Wix vs WordPress | 5 skillnader för dig att veta (diagram)


Här är de 5 artiklar du bör tänka på när du utvärderar Wix vs WordPress:

Wix

WordPress

Besök Wix Besök WordPress Top Choice Topp
Choice Wix Top Choice Wix


Wix

Helhetsbetyg

9.4av 10

WordPress

Helhetsbetyg

7.4 av 10

Sammanfattning

Wix:

Wix är en webbplatsbyggare designad för att hjälpa kompletta nybörjare att skapa en helt egen webbplats. Du gör inte’du behöver kodfärdigheter, erfarenhet eller till och med massor av tid för att bygga en webbplats med Wix – du behöver bara en internetanslutning. Wix kommer med över 510 snygga mallar att välja mellan, högkvalitativa inbyggda funktioner som bloggning och e-handelsverktyg, samt en stor app-butik som gör att du kan lägga till extra funktionalitet på din webbplats. Medan Wix ger dig massor av kreativ kontroll, packar den inte riktigt samma slag som WordPress.

WordPress:

WordPress är ett populärt verktyg för att bygga alla typer av webbplatser, från små personliga bloggar till multimilljoner dollar online-butiker. Det ger dig fullständig kreativ frihet, så att du kan designa din webbplats exakt hur du vill ha den. Detta betyder dock att det kommer med en brant inlärningskurva, dock – du’Jag behöver åtminstone lite kodningskunskap för att framgångsrikt kunna använda WordPress. Till skillnad från Wix kommer du att ansvara för webbplatsens värd, säkerhet och allmänt underhåll som du behöver uppdatera regelbundet. Detta kan vara ganska komplicerat att göra.

Läs mer

Flexibilitet

Wix:

Eftersom Wix inte är en webbplats med öppen källkod kan du inte fritt ändra plattformen eller verktygen. Endast deras egna interna utvecklare kan skapa verktyg och justera plattformen.

Du har fortfarande riktigt bra kreativ kontroll över utformningen av din Wix-webbplats (mer nedan), och du behöver inte oroa dig för några verktyg som inte fungerar eller att din webbplats bryts.

Alla verktyg som tillhandahålls av Wix övervakas noggrant och testas i den egna driftsmiljön. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för några tekniska aspekter på din webbplats eftersom detta alla tas om hand av Wix.

Men det betyder också att om du vill sätta in widgets utan Wix, kommer det inte att vara lätt (eller möjligt i vissa fall beroende på verktyget). Men Wix har en appmarknad där du kan hitta extra verktyg som har konfigurerats specifikt för att fungera med din Wix-webbplats, med enkla 1-klickinstallationer.

Om några problem uppstår har Wix ett dedikerat supportteam dygnet runt för att fixa dem åt dig (mer information nedan).

WordPress:

WordPress är en öppen källkodsplattform så att du ganska mycket kan ändra din webbplats men du vill eftersom du har full tillgång till koderna (förutsatt att du är en anständig kodare, eller om du arbetar med en).

Många gillar WordPress eftersom samhället erbjuder dig tusentals gratis plugins så att du kan lägga till fler verktyg på din WordPress-webbplats. Men inte alla plugins är väl byggda, så att installation av dåligt byggda plugins kan utsätta dig för säkerhetsrisker eller kan komma i konflikt med / bryta din webbplats.

Utvecklarna av gratis plugin kan eller kanske inte hjälper dig när sådana problem uppstår eftersom plugins är gratis, eller utvecklaren kan klandra andra plugins för konflikten (mer om support nedan).

Att köpa premium-plugins ger dig rätt till support, men garanterar inte att de kommer att lösa alla problem för dig eftersom konflikterna kan orsakas av andra plugins (vilket ligger utanför utvecklarens kontroll av premium-plugin).

Med det sagt finns det några riktigt välbyggda WordPress-plugins där ute, men du bör vara försiktig och testa dem noggrant med din webbplats innan du använder dem. Att välja rätt plugin kommer att förbättra din webbplats funktionalitet, men en dålig plugin kan vara skadligt för din webbplats prestanda.

Läs mer

Enkel användning

Wix:

Wix är en av de enklaste webbplatsbyggarna som finns idag och är en mycket enklare plattform att använda jämfört med WordPress.

Det är ett rent drag & släpp webbplatsbyggare, så att du kan infoga innehåll bokstavligen vart du vill, flytta ditt innehåll runt, allt utan att röra vid en kodrad.

Om du inte är en teknisk person eller inte har intresse, tid eller pengar för att lära dig lite kod kan Wix vara ett bra val för dig att bygga din webbplats.

Wix ger dig ett mycket omfattande hjälpcenter fullt ut med användarhandböcker (i båda texterna & videoformat). Detta gör det ganska enkelt för dig att ta reda på mer om hur du använder olika verktyg.

WordPress:

Att lära sig använda WordPress på ett skickligt sätt är mycket mer utmanande än Wix.

Det främsta skälet är att WordPress inte är ett drag & släpp webbplatsbyggare, så placeringen av ditt innehåll beror verkligen på hur mallen du använder är inställd.

Om du vill flytta ett bildgalleri (till exempel) från det övre högra hörnet på din sida till det nedre vänstra hörnet, kan du inte bara dra det där nere. Du måste ändra koderna i mallen för att göra det (eller hyra en kodare för att hjälpa dig med det).

I själva verket, även om WordPress är en mycket kraftfull plattform, för att kunna använda den effektivt, måste du ändra koder för att uppnå vad du vill.

Om du är skicklig med kod eller arbetar med en bra kodare kan WordPress leverera en mycket mer funktionell webbplats än Wix.

Läs mer

Användarsupport

Wix:

Som nämnts har Wix ett mycket omfattande bibliotek med guider som hjälper dig att förstå hur alla deras verktyg fungerar tillsammans.

Om du vill ha mer direkt support ger de dig 24-timmars support via e-post eller så kan du prata med en supportrepresentant på telefonen. Wix erbjuder dig också ett forum där du kan posta frågor och interagera med andra användare.

Som nämnts ovan, eftersom alla verktyg är byggda av Wix själva, kommer de att kunna ta äganderätt till eventuella problem och felsöka dem (istället för att flytta detta ansvar till andra verktygsskapare).

Eftersom Wix har ett dedikerat supportteam för dig, besvaras alla dina frågor, och det spelar ingen roll hur många gånger samma frågor ställdes av andra tidigare (till skillnad från WordPress-forumet).

WordPress:

WordPress har ett gigantiskt communityforum där användare har lagt upp miljontals frågor för att söka efter svar.

Även om många frågor besvaras (men inte nödvändigtvis effektivt lösas), besvaras inte många frågor alls. Det kan också ta några dagar att få svar eftersom många moderatorer är frivilliga, så de är inte skyldiga att svara på dina frågor direkt.

Huvudfrågan är att det finns enorma mängder av frågor som läggs ut, och många frågor har diskuterats tidigare i andra trådar. Så om du ställer en fråga, kan den ignoreras eftersom den har ställts tidigare. Du kanske måste gräva igenom volymer av forumposter för att hitta något slags svar på din fråga.

Som nämnts ovan är ingen verkligen skyldig att svara på din fråga om du inte betalar för den. Och med tanke på WordPress.org och många av dess plugins är gratis kan det vara svårt att få någon att ta itu med dina problem (såvida du inte anställer en bra WordPress-utvecklare för att hjälpa dig).

Läs mer

Löpande underhåll

Wix:

Som diskuterats är Wix en "stängd" så att de hanterar och hanterar alla prestanda och säkerhetsuppdateringar åt dig, så du behöver inte oroa dig för de tekniska aspekterna av att bygga webbplatser.

Allt detta hanteras av Wix i bakgrunden, så du behöver inte klicka på några uppdateringsknappar eller oroa dig om uppdateringarna av vissa verktyg kan orsaka konflikter med andra verktyg.

Att ha allt detta lyckats för dig frigör din tid att fokusera på andra saker som är viktigare för dig.

WordPress:

I likhet med Wix uppdaterar WordPress kontinuerligt sin plattform för att fixa buggar och förbättra säkerheten. När uppdateringar måste distribueras får du en varning på din WordPress-instrumentpanel. Du måste helt enkelt klicka på uppdateringsknappen.

Det är den enkla delen. Den utmanande delen är att när WordPress uppdateras måste ditt tema och plugins också uppdateras, så att de förblir kompatibla med den senaste versionen av WordPress.

Medan många tema- och pluginbyggare också kommer att uppdateras för att förbli kompatibla, kommer det inte mycket (särskilt för gratis teman & insticksmoduler). Detta kan utsätta din webbplats för problem med användare, prestanda eller säkerhet.

Så med WordPress måste du vara medveten om pågående underhållsarbete eftersom det inte är ovanligt att vissa funktioner gör det "ha sönder" när WordPress har uppdateringar.

Läs mer

Prissättning & Pågående finansiella åtaganden

Wix:

Wix erbjuder dig 7 premiumplaner, från $ 5 till $ 35 per månad. Ju högre plan, desto fler verktyg får du. Observera att du fortfarande kan använda Wix gratis, men den kommer att visa en Wix-reklam på din webbplats. Detta kommer att tas bort när du uppgraderar till Combo-betald plan på 11 $ per månad

I premiumplanerna ingår dra & släpp webbplatsbyggnadsgränssnitt (ingen kodning krävs), över 500 mallar som du kan välja mellan, värdtjänster och dedicerat supportteam (Observera att om du registrerar dig för någon av deras VIP-planer, får du dedikerade supporttjänster från deras VIP-supportteam ).

Wix är ungefär som ett allomfattande paket där alla dina webbplatsbyggnadsbehov tillhandahålls och servas av Wix. Du behöver inte dela ihop bitar och bitar som du skulle behöva med WordPress.

Om du registrerar dig för en årsplan ger Wix dig en gratis domän för det första året ($ 10 – $ 15 värde).

Den löpande kostnaden för att använda Wix kan variera från $ 60 per år (Connect Domain plan) till $ 420 per år (Business VIP-plan).

Jag tror att bara det dedikerade supporten dygnet runt, telefonstöd, samt att ha all teknik som hanteras för dig att frigöra din tid, redan är väl värt de månatliga planerna (att få bra hjälp på internet idag är svårt och sällsynt).

WordPress:

För WordPress.org måste du betala för din egen värdtjänst som kan kosta cirka $ 7 per månad (eftersom det är mycket allmänt här, eftersom prisintervallet varierar beroende på kvaliteten på webbhotellleverantören. Bluehost är en populär WordPress-webbhotell ).

Om du köper ett premiumtema kan det kosta dig från $ 30 – $ 175 per tema (beroende på hur ansedd temautvecklaren är). Medan de flesta plugins är gratis betalas också några av dem (allt från $ 15 – $ 50 per plugin) ), beroende på vad du behöver och om du vill ha support (som nämnts ovan).

Du måste också köpa ditt eget domännamn ($ 10 – $ 15 per år).

Din initiala investering om du använder WordPress kan variera från $ 139 till över $ 200, beroende på hur många premium plugins du slutar använda.

Om du anställer en utvecklare som hjälper dig att skapa din webbplats, göra anpassningar eller för felsökning, kommer dina kostnader att öka kraftigt fortlöpande och kan vara en utmaning att budgetera för.

Tänk på att inlärningskurvan för att använda WordPress på ett bra sätt också är ganska hög. Så du bör också ta hänsyn till kostnaden för din egen tid.

Läs mer

Slutsats

Wix: Mycket lättare att använda (ingen kodning krävs, bara dra & släpp innehåll runt), inget underhåll krävs av dig, lägre kostnader och pågående åtaganden på lång sikt. Dina kostnader är mycket förutsägbara. Men din webbplats kommer att vara mycket mindre anpassningsbar jämfört med att använda WordPress, eftersom du inte kan ändra koderna till din webbplats.

WordPress: Mer flexibilitet och mycket anpassningsbar (om du känner till lite kodning). Kräver praktisk löpande underhåll, högre initial inlärningskurva och sannolikt högre ekonomiskt åtagande på lång sikt. Kostnaderna är mindre förutsägbara, beroende på om du behöver anställa en kodare för att hjälpa dig, hyppigheten av anställningen och kodarens kvalitet / kaliber.

Läs mer

Översikt

9.4av 10

Besök Wix
Se vår Wix-granskning

7.4 av 10

Besök WordPress
Se vår WordPress-granskning Övergripande betyg Vad är detta?

Våra totala betyg baseras på den genomsnittliga poängen för samtliga betyg.

Varför betyder det här??

Våra poäng ger dig en överblick över vilken service som ger dig de bästa funktionerna, värdet och mer.

Jämförelse wix 4.7 / 5 wordpress 3.7 / 5 Stäng

Med tanke på andra webbplatsbyggare?

Ta en titt på vår Jämförelsediagram för webbplatsbyggare, eller ta en gratis frågesport för att se vilken webbplatsbyggare som matchar dina behov.

Se dessutom våra rekommendationer för vad vi tror är Bästa webbplatsbyggare och den enkla frågor du bör ställa dig själv att se till att du väljer rätt.

Är du inte säker på vilken webbplatsbyggare som fungerar bäst för dig? Prova vår Webbplatsbyggare Matchande frågesport

Se även vår Jämförelsediagram över webbplatsbyggare för mer detaljerade skillnader

Hittade den här guiden användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map