med sina egna Shopify Betalningar. När det gäller frakt har Shopify allt du behöver, inklusive utskrivbara etiketter och tillgång till massor av appar för att effektivisera processen.

Omvänt är Weebly ganska restriktivt med sina försäljningsverktyg. Du’Jag måste vara med på affärsplanen för att sälja obegränsade produkter och en premiumplan för att få åtkomst till Big Data-rapporter. Du kan inte heller uppdatera lager, vilket gör det svårt att hantera ditt företag’ lager.

Men vad du får är en mobilklar webbplats som gör det möjligt för kunder att enkelt köpa från sin telefon. Du’Jag får också filtrerade produktsökverktyg, såväl som möjligheten att skapa dedikerade produktsidor för varje artikel.

FeatureWeeblyShopifyBetalningsportarProduktgränsFlerkanalsförsäljning
PayPal, Stripe, SquarePayPal, Stripe, Amazon, Apple Pay, Shopify-betalningar (10+ alternativ)
Obegränsad (endast på affärs- och resultatplaner)Obegränsat
NejJa – 10 kanaler

Weebly vs Shopify – Försäljningsfunktioner: Domen

Shopify har mycket starkare försäljningsfunktioner än Weebly. Det har inga begränsningar vad gäller vad och hur mycket du kan sälja, och du får automatiska intäktsuppdateringar. Jämför detta med Weebly’s begränsade val av betalningsportar och brist på Big Data-rapporter, och det’är en tydlig seger.

Vilket har bättre design?

Kunder måste njuta av att besöka din butik om de gör det’kommer att göra ett köp. Din webbplats måste vara ren och snygg för att uppmuntra till köp, så det’det är värt att ta tiden. Ju smalare mallarna är desto snabbare kassan.

Med Shopify kan du anpassa din kraftfulla butik med 10 gratis teman eller 50+ betalda alternativ och kostar $ 140 till $ 180. De’du är alla väl utformade och du kan integrera appar i din mall.

shoppa teman

Weebly är en av de bättre dra-och-släpp-webbplatsbyggare på marknaden, vilket innebär att du anpassar din butik’s layout är en bris. Det låter dig också lägga till e-handelsfunktionaliteter till något av dess teman (det finns 15 online-butiksspecifika alternativ också).

Sammantaget är mallarna ganska grundläggande, men du kan se detta som ett sätt att ge mer kreativ frihet.

Men Weebly’s teman gjorde dåligt i våra användartester. De flesta tyckte att det var svårt att hitta viktiga områden som fraktinformation och kundvagnen, vilket gör kundupplevelsen mer tröttsam än den behöver vara. Teman saknar också några inbyggda funktioner som inbäddade kontaktformulär, som du’Jag måste lägga till dig själv från app store.

weebly teman

Weebly vs Shopify – Design: The Verdict

Trots att Shopify är en e-handelsspecifik byggare, det har fortfarande bättre designalternativ än Weebly. Shopify’s teman är moderna med tydligt angivna actionknappar och branschspecifika funktioner. Med Weebly, det’Det är svårt att hitta viktiga områden som kundvagnen, och dess teman är i allmänhet mer grundläggande.

Vilket har bättre kundsupport?

Att ha bra kundsupport garanterar att din online-butiksbyggande resa är smidig. den’är som en högkvalitativ sat-nav som leder dig på din resa – du’Jag kommer aldrig att gå vilse. Som en del av vår undersökning undersökte vi hur lätt Weebly och Shopify kan få dig från A till B.

Shopify vet hur viktig kundvård kan vara. Och med tanke på hur mycket verktyg det erbjuder, det’det är troligt att du’Jag har några frågor när du bygger din butik.

Den där’varför Shopify erbjuder 24/7 telefon- och livechatsupport, e-post och sociala medier hjälp, och ger ett utmärkt forum för kunskapscenter. Du får till och med en dedikerad supportagent som ger dig personlig hjälp med sina högre prisplaner.

shopify hjälpforum

Weebly vs Shopify – Kundtjänst: Domen

Shopify erbjuder mycket mer omfattande kundsupport än Weebly. Det har 24-timmars livechatt och telefonhjälp, e-post och sociala mediesupport, och ger en dedikerad kundvårdsagent på sina högre prisplaner. I kontrast erbjuder Weebly bara livechatt i begränsade timmar per dag.

Weebly vs Shopify: Prissättningsplaner

Weebly har fyra planer för e-handel, som är följande:

 • Förrätt: 8 $ per månad
 • Proffs: 12 $ per månad
 • Företag: 25 $ per månad
 • Prestanda: 38 $ per månad

den’Det är värt att notera att du bara kan sälja obegränsade produkter och digitala varor – samt skapa kuponger – på de två högre planerna.

Du kan se hur billigt det är att driva en Weebly-butik. Ännu bättre kan du betala bara $ 5 per månad om du betalar i förskott de första två åren, och du kan bygga en butik gratis med underdomänet ‘.Weebly’ på sin fria plan.

Med Shopify, du’har erbjudit en 14-dagars gratis rättegång där du kan prova alla tillgängliga funktioner. Du måste sedan uppgradera till en betald plan för att fortsätta använda plattformen. Prisplanerna är:

 • Grundläggande Shopify: 29 $ per månad
 • Shopify: 79 $ per månad
 • Advanced Shopify: 299 $ per månad

Varje plan erbjuder ett omfattande utbud av funktioner, men på de två högre planerna kan du lägga till presentkort och få professionella rapporter. På Advanced Shopify får du också beräknade fraktpriser från tredje part, så du får de mest exakta resultaten.

Även om Shopify är det dyrare alternativet, har det fler försäljningsfunktioner för att skala ditt företag. Weebly är mycket billigare men ger färre verktyg, vilket gör det mer lämpligt för mindre onlinebutiker.

Weebly vs Shopify – Prissättningsplaner: domen

Trots att Shopify erbjuder fler funktioner, det kan inte konkurrera med Weeblys billiga prisplaner. Med Weebly kan du driva din onlinebutik för bara $ 5 per månad (om du betalar i förskott i två år), vilket är mycket bra med tanke på det generösa utbudet av funktioner.

Slutsats: Vilket är bättre?

Kombinera lysande inbyggda verktyg med tredjepartsappar, Shopify är för alla företag som vill ha skalan. Inte bara det, det gör det verkligen enkelt att bygga din butik och börja sälja på nätet, vilket ger hög poäng i vår ‘enkel användning’ användartestning.

Weebly är bäst för små företag, erbjuder begränsade försäljningsverktyg men prisvärda prisplaner. den’är också riktigt lätt att använda, tack vare dra-och-släpp-funktionaliteten. Vad’s mer, nyligen har köpts av betalningsprocessorer Square, det’Det är tydligt att Weebly vill växa sin e-handelspotential.

Men i dess nuvarande tillstånd är Shopify en mycket överlägsen e-handelsplattform. Det har helt enkelt för mycket vad gäller funktioner, analyser och tredjepartsappar för Weebly att konkurrera med. Medan Shopify i genomsnitt kostar mer’Det är definitivt värt de extra pengarna för att hjälpa ditt företag att blomstra.

Vanliga frågor

Är Weebly gratis att sälja på nätet?

Weebly tillhandahåller en gratis plan, som gör att du enkelt kan bygga en onlinebutik med dess lysande drag-and-drop-funktion, men för att faktiskt sälja produkter måste du uppgradera till åtminstone ‘Förrätt’ prisplan som kostar bara 8 $ per månad.

Hur lätt är Shopify att använda?

Shopify är en av de mest kraftfulla e-handelsplattformarna på marknaden och erbjuder den mest omfattande uppsättningen av försäljningsverktyg och funktioner, men det’är fortfarande väldigt lätt att använda. Redigeringspanelen har visuella signaler och den ger många kortkommandon för att göra hela processen ännu snabbare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map