Wix vs Weebly | Vilken bör du använda för att bygga din webbplats?

Wix mot Weebly


Wix eller Weebly? den’är ett beslut som många möter när de kommer att bygga en webbplats. De kan verka lika men baserat på vår omfattande användartestning är Wix det bästa alternativet för de flesta – du inkluderade.

Med 150 miljoner användare mellan dem, Wix och Weebly’s enkla att använda, dra-och-släpp webbplatsbyggnadsplattformar har hjälpt till att skapa otaliga bloggar, portföljer och onlinebutiker.

Du’Jag kommer troligen vara glad att bygga en webbplats med Wix eller Weebly. Vi fann dock att Wix är något lättare att använda och har betydligt bättre hjälp och support – som båda kommer att spara tid och potentiellt pengar.

I den här guiden vi’Jag gräver djupt in i varje webbplatsbyggare’för- och nackdelar och hjälper dig hitta din perfekta matchning. Vi’Vi har gjort forskningen för att ge dig bästa möjliga insikt i dessa två marknadsledare:

Så att’är mager på Wix och Weebly. Läs vidare för att lära dig mer om hur de staplas mer i detalj.

1

Användarvänlighet: Varför är Wix så mycket lättare att använda?

Enkel användningProsConsWixWeebly
 • Ingen kodning behövs
 • Nybörjarvänlig dra-och-släpp-anpassning
 • Wix ADI kan skapa en webbplats för dig inom några minuter
 • Mängden val och kreativ frihet kan vara överväldigande
 • Ingen kodning behövs
 • Strukturerade mallar ger riktlinjer att följa
 • Vid testningen tyckte det att det var svårt att ta sig an
 • Mer restriktiv än Wix

Både Wix och Weebly är dra och släpp webbplatsbyggare. Detta gör dem superenkla att använda eftersom du bara kan dra objekt runt din sida tills du’är nöjd med hur det ser ut. Men inte alla drag and drop-byggare skapas lika.

Wix är en ren dra och släpp-byggare, vilket innebär att du kan lägga till vad som helst på din webbsida. Weebly har mer struktur i sina mallar. Detta ger mer konsistens och gör det möjligt att byta mallar, vilket underlättar ditt liv om du ändrar dig senare. Det betyder dock att Weebly är lite mer restriktiv när det gäller din webbplats’s visuals.

Varför föredrar användare Wix?

Sammantaget Wix’s drag and drop editor är lättare att använda än Weebly’s. den’är extremt enkelt att anpassa din mall, vilket ger nybörjare total flexibilitet.

“Det [Wix] var allt riktigt bra,” sa en användare under vår testning. “Enkelheten med allt, du bokstavligen dra och släppa saker från menyn till webbsidan redigeraren, och sedan flytta dem och ändra storlek på dem är ganska lätt.”

“Den bästa delen av Wix var förmodligen den stora hastigheten i processen för att skapa en webbplats,” sa en annan.

Om du vill se själv hur enkelt och snabbt Wix är att använda, se videon nedan:

Spela

Men Wix ger dig så mycket val att vissa av våra användare tyckte det var överväldigande till att börja med. Men de åtnjöt den kreativa friheten och tyckte att det var lätt att navigera. Den rena drag-and-drop-designen gör att du enkelt kan redigera din sida med bara några klick.

Däremot Weebly’s mer strukturerad design gör redigering till en rigidare upplevelse.

“den’är som en mer begränsad version av Wix,” sa en användare efter att ha byggt webbplatser med båda plattformarna. “den’är enklare att använda initialt men jag tror att det också träffar lite av ett glasstak där Wix inte’t.”

Detta kan passa vissa människor men de flesta av våra användare tyckte Weebly var svårare. den’är fortfarande inriktad på nybörjare utan kunskap om kodning, det’är bara mycket mindre intuitivt.

“den’s ganska bra men det finns bättre alternativ,” sa en användare. “Jag föredrar Wix och dess flexibilitet.”

“Flytta textrutor isn’t väldigt vätska, det’är för restriktiv,” sa en annan.

Så medan Weebly är användarvänligt kan det göra det’t tävla med Wix när det gäller flexibilitet eller övergripande användarvänlighet. Människor tyckte att funktioner var svåra att hitta eller blev frustrerade över att försöka anpassa textrutor och bilder. Det kommer att bero på personliga preferenser om du’Jag kommer att njuta eller känna dig begränsad av strukturen hos Weebly’s mallar.

Wix ADI

Både Wix och Weebly är enkla att använda, nybörjarvänliga byggare. Men vad händer om du inte gör det’t vill spendera tid på att anpassa, dra, släppa och designa din webbplats?

Om du’d snarare ha designen i någon annan’hand eller bara vill ha din webbplats snabbt, välja Wix ADI. ADI står för Konstgjord designintelligens.

Allt du gör är att ange lite information som namnet på din webbplats och vad den gör’s för och välj en design du gillar utseendet på. den’okej om du inte gör det’Jag känner till all denna information ännu eftersom du kan fylla i den senare. Wix ADI använder sedan vad du gör’Vi har berättat för det att skapa en webbplats för dig!

Naturligtvis kan du fortfarande ändra design och layout om du vill. Du kan till och med flytta din webbplats till Wix Editor om du bestämmer dig för att bli mer handig. Men du gör inte’t behöver. den’alla är personliga och ganska mycket redo att gå live.

Wix ADI ger dig kreativ kontroll och val utan trycket att själv utforma sidlayouten. den’är snabb, enkel och ser bra ut.

Dom: Wix vinner användarvänliga händer ner. Weebly’s mer restriktiva mallar tar längre tid att vänja sig vid. Ditt val beror på personlig preferens och – ännu viktigare – förtroende! Men om du’Wix är ditt bästa val när du letar online snabbt och snabbt.

2

Prissättning och valuta för pengarna: Hur mycket kostar Wix och Weebly?

Prissättning & Värde för MoneyProsConsWixWeebly
 • Gratis plan tillgänglig
 • 7 betalda planer att välja mellan
 • Stort värde för pengarna
 • 3 e-handelsplaner och 4 webbplatsplaner
 • Den billigaste e-handelsplanen är 20 $
 • Gratis plan tillgänglig
 • 4 betalade planer att välja mellan
 • Alla planer har e-handelsfunktioner

När det gäller Wix vs Weebly vill de flesta veta om pris. Både Wix och Weebly erbjuder en gratis plan som du kan stanna kvar så länge du vill.

Wix har totalt sju betalda planer, allt från $ 13 – $ 39 per månad. Weebly har fyra betalda planer som sträcker sig från $ 5 – $ 25 per månad (faktureras årligen). Dessa planer täcker grundläggande funktioner fram till avancerade e-handelsfunktioner.

Du kanske undrar varför du till och med ska titta på vilka betalade planer som erbjuds om både Wix och Weebly har gratisplaner.

Det fantastiska med gratisplaner är att du kan prova byggaren och faktiskt komma igång med att skapa din webbplats utan att betala trycket – ja, vad som helst! där’s heller inget tryck för att uppgradera som där’Det finns ingen tidsbegränsning för den fria planen: du kan stanna kvar på den så länge du vill.

Men vi skulle inte’t rekommenderar att du håller dig på en gratis plan på lång sikt. För det första kommer det att finnas funktioner du kan’låsa upp om du inte uppgraderar. Wix har fler funktioner tillgängliga i sin gratisplan än Weebly gör. Men det finns fortfarande saker du vann’t kunna göra, som att acceptera betalningar online. Dessa begränsningar gör det verkligen svårt att växa din webbplats.

Den andra största nackdelen med en gratis plan är att du kommer att ha annonser på din webbplats. Oavsett om det’s ett Wix-banner eller en Weebly pop-up, annonser ser oprofessionella och förstör din noggrant byggda webbplats. Dessutom kan du göra det’t ansluta en anpassad domän. Så istället för en personlig webbplatsadress som www.my-amazing-website.com kommer den att ha byggare namn på, som: www.my-wix-website / wixsite.com.

Det här är bara saker att vara medvetna om innan du väljer Wix eller Weebly. den’Det är alltid värt att titta på de betalda planerna först. Så när du väljer att uppgradera dig’har inte fastnat med dyra premier. Lyckligtvis är varken Wix eller Weebly dyr – läs vidare för att se hur de jämför.

Är det värt att betala för en Wix premiumplan?

Wix’s premiumplaner erbjuder sju olika paket. Ju högre plan, desto fler funktioner och support får du:

wix webbplats prissättning planerWix har fyra planer för webbplatsbyggare, som sträcker sig från $ 13 till $ 39 per månad.

De listade priserna i bilden ovan är baserade på årsplaner. Om du väljer att betala från månad till månad är priserna per månad högre.

Wix har tre affärsplaner som sträcker sig från $ 20 – $ 35 per månad: Business Basic, Business Unlimited och Business Pro. Alla dessa planer har e-handelsfunktioner så att du kan acceptera onlinebetalningar och driva en onlinebutik. Det finns fyra webbplatsplaner som sträcker sig från $ 11 – $ 29 per månad: Combo, Unlimited, Pro och VIP.

Om du registrerar dig för ett års eller tvåårsplan kan du spara från 25% till 43% per år, beroende på vilket paket du väljer:

Wix-prisplaner Månadsvis ($ / månad) 1-års ($ / månad) Besparingar (%) 2-års ($ / månad) Besparingar (%)ComboObegränsatProffse-handel *VIP
$ 17$ 1324%$ 10,5019%
$ 22$ 1723%$ 13.5021%
$ 27.$ 2219%$ 1818%
$ 28$ 2318%$ 1822%
$ 56$ 4913%$ 4214%

* Detta pris återspeglar Business Basic-planen som är den billigaste av de tre premium-planerna för e-handel.

Så vad får du faktiskt för dina pengar? Den bästa värdeplanen är $ 22 per månad Pro-plan. den’är utformade för små företag som behöver hjälp med sitt varumärke, ger en gratis, professionellt designad logotyp och avancerade marknadsföringsverktyg.

Om du vill sälja via din webbplats börjar du med Business Basic-planen till 23 USD per månad. Detta tillåter dig att acceptera onlinebetalningar, ger dig obegränsad bandbredd och 20 GB lagring, tar bort Wix-annonser och inkluderar appar som Google Analytics och Site Booster för att hjälpa din webbplats att lyckas med mera.

Du kan läsa mer om Wix’s värde för pengarna och hur du väljer den bästa planen för dig i vår Wix prissättningsgranskning.

Varför är Weebly billigare än Wix?

Med Weebly, du’har fått fyra premiumplaner från $ 5 per månad för deras Connect-plan till 38 dollar per månad för deras Business Plus-plan (betalas årligen).

Prisintervallet sjunker ganska markant till $ 5 per månad – 38 dollar per månad, om du prenumererar på en tvåårsplan (klicka här för detaljerad analys av Weebly-prisplaner).

Weebly recension - PrissättningstabellerPriset per månad varierar beroende på vilken längd på Weebly-prenumerationen du väljer.

Här är en tabell som visar dig Weebly’s prissättningsintervall beroende på om du registrerar dig för deras sexmånaders-, ett- eller tvåårsplaner:

Weebly-prisplaner6 månader ($ / månad) 1-års ($ / månad) Besparingar (%) 2-års ($ / månad) Besparingar (%)AnslutaProffsFöretagPrestanda
$ 8$ 538%$ 420%
$ 18$ 1233%$ 925%
$ 35$ 2529%$ 2116%
$ 46$ 3817%$ 358%

Precis som Wix, täcker Weebly enkel webbplatsbyggnad hela vägen till e-handel. Så oavsett om du’startar en portfölj eller inrättar en onlinebutik, de’vi har något åt ​​dig.

Den billigaste planen att sälja genom är Pro $ 18 per månad. Du kan sälja upp till 25 produkter på denna plan. Detta tar också bort Weebly-annonser från din webbplats, ger dig obegränsad lagring och låter dig ansluta en anpassad domän.

Om du vill ha videobakgrunder, lösenordsskydd eller HD-video och ljud, du’Jag behöver igen Pro-plan är ditt billigaste alternativ till $ 12 per månad (faktureras årligen). den’är också den billigaste planen att låsa upp telefonstöd.

Dom: den’är ett nära samtal! Wix’s gratis plan innehåller fler funktioner än Weebly’s, men Wix’s premiumplan är dyrare. Sammantaget vinner Weebly den här.

3

Designflexibilitet: Kan du få en fantastisk webbplats med Weebly och Wix?

Design FlexibilitetProConsWixWeebly
 • Över 500 professionellt utformade mallar
 • Alla mallar är mobilkänsliga
 • Hög nivå av kreativ kontroll över anpassning
 • Kan’t ändra mallar när webbplatsen är live
 • Kodning är inte inbyggd i redigeraren
 • Över 50 branschskräddarsydda mallar
 • Kan byta mallar när din webbplats hade gått live
 • Alla mallar är mobilkänsliga
 • Mindre kreativ kontroll än Wix
 • Mindre utbud av mallar än Wix

Du vill att din webbplats ska se bra ut. Men en vinnande mall går långt utöver hur din webbplats visas på sidan. Fungerar det på mobila enheter? Kan du byta mall efter dig’har du publicerat din webbplats? Hur många finns det att välja mellan? Och hur mycket kan du anpassa dem för att verkligen göra dem till dina egna?

Varför har Wix tio gånger så många mallar som Weebly?

Wix har över 500 professionellt utformade mallar för dig att välja mellan. Du kan söka efter din bransch, från bloggar till onlinebutiker. Det finns till och med tomma mallar där du kan börja från början, så det finns verkligen något för alla.

wix populära mallarWix har över 500 design av hög kvalitet att välja mellan och täcker en rad industrier och kategorier.

Alla Wix’s mallar är helt mobila känsliga. Detta är verkligen viktigt och betyder att du inte gör det’t behöver oroa sig för att missa besök från alla dessa mobilanvändare!

Weebly har också högkvalitativa mallar. Den har ett mindre sortiment än Wix, med drygt 50 mönster. Varje snygg mall är helt mobil responsiv och professionellt utformad, men kanske mindre snygg än Wix’s teman.

Som Wix har Weebly branschspecifika teman från evenemangswebbplatser till affärssidor och portföljsidor. Tyvärr kan du’t sök efter din valda bransch. Men med ett mindre antal mallar att bläddra igenom är detta en mindre frustration.

Välj noga – Visste du att du kan’t ändra mallar med Wix?

Att välja rätt mall för din webbplats är ett viktigt beslut. Och det kan vara svårt, särskilt när du’re bortskämd med val!

Både Wix och Weebly låter dig förhandsgranska din mall först. Men, bara Weebly låter dig ändra din mall efter dig’har publicerat din webbplats. Med Wix, om du ändrar din mall när din webbplats är live, Du måste starta om från början. Detta är den största nackdelen med Wix och är värt att tänka på när du väljer ditt val.

Vilket ger dig mer anpassningsfrihet?

En av de viktigaste sakerna med att välja en webbplatsbyggare är hur anpassningsbara och högkvalitativa teman är. Att välja en mall du kan’t redigering skulle vara som att köpa en duk och inte kunna måla på den!

Både Wix och Weebly har design av hög kvalitet. Men hur mycket kan du verkligen göra dem till dina egna? Svaret är mycket! Vi’har redan nämnt hur flexibel Wix’s mallar är. Den rena dra och släpp-designen innebär att du kan ändra vad du vill, var du än vill.

Weebly’s mallar skapar å andra sidan en mer strukturerad redigeringsupplevelse. För vissa är detta en lättnad! Andra tycker att det är begränsande, men i vilket fall som helst kan du fortfarande skapa en webbplats som’är helt personifierad och unik för dig.

Om du verkligen vill bryta formen kan du till och med justera din mall’s koda. Med Weebly kan du få full tillgång till din webbplats’s backendkod via Weebly Code Editor – detta är utmärkt för att lägga till anpassade funktioner, finjustera visualerna eller fixa formateringsavvikelser.

Detta är 100% valfritt: om du kan’t-kod, kan du fortfarande använda Weebly! Men om du har kodningskunskap kan du använda den för att utvidga din webbplats.

wix vs weebly - weebly editorDu har möjlighet att använda kod för att anpassa din webbplats ännu mer. Med Weebly ingår detta automatiskt i din redigeringsmeny.

Du kan’t kod med Wix som du kan med Weebly. För att komma under huven på en Wix-webbplats måste du aktivera Wix Corvid, som låter dig skapa anpassat innehåll och funktioner på hela din webbplats. Det här kan vara att bygga databaser eller göra din webbplats mer interaktiv.

Med mer vägledning och steg för steg videohandledning är Wix Corvid mer nybörjarvänlig än Weebly’s verklig kodning. Men det är inte detsamma som att bädda in HTML-kod direkt på din webbsida som du gör med Weebly’s redaktör.

Bedömning: Weebly vinner designflexibilitet. Weebly vinner för sitt alternativ att byta mallar när din webbplats är live. Wix är mer anpassningsbar och har ett större utbud av mallar. Men att inte kunna ändra din Wix-mall gör Weebly till vinnaren.

4

Funktioner och verktyg: Vilken byggmästare ger din webbplats så lite extra?

Funktioner och verktygProsConsWixWeebly
 • Massor av högkvalitativa anpassningsverktyg
 • Funktioner uppdateras regelbundet
 • Mindre inbyggda funktioner än Weebly
 • Förlitar sig mer på tredjepartsappar för att utöka din webbplats
 • Mer inbyggda funktioner än Wix
 • Mer avancerade e-handel och bloggverktyg
 • Färre och generellt sämre anpassningsverktyg
 • Mindre regelbundna uppdateringar än Wix

den’Det är mycket bra att ha en webbplats som ser fantastisk ut. Men det kan’t ser bara bra ut. Det måste arbeta hårt för dig.

Både Wix och Weebly har massor av inbyggda funktioner och som resultat resultat de lika bra i detta område. Vad’s mer, båda byggarna förbättrar och uppdaterar sina funktioner regelbundet – Wix driver ut uppdateringar nästan varje månad så att du kan vara säker på att du’får den senaste versionen.

Anpassningsverktyg

Förutom de vanliga redigeringsverktygen som kommer med dra och släpp-design har Weebly ett antal anpassningsverktyg, inklusive:

 • Videobakgrunder
 • Anpassade rubriker
 • Bild och färgbakgrunder i full bredd
 • Skapa undersökningar, kontaktformulär, RSVP-listor och mer

Så du kan använda dessa funktioner för att göra din webbplats så unik som du vill! Dessa verktyg är användbara oavsett syftet med din webbplats. De’är utformad för att göra din webbplats framstående och engagera besökare.

Wix har också videobakgrunder och intuitiva anpassningsverktyg. Andra funktioner inkluderar:

 • Obegränsade teckensnitt
 • Rullaffekter
 • Mediagallerier för bilder, videor och text
 • Lägg till kartor, vittnesmål, kontaktformulär och mer

Dessa verktyg bör uppmärksamma ditt innehåll och lägga till din användare’s erfarenhet. Wix’s webbplatsverktygsverktyg är mer avancerade än Weebly’s.

Både Wix och Weebly har uppdaterade och avancerade redigeringsverktyg för att bygga, redigera och uppdatera din webbplats så trevlig som möjligt.

5

E-handel: vilket gör det enkelt att sälja?

Weebly har mer av ett e-handelsfokus än Wix, men båda byggare har verktyg och funktioner för att stödja onlinebutiker. Weebly’De senaste uppdateringarna har alla stärkt denna e-handelsförmåga. Några av dessa funktioner och uppdateringar inkluderar:

 • Beställ online, hämtning i butik
 • Spåra kupongstatistik och prestanda
 • Helt integrerad kundvagn
 • Säker utcheckning
 • Spåra och hantera ditt lager
 • Sälj fysiska och digitala produkter och tjänster

Dessa funktioner gör inte bara ditt liv som företagare enklare, de gör också shopping på din webbplats enklare och roligare för dina kunder – vilket gör det mer troligt att de’Jag ska köpa något från din webbplats.

En god kundupplevelse innebär också att de’du är mer benägna att rekommendera din webbplats till vänner och till och med returnera sig själva. Weebly har också en rad tredjeparts e-handelsappar, om funktionen du’re efter isn’t bakade in på plattformen.

Medan Wix har en e-handelsfunktion, involverar det fler tredjepartsappar än Weebly för att få det från marken.

Den där’s att inte säga att du kan’bygga en onlinebutik med Wix – it’Jag kommer bara att involvera lite mer ansträngning för att bli riktigt bra. Ändå är här några av e-handelsfunktionerna som är inbyggda på din Wix-webbplats:

 • Produktgallerier av hög kvalitet
 • Säker utcheckning
 • Global skatt och frakt
 • Kuponger och rabatter
 • Flera betalningsalternativ: 0% transaktionsavgift
 • Hantera beställningar och spåra ditt lager

Som ni ser, tillhandahåller Wix alla grundläggande funktioner för att stödja en framgångsrik onlinebutik. Men för en mer sofistikerad eller kraftfull e-handelswebbplats måste du använda inbyggda och / eller tredjepartsappar.

Bedömning: Weebly vinner e-handel. Wix kan vara bra för vissa, men Weebly’s senaste förbättringar inom e-handeln gör det till den tydliga vinnaren. Du’Jag får en bättre onlinebutik och tycker att det blir mycket lättare också.

6

Marknadsföring: Kan du garantera återvändande besökare?

Att bygga en snygg webbplats är en sak, men att få människor att använda den är en helt annan. Lyckligtvis har Wix och Weebly båda kraftfulla inbyggda marknadsföringsverktyg som kan hjälpa dig att skapa e-postkampanjer och bygga upp kundlojalitet.

Med Weebly Promote kan du bygga och integrera e-postkampanjer direkt med din webbplats. Detta innebär att du kan bygga e-postlistor, skapa anpassade e-postmeddelanden med dra och släpp, spåra din e-poststatistik och mer. Att skicka ut bra e-postmeddelanden till dina användare kan vara ett bra sätt att locka upprepade affärer.

Med Wix Shoutout kan du däremot enkelt skicka ut e-postmeddelanden eller till och med dela via sociala medier. mätta’s e-postkampanjer har anpassningsbara, professionella mallar och låter dig också spåra engagemangsmetriker och integrera kontaktformulär. Som helhet gör Wix Shoutout e-postmarknadsföring smart och stressfri.

Bedömning: Nästan för nära att ringa, men Wix kanske bara skuggar det. De extra sociala mediefunktionerna ger det en liten fördel över Weebly, men återigen gör vi inte’Jag tror att det här är en fråga som bryter med affärer.

7

Appmarknader: Vilken byggmästare ger dig fler extrafunktioner?

App MarketsProsConsWixWeebly
 • Över 200 appar att välja mellan i Wix App Market
 • Nya appar läggs till regelbundet
 • Blandning av interna och tredje parts appar
 • Använd appar för att utöka din webbplats
 • Mindre intervall än Weebly
 • Över 300 appar att välja mellan i Weebly App Center
 • Nya appar läggs till regelbundet
 • Över 50 gratis appar i Weebly App Center
 • Föreslå nya appar som ska läggas till
 • Färre kategorier än Wix för att hjälpa till att surfa

När du’tittar på vilka funktioner varje byggare har att erbjuda, det’det är bra att titta på appar också. Appar kan fylla luckorna i de inbyggda funktionerna’t täcka och ge mer kraft till din webbplats.

Weebly har ett imponerande utbud av appar. De Weebly App Center har över 300 appar för dig att välja mellan. Av dem, över 50 av dem är gratis! Nya appar läggs till hela tiden, och du kan till och med skicka in dina egna idéer för nya appar.

weebly appcenterWeebly’s App Center har olika kategorier som du kan söka igenom och nya appar läggs till regelbundet.

Lyckligtvis är Weebly inte’t skryter kvantitet över kvalitet. Du kan läsa användarrecensioner och se stjärnbetyg för varje app medan du surfar. Du kan söka via kategori eller skriva in vad du’åter letar efter. Oavsett om du vill lägga till en Facebook-liknande-knapp eller ett FAQ-avsnitt, Weebly’s App Center har fått dig täckt.

Wix har också ett stort urval av appar. De Wix App Market har över 200 appar, allt från e-handel som Wix Stores till att lägga till sociala funktioner som Facebook-kommentarer. Wix-apparna är alla välutvecklade och har en hög funktionalitet att lägga till på din webbplats.

Till exempel ger appen Wix Bookings dig möjlighet att boka online, synkronisera dina kalendrar, skicka påminnelsemails, erbjuda gruppsessioner, ställa in ett medlemsinloggningsområde och mer. Många av apparna är gratis, och de flesta av dem har både gratis och betalda versioner, vilket utvidgar ditt val. Liksom Weebly kan du söka och bläddra i Wix App Market för att hitta det du har’letar efter och se betyg och recensioner för varje app.

Bedömning: Det’är oavgjort! Weebly har ett större utbud av appar att välja mellan, men båda byggare erbjuder ett imponerande antal appar av hög kvalitet. Regelbundna uppdateringar och en blandning av gratis- och premiumappar betyder att det du än vinner är en vinnare här.

8

SEO: Är Wix eller Weebly bättre för att komma till toppen av Google?

SEOProsConsWixWeebly
 • SEO Wiz skapar en personlig steg-för-steg guide att följa
 • Artiklar och tips i Wix Knowledge Base
 • Grundläggande inbyggda SEO-verktyg
 • Stöder SEO-appar för att öka din webbplats
 • Wix kan bara stödja dig där den kan – inga garanterade resultat
 • Weebly Ultimate SEO Guide ger dig råd genom SEO
 • Artiklar och tips i Weebly Help Center och blogg
 • Grundläggande inbyggda SEO-verktyg
 • Stöder SEO-appar för att öka din webbplats
 • Weebly kan bara stödja dig där det kan – inga garanterade resultat

När du’Vi har fått din webbplats anpassad och dekorerad med alla funktioner, appar och extrafunktioner du kan önska dig, du behöver människor för att se den! Den där’s där SEO kommer in. SEO står för sökmotoroptimering och är det som hjälper din webbplats att rangordna i sökmotorer.

Utan SEO vann du’t ta det till toppen av Googles resultatsida. Så det’är oerhört viktigt för att hjälpa din webbplats att lyckas. SEO kan verka lite av ett mysterium, men det’okej. Din webbplats byggare kommer att hjälpa dig att öka din webbplats genom dessa ranking.

Både Wix och Weebly har alla de inbyggda SEO-funktionerna som metatitlar och alt-taggar. Weebly har stora SEO-uppmaningar och är en av de bästa för att stödja dig där det kan. Den har en Ultimate SEO Guide som leder dig genom SEO steg för steg.

Den här guiden täcker alla grunderna du behöver för att komma igång, inklusive en SEO-checklista som ska följas när du skapar din webbplats. Det leder dig sedan genom sökordsforskning, i mer avancerade åtgärder för att växa din webbplats. Slutligen kan du lära dig om spårning för att mäta och tillämpa framgångsrika tekniker.

Du kan hitta artiklar om SEO i Weebly Blogg, med användbara länkar till andra artiklar och guider. Du har också ett stort urval av appar och plugins, som Traffic Booster och mer.

weebly seo-appar Weebly har appar för att öka din webbplats’s trafik, från att växa din e-postlista till att hittas i sökmotorer.

Wix har också mycket stark SEO-vägledning som hjälper dig att maximera din webbplats’s närvaro online. Huvudresursen är en app som heter Wix SEO Wiz. Först kan du söka efter vad du vill lära dig om och bläddra igenom de olika kategorierna för att hitta användbara guider, tips och artiklar.

Aktivera sedan SEO Wiz. Detta skapar en steg-för-steg plan för dig att följa och öka din plats i sökresultaten. Du anger namnet på din webbplats, oavsett om du’är ett fysiskt eller rent online-märke och ange fem sökord. Du’gav sedan en personlig SEO-plan.

wix seo wiz planWix SEO Wiz skapar en personlig steg-för-steg SEO-plan för dig att följa, vilket hjälper din webbplats att hittas i sökmotorer som Google.

Liksom Weebly har Wix också omfattande artiklar och SEO-guider i sin hjälp och support och blogg. Dessutom har den automatiskt inbyggda verktyg som metataggar och optimerade rubriker för att ge din webbplats ett försprång. Om du vill bygga vidare på det finns det andra appar som Site Booster, såväl som Google Analytics och Google Search Console som kommer att hjälpa till att öka din webbplats.

Bedömning: Det’är oavgjort! När du väljer mellan Wix eller Weebly, gör du inte det’t behöver oroa dig för SEO. Båda arbetar hårt för att få din webbplats märkt. Wix skryter med att de har den bästa SEO, men Weebly har stora hjälpresurser och appar också.

9

Alternativ för säkerhetskopiering och återställning: Vilken webbplatsbyggare hjälper dig att slå tillbaka klockan?

Säkerhetskopiering & Återställ AlternativProsConsWixWeebly
 • Kan spara obegränsade versioner av din webbplats som kopior
 • Omedelbar återställning om något går fel
 • Du måste komma ihåg att skapa kopior av din webbplats som en säkerhetskopia
 • Kan ångra ändringar i redigeraren
 • Kan exportera en kopia av din webbplats till en zip-fil som en extern kopia
 • Om du lämnar redaktören eller publicerar kan ändringar göras’t ångras
 • Måste vänta på Weebly-stöd för att återställa din webbplats – inte direkt
 • Kopia av zip-fil kan’t laddas upp igen till Weebly

Vi’vi har alla varit där. En fingertopp och dig’har raderat hälften av din webbplats eller gjort allt till en fruktansvärd nyans av grönt. Men om du’Vi har sparat en säkerhetskopia av din webbplats, du kan återställa den och andas ett stort suck av lättnad. Om inte, kommer du att behöva spendera timmar på telefonen för att hjälpa och stödja att försöka få din webbplats tillbaka till sin tidigare härlighet?

Med Wix kan du spara obegränsade versioner av din webbplats. Detta innebär att du kan återställa hela webbplatsen när du vill (eller behöver)! De får full poäng för detta, eftersom du kan återställa din webbplats veckor efter att du gjort ett misstag. Kom bara ihåg att spara kopior av din webbplats när du’har uppdaterat det och är nöjda med dina förändringar!

Weebly är lite mer restriktiv. Du kan ångra ändringar direkt, men om du stänger redigeraren eller trycker på publicera, gör det’är dåliga nyheter – den gröna färgen är kvar för att stanna. Du kan’Ångra ändringar när du har gjort det’har lämnat redaktören eller publicerat / uppdaterat din webbplats. Du’Jag måste gå tillbaka och manuellt korrigera dem.

Om det värsta händer och du av misstag raderar din webbplats eller någon av dina sidor, det’det är inte världens slut. Du måste bara skicka e-post till Weebly och sedan vänta på att de återställer de förlorade sidorna åt dig.

Även om detta är en lösning, det’är inte så snabbt som Wix’s förmåga att omedelbart återställa din webbplats. Om du’om du driver ditt företag på nätet eller förlitar dig på din webbplats för dina inkomster kan detta vänta på Weebly ha stor inverkan.

Bedömning: Wix vinner för alternativ för säkerhetskopiering och återställning. Dess omedelbara lösning slår Weebly’s långsammare och potentiellt mer stressande alternativ. Återställ din webbplats snabbt till sin tidigare härlighet med bara ett par klickslag som väntar på att någon annan ska göra det åt dig.

10

Exportera din webbplats: Vilken byggmästare ger dig total kontroll över din webbplats?

Att kunna eller inte kan exportera din webbplats från varken Wix eller Weebly kan potentiellt vara ett viktigt övervägande för dig.

weebly granska backup-exportDu kan enkelt skapa en extern säkerhetskopia av din Weebly-webbplats i dina inställningar.

Med Weebly kan du faktiskt exportera din webbplats och importera den till en annan värd om du vill. Det här är verkligen en trevlig funktion som om du bestämmer dig för att lämna Weebly av någon anledning, eller om Weebly en dag stängs av, kan du alltid flytta din webbplats från Weebly och ha den värd någon annanstans.

Wix har ingen exportfunktion. Även om vi kan förstå att det finns många Wix-funktioner som bara fungerar i deras värdmiljö, är det’Det är alltid bäst att ha en solid säkerhetsplan, eftersom du aldrig kan se vad framtiden ger.

Om du lägger ner tid på att bygga ut och förbättra en webbplats vill du ha möjlighet att ta med dig webbplatsen. Med Wix, det’Det är svårt att inte känna sig som en gisslan till den plattformen.

Bedömning: Weebly vinner! Med Weebly kan du exportera din webbplats genom att ladda ner till en zip-fil. Så du kan flytta din webbplats till en annan värd om du vill. Du gör inte’t har det här alternativet med Wix, vilket betyder att du kan’t flytta bort från den här plattformen.

11

Hjälp och support: Vilken byggmästare är bättre på att få dig ur en trång plats?

Hjälp & SupportProsConsWixWeebly
 • Telefonsupport över alla planer
 • Riktigt djup och hjälpsam kunskapsbas
 • Bra support på sidan när du skapar och redigerar din webbplats
 • Inget livechatsupport
 • Hjälp till e-post, livechatt, telefon och sociala medier
 • Hjälpcenter med artiklar och guider
 • Support tillgängligt 7 dagar i veckan
 • Telefonsupport finns endast på högre betalda planer

Som du kan se i den fullständiga recensionen av Wix, är hjälpfunktionen och communitystöd för Wix en av de bästa delarna av denna webbplatsbyggare.

För varje Wix-element som du använder för att bygga din webbplats har de en separat “frågetecken” där så när du klickar på den kommer du att visa specifika hjälpinstruktioner som är direkt relaterade till det element du använder.

stödjande bubblor för wix-redigeringWix erbjuder många hjälptips och guider som hjälper dig genom att skapa din webbplats. Dessa hjälpbubblor visas när du klickar på frågetecken symbolerna.

den’är trevligt hur du inte’t måste spendera tid och gräva in i deras supportcenter för att hitta relaterad hjälp (men det’är där om du behöver det). Wix är den enda webbplatsbyggaren som erbjuder denna typ av hjälp på sidan medan du’redigerar din webbplats.

Weebly har å andra sidan inte den här funktionen. Du måste gå till dess supportcenter, skriva in vad du behöver hjälp på och söka där.

Återigen, på ytan ser det ut som Wix’s hjälpfunktioner är mycket mer användbara.

Även om detta verkar vara sant, är orsaken till att Wix’s hjälpfunktioner är så mycket mer omfattande att deras produkt är mer komplex. Som nämnts ovan ger Wix dig möjlighet att göra alla möjliga anpassningar till dess element. Så med fler klockor och visselpipor behöver de naturligtvis mer stöd.

Wix erbjuder dig telefon- och e-postsupport över alla deras planer från måndag till torsdag 5 till 17, medan Weebly erbjuder telefonstöd endast för Pro-, Business- och Performance-planerna. Men du kan välja mellan e-post och livechatsupport, eller ring dem måndag till fredag ​​06.00 till 18.00, och på helgerna från 08.00 till 17.00.

Wix har en riktigt användbar och fördjupad kunskapsbas. där’s en sökfält som du kan använda för att hitta specifika frågor eller bläddra igenom kategorier som ‘Komma igång’, ‘domäner’, och mer. Dessa länkar till många hjälpartiklar, guider och tips. Du kan också använda Wix-bloggen eller Wix’s sociala medier för mer hjälp och supportresurser.

Jämfört med Wix, Weebly’s hjälpcenter är något mindre utvecklat men fortfarande mycket hjälpsamt. den’s anges i en liknande stil med en sökfält och bläddringskategorier.

wix vs weebly - weebly supportWeebly’s hjälpcenter har en sökfunktion samt kategorier med länkar till användbara artiklar som du kan bläddra igenom.

Förutom telefon, e-post, livechatsupport och hjälpcenter har Weebly också ett forum och socialt stöd, så där’är något för alla.

Om du prenumererar på Wix’s VIP-plan, de har ett separat dedicerat VIP-supportteam för VIP-prioritet där du har tillgång till personlig support från deras team (mer om prissättningen av VIP-planen nedan).

Bedömning: Wix vinner hjälp och stöd. Medan Weebly täcker fler baser med sitt livechattalternativ, är telefonstöd endast på mycket betalda planer. Wix’kunskapsbasen är mer detaljerad och supporten på sidan är ovärderlig, särskilt för nybörjare.

Wix vs Weebly: Slutsats

Wix vs Weebly: vi’Vi har tittat på deras användarvänlighet, malldesign, funktioner, appar, SEO-verktyg, alternativ för säkerhetskopiering och export, hjälp och support och prissättning. Låta’s sammanfattar hur de gjorde det inom varje område innan de delade slutliga tankar om vinnaren:

Wix vs WeeblyWixWeeblyEnkel användningPrissättningDesign flexibilitetFunktioner och verktygApp-marknaderSEOAlternativ för säkerhetskopiering och återställningExportera webbplatsHjälp och support
Wix har en ren dra och släpp design vilket innebär att du kan designa din sida med bara några klick. den’är ett snabbt och enkelt sätt att skapa din webbplats.Weebly är en drag and drop-byggare, men har fler gränser i sina mallar. Vid testning tyckte människor att det var mindre intuitivt än Wix och svårare att använda på grund av detta. Men det’är fortfarande användarvänlig så länge du tar dig tid att vänja dig till det.
Wix’s prisplaner sträcker sig från $ 11,00 till $ 35,00 per månad.Weebly’s prisplaner sträcker sig från $ 8 till $ 38 per månad.
Wix har över 500 professionella, trendiga mallar. Designerna är mer anpassningsbara än Weebly’s mallar. De är mobila redo och där’är en dedikerad mobilredigerare.Weebly har färre mallar och deras design är mer grundläggande. De tillåter dig att byta mallar och redigera HTML / CSS-koder (om du vet hur du gör). Alla mallar är mobilkänsliga.
Wix introducerar nya eller förbättringar av befintliga verktyg varje månad. De har en rad inbyggda verktyg, men förlitar sig mer på interna och tredjepartsappar för skalbarhet.Weebly har fler interna funktioner och verktyg än Wix, och förlitar sig mindre på appar för att tillhandahålla dessa funktioner. Men dess anpassningsverktyg är mindre avancerade än Wix.
Wix har ett brett utbud av användbara appar i sin Wix App Market. Över 200 appar erbjuds, inklusive interna appar som Wix Bookings. Nya appar läggs till regelbundet.Weebly har ett imponerande App Center, med över 300 appar att välja mellan. Nya appar läggs till regelbundet. Du kan till och med skicka in dina egna idéer för nya appar.
Wix har inbyggda SEO-verktyg som alt-taggar och metatitlar. Den har också Wix SEO Wiz som skapar en personlig steg-för-steg SEO-plan för din webbplats. Du kan hitta artiklar, guider och tips i Wix hjälpcenter och blogg också.Weebly har inbyggda SEO-verktyg. Den har också en Ultimate SEO Guide som leder dig genom SEO-processen. Detta inkluderar en SEO-checklista för att komma igång. Du kan hitta artiklar och andra guider i Weebly-bloggen.
Du kan spara obegränsade kopior av din webbplats så att du kan återställa en tidigare version av din webbplats omedelbart om något går fel.Du kan ångra ändringar så länge du’är fortfarande i redaktören. Om du lämnar redaktören eller trycker på publicera kan du göra det’t ångra ändringarna. Om du tar bort sidor måste du vänta på Weebly-support för att återställa din webbplats åt dig.
Wix gör det inte’t har en exportfunktion, så du kan’t migrera din webbplats till en annan plattform.Du kan exportera dina webbplatskoder, men framtida redigeringar måste göras genom att ändra koderna (inte nybörjarvänligt).
Wix erbjuder support via sin kunskapsbas, e-post och massor av guider / handledning. Du kan också schemalägga telefonavtal. Det finns många användbara resurser på sidan när du är’skapar faktiskt din webbplats också. Sammantaget Wix’s supportcenterguider är mer omfattande än Weebly’s.Weebly erbjuder support via telefon för sina högre planer, samt livechatt och e-post. Det har också ett hjälpcenter (som Wix’kunskapsbasen), här kan du hitta guider, artiklar och tips.

Wix är vår bästa webbplatsbyggare. den’s bästa valet för nybörjare, annonsmaterial och e-handel. Det slog Weebly när det gällde användarvänlighet, funktioner och verktyg, återställa din webbplats, hjälp och support och prissättning och värde för pengarna.

Weebly är det bästa valet för e-handel och portföljsajter. Om du vill ha en mer strukturerad malldesign, Weebly är byggaren för dig. Det slog Wix i designflexibilitet och exporterar din webbplats. Denna flexibilitet återspeglas dock inte i dess malldesign, så om du vill ha massor av anpassning don’t välja Weebly såvida du inte kan koda.

Nu du’har du fått en bättre uppfattning om Wix eller Weebly är den bättre byggaren för dig, vad väntar du på? Prova Wix eller Weebly gratis idag. Om du’är fortfarande fast, varför inte prova båda och se vilka du gillar bättre? Glad webbplatsbyggnad!

Wix vs Weebly: FAQs

Vilket är billigare, Wix eller Weebly?

Wix erbjuder ett större utbud av billigare betalda planer som du kan välja mellan. Både Wix och Weebly erbjuder en gratis plan som du kan stanna kvar så länge du vill!

Weebly’s billigaste plan är Anslut planen till 8 $ per månad (faktureras årligen). Det finns fyra betalda planer totalt, från $ 8 – $ 38 per månad (faktureras årligen).

Om du vill ha mer information om priserna som erbjuds av varje byggare kan du göra det läs vår Wix prissättningsöversikt för mer information om Wix’s premier, eller läs vår Weebly prissättningsöversikt för en uppdelning av Weebly’s planer.

Kommer Wix eller Weebly att låta mig sälja online?

ja! Både Wix och Weebly har e-handelsplaner så att du kan skapa en onlinebutik eller sälja via din webbplats.

Weebly har många e-handelsfunktioner som stöder din webbplats. Du kan sälja på alla Weebly-planer, börjar med upp till 10 produkter på billigaste nybörjarplan till $ 8 per månad (faktureras årligen). Detta kommer med en 3% Weebly transaktionsavgift. Om du vill ha 0% transaktionsavgift och obegränsade produkter, du’Jag behöver affärsplanen till 25 dollar per månad.

Wix’s billigaste e-handel plan är Business Basic-plan till 20 dollar per månad (faktureras årligen). Detta har 0% transaktionsavgift, obegränsad produkter och bandbredd. Det finns tre e-handelsplaner: Business Basic, Business Unlimited och Business Pro.

Läs vår Wix e-handelsrecension för en fördjupad titt på det bästa sättet att sälja online med denna webbplatsbyggare. Eller, läs vår Weebly E-handel Review och ta reda på mer om vad det har att erbjuda för ditt företag.

Vilket är bättre, Wix eller Weebly?

Detta är verkligen beroende av personliga behov och preferenser! Men i vår forskning lyste Wix ut som den bästa allround-webbplatsbyggaren. den’är lättare att använda, har bättre anpassning och har bättre valuta för pengarna. Weebly är bättre på vissa områden – till exempel så att du kan byta mallar efter dig’har publicerat din webbplats. Men totalt sett vi’Jag måste rekommendera Wix.

Jämför de bästa webbplatsbyggarna i vårt jämförelsediagram för en fullständig titt på hur Wix och Weebly rankas mot andra ledande konkurrenter.

Är Wix och Weebly helt gratis?

ja! Både Wix och Weebly har gratisplaner, som är 100% kostnadsfria. Du gör inte’t måste betala en enda cent för att skapa och publicera din webbplats med någon av dessa webbplatsbyggare. Du kan stanna kvar på gratisplanen så länge du vill. Men ingen av byggmästarna kommer att låta dig ansluta en anpassad domän eller ta bort deras annonser från din webbplats medan du’åter på den fria planen.

Vad’skillnaden mellan Wix och Weebly?

Wix och Weebly är båda super populära webbplatsbyggare. Wix är en ren dra-och-släpp-byggare, vilket innebär att du kan dra vad som helst, som textrutor och bilder, var som helst på dina webbsidor. Weebly har fler gränser i sin redaktör, vilket betyder det’är mer restriktiv än Wix. De har olika funktioner och prisplaner, så det’är viktigt att titta på båda innan du väljer.

Läs vår Wix Review för en djupgående titt på den bästa allround-webbplatsbyggaren. Eller läs vår Weebly Review för en fördelning av dess funktioner, användarvänlighet och mer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map