6 najboljih davatelja zelenih web hostinga

Ako ti’stigao sam na ovu stranicu, vjerojatno ste vi’već ste svjesni koliko loše web hosting industrija utječe na okoliš i na vas’želite ugostiti svoju web stranicu s tvrtkom koja se brine oko toga. Čast!


Ako su vam ove nove informacije, dopustite da vam sumiramo problem. Mi’web hosting često opisuju kao ‘iznajmljivanje virtualne parcele internetskog zemljišta’, i don’ne razumijemo nas, to jest – ali svaka web stranica’Podaci se pohranjuju i na fizičko mjesto (tj. u podatkovni centar).

Tamo’U ovim se podatkovnim centrima događa mnogo, kao što možete zamisliti, a hardver postaje vrlo vruć – baš poput starog prijenosnog računala s previše otvorenih kartica. Ako ti’ti si ikad ostavio iPhone na suncu’Neće biti strano činjenica da su toplina i tehnologija loša mješavina.

Pa što’je rješenje? Aircon, i puno toga. To je nevjerojatno puno energije i razlog je zbog kojeg web hosting računi 2% svijeta’s emisijama ugljika – isto toliko kao i zračna industrija. Smatra se da bi hosting web stranica stvorio približno isti otisak ugljika na 10.000 posjetitelja kao i prijevoz 5000 kilometara u novom automobilu. jao!

Srećom, puno velikih hosting tvrtki sjede i plaćaju svoj novac, i što je najvažnije, stavljajući svoj novac tamo gdje im je riječ o smanjenju utjecaja na okoliš. Mnogi ulažu u sheme kompenzacije ugljika, gdje ulažu u obnovljive izvore energije kako bi učinkovito suzbili energiju koju troše’sami su se koristili; neki se bave samo obnovljivom energijom, dok su mnogi poduzeli korake da postanu učinkovitiji.

Ali to’Ako nemate koristi ekološki svjesnog, a opet beskorisnog pružatelja usluga hostinga, morate uspostaviti ravnotežu. Mi’Proveli smo opsežna istraživanja kako bismo osigurali da su mi davatelji usluga’Ovdje vam preporučamo proizvode koji su sami po sebi odlični, kao i zeleni. Čitajte dalje kako biste saznali tko je izašao na vrh.

Najbolji zeleni davatelji web hostinga

 1. GreenGeeks
 2. Hostgator
 3. U pokretu
 4. A2 hosting
 5. iPage
 6. DreamHost

Tko su najbolji davatelji web hostinga?

Ovdje’Sjajno zavirimo u usporedbu naših najboljih pružatelja usluga zelenog hostinga:

Hosting ProviderPreporučuje se za Početna cijena *Cool značajkeGreenGeeksHostgatorU pokretuA2 hostingiPageDreamHost
Većina ekološki svjesnih pružatelja usluga hostinga$ 2,95Nadoknađuje utjecaj ugljika za 300%
Besplatne dnevne sigurnosne kopije
Najbolji zeleni hosting za velike web stranice$ 2,75Najbolji namjenski hosting
Sjajnih 99,9% produžetka
Najbolji zeleni hosting za male web stranice$ 6,39Najbolje dijeljeno i VPS hosting
Besplatne sigurnosne kopije
Najbolje za korisničku uslugu$ 3,92Jamstvo povrata novca u bilo kojem trenutku
Izvrsna pomoć i podrška
Najbolji jeftini zeleni hosting$ 1,99Jeftine cijene na sve strane
Nadoknađuje utjecaj ugljika za 200%
Najbolje za pohranu$ 2.59Dostupno je spremište

* Neke od tih cijena su promotivne cijene koje vrijede samo za prvi termin.

Sad neka’pogledajte bliže svaki.

1. GreenGeeks

Većina ekološki svjesnih pružatelja usluga hostinga

S GreenGeeksom, ti’učinkovito nadoknađujete svoj otisak ugljika s faktorom tri.

prozodijakontra
 • Nadoknađuje utjecaj ugljika za 300%
 • Kupci hvale odgovorni i pomoćni tim
 • Plan zajedničkog hostinga nudi veliku vrijednost (ako se obvezujete na tri godine)
 • Besplatne dnevne sigurnosne kopije
 • Zajamčeno 99,9% produženog vremena (najviša moguća razina)
 • Ograničeni broj planova u ponudi
 • Trebate se prijaviti za tri godine kako biste uživali u oglašenim cijenama

Koliko je zelena GreenGeeks?

Kada je riječ o web hostingu, to ne’Neću biti zeleniji od GreenGeeksa. Osim što je optimizirao svoje procese za maksimalnu učinkovitost (frazu koju nekoliko pružatelja zaokružuje), tvrtka također ide korak dalje – vlastitim riječima, “za svaku amperažu koja se izvlači iz mreže ulaže tri puta u obliku obnovljive energije preko Bonneville Environmental Foundation.” To znači s GreenGeeksom, ti’učinkovito nadoknađujete svoj otisak ugljika s faktorom tri. Lijep rad, GreenGeeks!

Koliko su dobri planovi održavanja GreenGeeksa?

Međutim, njegovi planovi hostinga nisu najsofisticiraniji. Postoje samo tri plana za odabir; Ekozit Starter, Ecosite Pro i Ecosite Premium, nudeći zajednički, VPS i namjenski hosting respektivno.

Svi su planovi ‘WordPress optimiziranim’, ali mislimo da početni plan ima najveći udarac. S početnom cijenom samo 2,95 $ / mjesečno (ako se obvezate na tri godine), za svoj novac dobijate mnogo – neograničene domene, neograničeni računi e-pošte i neograničeni propusni opseg i pohranu, da biste naveli nekoliko ključnih značajki.

GreenGeeks nudi i izvrsnu 24/7 podršku putem telefona, e-pošte i razgovora uživo. To’rijetka je usluga koja nudi toliko mogućnosti pomoći i podrške s tako jeftinim planom, a dokaz je GreenGeeksa’ opredjeljenje da bude više nego pravedno ‘zelena’. Tvrtka također nudi besplatne dnevne sigurnosne kopije sa svim planovima – ogroman bonus – i jamči produženje radnog vremena od 99,9% (najviša moguća razina).

GreenGeeks nudi i 30-dnevna garancija povrata novca, plus besplatnu migraciju web stranica ako to želite’ponovno ste smješteni negdje drugdje, tako da lako možete preuzeti njihove usluge za testiranje bez rizika.

2. HostGator

Najbolji pružatelj usluga zelenih hostinga za velike web stranice

Ako imate web mjesto s velikim prometom, HostGator nudi izvrsno namjensko gostovanje u ponudi. Pogledajte kako je dobro izvedeno u našem neovisnom istraživanju:

prozodijakontra
 • Nadoknađuje utjecaj ugljika za 130%
 • Najbolji sveukupni namjenski hosting usluga
 • Najjeftiniji dijeljeni hosting (bez promocijske cijene za prvi mandat)
 • Izvrsna pomoć i podrška
 • Zajamčeno 99,9% produženog vremena (najviša moguća razina)
 • Nema besplatnih sigurnosnih kopija

Kako je zeleni HostGator?

Naše detaljno istraživanje našlo je Hostgator kao najbolji cjelokupni pružatelj usluga hostinga, ali tvrtka se zalaže za smanjenje svoga utjecaja na okoliš. Za početak, HostGator koristi poslužitelje koji su 36% učinkovitiji od prosjeka. Potom nadoknađuje utjecaj iskorištene energije kupnjom kredita za obnovljive izvore energije, napajajući svoje servere energijom vjetra proizvedenom u Teksasu, gdje tvrtka ima sjedište. Zapravo, HostGator kupuje 130% više kredita od utrošene energije. To znači da – poput GreenGeeksa, ali u manjoj mjeri – HostGator’utjecaj okoline je smanjenje ugljika, a ne samo neutralizacija ugljika.

Koliko su dobri planovi hostGator hostinga?

Kao i GreenGeeks, HostGator jamči produženje radnog vijeka od 99,9%, što znači da će vaša web stranica biti podignuta ‘uživo’ za maksimalno moguće vrijeme. Ovo je najbolje jamstvo za produženu produkciju svih davatelja usluga – sjajan početak.

Mogućnosti posvećenog hostinga također su sjajne. U stvari, oni’ponovno nepobjedivi – HostGator je u našem istraživanju našao top za posvećeno gostovanje. Planovi nude izvrsnu ravnotežu snage i cijene, s cijenama u rasponu 189 USD mjesečno do 289 USD mjesečno.

Kada uklonite promotivne cijene koje su prvi domaćin ponudili za prvi mandat, Hostgator’Planovi zajedničkog hostinga među najjeftinijim su, počevši od samo 6,95 USD mjesečno. Nisu samo planovi jeftini, već jesu’i dobra vrijednost, s neograničenim prostorom na disku, neograničenim računima e-pošte i neograničenim poddomenama. Uz dijeljene planove Baby and Business, možete ugostiti čak i neograničene web stranice što ih čini izvrsnom opcijom za web dizajnere. To’nije najbolji hosting usluga – to bi bio InMotion, odmah ispod – ali to’S druge strane, i besplatna upotreba alata za izradu web stranica je velika muka ako i vi’Još morate napraviti svoju stranicu.

Loša strana HostGatora? Nema besplatnih sigurnosnih kopija! No, pomoć i podrška su izvrsni (live chat, telefon i e-pošta dostupni su sa svim vrstama hostinga) i tu’uvijek je garancija povrata novca dostupna ako se predomislite. Imajte na umu da to jamstvo traje samo 48 sati za namjenski hosting, osim ako ti’obvezana na godinu ili više.

Ako ti’Nakon posvećenog hostinga, HostGator nudi nenadmašnu kombinaciju etike i kvalitete. Međutim, ako vi’tražite zajednički ili VPS, to’vrijedi provjeriti InMotion.

3. InMotion

Najbolji pružatelj usluga zelenih hostinga za male web stranice

Ako imate manje web mjesto, InMotion je dobitna opcija. Ima najbolje dijeljene i VPS hosting planove svih pružatelja usluga’testiran:

prozodijakontra
 • Najbolji dijeljeni i VPS hosting hosting od bilo kojeg testiranja
 • Besplatne sigurnosne kopije
 • Zeleni napori nisu’ne mogu biti mjerljivi niti značajni kao ostali davatelji usluga

Koliko je zelena InMotion?

Dok GreenGeeks i HostGator svoju zelenu pažnju usredotočuju na nadoknadu, InMotion vidi veću vrijednost u smanjenju svoje početne potrošnje energije. Njegov zeleni podatkovni centar u LA koristi tehniku ​​hlađenja zraka koja kruži vanjskim zrakom, umjesto da se oslanja samo na klima uređaj. To je pomoglo InMotionu da smanji svoj sadržaj ugljika za preko 2000 tona godišnje. Impresivne stvari, da – ali nije ‘stavljajući svoj novac tamo gdje su mu usta’ u sasvim istoj mjeri kao GreenGeeks i HostGator.

Koliko su dobri InMotion planovi za hosting?

InMotion nudi niz različitih vrsta hostinga, ali mi’Ovdje ćemo se fokusirati samo na svoj VPS i zajedničke planove, jer su oni najjači proizvodi – doista, InMotion je bio vrhunski za obje u našem neovisnom istraživanju.!

pustiti’započnite s zajedničkim planovima hostinga. InMotion ih nudi tri, u rasponu od 7,99 USD mjesečno do 15,99 USD mjesečno (ne uključujući promotivne ponude). Plan lansiranja je najjeftiniji, ali mi’d preporučujem da potrošite malo više kako biste dobili plan napajanja za 9,99 USD mjesečno. Na taj način, ti’Dobit ćete sve iste sjajne značajke – neograničeni propusni opseg, neograničen prostor na disku, besplatni SSL certifikat, besplatne sigurnosne kopije, besplatno ime domene – plus dvostruko veće snage (tj. više jezgara CPU-a), tako da vaši posjetitelji nikada ne čekaju.

InMotion se također ističe i za VPS hosting. Postigao je 95% za značajke u našem testiranju, zahvaljujući neograničenim jezgrama CPU-a, besplatnim sigurnosnim kopijama, root pristupu i jednom od najvećih kapaciteta za pohranu i propusnosti bilo kojeg VPS plana. Jednostavno rečeno, vjerujemo da je to najbolje upravljani VPS plan na tržištu. Planovi se kreću od 39,99 USD mjesečno do 144,99 USD mjesečno, ali InMotion uvijek nudi neke vrlo izdašne ponude za nove kupce, gdje biste mogli uštedjeti preko 55% na ovoj cijeni.

Poput pružatelja usluga gore, InMotion’Pomoć i podrška su sjajni. Područje u koje se spušta je produženje rada, jamči tek 99,97%. To’Vrijedno je zapamtiti da je ovo samo minimalno jamstvo i radi samo nekoliko sati svake godine. Bilo kako bilo, najbolje je pokušati InMotion isprobati, a zatim upotrijebiti izdašno jamstvo povrata novca (30 dana za VPS hosting, 90 dana za zajedničko gostovanje) ako naiđete na bilo kakve probleme s produžbenim performansama.

4. A2 hosting

Najbolje za korisničku uslugu

A2 hosting ne’nemate najbolje značajke, ali nudi izvrsnu pomoć i podršku:

prozodijakontra
 • Tvrtka koja ne uključuje ugljik
 • Jamstvo povrata novca u bilo kojem trenutku
 • Izvrsna pomoć i podrška
 • Relativno nisko jamstvo produženog rada od 99,95%

Koliko je zeleni A2 hosting?

A2 Hosting je koristio shemu kompenzacije energije kako bi učinkovito ostao neutralan prema ugljiku od 2007. godine. Također potiče radnike u telekomunikacijama kako bi smanjili emisije u prometu i ponovo koristi stari hardver. To’nije baš toliko impresivno kao sheme nalik GreenGeeksu, HostGatoru i iPageu (vidi dolje), ali to’s više od koraka u pravom smjeru.

Koliko su dobri planovi A2 hostinga?

A2 Hosting je izvrstan sveprisutni. Nije’Neću izaći na prvo mjesto u našem istraživanju za bilo koju određenu vrstu hostinga, ali je i kod nas postigao dobar rezultat.

U pogledu cijene, A2 hosting’Cijene dijeljenog hostinga su u rasponu od 7,99 USD mjesečno do 18,99 USD mjesečno – razumno, ali ne i najjeftinije. Njegov VPS hosting varira od 49,99 USD mjesečno do 99,99 USD – opet, prilično na sredini puta – dok se njegovi namjenski hosting planovi kreću od $169,99 mjesečno do 349,99 dolara mjesečno, stavljajući ih na cjenovni kraj spektra. 99,95% jamstvo produženog rada je jedno od najnižih.

Pa zašto ići s A2 hostingom? To’s je tvrtka koja nudi izvanrednu pomoć i podršku, uz pouzdane i relativno moćne planove. Dobivate besplatnu migraciju web mjesta kada se pridružite, pristup prijateljskoj pomoći i podršci 24/7, a najbolje od svega, garancija povrata novca u bilo kojem trenutku.. Da’s pravom – A2 Hosting je tako siguran da ste’Sviđaju mi ​​se njegovi proizvodi koji će vam u svakom trenutku vratiti novac’ponovno nesretan. Vas’moram se diviti tvrtki s povjerenjem!

5. iPage

Najbolji jeftini pružatelj usluga zelenog hostinga

iPage kompenzira svoj ugljični otisak za 200%. Planovi su pristupačni, ali značajke nisu jaka točka:

prozodijakontra
 • Nadoknađuje utjecaj ugljika za 200%
 • Vrlo jeftini hosting planovi (posebno promotivne cijene)
 • Planovima nedostaju snaga i brzina ostalih davatelja usluga
 • Najniža garancija produžetka od 99,94%

Koliko je zelena iPage?

Za davatelja hostinga koji’s često označene ‘jeftino i veselo’, bili smo zaista impresionirani koracima koje je iPage poduzeo kako bi umanjili, a zatim suzbili utjecaj na okoliš. Za početak, iPage u potpunosti pokreće vjetroelektrana – ako hostujete svoju web stranicu s njima, čak možete dobiti i značku za svoju web stranicu koja to kaže’a ‘Domaćin 100% energije vjetra’.

No iPage uzima stvari još više, kupujući dovoljno energetskih certifikata za obnovljive izvore energije (RECs) koji ne samo da dokazuju da koristi isključivo energiju vjetra kao izvora energije, već zapravo nadoknađuju potrošnju energije za 200%.

Koliko su dobri planovi hostinga iPage?

iPage planovi su vrlo pristupačni. Tvrtka također nudi velike promotivne popuste, što znači da biste ih mogli pokupiti zajednički plan za samo 1,99 USD mjesečno ili VPS plan za 19,99 USD mjesečno. Tamo’Također je posvećeno hosting u ponudi, ali ovo nije’Toliko konkurentnim cijenama.

Ali kao i mi’gore sam nagovijestio, iPage’pristupačnost se naplaćuje, a trošak je brzina. U svim vrstama hostinga, iPage je također kontinuirano postizao loše ocjene za značajke u usporedbi s konkurentskim planovima. Nadalje, ima najniži produžetak od bilo kojeg pružatelja usluge mi’testiran, jamči samo 99,94%.

iPageu jednostavno nedostaje snaga i pouzdanost da u potpunosti podrži značajnu web stranicu. Međutim, to’je dobra opcija ako’imam malu, osobnu stranicu na kojoj se morate jeftino ugostiti i na ekološki prihvatljiv način.

6. DreamHost

Najbolje za skladišni prostor

Kao što vidite, bili smo’nije me otpuhao DreamHost. Međutim, skladištenje je vrlo izdašno:

prozodijakontra
 • Najjeftiniji zajednički plan hostinga, počevši od samo 2,59 USD mjesečno (ako se obvezate na tri godine)
 • Veliki kapacitet skladištenja
 • Relativno nisko jamstvo produženog rada od 99,95%
 • Ne poduzimajući onoliko koraka da budete ekološki prihvatljivi kao i ostali davatelji usluga na ovom popisu. Sve su tvrdnje prilično nejasne

Kako je zeleni DreamHost?

DreamHost poduzima više koraka kako bi bio ekološki prihvatljiv, poput partnerstva s energetskom tvrtkom koja koristi mnoge obnovljive metode i korištenjem reciklirane vode u svojim rashladnim sustavima. Sjajne stvari, da – ali u smislu mjerljivo pozitivnog utjecaja na okoliš, DreamHost ne’Ne podudaram se s drugim domaćinima na ovom popisu.

Koliko su dobri DreamHost hosting planovi?

DreamHost’s hosting planovima, poput A2 hostinga’s, prilično su na sredini puta. Za razliku od A2 hostinga, DreamHost ne’ne dolaze s istom razinom namjenske podrške.

Njeni planovi imaju dobru vrijednost za novac, s tim što je (najcjenjeniji) najjeftiniji zajednički plan zapravo jedan od najjeftinijih na 2,59 USD mjesečno (ako izdvojite tri godine). VPS i namjenski planovi su slično pristupačni.

Ali zašto odabrati DreamHost preko drugog pružatelja usluga koji se nalazi gore na ovom popisu? Odgovor leži u količini skladišnog prostora koji DreamHost nudi, posebno za svoje namjenske planove. Na znatiželjno i lukavo imenovan ‘Ljetni mjesec SSD 64’ Nacrt, dobivate pristup ogromnoj RAM memoriji od 64 GB, 24 CPU niti i 12 CPU jezgara – u osnovi, puno energije i pohrane.

Budući da DreamHost ima toliko namjenskih planova za odabir’stvarno je lako započeti s najnižim planom (169 $ / mjesečno), a zatim postupno nadogradite, pa vi’nikad ne plaćate više nego što trebate. Iz tog razloga mi’d preporučujemo DreamHost ekološki osviještenim, medijski teškim web lokacijama koje tek žele napraviti svoj prvi korak u namjenskom hostingu.

Najbolji pružatelji usluga web hostinga: Finalne misli

Eto, tu ste i to: naša lista najboljih zelenih pružatelja usluga web hostinga, rangirana i pregledana. Nismo mogli’ne davati prvo mjesto GreenGeeksu; zeleno web hosting je vrlo jasno ‘stvar’, i to’Imam pristojan proizvod za slaganje.

Najbolji zeleni web domaćini: Sažetak

pustiti’podsjetimo se koji drugi dobavljači rade sjajne, zelene stvari u svijetu web hostinga:

 1. GreenGeeks – Većina ekološki svjesnih pružatelja usluga hostinga.
 2. Hostgator – Najbolji zeleni hosting za velike web stranice.
 3. U pokretu – Najbolji zeleni hosting za male web stranice.
 4. A2 hosting – Najbolje za korisničku uslugu.
 5. iPage – Najbolji jeftini zeleni hosting.
 6. DreamHost – Najbolje za pohranu.

Na kraju dana, sa svim davateljima usluga koji nude neki oblik garancije povrata novca, najbolje je kladiti se, a zatim jednostavno prebaciti ako ne’ne nastavljam s tim.

I ako ti’još niste sigurni koja vrsta hostinga vam je potrebna, pogledajte naš vodič o razlici između zajedničkog i VPS hostinga ili naš vodič za najbolje namjenske hosting pružatelje usluga.

Saznaj više

Sada kada znate najbolje domaće mrežne domaćine, pogledajte naš vodič za 3 načina da web lokaciju učinite ekološki prihvatljivijom i naučite kako graditi (i koristiti) web stranicu na zeleniji način!

Pitanja i odgovori

Što’s najbolji zeleni hosting za neprofitne organizacije?

DreamHost! DreamHost ne samo što poduzima važne korake za suzbijanje svog utjecaja na okoliš, već nudi i besplatan web hosting neprofitnim organizacijama. Da’s pravom, DreamHost će biti domaćin vaše dobrotvorne organizacije’web-mjesto potpuno besplatno. Lijepo, DreamHost!

Pogledajte naš vodič s najboljim web domaćinima za neprofitne organizacije da biste saznali koji drugi domaćini nude mnogo za neprofitne organizacije.

Što znači kad tvrtka ‘nadoknađuje svoj ugljični otisak’?

Jednostavno, to znači da tvrtka koristi energiju kao uobičajenu, ali onda investira u sheme obnovljivih izvora energije kako bi platila ekvivalentnu (ili više) energije koja se opskrbljuju obnovljivim sredstvima. Pogledajte ovaj vodič za obnovljive izvore energije (također se nazivaju ‘krediti’) za više informacija.

Pomozite! Kakav hosting mi uopće treba za svoju web stranicu?

Hej, čujemo se! Industrija hostinga jednako je zbunjujuća koliko i zagađuje. Ali nemoj’ne brinite – mi’U našem vodiču za web hosting pokrivali smo sve različite vrste, pa nastavite i to provjerite prije nego što se odlučite za plan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map