Shopify vs WordPress: Mana Yang Lebih Baik Untuk Membangun Kedai Dalam Talian Anda?

shopify vs wordpressJualan runcit e-dagang adalah dianggarkan mencecah $ 5 trilion menjelang 2021, dan ia’kini lebih mudah daripada sebelumnya untuk membuat kedai dalam talian anda sendiri berkat platform seperti Shopify dan WordPress.


Shopify adalah platform e-dagang khusus yang membantu anda membina kedai dalam talian anda sendiri. Ini mengehoskan laman web anda untuk anda, dan memberi anda semua alat yang anda perlukan. Berbeza, WordPress adalah platform sumber terbuka. Anda perlu menghoskan laman web anda sendiri, dan memasang pemalam seperti WooCommerce untuk alat e-dagang.

Kedua-duanya adalah goliath di ruang bangunan web, tetapi mereka memenuhi keperluan yang sangat berbeza. Kami’kembali ke sini untuk membantu anda menentukan mana yang sesuai untuk anda: Shopify atau WordPress.

Kami’telah meneliti dan menguji banyak platform, termasuk kedua-dua platform ini, dan kini berada dalam kedudukan yang sempurna untuk berkongsi penemuan kami dengan anda – lihat bagaimana platform ini mendapat markah dalam penyelidikan kami di bawah:

Pada akhir panduan ini, anda’Saya akan mengetahui apa perbezaan utama, dan mempunyai idea yang jelas mengenai sama ada Shopify atau WordPress paling sesuai untuk anda.

Contents

Maklumat lanjut

 • Pastikan anda memilih pilihan terbaik untuk kedai dalam talian anda – baca ulasan kami tentang 7 Platform E-dagang Terbaik
 • Ingin membandingkan pembangun ebst berdampingan? Lihat kami Carta Perbandingan Pembangun Laman Web E-dagang

Apa’Perbezaan antara Shopify dan WordPress?

Shopify adalah apa’s dikenali sebagai ‘pembina laman web’. Oleh itu, untuk memahami apa itu Shopify, pertama kita perlu mengetahui apa itu pembangun laman web.

Pembina laman web adalah alat dalam talian yang membantu orang yang mempunyai pengetahuan teknikal terhad atau tidak membina laman web mereka sendiri. Mereka kemudian membayar sedikit bayaran setiap bulan ke platform pembangun laman web untuk memastikan laman web mereka tetap hidup.

Shopify dibina khas untuk e-dagang, begitu juga’hanya digunakan untuk membuat kedai dalam talian (berbanding blog atau rumum dalam talian).

WordPress sedikit berbeza. Ia hadir dalam dua bentuk – WordPress.com dan WordPress.org.

WordPress.com adalah platform blogging yang berfungsi dengan cara yang sama seperti pembangun laman web, yang membolehkan anda membuat laman web anda sendiri dengan mudah. WordPress.org adalah perisian yang dihoskan sendiri, dan jauh lebih maju dari segi teknikal.

Anda boleh membuat hampir semua jenis laman web dengan WordPress.org – termasuk kedai dalam talian – jadi’Ini versi WordPress yang kita’Saya akan membandingkan dengan Shopify.

Mengejutkan, WordPress.org adalah kekuatan di belakang hampir sepertiga dari semua laman web di internet. Sebaliknya, anda mempunyai Shopify – platform e-dagang yang terkenal di dunia itu’digunakan oleh perniagaan dan selebriti utama, dan mempunyai lebih daripada 600,000 kedai dalam talian.

Shopify dibuat untuk membantu orang memulakan kedai dalam talian mereka sendiri, yang bermaksud ia mempunyai semua alat yang mungkin anda perlukan di hujung jari anda. Tidak seperti Shopify, WordPress tidak’t disediakan untuk e-dagang, tetapi ada beberapa plugin hebat yang boleh anda pasang untuk mula menjual secara dalam talian kami mengesyorkan plugin WooCommerce untuk mengubah laman WordPress anda menjadi kedai dalam talian.

Untuk mendirikan kedai dengan Shopify, semua yang anda lakukan adalah membuat akaun, memilih tema, menambah produk dan anda’kembali. Sebaliknya, WordPress memerlukan sedikit masa lagi. Anda perlu mencari hosting terlebih dahulu (kami mengesyorkan Bluehost), kemudian pasang tema dan plugin untuk memulakan dan menyesuaikan laman web anda.

Shopify vs WordPress: Kelebihan dan Kekurangan

Shopify vs WordPress: Kelebihan dan Kekurangan

Kelebihan ShopifyKekurangan Shopify
 • Anda tidak’memerlukan pengetahuan pengekodan atau teknikal untuk menggunakan Shopify
 • Ia’dibina khas untuk laman web e-dagang, jadi semua alat penjualan yang anda perlukan disediakan untuk anda
 • Anda tidak’Tidak perlu membayar untuk hosting atau keselamatan secara luaran
 • Anda perlu membayar yuran transaksi tambahan (0.5% – 2% setiap transaksi) melainkan anda menggunakan Shopify’gerbang pembayaran sendiri, Shopify Payments
 • Sekiranya anda memilih untuk menukar tema anda, anda perlu memformat semula kandungan anda
 • Ia’masih tidak asas atau semudah digunakan sebagai platform drag-and-drop, seperti Wix

Kelebihan WordPressKekurangan WordPress
 • Lebih kuat dan fleksibel daripada Shopify, memungkinkan penyesuaian total
 • Penyunting barunya, ‘Gutenberg’, menjadikannya lebih mudah digunakan
 • Terdapat sejumlah besar sumber berguna dalam talian, baik dari forum pengguna dan pemaju profesional
 • Anda memerlukan tahap pengetahuan teknikal yang baik untuk menggunakan platform ini
 • Ia boleh menjadi sangat mahal, sangat cepat
 • Anda perlu mendapatkan sumber seperti hosting web (kami mengesyorkan Bluehost), keselamatan, dan nama domain sendiri

Betapa Mudahnya Mereka Digunakan?

Pengekodan adalah perbezaan terbesar ketika datang ke Shopify vs WordPress. Dengan Shopify, anda boleh membuat dan menyesuaikan kedai dalam talian anda tanpa perlu mengetahui satu baris kod.

Anda’Saya akan mulakan dengan memberitahu Shopify sedikit mengenai kedudukan anda sekarang – sama ada anda sudah menjual secara dalam talian atau secara peribadi dan, jika ya, berapa pendapatan semasa anda.

Dari sini, anda’Saya akan memasuki Shopify’papan pemuka s. Fikirkan ini seperti bilik kawalan anda, dari mana anda boleh menguruskan apa-apa kaitan dengan kedai dalam talian anda. Malah ada petua dan petua untuk membantu anda mengetahui bagaimana dan di mana hendak bermula.

papan pemuka shopifyShopify’dashboard menyediakan kelonggaran dalam merancang laman web e-dagang anda sendiri.

Menambah produk juga sangat mudah. Anda boleh menambahkannya secara berasingan – dengan memuat naik gambar produk anda dan menambahkan keterangan, harga, dan varian – atau secara pukal, dengan mengimport fail CSV yang ada dengan semua maklumat produk anda.

Antara muka mirip dengan dokumen perkataan, jadi anda seharusnya’buntu memasukkan sebarang maklumat. Dan walaupun anda melakukannya, di sana’sentiasa menyokong.

produk shopifyMenambah produk di Shopify sangat mudah.

WordPress sedikit lebih kompleks. Sebagai permulaan, anda’Saya perlu tahu bagaimana membuat kod – walaupun ia’hanya pada tahap asas – untuk menggunakan platform.

Ia’Anda juga tidak bersedia untuk menjual secara dalam talian, jadi anda perlu memasang pemalam untuk menyediakan e-dagang laman web anda.

Terdapat banyak pemalam e-dagang di luar sana – seperti WooCommerce, Ecwid, dan BigCommerce – jadi’penting untuk meluangkan masa membaca mereka sebelum memutuskan mana yang akan digunakan.

Seperti Shopify, WordPress mempunyai papan pemuka terpusat di mana anda boleh mengurus laman web anda. Oleh kerana WordPress adalah platform yang begitu luas, ia boleh menjadi sedikit luar biasa kerana terdapat begitu banyak alat dan pilihan.

papan pemuka wordpressSemuanya dikendalikan melalui papan pemuka WordPress.

Ia’cukup mudah untuk membuat kandungan dan menambah produk, tetapi ketika menyesuaikan laman web anda’penampilan, perkara-perkara boleh menjadi sedikit rumit.

Pertaruhan terbaik anda ialah meluangkan banyak masa untuk mempelajari semua muslihat perdagangan WordPress, atau membayar pembangun untuk menolong anda – walaupun mereka boleh mengenakan yuran yang menarik.

Shopify vs WordPress: Kemudahan Penggunaan – Pemenang

Shopify sudah pasti platform yang lebih mudah digunakan. Tidak seperti WordPress, anda tidak’Tidak perlu memahami kod, anda juga tidak perlu memasang perisian tambahan yang membolehkan anda menjual secara dalam talian. Dengan Shopify, semua ciri e-dagang yang diperlukan sudah terbina dalam.

Maklumat lanjut

 • Mencari sesuatu yang super cepat dan mudah? Ulasan kami mengenai 4 Pembangun Laman Web ADI Paling Mudah Digunakan patut dilihat!
 • Jika awak’bertanya-tanya di mana untuk memulakan, baca panduan mendalam kami di Cara Membina Kedai Dalam Talian untuk perincian langkah demi langkah

Apa Masa Membangun seperti dengan Shopify dan WordPress?

Waktu binaan secara langsung dihubungkan dengan kemudahan penggunaan. Sememangnya, semakin mudah platform digunakan, semakin cepat anda menyiapkannya.

Shopify tidak diragukan lagi adalah pilihan yang lebih cepat semasa membuat kedai dalam talian. Ia’s pembangun laman web yang’direka khas untuk membantu anda membuat laman web e-dagang.

Shopify tidak sesuai jika anda tidak’nak jual dalam talian. Oleh itu, jika anda hanya memerlukan laman web peribadi atau perniagaan biasa – dan menghargai masa anda – maka sesuatu seperti Wix atau Squarespace jauh lebih sesuai.

WordPress memberi anda peluang untuk membina laman web e-dagang dan bukan e-dagang. Walau bagaimanapun, masa penyediaan lebih lama kerana dua sebab utama:

Pertama, WordPress jauh lebih teknikal dan oleh itu lebih sukar untuk mengatasi masalah anda. Selain itu, anda harus memasang pemalam e-dagang tambahan jika anda ingin membina kedai dalam talian.

Kedua, anda harus menyediakan perkara seperti hosting web dan nama domain secara berasingan.

Selamat mengetahui…

Bluehost adalah penyedia hosting bertaraf tinggi kami. Ia menawarkan rancangan hosting WordPress dan WooCommerce, dengan harga bermula hanya $ 2,95 / bulan. Bergantung pada rancangan yang anda pilih, ia akan dilengkapi dengan banyak ciri berguna, seperti pemasangan WordPress satu klik, nama domain percuma dan sijil SSL, dan pemasangan automatik WooCommerce. Ini menjadikan proses penyediaan lebih cepat dan mudah, menjimatkan masa anda untuk membina dan merancang kedai WordPress anda.

Shopify vs WordPress: Build Time – Pemenang

Kerana kemudahan penggunaan memberi kesan langsung pada masa pembinaan, Shopify adalah pilihan yang lebih cepat. Sekali lagi, semua yang anda perlukan adalah bawaan, yang menjimatkan banyak masa jika anda menghabiskan masa untuk menentukan pemalam e-dagang yang akan digunakan di WordPress – belum lagi menyusun hosting dan keselamatan.

Templat dan Tema

Templat (sering disebut sebagai tema), adalah susun atur asas laman web anda. Fikirkan mereka seperti reka bentuk PowerPoint, di mana anda memilih penampilan slaid anda sebelum menambahkan kandungan.

Shopify mempunyai lebih 70 tema untuk anda pilih.

10 tema ini percuma, sementara 60+ yang lain bermula dari $ 140. Kedengarannya curam, tapi itu’merupakan pelaburan sekali sahaja yang membantu menghidupkan laman web anda.

Yang penting, semuanya responsif mudah alih, bermaksud laman web anda’susun atur akan disesuaikan secara automatik agar sesuai dengan saiz skrin yang berbeza ketika orang melayari di telefon bimbit atau tablet mereka.

tema shopifyShopify’Kedai tema membolehkan anda melihat-lihat, melihat pratonton, dan bahkan menyusun mengikut kategori.

Ketika datang ke pilihan, WordPress menghembus Shopify keluar dari air. WordPress menawarkan lebih daripada 1,000 tema – dan itu’hanya untuk e-dagang!

Terdapat banyak lagi tema yang disediakan oleh pemalam, atau yang dibuat oleh pembangun pihak ketiga.

tema wordpressWalaupun WordPress sendiri mempunyai lebih dari 200 tema, terdapat lebih dari 5,000 yang dirancang oleh pihak ketiga yang terdapat di WordPress.org

Tidak dapat tidak, dengan sebilangan besar pilihan, beberapa tema WordPress lebih baik daripada yang lain. Tidak semua responsif mudah alih, dan yang tidak dirancang oleh WordPress itu sendiri mungkin bertembung dengan platform ketika kemas kini berterusan.

Atas sebab ini, kami’d mengesyorkan menggunakan salah satu WordPress’ tema e-dagang sendiri. Anda’Saya juga dapat menyesuaikannya dengan hati anda’isi kandungan. Sekiranya anda mempunyai pengetahuan mengenai pengekodan, kawalan ke atas laman web anda’estetika hampir tidak terbatas.

Shopify vs WordPress: Templat dan Tema – Pemenang

Pada akhirnya, tema Shopify vs WordPress muncul sama ada anda mahukan kesederhanaan atau penyesuaian. Shopify’tema adalah responsif dan luar kotak, tetapi ada’pilihan terhad dan mereka hanya dapat diedit begitu banyak. Tema WordPress berbeza dari segi kualiti, tetapi anda boleh menyesuaikan semuanya. Untuk kami, ia’ikat.

Maklumat lanjut

 • Seberapa baik Shopify’tema? Dapatkan maklumat lanjut di kami Ulasan Tema Shopify
 • Mencari inspirasi? Tidak perlu melihat lebih jauh daripada senarai contoh ini 48 Templat E-dagang Profesional Percuma Untuk Cuba

Alat dan Ciri E-dagang

Alat dan ciri adalah daging dan laman web e-dagang. Mereka’apa yang membantu anda memasarkan dan menjual produk anda.

Shopify mempunyai alat e-dagang dalaman untuk anda gunakan, sedangkan WordPress bergantung pada ciri e-dagang yang disediakan oleh pemalam pihak ketiga.

Ciri Shopify

Shopify membolehkan anda menjual produk tanpa had pada sebarang rancangan harga. Anda juga boleh menjual kedua-dua produk fizikal dan muat turun digital.

Semua alat pemasaran, penghantaran, inventori dan analitik utama sudah terbina dalam, dengan versi alternatif atau lebih maju yang masing-masing ditawarkan di Shopify’kedai aplikasi dengan bayaran tambahan.

Shopify mempunyai beratus-ratus ciri e-dagang. Kami’Saya akan melihat ke tahap teratas, dan mengapa mereka’sangat penting:

 • Pemulihan Troli Terbengkalai – Siapkan laman web anda untuk mengirim peringatan e-mel kepada pelanggan yang meninggalkan laman web anda dengan item di keranjang mereka sebelum mendaftar keluar.
 • Kod Diskaun – Buat kod unik yang boleh digunakan pelanggan semasa pembayaran untuk mendapatkan wang. Ini juga bagus untuk digunakan dalam pemasaran e-mel.
 • Integrasi Berbilang Saluran – Don’hanya hadkan diri anda ke laman web anda, jual terus di platform media sosial utama dan pasaran global, seperti Facebook dan Amazon.

shopify statistik e-dagangCiri penjualan Shopify terbukti dapat meningkatkan prestasi e-dagang.

Ciri WordPress

Untuk menjelaskan, WordPress tidak mempunyai ciri e-dagang untuk bermula. Ini perlu ditambah melalui pemalam pihak ketiga.

Kerana setiap pemalam menawarkan banyak ciri e-niaga yang berbeza, ia’mustahil untuk mengatakan apa yang mungkin dimiliki oleh laman web khusus anda. Untuk memberi anda rasa apa yang anda harapkan, di sini’Apa dua tawaran pemalam yang paling popular – WooCommerce dan Ecwid:

Ciri WooCommerce

ciri woocommerceWooCommerce dibina oleh syarikat yang sama yang mencipta WordPress.

 • Jual produk tanpa had, baik fizikal dan digital
 • Pilihan blog terbina dalam
 • Ulasan dan penilaian produk
 • Penyortiran dan penapisan produk

Ciri Ecwid

ciri ecwidEcwid berintegrasi dengan WordPress atau Wix dengan lancar dan boleh digunakan secara percuma.

 • Daftar masuk tetamu
 • Simpan produk kegemaran
 • Kalkulator penghantaran
 • Terjemahan pelbagai bahasa

Shopify vs WordPress: Alat dan Ciri E-dagang – Pemenang

WordPress hanya mengalahkan Shopify untuk alat dan ciri. Anda boleh mencari plugin yang mencentang semua kotak yang anda pilih’mencari dan memasangnya. Yang berkata, anda’Saya akan berusaha mencari banyak yang anda dapat’hubungannya dengan Shopify – hampir semua yang dibayangkan dilindungi oleh alat atau aplikasi.

Pilihan Pembayaran dan Bayaran Transaksi

Cara anda menerima pembayaran boleh menjadi perbezaan antara melakukan penjualan atau tidak. Ia’penting untuk memberi pilihan yang paling popular kepada pelanggan anda.

Shopify menyokong lebih dari 100 gerbang pembayaran yang berbeza, termasuk semua pemukul besar: PayPal, Stripe, Square, Amazon Pay, dan Apple Pay.

Ia juga mempunyai gerbang pembayaran sendiri – Shopify Payments – yang dapat memproses pesanan dalam kebanyakan mata wang utama.

Manfaat memilih Pembayaran Shopify adalah anda menang’dikenakan bayaran transaksi tambahan.

Dengan gerbang pembayaran yang lain, anda dapat mengharapkan caj antara 0,5% hingga 2% per transaksi, bergantung pada paket harga Shopify yang Anda daftarkan.

yuran transaksi shopifyPerbezaan caj kos transaksi di Shopify’rancangan premium.

Sama dengan ciri e-dagangnya, WordPress’ pilihan pembayaran disediakan melalui pemalamnya. WooCommerce, Ecwid dan WP eCommerce semuanya merangkumi kebanyakan pintu masuk utama, dan anda menang’dikenakan apa-apa yang lebih tinggi di atas setiap satu’yuran transaksi sendiri.

Di bawah ini, anda dapat melihat gerbang pembayaran utama mana yang disokong oleh setiap platform / pemalam:

Platform / PemalamKad Kredit / DebitPayPalJalurPetakBayaran AmazonBayaran AppleGerbang Pembayaran SendiriShopify

WooCommerce

Ecwid

ECommerce WP

&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;
&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;X
&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;X&# 10004;X
&# 10004;&# 10004;&# 10004;&# 10004;XXX

Shopify vs WordPress: Pilihan Pembayaran dan Bayaran Transaksi – Pemenang

Ia’lain, kali ini untuk pilihan pembayaran dan yuran transaksi. Walaupun Shopify adalah pilihan terbaik dari segi pembayaran, anda akan dikenakan caj tambahan jika menggunakan apa-apa selain Shopify Payments. Tiada WordPress’ pemalam boleh sesuai dengan pilihan Shopify untuk pembayaran, tetapi tidak ada caj tambahan.

Mana yang lebih baik untuk SEO?

Search Engine Optimization (SEO ringkas) adalah proses meningkatkan laman web anda’keterlihatan pada enjin carian, seperti Google dan Bing, dengan mengubah beberapa aspek tertentu.

Shopify membolehkan anda melakukan ini dengan beberapa cara, termasuk menambahkan judul dan keterangan tertentu yang muncul dalam hasil carian untuk setiap halaman web (metadata), dan menyesuaikan URL dan struktur laman web anda sehingga’lebih mudah difahami oleh enjin carian, atau ‘merangkak’.

Terdapat sejumlah besar ciri SEO yang lain juga, tetapi kami’tidak akan tersekat di sini. Sebagai gantinya, kunjungi tinjauan SEO Shopify untuk mengetahui sepenuhnya apa yang anda boleh dan boleh’lakukan untuk mengoptimumkan laman web anda.

SEO WordPress, anda menang’Terkejut belajar, dilakukan melalui pemalam luaran. Plugin SEO SEO yang paling popular adalah Yoast, yang boleh digunakan secara percuma, atau dengan harga $ 69 untuk mendapatkan ciri canggihnya.

Shopify vs WordPress: SEO – Pemenang

Kawasan lain, satu lagi kemenangan untuk Shopify, dengan alat SEOnya. Sebilangan besar keupayaan SEOnya tidak terpadu, anda juga boleh memasang aplikasi khusus SEO jika ada’s apa sahaja yang lebih maju yang anda mahu lakukan. Terdapat kepercayaan umum bahawa pembangun laman web tidak baik untuk SEO, tetapi Shopify dengan tegas menghilangkan mitos itu.

Maklumat lanjut

 • Masih risau sama ada kedai anda akan mendapat ranking dengan Shopify? Baca kami Ulasan SEO Shopify untuk perincian yang lebih terperinci.
 • Berfikir anda harus memilih WordPress hanya untuk SEOnya? Sebelum anda melakukannya, lihat artikel kami di Pembangun laman web SEO vs WordPress WordPress!

Adakah Penyelenggaraan Sedang Berlangsung?

Shopify dan WordPress akan melakukan kemas kini rutin mereka sendiri.

Semasa menggunakan Shopify ini akan berlaku secara automatik, dan menang’sedikitpun mempengaruhi anda. Namun begitu’sesuatu yang anda mungkin perlu perhatikan dengan WordPress.

WordPress’ perisian, tema, dan pemalam utama boleh dikemas kini pada masa yang berlainan, dan jika anda’kerana tidak menggunakan tema atau pemalam yang dibina oleh WordPress itu sendiri, anda mungkin akan kehilangan sesuatu.

Fikirkan ini seperti membayar bil anda. Sekiranya anda tinggal di tempat penginapan yang disewa dan memasukkan bil anda, anda tidak’Tidak perlu risau tentang kos individu setiap utiliti. Walau bagaimanapun, bil boleh menjadi lebih sukar untuk dikendalikan jika anda perlu menyusun air, pemanasan dan elektrik anda secara berasingan.

Untuk mengelakkan kerumitan, kami mengesyorkan menggunakan penyedia hosting yang menjaga kemas kini untuk anda. Bluehost mendahului penyelidikan hosting kami untuk laman web WordPress, menawarkan pemasangan satu klik dan kemas kini harian automatik.

Perkara yang sama berlaku untuk laman web anda’keselamatan. Dengan Shopify, anda mendapat sijil SSL yang disertakan dalam setiap rancangan yang melindungi anda dan laman web anda’data pelawat. Ini adalah satu lagi perkara yang perlu anda selidik dan bayar secara individu dengan WordPress.

Shopify vs WordPress: Penyelenggaraan berterusan & Keselamatan – Pemenang

Shopify mengekalkan penguasaannya terhadap WordPress, memenangi pusingan penyelenggaraan yang berterusan. Shopify dan WordPress sama-sama berusaha untuk menjadikan platform mereka sempurna sehingga kemas kini tidak dapat dielakkan – perbezaannya adalah anda perlu terus mengikuti WordPress’ kemas kini, semasa Shopify’tidak’memerlukan pemikiran kedua.

Bantuan dan Sokongan Pelanggan

Shopify’Bantuan pelanggan tiada duanya. Anda dapat menerima bantuan 24/7 dengan berbagai cara, termasuk melalui telefon, e-mel, sembang langsung, dan melalui Shopify’Pusat Bantuan di lokasi.

Selain itu, pelanggan di paket Shopify Plus akan mendapat akses kepada pengurus kejayaan pedagang mereka sendiri, yang bertanggungjawab untuk memberi anda bimbingan berterusan.

pusat bantuan shopifyShopify mempunyai sokongan yang sangat baik untuk membantu anda, sama ada’panduan, telefon, forum, atau video

WordPress berbeza kerana tidak ada pertolongan langsung. Hanya ada sumber, seperti forum, yang memberikan sokongan.

Seperti yang kita ketahui, WordPress adalah platform yang jauh lebih teknikal, dan oleh itu, ia tidak berlaku’untuk menjangka bahawa penggunanya memerlukan pegangan tangan mereka. Ia’s juga percuma, jadi anda’tidak membayar untuk mendapatkan perkhidmatan yang berkualiti.

forum wordpressWordPress hanya mempunyai forum yang penuh dengan maklumat teknikal.

Terdapat banyak maklumat dalam talian mengenai WordPress, tetapi anda’Saya mesti meneliti beberapa ‘berita palsu’ untuk mencari barang yang sangat membantu.

Shopify vs WordPress: Bantuan Pelanggan & Sokongan – Pemenang

Shopify mengambil kategori bantuan dan sokongan dengan selesa. Mungkin tidak ada tahap maklumat dalam talian mengenai WordPress, tetapi ada’s bukan pengganti pertolongan peribadi dan khusus. Sebilangan besar cara anda boleh menghubungi Shopify untuk mendapatkan sokongan menjadikannya pemenang.

Berapa Kos Mereka?

Kos adalah salah satu faktor yang paling penting ketika memutuskan untuk melabur dalam apa sahaja, dan memutuskan antara Shopify dan WordPress tidak berbeza.

Shopify menawarkan a Percubaan percuma 14 hari dan tiga rancangan utama, bersama dengan Shopify Lite (yang memungkinkan anda mendirikan kedai Facebook), dan Shopify Plus (rancangan peringkat perusahaan yang dijual berdasarkan harga sebut harga).

99% daripada anda mungkin akan mendapat yang terbaik dengan salah satu daripada tiga rancangan utama, jadi’s apa yang kita’Saya akan berbincang. Di bawah ini, anda dapat melihat perincian harga, serta penjimatan yang dapat anda buat setiap harga jika anda berjanji untuk jangka masa panjang:

Rancangan Harga ShopifyShopify BasicShopifyAdven Advanced ShopifyBulanan

1 tahun
$ / bulan

Penjimatan (%)

2 tahun
$ / bulan

Penjimatan (%)

$ 29.00$ 79.00$ 299.00
$ 26.10$ 71.10$ 269.10
10%10%10%
$ 23.20$ 63.20$ 239.20
20%20%20%

10% atau 20% mungkin tidak banyak, tetapi penjimatan ini dapat bertambah dengan cepat. Sebagai contoh, jika anda mendaftar ke rancangan Advanced Shopify, anda’d menjimatkan $ 358.80 dengan mendaftar selama satu tahun lebih awal, dan $ 1.435.20 untuk mendaftar dua tahun lebih awal. Ini adalah penjimatan yang mudah dilakukan oleh perniagaan sekiranya mereka berjaya dengan Shopify dan mempunyai perniagaan yang mantap. Perancangan yang sedikit ke hadapan boleh bermakna penjimatan yang besar.

Sebilangan besar peniaga kecil akan mendapati Shopify Basic mencukupi. Anda’Saya akan mendapat akses ke semua tema, gunakan editor yang sama, dapatkan sokongan 24/7, dan mempunyai sebahagian besar ciri e-dagang.

Manfaat peningkatan ke rancangan Shopify adalah bahawa, di atas semua itu, anda’Saya akan mempunyai alat pelaporan terperinci dan pemulihan troli yang ditinggalkan. Dua bonus besar untuk perniagaan apa pun.

Pelan Advanced Shopify melangkah selangkah lagi, membiarkan anda mengikuti laporan lanjutan dan penghantaran masa nyata.

Untuk kami, rancangan Shopify pada harga $ 79 / bulan adalah nilai terbaik untuk wang. Pemulihan kereta yang ditinggalkan dengan sendirinya dapat dengan mudah membantu anda mendapatkan perbezaan kos peningkatan $ 50 setiap bulan.

WordPress sebaliknya adalah percuma untuk digunakan. Don’Tertipu, walaupun begitu’jauh dari percuma setelah anda bangun dan berjalan.

Di sini anda dapat melihat dengan tepat berapa banyak kos yang perlu anda siapkan dan bagaimana ‘percuma’ dapat dengan cepat menjadi beberapa ratus dolar.

Kos Hosting Laman Web WordPress

Tutorial WordPress & Kos Kursus

Kos Tema WordPress

Kos Pemalam WordPress

Kos Bulanan: di mana sahaja antara $ 5 – $ 100

 • Hosting bersama yang dihoskan sendiri: $ 5 – $ 20
 • Hosting yang diuruskan sepenuhnya: $ 30 – $ 100
Kos Bulanan: percuma hingga $ 50+

 • Masa untuk Belajar Asas: Beberapa jam
 • Masa untuk Belajar WordPress: Minggu
Kos sekali: percuma hingga $ 5,000+

 • Templat Asas: $ 35 – $ 50
 • Templat Premium: $ 80 – $ 200
 • Perubahan Templat: $ 300 – $ 1,000
 • Reka Bentuk Tersuai: $ 5,000 – $ 10,000+
Kos Sekali: $ 50 – $ 500
dan / atau
Kos Bulanan: $ 5 – $ 150

 • Perisian Pembayaran:
 • $ 100 – $ 500 (kos sekali)
 • $ 30 – $ 80 (kos bulanan)
 • Perisian Keahlian Gateway:
 • $ 100 – $ 300 (kos sekali)
 • $ 50- $ 150 (kos bulanan)
 • Perisian Pemasaran E-mel:
 • $ 5 – $ 99 (kos bulanan)

Sebaliknya, WordPress’ Plugin WooCommerce adalah percuma untuk digunakan. Ecwid juga mempunyai rancangan percuma, tetapi anda hanya dapat menjual produk tanpa had dengan Ecwid Unlimited, yang berharga $ 99 / bulan.

Cara berfikir yang baik mengenai Shopify vs WordPress dari segi kos adalah melalui hotel.

Shopify adalah pakej serba lengkap yang nampaknya lebih mahal pada mulanya, tetapi begitu anda’di sana, semua yang anda perlukan disertakan. WordPress pada mulanya adalah pilihan yang lebih mesra bajet, sehingga anda menyedari bahawa anda perlu membayar semuanya, dari makanan dan minuman anda, hingga kerusi berjemur di tepi pantai.

Shopify vs WordPress: Kos – Pemenang

Walaupun pada hakikatnya WordPress secara teknikalnya percuma, Shopify jauh lebih murah secara keseluruhan. Pelan bermula dari $ 29 / bulan – $ 299 / bulan dan merangkumi semua yang anda perlukan. WordPress percuma untuk digunakan, tetapi anda’Saya perlu mencari hosting, tema, dan pemalam secara berasingan.

Shopify vs WordPress: Pemikiran Akhir

Shopify adalah pembangun e-dagang yang popular’direka khas untuk menolong orang membuat kedai dalam talian mereka sendiri. Sebaliknya adalah WordPress, yang memerlukan plugin seperti WooCommerce untuk menjual dalam talian, tetapi memberi anda fleksibiliti sepenuhnya terhadap kedai anda. Ia’adalah platform yang hebat, terutamanya jika anda mempunyai pengetahuan teknikal.

Shopify vs WordPress adalah pertempuran hebat antara dua kelas berat bangunan web.

Shopify adalah pembangun laman web e-dagang yang membolehkan anda membuat kedai dalam talian tanpa menjadi penguasa kod.

Ini menjadikan Shopify sempurna untuk pemula dan permulaan yang tertekan mengikut masa, sedangkan WordPress memerlukan sedikit masa dan usaha untuk disiapkan. Mengetahui cara membuat kod adalah faedah yang membuka tahap penyesuaian yang lebih baik, menjadikan WordPress ideal untuk penjual yang bercita-cita tinggi dan berteknologi.

WordPress percuma, tetapi anda’Saya perlu membayar untuk hosting, ditambah dengan tema atau plugin premium yang mungkin anda mahu gunakan untuk kedai anda.

Ini menjadikan WordPress sukar untuk dianggarkan, seperti di sana’tidak ada harga yang ditetapkan, tetapi bererti anda dapat mengawal kos anda sendiri. Shopify, sementara itu, mempunyai tiga rancangan harga utama untuk anda pilih, bermula dari $ 29 sebulan.

Untuk merakam semua bidang yang kita’sudah melihat, di sini’jadual ringkasan ringkas:

AreaShopifyWordPressKemudahan penggunaan

Membina Masa

Tema

Ciri E-dagang

Pembayaran dan Urus Niaga

SEO

Penyelenggaraan

Bantuan dan sokongan

Kos

Lebih mudah digunakan, memerlukan sedikit pengetahuan tanpa pengetahuan pengkodan.Lebih teknikal tetapi memberikan anda penyesuaian yang hampir tanpa had.
Cepat untuk menghidupkan kedai anda dengan muat naik produk pukal dan papan pemuka yang intuitif.Proses yang sedikit lebih lama melainkan anda’semula pengekodan. Anda’Saya perlu memilih dan memasang pemalam e-dagang.
Lebih daripada 70 tema boleh dipilih yang semuanya responsif mudah alih dan direka secara dalaman.Beribu-ribu tema untuk diteliti tetapi kualiti berbeza.
Dilengkapi dengan semua ciri e-dagang yang anda perlukan untuk menjual dalam talian dan meningkatkan perniagaan anda.Sebilangan besar pemalam utama mempunyai ciri e-dagang yang baik, tetapi anda mungkin perlu mencari alat yang berasingan untuk perkara seperti analisis.
Lebih dari 100 pilihan pembayaran berbeza dan pintu masuknya sendiri. Ia mengenakan yuran transaksi sendiri.Bergantung pada plugin yang anda gunakan, tetapi kebanyakan menyokong pintu masuk pembayaran utama tanpa bayaran transaksi sendiri.
Ciri SEO terbina dalam membolehkan anda mengoptimumkan laman web anda dan memperbaiki laman web anda’kedudukan s.Anda’Saya memerlukan plugin SEO dan perlu membayar lebih banyak untuk mengakses ciri premium yang tersedia sebagai standard di Shopify.
Kemas kini dimenangi’kesan pada laman web anda kerana semuanya dijaga secara dalaman.Bergantung pada tema, hosting, dan keselamatan yang anda inginkan, kemas kini mungkin mempengaruhi laman web anda.
Bantuan 24/7 tersedia melalui telefon, e-mel dan sembang langsung. Di sana’s juga Pusat Bantuan dan sokongan lanjutan untuk pengguna Shopify Plus.Tiada bentuk sokongan peribadi, tetapi ada’banyak maklumat teknikal di WordPress’ forum.
Percubaan percuma 14 hari dan tiga rancangan harga utama yang berkisar antara $ 29 / bulan hingga $ 299 / bulan.Gratis untuk digunakan tetapi dapat dengan cepat meningkat menjadi beberapa ratus dolar ketika Anda membayar tema, hosting, plugin, dan tutorial.

Kami Mengesyorkan Shopify jika

Anda mempunyai pengetahuan teknikal yang terhad dan ingin membuat kedai dalam talian anda sendiri. Ia’mudah untuk mengawasi anggaran anda kerana semua dari hosting dan keselamatan anda, hingga ciri tambahan, termasuk dalam satu kos bulanan.

Kami Mengesyorkan WordPress jika

Anda mempunyai beberapa bentuk pengetahuan pengekodan atau anggaran untuk membayar pembangun’s pertolongan. Anda’Saya akan dapat mengawal sepenuhnya laman web anda’penyesuaian dan mempunyai sebilangan besar pilihan yang hampir tidak berkaitan dengan tema dan pemalam. Walau bagaimanapun, anda perlu bersedia membayar banyak untuk laman web e-dagang teratas.

Mana yang anda tentukan akhirnya turun ke tahap anggaran dan kemahiran anda. Untuk kami, Shopify adalah platform keseluruhan yang lebih baik untuk laman web e-dagang. Anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk berjaya dan berkembang, semuanya dimasukkan ke dalam satu papan pemuka yang mudah digunakan.

Don’saya hanya mengambil keputusan tergesa-gesa. Cubalah Shopify dan WordPress secara percuma hari ini dan buat keputusan anda sendiri. Kedai dalam talian anda sendiri hanya dengan beberapa klik.

Shopify vs WordPress: Soalan Lazim

Apakah plugin e-dagang WordPress terbaik?

Secara amnya, ia bergantung pada apa yang anda perlukan dari kedai dalam talian anda. Plugin keseluruhan terbaik kami’yang ditemui adalah WooCommerce. Ia’dibina oleh syarikat yang sama yang mencipta WordPress, mempunyai banyak ciri berguna, tidak’t mengenakan yuran transaksi sendiri, dan dapat digunakan secara percuma.

Adakah anda perlu membayar untuk hosting dengan Shopify?

Tidak! Dengan Shopify, hosting dijaga untuk anda dan disediakan sebagai sebahagian daripada bayaran bulanan yang anda bayar untuk menggunakan platform. Ini sama untuk mana-mana pembangun laman web. Ia hanya platform yang dihoskan sendiri, seperti WordPress, di mana anda perlu mendapatkan hosting anda secara berasingan.

Apakah penyedia hosting terbaik untuk WordPress?

Banyak penyedia hosting web mempunyai hosting yang dirancang khusus untuk laman web WordPress. Dari penyelidikan kami, Bluehost mempunyai perkhidmatan hosting WordPress terbaik, dengan ciri seperti pemasangan satu klik dan kemas kini automatik. Mengapa tidak membaca lebih lanjut mengenai semua Penyedia Hosting WordPress Terbaik.

Boleh Shopify dan WordPress digunakan bersama?

Ya! WordPress sebenarnya mempunyai plugin Shopify. Ini membolehkan anda menggunakan tema Shopify di laman WordPress anda dan memberi anda fungsi e-dagang. Ini juga membolehkan anda menghubungkan laman WordPress anda ke Facebook dan menerima sokongan 24/7, semuanya hanya dengan $ 9 / bulan.

Apa’s pembina laman web bukan e-dagang terbaik?

Jika awak’tidak berminat menjual secara dalam talian – atau hanya ingin menukar produk ganjil atau dua – Wix adalah platform untuk anda. Ia’sangat mudah digunakan, dengan editor drag-and-drop yang intuitif, dan dilengkapi dengan ciri-ciri berkualiti. Baca lebih lanjut dalam Kajian Wix khusus kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me