Wix vs Squarespace 2020 | 9 Perbezaan yang Perlu Anda Ketahui

Wix vs Squarespace


Wix dan Squarespace adalah dua pembangun laman web yang popular yang membolehkan anda membuat laman web anda sendiri tanpa memerlukan kemahiran teknologi canggih (atau bahkan sederhana).

Wix sangat sesuai untuk pemula – ia’mudah digunakan, dan menawarkan banyak kebebasan kreatif. Sebaliknya, Ruang Squarespace anggun dan moden, dengan reka bentuk terbaik di pasaran. Anda boleh menerbitkan laman Wix dalam satu petang, sedangkan Squarespace lebih baik untuk kreatif dengan sedikit masa di tangan mereka.

Secara keseluruhan, Wix adalah pembina serba guna yang lebih baik. Dan kita’bukan hanya mengeluarkan pertimbangan ini dari udara tipis – kami menghabiskan berjam-jam untuk menguji setiap platform yang kami kaji. Kami melihat ciri, kemudahan penggunaan, harga, bantuan dan sokongan, SEO, dan reka bentuk. Dalam ujian kami, Wix menjaringkan 4.7 dari 5, sementara Squarespace menjaringkan 4.3 dari 5.

Tertanya-tanya bagaimana Wix dan Squarespace menjaringkan gol untuk setiap kawasan? Lihatlah kerosakan pembangun ini’ penilaian bintang di bawah:

Anda boleh lihat di sana’Tidak banyak di dalamnya, tetapi secara keseluruhan, kami mengesyorkan Wix over Squarespace.

Untuk kegunaan umum, Wix adalah pembangun laman web yang lebih baik. Lebih sesuai untuk pemula, dan dengan beratus-ratus templat yang dapat disesuaikan sepenuhnya, Wix hadir dengan sesuatu untuk semua orang. Tetapi, adakah ia sesuai untuk anda? Ketahui semasa kami melihat perbandingan Wix vs Squarespace kami.

Contents

Maklumat lanjut

 • Baca Ulasan Wix penuh kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pembina mesra pemula ini.
 • Baca Ulasan Squarespace penuh kami untuk melihat secara mendalam ciri-cirinya.
 • Baca Ulasan Harga Wix kami untuk perincian rancangan dan harganya.
 • Baca Ulasan Harga Squarespace kami untuk mengetahui rancangan harga mana yang terbaik untuk anda.
 • Ada soalan? Langkau terus ke Wix vs Squarespace: Soalan Lazim

1

Kemudahan Penggunaan: Yang Lebih Mesra Pemula?

Kedua-dua Wix dan Squarespace adalah pembangun laman web drag-and-drop. Ini bermaksud anda hanya memilih elemen yang anda mahukan (seperti kotak teks, gambar, dan peta), dan menyeretnya ke tempat anda’d suka kedudukannya di halaman anda. Jatuhkannya di sana, dan hei presto – itu’bagaimana rupanya setelah laman web anda diterbitkan.

Wix ialah “suci” pembangun drag-and-drop, yang bermaksud anda benar-benar boleh menjatuhkan apa sahaja yang anda mahukan, di mana sahaja anda mahu. Squarespace isn’sama persis – anda boleh’t seret elemen ke seberapa bebas yang anda boleh dengan Wix. Ini bermakna memerlukan sedikit masa lebih lama untuk membiasakan diri.

Dalam ujian kami, Wix menjaringkan gol 4.3 daripada 5 bintang untuk kemudahan penggunaan, kerana editor drag-and-drop yang lancar. Ruang Squarespace’Reka bentuk berdasarkan bahagian lebih mencabar, yang bermaksud hanya mendapat skor 3.3 daripada 5 bintang.

Bagaimana kita mencapai markah ini? Baiklah, kami meminta pengguna kami menguji Wix dan Squarespace dan memberitahu kami apa yang mereka fikirkan. Kami’telah memasukkan beberapa petikan mereka, jadi anda tidak’hanya perlu mengambil kata-kata kami untuk itu!

Wix Kemudahan penggunaan

Harus mesra pemula’Ini bermaksud membosankan, tetapi ini adalah sesuatu yang sukar difahami oleh banyak pembangun laman web. Nasib baik, Wix telah menguasai seni membawa alat kreatif yang menyeronokkan untuk pemula dan profesional teknologi.

Wix’s drag-and-drop editor adalah hit besar dengan kebanyakan pengguna kami:

“Ciri seret dan lepas sangat baik, membolehkan reka bentuk semula yang cepat dan mudah.”

Sekiranya anda tidak’Jika anda suka menyeret dan menjatuhkan untuk membina halaman anda, anda boleh membiarkan Wix melakukannya untuk anda dengan halamannya Kepintaran Reka Bentuk Buatan (Wix ADI).

wix vs squarespace wix adiWix ADI menggunakan pilihan anda sendiri untuk membuat laman web yang disesuaikan dalam masa beberapa minit. Anda boleh mengedit laman web anda di kemudian hari, dan bereksperimen dengan gaya yang berbeza.

Kemudahan Penggunaan Squarespace

Squarespace lebih teknikal daripada Wix, dan tidak’t mengorbankan apa-apa kebebasan kreatif atau merendahkan ciri-ciri yang mengagumkan. Oleh kerana itu, hanya memerlukan sedikit lebih lama untuk mengatasi daripada Wix.

Seperti yang anda lihat, ia’masih cukup mudah digunakan jika anda mempunyai kesabaran, atau sedikit keyakinan teknikal:

Inilah yang dikatakan oleh salah satu pengguna kami mengenai penggunaan Squarespace:

“Saya boleh bayangkan bahawa sekali anda’telah menghabiskan masa yang cukup untuk mengetahui apa yang dilakukan oleh unsur-unsur tertentu, Squarespace akan senang digunakan. Anda hanya perlu mencari tahu di mana mengklik jika anda mahu X, atau fungsi mana yang membantu dengan Y.”

Ia’bernilai meluangkan masa untuk belajar apabila anda berada’masuk ke dalam editor, kerana anda boleh membuat laman web profesional tanpa perlu memasukkan sebaris kod. Squarespace mempunyai alat AI sendiri juga, jika anda’d lebih suka mencuba.

Wix vs Squarespace: Kemudahan Penggunaan – Keputusan

Wix lebih senang digunakan daripada Squarespace. Editor drag-and-drop yang lebih sederhana dan ciri Wix ADI pilihan menjadikannya lebih mesra pemula daripada Squarespace. Walaupun tidak memerlukan kemahiran berteknologi, anda boleh online lebih pantas dengan Wix, sedangkan Squarespace memerlukan masa lebih lama untuk membiasakan diri.

Maklumat lanjut

 • Baca perbandingan kami mengenai Wix Editor vs Wix ADI untuk mengetahui mana yang terbaik untuk anda
 • Ingin mencuba pengekodan tetapi tidak pasti di mana hendak bermula? Lihat kami Pengekodan untuk Pemula panduan untuk mengetahui lebih lanjut

2

Fleksibiliti Reka Bentuk: Siapa yang Menawarkan Kawalan Lebih Kreatif?

Anda’anda mempunyai idea yang bagus untuk laman web, dan sekarang anda perlu menggayakannya sehingga dunia duduk dan memberi perhatian. Berapa banyak templat yang harus anda pilih? Bolehkah anda beralih ke yang lain di kemudian hari? Adakah reka bentuk akan merosakkan kaus kaki anda? Biarkan’s cari!

Templat Wix: Fakta

 • 510+ templat untuk anda pilih dari pelbagai industri, dari ‘Perniagaan‘ ke ‘Kesihatan & Kesihatan‘
 • Sangat profesional
 • Setelah memilih templat, anda tidak boleh mengubahnya tanpa membina semula laman web anda’kandungan – jadi pilihlah dengan teliti!
 • Semua templat Wix responsif sepenuhnya mudah alih, dan disokong oleh penyunting mudah alih yang maju dan berdedikasi

Wix vs Squarespace - Templat WixKlik untuk melihat Wix’templat s

Templat Squarespace: Fakta

 • Reka bentuk responsif (bagus untuk telefon bimbit dan tablet)
 • Lebih daripada 60 templat yang digilap dan direka dengan indah di pelbagai industri
 • Anda boleh menukar templat untuk laman web anda kapan saja (kandungan tidak akan hilang)

Wix vs Squarespace - Templat SSKlik untuk melihat Squarespace’templat s

Reka Bentuk Kepala ke Kepala: Bagaimana Mereka Membanding?

Wix mempunyai rangkaian templat yang mengagumkan, semuanya menarik dan menjadi asas untuk laman web yang kelihatan profesional. Mereka’semua responsif mudah alih, dan hadir dengan editor mudah alih supaya anda dapat menyesuaikan paparan desktop dan mudah alih anda.

Namun, dalam hal templat, Squarespace adalah juara tak terkalahkan dalam reka bentuk yang menakjubkan dan moden. Ini adalah kes klasik kualiti berbanding kuantiti; Squarespace mungkin mempunyai jarak yang lebih kecil daripada Wix, tetapi setiap templat telah dibuat oleh pereka profesional. Dan, tentu saja, mereka’semua responsif mudah alih.

reka bentuk templat terbaik squarespaceSquarespace mempunyai pelbagai templat yang bersih, moden, dan bergaya

Dengan hanya melihat beberapa templat ini, anda dapat mengetahui bahawa pasukan Squarespace telah meluangkan banyak masa dan usaha untuk membuat mereka.

Ruang Squarespace’keunggulan yang ditunjukkan dalam ujian penyelidikan kami – ia mendapat 4.6 bintang yang mengagumkan daripada 5! Squarespace yang fleksibel, boleh ditukar, moden, dan direka dengan baik’templat layak mendapat setiap bintang yang mereka dapat. Wix menjaringkan 3.5 daripada 5, yang masih sangat terhormat, dan mencerminkan sebilangan besar tema yang menarik.

Penyesuaian

Walaupun kedua-dua Wix dan Squarespace mempunyai templat yang hebat, anda’akan mahu menjadikannya milik anda sendiri.

Wix menjadikannya sangat mudah dengan editor drag-and-drop yang sederhana. Anda boleh mengganti teks dan gambar, menambah tayangan slaid, dan memasukkan borang hubungan yang banyak, semuanya hanya dengan beberapa klik!

Untuk membuktikannya, kami mengambil Wix untuk berputar:

Squarespace memberi anda banyak kebebasan kreatif atas templat anda. Walau bagaimanapun, banyak ciri yang disertakan, jadi’masih merupakan idea yang baik untuk memilih yang sesuai dengan laman web anda dan juga kelihatan luar biasa.

Sekiranya anda ingin benar-benar menyesuaikan laman web anda dengan Squarespace, anda boleh! Anda’tidak hanya terhad kepada drag-and-drop, “apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat” penyuntingan, dan ini membuka banyak pilihan. Dengan Squarespace’s CSS Editor, sebagai contoh, anda boleh menukar fon, warna dan latar untuk menjadikannya unik.

Menukar Templat

Salah satu kelemahan terbesar menggunakan Wix adalah apabila anda pernah melakukannya’telah memilih templat anda dan menggunakannya untuk menerbitkan laman web anda, awak boleh’t menukarnya. Anda’Saya perlu membina semula kandungan anda jika anda ingin memberikan pandangan yang berbeza kepada laman web anda, yang memakan masa dan pantas.

Squarespace, sebaliknya, membolehkan anda menukar templat anda pada bila-bila masa yang anda mahukan. Kandungan anda yang ada secara automatik dipindahkan ke templat baru, walaupun anda’Mungkin saya perlu mengubahnya sedikit untuk memastikan ia tetap kelihatan terbaik.

templat pensuisan ruang kuasaSquarespace membolehkan anda memasang beberapa templat untuk melihat dan mengedit sebelum menukarnya, dan anda boleh menukar templat walaupun laman web anda disiarkan secara langsung.

Anda bahkan boleh memasang beberapa templat dengan Squarespace, yang bermaksud anda dapat mengedit dan melihat pratonton yang baru sebelum beralih. Ini menjadikan penjenamaan semula dan pengubahsuaian lebih mudah untuk laman web anda semasa ia berkembang dan berkembang.

Wix vs Squarespace: Fleksibiliti Reka Bentuk – Keputusan

Squarespace mempunyai reka bentuk yang lebih fleksibel. Ini menawarkan kualiti berbanding kuantiti, banyak pilihan penyesuaian, dan fleksibiliti sekop. Wix mempunyai lebih dari 500 templat yang menarik dan dapat disesuaikan, tetapi tidak seperti Squarespace, anda boleh’t menukar templat anda setelah laman web anda disiarkan. Ruang Squarespace’reka bentuk templat juga sedikit lebih menakjubkan.

Maklumat lanjut

 • Baca terperinci kamiUlasan Templat Squarespace untuk mengetahui sama ada ia’adalah impian reka bentuk anda
 • Lebih suka Wix’reka bentuk? Lihat kami Kajian Templat Wix untuk melihat pilihan anda dengan lebih mendalam
 • Mencari reka bentuk terbaik untuk portfolio anda? Kami Ulasan Pembina Laman Web Portfolio Terbaik memberitahu anda pilihan terbaik di pasaran

3

Ciri dan Alatan: Apa yang Mampu Dilakukan oleh Laman Web Anda?

Ia’cukup menarik hanya dengan membuat laman web. Tetapi sekali anda’telah menguasai mengedit menu anda dan membuat beberapa halaman, anda’Saya mahu melangkah lebih jauh dan menambahkan sedikit oomph ke laman web anda. Itu’di mana ciri dan alat masuk.

Alat penyesuaian membolehkan anda menambah tayangan slaid dan galeri, memilih dari beratus-ratus fon, dan membuat warna tersuai untuk reka bentuk halaman anda. Tetapi ia tidak’t berhenti di sana…

Ciri-ciri dapat melakukan segalanya, dari memberikan laman web anda alat e-dagang yang kuat sehingga anda dapat menjual secara dalam talian hingga e-mel khusus untuk anda mempromosikan laman web anda dengan. Kami’Saya akan masuk ke dalam beberapa saat.

Kedua-dua Wix dan Squarespace dilengkapi dengan banyak ciri dan alat bawaan untuk memberikan laman web anda tambahan. Sebenarnya, Squarespace’Ciri-ciri adalah beberapa yang terbaik di pasaran, sementara Wix mempunyai sebilangan besar alat untuk dipilih.

Tetapi jika anda ingin melangkah lebih jauh, anda boleh menambahkan aplikasi.

Wix mempunyai App Market khasnya, menyediakan aplikasi yang dibuat oleh Wix dan juga aplikasi pihak ketiga. Di sana’gabungan aplikasi percuma dan berbayar – melebihi 200 secara keseluruhan! Ini memberi anda kebebasan untuk memilih ciri yang paling sesuai untuk laman web anda semasa ia berkembang.

pasaran aplikasi wixWix App Market membolehkan anda menambahkan fungsi tambahan ke laman web anda, tanpa perlu repot.

Squarespace, sementara itu, tidak’mempunyai kedai aplikasi. Semua ciri-cirinya direka secara dalaman, dan sudah ada di dalam editor untuk anda. Ini bermaksud semua yang anda perlukan untuk membina, mengembangkan, dan mengurus laman web anda ada di hujung jari anda – anda tidak’Saya perlu pergi mencari fungsi tambahan.

Jadi bagaimana pembina ini’ ciri berfungsi dalam ujian kami? Wix mendapat 4 bintang daripada 5, sementara Squarespace mendapat 3.8 bintang. Ruang Squarespace’ciri-ciri hebat, tetapi Wix’gabungan kuantiti dan kualiti hanya memberi keseimbangan.

Wix vs Squarespace: Ciri dan Alat – Keputusan

Wix dan Squarespace menawarkan ciri-ciri hebat, walaupun dalam format yang berbeza. Wix mempunyai rangkaian ciri yang mengagumkan, disokong oleh Wix App Market dan alat tambahannya – tambahan yang tidak dimiliki oleh Squarespace. Namun, walaupun secara teknikal Wix menjaringkan gol lebih tinggi, Squarespace’Ciri-ciri dalaman direka dengan sangat baik, dapat menjimatkan kerumitan, dan merupakan ciri kualiti terbaik di pasaran.

Maklumat lanjut

 • Baca Ulasan Wix mendalam kami untuk maklumat lebih lanjut mengenai ciri-cirinya
 • Tinjauan Squarespace kami melihat dengan lebih baik ciri-ciri yang ditawarkan
 • Lihatlah ulasan kami mengenai Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil Terbaik dan cari yang paling sesuai

4

E-dagang: Bolehkah Anda Menjual Secara Dalam Talian?

Sekiranya anda ingin menjual secara dalam talian, anda’Saya memerlukan alat e-dagang – atau penjualan -. Pasti, alat e-dagang asas membolehkan anda menerima pembayaran melalui laman web anda. Tetapi untuk kedai dalam talian yang benar-benar profesional, anda’Saya memerlukan sebahagian daripada apa yang ditawarkan oleh Wix dan Squarespace…

Wix mempunyai tiga rancangan e-dagang, yang dilengkapi dengan alat e-dagang yang dibina untuk anda membina kedai anda. Ciri-ciri ini termasuk: yuran komisen 0%, lebar jalur tanpa had, storan sehingga 50GB, tanpa iklan Wix, dan Google Analytics. Anda juga boleh mengintegrasikan aplikasi Wix untuk mengembangkan kedai anda’keupayaan.

wix menyimpan e-dagangAnda boleh membuat kedai dalam talian yang bergaya dan hebat dengan Wix.

Squarespace menyokong e-dagang pada tiga rancangannya. Yang pertama direka untuk laman web biasa yang perlu menjual beberapa item. Dua yang lain bertujuan khusus untuk membina kedai dalam talian.

Kedua-dua rancangan khusus e-dagang ini disertakan dengan semua alat e-dagang yang anda perlukan untuk berjaya, sudah terbina dalam. Ciri-ciri ini termasuk: yuran transaksi 0%, lebar jalur dan penyimpanan tanpa had, pemulihan troli terbengkalai, pembuatan kad hadiah, dan akaun pelanggan.

Terima kasih kepada Squarespace’perkongsian baru dengan Square, gergasi POS, ia’Sekarang sangat mudah untuk membuat pembayaran di luar talian, dan memastikan kedai anda disegerakkan secara automatik. Yang anda perlukan hanyalah aplikasi Squarespace Commerce dan pembaca kad Square ($ 49). Lihat video ini untuk melihat cara kerjanya:

Main

Wix menjaringkan gol 4.3 bintang daripada 5 secara keseluruhan untuk fungsi e-dagang, sementara Squarespace berada di belakang dengan 4.2 bintang. Walaupun mereka’sangat sesuai, Wix hanya mengungguli Squarespace dalam ujian kami.

Anda dapat mengetahui bahawa kedua-dua pembangun berada pada kedudukan yang sama rata dengan melihat jadual di bawah, tetapi terdapat beberapa perbezaan utama. Contohnya, Wix menawarkan Bayaran transaksi 0% tidak kira rancangan e-niaga yang anda pilih, sedangkan Squarespace mempunyai Bayaran transaksi 3% pada pelan e-dagang terendah.

Bandingkan Wix dan Squarespace dalam jadual ciri e-dagang di bawah:

Ciri E-dagang Wix Squarespace
Pilihan Pembayaran Utama PayPal
Jalur
Petak
PayPal
Jalur
Bayaran Apple
Jenis produk Fizikal
Digital
Fizikal
Digital
Perkhidmatan
Pemulihan Troli Terbengkalai &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
Bayaran Transaksi 0% 0% – 3%
Had Produk Tanpa had Tanpa had
Pengurusan stok &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;

Wix vs Squarespace: E-dagang – Keputusan

Wix adalah pilihan yang lebih baik untuk e-dagang. Ia’sangat mudah untuk menambahkan e-dagang ke laman web anda, dan dengan Wix’Dengan pelbagai aplikasi, anda boleh membina sebuah kedai dalam talian yang kuat untuk menyokong banyak penjualan. Sebaliknya, Squarespace sangat sesuai untuk membiarkan produk anda bersinar – tetapi, kekurangan kedai aplikasi meletakkannya di belakang Wix.

Maklumat lanjut

 • Ingin menjual secara dalam talian? Lihat Ulasan eCommerce Wix kami untuk mengetahui lebih lanjut
 • Lihat Ulasan E-commerce Squarespace kami untuk melihat apakah itu’adalah pilihan yang tepat untuk kedai dalam talian anda

5

Blogging: Mana Yang Lebih Baik untuk Posting Online?

Jika awak’ada yang ingin diperkatakan… cakaplah! Alat blogging ini akan memastikan suara anda didengar.

Walaupun Wix mempunyai alat blog terbina dalam seperti catatan blog, suapan, galeri, dan kempen e-mel, jika anda mahukan yang terbaik untuk blog anda, ia’bernilai menambah aplikasi Blog Wix percuma ke laman web anda.

aplikasi blog wixMenambah aplikasi Wix Blog ke laman web anda akan memberi anda kekuatan yang lebih besar dalam hal membangun dan menjalankan blog anda.

Aplikasi Wix Blog juga membolehkan anda menambah banyak penulis, dilengkapi dengan susun atur yang bergaya, dan bahkan membolehkan anda menyiarkan di mana sahaja. Ia’s percuma, dan sangat senang ditambahkan ke laman web anda – hanya memerlukan satu klik!

Squarespace, tentu saja, dilengkapi dengan semua alat bloggingnya yang terpadu, seperti banyak sumbangan penulis, perkongsian berjadual, dan sokongan kategori. Dengan reka bentuk berkualiti tinggi, Squarespace sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang menggunakan banyak fotografi atau grafik dalam catatan blog mereka.

Wix vs Squarespace: Blogging – Keputusan

Squarespace lebih baik untuk menulis blog. Ciri-cirinya sedikit lebih canggih daripada yang disediakan oleh Wix, walaupun kedua-duanya masih merupakan pilihan yang baik. Yang paling penting, semua Squarespace’alat blogging sudah terbina dalam, sedangkan Wix bergantung pada aplikasi untuk ciri-cirinya yang lebih hebat.

Maklumat lanjut

 • Baca ulasan kami mengenai Platform Blogging Terbaik untuk memberi blog anda permulaan yang terbaik

6

Pemasaran: Bagaimana Anda Meluaskan Laman Web Anda?

Don’jangan malu – pastikan anda berteriak tentang laman web anda dengan alat pemasaran terkemuka.

Memasarkan Laman Web Anda Dengan Wix

Buat, sesuaikan, dan jalankan kempen e-mel, kemudian bagikan di rangkaian sosial anda, kirim buletin, lacak statistik anda, dan banyak lagi dengan Wix’s Alat Pemasaran E-mel. Sekiranya itu’Tidak cukup, anda boleh menambah aplikasi seperti Facebook Like Popup untuk menarik khalayak yang lebih luas.

Salah satu daripada Wix’ciri pemasaran utama adalah Pemasaran E-mel Wix, yang membolehkan anda menjalankan kempen e-mel untuk mempromosikan laman web, blog, atau perniagaan anda. Ini merangkumi ciri seperti:

 • Gaya yang boleh disesuaikan – ubah fon, latar belakang, dan lain-lain
 • Integrasi kenalan – tambah dan simpan kenalan anda’ perincian
 • Penjejak statistik – lihat berapa banyak orang yang membuka, melihat, dan mengklik e-mel anda
 • Alat media sosial – kongsi kempen di platform sosial

Pada versi percuma Pemasaran E-mel Wix, anda boleh menghantar sehingga 5,000 e-mel dalam tiga kempen. Had ini ditetapkan semula setiap bulan, dan di sana’tidak ada tekanan untuk menaik taraf.

Sekiranya anda ingin meningkatkan jumlah kempen anda, anda’Saya perlu pergi ke papan pemuka Pemasaran E-mel Wix anda dan naik taraf ke rancangan Ascend. Wix Ascend adalah Wix’penyelesaian perniagaan all-in-one, direka untuk mengautomasikan beban kerja anda.

Dengan Wix Ascend, anda mendapat alat pemasaran yang lebih baik – misalnya, anda boleh menjalankan kempen e-mel, sosial, dan video.

pemasaran e-mel wixWix’perkhidmatan pemasaran e-mel membolehkan anda membuat e-mel yang disesuaikan hanya dengan beberapa klik.

Ruang Squarespace’s Alat Pemasaran

Sementara itu, Squarespace membantu anda menonjol daripada orang ramai dengan kempen e-melnya yang sangat disesuaikan dan menakjubkan. Gabungkan ini dengan integrasi di seluruh platform media sosial seperti Facebook dan Twitter, dan pertimbangkan kesannya menggunakan analisis terbina dalam.

Squarespace mempunyai platform all-in-one yang dipanggil Kempen E-mel Squarespace. Ini berintegrasi sepenuhnya dengan laman web anda, memberikan perkhidmatan yang ramping di seluruh jenama anda.

pemasaran e-mel squarespaceRuang Squarespace’Platform pemasaran e-mel semua dalam satu direka untuk membantu anda menghantar e-mel jenama yang indah.

Tidak seperti Wix’Tambahan kempen e-mel, kempen e-mel Squarespace tidak’t mempunyai versi percuma. Sebaliknya, anda mendapat tempoh percubaan yang membolehkan anda menghantar tiga kempen secara keseluruhan, dengan 50,000 penghantaran setiap kempen.

Percubaan tidak mempunyai had masa, tetapi sekali anda’telah menghantar tiga kempen anda, anda’Saya perlu menaik taraf untuk menghantar lagi. Kempen E-mel Squarespace mempunyai empat rancangan harga, antara $ 5 hingga $ 48 sebulan apabila ditagih setiap tahun.

Adakah Squarespace’platform pemasaran e-mel yang berbaloi? Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda lakukan dengannya:

 • Import kandungan dari laman web anda ke draf e-mel
 • Hantar e-mel automatik kepada pelanggan
 • Pilih daripada lebih daripada 30 susun atur permulaan
 • Uruskan pemasaran anda di mana sahaja dengan penyuntingan mudah alih
 • Jejaki kempen anda’ kejayaan dengan analisis bersepadu

Di sana’Tidak dinafikan anda mendapat perkhidmatan hebat dari Squarespace’pemasaran e-mel. Walau bagaimanapun, jika Squarespace’perkhidmatan tidak’tandakan kotak anda, anda boleh mengintegrasikan dengan MailChimp sebagai gantinya.

Wix vs Squarespace: Pemasaran – Keputusan

Wix mempunyai ciri pemasaran yang lebih baik. Anda boleh menggunakan sistem pemasaran e-melnya secara percuma, selama yang anda mahukan, sedangkan Squarespace menghadkan anda hanya tiga kempen secara total sebelum mendorong anda untuk meningkatkan. Wix juga mempunyai pilihan aplikasi untuk memperluas pemasaran anda jika anda memerlukan.

7

SEO: Mana Yang Lebih Baik?

SEO bermaksud Pengoptimuman Enjin Carian, dan merujuk kepada proses yang membantu laman web anda mendapat kedudukan lebih tinggi di Google’halaman hasil carian.

Segala macam perkara mengoptimumkan laman web anda, termasuk menetapkan kata kunci dan tajuk meta. Don’jangan risau sekiranya anda’tidak pernah mendengarnya – di sinilah pembina laman web kami dapat membantu.

Wix dan Squarespace mempunyai alat SEO terbina dalam untuk membantu anda meningkatkan laman web anda’peringkat s. Ini termasuk halaman responsif mudah alih, tajuk yang dioptimumkan, dan teks alt untuk gambar.

Wix juga mempunyai Panduan SEO di mana anda boleh mendapatkan banyak panduan dan maklumat berguna mengenai cara membuat laman web anda’s SEO, dan kemudian kembangkannya semasa laman web anda berkembang. Ini sangat mesra pemula, dan merupakan pengenalan yang baik untuk pemula yang paling gugup.

Dan itu’bukan semua tawaran Wix – anda juga boleh menggunakan Wix SEO Wiz untuk menerima rancangan langkah demi langkah yang diperibadikan untuk diikuti. Anda hanya memasukkan maklumat seperti nama dan tujuan laman web anda, menambah beberapa kata kunci, dan Wix melakukan selebihnya. Ia’mudah diikuti dan membuat anda berjaya.

Squarespace mempunyai alat SEO yang hebat, dan mempunyai Senarai Semak SEO di pusat bantuannya untuk anda ikuti. Anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk berjaya dengan Squarespace, dan ia memberikan liputan SEO yang sangat menyeluruh untuk membantu anda mengatasinya.

Walau bagaimanapun, Squarespace tidak’sama mesra pemula seperti Wix, dan tidak’mempunyai perjalanan SEO yang sama yang disediakan oleh Wix.

Wix vs Squarespace: SEO – Keputusan

Wix lebih sesuai untuk SEO. Wiz SEOnya yang interaktif, disesuaikan, dan mesra pemula menjadikan anda berjaya, dan sumbernya yang luas akan terbukti bermanfaat dalam jangka panjang, dan juga untuk memulakannya. Squarespace mempunyai SEO yang baik, tetapi ia’lebih menakutkan untuk pemula.

Maklumat lanjut

 • Ketahui lebih lanjut mengenai mempromosikan laman web Wix anda di kami Kajian SEO Wix
 • Baca kami Kajian SEO Squarespace untuk maklumat lebih lanjut mengenai apa yang ditawarkan oleh pembangun ini
 • Mendengar khabar angin anda boleh’pangkat dengan pembina laman web? Baca kami Pembangun laman web SEO vs WordPress WordPress perbandingan untuk menghentikan kebimbangan tersebut

8

Bantuan dan Sokongan: Siapa yang Mempunyai Tangan Menolong yang Lebih Baik?

Wix memberikan sokongan melalui e-mel, forum, media sosial, Pusat Sokongan khusus, dan melalui telefon (tersedia dari 6 pagi hingga 5 petang PST). Tidak ada fungsi sembang langsung pada masa ini.

Squarespace, selain menyediakan forum dan Pusat Pengetahuan, juga mempunyai fungsi sembang langsung (dari pukul 3 pagi hingga 8 malam EST, Isnin hingga Jumaat) dan pasukan respons e-mel 24/7. Di sana’Pada masa ini tidak ada sokongan telefon yang tersedia, tetapi jika anda memerlukan balasan yang cepat,’kembali bernasib baik – itu’s Squarespace’dasar untuk menjawab semua e-mel dalam masa 1 jam – perkara yang mengagumkan!

sokongan squarespaceSquarespace mempunyai pelbagai pilihan sokongan – pusat bantuannya mempunyai panduan, video, webinar dan forum, atau anda boleh menghubungi pasukan sokongan melalui e-mel atau sembang langsung.

Wix dan Squarespace mempunyai pusat bantuan menyeluruh yang penuh dengan artikel dan panduan untuk membantu anda.

Salah satu ciri terbaik Wix’Sokongan adalah bantuan di halaman semasa anda mengedit. Sekiranya anda tersekat, atau jangan’Untuk mengetahui apa itu, yang perlu anda lakukan ialah mengklik salah satu tanda tanya kecil di skrin anda.

sokongan editor wixWix’Sokongan di halaman bermaksud anda tidak’malah terpaksa meninggalkan editor untuk mencari jawapan. Dapatkan artikel bantuan di sana semasa anda bekerja, cari jawapan, dan cari petua berguna.

Squarespace tidak’Ia mempunyai sokongan penyunting yang sama, tetapi ia memerlukan lebih banyak pusat dengan pusat bantuannya. Ini menyediakan sumber tambahan seperti webinar dan bengkel, video, dan forum komuniti yang hebat. Squarespace mungkin tidak menawarkan sokongan telefon, tetapi apa yang ditawarkannya adalah perkhidmatan berkualiti tinggi.

Wix vs Squarespace: Bantuan dan Sokongan – Keputusan

Wix mempunyai bantuan dan sokongan yang lebih baik. Squarespace juga mempunyai banyak bantuan dan sokongan, menawarkan e-mel, sembang langsung, dan pusat bantuan mendalam. Tetapi Wix’Bantuan di halaman dan pilihan sokongan telefon, ditambah e-mel, media sosial, dan sumber pusat bantuan memberikan sedikit kelebihan.

9

Harga dan Nilai Wang: Di Mana Anda Perlu Melabur?

Sebelum kita menyelidiki analisis setiap pembangun’rancangan harga, mari’Lihat apa yang mereka tawarkan dari segi pakej bulanan. Semua harga yang disenaraikan merujuk kepada harga bulanan pada rancangan tahunan.

Tawaran Squarespace 4 rancangan harga premium. Semakin tinggi rancangannya, semakin banyak ciri yang tersedia untuk anda:

Harga SquarespaceSquarespace mempunyai empat rancangan harga antara $ 12 hingga $ 40 sebulan (ditagih setiap tahun)

Sekiranya anda mendaftar ke rancangan tahunan, anda dapat menjimatkan antara 13% hingga 25% berbanding dengan mendaftar ke rancangan bulan ke bulan.

Penjimatan Harga Squarespace Pelan Bulanan ($ / bulan) Pelan Tahunan ($ / bulan) Penjimatan
Peribadi $ 16 $ 12 25%
Perniagaan $ 26 $ 18 31%
Asas (eCommerce) $ 30 $ 26 13%
Lanjutan (eCommerce) $ 46 $ 40 13%

Untuk $ 12 sebulan, rancangan Peribadi memberikan semua yang anda perlukan untuk membuat laman web yang bergaya dan ringkas. Ia dilengkapi dengan lebar jalur dan storan yang tidak terhad, yang tidak biasa untuk rancangan peringkat rendah dan menunjukkan apa yang anda mahukan’membayar semula. Pelan ini sesuai untuk kegunaan peribadi, atau untuk mereka yang baru memulakannya.

The Rancangan perniagaan $ 18 sebulan dilengkapi dengan semua yang ada dalam rancangan Peribadi, ditambah pelbagai ciri tambahan. Ini termasuk pop timbul, fungsi e-dagang, dan e-mel profesional dari Google. Seperti namanya, rancangan ini paling sesuai untuk perniagaan.

The Pelan asas dan Lanjutan direka untuk membina kedai dalam talian, dan dilengkapi dengan ciri yang sesuai. Ini merangkumi semua ciri dari rancangan Perniagaan, dan tambahan seperti yuran transaksi 0%, jumlah produk yang tidak terhad untuk dijual, alat pengurusan untuk inventori, pesanan, cukai, dan kupon, dan banyak lagi.

Diskaun Squarespace Eksklusif untuk Anda

Jimat 10% semasa anda mendaftar * ke mana-mana rancangan Squarespace dengan kod diskaun eksklusif kami! Cukup masukkan kod WBE di daftar keluar. * Sah untuk pembelian atau peningkatan pertama anda

Ketahui lebih lanjut mengenai penjimatan yang boleh anda buat dengan kod diskaun Squarespace kami

Sementara itu, Wix’rancangan premium menawarkan tujuh pakej berbeza. Empat bertujuan untuk laman web, sementara tiga adalah rancangan e-dagang:

rancangan harga laman web wixWix mempunyai empat rancangan harga pembangun laman web, mulai dari $ 13 hingga $ 39 sebulan.

Pelan Combo $ 13 sebulan adalah tawaran Wix termurah. Ini membolehkan anda menyambungkan domain dan membuang iklan Wix dari laman web anda. Anda juga mendapat lebar jalur 2GB dan storan 3GB. Ia’bagus untuk menaik taraf dari rancangan percuma, tetapi tidak sesuai untuk penggunaan jangka panjang.

Pelan tanpa had sangat sesuai untuk freelancer, memerlukan kos $ 17 sebulan. Ia’peningkatan yang besar dengan hanya $ 4 lagi, membuka lebar jalur tanpa had dan storan 10GB. Anda juga mendapat nilai perbelanjaan untuk beberapa aplikasi yang menarik, seperti Site Booster.

Pelan Pro $ 22 sebulan adalah Wix’rancangan laman web yang paling popular. Peningkatan simpanan, serta bonus tambahan seperti aplikasi Logo Profesional, menjadikan rancangan ini sesuai untuk menyempurnakan laman web anda’penjenamaan dalam talian.

Pelan VIP tidak’t menawarkan lebih banyak daripada rancangan Pro, tetapi untuk tambahan $ 17 sebulan, anda mendapat sokongan keutamaan, yang bermaksud masalah anda dijejaki dengan pantas ke bahagian hadapan barisan. Terbaik untuk mereka yang boleh’tidak sabar!

Di sini’lihat Wix sekejap’rancangan e-dagang – anda boleh mendapatkan penjelasan lengkap mengenai Wix’ciri dan harga e-dagang dalam Kajian eCommerce Wix kami.

wix rancangan harga e-dagang dan perniagaanWix mempunyai tiga rancangan e-dagang biasa mulai dari $ 23 hingga $ 49 sebulan (ditagih setiap tahun).

Pelan ini memberikan skalabiliti untuk kedai dalam talian. Mereka bermula dari $ 23 sebulan untuk rancangan Business Basic, meningkat kepada $ 27 sebulan untuk rancangan Business Unlimited yang paling popular, dan mencapai harga tertinggi $ 49 sebulan untuk rancangan VIP Perniagaan.

Sekiranya anda mendaftar untuk rancangan 1 tahun atau 2 tahun, anda dapat menjimatkan dari 17% hingga 38% per tahun, bergantung pada pakej yang anda pilih:

Pelan Harga Wix Setiap Bulan
($ / bulan) 1 Tahun
($ / bulan) Penjimatan 2 Tahun
Penjimatan ($ / bulan)
Kombo $ 17 $ 13 24% $ 10.50 38%
Tanpa had $ 22 $ 17 23% $ 13.50 38%
Pro $ 27 $ 22 19% $ 18 33%
e-dagang * $ 28 $ 23 18% $ 20 28%
VIP $ 47 $ 39 17% $ 35 25%

* eCommerce mewakili Business Basic, yang paling murah dari tiga rancangan e-commerce – baca Ulasan eCommerce Wix kami untuk mengetahui lebih lanjut

Sekiranya anda membandingkan yuran bulanan untuk Wix dan Squarespace’rancangan tahunan, anda’Saya akan melihat Squarespace itu’harga bermula hanya $ 1 di bawah Wix’pelan termurah. Di sana’sama sekali tidak banyak di dalamnya, tetapi anda mendapat lebih banyak wang anda di Squarespace’rancangan peringkat rendah daripada yang anda lakukan dengan Wix.

Sebagai contoh, Squarespace memberi anda lebar jalur dan storan tanpa had dengan pelan Peribadi $ 12 sebulan, sementara Wix hanya membuka lebar jalur tanpa had pada pelan $ 17 sebulan tanpa had. Kamu telah menang’cari simpanan tanpa had pada mana-mana Wix’rancangan.

Sekiranya anda ingin membina laman web secara percuma, daripada Wix adalah pilihan yang jelas. Pelan percuma adalah bagus untuk memulakan – namun, kita tidak’tidak mengesyorkan untuk kekal dalam jangka masa panjang. Dengan iklan yang dipaparkan di laman web anda, a “wix.com” sub-domain, dan sumber daya yang terhad, rancangan percuma menjadikan mustahil untuk membuat laman web yang benar-benar profesional.

Squarespace, sementara itu, tidak’t menawarkan rancangan percuma. Sebaliknya, ia mempunyai percubaan percuma 14 hari. Ini adalah peluang terbaik untuk menguji sama ada Squarespace adalah pembangun yang tepat untuk anda, dan anda tidak’t perlu memasukkan sebarang butiran pembayaran melainkan anda memutuskan untuk mendaftar ke rancangan berbayar.

Wix vs Squarespace: Harga dan Nilai untuk Wang – Putusan

Wix adalah nilai wang yang lebih baik secara keseluruhan. Ruang Squarespace’rancangannya mencerminkan produk berkualiti tinggi, tetapi Wix mempunyai pilihan langganan yang lebih luas, memudahkan belanjawan mana pun untuk mencari rancangan yang sempurna. Keduanya boleh diskalakan, walaupun pelanggan Wix mungkin perlu melakukan peningkatan lebih kerap daripada Squarespace.

Maklumat lanjut

 • Tergoda oleh Wix’rancangan harga? Baca kami Kajian Harga Wix untuk mengetahui rancangan mana yang sesuai untuk anda
 • Lihat kami Kajian Harga Squarespace untuk melihat secara mendalam rancangan dan harganya

Wix vs Squarespace: Pemenang Keseluruhan Kami

Artikel ini telah meneroka semua selok-belok Wix dan Squarespace, dari ciri-cirinya, untuk kemudahan penggunaan, reka bentuk, dan banyak lagi. Sekarang, anda harus mempunyai idea yang baik sama ada Wix atau Squarespace lebih baik untuk anda.

Wix boleh digunakan oleh sesiapa sahaja, semasa Squarespace’reka bentuk yang rapi memerlukan keyakinan yang lebih teknikal. Wix cepat dan mudah digunakan, membolehkan anda membuat laman web yang menakjubkan dalam masa yang singkat. Sebaliknya, Squarespace memerlukan masa lebih lama untuk membiasakan diri, jadi anda juga’Saya memerlukan lebih banyak masa untuk menyempurnakan laman web anda.

Squarespace sangat sesuai untuk kreatif, blogger, dan reka bentuk yang indah. Sebaliknya, Wix terbaik untuk pemula, penjual dalam talian, dan mereka yang mempunyai anggaran. Ia’lebih mudah digunakan, mempunyai rancangan percuma, dan pasar aplikasi yang besar, sedangkan Squarespace menawarkan reka bentuk dan ciri dalaman yang lebih canggih.

Untuk merakam, berikut adalah jadual ringkasan perbandingan kami di atas. Kami’Saya akan mempunyai beberapa pemikiran terakhir di bawah jadual:

Kategori & Pemenang Wix Squarespace
Kemudahan penggunaan
Pemenang: Wix
Wix sangat mesra pemula terima kasih kepada editor drag-and-drop yang ringkas. Wix ADI bermaksud anda boleh mempunyai laman web secara langsung pada waktu petang. Squarespace lebih teknikal untuk digunakan daripada Wix. Perlu lebih lama untuk membiasakan diri, jadi memerlukan kesabaran dan / atau beberapa keyakinan teknikal.
Fleksibiliti Reka Bentuk
Pemenang: Squarespace
Wix mempunyai lebih daripada 500 templat untuk dipilih. Mereka’menarik dan mudah disesuaikan, tetapi anda boleh’tukar apabila laman web anda disiarkan. Squarespace mempunyai templat kualiti terbaik di pasaran. Ini mempunyai jarak yang lebih kecil daripada Wix, tetapi anda boleh menukar templat kapan pun anda suka.
ciri-ciri & Alat
Pemenang: Cabutan
Wix mempunyai sebilangan besar ciri bawaan yang merangkumi penyesuaian, e-dagang, pemasaran, dan banyak lagi. Anda juga boleh menggunakan aplikasi dari Wix App Market untuk fungsi tambahan. Semua Squarespace’ciri-ciri terbina dalam, dan mereka’semula ciri kualiti terbaik di pasaran. Squarespace tidak’mempunyai pasaran aplikasi, tetapi mempunyai pelbagai alat dalaman.
E-dagang
Pemenang: Wix
Ia’senang menambah kedai dalam talian ke laman web Wix anda. Dengan menambahkan aplikasi seperti Ecwid, anda boleh menambahkan lebih banyak kuasa ke laman web anda. Squarespace mempunyai semua alat e-dagang bawaannya, dan bagus untuk memamerkan produk.
Blogging
Pemenang: Squarespace
Wix mempunyai alat asas blog terbina dalam, tetapi anda’d perlu menggunakan aplikasi Blog Wix untuk ciri yang lebih hebat. Squarespace mempunyai pelbagai alat blog yang mengagumkan dan siap untuk anda gunakan.
Pemasaran
Pemenang: Wix
Wix’alat pemasaran termasuk SEO, sistem pemasaran e-melnya sendiri, dan penyelesaian perniagaan all-in-one, Wix Ascend. Squarespace dilengkapi dengan alat pemasaran seperti SEO, integrasi media sosial, dan platform e-melnya sendiri.
SEO
Pemenang: Wix
Wix mempunyai alat SEO bawaan, serta sumber sokongan mendalam untuk membimbing anda mengoptimumkan laman web anda. Wix SEO Wiz adalah mesra pemula, interaktif, dan membuat rancangan langkah demi langkah yang diperibadikan untuk diikuti. Squarespace mempunyai alat SEO bawaan untuk digunakan, dan telah merancang halamannya agar mesra SEO. Ia mempunyai sumber sokongan untuk menolong anda, yang mendalam tetapi mungkin menakutkan untuk pemasa pertama.
Tolonglah & Sokongan
Pemenang: Wix
Wix menawarkan sokongan telefon, e-mel, dan media sosial, serta pangkalan pengetahuan yang mendalam. Ini memberi anda sokongan editor di halaman juga. Squarespace mempunyai perkhidmatan sokongan kecil tetapi berkualiti tinggi melalui sembang langsung dan e-mel, serta pusat bantuan menyeluruh dengan panduan, video, webinar, dan forum.
Harga & Nilai untuk Wang
Pemenang: Wix
Wix mempunyai tujuh rancangan harga mulai dari $ 13 hingga $ 39 sebulan (ditagih setiap tahun). Ia juga mempunyai rancangan percuma yang boleh anda tinggalkan selama yang anda mahukan. Semua rancangan berbayar mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 14 hari. Squarespace mempunyai empat rancangan harga mulai dari $ 12 hingga $ 40 sebulan (ditagih setiap tahun). Ia tidak’mempunyai rancangan percuma, tetapi semua rancangan berbayar mempunyai percubaan percuma 14 hari, tanpa butiran pembayaran diperlukan.

Memahami perbezaan antara Wix dan Squarespace penting dalam membantu anda menentukan pembangun laman web mana yang akan digunakan.

Anda Perlu Menggunakan Wix Jika…

Anda’seorang pemula, atau ingin cepat-cepat online. Dengan rancangan percuma, Wix adalah kaedah membina laman web yang murah dan bebas dari masalah, sementara pelbagai reka bentuk dan ciri memastikan laman web anda akan kelihatan profesional walaupun anda membuatnya dalam satu petang.

Anda Perlu Menggunakan Squarespace Sekiranya…

Anda’kembali kreatif dengan sedikit masa atau keyakinan teknikal. Ruang Squarespace’Reka bentuknya adalah yang terbaik dan ciri-cirinya sesuai untuk dipadankan. Akan memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri’tidak sesuai untuk pemula atau bagi sesiapa yang mahukan laman web yang cepat dan ringkas.

Siapa yang Kami Cadangkan Secara Keseluruhan?

Secara keseluruhan, kami mengesyorkan Wix over Squarespace. Terdapat tiga sebab utama Wix menjadi pilihan anda: ia’lebih mudah digunakan, memberi anda kebebasan yang lebih kreatif, dan menawarkan pilihan rancangan premium yang lebih luas daripada Squarespace. Pasti, Squarespace sangat sesuai untuk kreatif – tetapi Wix mempunyai sesuatu untuk semua orang.

Dengan Wix’sokongan hebat, pasaran aplikasi besar, dan SEO interaktif, di sana’Tidak ada yang menghentikan bahkan yang paling gementar dari teknofob dari melompat kaki pertama ke dunia pembinaan laman web.

Berita baiknya, anda tidak’Saya mesti membuat keputusan dengan segera. Wix mempunyai rancangan percuma, dan Squarespace mempunyai percubaan percuma 14 hari – tidak meminta anda sebarang maklumat pembayaran, jadi anda boleh mencuba dengan selamat sebelum membeli dengan tekanan sifar. Beri mereka berdua, bangun, dan kembali untuk memberitahu kami bagaimana anda meneruskannya!

Wix vs Squarespace: Soalan Lazim

Siapa yang mesti menggunakan Wix?

Wix adalah pembangun laman web serba terbaik. Ia’hebat untuk perniagaan kecil dan laman web peribadi, menawarkan pelbagai ciri dan alat luar biasa yang sesuai untuk semua kemampuan. Kami’Peribadi melihat pengguna Wix rata-rata sebagai usahawan baru atau individu yang berminat untuk menunjukkan kepada dunia pekerjaan mereka.

Siapa yang harus menggunakan Squarespace?

Squarespace dibina untuk industri kreatif. Tema boleh mengubah Joe rata-rata’laman web menjadi sesuatu yang akan difikirkan oleh rakan anda sebagai pereka web pro’s disatukan. Jurugambar, seniman dan pereka grafik semestinya ingin memanfaatkan Squarespace, sama ada mereka ingin mempamerkan karya mereka, atau menjual karya seni mereka.

Pembangun laman web mana yang lebih mudah digunakan: Wix atau Squarespace?

Wix adalah pemenang dari segi kemudahan penggunaan. Ini adalah pembangun laman web drag-and-drop yang murni dengan editor WYSIWYG (apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat). Squarespace isn’sukar untuk digunakan, tetapi Wix pasti mempunyai kelebihan dalam peraduan ini.

Bandingkan kemudahan penggunaan dan banyak lagi dalam tinjauan kami mengenai Pembina Laman Web Terbaik.

Yang mempunyai templat yang lebih baik: Wix atau Squarespace?

Squarespace mempunyai reka bentuk terbaik. Jika awak’dengan melihat nombor sahaja, Wix mempunyai lebih banyak templat yang ditawarkan daripada Squarespace, dengan lebih dari 500 reka bentuk templat. Tetapi walaupun mempunyai tawaran yang lebih kecil, Squarespace’templat lebih fleksibel, disesuaikan dan cantik – sesuai untuk setiap kreatif pemula!

Nilai untuk wang Apakah nilai Wix atau Squarespace lebih baik untuk wang?

Menurut kajian kami, Wix adalah nilai wang yang lebih baik daripada Squarespace. Anda boleh menggunakannya secara percuma selama yang anda mahukan, walaupun anda harus memasang iklan Wix di laman web anda. Yang mengatakan, untuk menyingkirkan ini, yang perlu anda lakukan ialah menaik taraf ke Wix’pelan bulanan termurah dengan harga $ 13 sebulan. Walaupun Squarespace mempunyai percubaan percuma, ia hanya berlangsung selama 14 hari, selepas itu anda’Saya perlu membayar sekurang-kurangnya $ 12 sebulan untuk mengekalkan laman web anda dengan mereka.

Pembangun laman web mana yang mempunyai sokongan pelanggan yang lebih baik?

Ia’adalah panggilan yang dekat dengan yang satu ini, tetapi Wix mengatasinya sekali lagi. Yang perlu anda ingat adalah bagaimana anda ingin disokong melalui perjalanan membina laman web anda: jika anda memerlukan sokongan melalui pangkalan pengetahuan, Wix’s sangat komprehensif, tetapi jika anda fikir anda lebih suka sembang langsung, Squarespace dapat menyediakan fungsi ini.

Mana yang lebih baik untuk SEO: Wix atau Squarespace?

Wix mendapat skor 5/5 yang kuat untuk SEO pada carta perbandingan kami, dengan Squarespace masuk pada 4/5. Di Google’Garis Panduan Webmaster, Wix disebutkan di sebelah WordPress sebagai mesra mesin pencari, jadi anda mempunyai jaminan dari yang terbaik bahawa laman Wix anda dapat menjadikannya peringkat.!

Hasil perbandingan kami berguna?

Pakar Pembina Laman Web bertujuan untuk memberi anda data yang jujur. Itu’mengapa kita menjalankan penyelidikan kita sendiri dan mendapatkan pandangan langsung dan peribadi. Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map