Wix vs Squarespace 2020 | 9 skillnader du borde veta

Wix vs Squarespace


Wix och Squarespace är två populära webbplatsbyggare som låter dig skapa din helt egen webbplats utan att behöva avancerade (eller till och med måttliga) tekniska färdigheter.

Wix är perfekt för nybörjare – den’är lätt att använda och erbjuder massor av kreativ frihet. Å andra sidan, Squarespace är snygg och modern, med de bästa designerna på marknaden. Du kan publicera en Wix-webbplats på en eftermiddag, medan Squarespace är bättre för kreativa med lite tid på händerna.

Sammantaget är Wix den bättre allround-byggaren. Och vi’är inte bara att dra denna dom ur tunn luft – vi ägnar timmar på att testa varje plattform vi granskar. Vi tittar på funktioner, användarvänlighet, prissättning, hjälp och support, SEO och design. I våra tester fick Wix 4,7 av 5, medan Squarespace fick 4,3 av 5.

Undrar du hur Wix och Squarespace gjorde för varje område? Ta en titt på fördelningen av dessa byggare’ stjärnbetyg nedan:

Du kan se där’Det är inte mycket i det, men totalt sett rekommenderar vi Wix över Squarespace.

För allmän användning är Wix den bättre webbplatsbyggaren. Mer lämplig för nybörjare och med hundratals helt anpassningsbara mallar kommer Wix med något för alla. Men är det rätt för dig? Ta reda på när vi dyker in i vår Wix vs Squarespace-jämförelse.

Contents

Vidare information

 • Läs vår fullständiga Wix Review för att lära dig mer om den här nybörjarvänliga byggaren.
 • Läs vår fullständiga Squarespace Review för en djupgående undersökning av dess funktioner.
 • Läs vår Wix prissättningsöversikt för en uppdelning av dess planer och priser.
 • Läs vår Squarespace prissättningsöversikt för att ta reda på vilken prisplan som är bäst för dig.
 • Har du frågor? Hoppa direkt till Wix vs Squarespace: vanliga frågor

1

Användarvänlighet: Vilket är mer nybörjarvänligt?

Både Wix och Squarespace är drag-and-drop webbplatsbyggare. Detta betyder att du helt enkelt väljer det element du vill ha (t.ex. textrutor, bilder och kartor) och dra det dit du vill’Jag gillar att den är placerad på din sida. Släpp det där, och hej presto – det’s precis hur det kommer att se ut när din webbplats har publicerats.

Wix är en “ren” dra-och-släpp-byggare, vilket innebär att du verkligen kan släppa vad du vill, var du än vill. Squarespace är inte’t exakt samma – du kan’t dra element runt så fritt som du kan med Wix. Det betyder att det tar lite längre tid att vänja sig.

I våra tester gjorde Wix poäng 4,3 av 5 stjärnor för enkel användning, på grund av dess smidiga drag-and-drop-redigerare. Squarespace’s sektionsbaserad design är mer utmanande, vilket betyder att den bara fick 3,3 av 5 stjärnor.

Hur nådde vi dessa resultat? Väl, Vi fick våra användare att testa Wix och Squarespace och berätta exakt vad de trodde. Vi’Vi har inkluderat några av deras citat, så du inte’t måste bara ta vårt ord för det!

Wix Enkel användning

Nybörjarvänligt bör inte’Det betyder tråkigt, men det är något som många webbplatsbyggare kämpar för. Lyckligtvis har Wix behärskat konsten att skapa roliga, kreativa verktyg till både nybörjare och tekniker.

Wix’s drag-and-drop-editor var en stor hit för de flesta av våra användare:

“Dra-och-släpp-funktionen är utmärkt, vilket möjliggör snabb och enkel omdesign.”

Om du inte gör det’t vill dra och släppa för att bygga din sida, du kan låta Wix göra det åt dig med dess Konstgjord designintelligens (Wix ADI).

wix vs squarespace wix adiWix ADI använder dina egna val för att skapa en skräddarsydd webbplats på några minuter. Du kan redigera din webbplats senare och experimentera med olika stilar.

Användarvänlighet för fyrkant

Squarespace är mer tekniskt än Wix och gör det inte’t offra varje kreativ frihet eller dumma ner dess imponerande funktioner. På grund av detta tar det bara lite längre tid att ta sig an än Wix.

Men som du kan se det’är fortfarande ganska lätt att använda om du har tålamod eller lite tekniskt förtroende:

Det här är vad en av våra användare hade att säga om att använda Squarespace:

“Jag kan föreställa mig det en gång du’har tillbringat tillräckligt med tid på att arbeta ut vad vissa element gör, skulle Squarespace vara ganska lätt att använda. Du behöver bara ta reda på var du ska klicka om du vill X, eller vilken funktion som hjälper Y.”

den’Det är väl värt att spendera tid på att lära sig igenom dig’återigen inne i redaktören, eftersom du kan skapa en professionell webbplats utan att någonsin ange en kodrad. Squarespace har sitt eget AI-verktyg också, om du’d ge det snarare.

Wix vs Squarespace: Användarvänlighet – dom

Wix är lättare att använda än Squarespace. Dess enklare dra-och-släpp-redigerare och valfri Wix ADI-funktion gör den mycket mer nybörjare än Squarespace. Även om ingen av teknikerna kräver teknikfärdigheter, kan du komma online snabbare med Wix, medan Squarespace tar längre tid att vänja sig vid.

Vidare information

 • Läs vår jämförelse av Wix Editor vs Wix ADI att ta reda på vad som är bäst för dig
 • Vill du prova kodning men inte säker på var du ska börja? Kolla in vår Kodning för nybörjare guide för att lära sig mer

2

Designflexibilitet: Vem erbjuder mer kreativ kontroll?

Du’Vi har en bra idé för en webbplats, och nu måste du klä upp den så att världen sitter upp och uppmärksammar. Hur många mallar måste du välja mellan? Kan du byta till en annan senare? Kommer designen att slå av dina strumpor? Låta’s ta reda på det!

Wix-mallar: Fakta

 • 510+ mallar som du kan välja mellan olika branscher, från ‘Företag‘ till ‘Hälsa & Wellness‘
 • Mycket professionell
 • När du väljer en mall kan du inte ändra den utan att bygga om din webbplats’innehåll – så välj noggrant!
 • Alla Wix-mallar är helt mobila och stöds av en dedikerad, avancerad mobilredigerare

Wix vs Squarespace - Wix mallarKlicka för att se Wix’s mallar

Squarespace Mallar: Fakta

 • Responsive designs (bra för mobiltelefoner och surfplattor)
 • Över 60 polerade och vackert utformade mallar i flera branscher
 • Du kan när som helst ändra mallar för din webbplats (inget innehåll kommer att gå förlorat)

Wix vs Squarespace - SS-mallarKlicka för att se Squarespace’s mallar

Design Head to Head: Hur jämför de?

Wix har ett imponerande utbud av mallar, som alla är attraktiva och ger en grund för en professionell webbplats. De’är alla mobilkänsliga och levereras med en mobilredigerare så att du kan anpassa både skrivbordet och mobilvisningen.

När det gäller mallar är Squarespace emellertid den oslagna mästaren för fantastisk och modern design. Detta är ett klassiskt fall av kvalitet över kvantitet; Squarespace kan ha ett mindre sortiment än Wix, men varje mall har skapats av professionella designers. Och naturligtvis de’är alla mobila lyhörd.

squarespace bästa malldesignSquarespace har en mängd rena, moderna och eleganta mallar

Genom att bara titta på några av dessa mallar kan du berätta att Squarespace-teamet har investerat mycket tid och ansträngning i att skapa dem.

Squarespace’överlägsenhet visade i vår forskningstest – det fick en imponerande 4,6 stjärnor av 5! Flexibelt, växlingsbart, modernt och väl utformat Squarespace’s mallar förtjänar varje stjärna de får. Wix fick 3,5 av 5, vilket fortfarande är mycket respektabelt och återspeglar ett stort antal snygga teman.

anpassning

Medan både Wix och Squarespace har snygga mallar, du’kommer att vilja göra dem till dina egna.

Wix gör detta riktigt enkelt med sin enkla dra-och-släpp-redigerare. Du kan ersätta text och bilder, lägga till bildspel och släppa kontaktformulär i stort, allt med bara några klick!

För att bevisa det tog vi Wix för en snurr:

Squarespace ger dig massor av kreativ frihet över din mall. Men många funktioner ingår, så det’Det är fortfarande en bra idé att välja en som passar din webbplats och ser otrolig ut.

Om du verkligen vill anpassa din webbplats med Squarespace kan du! Du’är inte bara begränsad till dra-och-släpp, “vad du ser är vad du får” redigering, och detta öppnar upp en hel värld av alternativ. Med fyrkant’s CSS Editor, till exempel kan du ändra teckensnitt, färger och bakgrunder för att göra dem helt unika.

Byta mallar

En av de största nackdelarna med att använda Wix är att en gång du’har valt din mall och använd den för att publicera din webbplats, du kan’t växla det. Du’Jag måste bygga om ditt innehåll om du vill ge din webbplats ett annorlunda utseende, vilket är tidskrävande och tråkigt.

Squarespace, å andra sidan, låter dig växla din mall när du vill. Ditt befintliga innehåll överförs automatiskt till den nya mallen, även om du’Jag måste förmodligen justera lite för att se till att den fortfarande ser bäst ut.

fyrkantiga växlingsmallarSquarespace låter dig installera flera mallar för att förhandsgranska och redigera innan du byter dem, och du kan byta mallar även när din webbplats är live.

Du kan till och med installera flera mallar med Squarespace, vilket innebär att du kan redigera och förhandsgranska dina nya innan du byter. Detta gör rebrands och ansiktslyftningar mycket lättare för din webbplats när den växer och utvecklas.

Wix vs Squarespace: Design Flexibilitet – Bedömning

Squarespace har en mer flexibel design. Det erbjuder kvalitet över kvantitet, massor av anpassningsalternativ och flexibilitet i spader. Wix har över 500 attraktiva, anpassningsbara mallar, men till skillnad från Squarespace kan du göra det’t byta mall när din webbplats är live. Squarespace’s malldesign är också bara lite mer fantastisk.

Vidare information

 • Läs vår detaljeradeSquarespace Malls granskning för att ta reda på om det’är din designdröm
 • Föredrar Wix’s design? Kolla in vår Wix mallar granskning för en mer djupgående titt på dina val
 • Letar du efter de bästa designerna för din portfölj? Vår Bästa granskningen av portföljwebbplatsbyggaren berättar de bästa alternativen på marknaden

3

Funktioner och verktyg: Vad kommer din webbplats att kunna göra?

den’är spännande nog bara att skapa en webbplats. Men en gång du’har behärskat redigera din meny och skapat flera sidor, du’Jag vill gå ett steg längre och lägga till lite oomph på din webbplats. Den där’s där funktioner och verktyg kommer in.

Med anpassningsverktyg kan du lägga till bildspel och gallerier, välja bland hundratals teckensnitt och skapa anpassade färger för dina siddesign. Men det gör det inte’t sluta där…

Funktioner kan göra allt, från att ge din webbplats kraftfulla e-handelsverktyg så att du kan sälja online till anpassade e-postmeddelanden som du kan marknadsföra din webbplats med. Vi’Jag kommer in i de på ett sekund.

Både Wix och Squarespace har massor av inbyggda funktioner och verktyg för att ge din webbplats den extra stansen. I själva verket Squarespace’s funktioner är några av de bästa på marknaden, medan Wix har ett nästan överväldigande antal verktyg att välja mellan.

Men om du vill gå ett steg längre kan du lägga till appar.

Wix har sin egen dedikerade App Market, som tillhandahåller appar gjorda av såväl Wix som tredje part. där’är en blandning av gratis och betalda appar – över 200 totalt! Detta ger dig friheten att välja de funktioner som fungerar bäst för din webbplats när den växer.

wix-appmarknadMed Wix App Market kan du lägga till extra funktionalitet på din webbplats utan problem.

Kvadratområdet gör det inte’t har en app store. Alla dess funktioner är designade internt och redan inbyggda i redigeraren för dig. Det betyder att allt du behöver för att bygga, växa och hantera din webbplats är precis där – du vet inte’Jag måste leta efter extrafunktioner.

Så hur gjorde dessa byggare’ funktioner som utförs i våra tester? Wix fick 4 stjärnor av 5, medan Squarespace fick 3,8 stjärnor. Squarespace’s funktioner är utmärkta, men Wix’s kombination av kvantitet och kvalitet precis tippade balansen.

Wix vs Squarespace: Funktioner och verktyg – dom

Både Wix och Squarespace erbjuder fantastiska funktioner, om än i olika format. Wix har ett imponerande utbud av funktioner, med stöd av Wix App Market och dess extra verktyg – en extra som Squarespace saknar. Men även om Wix tekniskt fick högre poäng, Squarespace’Egna funktioner är oerhört väl utformade, kan spara krångel och är marknadens bästa kvalitetsfunktioner.

Vidare information

 • Läs vår djupgående Wix Review för mer information om dess funktioner
 • Vår Squarespace Review tittar bättre på funktionerna som erbjuds
 • Ta en titt på vår recension av de bästa småföretagens webbplatsbyggare och hitta din perfekta matchning

4

E-handel: kan du sälja online?

Om du vill sälja online, du’Jag behöver e-handel – eller försäljningsverktyg. Visst, grundläggande e-handelsverktyg låter dig acceptera betalningar via din webbplats. Men för en riktigt professionell onlinebutik, du’Jag behöver något av vad Wix och Squarespace erbjuder…

Wix har tre e-handel planer, som kommer med e-handel verktyg inbyggda för dig att bygga din butik med. Dessa funktioner inkluderar: 0% provision, obegränsad bandbredd, upp till 50 GB lagring, inga Wix-annonser och Google Analytics. Du kan också integrera Wix-appar för att utöka din butik’s kapacitet.

wix lagrar e-handelDu kan enkelt skapa en snygg och kraftfull onlinebutik med Wix.

Squarespace stöder e-handel på tre av sina planer. Den första är utformad för vanliga webbplatser som behöver sälja ett par artiklar. De andra två syftar specifikt till att bygga onlinebutiker.

Båda dessa e-handelsspecifika planer har alla e-handelsverktyg du behöver för att lyckas, redan inbyggd. Dessa funktioner inkluderar: 0% transaktionsavgifter, obegränsad bandbredd och lagring, återhämtning av vagn, återgivning av presentkort och kundkonton.

Tack till Squarespace’s nya partnerskap med Square, POS-jätten, det’är nu superlätt att ta betalningar offline och hålla din butik synkroniserad automatiskt. Allt du behöver är Squarespace Commerce-appen och en fyrkantig kortläsare ($ 49). Kolla in den här videon för att se hur den fungerar:

Spela

Wix gjorde mål 4,3 stjärnor av 5 totalt sett för sina e-handelsfunktioner, medan Squarespace kom in strax bakom med 4,2 stjärnor. Men de’när det ganska jämnt matchade, överträffade Wix bara Squarespace i våra tester.

Du kan säga att båda byggare är ganska jämna genom att titta på tabellen nedan, men det finns några viktiga skillnader. Till exempel erbjuder Wix 0% transaktionsavgifter oavsett vilken e-handelsplan du väljer, medan Squarespace har en 3% transaktionsavgift på dess lägsta e-handelsplan.

Jämför Wix och Squarespace i tabellen för e-handelsfunktioner nedan:

E-handel har Wix Squarespace
Huvudsakliga betalningsalternativ PayPal
Rand
Fyrkant
PayPal
Rand
Apple Pay
Produkttyper Fysisk
Digital
Fysisk
Digital
Service
Övergiven vagn återhämtning &# 10004;&# 65.039; &# 10004;&# 65.039;
Transaktionsavgifter 0% 0% – 3%
Produktgräns Obegränsat Obegränsat
Lagerhantering &# 10004;&# 65.039; &# 10004;&# 65.039;

Wix vs Squarespace: E-handel – dom

Wix är ett bättre val för e-handel. den’är superlätt att lägga till e-handel på din webbplats och med Wix’s brett utbud av appar, kan du bygga en kraftfull online-butik för att stödja massor av försäljning. Å andra sidan är Squarespace perfekt för att låta dina produkter lysa – men bristen på app-butik sätter det bakom Wix.

Vidare information

 • Vill du sälja online? Kolla in vår Wix eCommerce Review för att lära dig mer
 • Kolla in vår Squarespace E-handel Review för att se om det’är rätt val för din onlinebutik

5

Blogga: Vilket är bättre för att posta online?

Om du’vi har något att säga… Säg det! Dessa bloggverktyg kommer att se till att din röst hörs.

Medan Wix har inbyggda bloggverktyg som blogginlägg, flöden, gallerier och e-postkampanjer, om du vill ha det bästa för din blogg, så’är värt lägga till den gratis Wix Blog-appen på din webbplats.

wix blogg appAtt lägga till Wix Blog-appen på din webbplats kommer att ge dig större kraft när det gäller att bygga och driva din blogg.

Med Wix Blog-appen kan du också lägga till flera författare, kommer med snygga layouter och till och med låter dig posta när du är på språng. den’är helt gratis, och superlätt att lägga till på din webbplats – det tar bara ett klick!

Squarespace kommer naturligtvis med alla sina fantastiska bloggverktyg inbyggda, såsom flera författares bidrag, schemalagd delning och kategorisupport. Med sina högkvalitativa design är Squarespace perfekt för alla som använder mycket fotografi eller grafik i sina blogginlägg.

Wix vs Squarespace: Blogging – Bedömning

Kvadratområdet är bättre för att blogga. Dess funktioner är något mer sofistikerade än de som tillhandahålls av Wix, även om båda fortfarande är bra alternativ. Viktigast av allt är Squarespace’s bloggverktyg är inbyggda, medan Wix förlitar sig på en app för sina kraftfullare funktioner.

Vidare information

 • Läs vår recension av de bästa bloggplattformarna för att ge din blogg den bästa starten

6

Marknadsföring: Hur kan du växa din webbplats?

Don’Var inte blyg – se till att du skriker om din webbplats med förstklassiga marknadsföringsverktyg.

Marknadsför din webbplats med Wix

Skapa, anpassa och köra e-postkampanjer, dela dem sedan på dina sociala nätverk, skicka ut nyhetsbrev, spåra din statistik och mer med Wix’s E-postmarknadsföringsverktyg. Om det’det räcker inte, du kan lägga till appar som Facebook Like Popup för att engagera en bredare publik.

En av Wix’s viktigaste marknadsföringsfunktioner är Wix E-postmarknadsföring, som låter dig köra e-postkampanjer för att marknadsföra din webbplats, blogg eller företag. Detta inkluderar funktioner som:

 • Anpassningsbara stilar – ändra ditt teckensnitt, bakgrund och mer
 • Kontaktintegration – lägg till och spara dina kontakter’ detaljer
 • Statistikspårning – se hur många som öppnar, visar och klickar på dina e-postmeddelanden
 • Verktyg för sociala medier – dela kampanjer över sociala plattformar

I gratisversionen av Wix Email Marketing kan du skicka upp till 5 000 e-postmeddelanden över tre kampanjer. Denna gräns återställs varje månad och där’s inget tryck för att uppgradera.

Om du vill öka antalet kampanjer, du’Jag måste gå till din Wix Email Marketing-instrumentpanel och uppgradera till en Ascend-plan. Wix Ascend är Wix’s allt-i-ett-affärslösning, utformad för att automatisera din arbetsbelastning.

Med Wix Ascend får du ännu bättre marknadsföringsverktyg – till exempel kan du köra e-post-, social- och videokampanjer.

wix shoutout e-postmarknadsföringWix’Med e-postmarknadsföringstjänster kan du skapa anpassade e-postmeddelanden med bara några klick.

Squarespace’s marknadsföringsverktyg

Samtidigt hjälper Squarespace dig att stå fram från mängden med dess mycket anpassade, fantastiska e-postkampanjer. Kombinera dessa med integration över sociala medieplattformar som Facebook och Twitter och kontrollera deras inverkan med inbyggd analys.

Squarespace har en allt-i-ett-plattform som heter E-postkampanjer i Squarespace. Detta integreras helt med din webbplats och ger en strömlinjeformad tjänst över hela ditt varumärke.

squarespace e-postmarknadsföringSquarespace’s allt-i-ett-e-postmarknadsföringsplattform är utformat för att hjälpa dig skicka vackra e-postmeddelanden på varumärket.

Till skillnad från Wix’s tillägg till e-postkampanj, Squarespace E-postkampanjer gör det inte’t har en gratis version. Istället, får du en provperiod som låter dig skicka ut tre kampanjer totalt, med 50 000 sändningar per kampanj.

Prövningen har ingen tidsgräns, men en gång du’Vi har skickat dina tre kampanjer, du’Jag måste uppgradera för att skicka mer. Squarespace Email Campaigns har fyra prisplaner, från $ 5 till $ 48 per månad när de faktureras årligen.

Är Squarespace’s e-postmarknadsföringsplattform värd kostnaden? Här är några saker du kan göra med det:

 • Importera innehåll från din webbplats till utkast till e-postmeddelanden
 • Skicka automatiserade e-postmeddelanden till prenumeranter
 • Välj mellan över 30 startlayouter
 • Hantera din marknadsföring på språng med mobilredigering
 • Spåra dina kampanjer’ framgång med integrerad analys

där’det förnekar inte att du får en fantastisk tjänst från Squarespace’s e-postmarknadsföring. Men om Squarespace’s tjänst gör det inte’t kryssa i dina rutor, du kan integrera med MailChimp istället.

Wix vs Squarespace: Marketing – dom

Wix har bättre marknadsföringsfunktioner. Du kan använda dess e-postmarknadsföringssystem gratis så länge du vill, medan Squarespace begränsar dig till endast tre kampanjer innan du pressar dig att uppgradera. Wix har också ett val av appar för att utöka din marknadsföring om du behöver.

7

SEO: Vilket kommer att rankas bättre?

SEO står för sökmotoroptimering, och hänvisar till de processer som hjälper din webbplats att rankas högre upp i Google’s sökresultatsidor.

Alla möjliga saker går till optimering av din webbplats, inklusive inställning av nyckelord och metatitlar. Don’t oroa dig om du’Vi har aldrig hört talas om dem – det är precis där våra webbplatsbyggare kan hjälpa till.

Både Wix och Squarespace har inbyggda SEO-verktyg för att hjälpa dig att öka din webbplats’s ranking. Dessa inkluderar mobilsvariga sidor, optimerade rubriker och alt-text för bilder.

Wix har också en SEO-guide där du kan hitta massor av guider och användbar information om hur du ställer in din webbplats’s SEO och utveckla sedan den när din webbplats växer. Detta är superbörjare-vänligt och är en bra introduktion för även de mest nervösa nybörjare.

Och det’s inte alla Wix-erbjudanden – Du kan också använda Wix SEO Wiz för att få en personlig steg-för-steg-plan att följa. Du anger bara information som namnet och syftet på din webbplats, lägger till några nyckelord och Wix gör resten. den’är lätt att följa och ger dig upp för framgång.

Squarespace har fantastiska SEO-verktyg inbyggda, och har en SEO-checklista i sitt hjälpcenter för dig att följa. Du har allt du behöver för att lyckas med Squarespace, och det ger en mycket grundlig täckning av SEO för att hjälpa dig att ta itu med det.

Squarespace är dock inte’t ganska lika nybörjare som Wix och gör det inte’Jag har samma personliga SEO-resa som Wix tillhandahåller.

Wix vs Squarespace: SEO – Bedömning

Wix passar bättre för SEO. Dess interaktiva, skräddarsydda och nybörjarvänliga SEO Wiz skapar dig för framgång och dess omfattande resurser kommer att vara till hjälp på lång sikt och för att börja. Squarespace har bra SEO, men det’är mer skrämmande för första gången.

Vidare information

 • Läs mer om att marknadsföra din Wix-webbplats på vår Wix SEO Review
 • Läs vår Squarespace SEO Review för mer information om vad denna byggmästare har att erbjuda
 • Hörde rykten du kan’T rankas med en webbplatsbyggare? Läs vår Webbplatsbyggare SEO vs WordPress SEO jämförelse för att få ett slut på dessa problem

8

Hjälp och support: Vem har den bättre hjälpande handen?

Wix ger support via e-post, forum, sociala medier, ett dedikerat supportcenter och via telefon (tillgängligt från 06:00 till 17:00 PST). Det finns för närvarande inga livechattfunktioner tillgängliga.

Squarespace har, förutom att tillhandahålla ett forum och ett kunskapscenter, också en livechattfunktion (från 03:00 till 20:00, måndag till fredag) och ett 24-timmars svarsteam. där’Det finns för närvarande inget telefonsupport tillgängligt, men om du behöver snabbt svarar du’är lycka till – det’s Fyrkant’s policy att svara på alla e-postmeddelanden inom en timme – imponerande grejer!

fyrkantstödSquarespace har en rad supportalternativ – dess hjälpcenter har guider, videor, webbseminarier och forum, eller så kan du kontakta supportteamet via e-post eller livechatt.

Både Wix och Squarespace har grundliga hjälpcentra fulla av artiklar och guider för att hjälpa dig.

En av de bästa funktionerna i Wix’s support är dess hjälp på sidan när du redigerar. Om du fastnar eller inte’Jag vet vad något är, allt du behöver göra är att klicka på ett av de små frågetecknen på skärmen.

stöd för wix editorWix’s on-page support betyder att du inte gör det’Jag måste till och med lämna redaktören för att hitta svar. Få hjälp artiklar där när du arbetar, sök efter svar och hitta användbara tips.

Squarespace gör det inte’Jag har samma support i redaktören, men det går en extra mil med hjälpcentret. Detta ger extra resurser som webbseminarier och workshops, videor och ett bra communityforum. Squarespace erbjuder kanske inte telefonsupport, men vad det erbjuder är högkvalitativ service.

Wix vs Squarespace: Hjälp och support – dom

Wix har bättre hjälp och stöd. Squarespace har stor hjälp och stöd också, och erbjuder e-post, livechatt och ett djupgående hjälpcenter. Men Wix’s på sidan hjälp och alternativet för telefonsupport, plus dess e-post, sociala medier och hjälpcentrum resurser ger det en liten fördel.

9

Prissättning och valuta för pengarna: Var ska du investera?

Innan vi dyker in i vår analys av varje byggare’s prissättningsplaner, låt’s titta på vad de erbjuder när det gäller månatliga paket. Alla listade priser avser månatliga priser på årsplaner.

Squarespace erbjuder 4 premiumpriser. Ju högre plan, desto fler funktioner blir tillgängliga för dig:

Square-prissättningSquarespace har fyra prisplaner som sträcker sig från $ 12 till $ 40 per månad (faktureras årligen)

Om du registrerar dig för en årlig plan kan du spara mellan 13% och 25% jämfört med att registrera dig till en månad-till-månad-plan.

Squarespace Prissättning Planer Månadsplan ($ / månad) Årsplan ($ / månad) Besparingar
Personlig $ 16 $ 12 25%
Företag $ 26 $ 18 31%
Basic (e-handel) $ 30 $ 26 13%
Avancerat (e-handel) $ 46 $ 40 13%

För $ 12 per månad, den personliga planen ger dig allt du behöver för att skapa en snygg, enkel webbplats. Det kommer med obegränsad bandbredd och lagring, vilket är ovanligt för en låg nivå plan och visar precis vad du’betalar för. Den här planen är bäst för personligt bruk eller för dem som just börjar.

De 18 $ per månad Affärsplan levereras med allt tillgängligt på den personliga planen, plus en enorm mängd extra funktioner. Dessa inkluderar PR-pop-ups, e-handelsfunktioner och en professionell e-post från Google. Som namnet antyder är den här planen bäst för företag.

De Grundläggande och avancerade planer är designade för att bygga onlinebutiker och har funktioner som matchar. Dessa inkluderar alla funktioner från affärsplanen, plus tillägg som 0% transaktionsavgifter, ett obegränsat antal produkter att sälja, hanteringsverktyg för lager, order, skatt och kuponger och mycket mer.

Exklusiv Squarespace-rabatt för dig

Spara 10% när du registrerar dig * till någon Squarespace-plan med vår exklusiva rabattkod! Ange bara koden WBE vid kassan. * Gäller för ditt första köp eller uppgradering

Ta reda på mer om de besparingar du kan göra med vår Squarespace rabattkod

Under tiden, Wix’s premiumplaner erbjuder sju olika paket. Fyra riktar sig till webbplatser, medan tre är e-handelsplaner:

wix webbplats prissättning planerWix har fyra planer för webbplatsbyggare, som sträcker sig från $ 13 till $ 39 per månad.

Combo-planen på 13 $ per månad är de billigaste Wix-erbjudandena. Det låter dig ansluta en domän och ta bort Wix-annonser från din webbplats. Du får också 2 GB bandbredd och 3 GB lagring. den’är bra för att uppgradera från den kostnadsfria planen, men inte perfekt för långvarig användning.

Den obegränsade planen är bra för frilansare och kostar 17 $ per månad. den’är en stor uppgradering för endast $ 4 mer och låser upp obegränsad bandbredd och 10 GB lagring. Du får också spenderande värde för några coola appar, till exempel Site Booster.

Pro-planen för $ 22 per månad är Wix’s mest populära webbplatsplan. Ökad lagring, liksom extra bonusar som appen Professional Logo, gör denna plan idealisk för att göra din webbplats perfekt’s online branding.

VIP-planen gör det inte’t erbjuder mycket mer än Pro-planen, men för en extra $ 17 per månad, du får prioriterat stöd, vilket innebär att dina problem spåras snabbt framför kön. Bäst för dem som kan’har inte råd att vänta!

Här’är en snabb titt på Wix’s e-handelsplaner – du kan hitta en fullständig uppdelning av Wix’s e-handelsfunktioner och priser i vår Wix eCommerce Review.

wix e-handel och planer för affärsprissättningWix har tre vanliga e-handelsplaner från 23 till 49 dollar per månad (faktureras årligen).

Dessa planer ger skalbarhet för onlinebutiker. De börjar från 23 USD per månad för Business Basic-planen, ökar till 27 $ per månad för den mest populära Business Unlimited-planen, och når topppriset på 49 $ per månad för Business VIP-planen.

Om du registrerar dig för en 1-årig eller tvåårig plan kan du spara från 17% till 38% per år, beroende på vilket paket du väljer:

Wix-prisplaner varje månad
($ / månad) 1-årigt
($ / månad) Besparingar i två år
($ / månad) Besparingar
Combo $ 17 $ 13 24% $ 10,50 38%
Obegränsat $ 22 $ 17 23% $ 13.50 38%
Proffs $ 27 $ 22 19% $ 18 33%
e-handel * $ 28 $ 23 18% $ 20 28%
VIP $ 47 $ 39 17% $ 35 25%

* eCommerce representerar Business Basic, det billigaste av de tre e-handelsplanerna – läs vår Wix eCommerce Review för att lära dig mer

Om du jämför månadsavgifterna för Wix och Squarespace’s årliga planer, du’Jag får se det Squarespace’s priser börjar bara $ 1 under Wix’s billigaste plan. där’är inte mycket i det alls, men du får mer för pengarna på Squarespace’s lägre planer än du gör med Wix.

Exempelvis ger Squarespace dig obegränsad bandbredd och lagring direkt på $ 12 per månad Personlig plan, medan Wix bara låser upp obegränsad bandbredd på $ 17 per månad Obegränsad plan. Du vann’jag hittar obegränsad lagring på någon av Wix’s planer.

Om du vill bygga en webbplats gratis än Wix är det uppenbara valet. Den kostnadsfria planen är bra för att komma igång – men vi gör inte’t rekommenderar att du håller på det på lång sikt. Med annonser som visas på din webbplats, a “wix.com” underdomän, och begränsade resurser, gör den kostnadsfria planen omöjlig att skapa en verkligt professionell webbplats.

Kvadratområdet gör det inte’t erbjuder en gratis plan. Istället, den har en 14-dagars gratis provperiod. Det här är en stor chans att testa om Squarespace är rätt byggare för dig och du inte’t behöver ange betalningsuppgifter om du inte bestämmer dig för den betalade planen.

Wix vs Squarespace: Prissättning och värde för pengarna – Bedömning

Wix är överlag bättre för pengarna. Squarespace’s planer återspeglar dess högkvalitativa produkt, men Wix har ett bredare val av prenumerationer, vilket gör det enkelt för alla budgetar att hitta en perfekt plan. Båda är skalbara, även om Wix-kunder kan finna att de behöver uppgradera oftare än Squarespace.

Vidare information

 • Frestad av Wix’s prisplaner? Läs vår Wix prissättning granskning att ta reda på vilken plan som är perfekt för dig
 • Kolla in vår Granskning av Squarespace-prissättning för en djupgående titt på sina planer och priser

Wix vs Squarespace: Vår totala vinnare

Den här artikeln har undersökt alla in- och ut-program i Wix och Squarespace, från deras funktioner, till användarvänlighet, design och mer. Nu bör du ha en bra uppfattning om Wix eller Squarespace är bättre för dig.

Wix kan användas av vem som helst, medan Squarespace’s eleganta mönster kräver mer tekniskt förtroende. Wix är snabbt och enkelt att använda, så att du kan skapa en fantastisk webbplats på nolltid. Däremot tar Squarespace längre tid att vänja sig, så du’Vi behöver mer tid för att göra din webbplats perfekt.

Squarespace är perfekt för kreativa, bloggare och vackra mönster. Å andra sidan är Wix bäst för nybörjare, onlinesäljare och de som har en budget. den’är enklare att använda, har en gratis plan och en stor appmarknad, medan Squarespace erbjuder mer sofistikerade, interna design och funktioner.

För att sammanfatta, här är en sammanfattningstabell över vår jämförelse ovan. Vi’Jag har några sista tankar nedanför tabellen:

Kategori & Vinnare Wix Squarespace
Enkel användning
Vinnare: Wix
Wix är mycket nybörjarvänligt tack vare sin enkla dra-och-släpp-redigerare. Wix ADI betyder att du kan ha en webbplats live på en eftermiddag. Squarespace är mer tekniskt att använda än Wix. Det tar längre tid att vänja sig, så kräver tålamod och / eller viss teknisk förtroende.
Design flexibilitet
Vinnare: Squarespace
Wix har över 500 mallar att välja mellan. De’är attraktiv och lätt att anpassa, men du kan’t växla när din webbplats är live. Squarespace har de bästa kvalitetsmallarna på marknaden. Den har ett mindre intervall än Wix, men du kan byta mallar när du vill.
Funktioner & Verktyg
Vinnare: Oavgjort
Wix har ett stort antal inbyggda funktioner som täcker anpassning, e-handel, marknadsföring och mer. Du kan också använda appar från Wix App Market för extra funktionalitet. Hela Squarespace’s funktioner är inbyggda och de’är marknadens bästa kvalitetsfunktioner. Squarespace gör det inte’t har en appmarknad, men den har ett stort utbud av interna verktyg.
E-handel
Vinnare: Wix
den’är lätt att lägga till en onlinebutik på din Wix-webbplats. Genom att lägga till appar som Ecwid kan du lägga till ännu mer kraft på din webbplats. Squarespace har alla sina e-handelsverktyg inbyggda och är utmärkta för att visa upp produkter.
blogga
Vinnare: Squarespace
Wix har inbyggda grundläggande bloggverktyg, men du’d måste använda Wix Blog-appen för mer kraftfulla funktioner. Squarespace har ett imponerande utbud av bloggverktyg som är klara för dig att använda.
marknadsföring
Vinnare: Wix
Wix’s marknadsföringsverktyg inkluderar SEO, sitt eget e-postmarknadssystem och dess allt-i-ett-affärslösning, Wix Ascend. Squarespace kommer med marknadsföringsverktyg som SEO, integration i sociala medier och en egen e-postplattform.
SEO
Vinnare: Wix
Wix har inbyggda SEO-verktyg, plus fördjupade supportresurser för att guida dig genom att optimera din webbplats. Wix SEO Wiz är nybörjarvänlig, interaktiv och skapar en personlig steg-för-steg-plan att följa. Squarespace har inbyggda SEO-verktyg att använda och har utformat sina sidor för att vara SEO-vänliga. Den har stödresurser för att hjälpa dig, som är fördjupade men kan vara skrämmande för en första timer.
Hjälp & Stöd
Vinnare: Wix
Wix erbjuder support via telefon, e-post och sociala medier, plus en djup kunskapsbas. Det ger dig också support på sidan redaktör. Squarespace har en liten men högkvalitativ supporttjänst via livechatt och e-post, plus ett grundligt hjälpcenter med guider, videor, webbseminarier och ett forum.
Prissättning & Värde för pengar
Vinnare: Wix
Wix har sju prisplaner från 13 till 39 dollar per månad (faktureras årligen). Den har också en gratis plan som du kan stanna kvar så länge du vill. Alla betalade planer har en 14-dagars pengarna tillbaka-garanti. Squarespace har fyra prisplaner som sträcker sig från $ 12 till $ 40 per månad (faktureras årligen). Det gör det inte’Jag har en gratis plan, men alla betalade planer har en 14-dagars kostnadsfri testperiod, utan betalningsinformation behövs.

Att förstå skillnaderna mellan Wix och Squarespace är viktigt för att hjälpa dig bestämma vilken webbplatsbyggare du ska använda.

Du bör använda Wix If…

Du’är nybörjare eller letar snabbt online. Med sin gratis plan är Wix ett billigt och problemfritt sätt att bygga en webbplats, medan dess utbud av mönster och funktioner gör att din webbplats kommer att se professionell ut även om du piskade upp den på en eftermiddag..

Du bör använda Squarespace If…

Du’är en kreativ med lite tid eller tekniskt förtroende. Squarespace’s design är de bästa runt och dess funktioner är precis där uppe för att matcha. Det kommer dock att ta lite tid att vänja sig till, så det’är inte perfekt för nybörjare eller för någon som vill ha en snabb och enkel webbplats.

Vem rekommenderar vi totalt sett?

Sammantaget rekommenderar vi Wix över Squarespace. Det finns tre huvudsakliga skäl till att Wix bör vara ditt val: den’är enklare att använda, ger dig mer kreativ frihet och erbjuder ett bredare val av premiumplaner än Squarespace. Visst är Squarespace perfekt för kreativa – men Wix har något för alla.

Med Wix’s stort stöd, stor appmarknad och interaktiv SEO där’Det är inget som hindrar även de mest nervösa av technophobes från att hoppa fötter först in i världen av webbplatsbyggnad.

Den goda nyheten är att du inte’t måste bestämma direkt. Wix har en gratis plan, och Squarespace har en 14-dagars gratis provperiod – varken ber dig om några betalningsuppgifter, så du kan försöka säkert innan du köper med nolltryck. Ge dem båda en gång, få bygga och kom tillbaka för att låta oss veta hur ni har det!

Wix vs Squarespace: vanliga frågor

Vem ska använda Wix?

Wix är den bästa webbplatsbyggaren. den’är fantastiskt för småföretag och personliga sajter, med en mängd otroliga funktioner och verktyg som passar alla förmågor. Vi’d personligt ser den genomsnittliga Wix-användaren som en spirande företagare eller en individ som är intresserad av att visa världen sitt arbete.

Vem ska använda Squarespace?

Squarespace är byggt för kreativa branscher. Dess teman kan vända alla genomsnittliga Joe’s webbplats till något som dina kompisar kommer att tänka en pro webbdesigner’s satt ihop. Fotografer, konstnärer och grafiska formgivare borde alla leta efter Squarespace, oavsett om de vill visa upp sitt arbete eller sälja sina konstverk.

Vilken webbplatsbyggare är lättare att använda: Wix eller Squarespace?

Wix är vinnaren när det gäller användarvänlighet. Det är en ren dra-och-släpp-webbplatsbyggare med en WYSIWYG (vad du ser är vad du får) redaktör. Squarespace är inte’Det är svårt att använda heller, men Wix har definitivt kanten i denna tävling.

Jämför användarvänlighet och mer i vår recension av Bästa webbplatsbyggare.

Vilket har de bättre mallarna: Wix eller Squarespace?

Squarespace har de bästa designerna. Om du’när han tittar på siffror ensam har Wix fler mallar att erbjuda än Squarespace, med över 500 malldesign. Men trots ett mindre erbjudande, Squarespace’s mallar är mer flexibla, anpassningsbara och vackra – perfekt för alla spirande reklam!

Är Wix eller Squarespace bättre valuta för pengarna?

Enligt vår forskning är Wix mycket bättre för pengarna än Squarespace. Du kan använda den gratis så länge du vill, även om du måste tänka på Wix-annonser på din webbplats. Som sagt, för att bli av med dessa, allt du behöver göra är att uppgradera till Wix’s billigaste månadsplan för $ 13 per månad. Medan Squarespace har en gratis provperiod, varar den bara 14 dagar, varefter du’Jag måste betala minst $ 12 per månad för att behålla din webbplats med dem.

Vilken webbplatsbyggare har bättre kundsupport?

den’är ett nära samtal på den här, men Wix kantar det igen. Vad du måste tänka på är hur du vill få stöd genom din webbplatsresa: om du vill ha stöd genom en kunskapsbas, Wix’s är mycket omfattande, men om du tror att du föredrar livechatt kan Squarespace tillhandahålla den här funktionen.

Vilket är bättre för SEO: Wix eller Squarespace?

Wix får en stark 5/5 för SEO på vårt jämförelsediagram, med Squarespace som kommer in på 4/5. I Google’s riktlinjer för webbansvariga, Wix nämns bredvid WordPress som att vara sökmotorvänligt, så du har försäkran från det bästa att din Wix-webbplats kan göra det rankat!

Tyckte att vår jämförelse var till hjälp?

Webbplatsbyggare-expert syftar till att ge dig ärlig information. Den där’varför vi bedriver vår egen forskning och får direkt, personlig insikt. Klicka här för mer information.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me