Cara Membuat Laman Web E-dagang WordPress

Jadi anda’mencari semula kedai dalam talian, dan anda’kembali ke WordPress untuk mewujudkannya. Kami memperolehnya – bagaimanapun, 30% laman web yang hidup sekarang ini dikuasakan oleh WordPress, dan dengan alasan yang baik. Ia’adalah platform yang kuat, berskala, dan terbaik dari semua itu’percuma!


Yang mengatakan, anda seharusnya’secara automatik menjangkau WordPress tanpa mempertimbangkan beberapa pilihan alternatif. WordPress adalah platform yang hebat, tetapi ia bukan’t untuk semua orang. Jika awak’hanya ingin menjual beberapa produk sebagai kesibukan, misalnya, menggunakan WordPress seperti menyewa bas dan bukannya menggunakan Uber; memakan masa, mahal, dan agak tidak perlu.

Sekiranya ini terdengar seperti anda, periksa perbandingan kami antara platform e-dagang dan pembangun laman web terbaik sekiranya anda’kembali mencari penyelesaian yang lebih mudah.

Jika awak’kembali berpegang pada WordPress, kemudian hebat – biarkan’Lihat bagaimana anda sebenarnya membina laman web e-dagang. Walaupun anda’sudah memasang WordPress, ikuti kami untuk tiga bahagian pertama.

Berikut adalah 9 langkah untuk melancarkan laman web e-dagang anda dengan WordPress:

1

Skor nama domain yang sempurna

Nama domain anda pada dasarnya adalah laman web anda’alamat unik. Ia’bahagian selepas ‘www.’ di URL anda. Kami adalah ‘websitebuilderexpert.com’, sebagai contoh.

Anda boleh membeli nama domain dari laman web seperti GoDaddy atau NameCheap. Jika awak’kembali bertuah, awak’Saya dapati yang anda mahukan adalah percuma, dan menjual pada kadar rendah standard ($ 10 – $ 20 / tahun). Jika awak’tidak begitu bernasib baik, nama domain impian anda mungkin tidak tersedia, atau tersedia melalui penjualan semula pada harga yang jauh lebih tinggi – kadang-kadang beberapa ratus atau bahkan ribuan dolar. Ini hanya untuk tahun pertama, walaupun nama domain yang paling mahal akan diperbaharui pada kadar standard ($ 10 – $ 20 / tahun) selepas itu.

Ia’umumnya idea yang baik untuk menjaga nama domain anda sedekat mungkin dengan nama jenama anda, dan menjadikannya pendek dan tidak dapat dilupakan.

Selamat mengetahui: .com adalah ‘terkuat’ dan pelanjutan domain yang paling popular (berakhir). Ia’adalah pilihan pintar untuk kedai dalam talian, kerana ini membuat anda terbuka untuk menjual di seluruh dunia. Pilih peluasan khusus negara (mis. .kita) dan anda berisiko mengehadkan potensi pengembangan anda lebih jauh lagi. Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • Memikirkan nama domain yang tidak dapat dilupakan dan relevan untuk laman web e-dagang anda
 • Menyemaknya’s ada
 • Membelinya, dan tetapkan peringatan untuk memperbaruinya tahun depan!

2

Daftar ke penyedia hosting

Baiklah, jadi anda’ada nama domain anda dalam beg – sekarang’masa untuk mencari penyedia hosting.

Setiap laman web memerlukan hosting. Ia’setara dengan menyewa tempat internet – pastikan anda memilih tambalan dengan banyak ruang untuk berkembang!

Ketika memilih penyedia hosting terbaik, dan juga jenis hosting yang sebenarnya anda perlukan, anda’Saya perlu memikirkan jenis kedai anda’membina semula.

Satu perkara yang akan kita katakan adalah langkau hosting bersama. Bila kamu’berkongsi pelayan dengan laman web lain, jika salah satu dari mereka diretas, laman web anda juga mudah dilanda. Bila kamu’berurusan dengan orang’butiran kad kredit, ini tidak perlu’bernilai risikonya.

Bluehost muncul teratas dalam penyelidikan kami untuk hosting WordPress. Berbanding dengan pembangun dan platform e-dagang, WordPress sedikit sukar untuk dikendalikan dan dikendalikan; awak’perlu memasang perisian, sebagai permulaan, kemudian terus mengetahui kemas kini dan keselamatan. Kami menilai Bluehost kerana mengautomasikan banyak ini untuk anda, sambil menawarkan hosting yang kukuh sendiri, dengan harga yang baik. Ia’adalah penyedia win-win yang berkaitan dengan WordPress.

Jika awak’baru bermula dengan beberapa produk, dapatkan rancangan hosting VPS asas. Hosting VPS menggunakan pelayan bersama, tetapi dibahagikan kepada beberapa mesin maya yang berasingan. Ini bermakna anda tidak’t mendapatkan ‘pertama kali dilayan dahulu’ pertempuran yang anda lakukan dengan hosting bersama, dan semuanya jauh lebih selamat. Bluehost’Pelan hosting VPS bermula pada $ 18.99 / bulan.

Apabila perniagaan anda berkembang dan anda mula menjual lebih banyak produk, anda dapat bergerak maju melalui Bluehost’rancangan VPS. Setelah mencapai tahap lalu lintas yang serius, naik taraf ke rancangan hosting khusus. Itu bermaksud keseluruhan sumber pelayan, hanya untuk laman web anda. Bluehost’rancangan hosting khusus bermula pada $ 79.99 / bulan.

Sekiranya anda menjual produk digital yang boleh dimuat turun, anda’Saya memerlukan banyak simpanan, jadi anda mungkin perlu mempertimbangkan rancangan hosting khusus dari luar.

Selamat mengetahui: Dengan hosting awan, anda dapat menyesuaikan rancangan anda sepenuhnya. Tambahkan lebih banyak storan jika anda mula menjual produk digital, atau dapatkan lebih banyak lebar jalur jika anda’menjalankan promosi dan mengharapkan banyak lalu lintas. Ia’seperti kontrak telefon bayar-sambil-pergi. Lihat maklumat penyedia hosting cloud terbaik kami untuk maklumat lebih lanjut. Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • Memikirkan jenis web hosting yang harus anda gunakan
 • Baca panduan kami untuk penyedia hosting web terbaik untuk WordPress
 • Mendaftar ke rancangan hosting

3

Pasang WordPress

Terdapat dua cara utama untuk memasang WordPress:

 1. ‘Satu klik’ pasang melalui papan pemuka hosting anda
 2. Muat turun WordPress secara manual, kemudian muat naik ke akaun hosting anda

‘Satu klik’ Pemasangan WordPress

Seperti yang anda jangkakan, pilihan pertama pastinya paling mudah, dan pilihan kita’d mengesyorkan. Bila kamu’memilih semula penyedia hosting, cari mereka yang menawarkan keuntungan ‘satu klik’ pemasangan – periksa penyedia dalam senarai hos WordPress terbaik kami untuk melihat pilihan yang terbaik.

Sekali anda’telah mendaftar dengan penyedia hosting yang menawarkan pemasangan seperti ini, pada dasarnya yang harus anda lakukan ialah masuk ke papan pemuka hosting anda dan tekan butang yang mengatakan ‘Pasang WordPress’. Di sini’panduan kami untuk memasang WordPress dengan Bluehost, dan anda’Prosesnya hampir sama dengan kebanyakan penyedia hosting.

Petua teratas! Sudahkah anda melihat panduan kami untuk pembangun laman web e-dagang terbaik? Sama ada awak’kita adalah penggerak sampingan atau menuju dominasi global, kita’telah merangkumi platform terbaik untuk keperluan anda. Bahagian terbaik? Semuanya’termasuk dalam satu bayaran bulanan yang kecil, jadi ada’s tidak perlu risau untuk mengatur hosting atau memuat turun perisian.

Pemasangan WordPress manual

Sekiranya penyedia hosting anda tidak’t menawarkan pemasangan WordPress satu klik, itu’adalah persoalan memuat turun WordPress ke komputer anda, kemudian memuat naiknya ke papan pemuka hosting anda. Ia’cukup mudah, ia’tidak begitu sebagai senang. Lihat panduan WordPress ini untuk memasang perisian sendiri.

Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • WordPress yang dipasang, sama ada secara manual atau melalui penyedia hosting anda

4

Pasang dan konfigurasikan WooCommerce

WooCommerce adalah pemalam yang paling popular untuk menambahkan fungsi e-dagang ke laman web anda. Ia mempunyai penilaian 4.6 / 5 dari lebih 3,000 pengguna, dan mempunyai lebih daripada 4 juta pemasangan aktif. Ia’adil untuk mengatakannya’cukup popular, dan itu’senang melihat sebabnya.

Sebagai permulaan, ia’percuma. Seperti WordPress itu sendiri, WooCommerce adalah platform sumber terbuka yang dibina oleh komuniti. Walaupun anda mungkin perlu membayar beberapa ‘sambungan’ (mis. kemampuan pelanggan membuat janji temu), anda boleh mengubah laman web anda menjadi kedai dalam talian tanpa mengeluarkan wang. Itu merangkumi:

 • Halaman produk
 • Troli dan daftar keluar
 • Pembayaran selamat
 • Pilihan penghantaran dan percetakan label
 • Pengiraan cukai automatik
 • Integrasi dengan Google Analytics, Facebook, MailChimp dll.

Kami’sangat berminat dengan WooCommerce, seperti yang anda lihat. Tetapi jika anda tidak’t suka WooCommerce dengan alasan apa pun, lihat pilihan alternatif WooCommerce teratas kami.

Namun, buat masa ini, kami’Saya akan menganggap bahawa’s apa yang anda’Saya akan menggunakan, dan memandu anda melalui proses memasangnya dan mengkonfigurasinya:

1. Pasang dan Aktifkan WooCommerce

Log masuk ke papan pemuka WordPress anda, dan pergi ke direktori pemalam dengan mengklik ‘Pasangkan’ pada menu sebelah kiri:

Direktori pemalam

Carian untuk ‘WooCommerce’ di bar carian, kemudian klik kelabu ‘Install sekarang’ butang.

Mencari WooCommerce dalam direktori tema

Selepas beberapa saat, butang ini akan bertukar menjadi biru yang berbunyi ‘Aktifkan’. Klik ini.

WooCommerce’wizard persediaan yang berguna akan terbuka untuk memandu anda sepanjang proses persediaan yang lain.

2. Tambahkan butiran perniagaan

Pertama, anda’Saya perlu mengisi perniagaan anda’ perinciannya, yang cukup jelas:

Menambah maklumat perniagaan ke WooCommerce

Pastikan anda memilih pilihan yang betul di bawah ‘Saya merancang untuk menjual produk fizikal dan digital’.

Selamat mengetahui: Produk digital biasanya seperti itu’boleh dimuat turun – fikirkan tema WordPress, kursus dalam talian, gambar stok dan lain-lain. Sebaliknya, kamera digital adalah produk fizikal.

3. Pilih pilihan pembayaran

Langkah seterusnya adalah memilih kaedah pembayaran anda’Saya akan terima melalui kedai anda.

Menyiapkan pembayaran WooCommerce

Oleh kerana Stripe dan PayPal adalah kedua-dua pilihan yang popular, kami’d cadangkan anda mengaktifkan kedua-duanya. Anda boleh menambahkan akaun anda di kemudian hari jika tidak’belum menyediakannya.

4. Sahkan pilihan penghantaran

Seterusnya, anda’Saya akan diminta untuk memilih harga penghantaran anda. WooCommerce akan mengenali kawasan anda’kini masuk, dan tetapkan ini sebagai utama anda ‘zon penghantaran’, dengan pilihan lain pada dasarnya adalah ‘selebihnya’:

Konfigurasikan pilihan penghantaran woocommerce

Anda boleh menetapkan harga tetap untuk setiap zon, menetapkan penghantaran sebagai percuma, atau bergabung dengan pembawa tertentu (termasuk UPS) untuk mendapatkannya ‘hidup’ kadar penghantaran.

5. Pilih pemalam / tema pelengkap

Peringkat seterusnya adalah menentukan yang mana ‘disyorkan’ pemalam untuk meneruskan ke kedai anda, dan sama ada anda mahu memilih WooCommerce’tema sendiri.

Pilih pemalam WooCommerce tambahan

Ia’Sangat mudah untuk menambahkannya di kemudian hari, jadi jangan’Rasanya anda harus komited pada apa sahaja sekarang. Kami’Kami akan membahas plugin dan tema yang disyorkan sedikit kemudian dalam artikel, jadi jangan ragu ‘nyahpilih’ ini buat masa ini, kecuali anda’pasti anda memerlukannya.

6. Aktifkan Jetpack

Pada langkah konfigurasi terakhir, anda’Saya akan diminta untuk mengaktifkan Jetpack.

Dayakan Jetpack

Ini akan membolehkan penyediaan pembayaran dan mengotomatisasi cukai untuk anda di kemudian hari. Pukul ‘Teruskan dengan Jetpack’…

…dan itu’konfigurasi asas anda disusun! Sekarang, ia’masa untuk menambah produk anda.

Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • Menemui WooCommerce di direktori tema WordPress, memasangnya dan mengaktifkannya
 • Menambah butiran perniagaan utama anda
 • Pilihan penghantaran dan pembayaran yang dipilih – ingat, anda boleh mengubahnya kemudian!

5

Pilih tema

Anda ‘tema’ akan bertindak sebagai reka bentuk asas untuk semua kandungan web anda. Keindahan WordPress adalah bahawa laman web anda dapat disesuaikan sepenuhnya – dengan mengedit atau menambahkan kod HTML laman web anda, anda dapat dengan mudah memperoleh sesuatu yang tidak seperti reka bentuk asal.

Yang mengatakan, melainkan anda’adalah pro pengekodan dan akan menikmati peluang untuk penyesuaian lengkap, masuk akal untuk memilih tema yang terlihat sedekat mungkin dengan produk siap yang anda inginkan.

Dengan kata lain, pilih tema yang anda sukai, dan itu akan berfungsi dengan baik untuk laman web e-dagang anda – walaupun itu bermaksud percetakan templat premium dari laman web pihak ketiga. Ia’Akan menjimatkan kerumitan dalam jangka masa panjang!

Laman web pihak ketiga yang popular untuk membeli tema termasuk ThemeForest (pilihan besar) dan Tema Elegant (pilihan yang lebih kecil, disusun), tetapi ada’terdapat banyak laman web hebat di luar sana.

Sekali anda’sudah mendapat sejumlah produk yang siap sedia’masa untuk beralih ke perkara yang lebih menyeronokkan – memilih tema!

Anda boleh mendapatkan pilihan tema WordPress percuma di direktori tema, yang dapat anda akses melalui papan pemuka anda:

 1. Log masuk ke papan pemuka WordPress anda.
 2. Arahkan ke atas ‘Penampilan’, kemudian klik ‘Tema’. Ini akan membawa anda ke papan pemuka tema.
 3. Klik butang di atas tema yang tertulis ‘Tambah baru’, kemudian semak tema di bawah ‘Yang diketengahkan’, ‘Popular’ dll, atau gunakan bar carian untuk mencari industri tertentu.
 4. Tunjukkan beberapa tema untuk mencari tema yang anda suka, kemudian tekan ‘Pasang’ di bawah tema untuk memuat turunnya.
 5. Selepas beberapa minit, butang akan muncul di bawah tema yang berbunyi ‘Aktifkan’. Klik ini, dan temanya adalah milik anda!

Untuk memasang tema premium di laman web anda:

 1. Muat turun fail .zip dari tema baru anda.
 2. Log masuk ke Papan Pemuka WordPress anda.
 3. Arahkan ke atas ‘Penampilan’, kemudian klik ‘Tema’. Ini akan membawa anda ke papan pemuka tema.
 4. Klik butang di atas tema yang tertulis ‘Tambah baru’. Ini akan membawa anda ke papan pemuka tema WordPress.
 5. Klik butang biru di bahagian atas yang tertera ‘Muat naik Tema’.
 6. Anda’Kemudian akan diminta untuk memilih fail .zip dari komputer anda. Pilih fail tema baru anda.
 7. Anda’Kemudian saya akan melihat mesej kejayaan, dengan pautan untuk mengaktifkan tema anda. Dan itu’itu, awak’bersedia untuk pergi!

Petua teratas: WooCommerce juga mempunyai tema tersendiri – Storefront – yang, seperti anda’saya harapkan, berfungsi dengan lancar dengan WooCommerce, dan kelihatan cantik juga.

Yang mengatakan, kerana sesiapa sahaja secara teorinya dapat membina templat dan memaparkannya di internet, ia’Penting untuk anda menilai sejauh mana seseorang yang boleh dipercayai sebelum mengambil risiko. Pilih tema yang tidak dibuat dengan baik, dan anda boleh membiarkan diri anda terdedah kepada penggodam. Dan jangan’tak lupa ‘demo’ masing-masing untuk mengetahui bagaimana laman web kehidupan sebenar anda.

Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • Melayari tema percuma dan premium
 • Menemui reka bentuk yang anda suka, dan mencubanya dengan menggunakan ‘demo’ fungsi
 • Meninjau ulasan untuk memastikannya’s dipercayai
 • Memasang tema (kaedah yang berbeza untuk tema dalam direktori dan kaedah yang dibeli dari laman web pihak ketiga – lihat langkah di atas)

6

Tambah produk

Sekali anda’telah memasang Jetpack – peringkat terakhir konfigurasi WooCommerce awal anda – anda’Saya akan melihat skrin yang mengundang anda untuk menambahkan produk pertama anda.

Akhir konfigurasi WooCommerce

Jika awak’belum bersedia untuk memuat naik, itu’baiklah. Apabila anda kembali ke papan pemuka anda, pergi ke ‘Produk’ di sebelah kiri, kemudian ‘Tambah baru’:

Menambah produk baru ke WooCommerce

Untuk setiap produk yang anda muat naik, anda’Saya memerlukan perkara berikut:

 1. Nama Produk – cth. Pot Tanaman Simen Kelabu Pucat
 2. Harga – mis. $ 12.95
 3. Gambar produk utama – ini mestilah gambaran keseluruhan produk, dari depan
 4. Imej produk tambahan (pilihan, tetapi disyorkan) – sertakan gambar dari seberapa banyak sudut yang berbeza dan tambahkan perincian yang lebih terperinci
 5. Penerangan produk (panjang) – cth. ‘Suntikan sebilangan sejuk Scandinavia ke rumah anda dengan penanam simen sederhana ini. Mempunyai lubang saliran dan dilengkapi dengan piring kecil yang sepadan, sehingga kilang anda menang’jangan terlalu banyak menyiram. Tinggi: 15cm. Diameter: 8cm.’
 6. Penerangan produk pendek – cth. ‘Penanam simen sederhana dengan lubang saliran dan dulang yang sepadan.’
 7. Kategori Produk (jika anda mempunyai lebih daripada satu) – mis. Pot Tanaman

Menambah produk dengan WooCommerce

Cara anda menambahkan produk ke laman web anda bergantung pada jenis produk anda’menambah lagi. Terdapat enam jenis utama:

 1. Ringkas
 2. Secara berkumpulan
 3. Luaran / Gabungan
 4. Pembolehubah
 5. Boleh dimuat turun
 6. Maya

WooCommerce mempunyai panduan terperinci yang sangat baik yang menerangkan maksud setiap jenis produk, dan cara memuat naik setiap jenis.

Buat masa ini, kami’Akan sesuai dengan contoh periuk tanaman kami. Ini adalah satu produk sederhana (periuk yang dimaksudkan tidak’t mempunyai ukuran atau warna alternatif – jika memang ada, itu akan menjadi produk berubah-ubah).

Menambah produk di WooCommerce pt 2Menambah produk pada contoh WooCommerce

Di sini, anda dapat melihat bagaimana kami’telah mengisi skrin ini dengan semua maklumat yang kami sertakan di atas. Perhatikan bagaimana kita’telah menambahkan produk ini ke kategori ‘Tanam pasu’ di sebelah kanan. Kami hanya mengklik ‘+Tambahkan kategori baru’ yang digarisbawahi di sebelah kanan, namakan kategori baru kami dan pilih, kemudian tidak dipilih ‘Tidak dikategorikan’. Sekiranya kita mempunyai lebih banyak gambar pot tanaman kita yang indah, mereka akan masuk ke dalam ‘Galeri produk’ bahagian di bawah gambar utama.

Sekali anda’anda telah menambah maklumat penting ini, anda’Saya perlu mengklik semua tab di tengah untuk menambahkan semua butiran khusus produk anda. Di sini’gambaran ringkas mengenai apa’diliputi dalam setiap tab bahagian data produk:

 1. Am – ini adalah tab yang kita’masuk sekarang, dan merangkumi harga dan cukai
 2. Persediaan – tempat untuk menambah SKU dll jika anda ingin dapat menjejaki inventori anda
 3. penghantaran – dimensi produk dan kos penghantaran
 4. Produk terpaut – kemas kini kemudian dengan produk pelengkap untuk dijual
 5. Atribut – jika anda mempunyai produk yang berubah-ubah (misalnya dengan pilihan ukuran atau warna yang berbeza), maka ini adalah tempat untuk menambahkan versi yang berbeza

Sekali anda’gembira dengan produk anda, tekan biru ‘Menerbitkan’ butang ke arah atas di sebelah kanan.

Untuk melihat produk yang anda terbitkan, pergi ke ‘Semua produk’ dalam menu di sebelah kanan, dan mereka’Akan kelihatan seperti ini:

'Semua produk' WooCommerce Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • Menulis tajuk, keterangan panjang, dan penerangan ringkas untuk setiap produk yang ingin anda muat naik
 • Diambil gambar produk
 • Memuat naik produk ke papan pemuka WordPress anda
 • Produk tersusun mengikut kategori

7

Pasang pemalam tambahan

Di samping WooCommerce, berikut adalah empat pemalam yang kami nilaikan untuk kedai dalam talian:

1. Yoast untuk panduan SEO

Memiliki kedai dalam talian terbaik di dunia dimenangi’maksudnya adalah perkara yang tidak dapat dijumpai oleh sesiapa! Masukkan, Yoast SEO – plugin berguna yang akan membantu anda menaikkan kedudukan mesin pencari, memberi anda peluang terbaik untuk mendapatkan tempat di halaman satu. SEO bermaksud pengoptimuman enjin carian; ia’semua tentang membuat perubahan kecil pada laman web anda untuk membantu mesin pencari ‘membaca’ dan ‘faham’ kandungan anda lebih baik, dan ‘utamakan’ ia juga sebagai hasilnya.

2. Securi untuk keselamatan

Bila kamu’berkaitan dengan pembayaran kad di laman web anda, kepentingan keselamatannya jauh lebih tinggi. Walaupun terdapat plugin keselamatan percuma (seperti Wordfence), kami fikir ini adalah kawasan yang’bernilai menghabiskan sedikit tambahan. Pelan Securi bermula pada $ 199 / tahun, dan anda’Saya perlu memasang plugin percuma dari direktori WordPress untuk mengaktifkannya.

3. Ulasan Tapak untuk ulasan

Telah terbukti secara konsisten bahawa bukti sosial adalah salah satu faktor yang paling penting untuk membuat pengguna mengambil tindakan yang diinginkan – dalam kes ini, ini bermaksud membeli produk anda. Memasang Ulasan Laman akan membolehkan pelanggan meninggalkan ulasan di laman web anda.

Menambah pemalam ke laman web anda sangat mudah:

 1. Log masuk ke papan pemuka WordPress anda.
 2. Kepala ke ‘Pemalam’, kemudian ‘Tambah baru’.
 3. Gunakan bar carian di sebelah kanan atas untuk mencari pemalam tertentu, atau ciri umum anda’mencari semula.
 4. Sekali anda’anda telah menjumpai yang anda sukai, lihat ulasan dan penilaiannya untuk memastikannya boleh dipercayai.
 5. Sekali anda’gembira dengan pilihan anda, tekan ‘Install sekarang’ butang.
 6. Setelah WordPress selesai memuat turun pemalam, anda’Saya akan mendapat mesej penyelesaian, dan diminta untuk mengklik ‘Aktifkan Pemalam’.
 7. Seterusnya, menuju ke tetapan untuk mengkonfigurasi pemalam anda – masing-masing akan mempunyai proses yang berbeza untuk ini, tetapi harus mempunyai arahan dalam keterangan pemalam.

Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • Memikirkan apa-apa tambahan yang anda perlukan untuk laman web anda
 • Menjumpai pemalam yang sesuai untuk menambahkan fungsi ini
 • Meninjau ulasan untuk memastikannya’boleh dipercayai, sebelum memasang

8

Tambahkan kandungan yang menukar

Sekarang ia’masa untuk menyesuaikan salinan pada halaman utama anda. Cari halaman utama ini dengan menuju ke ‘Halaman’, kemudian ‘Semua Halaman’.

Kami’telah menulis keseluruhan panduan untuk menulis di web, penuh dengan nasihat daripada pakar copywriting – pastikan anda membacanya!

Buat masa ini, kami’Saya akan melihat beberapa jenis kandungan tertentu. Kuku semua elemen di bawah, dan anda’Saya akan melancarkan kedai e-dagang yang berjaya:

1. Mikrokopi

‘Mikrokopi’, kadang-kadang disebut sebagai ‘Salinan UX’, merujuk kepada sedikit salinan navigasi di laman web anda, serta mesej ralat dan ‘seruan untuk bertindak’ (CTA).

Kata demi kata, ini adalah salinan terpenting di laman web anda. Ini membimbing pengguna melalui laman web anda, dan meyakinkan / memujuk mereka pada perkara penting (seperti ketika mereka’akan berpisah dengan wang mereka).

Luangkan masa anda untuk menulis ini dengan berhati-hati. Fikirkan tentang pengguna anda’mindset pada setiap peringkat perjalanan mereka melalui laman web. Contohnya, di laman utama, mungkin lebih sesuai jika ada butang yang mengarah ke ucapan produk anda ‘Dapatkan maklumat lebih lanjut’, atau ‘Cari’. Sesuatu yang lebih memaksa, seperti ‘Beli sekarang’, mungkin sangat menarik – pada peringkat ini, pengguna anda berminat untuk mengetahui tentang jenama anda, tetapi mungkin tidak bersedia untuk membeli.

2. Penerangan produk

Ini harus pendek, tetapi bermanfaat – dan seperti namanya, deskriptif. Fikirkan semua yang anda’d ingin tahu semasa membeli produk itu untuk diri sendiri, terutamanya perkara yang timbul’jelas dari gambar produk. Gunakan titik peluru untuk memisahkan maklumat, dan memastikan pemformatan dan maklumat tetap konsisten di semua produk.

3. Gambar produk

Kualiti gambar produk anda benar-benar dapat membuat atau merosakkan laman web anda. Gunakan kamera berkualiti dan latar belakang yang sederhana untuk hasil terbaik. Peraturan umum adalah, ‘semakin banyak gambar produk, semakin baik’. Seperti keterangannya, pastikan gambar produk anda tetap konsisten untuk laman web yang kelihatan cantik.

Petua teratas! Pastikan memampatkan gambar anda dengan alat seperti TinyPNG atau Kraken. Ini akan mengurangkan ukuran fail tanpa menjejaskan kualiti gambar, membantu menjaga laman web anda secepat mungkin.

4. Dasar Privasi

Komponen penting dari mana-mana laman web, WordPress sebenarnya akan meminta anda memilih halaman dasar privasi sebelum meletakkan laman web anda kepada umum. Nasib baik di sana’templat yang berguna untuk anda ikuti.

Cukup menuju ke ‘Tetapan’, kemudian ‘Privasi’, kemudian klik ‘Lihat panduan kami’. Sekali itu’ditulis, pilih halaman yang betul dari menu lungsur di bawahnya.

Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • Memperibadikan kandungan laman web anda, termasuk halaman kereta dan halaman utama
 • CTA persuasif yang dibuat dengan teliti dan salinan navigasi yang berguna
 • Menulis dan memuat naik halaman dasar privasi

9

Jadikan laman web anda umum

Sekali anda’pada dasarnya senang dengan cara laman web anda berfungsi (ingat anda selalu boleh ‘Pratonton’ halaman untuk melihat bagaimana mereka’d lihat secara langsung), itu’masa untuk menjadikannya umum.

Ini adalah bahagian yang mudah!

Pergi ke ‘Tetapan’, kemudian ‘Privasi’. Sekali anda’anda telah memuat naik polisi privasi anda, anda akan melihat pilihan untuk membalikkan laman web anda ‘Awam’.

Sebelum beralih ke langkah seterusnya, pastikan anda’ve:

 • Jadikan laman web anda umum, jadi orang boleh mula membeli-belah!

Cara Membuat Laman Web E-dagang WordPress: Ringkasan

Dan di sana anda memilikinya! 9 langkah untuk berjaya melancarkan laman web e-dagang. Biarkan’s recap mereka terakhir kali:

 1. Skor nama domain yang sempurna
 2. Daftar ke penyedia hosting
 3. Pasang WordPress
 4. Pasang dan konfigurasikan WooCommerce
 5. Tambah produk
 6. Pilih tema
 7. Pasang pemalam tambahan
 8. Tambahkan kandungan yang menukar
 9. Jadikan laman web anda umum

Kami’bertujuan menjadikan panduan ini sesederhana mungkin, tetapi kenyataannya adalah bahawa WordPress sangat sesuai untuk mereka yang berpengalaman dalam bidang teknologi. Sekiranya (seperti banyak!) Anda mahu’Jangan letakkan diri anda dalam kurungan itu, jangan risau – pembangun laman web e-dagang direka untuk menjadi senang sesiapa untuk digunakan, dan harga bermula hanya $ 15 / bulan. Lihat ulasan pembangun laman web e-niaga kami atau jadual perbandingan untuk mengetahui lebih lanjut.

Kami’d suka mengetahui bagaimana anda membina gedung e-dagang, sama ada dengan WordPress atau pembangun laman web. Tinggalkan komen di bawah, atau hantarkan e-mel kepada kami di .

Untuk lebih banyak nasihat mengenai membina kedai e-dagang dengan WordPress, lihat:

 • Panduan lengkap kami mengenai Cara Harga Produk
 • Semua nasihat kami untuk Merangka Laman Web anda
 • Beberapa Petua Teratas kami untuk Pemula WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map