Wix vs Squarespace | 4 saker att veta innan du börjar


Här är de fyra artiklar du bör tänka på när du utvärderar Wix vs Squarespace:

Wix

Squarespace

Besök Wix Visit Squarespace Top Choice Topp
Choice Wix Top Choice Wix


Wix

Helhetsbetyg

9.4av 10

Squarespace

Helhetsbetyg

8.6av 10

Sammanfattning

Wix:

Wix är marknadens bästa allomfattande webbplatsbyggare. den’är extremt lätt att använda och kombinerar en enkel dra-och-släpp-redigerare med fantastiska mallar och ett stort utbud av funktioner och appar. Detta gör det perfekt för totala nybörjare som behöver skapa en professionell, snygg webbplats. Du kan bygga en grundläggande webbplats helt gratis på Wix, men det är värt att uppgradera till en av dess betalda planer för att ge din webbplats större funktionalitet.

Squarespace:

Squarespace är en modern och sofistikerad webbplatsbyggare som särskilt tilltalar annonsmaterial på grund av dess högkvalitativa eleganta och eleganta mallar. Detta gör det idealiskt för dig som vill visa upp sina verk, till exempel en konstnär eller en fotograf. Squarespace är inte’t lika nybörjarvänligt som Wix – dess sektionsbaserade redaktör kommer att behöva lite längre tid att bli van vid – men dess 14-dagars kostnadsfria testperiod bör ge dig god tid att lära dig.

Läs mer

Malldesign

Wix:

Wix ger dig över 500 professionella designmallar att välja mellan, från ett mycket brett spektrum av branscher som företag & tjänster, onlinebutik, fotografering, gästfrihet, design, portfölj, blogg, musik osv. Så du kan enkelt hitta en lämplig design som matchar vad din webbplats handlar om.

Alla mallar är väldigt professionella och är förbehållna med föreslagna designlayouter så att du kan slå marken igång utan att oroa dig för hur du strukturerar din innehållslayout.

Så om du inte är säker på hur du bäst designar din webbplats är detta en riktigt bra funktion för dig. Allt du behöver göra är att ersätta det föreslagna innehållet med ditt eget eller flytta innehållet runt för att skapa din egen unika design.

Observera att Wix har ett avancerat mobilt användargränssnitt och redaktör, så att du kan anpassa din egen mobildesign. Det här är bra om du vill att din webbplats ska visas något annorlunda på mobil- och surfplatteskärmar från skrivbordsversionen.

En avancerad funktion som vi verkligen gillar är att Wix låter dig dölja innehåll om du inte vill att det ska visas på mobiltelefoner – vilket ger dig flexibilitet över vad du vill dela med dina besökare (särskilt mobila skärmar har i sig begränsad visning egendom).

En nackdel med Wixs mallplattform är att när du väljer och använder en mall kommer du inte att kunna ändra mallar utan att behöva skapa ditt innehåll igen. Så även om du kan ändra mönster kan du inte överföra ditt innehåll från en mall till en annan.

Det främsta skälet till detta beror på att du bokstavligen kan dra & släpp innehåll var som helst på din webbplats (medan Squarespace är mer strukturerat och inte tillåter dig att fritt placera innehåll någonstans). Med en sådan designfrihet är begränsningen att du inte kan överföra innehåll från mall till mall. Så se till att du väljer den bästa mallen innan du börjar!

Squarespace:

Trots att Squarespace endast erbjuder dig över 40 designmallar och över 20 omslagsdesign (jämfört med Wix 500+ design), är alla vackert utformade och kan ge dina besökare intrycket att du har använt tusentals dollar för att anpassa din webbplats.

Till skillnad från Wix har Squarespace tagit "kvalitet över kvantitet" tillvägagångssätt i deras mallsamling. Så medan du har mycket mindre att välja på, är alla Squarespace-mallar som du slutar att använda av mycket hög kvalitet. Nackdelen jämfört med Wix stora samling mallar är att du har en lägre chans att hitta den exakta designen du letar efter.

I likhet med Wix erbjuder Squarespace dig design för företag, onlinebutiker, portföljer, musik, restauranger etc. Så du kan upptäcka din favoritmalldesign baserat på deras förslag.

Alla Squarespace-mallar är helt mobila känsliga. Detta betyder att din webbplats kommer att visas vackert på alla mobila enheter utan att du behöver lyfta ett finger. Allt ditt innehåll kommer automatiskt att justeras så att det passar in i mobila skärmar.

Nackdelen med dessa mallar är att du inte har någon kontroll över hur ditt innehåll kommer att visas på mobila enheter (Wix ger dig denna flexibilitet). Men fördelen är att du har mindre att göra och oroa dig för, eftersom din webbplats mobildisplay automatiskt tas om hand.

Med Squarespace har du friheten att ändra mallar och allt ditt befintliga innehåll överförs automatiskt till den nya mallen. Fördelen är att om du vill göra en översyn av din design (genom att välja en annan mall), måste du bara välja den nya designen, justera layouten lite och du är ganska färdig.

Läs mer

Enkel användning

Wix:

Wix är en av de enklaste webbplatsbyggarna att använda på marknaden idag.

Det erbjuder dig en "ren" drag & släpp användargränssnittet så att du bokstavligen kan placera allt innehåll (som bilder, text, knappar, bildspel, sociala knappar osv) var som helst på din webbplats, allt utan att behöva skriva en kodrad.

Som sådan har du mycket kreativ frihet & kontroll över din design, med väldigt små begränsningar för innehållsplacering.

Där Wix också utmärker sig är att du kan hitta hjälpknappar överallt när du först lär dig hur du använder deras webbplatsbyggare.

Så om du är osäker på hur ett verktyg fungerar har de lätta att förstå tutorials intill verktyget och du behöver inte öppna ett nytt fönster för att komma till deras hjälpcenter (mer om deras support nedan). Detta gör att bygga din första webbplats till en mycket trevlig upplevelse.

Squarespace:

Squarespace är också ett drag & släpp webbplatsbyggare så att du kan skapa din webbplats utan att röra vid en kodrad.

Men som nämnts ovan är deras plattform lite mer strukturerad, så medan du kan dra och släppa innehåll runt måste allt innehåll placeras bredvid varandra eller staplas ovanpå varandra. Så det är mer en modulär byggupplevelse där systemet automatiskt "snaps" ditt innehåll på plats.

Med Wix kan du släppa ditt innehåll var som helst på skärmen och det kommer att förbli där (deras plattform kommer inte att flytta innehållet och fästa det på plats). Så Squarespaces innehållsplacering är lite begränsad i denna mening.

Sammantaget är Squarespace fortfarande ganska lätt att använda, även om det har en något högre inlärningskurva. Men när du väl har tagit hand om det är det en riktigt trevlig webbplatsbyggare att använda.

Läs mer

Användarsupport

Wix:

Wix erbjuder dig kundsupport genom flera olika kanaler, inklusive telefon, e-post, forum och hjälpcenter.

Deras hjälpcenter är mycket omfattande, med skriftliga, bild- och videohandledning. Det är mycket självbetjäning och du kommer att kunna hitta svar på de flesta av dina frågor.

Återigen har Wix bekvämt placerat hjälpknappar i perfekta positioner runt ditt användargränssnitt, så det är verkligen för dig att klicka på knapparna för att ta reda på mer om varje verktyg.

Om du behöver lite mer handhållning kan du alltid ringa dem när som helst mellan 06:00 – 17:00 PST. Men om deras telefonstödsteam är upptaget vid en viss tidpunkt kan du schemalägga ett supportmöte för dem att ringa dig tillbaka. Fördelen för dig är att du inte behöver sitta och vänta i rad (som vi alla inte tycker om!) Och kan fokusera din energi någon annanstans.

Så det är lite som en conciergetjänst och enligt vår uppfattning är det värt att prenumerera på deras premiumplaner (mer nedan).

Tänk på att du också kan skicka e-post när som helst.

Squarespace:

Squarespace förser dig med en dedikerad supportteam dygnet runt för att svara på dina frågor om du har några.

De erbjuder support 24/7 per e-post (där de svarar inom 1 timme), användarhandböcker (video & text), livechatt (måndag – fredag, mellan 03:00 – 20:00 EST), och även forumstöd.

Men de har inget telefonsupportsystem ännu, så Wix erbjuder definitivt lite mer personlig service ur det här perspektivet.

Men kom ihåg att Squarespace besvarar sina e-postmeddelanden mycket snabbt (24 timmar, 7 dagar i veckan) och har en livechattfunktion under arbetsdagar.

Läs mer

Prissättningsplaner

Wix:

Wix erbjuder dig 6 olika planer – gratis, Connect Domain $ 4,08 / månad, Combo $ 9,75 / månad, Obegränsat $ 12,92 / månad, eCommerce $ 16,58 / month, VIP $ 24,92 / month. Ju högre plan, desto fler verktyg & tjänster du får.

Observera att Wix kommer att visa en annons på din webbplats om du använder deras gratis eller Connect Domain-plan. Så om du vill märka din webbplats som din egen, bör du definitivt uppgradera till Combo-planen eller högre. Squarespace lägsta plan för att bygga en fullständig webbplats är $ 12 / månad, lite stort högre än Wix Combo-plan.

En sak du bör vara medveten om är att Wix har olika bandbreddbidrag för olika planer. Tänk enkelt på bandbredd som hur mycket kraft det tar för Wix för att låta dina besökare titta runt på din webbplats. Allt från inläsning av bilder, video, text etc. tar upp bandbredden.

Så om du planerar att skapa en större webbplats (med mycket sidor / innehåll) och förväntar dig att ha ett stort antal besökare som kommer till din webbplats, skulle jag rekommendera att du uppgraderar till Wix högre planer.

En annan sak att tänka på när man utvärderar Wix planer är deras concierge-liknande supportteam. Det du också betalar för är deras personliga supporttjänster, som enligt vår åsikt går långt för att hjälpa dig att bygga din webbplats & ha en fantastisk upplevelse när du gör det.

Squarespace:

Squarespace erbjuder dig 4 olika prispaket (Personlig $ 12 / månad, Business $ 18 / month, Basic Store $ 26 / month, Advanced Store $ 40 / month). I likhet med Wix, ju högre plan, desto fler verktyg får du.

Observera att Squarespace inte har en gratis plan. De erbjuder dig en 14-dagars gratis provperiod, och du måste besluta om du ska uppgradera till en av deras betalda planer eller inte. Om du inte gör det kommer du inte att kunna fortsätta använda deras tjänster. 14 dagar bör ge dig en tillräcklig tid för att avgöra om Squarespace är rätt passform för dig. Vi har en officiell erbjudandekod som sparar dig 10% på priset på alla Squarespace-plan om du bestämmer dig för att uppgradera.

Squarespace erbjuder dig obegränsad bandbredd över alla deras planer, så definitivt mindre begränsande jämfört med Wix. Du kan prenumerera på den lägsta planen och behöver inte oroa dig för att bandbreddsbidraget tar slut.

Tänk på att när du registrerar dig i Squarespace: s betalda planer får du tillgång till deras dedikerade supportteam dygnet runt, med en timmars svarstid & livechatt. Så du betalar inte bara för ett sätt att bygga din webbplats, du får också bra tjänster / support på vägen.

Läs mer

Slutsats

Wix:

Med över 500 gratis designmallar du kan välja mellan har Wix ett riktigt brett sortimentmallar i många olika branscher. Så om du har ett specifikt utseende i åtanke, eller om du bara behöver lite designinspiration, du’Jag kommer att ha det mycket lättare att hitta det med Wix. Dess “ren” drag & drop builder låter dig placera innehåll bokstavligen var du än vill och ger dig exakt kontroll över din design.

Wix har ett vänligare användargränssnitt och en mycket lägre inlärningskurva jämfört med Squarespace. Detta stöds också av dess omfattande hjälpcenter och att de placerar hjälpknappar på mycket bekväma platser under hela din webbplatsbyggnadsprocess.

Don’glöm inte att Wix också erbjuder telefonsupport, vilket är fantastiskt. Ur ett prisperspektiv, Wix’premiumplanerna liknar Squarespace’s. Var bara medveten om nackdelen du kan’t ändra mallar utan att behöva bygga om ditt innehåll.

Squarespace:

Squarespace’s mallar är några av de mest polerade och professionella designen bland webbplatsbyggare. Dess uppmärksamhet på design är ganska uppenbar här och om du använder mallen väl kan din webbplats se riktigt avancerad ut.

Om du bygger din webbplats med Squarespace kommer din webbplats att vara mobil responsiv så det’Jag kommer att visa mycket bra på alla mobila enheter. Även om Squarespace har lite av en högre inlärningskurva jämfört med Wix, så snart du har tagit på saker, så’är ganska enkelt och trevligt att använda. Squarespace erbjuder dig även dygnet runt, en timmes e-postsupport och livechatt.

Vilken är mer populär?

Även om detta är en mycket förgäves metrisk, känner vi att du kanske tycker att det är användbart när du väljer mellan Wix eller Squarespace: Om du tittar på Google Trends kommer du att se att Wix definitivt är mycket mer sökta än Squarespace – vilket antyder att de är bättre märkesvaror och mer populärt. Wix har också över 3,7 miljoner betalande användare (enligt offentligt tillgängliga data), vilket tyder på att många användare är nöjda / nöjda med Wix’s tjänster.

Eftersom Squarespace är ett privat företag, avslöjade de bara att de har över 1 miljon betalande kunder. Så detta gör jämförelsen mellan faktiska betalande användare inte så meningsfull här. Tänk på att det här bara är referenspunkter, och du bör verkligen bestämma efter dig’Vi har provat båda webbplatsbyggarna (båda är gratis att prova).

Läs mer

Översikt

9.4av 10

Besök Wix
Se vår Wix-granskning

8.6av 10

Besök Squarespace
Se vår Squarespace-granskning Övergripande betyg Vad är detta?

Våra totala betyg baseras på den genomsnittliga poängen för samtliga betyg.

Varför betyder det här??

Våra poäng ger dig en överblick över vilken service som ger dig de bästa funktionerna, värdet och mer.

Jämförelse wix 4.7 / 5 squarespace 4.3 / 5 Stäng

Med tanke på andra webbplatsbyggare?

Ta en titt på vår Jämförelsediagram för webbplatsbyggare, eller ta en gratis frågesport för att se vilken webbplatsbyggare som matchar dina behov.

Om du är osäker på om Weebly är rätt för dig, ta en titt på vår Topprekommendationer för webbplatsbyggare och guide om hur du väljer den bästa.

Se även vår Jämförelsediagram över webbplatsbyggare för mer detaljerade skillnader

Är du inte säker på vilken webbplatsbyggare som fungerar bäst för dig? Prova vår Webbplatsbyggare Matchande frågesport

Hittade den här guiden användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map