Jimdo Review 2020 | За вас ли е строителят на уебсайтове?


Най-доброто за

Най-добро за хора с бюджет


Обща класация

4 от 5 звезди

Jimdo предлага най-евтиният начин да направите уебсайт без реклами, но със сигурност получавате това, което плащате. Въпреки че е доста лесно да се захванете, едва 56% от нашите потребители биха го препоръчали на приятел. "Чувстваше се доста тромава и твърда отвън", каза един потребител.

Какви са плюсовете и минусите на Jimdo?

Професионалисти

 • Евтини, за да направите уебсайта си без реклами
 • Неограничено пространство за съхранение в бизнес план или по-високо
 • Помощта и подкрепата е кратка и дотолкова

Против

 • Лошо проектирани шаблони с ограничен избор
 • Няма опции за възстановяване
 • Редактирането и подреждането на елементи на вашия уебсайт може да се почувства тромаво

Преглед на Jimdo

И какво всъщност е Jimdo?

Jimdo е онлайн платформа, която предоставя всичко необходимо, за да направите свой собствен уебсайт. Можете да направите всичко от бизнес сайт или блог до магазин за електронна търговия – и всичко това без да се налага да използвате код!

Тук на уебсайта на Builder Expert, то’нашата работа е да разберем колко добри строители на уебсайтове като Jimdo наистина ли сте.

ние’провеждах многобройни тестове и изследвах всички факти и статистики за Jimdo, така че не’не трябва.

В този преглед ние’Ще разгледаме най-важните области, когато става въпрос за изграждането на собствен уебсайт. Оттам ти’Ще разбера как точно Jimdo се изправя срещу конкуренцията.

Разлика между Jimdo Creator и Jimdo Dolphin

С Jimdo има два начина за създаване на вашия уебсайт: Jimdo Creator и Jimdo Dolphin.

създател на джидо или делфинJimdo ви позволява да избирате между създаването на вашия уеб сайт от основата или използването на ADI.

Създателят е Джимо’Основната платформа. Ако ти’запознат със строителите на уебсайтове, то’Ще бъда подобен на това, което вие’видях и преди.

Jimdo Creator е напълно актуален интерфейс за редактиране. Можете да добавяте собствено съдържание, да преоразмерявате нещата и да влачите елементи на различни позиции.

Jimdo Dolphin е решение за ADI (изкуствен дизайн). Всичко, което трябва да направите, е да отговорите на някои въпроси относно вида на уебсайта, който използвате’харесвам и Jimdo ще създаде уебсайта за вас!

И двете са фантастични начини за изграждане на уебсайт, но се погрижат за много различни нужди.

Jimdo Creator е за тези, които искат да имат контрол; получавате достойно мнение за вашия сайт’s оформление, естетика и съдържание.

Джимдо Делфин е много по-бърз. Можете да изтеглите нещата от социалните медии или от съществуващите уебсайтове на вашия нов сайт незабавно. Той обаче е ограничен по отношение на това колко можете да редактирате.

Този преглед се фокусира конкретно върху Jimdo Creator.

Колко лесно е Джимдо да се използва?

jimdo_editor

По принцип строителите на уебсайтове са много лесни за използване. Ти не’не се нуждаете от знания за кодиране и повечето работят с някаква функция за плъзгане и пускане – малко като PowerPoint.

Джимдо не е по-различен. Интерфейсът му за редактиране е чист, ясен и лесен за навигация.

Започвате с избора на шаблон, който е разбит по отрасли. Тогава започва забавлението за редактиране!

За да редактирате текст, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху секцията, която вие’бих искал да промените, след което въведете (както се вижда вдясно).

Изображенията могат да бъдат преоразмерени и да се изтеглят на място с няколко кликвания. Ако искате да добавите друг елемент, като формуляр за контакт, можете просто да изберете ‘плюс’ и изберете една от списъка.

Това каза, то’е важно да разгледаме колко лесно е да се използва Jimdo в сравнение с други строители на уебсайтове там.

Тествахме това, като накарахме всеки ден хората да създават свой уебсайт, използвайки Jimdo, след което ги помолихме да оценят колко лесно намират определени задачи.

След това разговаряхме с тях след и сравнихме оценките им и цитатите с всички останали топ строители на уебсайтове, които ние’d тестван.

Джимдо излезе като средата на пътя по отношение на лекотата на използване. Някои хора го откриха направо, докато други бяха разочаровани от Джимо’s ограничителен дизайн на шаблон.

Ето някои от техните мисли:

Харесаха ми елементите. Просто изберете елемента, който искате и след това просто го редактирате, което го прави много по-лесно, отколкото неистово търсене.

Не го направих’не харесвам колко ограничаващо беше то по отношение на движението на нещата. Много приличаше ‘това е шаблонът и ето как’ще гледам’.

Въпреки че добавянето на собствено съдържание към шаблон е много просто, опитът да се противопостави на неговото предварително зададено оформление е проблем.

Джимдо е англ ‘извън кутията’ уебсайт строител. Дава ви готови шаблони, в които да влагате собствено съдържание. Опитайте и променете шаблона’дизайн обаче, и може да се окажете, че дърпате косата си!

Удовлетвореността на клиентите

56% от потребителите на Jimdo, с които говорихме, казаха, че’ще го препоръчам на приятел.

Тази статистика сама по себе си показва колко разделени са хората на Jimdo. То’е прост и елегантен, но ограничен и основен.

Ако имате нужда от създаване на уебсайт без ограничения, най-добрият ви залог е Wix. Wix предлага пълен творчески контрол, като можете да влачите всичко, навсякъде (прочетете нашия преглед на Wix тук).

Междувременно Squarespace има най-добрите шаблони наоколо, уцелва клас и е идеален за творчески типове.

Искате да знаете какво още има там?

Сравнителна диаграма на уебсайта – Щракнете тук, за да видите нашето подробно сравнение на най-добрите строители на уебсайтове.

Най-високо оценени строители на уебсайтове – Погледнете нашата интерактивна статия, за да се задълбочим в най-добрите платформи там.

Кой е Jimdo Best For?

Jimdo е чудесен както за лични, така и за малки бизнес сайтове. Вие избирате от гамата от шаблони за отзивчиви мобилни устройства и я попълвате с цялото си собствено съдържание. Приятно и лесно.

Проблемите идват, когато искате нещо повече направен по поръчка, Повече ▼ индивидуален за теб.

Под нас’Ще разбера колко точно работи Jimdo за определени видове уебсайтове…

Джимдо за блогове

Jimdo е чудесна платформа за изграждане на блог. Тя ви позволява да проследявате читателите с помощта на анализи, да разделите публикации в категории и да настроите RSS емисия.

Вашият сайт’потребителите могат да коментират публикации и социални отметки. Можеш’t архив, все пак, така че ако това’е важно за вас, може да искате да проверите нещо като Weebly.

Интересува се да започне блог?

Как да започнете блог – Научете как да направите блог от нулата с нашите най-добри съвети.

Вижте нашия окончателен списък с най-добрите платформи за блогове, които ще използвате

Джимдо за бизнес

Ако ти’отново малък бизнес, който иска присъствие онлайн, Jimdo е перфектен. Можете да създадете професионално изглеждащ сайт за няколко часа, който да ви помогне да рекламирате вашата марка.

Там’s добро количество функции и много приложения на трети страни, които ние’Ще вляза по-късно. Те могат да ви помогнат с каквото и да е – от напреднали анализи до провеждането на солидни маркетингови кампании по имейл.

Ако ти’за голям бизнес, може да сте по-подходящи за нещо като WordPress.org. То’s много по-сложна платформа, но това’също е много по-мощен.

Имате нужда от онлайн присъствие за вашия бизнес?

Най-добри 5 строители на малки фирми – Прочетете за това кои платформи са най-подходящи за изграждане на уебсайт за малък бизнес.

Джимдо за електронна търговия

В момента Jimdo ви позволява да продавате продукти по своя бизнес план или по-висока версия. Получавате конкретни шаблони за електронна търговия, възможност за създаване на купони и отстъпки и сигурни каси – накратко, всичко необходимо за продажба онлайн.

ние’Ще ви препоръчам да използвате Jimdo, ако продавате продукти, нали?’t основният акцент на вашия уебсайт.

Ако сте притежавали кафене например, Jimdo би бил блестящ за рекламиране на вашето меню, местоположение и работно време и дори за продажба на кафе на зърна или готварски книги отстрани.

Все пак, ако сте’си фирма за облекло и основният ти фокус е да продаваш онлайн, ти’ще бъде по-добре с по-мощна платформа като Shopify или BigCommerce.

Джимдо за портфолио

Можете да създадете красиви галерии на Jimdo, но шаблоните му могат да изглеждат малко ясно, ако сте’отново в художествена индустрия.

Фотографите, графичните дизайнери и стилистите трябва да разгледат нещо като Squarespace. Със шаблони, пригодени за творчески типове, Squarespace е идеален за всякакъв вид онлайн портфолио.

Джимдо за мащабируемост

Jimdo има всичко необходимо, за да съставите прекрасен личен сайт или един, за да рекламирате вашите бизнес услуги.

Ако вашата компания реши да се разклони по-късно по линията, там’също така има възможност за мащабиране чрез вграждане на повече приложения във вашия сайт.

Въпреки това, живее до своята разделителна репутация’и няма много възможности за развитие в смисъл на електронна търговия. Ако започнете да продавате много различни продукти или дори на едро, Jimdo може да се бори да бъде в крак с вас.

Инструменти и функции на Jimdo

Джимдо е изпълнен с функции и приложения, които да ви помогнат да оживите уебсайта си.

В редактора можете да щракнете ‘добавете елемент’ за да видите всички функции, които можете да вградите:

характеристики на jimdoИма множество функции, които можете да вградите в уебсайта си само с няколко щраквания!

Това прави супер лесно да добавите желаната функция във всяка страница на вашия уебсайт.

Ако има’е нещо конкретно, което ти трябва, което Джимдо няма’t капак, можете да го търсите чрез ‘POWr приставки’. POWr са независима компания, която си партнира с Jimdo, за да ви предостави плъгини за вашия уебсайт.

Тези приставки покриват почти всичко, което можете да си представите. То’Заслужава да се отбележи обаче, че някои ще изискват познания за кодиране, за да ги използват.

Далеч от Джимдо’Функции и приложения, той има някои доста изящни инструменти, които могат да помогнат и подобрят вашия уебсайт. ние’избрах най-важните по-долу.

домейни

Jimdo предлага безплатен потребителски домейн за една година на който и да е от своите първокласни планове.

Получавате поддомен с Jimdo’безплатен план, но вие’Ще има лепкав ‘.jimdofree.com’ висящ от задната страна на вашия URL адрес – едва ли е професионален, ако ни питате!

Годишните разходи за подновяване на потребителски домейн на Jimdo след година са 80 долара – най-високата от всички създатели на уебсайтове, които имаме’тестван съм.

Ако вече имате съществуващ сайт, можете да прехвърлите домейна си на Jimdo. В момента те приемат домейни, завършващи на: .com, .net, .org, .biz, .info, .eu, .de, .at, .be, .co.uk, .ch .fr, .nl, .com .mx, .es, .it, .pl, .com, .pl или .se.

SEO (оптимизация за търсачки)

То’Не е добро изграждане на красив уебсайт, ако никой не може да го намери, нали?

Че’с къде идва SEO. Колкото по-добър е вашият SEO, толкова по-голяма е вероятността да се класирате високо в търсачки като Google.

Jimdo идва с някои удобни инструменти, за да помогнете на вашия уебсайт да даде тласък на класирането.

Можете да редактирате мета заглавия и описания, да персонализирате вашите URL адреси и да добавяте alt текст към изображения. Jimdo дори поддържа приложения на трети страни, които ще помогнат за вашия сайт’s SEO.

Помощ и подкрепа

Jimdo предлага поддръжка чрез имейл, социални медии, своята база знания и секции с често задавани въпроси.

Джимдо обаче не’няма телефон или чат на живо или опция за възстановяване на сайта. Но какво ти правя получавате са ясни, кратки и ясни отговори.

По-специално неговата база знания е полезна. Той се предлага със смес от текст, изображения и видеоклипове, за да помогнете да решите проблемите си.

Jimdo Ценообразуване – доброто съотношение на качество?

Jimdo има пет различни ценови планове, които варират от безплатни до 40 долара на месец.

Като вас’d Представете си, колкото повече плащате, толкова повече получавате:

цените на джидотоJimdo’Всички планове се таксуват ежегодно. По-горе можете да видите какво се случва на месец и какво получавате за парите си.

Безплатният план е чудесен начин да започнете работа с Jimdo. Можете да изпробвате съставителя на уебсайтове и да видите дали’е за теб. Отвъд това ние’d препоръчвам да отидете на премиум план.

Безплатният план идва с реклама на Jimdo в долния край на вашия уебсайт и поддомен Jimdo. То’добре е докато си’тествате Джимдо навън, но това ще направи всеки сериозен сайт да изглежда малко лепкав!

Jimdo’s Бизнес план е най-популярната му и то’е лесно да разберете защо. Като за начало получавате неограничена честотна лента и пространство за съхранение. То’s също най-евтиният ценови план, който платформата предлага, който ви позволява да започнете да продавате онлайн.

Като цяло ние’винаги предлагам да опитате преди да купите, но след като го направите’създадохте вашия сайт – преди да го пуснете на живо – трябва да погледнете надстройката до един от Jimdo’Премиум планове.

Резюме на Джимдо

Jimdo е прост, чист и лесен за използване строител на уебсайтове.

То’е най-доброто за лични или малки бизнес сайтове и се предлага с множество страхотни функции и приложения.

Jimdo’s ценовите планове са достъпни и с такъв диапазон на избор спечелихте’нямам проблем с намирането на такъв, който работи за вас.

Не е’t за всички, но за средни и големи фирми, които се нуждаят от мощен онлайн магазин, би било по-добре да погледнете в Shopify. За креативните индустрии Squarespace е по-добър.

Ако ти’търсите хубаво, ‘извън кутията’ уебсайт, можете да направите много по-лошо от Jimdo. Защо не опитате безплатно днес и да решите дали’правилно за теб?

Често задавани въпроси за Jimdo

Защо не’t Jimdo ви позволи да плъзнете и пуснете всичко?

За разлика от Wix, има ограничения за това, където можете да премествате неща на всяка уеб страница, когато редактирате. Това е така, което вашият сайт поддържа ‘уеб дизайн най-добрите практики’. Джимдо не знае’не искам потребителите му да поставят съдържание на произволни места, които може да не са най-добрата позиция, естетически или логистично. С Jimdo вие редактирате в една структура: имате контрол, но не и пълен контрол. За това ти’Ще искам да разгледам Wix.

Какъв тип бизнес трябва да използва Jimdo?

Jimdo е най-подходящ за малки предприятия, които работят в индустрии, които традиционно са по-спокойни. Кафене или градинар например биха могли да създадат перфектния си уебсайт на Jimdo. Счетоводителите или консултантите обаче ще бъде по-добре да разгледаме 1&1 IONOS – създател на уебсайт, предназначен за бизнес с бели якички.

Което е по-добре от Jimdo Creator и Jimdo Dolphin?

И двете са предназначени за различни типове хора. един’не всъщност ‘По-добре’ от другия, но ще има един, който работи най-доброто за теб.

Jimdo Creator е по-добър за хората, които искат сами да създадат уебсайт и имат малко допълнително време на ръце, за да го получат точно по начина, по който го искат. Jimdo Dolphin е по-бърза и по-рестриктивна опция, която е чудесна за бързо вдигане на уебсайт, без да се притеснявате много за редактирането му.

Открихме нашия отзив за Jimdo за полезен?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map