Delt hosting vs VPS Hosting

7 viktige forskjeller du bør vite

Start hosting-reisen din i dag, da vi avslører de viktigste forskjellene mellom delt og VPS-hosting.


Hosting kan være et skremmende emne. Hvis du’er ikke altfor teknisk kunnskapsrik, det’det er vanskelig å til og med fullstendig forstå hva hosting er, enn si hva de forskjellige typene er!

Den’s vår jobb å rette opp alt dette. Hos Website Builder Expert, vi’har vært rundt blokka et par ganger, og kjenner alle triksene i handelen når det gjelder webhotell.

vps vs delt hosting

Ikke bare det, vi’Vi har også utført vår egen virkelige forskning for å hjelpe deg med å velge riktig hostingleverandør for dine behov. Men la’begynner med det grunnleggende.

Det er mange forskjellige typer hosting, men vi’kommer til å fokusere på to av dem: delt hosting og virtuell privat server (VPS) hosting:

Delt hosting vs VPS Hosting i korte trekk

Delt hosting betyr å dele en server – og dens ressurser – med andre nettsteder. At’s båndbredde, lagring… mye. VPS-hosting skaper et virtuelt miljø som imiterer en dedikert server (hvor du får en server, og alle ressursene, til deg selv), men innenfor et delt vertsmiljø.

En annen måte å få hodet rundt forskjellen på er å tenke på dem som å leie eiendom:

Med delt hosting, du ‘dele’ plass på en server med andre nettsteder. Den’er som å leie et rom i et delt hus – deg’Vi har ditt eget lille område, men du’er en del av et større fellesrom.

Delt hosting er den billigste typen det er. Den’s har fordelene, men ting kan naturlig nok bli litt trangt til tider.

VPS hosting er der du har mer enn bare en skive av en server. Dette kan tenkes på som å leie en leilighet i en byggestein – flere rom, mer plass, mer fleksibilitet og litt dyrere. Du har et større nivå av kontroll, men du’jobber fremdeles på en delt server med andre.

Generelt er delt hosting for statiske nettsteder – med andre ord nettsteder med fast innhold som ikke gjør det’t endres, uansett hvem som besøker den. Delt hosting er best for grunnleggende personlige nettsteder, for eksempel blogger og for oppstart. Du don’t får et vell av funksjoner, jernbelagt sikkerhet eller ultrahurtige lastehastigheter, men så igjen, du ikke’t trenger virkelig alt det.

VPS-hosting er et steg opp, og ideelt for små bedrifter, nettbutikker og større personlige nettsteder. Du’Jeg vil se en økning i funksjoner, sikkerhet og ytelse, alt for en veldig rimelig prisøkning.

VPS-hosting er også bra hvis du’ønsker å vokse nettstedet ditt. Tenk på det som en investering – du vil velge en plan som samsvarer med ambisjonene dine, ikke bare en for her-og-nå.

Gjennom denne artikkelen, vi’Jeg takler de viktigste fordeler / ulemper, og viser deg topprangerte leverandører for hver type hosting. Vi’Jeg vil også snakke gjennom hovedområdene å være klar over, vurdere nøkkelforskjellene og finne ut hvilken hostingtype som er riktig for deg: delt hosting eller VPS-hosting.

1

Delt hosting vs VPS Hosting: Fordeler og ulemper

Mens delt hosting er det billigste alternativet, kan VPS også tilby god valuta for pengene – trikset er å vite hvilken type hosting du har’Jeg trenger det. De fleste nybegynnere og personlige nettsteder vil være mer enn forberedt med funksjonene i delt hosting. Men hvis du’re opprette en nettbutikk eller et nettsted som’sannsynligvis vil vokse ut de grunnleggende møblene, da du’Jeg vil oppgradere til de mer skalerbare og personaliserte tilbudene om VPS-hosting.

Pros for delt vertskapDelt Hosting Cons
 • Den billigste typen hosting der ute
 • Designet for nybegynnere og teknisk nybegynnere
 • Anstendig ytelse på statiske nettsteder og med lite trafikk
 • Ingen dedikerte ressurser
 • Høyere sikkerhetsrisiko
 • Nettsteder du deler en server med vil påvirke ytelsen din
VPS Hosting ProsVPS Hosting Cons
 • Stor verdi for pengene
 • Mer tilpassbar kontroll
 • Skalerbare planer som vokser med nettstedet ditt
 • Litt dyrere enn delt hosting
 • Krever grunnleggende teknisk kunnskap
 • Du’Jeg må ha en vag idé om hvor mye lagring og båndbredde du ønsker

2

Ressurstildeling

Alle trenger visse ressurser. Mobilplanen din har for eksempel en angitt grense for samtaler, tekster og data. Hosting er det samme, bortsett fra at ressursene er ting som lagringsplass og minne.

Som navnet antyder, på en delt hostingplan deler du ressurser med de andre nettstedene på serveren din. Hvis det ene nettstedet bruker for mye båndbredde, lider de andre nettstedene. Den’er litt som å ville lage mat på det delte kjøkkenet når alle platetoppene allerede er tatt.

VPS-hosting er mindre begrenset. Fordi du har en større del av serveren’maskinvare, har du mer ressurs. Du’Du får også root-tilgang over servermiljøet, noe som i utgangspunktet betyr at du kan installere ekstra programvare og redigere hvilken som helst fil på serveren.

3

Sikkerhet

Vi’Jeg vil gjerne starte med å si at delt hosting er for det meste veldig trygt. Tilbyderne gjør mye arbeid rundt sikkerheten deres, men det er ingen garantier. Dette er igjen til de andre nettstedene du deler en server med.

Hvis ett nettsted gjør en feil og har et sikkerhetsbrudd, er alle nettsteder på denne serveren sårbar. Du kan låse soverommet ditt, men hvis en av huskameratene dine forlater inngangsdøren, er du det’er fortsatt i faresonen!

VPS-hosting er sikrere. Til å begynne med, du’er på en server med andre VPS-brukere, noe som betyr at alle har et høyere sikkerhetsnivå. Du har også mer å si over din egen beskyttelse, akkurat som hvordan du har det’d være fri til å installere CCTV og alarmer i din egen leilighet. Der’du trenger ikke å få panikk, selv om noen forlater inngangen til blokken din.

4

Opptreden

Du kan ha alle ressursene og sikkerheten i verden, men det de besøkende virkelig bryr seg om er hvor glatt nettstedet ditt fungerer. Ting som mengden båndbredde du får vil variere fra plan til plan, mens oppetiden er forskjellig avhengig av leverandøren du velger.

Forskning antyder at nesten halvparten av alle internettbrukere forventer at nettsider lastes inn på to sekunder eller mindre. Med det i tankene, deg’Jeg vil være med på en plan som takler større bølger av trafikk, uten at det går ut over lastehastighetene.

5

Konfigurasjon og tilpasning

Ditt vertskap’s konfigurasjon (eller med andre ord, oppsett) blir vanligvis ivaretatt for deg. På delte hostingplaner sorteres konfigurasjonen av leverandøren din, noe som betyr at du kan komme videre med viktigere ting.

VPS er litt mer sammensatt. Det er to forskjellige typer VPS-hosting: Managed and Unmanaged. Administrerte planer er de samme som delt hosting, ved at installasjonsprosessen blir ivaretatt for deg. Med Unmanaged, det’er opp til deg – selv om dette bare pleier å bli brukt av utviklere og eksperter.

Når det gjelder tilpasning, er det en klar forskjell mellom de to vertsartene. For å forklare, la’s bruk din mobilplan som et annet eksempel. Mens delt hosting har satt grenser som du ikke kan overskride, for eksempel samtaleminutter og datamengde, lar VPS hosting deg tilpasse planen din, slik at du kan endre grensene dine fra måned til måned.

6

skalerbarhet

Måten å se på delt hosting vs VPS hosting er å bestemme hva ambisjonene dine er. Hvis du eier et lite nettsted som bare får noen hundre besøkende per uke, og du ikke gjør det’t planlegger å skalere opp for mye, delt hosting er perfekt.

Problemer begynner å krype inn når nettstedet ditt vokser. Hvis besøkstallene dine svinger fra hundrevis til tusenvis, kan den hyggelige hjemmesiden din bli en feilmelding.

VPS-hosting kan vokse med deg; hvis du’er en liten bedrift, og betaler et par dollar ekstra i måneden på dette stadiet og gir deg det spillerommet. At det er greit å bo i et delt hus’s bare deg, men når du får en partner, kan ting bli litt trangt!

7

Pris

Nå de tekniske greiene’er ute, det’s på det viktige spørsmålet: hvor mye vil alt dette koste?

Den første tingen å nevne er at både delt og VPS-hosting kommer på forskjellige nivåer av priser. Naturligvis, jo dyrere planen du går etter, jo mer av tingene over får du (ressurs, sikkerhet, ytelse osv.).

for det andre, alle tilbydere nevnt i tabellen vår har forskjellige kampanjepriser. Dette er nedsatte påmeldingspriser som er gyldige de første månedene (eller årene) av planen din. InMotion har for eksempel et stort tilbud hvor du kan få delt hosting for $ 3,99 / måned for de første to årene, og VPS hosting for $ 27,99 / måned!

Med det i bakhodet ekskluderer prisene du ser nedenfor kampanjer og kutter rett til full pris:

ForsørgerDelt hostingVPS HostingI bevegelse

HostGator

Bluehost

A2 Hosting

$ 7,99 til 15,99 / måned$ 39,99 til 144,99 / måned
$ 6,95 til 14,95 / måned$ 89,95 til 159,95 / måned
$ 7,99 til 23,99 / måned$ 29,99 til 119,99 / måned
$ 7,99 til 18,99 / måned$ 49,99 til 99,99 / måned

HostGator tilbyr den billigste delte hosting, mens Bluehost er det sparebesparende alternativet for VPS-brukere. For kvalitet, I bevegelse er den klare vinneren.

Som du kan se, er delt hosting billigere av de to. Den’er flott for personlige nettsteder og oppstartsbedrifter som bare trenger en online tilstedeværelse. Og hvis du’er du fortsatt ute etter den beste måten å lage et nettsted, hvorfor ikke sjekke sammenligningskjemaet til nettstedbyggeren?

Nettstedsbyggere er online plattformer som hjelper deg med å lage et nettsted uten å måtte kode. De koster et tilsvarende beløp som delte hostingplaner, men inkluderer utformingen av nettstedet ditt, domenet og vertskapet. Nettstedsbyggere er den perfekte alt-i-ett-løsningen.

8

Delt hosting vs VPS Hosting: Topp leverandører

Vi’Vi har omtalt forskningen vår noen ganger gjennom denne artikkelen. Den’det som skiller oss ut fra andre nettsteder, og noe vi er stolte av.

Vi’har gjennomgått mange vertsleverandører, testet funksjonene deres, analysert deres hjelp og støtte og sett om de gir deg virkelig verdi for pengene.

Fordi forskjellige typer hosting oppfyller veldig forskjellige behov (som du nå vet), vi’Vi har undersøkt hver leverandør og testet hver type hosting de tilbyr. Så hvem kom ut på toppen?

Topp 3 delte hostingleverandører

I bevegelse

Du’Jeg jobber med en cPanel, som er bransjen’s standard dashbord, og få uovervåket overføring, gratis sikkerhetskopiering og et gratis domene. Planene inkluderer ubegrensede e-postkontoer, et SSL-sertifikat for sikkerhet og ubegrenset diskplass – noe som sjelden tilbys.

HostGator

Mens du’Jeg får også en cPanel, ubegrenset overføring og ubegrenset diskplass, gjør HostGator ikke’t gi gratis sikkerhetskopiering eller et domene. Du får imidlertid ubegrensede e-postkontoer, og et SSL-sertifikat. HostGator kommer virkelig til sin rett når vi ser på dedikert hosting.

A2 Hosting

cPanel, overvåket overføring, ubegrenset diskplass – sjekk. Gratis sikkerhetskopier er også tilgjengelig, men bare på $ 18.99 / month-planen. A2 Hosting handler om hjelpen du får: der’s live chat og telefonsupport døgnet rundt, og et billettsystem der du kan ta opp problemer. Det elektroniske brukerstøtten er også praktisk.

Topp 3 leverandører av VPS-hosting

I bevegelse

Hvor skal jeg starte. InMotion gir mellom 4-8 GB RAM (Random Access Memory), valgfri rottilgang, ubegrenset CPU (Central Processing Unit) kjerner og 4-6 TB båndbredde. Du får også ubegrenset nettsteder og e-postkontoer, og opptil 260 GB lagringsplass.

A2 Hosting

A2 Hosting matcher InMotion for det meste med tanke på funksjoner, men det faller ned på lagringsplass. Det tilbyr opptil 150 GB lagringsplass, betydelig mindre enn InMotion, men du får den samme pålitelige hjelpen og støtten, og muligheten til Windows server hosting.

Bluehost

Bluehost har igjen gode funksjoner, men lagringsplassen og båndbredden er lavere. Opptil 3 TB båndbredde og 120 GB lagringsplass er ikke’t noe å vende nesen på, men når du konkurrerer med gigantene i VPS hosting, så er det’er nok til å slå det ned et par plasser i rangeringen.

9

Delt hosting vs VPS Hosting: Konklusjon

Du bør nå ha en god forståelse av hva både delt hosting og VPS-hosting er, og de viktigste forskjellene mellom dem. Ikke bare det, du’Jeg vet hvilken type hosting som passer til hvilken type nettsted.

For å oppdatere hukommelsen her’er en rask oversikt over delt hosting vs VPS hosting, og ser tilbake på områdene vi’har diskutert og oppsummert forskjellene:

Viktige forskjellerDelt hostingVPS Hosting

Ressurstildeling

Vinner: VPS Hosting

Sikkerhet

Vinner: VPS Hosting

Opptreden

Vinner: VPS Hosting

Konfigurasjon og tilpasning

Vinner: VPS Hosting

skalerbarhet

Vinner: VPS Hosting

Pris

Vinner: Delt hosting

Del ressurser med andre nettsteder på serveren din. Hvis man når grensen, vil andre også gå tom.Ressurser deles fortsatt, men du har større uttrykk for nettstedet ditt’egne personlige grenser.
Generelt veldig sikker, men hvis ett nettsted på serveren din blir hacket, er du det’er i faresonen.Kan installere personlig sikkerhetsprogramvare for å sikre deg’er beskyttet, selv om andre på serveren din er det’t.
God oppetid og nok båndbredde til å støtte hundrevis av besøkende i uken (forutsatt at andre nettsteder ikke har det’t bruker for mye!).God sidehastighet og nok båndbredde til å støtte tusenvis av besøkende hver uke.
Sett grenser for mengden ressurser du har; veldig liten tilpasning.Mer kontroll over ressursgrensene; kan tilpasses med ekstra programvare.
Ikke veldig skalerbar utover statiske nettsteder.Kan vokse med nettstedet ditt, helt opp til massive bedriftsnettsteder.
Den billigste typen hosting på markedet.Dyrere enn delt hosting.

Mens delt hosting er best for personlige nettsteder og oppstart, VPS hosting vinner for større nettsteder og små bedrifter. VPS er dyrere enn delt hosting, men til gjengjeld får du mer fleksibilitet over ressursgrensene dine, i tillegg til større sikkerhet og forbedret ytelse. Ytelsesnivåene bør likevel ikke være’Det kan være et problem med delt hosting, og det’er stort sett designet for nybegynnere.

Hvis delt hosting høres ut som det’s for deg, vi’d anbefaler å sjekke InMotion, HostGator eller A2 Hosting. På samme måte, hvis du trenger mer avansert VPS-hosting, kan du se på InMotion, A2 Hosting eller Bluehost.

Delt hosting vs VPS Hosting: vanlige spørsmål

Når bør du bytte fra delt hosting til VPS hosting?

Hvis du’har allerede en delt hostingplan, men har ambisjoner om å skalere nettstedet ditt, jo før du oppgraderer til VPS hosting, jo lettere’jeg vil være. Generelt, hvis nettstedet ditt begynner å få tusenvis i stedet for hundrevis av ukentlige besøkende, er det’er på tide å bytte.

Hva er dedikert hosting?

Dedikert hosting er der nettstedet ditt er vert på sin egen server. Den’s anses som den mest omfattende typen hosting, og kommer med mange funksjoner. Hvis delt hosting er som å ha et eget rom, og VPS-hosting som å ha din egen leilighet, er dedikert hosting som å ha ditt eget hus.

Hva’s forskjellen mellom en VPS og en VPN?

Lignende forkortelse, veldig forskjellig mening. VPS står for virtuell privat server, og er der du er vert for nettstedet ditt på en delt server med separat maskinvare og programvare. VPN står for virtuelt privat nettverk, og er en måte å surfe på internett anonymt fra forskjellige steder.

Hva andre tilbydere tilbyr webhotell?

Det er hundrevis av forskjellige hostingleverandører, men noen av de beste inkluderer 1&1 IONOS, SiteGround og GoDaddy. 1&1 IONOS og GoDaddy har også topp moderne byggherrer du kan bruke, mens SiteGround er kjent for sin pålitelighet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me