Shopify vs Amazon: Hvilken plattform bør du bruke?

shopify vs amazon featured imageShopify vs Amazon er en av de største kampene i e-handelens verden. De’er begge store navn og gir store muligheter for online selgere.


Bare i USA har Amazon det over 150 millioner besøkende per måned!

Shopify styrker over 600 000 virksomheter som har solgt over 82 milliarder dollar gjennom denne e-handelsplattformen.

Med statistikk som det er det ikke rart’er vanskelig å velge!

Vi’har utført en grundig undersøkelse av netthandelsplattformer for å gi deg best mulig informasjon. Denne artikkelen vil sammenligne Shopify og Amazon, fra hvor enkle de er å bruke, til priser, funksjoner, kundesupport og mer.

Totalt sett kan vi fortelle deg at Shopify er den beste all-round e-handelsplattformen på markedet. Det scoret toppkarakter i vår forskning og er egnet for førstegangsbutikker opp til store merker som Tesla. For å sette opp e-handel og skalere nettbutikken din der’er ikke noe bedre.

Fortsatt der’er mye å tenke på og Shopify vant’t være riktig for absolutt alle. At’s der vi kommer inn. Fra individuelle selgere til små og voksende bedrifter, vi’her for å hjelpe deg med å ta den beste beslutningen.

I tillegg til å analysere funksjoner og grave i salgsavgifter, gjør vi’Jeg ser også på hva som gjør Shopify og Amazon annerledes, og viktigst av alt, hvilken som er best for deg.

Shopify vs Amazon: Pros & Ulemper

Shopify Pros

 • Kraftige netthandelverktøy: Shopify har en rekke netthandelverktøy designet for å hjelpe deg med å bygge og markedsføre nettbutikken din.
 • Unik merkeidentitet: Fordi du oppretter et eget netthandelsnettsted, oppretter du også et sterkt og unikt merke som kan følge med virksomheten din.

Shopify Cons

 • Ekstra kostnader: Shopify har en månedlig avgift, men den har også en App Store. Å legge til tredjepartsapper kan øke månedlige kostnader.
 • markedsføring: Du er helt ansvarlig for å markedsføre virksomheten din og bygge merkevarekjennskapen din.

Amazon Pros

 • Trafikk: Millioner av mennesker besøker Amazonas markedsplass per måned. Dette gir produktene dine stor eksponering.
 • Ekstra tjenester: Amazon kan håndtere lagring, pakking og levering av lager for deg, noe som gjør det enklere for deg å drive virksomheten.

Amazon Cons

 • Konkurranse: Amazon selger millioner av produkter, så du’re opp mot massevis av konkurranse. Noen ganger du’Jeg vil konkurrere direkte med Amazon selv.
 • merkevarebygging: Den’Det er veldig vanskelig å skape et unikt eller sterkt merkebilde ved å selge på Amazon.

Hva’s forskjellen mellom Shopify og Amazon?

Du kan tjene penger ved å bruke Shopify eller Amazon for å selge produktene dine på nettet. Du betaler et månedlig abonnement på begge deler og har tilgang til alle verktøyene og ressursene de har å tilby.

Men de er ikke de samme!

Amazon og Shopify kan virke like, men de fungerer på forskjellige måter.

Den største forskjellen mellom Shopify og Amazon

Det viktigste å huske er Shopify er en spesialisert e-handelsplattform og Amazon er en online markedsplass. Shopify gir deg verktøyene til å bygge din helt egen nettbutikk, mens Amazon lar deg selge gjennom sin markedsplass sammen med andre online selgere.

Så å selge gjennom Amazon er som å ha en bod på en berømt boot-messe. Tusenvis av mennesker svermer inn for å bla og kjøpe – de fleste av dem er det’t leter spesielt etter virksomheten din, men du tjener fortsatt mye salg på grunn av at alle går forbi og ser stallen din.

Å selge med Shopify er mer som å leie en bygning å etablere virksomheten din i. Du har din egen plass og kunder kommer faktisk på jakt etter butikken din når de kjenner merkevaren din. Der’er mer plass til å skape et unikt bilde, selv om det’s hardere arbeid med å bygge opp det vanlige kundegrunnlaget.

På grunn av disse forskjellene sørger Shopify og Amazon for ulike typer online-selgere. Amazon henvender seg til individuelle selgere til små og mellomstore bedrifter. Shopify er ideell for alt fra små bedrifter til mye større merker.

Brukervennlighet

Enten du’hvis du selger et par sokker eller setter opp e-handelsimperiet, vil du at din online salgsopplevelse skal være så jevn som mulig.

Hvis tanken på å etablere din helt egen nettbutikk virker litt overveldende, don’t bekymre deg! Shopify er designet for å gjøre det enkelt å bygge ditt netthandel nettsted. Den’s har rent, tydelig design, mange hjelpesider og superenkelig navigering.

shopify dashbordShopify-dashbordet oppfordrer deg til å komme i gang, og gir en rask oversikt over det totale salget, toppproduktene og salgsoppdelingen.

Shopify gjør en fantastisk jobb med å gjøre kraftige salgsverktøy tilgjengelig for alle. Nå som’Det er noe lettere sagt enn gjort, så Shopify fortjener kreditt for sin inkluderende tilnærming til netthandel.

Med Amazon trenger du bare å opprette en konto, fullføre hvert oppsetttrinn og deretter deg’er klar til å selge!

amazon satt opp prosessAmazon har en enkel å følge konfigurasjonsprosess som tar deg gjennom registrering trinn for trinn.

Med en gang du’Når du er registrert, må du bare liste opp produktene dine, selge dem, sende dem og deretter den beste delen – få betalt!

Dette er ganske greit, og Amazon har verktøy for å gjøre det så enkelt som mulig. For eksempel kan du sortere ut frakt selv eller bruke Fulfillment by Amazon (FBA).

FBA tar en av hodepine fra netthandelen – frakt – og tar den ut av hendene. Så du ikke’Jeg trenger ikke å bekymre deg for frakt i det hele tatt hvis du ikke gjør det’t vil. I stedet selger du produktene dine, og Amazon sorterer resten for deg.

Både Shopify og Amazon er designet for å gjøre livet ditt så enkelt som mulig. Du’Jeg finner nyttige verktøy og strømlinjeformede oppsett med begge.

Designfleksibilitet

Der’er ikke noe mer frustrerende enn å prøve å bla gjennom på nettet når dårlig design kommer i veien for hvert eneste klikk. Heldigvis med Shopify og Amazon’t trenger å bekymre deg for å miste kjøpere gjennom stygg design.

Shopify gir deg mye kontroll over utformingen og designen av din nettbutikk. Men du ikke’Jeg må designe den fra bunnen av – i stedet velger du over 60 temaer og tilpasse deretter for å matche merkevaren din.

shopify temaerShopify har en rekke moderne og profesjonelle temaer du kan bygge din butikk med. Der’er en blanding av gratis og betalte temaer som du kan tilpasse.

Shopify har 10 gratis temaer og over 60 premium de som koster mellom $ 140 til $ 180. Du kan redigere, tilpasse og til og med bytte tema, slik at du lager et unikt merkebilde for bedriften.

Amazon er mer begrensende i designene sine. Alle Amazon-sidene er lagt opp på en lignende måte. Du kan laste opp dine egne bilder og beskrivelser, men den generelle utformingen og utformingen av butikksiden din er gjenkjennelig Amazon’s heller enn din egen.

amazon produkter side designProdukter markedsføres på Amazonas hjemmeside uten merkevarebygging. Selv om dette er bra for markedsføring av produktene dine, gjør det det vanskelig for merkevaren å skille seg ut fra mengden.

På hjemmesiden er for eksempel produkter oppført på Amazon’s merkevarebygging, sammen med konkurrentene’ Produkter. Dette er ideelt for kunden, men kan gjøre det mer utfordrende å lede besøkende til dine egne sider.

Selvfølgelig er det elementer du kan tilpasse med Amazon, men totalt sett’er mye mindre fleksibel enn Shopify.

Netthandel verktøy og funksjoner

Bust myten som ser ut og savviness don’t gå hånd i hånd. Lag en butikk som har verktøy for netthandel i lommen, så vel som fantastisk design.

Amazon har et stort utvalg av produkter som selges gjennom sin markedsplass, fra elektronikk til leker og bøker. Du kan til og med selge tjenester i stedet for fysiske varer.

Det ønsker både selgere og bedrifter velkommen, og har verktøyene på plass for å støtte din online salg. Dette inkluderer unike butikker som Amazon Handmade, global salg og oppretting av målrettede annonser.

Et eksempel er Oppfyllelse av Amazon (FBA) -program, som lar deg få tilgang til Amazon Prime-kunder, og lar Amazon håndtere lagring, pakking og frakt av produktene dine.

amazon selger oppfylte tjenester av amazonOppfyllelse av Amazon tar det harde arbeidet ut av hendene dine og lar Amazon håndtere lagring, pakke, frakt og til og med kundestøtte.

Du sender produktene dine til Amazon, som deretter pakker og sender dem til kundene når produktene blir solgt. Det er gebyrer for dette, men hvis du ikke gjør det’Jeg vil ha bryet med å håndtere det’er en nyttig løsning!

Shopify har det bredeste og mest dyptgående spekteret av salgsverktøy på markedet.

shopify salgsverktøyShopify har et enormt utvalg av salgsverktøy og funksjoner som hjelper deg med å utvide virksomheten raskt og enkelt

Her er bare noen av netthandelsverktøyene som Shopify tilbyr:

 • Forlatt vogngjenoppretting
 • Kraftig lagersystem
 • Automatisk avgiftsberegning
 • Logo produsent
 • Flerkanalsalg
 • App-integrasjon

Shopify tilbyr alle nødvendige verktøy for å gjøre nettbutikken din vellykket, samtidig som du gjør livet ditt som bedriftseier så enkelt som mulig. Hva’Dessuten har Shopify nylig gått sammen med Oberlo for å støtte dropshipping-bedrifter.

Hvis du ikke gjør det’t finne hva du’er du ute etter i Shopify-oversikten, don’t bekymre deg. Shopify har en omfattende app-butikk som du kan bruke til å utvide og fremme nettstedet for e-handel.

Betalingsalternativer og gebyrer

Noen ganger må du se dypere enn forhåndskostnadene. Transaksjonsgebyrer og kredittkortpriser kan øke dine månedlige utgifter, så det’Det er alltid best å sjekke før du forplikter deg.

Den’Det er ingen overraskelse Amazon støtter Amazon Pay som den viktigste betalingsporten. Du kan godta kreditt- og debetkort gjennom dette, men ikke PayPal.

Til ‘Profesjonelle selgere’, Amazon har salgsavgift pluss det månedlige abonnementet. Disse avgiftene varierer fra kategori, men består av henvisningsgebyr og fraktgebyr.

Hvis du bruker FBA er det en rekke gebyrer som varierer fra $ 2,41 til $ 137,32 for oppfyllingsgebyr (per enhet). Så er det månedlige lagringsgebyrer for lagerbeholdning fra $ 0,69 til $ 2,40 per kubikkfot. Disse prisene er helt avhengig av størrelse, volum og type produkt, og til og med årstiden.

Individuelle selgere don’t betale et månedlig abonnement slik profesjonelle selgere gjør. I stedet betaler du en avgift på $ 0,99 for hvert produkt du selger.

Shopify har sin egen betalingsport, Shopify Payments. Når du’bruker dette på nytt du don’t må betale transaksjonsgebyrer!

At’det er ikke alt Shopify har å tilby – det gir også over 100 forskjellige betalingsportaler, inkludert Amazon Pay og PayPal. Disse har alle transaksjonsgebyrer som varierer fra 0,5% til 2% avhengig av hvilken du har’bruker og hvilken plan du’igjen.

Kredittkortavgifter gjelder for alle betalingsportene, inkludert Shopify Payments. Den vanlige kredittkortsatsen på Shopify er 2,9% + 30¢. Når du oppgraderer gjennom Shopify’s pris planlegger dine online kredittkortpriser fra 2,9% + 30¢ til 2,4% + 30¢.

Tiltrekke kunder

Å selge på nettet er en av de beste måtene å få kontakt med kjøpere. Men å få kundene dine’ oppmerksomhet kan være en utfordring. Med konkurrenter som målretter kundene dine med annonser i sosiale feeds og med distraksjoner ved hvert klikk, gjør det det’er et løp for å bli lagt merke til først.

Det er her Amazon virkelig skinner. Med millioner besøkende i måneden, oddsen er stablet fristende til din fordel. Du don’t må takle søkemotoroptimalisering (SEO) eller kjøre e-postkampanjer – folk kommer til Amazon med øynene skrellet og lommebøker er grunnet.

amazon trafikkAmazon har over 150 millioner besøkende i måneden alene i USA! Dette gir en flott mulighet for produktene dine å bli funnet av et stort kundegrunnlag.

Du har mer tid til å administrere varelageret ditt og håndtere ordrer – i stedet for at du går til dem, kommer kundene dine til deg.

Eller så håper du!

Ulempen med Amazon er at når de millionene besøkende er på nettstedet, må de komme til produktene dine i stedet for naboen din’s. Og når Amazon selv også selger på samme plattform, er konkurransen ganske hard.

Du trenger kanskje ikke å bekymre deg for Google’s SEO. Men du må overholde Amazon’s SEO for å rangere så høyt opp i søkeresultatene du kan. Dette vil gi deg den beste sjansen for å bli valgt fremfor konkurrentene.

Shopify gjør det ikke’t har samme søkevolum som Amazon. At’fordi du lager ditt helt eget merke – folk trenger faktisk å søke etter bedriften din for å finne deg. Dette betyr at markedsføring er viktig for å utvide kundebasen.

E-postkampanjer, flerkanalsalg og en sterk tilstedeværelse på sosiale medier, personlig shopping, forlatt vogngjenoppretting og den beryktede SEO – alt dette er viktig for å vokse merkevaren din og bygge et kundegrunnlag.

Den gode nyheten er at Shopify er der for å hjelpe deg hvert eneste trinn. Det inkluderer automatisk alle disse markedsføringsverktøyene, og du kan finne enda mer i Shopify App Market.

Hjelp og støtte

Amazon gjør det ikke’t har det klareste støttesystemet – det er telefonstøtte der du ber om en samtale og Amazon kommer i kontakt med deg. Det er skjemaer du kan sende inn for støtte og fellesskapsfora der du kan diskutere problemer. Imidlertid, det’er ikke det mest strømlinjeformede eller brukervennlige støttesystemet der ute.

Shopify har et omfattende sett med hjelpealternativer, inkludert:

 • 24/7 telefon
 • Sosiale medier
 • 24/7 live chat
 • Forum
 • e-post
 • Videoopplæringer
 • Avansert spesialiststøtte

Dette dekker deg uansett hva du trenger. Videoopplæringer og fora hjelper deg å lære nye ferdigheter, og telefonsupport er uvurderlig når du får riktig hjelp når du trenger det.

Shopify har også et brukerstøtte med artikler og guider. Den’er superenkelt å navigere og har mange ressurser å bla gjennom.

Priser

På slutten av dagen vil du tjene mer penger enn deg’bruker igjen. Der’det er ikke noe poeng å velge en plattform som’Jeg koster hundre dollar hvis du’selger bare noen få håndlagde ting i måneden.

Verken Amazon eller Shopify er så kostbare som det, så du bør finne noe her for å passe til budsjettet ditt.

Amazon har to salgsplaner:

 • Profesjonell salgsplan koster $ 39.99 per måned, pluss ekstra salgssum (som varierer avhengig av produktene dine).
 • Den individuelle salgsplanen gjør det ikke’t har en månedlig avgift – i stedet betaler du $ 0,99 per solgt vare. Dette er i tillegg til ekstra salgssum, som igjen varierer etter kategori.

Individuell plan er egnet for alle som planlegger å selge mindre enn 40 varer per måned. På grunn av dette har den færre funksjoner tilgjengelig. Du kan for eksempel gjøre det’t tilpasse fraktpriser på individuell plan.

Amazon selger planer og avgifterDet er flere forskjeller enn pris mellom individuelle og profesjonelle salgsplaner. Totalt sett låser du opp flere muligheter på $ 39.99 per måned Professional-plan.

Det koster ekstra når du bruker FBA, men dette er ekstremt varierende og avhengig av dine produkter og virksomhet.

Shopify har tre prisplaner:

 • Basic Shopify-planen koster $ 29 per måned
 • Shopify-planen koster $ 79 per måned
 • Advanced Shopify-planen koster $ 299 per måned

Du låser opp flere funksjoner når du oppgraderer gjennom prisplanene. Nedenfor kan du se hvilke funksjoner som er tilgjengelige på hver plan.

Spar opptil 20% på din Shopify-plan

Spar 10% på abonnementet ditt når du registrerer deg ett år, og lagre 20% når du melder deg på to år!

Det betyr, med 20% avslag’Jeg sparer $ 16 per måned på Shopify-planen, og $ 60 per måned på avansert plan.

Basic Shopify ($ 29 / måned)

 • Netthandel & blog
 • Ubegrensede produkter
 • 2 stabsregnskap
 • 24/7 support
 • Flerkanalsalg
 • Manuell opprettelse av ordre
 • Rabattkoder
 • Gratis SSL-sertifikat
 • Forlatt gjenvinning av vogn
 • Bedrageri-analyse
 • Shopify POS-app
 • Standard kredittkortpriser

Shopify ($ 79 / måned)

 • Alt fra Basic Shopify
 • 5 personalkontoer
 • Gavekort
 • Profesjonelle rapporter
 • Lavere kredittkortpriser
 • Salgssted ekstra

Advanced Shopify ($ 299 / måned)

 • Alt fra Shopify plan
 • 15 stabsregnskap
 • Avansert rapportbygger
 • Tredjepartsberegnede fraktpriser
 • Lavere kredittkortpriser

Basic Shopify-planen gir deg alt du trenger for å sette opp e-handelsnettstedet. Du kan deretter legge til apper for å utvide butikken din’s funksjoner, og oppgrader når som helst’er klar.

Ekstra kostnader kan oppstå hvis du’legger du til tredjepartsapper i butikken din. Imidlertid hjelper disse med å skalere virksomheten din slik at de skal gjenspeile økningen i kunder og fortjeneste.

Bruker Amazon med Shopify

Amazon og Shopify stemmer ganske godt overens. De tilbyr begge visse ting som den andre ikke gjør. Akkurat som peanøttsmør og gelé, hvorfor ikke sette dem sammen for å lage noe flott?

Du kan integrere Amazon i din Shopify-butikk. Ja, det betyr nøyaktig hva du tror det gjør: du kan bygge din egen netthandel mens du markedsfører produktene dine i hele verden’s største markedsplass… samtidig… og med bare noen få klikk.

shopify Amazon integrasjonDu kan integrere Amazon med Shopify-butikken for å maksimere eksponeringen, salget og kundegrunnlaget.

Dette lar deg opprette Amazon-oppføringer og tilbud rett fra Shopify, synkronisere inventar- og produktdetaljer, koble til produkter og mer!

Alt du trenger å gjøre er å sette opp en Amazon Seller-konto og deretter legge til Amazon Sales Channel i Shopify Store.

Det viktigste å være klar over er at du fortsatt må betale for Amazon Professional Seller-kontoen. Du betaler allerede ditt månedlige abonnement på Shopify, og deretter betaler du for Amazon Professional-planen på toppen av det.

Men hvis bedriften din er klar for mer eksponering og utvidelse, er det en verdig investering å kombinere disse to krafthusene.

Shopify vs Amazon: Konklusjon

Shopify og Amazon er to imponerende salgsplattformer. I denne artikkelen har vi undersøkt hvorfor de’er annerledes, og dykket dypt inn i funksjonene deres, priser, design og mer.

Det viktigste er at vi’har sett på hvordan disse tingene kan hjelpe deg.

Her’er et sammendragstabell for å gi et endelig øyeblikksbilde av Shopify og Amazon:

CategoryShopifyAmazonBrukervennlighet

Tegne

Designfleksibilitet

Vinner: Shopify

E-handel verktøy & Funksjoner

Vinner: Shopify

Betalingsalternativer & avgifter

Vinner: Shopify

Tiltrekke kunder

Vinner: Amazon

Hjelp & Brukerstøtte

Vinner: Shopify

Priser

Vinner: Shopify

Shopify gjør det enkelt og tilgjengelig å etablere en nettbutikk.Alt du trenger å gjøre er å sette opp Amazon-selgerkontoen din, laste opp produktene dine og få salg!
Shopify har et profesjonelt utvalg av virkelig tilpassbare maler. Du kan enkelt bygge ditt eget unike merke.Amazon kontrollerer utformingen av butikksidene og produktvisningene. Selv om det er enkelt, begrenser dette forretningsidentiteten din.
Shopify har de beste salgsfunksjonene på markedet. Den har mange innebygde verktøy pluss en app-butikk.Amazon har et bredt spekter av funksjoner som passer for forskjellige selgere’ behov.
Gjennomsiktig pris: ingen transaksjonsgebyrer når du bruker Shopify Payment gateway, alle andre gebyrer og avgifter som er tydelig oppført. Støtt mer enn 100 betalingsalternativer.Støtter betalingsporten til Amazon Pay, som godtar kreditt- og debetkort. Ekstra avgifter er definitivt inkludert, men er for varierende til å være gjennomsiktige.
Med Shopify må du gjøre all markedsføring og SEO selv. Shopify gir deg verktøyene for å lykkes, men du’er ansvarlig for din egen trafikk.Amazon får millioner av besøkende hver måned, så trafikken din blir brakt til deg på en plate! Du må konkurrere mot andre selgere (og Amazon selv), og optimalisere for å rangere i Amazon’s søk.
Shopify har noe for enhver smak. Fra 24/7 telefon og live chat til brukerstøtten, deg’gjenvunnet.Amazon har gode støttealternativer, inkludert et hjelpeforum, men det’er mindre tilgjengelig enn Shopify’s.
Shopify har tre prisplaner som spenner fra $ 29 til $ 299 per måned. Der’er en 14-dagers gratis prøveperiode.Amazon har to planer: den ene til $ 0,99 per vare, den andre til $ 39,99 per måned. Begge er pålagt ekstra variable avgifter.

Totalt sett anbefaler vi Shopify for alle som stiller opp sin e-handelsvirksomhet. Det gir deg større kontroll, en sterkere merkeidentitet og mer skalerbare priser.

Amazon er bra for små selgere som ikke’Jeg vil ikke betale en forhåndskostnad, men det’s variable tilleggsgebyrer gjør det vanskelig å bedømme hvor raskt disse kostnadene kan øke.

Shopify gir den bedre løsningen på lang sikt, og med muligheten til å integrere Amazon i din Shopify-butikk, har du ikke det’t må gå glipp av det: det’er en vinn-vinn!

Shopify vs Amazon: vanlige spørsmål

Vil jeg tjene mer penger ved å bruke Shopify eller Amazon?

Der’er ikke noe klart svar, og det kommer helt an på hva du’selger og alle andre faktorer som går ut på å drive en virksomhet! Det er suksesshistorier for både Shopify og Amazon.

Totalt sett støtter Shopify mer langsiktig vekst for virksomheten din, og hjelper deg å skille seg ut fra konkurrentene mer.

Folk drar vanligvis til Amazon på jakt etter rabatter og tilbud, så der’s mer press for å ha konkurransedyktige priser.

Du kan gjøre den stor ved å bruke en av plattformene, men du’har mer kontroll hvis du velger Shopify. Vi anbefaler å registrere deg hos Shopify og deretter integrere med Amazon for å få fordelene med begge plattformene.

Er Shopify den beste e-handelsbyggeren?

Det korte svaret er: ja! Shopify er den beste all-round e-handelsplattformen på markedet. I vår forskning scoret den toppkarakterene for salgsfunksjoner og mottok den høyeste kundepoarten fra våre brukere. Det slo konkurrentene BigCommerce og Wix eCommerce – men det gjør det ikke’t mener det’er riktig for deg.

Hvorfor ikke sjekke sammenligningstabellen for nettbutikker for å se disse ledende merkene side om side? Eller les Shopify Review for å finne ut hvorfor vi anbefaler det så høyt.

Noe som er billigere, Shopify eller Amazon?

Ut av månedsabonnementene er Shopify det billigste alternativet. Den laveste planen er Basic Shopify til $ 29 per måned. Amazon har sin profesjonelle salgsplan til $ 39,99 per måned, pluss ekstra salgsomkostninger.

Hvis du registrerer deg hos Amazon’s Individuell selger planlegger du ikke’t betaler en månedlig avgift – i stedet betaler du en avgift på $ 0,99 for hver vare du selger. Ekstra selgeravgift gjelder også for denne planen.

Amazon Individual Seller-planen er det billigste alternativet hvis du’selger små beløp – det’er bare egnet for de som selger under 40 varer per måned. Men vær forsiktig: Du kan ende opp med å betale rundt $ 40 per måned for denne planen.

Les vår Shopify-prisanmeldelse for en detaljert titt på prisplanene og verdien for pengene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me