6 Alternatif Bluehost: Apa Yang Terbaik untuk Laman Web Anda?

Anda tahu apa yang anda tidak’t mahu. Kami tahu apa yang anda mahukan sebagai gantinya.

Bluehost adalah penyedia hosting mesra pemula, terkenal dengan integrasi WordPress dan rancangan hosting bersama yang berpatutan. Tetapi jika anda’mencari alternatif Bluehost, anda’mungkin lebih mementingkan apa yang Bluehost tidak’t lakukan dengan baik. Sekiranya keutamaan utama anda adalah nilai untuk wang, ciri laman web yang menarik, atau masa operasi yang mengagumkan, maka itu adalah’anda perlu mempertimbangkan pilihan anda sebelum melakukan jangka panjang kepada Bluehost.


Kami’kami telah menguji alternatif Bluehost terbaik, dan membahasnya secara terperinci di sini supaya anda dapat membuat keputusan yang tepat.

Ini adalah alternatif Bluehost terbaik untuk laman web anda.

 1. HostGator (dari $ 2.75 / bulan) – alternatif Bluehost terbaik.
 2. InMotion (dari $ 3.99 / bulan) – terbaik untuk hosting bersama dan VPS.
 3. Hosting A2 (dari $ 3.92 / bulan) – terbaik untuk perkhidmatan pelanggan.
 4. Tapak tapak (dari $ 3,95 / bulan) – terbaik untuk kebolehpercayaan.
 5. GoDaddy Hosting (dari $ 2.99 / bulan) – terbaik untuk ciri tambahan.
 6. Hostinger (dari $ 0.99 / bulan) – terbaik untuk harga diskaun.

3 alternatif Bluehost teratas adalah HostGator, InMotion, dan A2 Hosting. Daripada jumlah ini, pilihan terbaik bergantung pada apa yang anda’mencari lagi: HostGator mempunyai waktu operasi yang tiada tandingannya, InMotion mempunyai ciri terbaik, dan A2 Hosting menawarkan nilai wang yang hebat.

Sekarang untuk melihat lebih dekat.

Masih mempertimbangkan pilihan anda? Ketahui lebih lanjut dengan Ulasan Bluehost penuh kami

Lihat kami kedudukan penuh Penyedia Web Hosting Terbaik

1

HostGator

Alternatif Bluehost Terbaik

Sejauh alternatif Bluehost, mereka tidak’menjadi lebih baik daripada HostGator, yang menjadi yang tertinggi dalam penyelidikan kami sebagai penyedia hosting keseluruhan terbaik. Tidak seperti kebanyakan penyedia, HostGator adalah kekuatan, tanpa kelemahan, dengan rancangan yang sesuai untuk portfolio peribadi dan perniagaan besar.

Waktu Penggunaan HostGator

Bukan hanya kedudukan teratas secara keseluruhan, tetapi HostGator juga mendapat tempat # 1 dalam penyelidikan kami untuk uptime, dengan skor yang mengagumkan 4.5 / 5. Waktu sibuk boleh dikatakan faktor terpenting dalam menilai penyedia hosting, kerana merujuk kepada jumlah masa laman web anda akan disiarkan di web. Sebilangan besar daripada kita secara harfiah boleh’tidak mempunyai penyedia hosting dengan waktu operasi yang buruk, kerana waktu henti menanggung kos syarikat sebanyak $ 100 juta setahun.

Perbezaan waktu operasi antara HostGator dan Bluehost kelihatan marginal – masing-masing menawarkan masa operasi 99.99% dan 99.98%. Tetapi di pasaran di mana penyedia hosting yang paling terkenal menawarkan kenaikan sebanyak 99.90%, setiap jumlahnya sedikit.

Harga HostGator

HostGator’rancangannya bermula dari $ 2.75 / bulan, tetapi rancangannya yang lebih mahal pun berpatutan untuk apa yang mereka tawarkan kepada anda. Berhati-hatilah: Bluehost dan HostGator (dan biarkan’jujur, semua penyedia hosting) akan menarik anda dengan harga tahun pertama yang murah yang akan diperbaharui dengan harga lebih tinggi.

gambaran keseluruhan harga hostgator

Sekiranya anda ingin melihat lebih dekat pilihan anda, anda boleh membaca Ulasan Harga HostGator dan Ulasan Harga Bluehost kami.

Ciri HostGator

Bluehost dan HostGator cukup sesuai untuk ciri – kedua-duanya mempunyai persembahan yang kuat. Walau bagaimanapun, satu ciri Bluehost yang anda’Saya akan terlepas dengan HostGator adalah nama domain percuma. Apabila anda membayar yuran pendaftaran Bluehost, anda akan memasukkan nama domain anda sendiri selama satu tahun (walaupun anda’Saya perlu membayar yuran pembaharuan sekiranya anda’d suka menyimpannya setahun sekali’s).

Bantuan HostGator & Sokongan

HostGator dan Bluehost sama-sama mendapat 5/5 dari kami untuk sokongan pelanggan, jadi yakinlah’Akan dijaga dengan mana-mana pembekal. Tetapi satu titik yang memihak kepada HostGator adalah sembang langsung 24/7, yang tidak dimiliki oleh Bluehost. Bluehost masih boleh menawarkan sokongan telefon dan sembang langsung 24 jam sehari sebahagian pada masa itu, tetapi dengan HostGator, ia’senang mengenali anda’dilindungi sepenuhnya.

Baca Perbandingan HostGator vs Bluehost kami untuk maklumat lebih lanjut

Baca Ulasan HostGator penuh kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai HostGator

2

Dalam gerakan

Terbaik untuk Hosting Berkongsi dan VPS

InMotion menduduki tempat kedua secara keseluruhan dalam kedudukan penyedia hosting kami, sebahagian besarnya kerana sokongan pelanggan dan pelbagai jenis hosting. Ia mengalahkan Bluehost secara khusus dengan menawarkan hosting awan yang lebih baik, yang mungkin relevan untuk anda, dan sandaran simpanan percuma, yang mana pasti relevan untuk anda. InMotion lebih mahal daripada Bluehost, tetapi kedua-duanya masih menawarkan nilai wang yang baik – itu’Hanya bahawa InMotion lebih ditujukan kepada perniagaan, sementara Bluehost melayani laman web peribadi / blogging.

Waktu Masa InMotion

Jika awak’berdebat antara Bluehost dan InMotion, ada banyak alasan yang baik untuk bersandar pada InMotion – tetapi sayangnya, waktu operasi tidak’salah satu daripadanya. Dalam gerakan adakah menawarkan waktu operasi yang sangat baik sebanyak 99.97%, tetapi seperti yang kita katakan, dalam dunia di mana setiap ratus, ia kehilangan Bluehost’s 99.98%.

Harga InMotion

InMotion menawarkan banyak pilihan harga yang berbeza di rencananya, dengan harga tahun pertama terendah masuk pada $ 3,99 / bulan. Walau bagaimanapun, harga itu hanya tersedia apabila anda membuat komitmen untuk rancangan dua tahun lebih awal – jika anda’tidak bersedia untuk membuat komitmen seperti itu, rancangan termurah menjadi $ 7.99 / bulan. Bluehost juga mempunyai harga pembaharuan yang tinggi, tetapi secara keseluruhan, InMotion masih lebih mahal.

Ciri-ciri InMotion

InMotion mendapat 5/5 yang sempurna untuk ciri, melebihi Bluehost dari segi ciri simpanan secara khusus. Tawaran InMotion percuma Storan SSD, yang lebih pantas dan lebih dipercayai daripada storan cakera keras. InMotion juga menawarkan ciri-ciri yang lebih percuma dan disertakan pada rancangan bersama daripada Bluehost.

ciri asas pergerakan

Bantuan InMotion & Sokongan

Bluehost dan InMotion mendapat markah 100% dalam penemuan kami untuk mendapatkan bantuan & sokongan. Tetapi InMotion adalah syarikat yang lebih kecil daripada Bluehost, dan anda benar-benar dapat melihatnya dengan cara ia menghargai pelanggannya. Sebagai tambahan kepada semua fungsi sokongan pelanggan yang diharapkan, InMotion berada di atas dan di luar, dengan saluran YouTube khusus dan forum pusat sokongan yang’s sebenarnya membantu.

Ini semua baik dan baik, tetapi InMotion dan Bluehost tidak mempunyai sokongan sembang langsung 24/7. Sekiranya tidak berpeluang itu’sebagai pemecah masalah untuk anda, maka anda boleh berhenti membaca: HostGator’cara untuk pergi.

Baca Perbandingan InMotion vs Bluehost kami untuk maklumat lebih lanjut

Baca Ulasan InMotion penuh kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai InMotion

3

Hosting A2

Terbaik untuk Perkhidmatan Pelanggan

Hosting A2 menduduki tempat keempat dalam kedudukan keseluruhan kami, betul di belakang Bluehost – tetapi dengan skor hampir (4.1 berbanding 4.4, tepatnya), ia’sebahagian besarnya adalah masalah pilihan peribadi. Sekiranya perkhidmatan pelanggan adalah keutamaan anda, maka A2 Hosting boleh menjadi alternatif Bluehost anda’telah mencari.

Waktu Penggunaan Hosting A2

Biarkan’s jelaskan satu perkara – jika waktu rehat adalah keutamaan anda, maka anda mungkin ingin mencari di tempat lain. A2 Hosting memberikan kadar uptime 99.90% – itu mungkin skor yang luar biasa untuk beberapa perkara, seperti ujian aljabar sekolah menengah, tetapi dunia uptime sayangnya lebih menyakitkan. Dan di dunia ini, 99.90% dapat’benar-benar bersaing dengan 99.98% dan 99.99% seperti.

Harga Hosting A2

Apa kekurangan A2 Hosting pada waktu operasi, ia menebus harga. Dengan skor 4.0 / 5, malah mengalahkan HostGator.

Di sana’tidak banyak perbezaan dari segi pembaharuan, atau bahkan harga perkenalan apabila anda membandingkan A2 Hosting dengan penyedia hosting teratas yang lain. Apa yang menjadikan A2 Hosting menonjol dari peknya adalah jaminan wang dikembalikan bila-bila masa, yang membolehkan anda mencuba platform tanpa risiko.

Ciri Hosting A2

Hosting A2 pasti mendapat mata dalam kategori ciri. Pelan yang paling asas sahaja menyediakan penyimpanan tanpa had, pemindahan data tanpa had, sijil SSL percuma, dan storan SSD.

Hosting A2 berada di kedudukan lebih tinggi dari Bluehost untuk ciri – keduanya masing-masing berada di kedudukan keenam dan kesembilan – tetapi InMotion dan GoDaddy Hosting masih mengalahkan mereka dengan skor 5/5 yang sempurna.

Bantuan Hosting A2 & Sokongan

a2 krew guru hosting

A2 Hosting mendapat 5/5 yang sempurna (begitu juga Bluehost) untuk mendapatkan bantuan & sokongan. The “Krew Guru,” sebagai A2 Hosting’pasukan sokongan dipanggil, tersedia 24/7 melalui telefon, sembang langsung, dan / atau e-mel. Di sana’s juga sistem penyerahan tiket untuk mengatur proses perkhidmatan pelanggan.

Baca Ulasan Hosting A2 kami untuk maklumat lebih lanjut mengenai Hosting A2

Dapatkan nilai terbaik untuk wang anda dengan panduan kami ke Penyedia Hosting Murah

4

Tapak Tapak

Terbaik untuk Kebolehpercayaan

Sekiranya anda berfikir 1&1 IONOS dipercayai, tunggu sahaja ‘sehingga anda’telah membaca mengenai pembekal yang’s dipercayai dan mempunyai perkhidmatan pelanggan yang baik. Sebenarnya, Siteground menduduki tempat kedua setelah Bluehost untuk mendapatkan bantuan & sokongan, dan ia mempunyai pertunjukan yang kuat di beberapa Bluehost’kawasan yang lebih lemah juga (seperti ciri).

Waktu Kerja Tapak Tapak

Untuk uptime, Siteground mendapat tempat 4.0 / 5 dan tempat ketiga dalam kedudukan kami. Siteground mengatakan masa operasinya adalah 99,99%, tetapi penyelidikan kami mempunyai angka 99,98% – ini masih sangat kompetitif, dan meletakkan SiteGround setanding dengan Bluehost.

Harga Tapak Tapak

Tapak Tapak’harga biasanya ketinggalan daripada pesaing teratasnya, termasuk A2 Hosting, HostGator, dan InMotion. Contohnya, Tapak Tapak’tiga rancangan paling popular bermula dari $ 3.95 / bulan hingga $ 34.95 / bulan. Pelan setara dengan HostGator berkisar antara $ 2.75 / bulan hingga $ 16.95 / bulan.

Walau bagaimanapun, satu perkara menyegarkan mengenai Siteground’harga s: kos tambahan sangat telus semasa proses pembayaran, yang lebih tinggi daripada penyedia lain yang kami’berselindung boleh berkata. Bluehost khususnya menambah banyak kos tambahan ke troli anda semasa pembayaran yang anda’Hapus centang secara manual, yang mengecewakan.

Ciri Tapak Tapak

gambaran keseluruhan ciri laman web

Siteground menduduki tempat keempat dalam kedudukan kami untuk ciri – jauh di atas Bluehost’tempat keenam. Tapak Tapak’Fitur WordPress khususnya bermaksud dapat menyaingi InMotion dan GoDaddy Hosting dalam kategori ini – A2 Hosting dan HostGator dapat’t mengatakan perkara yang sama.

Bantuan Tapak Tapak & Sokongan

Siteground mempunyai sokongan pelanggan yang sangat baik – memperoleh 5/5 sempurna dalam penyelidikan kami. Ia bersaing dengan pesaing utamanya dengan menawarkan sokongan telefon dan sembang langsung 24/7, tetapi Siteground juga berusaha keras. Pangkalan Pengetahuan Siteground adalah harta karun yang boleh dicari dengan artikel berguna yang ditulis oleh syarikat, jadi anda menang’Saya mesti berurusan dengan salah satu tekaan forum awam – anda boleh mendapatkan jawapannya dengan tepat.

Baca Perbandingan Siteground vs Bluehost kami untuk maklumat lebih lanjut

Baca Ulasan Siteground kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Siteground

5

Hosting GoDaddy

Terbaik untuk Ciri Tambahan

GoDaddy mungkin merupakan nama yang paling terkenal dalam permainan dalam talian, dan platform hostingnya tidak kurang pantas mendapat reputasi itu. Ini menonjol untuk jenis ciri luar biasa yang hanya dapat berasal dari sumber yang mapan. Tetapi GoDaddy Hosting tidak’t tanpa kelemahannya…

Waktu Penggunaan Hosting GoDaddy

GoDaddy Hosting berada di tempat kelima dengan skor 3.5 / 5 untuk uptime – itu’cukup hebat di sini, dengan jaminan masa upah 99.97%. HostGator, Tapak Tapak, dan 1&1 IONOS semuanya mengalahkan GoDaddy Hosting, tetapi tidak’maksudnya GoDaddy’waktu operasi adalah buruk. Ia’bukan salah satu penyedia ini’kekuatan s.

Harga Hosting GoDaddy

Bersiaplah: GoDaddy Hosting masuk terakhir daripada semua 11 penyedia hosting kami menguji kos, dengan skor sebanyak 1.5 daripada 5. Ini bukan kerana’s sangat mahal – ia’sebenarnya kerana GoDaddy Hosting menawarkan banyak tambahan dan ciri yang menjadikannya bagus untuk menyiapkan laman web yang menarik, tetapi juga bermaksud’Tidak akan pernah menjadi penyedia termurah di pasaran (walaupun ia menawarkan harga perkenalan yang kompetitif).

Jika awak’Tidak pasti sama ada GoDaddy Hosting adalah pelaburan yang bernilai, anda boleh membaca penjelasan lengkap mengenai GoDaddy Hosting kami’nilai wang untuk mendapatkan idea yang lebih baik.

Ciri-ciri Hosting GoDaddy

Seperti yang kami katakan, GoDaddy’harga yang lebih curam bermaksud ciri yang lebih baik. Itu’mengapa GoDaddy Hosting menduduki tempat pertama untuk ciri-ciri dengan skor 5/5 yang sempurna. Yang terbaik, GoDaddy menawarkan pemasangan satu klik lebih dari 125 percuma aplikasi, termasuk WordPress, Joomla, dan Drupal.

Bantuan Hosting GoDaddy & Sokongan

GoDaddy Hosting mempunyai nombor sokongan 24/7 dan sembang langsung, juga “Komuniti GoDaddy,” yang merupakan pertolongan & forum sokongan. Komuniti GoDaddy berbeza dengan Pangkalan Pengetahuan Siteground yang telah kita bicarakan sebelumnya, kerana semasa Siteground’forum s ditulis oleh pekerja, GoDaddy’forum s ditulis oleh yang lain pelanggan.

forum sokongan godaddy

Kelebihan Komuniti GoDaddy ialah anda menang’untuk mendapatkan artikel berat sebelah dari GoDaddy itu sendiri, dan kandungannya akan relevan – jika ada yang membuat anda kecewa, kemungkinan itu’mengecewakan pelanggan GoDaddy yang lain juga.

Baca Perbandingan GoDaddy Hosting vs Bluehost kami untuk maklumat lebih lanjut

Baca Ulasan GoDaddy Hosting kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai GoDaddy Hosting

6

Hostinger

Terbaik untuk Harga Diskaun

Hostinger terkenal dengan kemampuannya yang terjangkau, tetapi penyedia hosting Eropah ini juga mempunyai beberapa ciri menarik untuk dibualkan.

Waktu Penggunaan Hostinger

Hostinger menawarkan jaminan masa operasi sebanyak 99.90%. Walaupun ini isn’Peratusan waktu operasi yang buruk, boleh’t bersaing dengan alternatif Bluehost kami yang lain. Sekiranya uptime adalah keutamaan utama anda, maka anda’lebih baik mencari di tempat lain. Tetapi jika anda menghargai harga dan ciri dari waktu lebih masa, maka baca terus, kerana Hostinger pasti mengagumkan di kawasan ini.

Harga Hostinger

Tidak, mata anda kelihatan’t menipu anda: Hostinger’rancangan benar-benar bermula pada 99 sen sebulan. Dengan diskaun seperti ini, ia’mustahil untuk tidak mendapat nilai wang yang besar. Walau bagaimanapun, Hostinger’harga meningkat dengan ketara selepas tempoh perkenalan, dengan rancangan pembaharuan termurah bermula dari $ 7.99 / bulan.

Hostinger juga menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari untuk semua rancangannya, serta diskaun pelajar 15%, jadi ada banyak cara untuk menjimatkan jika anda’berminat dengan penyedia ini!

Ciri Hostinger

Hostinger’Pelan bersama paling asas merangkumi satu akaun e-mel, lebar jalur 100 GB, dan sandaran mingguan. Kami’d katakan ini adalah tawaran yang bagus untuk harga perkenalan rendah yang anda’Saya akan bayar!

Hostinger’Pelan bersama yang lebih maju juga merangkumi domain percuma dan akses Secure Shell, sementara rancangan VPSnya dilengkapi dengan panel kawalan khusus dan RAM 128 GB. Hostinger’s dikongsi dan rancangan VPS tidak’t ciri-ciri, tetapi jika anda’merancang untuk mengembangkan laman web anda dari masa ke masa, itu’tidak ada apa-apa yang tidak dilakukan oleh Hostinger’t menawarkan rancangan khusus.

Bantuan Hostinger & Sokongan

Pangkalan pengetahuan Hostinger

Hostinger menawarkan sembang langsung 24/7, sokongan e-mel, tiket, dan pusat pengetahuan yang boleh dicari. Tetapi Hostinger’Ciri sokongan pelanggan yang menonjol adalah pustaka artikel panduan, yang boleh anda cari dan baca pada bila-bila masa.

Yang dikatakan, Hostinger kekurangan perkhidmatan telefon sokongan pelanggan. Sekiranya anda lebih suka mendapatkan maklumat melalui sembang langsung, maka Hostinger’pasukan adalah sumber yang hebat. Tetapi jika sokongan telefon adalah pemecah masalah, Hostinger mungkin tidak sesuai untuk anda.

Baca Ulasan Hostinger kami untuk maklumat lebih lanjut

Pemikiran Akhir

Kami’telah memilih enam penyedia ini berdasarkan kajian dan ujian pengguna kami. Sekiranya anda tahu bahawa Bluehost isn’Apa yang diperlukan oleh laman web anda, maka ini adalah alternatif Bluehost teratas:

 1. HostGator – menyediakan masa dan skalabiliti yang tidak dapat ditandingi.
 2. InMotion – menawarkan variasi rancangan dan jenis hosting yang baik.
 3. A2 Hosting – memberikan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik.
 4. Siteground – penyedia yang boleh dipercayai dengan perkhidmatan pelanggan yang baik.
 5. GoDaddy Hosting – menawarkan pelbagai pilihan ciri.
 6. Hostinger – menawarkan harga diskaun terbaik.

Jika awak’kami masih tidak pasti di mana untuk memulakan, kami mengesyorkan HostGator sebagai alternatif Bluehost terbaik. Waktu operasi 99,99% sangat baik, dan menawarkan pelbagai jenis hosting, jadi anda juga’Saya dapat mencari rancangan yang sesuai awak. Sekiranya anda menghargai ciri dari masa kerja lebih lama, maka anda boleh’salah dengan InMotion’penawaran simpanan yang luar biasa – dan sokongan pelanggannya tidak’terlalu buruk, sama ada.

Semuanya menjadi keutamaan utama anda. Sekali anda’Dengan ini, anda boleh menggunakan penyedia hosting daripada kedudukan terbaik dalam kategori tersebut. Tinggalkan juga komen di bawah – kami’d suka mengetahui apa yang paling anda hargai dalam hos web!

Soalan Lazim

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me