3dcart vs Shopify: Mismatch eller Fair Game?

3dcart vs shopify presenterad bildDe bästa e-handelsplattformarna gör mer än bara sälja dina produkter – de gör att bygga din onlinebutik lätt, rolig och prisvärd. Och när det gäller 3dcart vs Shopify, gör en av dem det så mycket bättre.


Shopify är vår högst rankade webbhandlare för e-handel. Varför? Eftersom, precis som alla bra plattformar, gör det mer än bara utmärkta försäljningsverktyg.

Det erbjuder strålande kundsupport, tillgång till massor av appar, fantastiska teman och representerar stort värde för pengarna.

Vi vet dock att varje onlinebutik är annorlunda. Medan Shopify passar nästan alla företag, så är det’är inte för alla. Så vi’vi slog den mot 3dcart för att se hur de jämför.

3dcart har ett riktigt starkt lagersystem, några praktiska försäljningsfunktioner, och det’är relativt billigt. Den har dock en huvudgrop: den’är ganska svårt att använda.

Sammantaget tror vi 3dcart är för användare som letar efter en prisvärd, kraftfull backend, som inte’tänk på tillfälliga tekniska utmaningar.

Med det sagt, vi vet det’är en utmaning att välja rätt webbplatsbyggare för din online-verksamhet. Den där’varför vi’Vi har inte bara testat varje plattform själva utan bad människor precis som du att prova dem också.

Genom att kombinera resultaten från vår expertforskning och användartestning får vi de mest rättvisa och exakta resultaten. Och resultaten är här…

3dcart och Shopify: För- och nackdelar

Proffs för 3dcart:

 • Fantastisk inventering
 • SEO-uppmaningar
 • 1 000+ tillgängliga appar

3dcart-nackdelar:

 • Svårt att använda
 • Ingen mobilapp
 • Minst sannolikt att rekommenderas

Shopify proffs:

 • Bäst rankade e-handelsplattform
 • 24/7 kundvård
 • Sälj över flera kanaler

Shopify nackdelar:

 • Kostnader läggs till med appar
 • Transaktionsavgifter på externa betalningsmetoder
 • Behöver du omformatera teman om du byter

3dcart eller Shopify: Vilket är lättast att använda?

E-handel plattformar finns för att hjälpa dig att sälja online först och främst. Gör det dock enkelt? Med andra ord, har UX (användarupplevelse) gått förlorad i den stora lådan med försäljningsverktyg?

3dcart gör det inte enkelt att bygga en butik. Det fick 3/5 i vår testning och placerade sjunde för användarvänlighet. Ja, det ger en fin, stor inventering, men det’är bara för svårt att faktiskt använda.

Varför så svårt, då? Våra deltagare gjorde det inte’t som de inkonsekventa teckensnitten och färgschemat, där’s nr ‘ångra’ -knappen, och det gör det inte’t ger alla kortkommandon. Kort sagt, det’är inte strömlinjeformade.

En användare hade detta att säga om sin 3dcart-upplevelse:

Jag skulle inte’Jag säger att den här byggaren var fantastisk, och den var inte’Det är enkelt att använda antingen.

Å andra sidan, Shopify gjorde det riktigt bra i vår forskning, poäng 4,1 / 5 och kommer tvåa för ‘enkel användning’. För att vara den bästa e-handeln byggaren måste människor njuta av att använda det, rätt?

Till skillnad från 3dcart håller Shopify all typografi densamma, erbjuder en ‘ångra’ -knappen och har många kortkommandon. Det har också lätt identifierbara ikoner för alla sina erbjudanden. Ännu bättre, ingen deltagare gav det mindre än 4/5 för ‘sannolikt att rekommendera’.

En av våra testade användare tyckte att Shopify var särskilt lätt att använda och kommenterade:

Jag blev positivt överraskad. Jag kan definitivt se varför folk väljer den här byggaren.

3dcart vs Shopify – Användarvänlighet: domen

Shopify är mycket lättare att använda än 3dcart. Det levererar ett stort utbud av utmärkta e-handelsfunktioner, och vem som helst kan använda dem. Till skillnad från 3dcart använder Shopify ett konsekvent färgschema och typografi, har en ‘ångra’ -knappen och ger kortkommandon för att göra det ännu enklare.

Vilket har de bästa försäljningsfunktionerna?

För alla e-handelsplattformar är försäljningsverktyg naturligtvis viktiga. Vi’har diskuterat hur enkla 3dcart och Shopify är att använda, men vilken plattform gör det lättare att faktiskt tjäna pengar?

Även om 3dcart är svårt att navigera har den några starka försäljningsfunktioner. Backend är övergripande omfattande, med plats för 100 obegränsade produkter och pre-integration med stora rederier som UPS och FedEx.

Till skillnad från andra plattformar har 3dcart SEO-funktioner (sökmotoroptimering) synliga på hela webbplatsen, samtidigt som du får instruktioner för att hjälpa din webbplats att rankas högre på sökmotorerna. Den har dock ingen mobilapp, vilket begränsar användare som alltid är på resande fot.

Shopify ger inga verkliga begränsningar när det gäller att sälja ditt lager. Det kommer med obegränsade produkter på alla planer, inbyggd övergiven återvinning av vagnar, en mobilapp och tillgång till ett stort utbud av tredjepartsintegrationer för att göra försäljningen på Shopify ännu mer sömlös.

3dcart vs Shopify – Försäljningsfunktioner: Domen

Shopify är den mest omfattande e-handelsplattformen och erbjuder marknadens bästa försäljningsverktyg. Trots 3dcart’s starka funktioner, som inkluderar SEO-anvisningar och en omfattande backend, erbjuder Shopify fortfarande mer – särskilt när du tänker på dess enorma app-butik, som låter dig effektivisera din frakt, redovisning, marknadsföring och mer.

Vilket har bättre design?

För att varje butik ska bli framgångsrik – online eller inte – måste dina kunder njuta av att besöka den. Ser det rent och professionellt ut? Och är det lätt att hitta det du behöver? Tja, för webbplatsbyggare kommer frågor som dessa att komma till mallen design.

3dcart erbjuder 91 gratis mallar – mer än någon annan e-handelsplattform – med premiumalternativ som kostar $ 99 till $ 199. Medan de flesta mönster är snygga och märkesmässiga, saknar vissa grundläggande funktioner, som navigationsmenyer som bläddrar nedåt med dig. Det finns inte heller någon mobilredigerare, så du kan’t bli kreativ när du är på språng.

3dcart-teman3dcart erbjuder de flesta mallar för alla e-handelsplattformar, vilket ger dig massor av flexibilitet

Shopify har ett mindre val än 3dcart, med bara 10 gratis teman och 50+ premiumalternativ som kostar $ 140 till $ 180, men de har en snyggare design totalt sett. De har också branschspecifika funktioner, vilket sparar dig ännu mer tid och ansträngning för din butiksdesign.

shopify mallar

Där Shopify verkligen vinner, är dock med sin mobilapp. Du kan redigera din webbplats när du flyttar från din smartphone, vilket är perfekt för den moderna företagets ägare.

3dcart vs Shopify – Design: The Verdict

Trots att de erbjuder färre teman, Shopify erbjuder fortfarande bättre mönster än 3dcart. Detta är tack vare dess branschspecifika funktioner och övergripande design. Några av 3dcart’s mallar saknar grundläggande funktioner, och det erbjuder inte en mobil redigerare, medan Shopify tillhandahåller solida teman runtom i världen.

Vilket har bättre kundsupport?

Att ha bra nivåer av kundsupport är viktigt för alla e-handelsplattformar. Det hjälper dig att lösa problem snabbt och enkelt, vilket minimerar alla pengar du kan tappa.

Shopify har den omfattande kundhjälpen för att matcha sina imponerande försäljningsverktyg. Det erbjuder 24/7 telefon- och livechatsupport, ett skräddarsytt kunskapscenter och en dedikerad supportagent på dess plusprisplaner.

3dcart är stolt över att ha support 24/7. I våra tester fann vi dock att det fanns tillfällen då livechattfunktionen var begränsad. Dom kan’inte nås via e-post heller, så vi rekommenderar att du ringer dem direkt.

3dcart vs Shopify – Kundtjänst: Domen

Shopify tillhandahåller mycket mer omfattande kundvård än 3dcart. Det erbjuder inte bara e-post och sociala medier stöd, det har 24/7 telefon och livechatt hjälp också. Jämför detta med 3dcart’s begränsad livechattfunktion, och det’är tydlig vilken plattform som lättare kan lösa problem.

3dcart vs Shopify: Prissättningsplaner

3dcart har fyra månatliga prisplaner:

 • Startup Store ($ 19 p / m)
 • Grundläggande butik ($ 29 p / m
 • Plus Store ($ 79 p / m)
 • Pro Store (229 $ p / m)

Om du vill ha lager och sälja mer än 100 produkter, du’Jag måste välja åtminstone Basic Store, som låter dig sälja ett obegränsat antal objekt.

Hur jämför de två byggarna? 3dcart är i genomsnitt billigare än Shopify. Detta gör det till ett bra alternativ för användare som vill ha starka säljfunktioner till en relativt låg kostnad.

Shopify kan vara dyrare, men dess funktioner är utmärkta och representerar bra valuta för pengarna.

Shopify-prisplanerna är:

 • Grundläggande Shopify ($ 29 p / m)
 • Shopify ($ 79 p / m)
 • Advanced Shopify (299 $ p / m)

Don’glöm inte att Shopify har bättre kundsupport, fler appintegrationer och starkare e-handelsverktyg. Så om du har plats i din budget är Shopify definitivt värt några extra dollar. Det erbjuder också en 14-dagars gratis rättegång, så att du kan prova innan du köper.

3dcart vs Shopify – Prissättningsplaner: domen

Medan Shopify kostar mer än 3dcart i genomsnitt, är det’är värt de extra pengarna. Shopify representerar utmärkt värde med sina starka försäljningsverktyg, kundsupport dygnet runt och mobilapp. Shopify är det bästa valet för alla ambitiösa onlineföretagare som vill skala.

Slutsats: Vilket är bättre, 3dcart eller Shopify?

Både 3dcart och Shopify tillhandahåller omfattande funktioner i backend, så att beslutet mellan dem faktiskt kommer till allt utanför verktygslådan. Vi’pratar om malldesign, kundvård, priser och användarvänlighet.

Shopify är vår högst rankade webbhandlare för e-handel. Därför, den’är perfekt för alla företagare som enkelt vill skala. Det enorma utbudet av användbara verktyg, som flera försäljningskanaler och övergivna kundåtervinning, gör det lämpligt för alla onlinebutiker.

Men det’s i de andra avdelningarna där Shopify verkligen överträffar 3dcart. Det har mer omfattande kundsupport, bättre designade teman och mest betydelsefullt’s mycket lättare att använda.

I det andra hörnet är 3dcart totalt sett ok. Trots den låga rankningen från våra tester har den en omfattande inventering, den’är relativt billigt och ger dig tillgång till 1 000+ appar för att förbättra din webbplats’s prestanda. Övergripande, den’s för användare som vill ha en kraftfull plattform, men inte’tänk på några knepiga, tekniska grejer.

Vi fann emellertid att 3dcart var alldeles för svårt att använda, och det blev rankat som vårt ‘minst troligt att rekommenderas’ byggare av en anledning.

Allt detta visar: du kan ha alla försäljningsverktyg i världen, men om kunder kan’t använda dem, de vann förmodligen’t använda din plattform.

Bedömning: Shopify

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map