Bluehost vs HostGator: Mana Yang Terbaik untuk Anda?

kajian bluehost vs hostgatorJika awak’baru dalam dunia pembinaan dan hosting laman web, atau bahkan jika anda’Sebagai seorang teknisi berpengalaman yang hanya ingin menukar penyedia, pencarian untuk mencari perkhidmatan hosting terbaik nampaknya menakutkan. Dengan begitu banyak pilihan yang ada, sukar untuk memutuskan satu sahaja.


Anda mahukan yang terbaik untuk laman web anda, begitu juga kami! Itu’mengapa kami mengambil dua penyedia hosting terbesar, Bluehost dan HostGator, dan melakukan kajian mendalam untuk melihat mana sebenarnya pilihan yang lebih baik.

Pada pandangan pertama kedua-dua penyedia ini kelihatan sangat serupa dengan apa yang mereka tawarkan. Secara keseluruhannya, Bluehost muncul pemenang atas HostGator, dengan ciri yang lebih kuat dan nilai wang yang lebih baik.

Walau bagaimanapun, kedua-duanya sangat kuat, menginangi jutaan laman web di seluruh dunia, jadi anda juga’Saya akan berada di tangan yang baik, mana sahaja yang anda pilih. Jika awak’ingin mengetahui lebih banyak dan benar-benar dapat menghubungi dua penyedia ini, lihat ulasan mendalam kami:

  • Bluehost
  • HostGator

Jika awak’tergesa-gesa, bandingkan kedua di bawah. Anda boleh mengklik pautan untuk mendaftar, atau membaca perincian kedua-dua penyedia, untuk membantu anda memutuskan perkhidmatan hosting yang sempurna untuk laman web anda. Adakah HostGator atau Bluehost? Biarkan’s cari.

Kebaikan dan Kekurangan Bluehost dan HostGator

Pertama sekali, biarkan’Saksikan kebaikan dan keburukan setiap penyedia secara bersebelahan, untuk menghilangkan sakit kepala yang timbul selama ini. Mereka berdua mempunyai kekuatan dan kelemahan yang akan mempengaruhi keputusan anda bergantung pada keperluan anda.

Kebaikan dan Keburukan Bluehost

Kelebihan Bluehost# 1# 2# 3# 4
Nilai wang yang hebat
Mesra pemula, sangat mudah digunakan
Penyedia hos terbaik untuk integrasi WordPress
Domain percuma
Kekurangan Bluehost# 1# 2
Jumlah simpanan di bawah purata pada pelan bersama Asas
Banyak pilihan tambahan dalam pembayaran yang boleh menaikkan rancangan harga anda jika tidak dibatalkan pilihan

Kelebihan dan Kekurangan HostGator

Kelebihan HostGator# 1# 2# 3
Mesra pemula, sangat mudah digunakan
Sokongan pelanggan yang komprehensif
Waktu operasi yang hebat – 99.99%
Kekurangan HostGator# 1# 2
Tiada domain percuma
Antaramuka boleh menjadi lebih sederhana dan moden

Seperti yang anda lihat, mereka’kedua-duanya seimbang dan pilihan anda akan bergantung kepada apa yang anda mahu keluar dari penyedia hosting anda, dan apa yang penting untuk laman web atau perniagaan anda.

Hostgator vs Bluehost: Kebaikan dan Keburukan – Putusan

Walaupun berada di kedudukan yang hampir sama di sini, Bluehost mencuri kemenangan, muncul sebagai penyedia terbaik di HostGator.

Ciri, Prestasi, & Kemudahan penggunaan

Ciri-ciri itu adalah perbezaan utama antara keduanya, dan Bluehost mendapat skor lebih tinggi daripada HostGator dalam kedudukan kami. Seperti yang anda harapkan dengan penyedia popular seperti itu, kedua-duanya menawarkan ciri-ciri yang sangat baik dan secara keseluruhannya sangat sesuai.

BluehostHostGatorDomain PercumaPanel kawalanSandaran PercumaPemindahan Tidak BermeterRuang CakeraWaktu tamat
YaTidak
cPanelcPanel
TidakTidak
YaYa
Tanpa hadTanpa had
99.98%99.99%

Perbezaan utama di sini ialah Bluehost menawarkan nama domain percuma. Anda masih perlu membayar yuran pendaftaran, tetapi dari itu anda mendapat nama domain anda sendiri yang bertahan selama satu tahun dan menjadi milik anda untuk mengurus atau memindahkannya. Anda mempunyai hak kepemilikan sehingga kadaluarsa, di mana anda boleh memperbaharui atau memperluasnya dengan harga biasa (ini berbeza bergantung pada jenis domain yang anda miliki, misalnya .com, .org, .blog dll).

Kedua-dua penyedia menggunakan cPanel, yang merupakan panel kawalan yang popular, boleh dipercayai dan standard untuk penyedia hosting. Antaramuka mesra pengguna dan mudah, terutamanya di Bluehost – it’kurang kemas dan lebih moden daripada HostGator’s.

HostGator lwn Bluehost: Waktu

Uptime bagus untuk kedua-duanya, dengan HostGator hanya mendahului dengan 99,99%, diikuti oleh Bluehost’s 99.98%. Memandangkan 100% waktu operasi hanya isn’mungkin, kedua-dua penyedia ini berusaha sangat keras untuk menjadikan laman web anda tersedia untuk pengguna anda semampu mereka.

Ini sangat penting untuk laman web anda, terutamanya jika anda ingin menjalankan perniagaan. Awak boleh’menjangkau pelanggan atau mengembangkan reputasi anda jika laman web anda selalu terganggu. Ia’d seperti menyerahkan risalah kosong untuk mengiklankan perniagaan anda: di sana’tidak ada gunanya!

Hostgator vs Bluehost: Ciri, Prestasi dan Kemudahan Penggunaan – Putusan

Walaupun kedua-duanya cukup sepadan, Bluehost’antara muka yang lebih bersih dan tawaran nama domain percuma hanya memberi petunjuk terlebih dahulu daripada HostGator berkenaan dengan ciri. Teriakan khas kepada HostGator kerana skor uptime yang mengagumkan di industri adalah 99.99%.

Integrasi WordPress

WordPress sangat popular untuk blogger dan pembangun (dan orang lain!). Kira-kira 30% internet dibina di WordPress, begitu juga’bernilai termasuk sebagai faktor di sini.

Pemenangnya jelas jadi kami’Saya akan terus menerus: Bluehost adalah yang terbaik untuk integrasi WordPress.

WordPress sendiri telah memilih Bluehost sebagai penyedia hos mereka yang paling disyorkan. Dengan kata-kata mereka sendiri, “Bluehost menawarkan platform WordPress terunggul”, yang kedengaran cukup bagus untuk kami! Hubungan yang kuat ini pasti akan memberi manfaat kepada anda sekiranya anda’sedang mencari untuk menggunakan WordPress, dan dengan proses penyiapan satu klik mereka dan ahli sokongan WordPress dalamannya menjadikannya pakar’tidak pernah lebih mudah.

bluehost disyorkan oleh wordpressBluehost banyak ditawarkan untuk pengguna WordPress

HostGator juga menawarkan hosting WordPress. Dengan tiga tahap rancangan harga (penetasan, bayi dan perniagaan), dan tawaran untuk memindahkan laman web WordPress yang ada secara percuma semasa mendaftar, mereka’pastinya tidak mengabaikan pengguna WordPress mereka dengan cara apa pun.

Hostgator vs Bluehost: Integrasi WordPress – Putusan

Bluehost, pasti dan tidak dapat dinafikan. Bluehost dan WordPress adalah pasukan impian, kami tidak akan pernah mencuba dan memecah belah mereka. Dengan pemasangan satu klik, kemas kini automatik dan pelbagai ciri yang menakjubkan, Bluehost adalah pilihan yang jelas bagi sesiapa yang ingin menjadi tuan rumah laman web WordPress mereka.

Sokongan pengguna

Mendapat hosting adalah mudah. Dan perkara-perkara jarang berlaku tetapi jika atau apabila ia berlaku, anda tidak tahu’Saya mahukan tekanan perasaan seperti anda’mengatasinya sendiri, terutamanya bagi anda yang baru dalam dunia hosting.

HostGator dan Bluehost kedua-duanya mempunyai sebahagian besar sokongan, jadi anda boleh tidur lena pada waktu malam dengan mengetahui bahawa pasukan pakar teknologi mereka hanya dengan satu klik atau panggilan telefon sahaja. Dengan begitu banyak pengguna bergantung pada mereka, mereka juga tidak dapat mengabaikan sokongan pelanggan mereka – lihat saja jadual itu!

BluehostHostGatorPusat PengetahuanSembang LangsungSembang Langsung 24/7TelefonTelefon 24/7Tiket
YaYa
YaYa
TidakYa
YaYa
YaYa
YaYa

Walau bagaimanapun, sokongan pelanggan sangat penting untuk memberi anda pengalaman terbaik dalam mengehos laman web anda – anda mahu’membeli kereta tanpa tali pinggang keledar atau beg udara, dan ini adalah setara dengan teknologi!

Jadi, apa yang ditawarkan oleh setiap penyedia? Sebilangan besar dari mereka, seperti sembang langsung 24 jam dan perkhidmatan telefon cukup jelas, tetapi ciri pusat pengetahuan dan tiket mungkin tidak jelas.

Pada asasnya, HostGator’pusat pengetahuan adalah portal sokongan yang menawarkan sokongan dan dokumentasi teknikal langsung 24 jam sehari. Ini termasuk forum (merangkumi topik seperti ulasan pelanggan, cadangan, soalan sebelum penjualan, pengumuman umum dan banyak lagi), tutorial video, serta mempunyai pilihan sokongan sembang langsung dan telefon. Anda mungkin menjumpainya’sebenarnya lebih cepat mencari jawapan anda di pusat pengetahuan dan bukannya melalui telefon; tetapi sekurang-kurangnya anda’sudah mendapat pilihan!

pusat pengetahuan hostgatorPortal pusat pengetahuan HostGator mempunyai pelbagai sokongan pelanggan

Pangkalan pengetahuan Bluehost kelihatan sedikit lebih bersih dan profesional daripada laman HostGator, walaupun memerlukan navigasi sedikit lebih lama. Ini mempunyai fungsi pencarian sebagai ciri utamanya, serta sumber pendidikan seperti artikel dan “bagaimana untuk” panduan untuk bahagian yang berlainan dari laman web (seperti e-mel, WordPress, domain, dll.). Terdapat juga bahagian Soalan Lazim (Soalan Lazim) yang penting, dan pautan ke halaman kenalan mereka dengan maklumat mengenai cara menghubungi jabatan yang tepat untuk pertanyaan anda.

Sekiranya anda mempunyai masalah yang lebih kompleks yang tidak diliputi oleh nasihat umum dalam talian, anda boleh menghantar tiket. Ini diterima oleh pasukan yang akan berusaha menyelesaikan masalah tersebut, menawarkan penyelesaian yang lebih diperibadikan. Perlu diingat bahawa Bluehost tidak lagi menerima tiket untuk sokongan teknikal, kerana mereka sekarang memfokuskan pada saluran sokongan lain.

Hostgator vs Bluehost: Sokongan Pelanggan – Putusan

HostGator dan Bluehost menawarkan sokongan 24/7 melalui telefon, sembang langsung, sistem tiket dan pusat bantuan. HostGator hanya mendapat sokongan teratas, semata-mata kerana pusat bantuannya lebih mudah digunakan dan lebih intuitif ketika kami mengujinya. Anda’Akan tetapi, saya akan mendapat pertolongan hebat dari kedua-dua pembekal.

Harga & Nilai untuk Wang

HostGator’rancangan bermula pada $ 2.75 / bulan dan umumnya lebih murah berbanding Bluehost’s – tetapi dengan Bluehost’rancangan, anda mendapat apa yang anda bayar. Yaitu, ciri-ciri yang sangat baik.

Salah satu perkara paling penting yang kita lihat sebagai pelanggan semasa kita’membuat keputusan adalah harga. Ini cukup masuk akal apabila anda’memulakan perniagaan anda sendiri atau bekerja dengan anggaran!

Membuat laman web anda sendiri semestinya menarik, bukan memecah belah. Bluehost dan HostGator memberi anda nilai wang yang hebat, jadi mana sahaja yang anda pilih’s win-win dari segi harga.

Bluehost dan Hostgator Harga Kepala-ke-Kepala

BluehostHostGatorHosting BerkongsiCloud HostingHosting WordPressHosting VPSHosting Khusus
$ 2.95 – $ 14.99$ 2.75 – $ 5.95
$ 6.95 – $ 25.99$ 4.95 – $ 9.95
$ 19.99 – $ 49.99$ 5.95 – $ 9.95
$ 19.99 – $ 59.99$ 19.95 – $ 24.95
$ 79.99 – $ 209.99$ 119 – $ 149

Bluehost dan HostGator mempunyai jaminan wang dikembalikan. Dengan Bluehost ini berlaku jika anda membatalkan dalam 30 hari pertama, dan HostGator dalam 45 hari pertama pembelian (ini hanya untuk pakej hosting bersama, VPS dan penjual semula mereka). Ini adalah kaedah terbaik untuk mencuba pembekal anda tanpa rasa takut untuk melakukan jangka panjang secara langsung.

Tawaran lebih murah yang anda dapati biasanya untuk kontrak jangka panjang. Sebagai contoh, HostGator kini menawarkan potongan hingga 75% pada beberapa kontrak 36 bulan mereka. Bluehost juga menawarkan harga yang lebih murah untuk pra-bayar untuk kontrak 36 bulan, dan mempunyai potongan promosi untuk pelanggan baru juga. Pada masa ini pilihan dan rancangan pilihan mereka untuk hosting bersama adalah $ 5,99 sebulan daripada biasa $ 14,99, atau anda boleh mendapatkan Pro dengan harga $ 13.95 dan bukannya $ 23.99 standard.

Perlu diperhatikan bahawa tidak ada jaminan wang dikembalikan untuk add-on atau pembelian tambahan (misalnya, domain). Perlu juga diketahui bahawa selalunya apabila diskaun promosi ditawarkan, ini biasanya hanya untuk penggal pertama anda dan apabila diperbaharui, harga ini akan dikenakan pada harga tanpa potongan. Ini benar-benar normal tetapi sesuatu yang harus diperhatikan ketika masa pembaharuan semakin hampir!

Bluehost vs HostGator: Harga dan Nilai untuk Wang – Putusan

Walaupun HostGator dapat memberikan harga yang lebih murah, wang tambahan akan dikenakan’Perbelanjaan untuk Bluehost akan menggunakan ciri-ciri yang lebih baik, kemudahan penggunaan, dan integrasi WordPress. Itu’mengapa kita’telah memutuskan Bluehost menawarkan nilai wang yang lebih baik daripada HostGator.

Bagaimana dengan Host Web Selain Bluehost dan Hostgator?

Mencari penyedia hosting terbaik untuk keperluan anda sering kali bergantung kepada jenis hosting yang anda perlukan. HostGator adalah penyedia hosting keseluruhan terbaik, sementara Bluehost mempunyai perkhidmatan WordPress terbaik – tetapi bagaimana jika anda’mencari sesuatu yang lain sepenuhnya? Baiklah, bertuah untuk anda, kami’telah mengumpulkan senarai alternatif.

Dalam gerakan

Sekiranya hosting dikongsi atau VPS adalah perkara yang anda perlukan, InMotion telah melindungi anda. Ia menawarkan ciri-ciri yang lebih baik daripada penyedia lain untuk hosting bersama dan VPS dan mempunyai waktu operasi yang sangat dihormati sebanyak 99.97%. InMotion juga menduduki tempat kedua dalam kedudukan keseluruhan kami, tepat di belakang HostGator, dan mungkin merupakan penyedia yang ideal untuk anda.

Hosting A2

Perkhidmatan pelanggan berada di barisan hadapan dalam semua perkara yang dilakukan oleh A2 Hosting. Ia mempunyai bantuan dan sokongan terbaik dari mana-mana penyedia, dengan bantuan telefon dan sembang langsung 24/7, sistem tiket yang komprehensif, dan pusat bantuan yang paling intuitif. A2 juga menawarkan jaminan wang dikembalikan kepada pelanggan kapan saja – satu-satunya tuan rumah tanpa sekatan masa untuk pembayaran balik. Sempurna untuk hosting pemula.

Tapak Tapak

Jika awak’mencari host web yang stabil yang boleh anda harapkan, maka SiteGround adalah pilihan yang tepat. Sandaran harian automatiknya dan pangkalan pengetahuannya yang baik menjadikannya penyedia hosting terbaik untuk kebolehpercayaan, jadi anda boleh merasa yakin dengan penyedia ini menggerakkan laman web anda.

Masih tidak sesuai untuk laman web anda? Jangan risau, anda boleh menuju ke carta perbandingan hosting web kami dan membandingkan semua penyedia ini dan lebih banyak lagi secara bersebelahan. Sekiranya tidak, dapatkan terus penyedia hosting peringkat teratas dan nikmati yang terbaik dalam perniagaan.

Kesimpulannya

Bluehost dan HostGator adalah penyedia hosting yang mapan dan boleh dipercayai, yang layak mendapat reputasi hebat mereka. Kedua-duanya sesuai untuk pemula dan juga profesional, dan menawarkan rancangan harga yang berpatutan dan kompetitif. Sama ada, anda’kembali di tempat yang bagus untuk memulakan perjalanan anda ke web hosting.

Yang dikatakan, Bluehost mengambil kek dalam pertandingan ini. Reputasinya yang mantap dalam kemudahan penggunaan untuk pemula serta hubungannya dengan WordPress menjadikannya pilihan yang lebih baik, dan rancangannya yang berpatutan menjadikannya pilihan yang realistik tidak kira di peringkat mana pun laman web anda.

HostGator berada di tempat kedua yang kuat, didorong oleh uptime 99.99% dan sistem sokongan pelanggan yang mendalam.

Pilihan terbaik untuk anda bergantung pada keperluan anda – jika nilai untuk wang, kemudahan penggunaan, atau integrasi WordPress adalah keutamaan anda, maka Bluehost adalah jawapan yang jelas. Sekiranya waktu operasi paling penting bagi anda, maka anda juga’Saya mahu memikirkan HostGator.

Bluehost vs HostGator: Soalan Lazim

Adakah Bluehost dan HostGator selamat?

Tentunya. Kedua-dua syarikat memberikan keselamatan SSL, yang merupakan ikon gembok yang dilihat pengguna di sebelah URL anda. Ini memberitahu pengunjung bahawa laman web anda selamat untuk dilayari. Anda juga mempunyai akses root dengan jenis hosting tertentu dan dapat memasang perisian keselamatan tambahan jika anda inginkan.

Adakah Bluehost dan HostGator menggunakan cPanel?

Ya – Bluehost dan HostGator menggunakan cPanel. cPanel adalah papan pemuka standard industri yang sering diberikan oleh penyedia hosting kepada anda. Ia’senang dikendalikan tetapi kelihatan sedikit bertarikh (tidak ada yang akan melihatnya selain anda!)

Yang memiliki HostGator dan Bluehost?

HostGator dan Bluehost sebenarnya dimiliki oleh syarikat yang sama – Endurance International Group (EIG). EIG adalah sumber tenaga yang hebat untuk hosting dan juga mempunyai banyak penyedia lain. Seperti awak’walaupun terdapat dalam artikel ini, HostGator dan Bluehost’perkhidmatan masih sangat berbeza.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map