Wix vs Weebly | 11 skillnader du borde veta 2020 (diagram)

Wix och Weebly är två av de största webbplatsbyggarna. Båda är angelägna om att bevisa hur enkla att använda de är, liksom hur överkomliga. Än sen då’är skillnaden mellan dem? Och vilken är rätt för dig? Vi’har grävt lite (läs: mycket) djupare för att hjälpa dig bestämma vilken av dessa två webbplatsbyggare som är ditt bästa alternativ. Läs vidare för vår djupgående jämförelse, eller hopp till slutresultaten om du’är kort i tid.


Här är 11 saker du bör tänka på när du jämför Wix och Weebly:

Wix

Weebly

Besök Wix Besök Weebly Top Choice Topp
Choice Wix Top Choice Wix

Wix

Helhetsbetyg

9.4av 10

Weebly

Helhetsbetyg

8.2av 10

Sammanfattning

Wix:

Wix drag-och-släpp-redigerare gör det superlätt att skapa en webbplats – utan att behöva känna någon kod! Med över 510 mallar att välja mellan, fantastiska inbyggda verktyg och massor av appar, låter Wix dig bygga nästan alla typer av webbplatser från en personlig blogg till en liten onlinebutik. Ännu bättre kan du använda Wix helt gratis! Om du behöver en hjälpande hand, erbjuder det telefon- och e-poststöd till alla sina kunder vilket gör det idealiskt för nybörjare.

Weebly:

Även om det inte är lika lätt att använda som Wix, använder Weebly också en enkel dra-och-släpp-strategi för webbplatsbyggnad. Weebly har en blygsam samling med 50+ mallar som du kan välja mellan och kommer med inbyggda kvalitetsfunktioner som marknadsföring, e-handel och bloggverktyg. Där Weebly utmärker sig i sitt sortiment av appar – över 340 av dem – vilket innebär att du verkligen kan anpassa din webbplats. Liksom Wix har Weebly en gratis plan med betalade planer från bara $ 5 / månad.

Läs mer

Enkel användning

Wix:

Vi kan bekräfta att Wix är väldigt lätt att använda.

Så enkelt faktiskt fick det 4,3 av 5 för att underlätta användningen i våra användartester. Trevligt arbete, Wix!

Du kan ‘drag’ element (tänk textrutor, bilder, titlar, gallerier) och ‘släppa’ dem var som helst på din webbsida för att få det exakta utseendet du vill ha. den’s utan problem, det’är snabb, och vem som helst kan använda den.

Inte mycket av en kreativ typ?

Ange Wix ADI. ADI står för Artificial Design Intelligence. Fyll bara i din webbplats ‘ändamål’, välj några mönster du gillar utseendet på, och Wix ADI kommer att bygga en komplett webbplats på några minuter.

Weebly:

Weebly isn’t lika lätt att använda som Wix, men det’är fortfarande ganska bra.

den’s har samma enkla ‘dra och släpp’ tillvägagångssätt, men gör det inte’t har samma nivå av kreativ frihet som Wix.

Weebly fick 3,5 av 5 för att underlätta användningen i våra användartester.

den’är inte riktigt lika intuitivt som Wix, men det’är fortfarande lämplig för alla. Ingen teknisk erfarenhet krävs, och där’s inget behov av kodning.

Läs mer

Design flexibilitet

Wix:

Wix ger dig nästan fullständig kreativ frihet.

Med över 510 professionellt utformade mallar att välja mellan, du’re bortskämd med val. Och din mall är egentligen bara en springbräda – välj från ett stort antal element, släpp dem vart du vill och gör varje sida helt till din egen.

Hela Wix’s mallar är också helt mobiloptimerade. De’Jag ser bra ut på alla enheter.

Den ena nackdelen med att designa din webbplats med en Wix-mall?

När du’Vi har valt din mall, du kan’t ändra dig. Om du byter, det’Jag menar att börja igen från grunden.

Den där’varför det fick 3,5 av 5 i vår forskning snarare än högre.

Känner du dig äventyrlig? Med Wix Editor kan du bygga din webbplats helt från början, ingen mall behövs.

Om du är full av idéer för webbdesign, men lite tekniskt kunnande, är Wix webbplatsbyggaren för dig. Helt klart.

Weebly:

Weebly har ett litet men mäktigt utbud av över 50 branschskräddarsydda mallar att välja mellan.

där’är mindre utrymme för anpassning än med Wix, men det’det är inte det värsta – för mycket val kan ibland vara överväldigande, trots allt.

Weebly ger dig också tillgång till hela din mall’s kod. Detta är ett utmärkt sätt att doppa din tå i världen av webbutveckling, utan att behöva starta något från grunden. Du kan också importera premiumplaner från externa källor (t.ex. Webfire-teman) – något Wix inte gör’t erbjuder för närvarande.

Som Wix, alla Weebly’s mallar är helt mobiloptimerade. De’Jag ser lika bra ut på mobilen som på skrivbordet.

Och körsbäret ovanpå Weebly-kakan?

Till skillnad från Wix kan du ändra din mall senare i raden. Den där’varför den har en liten fördel på sin rival och får 3,8 av 5 för designflexibilitet i vår forskning.

Om du’är inte upptagen om kreativ frihet eller är angelägna om att sätta dina kodningsförmågor på prov, Weebly är det bästa valet för dig.

Läs mer

Marknadsverktyg

Wix:

Med Wix Shoutout kan du skicka vackra marknadsföringsmeddelanden och nyhetsbrev samt dela uppdateringar på sociala medier (mer om det senare). Du kan också fånga e-postadresser för att öka publiken.

Wix har också funktionen så att du kan skapa kuponger och rabatter. Black Friday är den livligaste dagen för butiker i USA – rabatter är stora affärer.

Weebly:

Weebly har sin egen motsvarighet till Wix Shoutout, som den kallar Weebly Promote.

Med avancerad och tydligt presenterad statistik låter Weebly Promote dig verkligen åka till stan med din e-postmarknadsföring och utnyttja all potential den kan erbjuda din webbplats.

Weebly’s marknadsföringsverktyg har en liten fördel över Wix’s. Om du’Troligtvis att du litar på e-postmarknadsföring för ditt företag är Weebly ett bättre alternativ.

Läs mer

E-handel verktyg

Wix:

Wix erbjuder ett enkelt sätt att skapa butik online.

Det kan övervaka dina lagernivåer, automatiskt skicka e-post till kunder som lämnar sin beställning, beräkna frakt- och skattekostnader och till och med skriva ut dina etiketter.

Med en rad eleganta e-handelsmallar som erbjuds gör Wix ett utmärkt val för småföretag och oberoende företagare. Du kan till och med gå globalt, med alternativet för flerspråkiga webbplatser.

Weebly:

Weebly fäster många e-handelslådor.

De billigare e-handelsplanerna erbjuder verkligen stort värde, med många funktioner du’d förväntar sig normalt av dyrare planer.

Weebly’s backend isn’Men så användarvänligt. Det är n’t lika oljad maskin som Wix, och du’Jag måste göra mer manuell analys av saker som lagernivå. Vad’s mer, kassan är svår att anpassa.

Weebly är en bra webbhandlare för e-handel, men Wix är bara lite mer polerad och funktionsrik.

Läs mer

blogga

Wix:

Vill du lägga till en blogg till din webbplats? Wix erbjuder en gratis blogg-app för alla planer.

Det finns åtta layouter att välja mellan, som alla är helt mobiloptimerade. Du kan lägga till flera författare och din publik kan prenumerera via e-post, Facebook och Google.

Weebly:

Som med Wix, det’är verkligen lätt att integrera en blogg på din Weebly-webbplats och att integrera nya inlägg på din hemsida.

Båda byggare är ganska jämnt matchade i denna kategori.

Läs mer

Integration av sociala medier

Wix:

Med Wix kan du enkelt lägga till knappar och flöden på sociala medier på din webbplats. Återigen, det’det handlar bara om att dra och släppa.

När det gäller social integration är det en plats där Wix kommer mycket kort när det gäller försäljning.

Du kan’t använder Wix för att sälja över flera sociala kanaler, till exempel Facebook, Instagram och Pinterest.

Weebly:

den’är en ganska lik historia för Weebly.

Integrerar du dina sociala medier med din webbplats? Lätt som en plätt.

I själva verket tar Weebly saker ett steg längre. Du kan faktiskt ansluta Facebook Messenger till din webbplats så att du kan chatta direkt med dina kunder i ett format som fungerar för er båda.

Men som med Wix kan du göra det’t använder din Weebly-webbplats för att sälja över sociala kanaler, som Facebook, Instagram och Pinterest.

Läs mer

App-marknader

Wix:

Wix har något färre interna funktioner än Weebly. där’är fortfarande en App Market, dock med över 260 appar att välja mellan – former, video, händelser, den typen av saker – så du knappast kunde kalla det begränsat!

Det finns massor av helt gratis appar, medan premiumprogram (eller premiumversioner) normalt bara kostar några dollar. Recensioner och stjärnbetyg från andra Wix-användare hjälper till att begränsa dina alternativ.

Liksom allt med Wix är att lägga till appar otroligt användarvänligt. Hämta din app med bara ett klick och dra den sedan på plats på din webbplats.

Wix lägger till spännande nya appar på sin marknad hela tiden – gå till ‘Nyaste appar’ avsnittet för att se det senaste.

Weebly:

När det gäller antalet appar som erbjuds, det’Det är sant att Weebly har en liten kant, med över 340 appar i Weebly App Center.

Liksom Wix finns det många gratisappar tillgängliga (över 50), och premiumapparater är i allmänhet mycket billiga. De ‘Multilangspråka app kostar till exempel bara $ 3 per månad och låter dig lägga till flera versioner av samma sida på olika språk – ett mycket litet pris att betala för att få åtkomst till hela världen!

den’är lite svårare att sila genom Weebly’s appar, som det inte finns’t så många kategorier. Men precis som Wix läggs nya appar hela tiden.

Weebly-användare kan också föreslå nya appar, vilket är en fin touch.

Läs mer

SEO

Wix:

Wix har mycket SEO (Search Engine Optimization) -stöd för att hjälpa din webbplats att hittas. Detta inkluderar bra inbyggda SEO-funktioner som metatitlar och optimerade rubriker.

SEO (Search Engine Optimization) hänvisar till hur väl förberedd din webbplats ska vara ‘lagt märke till’, och därför ‘rankad’ av Google och andra sökmotorer. Det gör det inte’Det spelar ingen roll om du bygger världens coolaste webbplats – om du inte gör det’t har bra SEO på plats, ingen kommer att se det!

Wix har din rygg på den här. Wix SEO Wiz blir din nya bästa vän och skapar en personlig SEO-plan baserad på detaljer som namnet på din webbplats och din ‘nyckelord’ (de viktigaste ämnena du täcker).

Med Wix kan du enkelt spika SEO bästa praxis utan tidigare erfarenhet.

Weebly:

Precis som Wix har Weebly alla verktyg på plats för att hjälpa dig spika din SEO.

den’Jag uppmanar dig genom hela webbplatsen-byggprocessen när något behöver optimeras, men inte’t har ett specifikt verktyg för att automatisera detta åt dig.

I stället, titta på (mycket omfattande) Ultimate SEO Guide för en steg-för-steg-strategi för SEO-framgång på din Weebly-webbplats.

Med Weebly kan du komma igång med SEO ganska snabbt, men det’det är inte riktigt så ‘bort med händerna’.

Läs mer

Säkerhetskopiering & Återställ alternativ

Wix:

När du’du har byggt din Wix-webbplats, du vann’t kunna exportera den till en annan plattform.

Du kan dock, spara så många versioner du vill – och vi rekommenderar att du sparar en hel massa!

På så sätt kan du direkt byta tillbaka till en ny version av din webbplats om du av misstag tar bort något.

Weebly:

Weebly tillåter dig att exportera din webbplats. Du kan ladda ner din webbplats till en zip-fil.

Även om detta innebär att du kan överföra din webbplats till en annan värd kanske du inte kan använda samma dra-och-släpp-funktion en gång’s utanför Weebly’s redaktör. Dessutom kan du göra det’ladda upp din webbplats tillbaka till Weebly. Så även om det erbjuder ett alternativ för säkerhetskopiering och export, så gör det det’är inte så bekvämt.

Om du gör ett misstag i Weebly kan du ångra ändringar så länge du inte gör det’t publicera din webbplats eller avsluta redigeraren.

Om du tar bort några sidor måste du vänta på Weebly-support för att återställa din webbplats åt dig. Detta är en långsam lösning som kan ha stor inverkan på din webbplats, särskilt om du’driver ett företag.

den’är inte det mest användarvänliga säkerhetssystemet, men alternativet är där.

Läs mer

Hjälp & Stöd

Wix:

Wix erbjuder support via telefon och e-post över alla betalade planer – en sällsynt sökning!

Vi’Vi har sagt det en gång, och vi’Jag säger det igen – Wix gör livet lätt för sina användare. Och när det gäller hjälp och stöd, slår det ut parken.

På varje steg i din webbplatsbyggande resa, du’Jag ser en hjälpknapp som länkar dig till en specifik guide för det specifika verktyget. Det finns många tutorials för videor, såväl som ett communityforum där du kan få hjälp och råd från andra Wix-användare.

Wix’s hjälp och stöd är – bokstavligen – oöverträffad. Det fick perfekta 5 av 5 i vår forskning.

Weebly:

Weebly erbjuder support via e-post över alla planer, men telefonsupport kommer bara med de tre bästa betalda planerna.

Till skillnad från Wix, Weebly erbjuder livechatsupport, vilket är ett bra sätt att få ett snabbt svar på mindre frågor.

Weebly har också ett communityforum och ett hjälpcenter, men det är inte helt på nivå med djupet i Wix-guiderna.

Weebly fick 3,5 av 5 i vår oberoende forskning. Hjälpen och stödet är mer än tillräckligt, men ingenting att skriva hem om.

Läs mer

Prissättning & Värde för pengar

Wix:

Wix har hittills presterat ganska bra mot Weebly.

Kommer det att slås på valuta för pengarna?

Absolut inte!

Faktum är att du inte’Jag behöver till och med spendera ett cent för att få en webbplats igång med Wix.

Som sagt, du’Jag måste uppgradera till en av de sju premiumplanerna om du vill ansluta ditt eget domännamn och ta bort Wix-reklamen. Dessa planer sträcker sig från $ 11 till $ 35 per månad, med stora besparingar som erbjuds – vi’pratar mellan 25% och 43% – om du registrerar dig för ett år eller två.

Wix förpackar mycket bra saker i ett mycket prisvärt paket. Det fick 4,5 av 5 för värde för pengar i vår forskning – den högsta av alla byggare.

Weebly:

Med Weebly, som med Wix, kan du bygga en webbplats helt gratis.

Uppgradera till en av de tre betalda planerna för att bli av med Weebly-reklam och anslut din egen domän.

De tre planerna – Personlig, Professionell och Prestanda – kostar mellan $ 6 och $ 26 per månad, med besparingar på mellan 33% och 10% som erbjuds när du registrerar dig för ett år istället för att betala månad för månad.

Weebly’s priser kan vara något högre än Wix’s, men det’är fortfarande ett stort värde byggare, poäng 4,1 av 5 i vår forskning.

Läs mer

Slutsats

Så du’Vi har läst vår djupgående jämförelse av Wix och Weebly, men vad är slutresultaten?

1. Wix vs Weebly – Användarvänlighet: dom

Användarvänlighet Vinnare: Wix

Båda byggare har drag-and-drop-funktionalitet, så är verkligen enkla att använda. Wix är dock något lättare, och Wix ADI kommer till och med att bygga en webbplats för dig – det blir inte så lättare än så!

2. Wix vs Weebly – Flexibilitet i design: Bedömning

Design Flexibilitetsvinnare: Wix

Wix har mycket fler mallar än Weebly, och anpassningsalternativen är fantastiska. Enda nackdelen är att du inte kan ändra din mall när din webbplats är gjord, vilket är något Weebly erbjuder.

3. Wix vs Weebly – Marknadsverktyg: bedömning

Marknadsverktyg Vinnare: Weebly

Det är en smal seger för Weebly här. Med marknadsföringsverktyget Weebly Promote kan du verkligen åka till stan med e-postmarknadsföring i synnerhet och dyka direkt in i analysen.

4. Wix vs Weebly – E-handelsverktyg: dom

Vinnare för e-handeln: Wix

Vill du sälja online? Wix är ditt bättre alternativ här. Smala e-handelsmallar och stark lagerhantering är en vinnande kombination. Weeblys e-handelsplaner är dock något billigare.

5. Wix vs Weebly – Blogging: dom

Bloggvinnare: Det’är ett slips!

Både Wix och Weebly har blogg-appar för att integreras på din webbplats, vilket innebär att du kan blogga till ditt hjärts innehåll – det är för nära att ringa!

6. Wix vs Weebly – Integration av sociala medier: dom

Vinnare för integration av sociala medier: Weebly

Även om ingen av byggmästarna låter dig sälja över sociala medier, kan du integrera dina sociala kanaler med båda. Weebly får en bonuspoäng här för att låta dig ansluta din Facebook Messenger så att du kan chatta direkt till dina kunder i ett format de kommer att älska.

7. Wix vs Weebly – App Markets: dom

App Market Winner: Weebly

Weebly har en imponerande 340 appar, med massor av gratis som erbjuds och enkel installation med ett klick. Wixs 260 appar är inte att sniffa på, men byggaren ligger efter Weebly på den här.

8. Wix vs Weebly – SEO: dom

SEO-vinnare: Wix

Wix eget verktyg, Wix SEO Wiz, tar det hårda arbetet med SEO. Weebly erbjuder mycket SEO-stöd, men utan samma “hands off” -strategi.

9. Wix vs Weebly – Alternativ för säkerhetskopiering och återställning: dom

Alternativ för säkerhetskopiering och återställning: Wix

Med Wix kan du enkelt spara säkerhetskopieringsversioner av din webbplats för att återgå till vid behov. Du kan också spara versioner av din Weebly-webbplats – men att behöva ladda ner till en zip-fil är mycket mindre tilltalande.

10. Wix vs Weebly – Hjälp och support: dom

Vinnare för hjälp och support: Wix

Wix fick perfekt 5 av 5 för sin hjälp och sitt stöd. Weeblys hjälp och support är över genomsnittet, men är ingen riktig match för Wix.

11. Wix vs Weebly – Prissättning och värde för pengarna: dom

Priser och prisvärde: Wix

Visa mig pengarna! Eller snarare, visa mig var jag kan få mer för mina pengar. Det är ännu en seger för Wix här – byggmästaren förpackar många fantastiska funktioner i en rad ganska billiga planer. Enkelt uttryckt – det ger dig mer, för mindre.

Wix vs Weebly: Domen

Så poängen är i, och det’är en total vinst för Wix. Ja, Weebly kan ha kanten när det gäller sociala medier och funktioner, men Wix dominerar Hjälp & Support, design, användarvänlighet och värde för pengarna – de fyra grundpelarna för alla fantastiska webbplatsbyggare.

Men hej, om du’är du fortfarande inte säker på vilken’s för dig, varför inte prova en (eller båda) gratis och ta saker därifrån? Eller kolla in vår recension av de bästa webbplatsbyggarna för att se hur Wix och Weebly klarar konkurrensen.

Läs mer

Översikt

9.4av 10

Besök Wix
Se vår Wix-granskning

8.2av 10

Besök Weebly
Se vår Weebly-genomgång Övergripande betyg Vad är detta?

Våra totala betyg baseras på den genomsnittliga poängen för samtliga betyg.

Varför betyder det här??

Våra poäng ger dig en överblick över vilken service som ger dig de bästa funktionerna, värdet och mer.

Jämförelse wix 4.7 / 5 weebly 4.1 / 5 Stäng

Se även vår Jämförelsediagram över webbplatsbyggare för mer detaljerade skillnader

Är du inte säker på vilken webbplatsbyggare som fungerar bäst för dig? Prova vår Webbplatsbyggare Matchande frågesport

Hittade den här guiden användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me