Shopify vs Etsy: Sekiranya Anda Menjual Melalui Kedai Dalam Talian atau Pasar Dalam Talian?

Adakah anda terpecah antara Shopify dan Etsy? Ia’tidak mengejutkan – mereka’kedua-dua platform yang sangat popular untuk menjual dalam talian. Dan yang lebih penting, mereka’kembali tempat yang popular untuk pembeli menghabiskan wang mereka.


Shopify adalah platform yang membolehkan anda membina kedai dalam talian anda sendiri. Ia mempunyai alat untuk membantu anda menubuhkan dan menjalankan perniagaan anda, dari kedai anda’reka bentuk untuk penghantaran. Sebaliknya, Etsy adalah pasaran dalam talian yang membolehkan anda menyenaraikan produk anda bersama dengan penjual dalam talian yang lain.

perbandingan shopify vs etsy

Etsy mempunyai 1.7 juta pengguna yang menjual kepada lebih 33 juta pembeli. Pada tahun 2017 pembeli ini membelanjakan lebih dari $ 3 bilion untuk Etsy. Shopify mempunyai sosok yang lebih hebat: lebih $ 82 bilion telah habis dijual Shopify.

Kami tidak’t menyalahkan anda kerana mahu masuk ke dalam tindakan itu!

Tetapi bagaimana anda memilih antara mereka? Ketika datang ke Shopify vs Etsy, Shopify adalah pilihan yang lebih baik untuk penjualan dalam talian. Ia’lebih berskala, lebih fleksibel, dan menawarkan alat e-dagang yang lebih baik daripada Etsy.

Oleh itu, pilihan sangat bergantung kepada anda – perniagaan, anggaran dan matlamat anda. Shopify adalah keseluruhan terbaik, tetapi itu tidak’maksudnya’s pilihan terbaik untuk anda.

Kami tahu betapa sukarnya menyusun spiel. Itu’mengapa kita membuat penyelidikan untuk mengetahui fakta. Dalam artikel ini kita’Saya akan membawa anda melalui selok-belok Shopify dan Etsy, dari asas hingga ke domain, harga, dan alat e-dagang.

Oleh itu, duduklah, bersiaplah dan bersiaplah untuk mengetahui sama ada Shopify atau Etsy – atau mungkin juga keduanya – adalah tempat yang tepat untuk anda memulakan perjalanan menjual anda.

Shopify vs Etsy: Kelebihan & Keburukan

Kelebihan Shopify:

 • Alat e-dagang yang hebat: Shopify mempunyai alat penjualan terbaik di pasaran. Urus dan kembangkan perniagaan anda dengan mudah menggunakan alat sistem inventori, yang membolehkan anda mengesan, menyegerakkan dan memantau pesanan pelanggan dan tahap stok.
 • Sangat boleh diskalakan: Shopify dibina untuk semua jenis kedai, dari perniagaan kecil hingga jenama besar seperti Penguin. Kawal penjenamaan anda, naik taraf untuk lebih banyak ciri, atau tambahkan aplikasi untuk mengembangkan laman web anda’fungsi s.
 • Jual produk tanpa had tanpa had: Jual barang dan perkhidmatan fizikal, dan tambahkan aplikasi untuk menjual produk digital. Tidak ada peraturan mengenai jenis produk yang boleh anda jual!

Kekurangan Shopify:

 • Dedahan: Walaupun pasaran seperti Amazon, eBay, dan Etsy mempunyai jumlah carian yang tinggi, pelanggan tidak’untuk mengetahui sama ada kedai dibina di Shopify. Mereka perlu mencari laman web anda secara khusus. Oleh itu, lalu lintas anda bergantung pada jenama, pemasaran, dan pendedahan anda sendiri.
 • Alat tambah: Shopify mempunyai kedai aplikasi yang mengagumkan, yang bagus untuk menyesuaikan dan memajukan kedai anda! Tetapi menambahkan aplikasi dapat menjadikan kos bulanan anda meningkat, yang boleh menjadi masalah bagi penjual berskala kecil.

Kelebihan Etsy:

 • Trafik: Etsy adalah pasaran, yang bermaksud pelanggan mencari Etsy dan kemudian mencari produk anda melalui platform ini. Anda tidak’Tidak perlu risau untuk memasarkan atau mempromosikan jenama anda – anda boleh bergantung pada Etsy’populariti sebaliknya.
 • Kemudahan penggunaan: Anda baru sahaja membuat akaun, memuat naik gambar dan maklumat produk, dan mula menjual. Sistem e-dagang asas ini memudahkan anda memulakannya.
 • Kos: Anda boleh menjual di Etsy tanpa caj bulanan tambahan pada pelan Standard. Anda masih perlu membayar yuran penyenaraian dan yuran transaksi, tetapi anda’tidak dikenakan langganan bulanan melainkan anda memilih untuk menaik taraf.

Kekurangan Etsy:

 • Bayaran transaksi: Anda membayar yuran penyenaraian $ 0.20, ditambah dengan bayaran transaksi 5% untuk item yang anda jual melalui Etsy. Di sana’s juga kos pemprosesan pembayaran standard 3% + $ 0.25. Bayaran ini boleh mula memberi kesan apabila penjualan anda meningkat menjadi jumlah yang lebih besar.
 • Sekatan produk: Etsy mempunyai peraturan yang tegas tentang apa yang boleh anda jual melalui pasarannya. Etsy hanya untuk barang buatan tangan, bekalan kraf, dan barang vintaj (yang berumur lebih dari 20 tahun).
 • Kawalan kreatif: Etsy’format s bermaksud anda tidak’t mempunyai kebebasan atas tata letak atau penjenamaan halaman produk anda. Anda boleh memasukkan logo anda sendiri tetapi anda boleh’t mewujudkan imej jenama yang kuat dengan Etsy.

Sebelum kita bergerak, biarkan’Lihatlah apa yang dilakukan Shopify sebagai tindak balas terhadap pandemi Covid-19:

Ia’masa yang tidak menentu untuk memulakan atau mengembangkan perniagaan, tetapi jangan’jangan risau – Shopify benar-benar mendapatnya. Sebenarnya, ia telah memperkenalkan sejumlah langkah baru yang luar biasa untuk menyokong perniagaan kecil dalam beberapa bulan mendatang. Ini termasuk:

 1. Menyediakan kad hadiah fizikal dan digital untuk semua rancangan. Dengan cara itu, pelanggan anda dapat menyokong anda tanpa membeli produk fizikal sekarang.
 2. $ 200 juta tersedia dalam pembiayaan perniagaan kecil (AS sahaja). Sebagai sebahagian daripada perkongsian pemerintah, Shopify Capital menawarkan dana untuk membantu perniagaan kecil berkembang pada saat mereka kekurangan wang.
 3. Memanjangkan percubaan percuma hingga 90 hari. Shopify telah memperpanjang percubaan percuma dari 14 hari hingga 90, memberi pedagang lebih lama lagi untuk mencuba perkhidmatan ini tanpa risiko.
 4. Sokongan komuniti dan webinar langsung. Maya ‘perjumpaan’ dengan komuniti Shopify untuk berkongsi kebijaksanaan dan sokongan.

Pujian besar untuk Shopify kerana sambutannya yang pantas, dan komitmennya untuk menyokong perniagaan kecil sekarang dan selalu.

Apa Perbezaan Antara Shopify dan Etsy?

Jadi apa itu Shopify dan Etsy, dan bagaimana perbezaannya?

Pertama sekali, Shopify adalah platform e-dagang, yang direka untuk orang ramai untuk menubuhkan dan mengembangkan kedai dalam talian mereka (lihat beberapa kedai yang berjaya dibina dengan Shopify). Ia mempunyai banyak alat dan aplikasi e-dagang yang kuat untuk membantu anda melakukan ini.

Anda membuat laman web e-dagang anda sendiri, memuat naik produk dan mengesan pesanan pelanggan. Ia’adalah cara mudah untuk membina kedai dalam talian.

Etsy adalah pasar di mana anda membuat akaun dan kemudian dapat menjualnya bersama dengan banyak penjual Etsy lain. Ia mempromosikan dirinya sebagai “pasaran kreatif” dan hanya menjual barang buatan tangan, vintaj atau kraf.

Corak Etsy

Etsy telah memulakan platform e-commercenya sendiri di mana anda boleh membina laman web untuk menjual produk anda. Ia’dipanggil Etsy Pattern dan mempunyai sekatan produk yang lebih sedikit daripada Etsy marketplace.

Anda boleh mencubanya secara percuma selama 30 hari. Selepas itu, harganya $ 15 sebulan. Kerana ini terpisah dari pasar Etsy, anda akan bertanggungjawab untuk menghasilkan lalu lintas anda sendiri.

Ia’platform yang mudah – itu’tidak sesuai dengan standard yang sama dengan Shopify dengan cara apa pun, tetapi merupakan tambahan yang baik jika anda memilih untuk menjual melalui pasar Etsy.

Anda mesti sudah menjadi penjual Etsy untuk menyusun Corak Etsy – dalam artikel ini kami’Saya hanya akan mengkaji Etsy sebagai pasaran dan bukannya menjelajah pembangun laman webnya.

Maklumat lanjut

 • Baru bermula? Artikel Shopify Under Mikroskop Kami memberikan pengenalan hebat untuk platform e-dagang yang popular ini, dari sejarahnya hingga siapa’terbaik untuk.
 • Baca Ulasan Shopify kami untuk perbincangan yang lebih terperinci mengenai Shopify’ciri, harga, reka bentuk dan banyak lagi.
 • Hanya ingin tahu mengenai kos? Ulasan Harga Shopify kami memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui mengenai rancangan bulanan, nilai wang dan bayaran tambahan.
 • Ingin membandingkan platform e-dagang? Teruskan membaca artikel interaktif kami yang sangat penting yang terbaik dari yang terbaik antara satu sama lain.
 • Lihat bagaimana Shopify dan Etsy membandingkannya menjual muat turun digital.

Kemudahan penggunaan

Siapa kata anda mesti menjadi guru teknologi untuk menjual secara dalam talian? Tidak Shopify atau Etsy itu’s pasti!

Shopify direka untuk membuat bangunan kedai dalam talian anda sendiri semudah mungkin. Platform e-dagang sering berjuang dengan ini kerana semua alat berkuasa yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan e-dagang, tetapi Shopify bersinar menjadikannya sesederhana mungkin.

Ia memberikan semua yang anda perlukan sambil memastikan antarmuka bersih, jelas dan sangat mesra pengguna!

papan pemuka shopifyDi sini anda dapat melihat betapa mudahnya menavigasi backend. Apabila anda memulakan dengan Shopify, panduan ini akan membantu anda mengatur kedai anda, dari menambahkan produk hingga menguruskan pesanan.

Shopify membimbing anda melalui persediaan dengan butang tindakan dan menu yang sangat jelas. Sekali anda’telah memasukkan semua maklumat anda, Shopify membantu menguruskan kedai anda dengan menyegerakkan inventori anda, mengesan pesanan, dan banyak lagi.

Etsy kurang mendalam tetapi sama mudah digunakan! Ia’sangat sederhana dan mudah.

Yang anda buat hanyalah menyediakan akaun, pilih nama kedai anda, simpan stor anda, kemudian pastikan anda memasukkan butiran anda sehingga anda mendapat bayaran dan mengatur penagihan.

Anda’dipandu melalui setiap langkah dan itu’sangat mudah untuk mengisi setiap peringkat:

Proses penyediaan etsyEtsy membimbing anda melalui persediaan anda dan memudahkan anda memasukkan maklumat anda. Di sini anda dapat melihat bagaimana ia memberikan nama kedai menggunakan cadangan anda.

Anda dapat melihat seberapa dekat anda dengan kedai Etsy anda dan malah membantu anda memberikan cadangan untuk nama kedai anda jika pilihan pertama anda tidak’t ada.

Sekali anda’semuanya selesai dengan proses persediaan, itu’betul! Anda boleh mula menjual! Ini menjadikannya sesuai jika anda’seorang pemula yang ingin menjual dengan cepat.

Dengan Etsy, anda tidak’Saya perlu membuat laman web keseluruhan seperti yang anda lakukan dengan Shopify. Muat naik produk anda dengan keterangannya dan anda’kembali baik. Anda boleh menjadi penjual dalam talian dalam masa satu jam.

Kemudahan Penggunaan: Keputusan

Ia’undian!

Shopify dan Etsy sangat mudah digunakan. Shopify sedikit lebih teknikal daripada Etsy tetapi memandangkan jumlah alat e-dagang yang hebat, ia sangat mesra pemula. Etsy lebih pantas dan lebih mudah disediakan.

Fleksibiliti Reka Bentuk

Adakah anda pernah berada di kedai dalam talian dan ditangguhkan oleh reka bentuk yang mengerikan? Anda’bukan satu-satunya: 38% orang akan meninggalkan laman web sekiranya susun atur atau reka bentuknya tidak menarik.

Ini memberikan kelebihan dan kekurangan pada Etsy. Halaman kedai anda akan mengikuti Etsy’reka bentuk dan susun atur. Semua halaman penjual di Etsy disusun sama, dengan nama, logo, produk, dan perihalan kedai anda sebagai kandungan anda sendiri.

Ini bermaksud awak tidak’Tidak perlu risau tentang reka bentuk, yang di satu pihak adalah hebat. Anda boleh yakin bahawa Etsy menggunakan reka bentuk yang bersih, jelas, dan menarik yang memamerkan produk anda dan memberikan pengalaman pengguna yang hebat.

Contoh susun atur reka bentuk etsysusun atur reka bentuk yang kemasEtsy mengawal reka bentuk kedai anda. Anda menambah gambar, keterangan, dan perincian produk anda sendiri, tetapi susun atur keseluruhannya seragam di seluruh Etsy’s pasar.

Namun, ini menjadikannya lebih sukar untuk menonjol dari orang ramai!

Etsy tidak’t memberi anda ruang untuk penyesuaian. Seperti yang anda lihat dari contoh di atas, semua yang benar-benar memisahkan kedai anda dari yang lain di Etsy adalah produk anda.

Kamu telah menang’dapat mencipta jenama yang sangat kuat di pasaran ini.

Ini betul-betul baik jika anda’menjual semula beberapa barang atau baru bermula. Tetapi jika anda ingin mengembangkan perniagaan, anda memerlukan jenama yang unik dan kukuh. Dan itu tidak mungkin berlaku pada Etsy.

Ia boleh dilakukan di Shopify.

Semasa membuat kedai anda, Shopify memberi anda lebih daripada 60 tema untuk dipilih. Tema-tema ini membentuk asas pembinaan laman web anda. Mereka merangkumi pelbagai industri dari perabot hingga pakaian dan fesyen.

Selain membimbing reka bentuk laman web anda, tema anda juga dilengkapi dengan ciri-ciri untuk memberi manfaat kepada industri pilihan anda. Contohnya, ciri zoom produk untuk kedai pakaian.

tema shopifyShopify memiliki lebih dari 60 tema secara keseluruhan, meliputi berbagai industri. Ia’mudah menapis tema ini menggunakan kategori yang disediakan, dari gaya susun atur hingga harga.

Disana ada 10 tema percuma dan lebih daripada 50 tema berbayar, dari harga dari $ 140 hingga $ 180. Mereka’semua responsif mudah alih, kelihatan profesional dan moden, dan anda boleh menukar tema pada bila-bila masa (anda mungkin perlu memformat semula kandungan anda agar sesuai).

Yang paling penting, anda boleh menyesuaikan dengan hati anda’isi kandungan!

Tema ada untuk membantu anda, begitu juga’selalu menjadi idea yang baik untuk memilih yang sesuai dengan tujuan kedai anda dan mempunyai reka bentuk yang anda suka. Tetapi anda boleh memperibadikan, menyunting, dan menyusun semula seberapa banyak yang anda mahukan!

Dengan Shopify anda boleh membuat jenama yang benar-benar unik untuk kedai dalam talian anda.

Fleksibiliti Reka Bentuk: Keputusan

Shopify memenangi fleksibiliti reka bentuk!

Semasa Etsy’Pengaturan terkawal menghilangkan tekanan merancang halaman anda sendiri, Shopify menawarkan penyesuaian yang luar biasa dan reka bentuk yang bergaya untuk membina laman web anda. Ini bermakna anda boleh mencipta jenama yang kuat untuk mengembangkan dan mempromosikan perniagaan anda.

Struktur Domain dan URL

Nama domain sangat penting jika anda’menubuhkan perniagaan dalam talian.

Nama domain adalah alamat laman web yang digunakan orang untuk mencari laman web anda. Sebagai contoh, nama domain kami ialah www.websitebuilderexpert.com. Anda membayar untuk memiliki alamat itu, dan itu bermakna orang lain dalam talian tidak dapat menggunakannya. Ia’unik untuk laman web anda, menjadikannya bahagian yang kuat dari jenama anda.

Domain seperti ini, yang anda pilih dan bayar sendiri, dipanggil domain tersuai.

Shopify mendorong anda untuk menggunakan domain khusus. Kenapa? Kerana domain khusus sangat penting untuk membuat boleh dipercayai, profesional, dan dikenali jenama untuk perniagaan anda.

nama domain shopifyShopify memudahkan anda mencari dan mendaftarkan nama domain khusus anda. Ini membantu berhubung dengan pelanggan, mendapat kedudukan di Google, dan mewujudkan jenama anda dalam talian.

Shopify bahkan mempunyai persediaan automatik untuk membuatnya semudah mungkin untuk mendapatkan nama yang benar-benar diperibadikan untuk kedai dalam talian anda.

Etsy sangat berbeza. Kerana anda’menjual semula melalui Etsy’s pasar, awak tidak’dapatkan nama domain anda sendiri. Sebaliknya, domain anda akan kelihatan seperti ini: www.etsy.com/shop/your-store-name-here.

Awak boleh’mempunyai domain tersuai kerana anda’kembali di bawah payung Etsy. Anda hanya boleh menyambungkan domain anda sendiri jika anda’menggunakan semula Etsy Pattern builder. Ini adalah’ideal jika anda ingin mencipta jenama anda sendiri, tetapi harus’penting bagi penjual individu yang ingin menjaga perkara-perkara kecil dan sederhana.

Struktur Domain dan URL: Keputusan

Shopify memenangi pusingan domain!

Anda mempunyai domain khusus dengan struktur yang jelas. Alamat laman web anda sepenuhnya milik anda, yang menetapkan jenama anda dan kelihatan profesional. Etsy tidak’Memiliki pilihan domain khusus, menjadikan perniagaan anda lebih sukar untuk dikenalpasti.

Maklumat lanjut

 • Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai nama domain? Baca pemula kami’panduan mengenai Apa itu Nama Domain untuk semua yang anda perlu ketahui.

Alat dan Ciri E-dagang

Reka bentuk dan nama domain semuanya sangat baik, tetapi jika laman web anda mempunyai alat e-dagang yang buruk, anda’Saya akan menghadapi masalah dengan cepat, tidak kira seberapa selesa alamat laman web anda!

Etsy mempunyai ciri e-dagang asas tetapi baik untuk memudahkan menguruskan kedai anda. Anda boleh menggunakan ‘Jual di Etsy App’ untuk terus mengetahui perkara semasa dalam perjalanan.

Anda boleh menggunakan akaun Etsy anda untuk membeli dan mencetak wang pos dengan potongan harga dengan mudah. Ini akan membantu anda menjimatkan kos penghantaran serta mempercepat prosesnya.

Etsy juga mempunyai alat pemasaran dan periklanan untuk meningkatkan pangkalan pelanggan anda, dapat didapati dalam talian, dan menarik pengikut baru. Berkongsi di platform sosial seperti Instagram dan Twitter, buat kupon, atau gunakan alat pihak ketiga seperti Google Shopping untuk ditemui oleh lebih ramai orang.

alat e-dagang elokEtsy mempunyai alat e-dagang yang mudah tetapi berkesan untuk membantu anda menguruskan kedai anda dengan cara yang mudah dan proaktif.

Ingat, anda hanya boleh menjual barang buatan tangan, produk vintaj dan bekalan kraf di Etsy. Sekiranya anda ingin menjual sesuatu yang berada di luar kawasan ini, maka Etsy bukan pilihan tepat untuk anda.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak alat penjualan daripada yang ada pada rancangan percuma, anda boleh menaik taraf ke Etsy Plus. Ini memberi anda:

 • Pilihan yang boleh disesuaikan seperti templat sepanduk
 • Tawaran di alamat web anda sendiri
 • Potongan harga bahan pemasaran seperti kad nama
 • Makluman e-mel untuk menghantar pelanggan setelah item kembali tersedia
 • Kredit iklan

Oleh kerana Etsy adalah pasaran dan bukannya platform e-dagang, inventori anda tidak termasuk dalam akaun kedai anda – anda harus memantau perkara ini sendiri.

Secara keseluruhan, Etsy merangkumnya dengan baik “alat yang mudah dan kuat”. Mereka’bukan ciri e-dagang yang paling mengagumkan di luar sana, tetapi untuk penjualan produk buatan sendiri dan kraf kecil dalam talian’julat yang baik.

Ketika menjadi yang terbaik di pasaran, Shopify menandakan semua kotak. Dalam penyelidikan kami, ia datang nombor satu untuk ciri jualan. Ini menjadikannya ideal untuk perniagaan yang mencari pertumbuhan.

Anda boleh menjual produk tanpa had di semua Shopify’rancangan, dan tidak ada sekatan pada apa yang anda jual.

Shopify mempunyai kedai aplikasi yang luas sehingga anda dapat menambahkan apa sahaja yang anda mahukan ke laman web anda. Ini memberi anda penyesuaian utama dan banyak kelebihan tambahan yang boleh dipilih!

kedai aplikasi shopifyShopify mempunyai kedai aplikasi yang mengagumkan yang menawarkan beratus-ratus aplikasi untuk memperluas dan menyesuaikan kedai dalam talian anda.

Di sini’daftar beberapa ciri yang anda dapati di Shopify’rancangan:

 • Jualan berbilang saluran di 10 platform sosial yang berbeza
 • Kod diskaun
 • Sijil SSL percuma
 • Pemulihan Troli Terbengkalai
 • Kad Hadiah
 • Kadar penghantaran yang dikira pihak ketiga
 • Analisis penipuan
 • Aplikasi Shopify POS (Tempat Jualan)

Penjualan pelbagai saluran sangat penting untuk memperluas asas pelanggan anda dan memberikan pengalaman membeli kepada pelanggan dengan mudah. Sijil SSL (Secure Sockets Layer) percuma bermaksud laman web anda selamat bagi pengunjung untuk memasukkan maklumat pembayaran mereka, dan sangat penting untuk mana-mana kedai dalam talian.

Abandoned Cart Recovery menghantar e-mel kepada pelanggan yang telah meninggalkan produk mereka semasa pembayaran, dan mendorong mereka untuk kembali. Ini dapat pulih 12 hingga 15% pelanggan!

Salah satu Shopify’ciri penjualan terbaik adalah sistem inventori. Tidak seperti Etsy, Shopify mempunyai inventori yang luas. Anda boleh memuat naik produk secara pukal atau satu per satu, dan menyediakan alat pengurusan stok dalaman, jadi’mudah untuk mengesan dan menganalisis penjualan anda.

Alat dan Ciri E-dagang: Keputusan

Shopify memenangi ciri jualan!

Ia mempunyai semua yang diperlukan oleh perniagaan yang sedang berkembang, dan jauh lebih maju daripada Etsy. Tetapi anda tidak’Saya mahu membayar alat yang anda menangi’gunakan, jadi pilihlah dengan bijak! Etsy’ciri asas menjadikannya sesuai untuk menjual sejumlah kecil.

Maklumat lanjut

 • Baca Ulasan Shopify kami untuk melihat lebih mendalam di Shopify’alat dan ciri penjualan

Pilihan dan Bayaran Bayaran

Di beberapa platform, bayaran transaksi boleh menjadi raksasa yang bersembunyi di bawah katil menunggu untuk melompat keluar dan memberi anda kejutan pada saat terakhir. Baik Shopify atau Etsy mengenakan harga seperti ini, tetapi juga’masih merupakan idea yang baik untuk mendapatkan idea mengenai pilihan pembayaran dan yuran transaksi sebelum anda mendaftar ke platform.

Sementara Etsy tidak’untuk mengenakan yuran bulanan, ia dikenakan bayaran penyenaraian pada $ 0.20 setiap produk. Ini adalah kos untuk menerbitkan senarai anda, yang aktif selama empat bulan atau sehingga item tersebut dijual.

yuran penjualan yang baikEtsy mengenakan caj penyenaraian dan yuran transaksi serta caj pemprosesan pembayaran biasa.

Apabila anda menjual produk, (selamat!), Ada Bayaran transaksi 5%, tambah a Caj pemprosesan pembayaran 3% + $ 0.25. Itu’banyak nombor, jadi apa maksudnya sebenarnya?

Bayaran pemprosesan pembayaran dikenakan oleh penyedia pembayaran (seperti syarikat kad kredit), atau gerbang pembayaran yang mengirim transaksi. Ini benar-benar biasa dan datang sebagai standard, walaupun Etsy’kadar s sedikit lebih tinggi daripada purata.

Etsy’yuran pasti timbul’t termurah di luar sana. Tetapi mereka seharusnya’ringankan poket anda jika anda’menjual semula secara kecil-kecilan. Ia’hanya setelah anda mula mendapat wang besar yang anda’Saya akan mula merasakan kenaikan yuran transaksi 5% itu.

Sekiranya anda melihat tanda-tanda dolar, Shopify sebenarnya dapat menghasilkan nilai wang yang lebih baik bergantung pada ukuran perniagaan anda.

Shopify mempunyai pilihan pembayaran yang berbeza untuk dipilih. Ia memiliki gerbang pembayaran sendiri yang disebut Shopify Payments, yang tidak’t mengenakan apa-apa yuran transaksi. Pada Pembayaran Shopify, anda hanya perlu membayar yuran pemprosesan kad pada kadar 2.2% + 20p, jauh lebih rendah daripada Etsy.

pilihan pembayaran shopifyShopify menyokong ratusan gerbang pembayaran seperti PayPal dan Amazon Payments, atau anda boleh menggunakan Shopify Payments untuk menyingkirkan yuran transaksi.

Sekiranya anda tidak’untuk menggunakan Pembayaran Shopify, anda’mempunyai banyak pilihan pembayaran lain – lebih dari 100 sebenarnya! Ini termasuk PayPal, Google Pay, Apple Pay, Stripe, dan banyak lagi.

Jika awak’menggunakan salah satu pilihan pembayaran ini dan bukannya pintu masuk Shopify Payments, bayaran transaksi tertinggi adalah 2%, dan terendah adalah 0,5%. Jadi membandingkan keduanya, Shopify mempunyai harga yang jauh lebih murah daripada Etsy.

Pilihan dan Bayaran Bayaran: Keputusan

Secara keseluruhan, Shopify menang!

Ia menawarkan harga yang lebih rendah dan mempunyai bayaran transaksi 0% jika anda menggunakan gerbang pembayaran dalamannya. Shopify mempunyai kos pendahuluan yang lebih tinggi, tetapi Etsy’yuran yang lebih mahal dapat membuat anda kembali dalam jangka masa panjang sekiranya penjualan anda meningkat.

Menarik Pelanggan

Sekali anda’telah menghabiskan masa memuat naik gambar produk yang menakjubkan dan menulis keterangan terperinci, kedai anda patut mendapat perhatian. Anda tidak’Saya mahu laman web anda disembunyikan di kayu belakang internet.

Etsy pasti akan menyoroti sorotan yang indah di kedai anda. Ia’merupakan pasaran yang sangat popular dengan lebih 33 juta pembeli. Orang tidak’t perlu mencari anda secara khusus. Mereka hanya mencari di Etsy dan mendapati produk anda sangat bagus dan siap dibeli.

trafik carian yang selesaEtsy adalah jenama yang mapan dan popular. Ia menduduki tempat pertama di Google untuk istilah seperti “barang buatan tangan”, yang akan mendorong trafik yang banyak ke laman web ini.

Kekurangan Etsy ada’Tidak ada cara untuk menjamin pengunjung tersebut akan sampai di kedai anda. Disana ada lebih 50 juta produk di Etsy – jadi menonjol dari orang ramai adalah penting!

Berbeza, Shopify memberi anda alat untuk mempromosikan diri anda. Pelawat menang’saya tahu kedai anda dibina di platform ini, jadi mereka menang’cuba dapatkannya dengan mencari perkara lain selain dari nama kedai anda sendiri.

Anda perlu menangani pengoptimuman mesin pencari (SEO) anda sendiri untuk mendapat kedudukan di Google, mempromosikan diri anda di media sosial, dan membina jenama anda untuk menarik lebih banyak pelanggan.

Jika awak’berfikir semula bahawa anda tidak mahu’untuk mengetahui di mana untuk memulakan dengan semua itu, jangan’bimbang. Shopify memberi anda semua alat yang anda perlukan, mulai dari aplikasi SEO dan panduan hingga kempen e-mel dan penjualan pelbagai saluran di Facebook dan Instagram.

Walaupun begitu’lebih banyak kerja, anda’mengendalikan sepenuhnya hubungan dengan pelanggan anda dan membuat kempen pemasaran kick-ass. Anda tidak’Saya perlu duduk-duduk dan menunggu pelawat tersandung di hadapan anda.

Menarik Pelanggan: Putusan

Etsy memenangi pusingan ini!

Yang mesti anda buat hanyalah duduk dan berehat – dan harap orang memilih produk anda daripada berjuta-juta. Shopify memberi anda lebih banyak kawalan dan kehadiran yang lebih unik dalam talian, tetapi memerlukan pemasaran dan pertikaian SEO sendiri.

Maklumat lanjut

 • Baca ulasan kami mengenai 3 Pembangun Laman Web Terbaik untuk Pengoptimuman Mesin Pencari (SEO) – ini memberikan pengenalan yang baik untuk SEO dan bahkan menyebutkan kepada Shopify!
 • 12 Idea Perniagaan Dalam Talian – ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana penjualan melalui laman web e-dagang dan pasaran dalam talian dapat membantu anda menjana pendapatan serius.

Bantuan dan sokongan

Apa yang berlaku sekiranya semua gambar produk anda hilang pada pukul 2 pagi? Adakah anda panik? Tidak! Anda menghubungi pasukan sokongan anda sendiri!

Perniagaan anda tidak pernah berhenti, dan Shopify mengetahuinya. Itu’mengapa Shopify mempunyai sokongan 24/7 jadi anda’diliputi sepanjang hari, sepanjang malam, sepanjang minggu. Di sini’s senarai semua pilihan sokongan berbeza yang boleh anda pilih:

 • Telefon 24/7
 • Media sosial
 • Sembang langsung 24/7
 • Forum
 • E-mel
 • Tutorial video
 • Sokongan pakar lanjutan (pada rancangan Plus)

Jadi sama ada anda’dari segi keseluruhan telefon bimbit atau menyukai forum komuniti, Shopify mempunyai sesuatu yang sesuai dengan semua orang. Pusat Bantuan Shopify jelas dan mudah digunakan, sambil menyediakan pelbagai artikel dan panduan bantuan.

pusat bantuan shopifyPusat Bantuan Shopify mudah dilayari dan mempunyai banyak artikel dan panduan berguna. Anda boleh melayari atau mencari apa yang anda’mencari semula.

Salah satu bahagian terbaik dari Shopify’Sokongan adalah apabila anda meminta bantuan dalam penyunting – Shopify membawa anda terus ke halaman bantuan yang relevan di Pusat Bantuan. Ini menjimatkan masa dan meninggalkan anda tanpa sakit kepala!

Etsy juga mempunyai Pusat Bantuan. Ia’disusun dengan cara yang bersih dan jelas, dan juga mempunyai fungsi pencarian sehingga anda dapat langsung mendapatkan jawabannya jika anda tahu apa yang anda’mencari semula.

pusat bantuan etsyEtsy’s Help Center mempunyai pelbagai artikel dan juga fungsi pencarian untuk membantu anda mencari apa yang anda perlukan.

Etsy juga mempunyai forum di mana anda boleh membaca dan menyertai perbincangan komuniti, bertanya, dan mengikuti pengumuman Etsy. Anda boleh menghantar e-mel kepada Etsy’kakitangan sokongan atau menjadualkan panggilan telefon jika anda memerlukan bantuan lebih lanjut.

Bantuan dan Sokongan: Keputusan

Shopify menang pertolongan dan sokongan!

Ia’jauh lebih komprehensif daripada Etsy, sehingga anda’ditutup semula walaupun ada perkara yang tidak kena pada pukul 4 pagi. Etsy mempunyai pusat bantuan dan forum komuniti yang baik, tetapi boleh’untuk bersaing dengan Shopify’sokongan yang lebih peribadi dan mendalam.

Maklumat lanjut

Bolehkah kita menolong? Baca mana-mana panduan berikut untuk petua, trik dan jawapan berguna untuk Soalan Lazim. Kami’kembali ke sini untuk membantu, jadi terjebak dalam!

 • Panduan kami mengenai Cara Jual Dalam Talian memberikan senarai semak yang berguna dan panduan langkah demi langkah untuk menubuhkan kedai dalam talian anda
 • Baca panduan kami mengenai Cara Membangun Kedai Dalam Talian untuk 11 langkah mudah untuk memulakan anda
 • Ketahui sembilan langkah mudah di panduan kami mengenai Cara Memulakan Butik Dalam Talian
 • Ketahui Cara Menjana Wang di Instagram, dengan petua mengenai kaedah terbaik untuk menjual melalui platform sosial popular ini
 • Lihat panduan kami mengenai Cara Jual Di Pinterest untuk tiga kaedah berkesan untuk menjana wang
 • Baca mengenai 10 langkah menuju kejayaan artikel kami mengenai Cara Memulakan Kedai Pakaian Dalam Talian

Harga

Jimat Hingga 20% untuk Pelan Shopify Anda

Jimat 10% pada langganan anda semasa anda mendaftar setahun, dan simpan 20% semasa anda mendaftar dua tahun.

Ini bermakna, dengan potongan 20%, anda’Saya akan berjimat $ 16 sebulan pada Pelan Shopify, dan $ 60 sebulan pada pelan Lanjutan!

Apabila berlaku, harga biasanya merupakan perkara yang menarik kita – atau meletakkan kita – produk. Ini benar terutamanya jika anda’menggunakan anggaran yang ketat atau ingin menjana wang daripada membelanjakannya!

Etsy mempunyai kos pendahuluan yang sangat sedikit. Pada tahap paling asas, rancangan Standard, Etsy tidak mempunyai yuran bulanan – hanya bayaran penyenaraian, kos transaksi, dan caj pemprosesan pembayaran yang dikenakan pada produk.

Anda boleh menaik taraf dengan Etsy untuk membuka lebih banyak ciri. Kos rancangan Plus $ 10 sebulan dan memberi anda sekumpulan alat yang lebih luas untuk membantu mengembangkan kedai anda, seperti pilihan dan amaran e-mel yang lebih disesuaikan.

Shopify mempunyai kos pendahuluan yang lebih tinggi, tetapi anda mendapat apa yang anda bayar. Shopify mempunyai tiga rancangan harga, ditambah dengan percubaan percuma 14 hari. Harga bermula dari $ 29 hingga $ 299 sebulan, dan anda membuka kunci ciri yang lebih maju semasa anda meningkat.

Shopify Asas ($ 29 / bulan)

 • Laman web e-dagang & blog
 • Produk tanpa had
 • 2 akaun kakitangan
 • Sokongan 24/7
 • Jualan berbilang saluran
 • Pembuatan pesanan manual
 • Kod diskaun
 • Sijil SSL percuma
 • Pemulihan troli terbengkalai
 • Analisis penipuan
 • Aplikasi Shopify POS
 • Harga kad kredit standard

Shopify ($ 79 / bulan)

 • Segala-galanya dari Basic Shopify
 • 5 akaun kakitangan
 • Kad Hadiah
 • Laporan profesional
 • Harga kad kredit lebih rendah
 • Tambahan Tempat Jualan

Shopify Lanjutan ($ 299 / bulan)

 • Semuanya dari rancangan Shopify
 • 15 akaun kakitangan
 • Pembangun laporan lanjutan
 • Kadar penghantaran yang dikira pihak ketiga
 • Harga kad kredit lebih rendah

Pelan Basic Shopify berharga $ 29 sebulan dan memberikan semua yang anda perlukan untuk menubuhkan kedai anda. Produk tanpa had, penjualan pelbagai saluran, pembuatan kod diskaun, dan pemulihan troli terbengkalai hanyalah beberapa ciri yang disertakan dalam rancangan ini.

The Pelan Shopify menyediakan semua yang anda perlukan untuk mengembangkan perniagaan anda di $ 79 sebulan. Ia mempunyai semua rancangan Basic Shopify, dan banyak lagi. Ciri tambahannya termasuk pembuatan kad hadiah dan laporan profesional.

Pelan Shopify yang paling mahal adalah $ 299 sebulan Pelan Shopify Lanjutan. Ini mempunyai segalanya dari dua rancangan pertama, ditambah pembangun laporan lanjutan dan kadar penghantaran yang dikira pihak ketiga, dan kadar kad kredit yang lebih rendah.

Ini adalah Shopify’rancangan harga utama – ada’s juga Shopify Plus yang mempunyai harga tersuai dan untuk perniagaan besar dunia e-dagang.

Walaupun mereka kelihatan banyak berbanding Etsy’harga murah, Shopify’rancangan menawarkan nilai yang besar untuk wang kerana banyak ciri dan skalabiliti jangka panjang yang disertakan bersama.

Etsy’harga dapat naik dengan yuran transaksi, dan Shopify’kos bulanan dapat meningkat dengan penggunaan aplikasi pihak ketiga.

Harga: Keputusan

Ia’undian!

Etsy adalah pilihan yang lebih murah, tetapi Shopify menawarkan nilai wang yang luar biasa dengan semua ciri-cirinya. Ini sangat bergantung pada anggaran anda. Etsy menang untuk penjual individu, Shopify menang untuk perniagaan yang mempunyai anggaran untuk mula meningkatkan.

Maklumat lanjut

 • Baca Ulasan Harga Shopify kami untuk melihat secara mendalam harga, rancangan dan nilai wangnya
 • Bandingkan harga semua Pembina Kedai Dalam Talian Terkemuka
 • Tertanya-tanya dari mana hendak bermula? Baca panduan dua bahagian kami mengenai Kos Membina Laman Web (Bahagian 1) dan Berapa Kos Perlu Laman Web? (Bahagian 2) untuk panduan pasti mengenai penganggaran untuk laman web anda.

Menggunakan Etsy dengan Shopify

Jika awak’kita sudah membaca ini dan masih terkoyak di antara keduanya, kita mempunyai berita baik. Anda boleh memiliki yang terbaik dari kedua-dua dunia!

Dengan menggunakan Shopify App Store, anda boleh mengintegrasikan pasar Etsy dengan kedai Shopify anda. Penyegerakan masa nyata memastikan anda mengelakkan kekeliruan atau penjualan berlebihan dengan menyegerakkan kedai Etsy dan Shopify anda setiap kali anda membuat perubahan.

Anda boleh mendapatkan integrasi ini secara percuma selama tujuh hari. Selepas itu harganya $ 60 sebulan dan termasuk ciri khas dan muat naik produk tanpa had.

Ini adalah pilihan yang bagus jika anda mempunyai kedai Shopify dan ingin mempelbagaikan kehadiran dalam talian anda. Dengan berintegrasi dengan Etsy, anda dapat menjangkau khalayak baru dan memanfaatkan pasaran popular ini.

Maklumat lanjut

Mungkin anda tidak’Saya mahu menggunakan Etsy atau Shopify. Itu’oklah, kita’telah membuat anda dilindungi!

 • Bandingkan dengan Platform E-dagang Terbaik
 • Lihat artikel kami mengenai Alternatif Etsy Terbaik untuk mengetahui pilihan terbaik anda, sama ada anda’kembali dari Etsy atau baru memulakan perniagaan dalam talian anda
 • Lihatlah ulasan kami mengenai Alternatif Shopify Terbaik dan bandingkan pesaing utamanya untuk mencari pembangun yang sempurna

Shopify vs Etsy: Kesimpulannya

Shopify dan Etsy mungkin kelihatan serupa pada mulanya, tetapi mereka’platform penjualan yang sangat berbeza. Artikel ini telah melihat perbezaan utama antara mereka, dan apa yang menjadikannya baik.

Shopify menyediakan semua keperluan perniagaan anda untuk berjaya. Ia mempunyai alat penjualan yang kuat, rancangan yang dapat diskalakan, dan tidak ada batasan pada apa yang dapat anda jual. Sebaliknya, Etsy hadir dengan sekatan produk dan ciri asas. Namun, ia’lebih sederhana dan lebih murah, menjadikannya lebih baik untuk penjual berskala kecil dengan niche.

Ringkasnya, di sini’Jadual ikhtisar untuk memberikan ringkasan sekilas:

CategoryShopifyEtsyKemudahan penggunaan

Lukis

Fleksibiliti Reka Bentuk

Pemenang: Shopify

Domain & Struktur URL

Pemenang: Shopify

Alat E-dagang & ciri-ciri

Pemenang: Shopify

Pilihan pembayaran & Bayaran

Pemenang: Shopify

Menarik Pelanggan

Pemenang: Etsy

Tolonglah & Sokongan

Pemenang: Shopify

Harga

Lukis

Shopify menjadikannya sangat mudah untuk mendirikan kedai dalam talian yang kuat.Etsy tidak’t melibatkan sebarang tugas teknikal – cukup buat akaun dan laris.
Shopify memberi anda pelbagai templat dan menawarkan banyak penyesuaian.Etsy menghadkan penyesuaian anda dan menguruskan susun atur anda sehingga anda dapat’t membuat reka bentuk yang unik.
Anda boleh memiliki domain khusus untuk membuat alamat laman web yang unik dan mempromosikan jenama yang jelas.Domain anda adalah Etsy’daripada alamat anda sendiri, yang bermaksud alamat laman web anda lebih sukar diingat untuk pelanggan.
Shopify dilengkapi dengan alat yang hebat dan gedung aplikasi yang besar untuk menambahkan fungsi ke laman web anda.Etsy mempunyai ciri baik tetapi sedikit dan ringkas untuk menjadikan perniagaan anda semudah mungkin.
Tanpa bayaran transaksi (hanya caj kad kredit biasa) dengan Pembayaran Shopify. Bayaran transaksi lebih rendah daripada Etsy. Menyokong ratusan pintu masuk pembayaran.Etsy mempunyai yuran penyenaraian, yuran transaksi, dan caj kad kredit.
Shopify memberi anda semua alat untuk membuat dan mempromosikan perniagaan anda, tetapi anda bertanggung jawab untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda melalui pemasaran, SEO, media sosial, dan kempen.Etsy adalah platform yang sangat popular dengan berjuta-juta pembeli. Ini memberi pendedahan yang hebat kepada produk anda dan bermaksud anda tidak’Saya perlu bekerja keras untuk membuat pengunjung datang ke laman web anda.
Shopify mempunyai pelbagai pilihan sokongan, dari 24/7 telefon dan sembang langsung hingga e-mel dan pusat bantuan yang luas.Etsy mempunyai pusat bantuan yang jelas dan berguna, serta forum komuniti. Anda boleh menghantar e-mel atau meminta panggilan dengan Etsy’kakitangan sokongan.
Shopify mempunyai tiga rancangan harga mulai dari $ 29 hingga $ 299 sebulan. Di sana’s percubaan percuma 14 hari.Etsy kini mempunyai dua rancangan – pelan percuma dan pelan Plus $ 10 sebulan. Terdapat rancangan Premium yang akan dikeluarkan pada tahun 2019.

Shopify adalah platform e-dagang yang berdedikasi dan merupakan pilihan terbaik bagi mana-mana perniagaan kecil yang ingin mengembangkan saiz mereka dan memantapkan diri di pasaran e-dagang. Ia mempunyai kos dimuka yang lebih tinggi daripada Etsy, tetapi penuh sesak dengan ciri-ciri hebat, ditambah dengan kedai aplikasi yang mengagumkan.

Etsy adalah pasar yang sangat sesuai untuk penjual individu dan kecil. Ia’jauh lebih asas daripada Shopify, tetapi tidak mempunyai langganan bulanan (selain daripada kos produknya). Ini menjadikannya pilihan yang bagus untuk mencuba e-dagang tanpa komitmen.

Secara keseluruhan, Shopify adalah platform penjualan yang lebih baik. Tetapi ini terlalu berbeza untuk mengesyorkan satu sama lain. Jika awak’menjual beberapa barang buatan sendiri sebulan, Etsy adalah pilihan terbaik untuk anda.

Mengapa tidak menyediakan akaun Etsy dan mencubanya, atau cuba Shopify’s Percubaan percuma 14 hari untuk melihat pendapat anda? Lagipun, anda harus selalu mencuba sebelum membeli!

Soalan Lazim Shopify vs Etsy:

Mana yang lebih murah, Shopify atau Etsy?

Etsy lebih murah apabila anda melihat kos dimuka. Jika awak’dengan anggaran yang ketat atau hanya ingin menjual beberapa barang, Etsy pasti akan lebih murah daripada Shopify. Tetapi jika anda’menjana banyak wang dalam penjualan, Etsy’s 5% yuran transaksi boleh menjadi mahal, menjadikan Shopify lebih murah dalam jangka masa panjang.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Shopify’rancangan dan bayaran dalam Kajian Harga Shopify kami.

Atau, jika anda’kembali mencari anggaran, lihat artikel kami di Platform E-commerce Percuma Terbaik untuk membandingkan percubaan percuma dan bahkan rancangan percuma.

Mengapa saya mesti menjual di Etsy?

Etsy adalah tempat yang popular untuk pembeli dan penjual! Ia mempunyai lebih 33 juta pembeli, yang merupakan pasar besar yang anda tidak ada’saya mahu ketinggalan. Jual melalui Etsy hanya jika anda’menjual semula barang buatan sendiri, produk vintaj, atau barang keperluan kraf. Kami hanya mengesyorkannya untuk penjual berskala kecil.

Jika awak’mencari sesuatu yang lebih maju, lihatlah Carta Perbandingan Pembangun Kedai Dalam Talian kami.

Mana yang lebih baik untuk skala perniagaan saya, Shopify atau Etsy?

Shopify lebih baik untuk meningkatkan perniagaan e-dagang. Ia mempunyai banyak ciri dan kedai aplikasi yang mengagumkan untuk mengembangkan laman web anda dan menarik lebih ramai pengunjung. Shopify melayani perniagaan kecil hingga ke jenama besar seperti Penguin. Anda boleh membaca Ulasan Shopify kami untuk maklumat lebih lanjut.

Mendapat ulasan Shopify vs Etsy kami berguna?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me