Kvadratni prostor vs WordPress | 5 razlik, ki jih morate vedeti


Tu je 5 elementov, ki jih morate upoštevati pri ocenjevanju Squarespace vs WordPress:

Kvadratni prostor

WordPress

Obiščite prostor Squarespace Obiščite WordPress Najboljša izbira Na vrh
Izbira kvadratnega prostora Najboljši izbira kvadrata


Kvadratni prostor

Skupna ocena

8.6 od 10

WordPress

Skupna ocena

7.4 od 10

Povzetek

Kvadratni prostor:

Squarespace je ustvarjalec spletnih strani, zasnovan tako, da ustvarjalcem pomaga pri iskanju svojih idej v spletu. Squarespace ponuja široko paleto visokokakovostnih modelov šablon do velike zbirke močnih funkcij, ki ponuja celoten paket za hitro in enostavno ustvarjanje elegantnega, profesionalnega in elegantnega spletnega mesta. S pristopom k izdelavi spletnih strani povleci in spusti, je veliko bolj dostopen kot WordPress, brezplačna preizkusna različica pa vam omogoča, da se prepričate, ali je pravi za vas.

WordPress:

WordPress je izjemno priljubljeno orodje za gradnjo spletnih strani. To je odprtokodna platforma, kar pomeni, da imate popolno svobodo urejanja kode svojega spletnega mesta, kar vam omogoča, da ustvarite spletno mesto, ki je povsem vaše. Tone WordPress vtičnikov, ki so na voljo na trgu, vam omogočajo, da na svojo stran dodate dodatno funkcionalnost. Če želite kar najbolje izkoristiti WordPress, potrebujete določeno tehnično zaupanje, zaradi česar je neprimeren za začetnike.

Preberi več

Prilagodljivost

Kvadratni prostor:

Squarespace ni odprtokodni graditelj spletnih strani, zato so pri ustvarjanju orodij odgovorni le njihovi lastni razvijalci.

To pomeni, da vsa njihova orodja za izdelavo spletnih strani gradi enaka ekipa, ki zagotavlja, da nobeno od orodij ne bo med seboj v nasprotju in je kakovostno.

Vsa orodja, ki jih ponuja Squarespace, so skrbno nadzorovana, nadzorovana in testirana v njihovem lastnem operativnem okolju, zato vam ne bo treba skrbeti, da nekatere funkcije ne delujejo, konflikti z vašim spletnim mestom ali celo razbijanje / zrušitev vašega spletnega mesta.

To pa pomeni, da ne boste mogli enostavno integrirati orodij, ki niso v kvadraturi (čeprav to do določene mere resnično ne bo nemogoče).

Če se pojavijo kakršne koli težave, ima Squarespace namensko 24-urno skupino za podporo, ki jih bo odpravila za vas (več podrobnosti spodaj).

WordPress:

WordPress je odprtokodna platforma, tako da lahko prilagodite svoje spletno mesto, če želite – pod pogojem, da ste sposoben koder (ali če delate z močnim koderjem).

Obstaja na tisoče brezplačnih vtičnikov, s katerimi lahko dodate več funkcij na svoje WordPress spletno mesto. Niso pa vsi vtičniki dobro izdelani in vas lahko izpostavijo nevarnostim za varnost ali pa lahko pridejo v navzkrižje z / zlomijo vaše spletno mesto.

Razvijalci brezplačnih vtičnikov vam lahko pomagajo ali ne, če se pojavijo težave. Nakup premijskih vtičnikov vam daje pravico do podpore, vendar to ne pomeni, da bodo odpravili vsa vprašanja za vas, saj lahko konflikt povzročijo drugi vtičniki (kar je zunaj nadzora razvijalcev premijskih vtičnikov).

Tam so res dobri vtičniki WordPress, vendar bodite previdni in jih pred uporabo temeljito preizkusite na svojem spletnem mestu, saj lahko negativno vplivajo na delovanje vašega spletnega mesta.

Preberi več

Enostavnost uporabe

Kvadratni prostor:

Squarespace je v primerjavi z WordPress veliko lažji za uporabo graditelja spletnih mest & spusti graditelja spletnih mest, tako da lahko vsebino postavite skoraj kamor koli želite, ne da bi se dotaknili vrstice kode.

Kvadratni prostor je idealen za ljudi, ki ne vedo tehnic, nimajo zanimanja za učne kode ali preprosto nimajo sredstev (čas & denar) za obravnavo kod ali gradnjo zelo prilagojenih spletnih mest.

Ponuja vam tudi obsežno knjižnico uporabniških priročnikov (video & besedilne forme), zato postati dober pri izdelavi spletnih mest s Squarespaceom ni preveč zahtevno.

Toda ne zavajajte se, da samo začetniki uporabljajo Squarespace, saj to platformo uporabljajo vsi nivoji lastnikov spletnih strani (vključno z zelo naprednimi uporabniki ali velikimi organizacijami).

WordPress:

Krivulja učenja uporabe WordPressa je veliko bolj strma kot učenje uporabe Squarespacea.

WordPress ni vleka & spustite ustvarjalca spletnega mesta, tako da, če želite spremeniti postavitev strani (na primer vstaviti diaprojekcijo v zgornjem desnem kotu ali premakniti del vsebine na točno mesto), boste morali spremeniti kode predloge, da to storite ( ali najemite sposobnega razvijalca, ki vam bo pomagal pri tem).

Čeprav je WordPress zelo zmogljiva platforma, da jo boste lahko učinkovito uporabljali, boste neizogibno morali spremeniti nekatere kode, da dosežete želeno.

Če poznate kodo ali delate z dobrim kodirnikom, lahko WordPress zagotovo ponudi veliko bolj prilagojeno spletno mesto kot Squarespace.

Preberi več

Uporabniška podpora

Kvadratni prostor:

Squarespace vam ponuja 24-urno ekipo za podporo, ki bo odgovorila na vaša vprašanja, če jih imate.

Ponujajo 24/7 e-poštno podporo (na katero se odzovejo v roku 1 ure), navodila za uporabnike (video & besedilo), klepet v živo (ponedeljek – petek, med 3. in 20. uro po EST), pa tudi podpora forumu.

Kot že omenjeno, ker vsa orodja Squarespace gradijo sami, bodo lahko prevzeli lastništvo nad težavami in jih reševali (namesto da bi to odgovornost prelagali na druge razvijalce).

Ker imajo za vas posebno ekipo za podporo, na vsa vprašanja odgovarjate, in ni pomembno, kolikokrat so ista vprašanja prej postavljali drugi (za razliko od foruma WordPress).

WordPress:

WordPress ima obsežen forum, ki vključuje milijone objav, kjer ljudje v iskanju odgovorov postavljajo vprašanja.

Odgovarja se na veliko vprašanj, na veliko pa tudi odgovorov. Tudi samo zato, ker na vprašanja odgovarjajo, še ne pomeni, da jih rešujemo učinkovito ali pa sploh ne. Pridobivanje vprašanj lahko traja tudi nekaj dni.

Izziv je posledica obsega vprašanj, o čemer smo že razpravljali. Če postavite vprašanje, ga bomo morda ignorirali, kot smo ga že vprašali v preteklosti. Zato boste morda morali preiskati številne objave na forumu, da bi našli kakšen odgovor na svoje vprašanje.

Kot že omenjeno, res nihče "dolguje" odgovorite, razen če ga plačate. Glede na to, da je WordPress.org in veliko njegovih vtičnikov brezplačno za uporabo, je lahko odgovor na nekoga težko (razen če najamete dobrega razvijalca WordPressa, ki vam bo pomagal).

Preberi več

Tekoče vzdrževanje

Kvadratni prostor:

Kot že omenjeno, je Squarespace a "zaprto" sistem, tako da upravljajo z vsemi posodobitvami uspešnosti in varnosti.

Ni vam treba klikniti nobenih gumbov za posodobitev ali skrbeti za morebitne konflikte. Vse posodobitve preveri ekipa Squarespace in jih samodejno razporedi na vaše spletno mesto.

Če vam vse to uspe, vam sprosti čas, da se osredotočite na druge stvari, ki so vam bolj pomembne.

WordPress:

WordPress nenehno posodablja svojo platformo za odpravljanje napak in izboljšanje varnosti. Ko so posodobitve, vas bo nadzorna plošča WordPress opozorila in preprosto morate klikniti gumb za posodobitev, da posodobite svojo različico WordPress.

To je enostaven del. Izziv je, da bo treba ob posodobitvi programa WordPress posodobiti tudi vašo temo in vtičnike.

Medtem ko se bo tudi veliko ustvarjalcev tem in vtičnikov posodobilo, da bodo zagotovili sprejem najnovejših posodobitev programa WordPress, veliko ne bo (še posebej za brezplačne teme) & vtičniki). Tako to potencialno izpostavlja vaše spletno mesto uporabnikom, uspešnosti ali varnostnim težavam.

Torej lahko tekoča vzdrževalna dela, še posebej, če nimate osebe / ekipe, ki bi se ukvarjala z upravljanjem vašega spletnega mesta, dodatno breme za vas.

Preberi več

Cenitev & Finančne obveznosti v teku

Kvadratni prostor:

Squarespace vam ponuja 4 cenovne pakete (osebni 12 USD / mesec, posel 18 USD / mesec, osnovna trgovina 26 USD / mesec, napredna trgovina 40 USD / mesec). Višji kot je načrt, več orodij dobite.

Mesečni načrti vključujejo povlek & spustite vmesnik za gradnjo spletnih mest (kodiranje ni potrebno), predloge za oblikovalce, ki jih lahko izbirate, storitve gostovanja in namensko podporno ekipo.

To je skoraj storitev “vse na enem mestu”, pri kateri plačujete mesečno pristojbino za popoln servisni paket, ne da bi morali skupaj sestaviti koščke in kose, kot bi jih morali pri WordPressu.

Če se prijavite na letni načrt, vam Squarespace prvo leto dodeli brezplačno domeno (vrednost 10 do 15 USD).

Tekoči stroški uporabe Squarespace se lahko gibljejo med 144 USD (Osebni načrt) do 480 USD na leto (Napredni načrt trgovine). Vendar imamo ekskluzivno kodo za popust Squarespace, ki vam bo prihranila 10% pri ceni katerega koli načrta, s čimer bodo letni stroški precej cenejši.

Če ne potrebujete napredne trgovine za e-trgovino, boste najverjetneje morali uporabljati samo osebne ali poslovne načrte. Torej bo cena na leto ponavadi od 144 do 216 dolarjev.

Rekel bi, da samo 24/7 namenska podpora (z enournim časom odziva po e-pošti & klepet v živo), poleg tega, da imate vso tehnologijo, ki vam je omogočila sprostitev časa, je že dobro vredno mesečnih načrtov (pridobitev dobre pomoči po internetu je danes težko in redko).

WordPress:

Pri WordPress.org boste morali poiskati lastne storitve gostovanja, ki lahko stanejo približno 7 USD na mesec (kar je zelo splošno, saj se razpon res razlikuje glede na kakovost ponudnika storitev gostovanja. Tu je posebna cena od Bluehosta).

Če kupite vrhunsko temo, vas to lahko stane od 30 do 80 dolarjev na temo (odvisno od tega, kako ugleden je razvijalec teme).

Medtem ko je veliko vtičnikov brezplačnih, se nekateri plačajo tudi (od 15 do 50 USD za vtičnik), odvisno od tega, kaj potrebujete in če želite podporo (kot je omenjeno zgoraj).

Kupiti boste morali tudi svoje ime domene (10 do 15 USD na leto).

Začetna naložba se lahko giblje od 139 do 200 USD, odvisno od tega, koliko premium vtičnikov poberete.

Če najamete razvijalca, ki vam bo pomagal pri izdelavi spletnega mesta, spremembah ali odpravljanju napak, se bodo stroški stalno povečali in so lahko izziv za proračun.

Ne pozabite, da je krivulja učenja učinkovite uporabe WordPressa tudi precej visoka. Torej bi morali upoštevati tudi stroške svojega lastnega časa (to je a "skriti stroški").

Preberi več

Zaključek

Kvadratni prostor: Preprostejša uporaba (koda ni treba vedeti), manj vzdrževanja in nižji stroški ter dolgoročne obveznosti na dolgi rok. Stroški so zelo predvidljivi in ​​dobite namensko podporo 24/7.

WordPress: Več fleksibilnosti in prilagodljivosti (če poznate kodo). Toda višje vzdrževanje, višja krivulja učenja in najverjetneje večja finančna zaveza na dolgi rok. Stroški so manj predvidljivi, odvisno od tega, ali morate najeti koder, ki vam bo pomagal (brez namenske podpore), pogostosti najema in kakovosti / kalibra koderja.

Preberi več

Pregled

8.6 od 10

Obiščite Squarespace
Oglejte si naš pregled v kvadratu

7.4 od 10

Obiščite WordPress
Oglejte si našo skupno oceno WordPress ocene Kaj je to?

Naše splošne ocene temeljijo na povprečni oceni vseh ocen skupaj.

Zakaj je to pomembno?

Naši rezultati vam omogočajo vpogled v to, katere storitve vam ponujajo najboljše lastnosti, vrednost in več.

Primerjava kvadratkovnega prostora 4.3 / 5 wordpress 3.7 / 5 Zapri

Glede na druge graditelje spletnih strani?

Oglejte si naše Primerjava grafikona spletnega mesta, ali izvedite brezplačni kviz da vidite, kateri oblikovalec spletnih strani ustreza vašim potrebam.

Morda vam bo koristno pogledati tudi, kaj mislimo, da so ti Najboljši graditelji spletnih strani in naši razlogi zakaj.

Razmišljate o prodaji na spletu, vendar niste prepričani, katerega graditelja izbrati? Preberite naš članek o Najboljše platforme za e-trgovino za lažjo odločitev.

Oglejte si tudi naše Primerjalna tabela graditeljev spletnih strani za podrobnejše razlike

Niste prepričani, kateri graditelj spletnih mest vam najbolj ustreza? Poskusite naše Ujemanje spletnega mesta za kviz

Ta vodnik je bil koristen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me