Squarespace vs WordPress | Hvilket er bedre generelt?

Contents

To av de største byggeplattformene på nettstedet der ute har mye å skille dem fra hverandre

squarespace vs wordpress reviewØnsker du å lage et fantastisk nettsted? Da det’det er ikke overraskende’velger du mellom Squarespace og WordPress.


Squarespace er en nettstedsbygger med designermaler av høyeste kvalitet på markedet. Den’er vert for deg, så du ikke’t må bekymre deg for å administrere oppdateringer eller finne en hostingleverandør. Du don’Selv trenger jeg ikke kjenne kode, selv om alternativet er der hvis du vil.

WordPress lar deg også bygge din egen webside, men det’er ikke en nettstedsbygger. Vi’gjennomgår WordPress.org, som er en åpen kildekodeplattform og er det folk flest refererer til når de sier fra “WordPress”. WordPress.org er forskjellig fra WordPress.com, som er vert for deg og designet mer som en nettstedbygger. Du’Jeg må finne din egen hosting for ditt WordPress.org-nettsted (vi anbefaler Bluehost). Og i motsetning til Squarespace, du’Jeg må definitivt vite hvordan du skal kode. Oppsiden med dette er at det gir deg det endelige nivået på tilpasning.

Det er virkelig ingen grense for hva du kan bygge med WordPress, noe som gjør det ekstremt populært. Faktisk, 32% av hele internett drives av WordPress!

WordPress er et Content Management System (CMS), mens Squarespace er den typiske dra-og-slipp-nettstedbyggeren. Et CMS har generelt mer dyptgående funksjoner enn en nettstedsbygger, noe som betyr at du kan skalere og tilpasse WordPress-nettstedet ditt på et mer teknologisk nivå.

På den annen side tar Squarespace seg av komplekse designfunksjoner for deg, slik at du kan fokusere på de mer kunstneriske aspektene ved å bygge et nettsted.

Rask oppsummering…

Squarespace har som mål å la mennesker med kreative ideer lykkes uten å ha kodingsferdigheter. WordPress har som mål å gi folk total frihet til å tenke utenfor boksen og oppnå sine mål, og belønner mer teknisk tenkende skaper med større funksjonalitet.

I denne artikkelen, vi’Jeg vil sammenligne disse to stilige og kraftige byggherrene side om side. Ved å bryte ned deres styrker, svakheter og forskjeller, kan vi gi deg den beste ideen om hvilken byggherre som er best for deg.

Hvem er firkant og WordPress rettet mot?

Squarespace og WordPress er veldig forskjellige plattformer, så det er fornuftig at de appellerer til forskjellige mennesker, og egner seg til å bygge forskjellige typer nettsteder.

Som vi nevnte tidligere, Squarespace er en nettstedsbygger, med alle maler, funksjoner, sikkerhetstiltak, SEO-verktøy og mer alt klart og ventet. I motsetning, WordPress er et CMS (Content Management System), Var du’er ansvarlig for alle aspekter av nettstedet ditt.

Squarespace kommer med et fast månedlig gebyr, og tilbyr interne funksjoner – alt kommer inkludert, slik at du vet nøyaktig hva du’får, ingen ekle overraskelser. Alternativene dine er litt mer begrensede enn med WordPress, men avveiningen er at det’alt er lettere å administrere. Med WordPress har du full kontroll, fra å finne et tema til å installere plugins, kjøre oppdateringer og administrere nettstedet ditt’s sikkerhet. Den’er mer arbeid, men kommer med fordel for total tilpasning!

Så akkurat hvem er de best for?

Squarespace er det beste valget for alle som ønsker et profesjonelt, kreativt nettsted uten å forplikte all sin tid, krefter og teknologiske ferdigheter til å lære en vanskelig programvare.. Square’Målet er å hjelpe reklamer med å lykkes, enten du’re en koding pro eller ikke!

kvadratespace klienterSquare’Målet er å hjelpe oss med å gi alle med kreative ideer suksess, uansett teknisk evne

Square’s alt-i-ett-plattform er lett å administrere, gir deg tid til å fokusere på målene dine. Hvis du vil ha en rekke verktøy av høy kvalitet til fingerspissene, og ikke gjør det’t vil tenke på hosting, sikkerhet eller koding, da er Squarespace ideelt!

Squarespace er best hvis du vil ha et nettsted som ser ut som det ble laget av en utvikler, uten å trenge avanserte teknologiske ferdigheter selv. derimot, WordPress er det ultimate valget hvis du’igjen etter fullstendig tilpasning, total kontroll og en virkelig praktisk tilnærming til nettstedet ditt. Den’er perfekt hvis du vil ha en utfordring – om det’s koding, oppdatering, installering eller bare lære seg vei.

wordpress verdierWordPress gir deg friheten til å lage det du vil, legge til ferdighetene dine til plattformen og bygge videre på det du finner.

Du kan bygge hva du vil på WordPress, velge hvilket som helst tema eller plugin for å gjøre det 100% unikt, og til og med bruke koding for å virkelig tilpasse det. Du har total eierforhold over ditt WordPress-nettsted – og til gjengjeld for ditt harde arbeid, får du all kraft og uendelige ressurser som følger med denne populære CMS-plattformen.

WordPress er best for virkelig komplekse nettsteder, og kan’ikke bli slått for blogging. Imidlertid, det’s ikke ideelt for nybegynnere eller hurtigbyggede nettsteder.

Squarespace TilbudskodeBruk tilbudskode "WBE" i kassen for 10% rabatt Spar 10% avslag på Squarespace-plan med kode: WBE

Vi har en eksklusiv Squarespace tilbudskode for våre lesere som vil sparer 10% på kostnadene for en hvilken som helst Squarespace-plan! For å innløse denne rabatten, skriver du bare inn tilbudskoden: WBE i kassen og nyt!

Brukervennlighet: Hvilket alternativ er det enkleste?

BrukervennlighetProsConsSquare

WordPress

 • Ingen kodingsferdigheter nødvendig
 • Dra-og-slipp-redigeringsverktøy gjør det enkelt å bruke
 • WYSIWYG: forhåndsvise endringer når du gjør dem
 • Vanskeligere å bruke enn andre nettstedbyggere, for eksempel Wix
 • For kodere er det ingen grenser
 • Kan skreddersys etter dine egne evner
 • Koding trengte for å få mest mulig ut av det
 • Gjør endringer “blind” og forhåndsvis separat

Den første tingen å si er, Squarespace er enklere å bruke enn WordPress. Den’er ikke den mest nybegynner-nettsted byggherre på markedet, men hvis du’er ikke trygg på koding, det’er fremdeles det enklere valget.

Brukervennlighet i firkantet

Fordi Squarespace er en nettstedsbygger, kan du velge, bytte og tilpasse malene dine ved å dra og slippe. Du velger ganske enkelt et element som en tekstboks, drar det dit du vil ha det, og slipper det – og det’s nøyaktig hvordan den vil se ut når siden din er publisert.

squarespace editorNår du oppretter et nettsted med Squarespace, ser du siden nøyaktig slik den vises når den først er’s live. Se teksten din vises på skjermen på nøyaktig sted, stil og font’Jeg vil bli publisert i.

Dette kalles “Det du ser er hva du får,” eller WYSIWYG-redigering. Det gjør det superenkelt å gjøre endringer fordi du’ser du alt rett foran deg, nøyaktig hvordan besøkende på nettstedet ditt vil se det når det er’s live.

WordPress Brukervennlighet

WordPress er litt annerledes. Fordi det’er en åpen kildekode CMS-plattform, du bruk kode og tredjeparts plugins for å tilpasse sidene dine. Dette gir deg mye mer kreativ kontroll, men gjør hele prosessen mye vanskeligere, spesielt hvis du’er ikke teknisk kunnskapsrik.

Du don’t se endringene dine når du gjør dem som du gjør med Squarespace. I stedet gjør du endringer i backend. Dette er som å snu brytere bak scenen. Du kan gå rundt til fronten for å se hvilke som tenner deg’har slått på, og gå deretter bak gardinen for å endre innstillingene.

WordPress tilbyr imidlertid også en byggherrelignende funksjon: the “Gutenburg-redaktør” hjelper deg med å komponere tekst og media på hver enkelt webside. I stedet for å skrive ut tilpasset kode eller plugins, du’Jeg bruker det “blokker” som lar deg raskt legge til elementer som et avsnitt, sitat, bilde eller topptekstbilde.

Du’Trolig trenger jeg fortsatt flere plugins, men denne redigereren hjelper deg med å gi WordPress litt mer i tråd med brukervennligheten som Squarespace tilbyr.

squarespace vs wordpress - ikke dra slippDu redigerer innholdet ditt i backend av WordPress, slik at du ikke gjør det’t se hvordan det faktisk ser ut på siden til du forhåndsviser eller publiserer nettstedet ditt.

WordPress er svært tilpassbar. Den’er en kraftig og fleksibel plattform, som er flott hvis du’være trygg på kode. Hvis du’Har du penger i stedet for koding, kan du ansette en utvikler for å hjelpe deg med rundt $ 100 i timen. Dette vil øke kostnadene for nettstedet ditt, men redusere mengden teknologi du trenger å håndtere.

Nybegynner og budsjettvennlig bygning

Hvis du ikke gjør det’t vil ansette en utvikler eller ikke’t har tid til den bratte læringskurven som følger med WordPress, Squarespace tilbyr en mye mer nybegynnervennlig opplevelse.

Selv om det har mindre frihet i sin tilpasning, tilbyr Squarespace fortsatt superfleksible og stilige design. Enda viktigere, det gir deg masse kreativ kontroll, enten du er’er en teknisk guru eller total kodefobe.

Design: Hvem tilbyr det mest profesjonelle utseendet?

DesignProsUlemperSquare

WordPress

 • Bytt mal når som helst
 • Beste kvalitet design av enhver nettsted byggherre
 • Høyt tilpasset nivå
 • Mer restriktiv enn WordPress
 • Koding gir ultimate kreativ kontroll
 • Tusenvis av temaer å velge mellom
 • Stoler på kode og plugins for tilpasning

Hvis du vil ha en nettstedsbygger, men ikke’Jeg vil ikke gå på akkord med design, don’t bekymre deg: Squarespace har den beste kvaliteten design av en hvilken som helst nettsted byggherre på markedet. Designmalene er rene, moderne og profesjonelle. Du’har fått over 60 å velge mellom, og dekker en rekke kategorier fra nettbutikker til blogger og podcaster.

E-handel i kvadratområdetSquarespace har markedets beste kvalitet og gir deg en fantastisk butikk for produktene dine

Hvis du’På nytt for koding av ting, har WordPress enda mer å kile av deg. Tusenvis av temaer betyr at du ikke har noe å bekymre deg for i tillegg til å velge et! Og det’ikke alle. Du kan bla gjennom kommersielle temaer, eller til og med laste opp ditt eget tema for å være vert på WordPress og lastes ned av andre.

Det flotte med WordPress er alle og enhver kan lage, dele og legge til nye temaer på plattformen. Men det kan også være risikabelt! Der’er sjansen for å laste ned ondsinnet kode som finnes i temaer, som deretter åpner nettstedet ditt for sikkerhetsbrudd.

Så hold øye med feil WordPress-temaer, og sørg for at noen av deg’re nedlasting er trygt, sikkert og pålitelig.

tilpasning

Med en gang du’har valgt temaet ditt, vil du ha det moro med det! Gjør det til ditt og endre ting ved å legge til bilder og videoer, eller endre skrifter og bakgrunn.

Med Squarespace kan du tilpasse til ditt hjerte’innhold. Se alle endringene rett foran deg, og legg enkelt til gallerier, lysbildefremvisninger, videobakgrunner og mer med bare noen få klikk. Hvis du vil gå enda lenger og virkelig bli kreativ – og teknisk – kan du bruke den innebygde tilpassede CSS-redigereren. Dette lar deg bruke tilpasset kode på malen din.

Selvfølgelig har WordPress ganske riktig laget et navn på seg selv på dette området, og gitt deg endelig kontroll over nettstedet ditt. Det er kanskje ikke så lett som dra-og-slipp, men det er ingen grenser for hva du kan endre i malen.

wordpress unike nettstederWordPress lar deg opprette et helt unikt nettsted gjennom ultimate tilpasning og fleksible design.

Mobil responsiv

En av de viktigste delene av å velge en mal er å sørge for at den ser bra ut på alle enheter. Når du’Jeg har lagt så mye arbeid i å gi den den wow-faktoren, ikke’Jeg vil at nettstedet ditt skal være den stygge andungen i den mobile verdenen. Mobile responsive maler sørg for at nettstedet ditt fremdeles ser fantastisk ut, du gjettet det, mobile enheter.

Alt av Squarespace’maler er fullt mobiloptimalisert. Hver maldesign har en automatisk visning som er innebygd, noe som sørger for at nettstedet ditt ser bra ut på alle enheter. Dette inkluderer til og med alle e-postmeldinger du sender.

kvadratespace mobiloptimaliseringSquarespace optimaliserer alle maler for å gi mobile brukere den beste opplevelsen av nettstedet ditt

WordPress er litt annerledes. Fordi det er så mange temaer å velge mellom, er det forskjellige nivåer av kvalitet. Noen temaer vil være eldre enn andre, noe som betyr at de ikke har det’t har mobiloptimalisering. I en verden der over 50% av trafikk kommer fra mobilbrukere, deg’d gå glipp av ved å velge et utdatert tema.

En måte å sikre en bedre opplevelse for dine mobile brukere er å aktivere AMP (Accelerated Mobile Pages). Dette lager bare lette, forenklede versjoner av sidene dine, noe som betyr at de laster mye raskere på mobile enheter. Ikke bare det, Google jobber faktisk med AMP for å prioritere disse mobilvennlige sidene i søkeresultatene.

Du kan raskt og enkelt aktivere AMP på både Squarespace og WordPress. Alle Squarespace-sider er automatisk klare for deg for å aktivere AMP. Med WordPress trenger du bare å installere en AMP-plugin, og deretter deg’Jeg vil være god å gå!

Bytte design

Med så mange design å velge mellom med både Squarespace og WordPress, ville det være for vanskelig å velge bare en og holde fast ved den for alltid. Heldigvis kan du endre malen når du vil!

Dette er en mer kompleks prosess på WordPress, så det’Det er lurt å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du har tenkt å bytte tema.

Funksjoner: Hvilken tjeneste har de beste verktøyene?

FunksjonerProsUlemperSquare

WordPress

 • Beste kvalitetsfunksjoner hos enhver nettstedbygger
 • Alle funksjonene er innebygd
 • Avhengig av de innebygde funksjonene som følger med
 • Utvalg av grunnleggende funksjoner som allerede er innebygd
 • Er avhengig av å installere plugins i stedet for innebygde funksjoner

Du don’t vil bare at nettstedet ditt skal se bra ut. Under det attraktive designet, vil du at det skal pakke ett helvete slag. At’s der funksjoner spiller inn.

Squarespace-funksjoner

Squarespace har mange innebygde funksjoner. Squarespace har verktøy for tilpasning, netthandel, blogging og design av topp kvalitet, for bare å nevne noen! Listen fortsetter og fortsetter, men her’er en sniktitt på bare en håndfull av funksjonene som følger med Squarespace:

 • Gratis typekit- og Google-skrifter
 • Adobe Image Editor
 • Installer flere maler
 • Lydsamlinger
 • Dropbox-filsynkronisering
 • Sosial integrering
 • Bloggfunksjoner
 • E-postkampanjer
 • Produkt rask oversikt
 • Selg ubegrensede digitale og fysiske produkter og tjenester

Alle disse pluss mye, mye mer kommer alle som standard automatisk inkludert i Squarespace-editoren. Du don’t må installere ekstra apper eller plugins – bare gå til dashbordet og velg funksjonen du vil bruke. Lett! Du’Jeg blogger, selger, lager og deler på kort tid.

WordPress Funksjoner

WordPress er kjent for sin kraftige funksjonalitet. Mye av dette er nede i de uendelige plugins du kan installere, men det er innebygde funksjoner for å få mest mulig ut av. Noen av disse inkluderer:

 • Tilpassbare design
 • Publiseringsverktøy som planlegging
 • Passordbeskyttede sider
 • Flere bidragsytere
 • Redigeringsverktøy for bilder
 • Kommentarstyring
 • Flerspråklige alternativer

Disse funksjonene har som mål å gjøre publisering av nettstedet ditt med WordPress enkelt og effektivt. Selv om det er færre intuitive funksjoner enn Squarespace, er WordPress ikke’t igjen i støvet.

wordpress funksjonerWordPress har et kraftig sett med funksjoner for å konfigurere nettstedet ditt for å lykkes, selv om det er avhengig av plugins enn innebygde verktøy

Det flerspråklige alternativet betyr at du ikke gjør det’t må til og med publisere nettstedet ditt på engelsk: faktisk kan du velge mellom over 70 språk!

Forblir oppdatert

Den’det er ikke nok til å ha mange funksjoner – det må være både kvalitet og mengde. Squarespace oppdaterer og introduserer nye funksjoner med noen få måneder. Dette forhindrer at dagens funksjoner blir utdaterte, og gir deg nye verktøy å leke med når de kommer ut. Alt du trenger er akkurat der.

WordPress er litt annerledes. Fordi du’re administrere ditt eget nettsted, må du se etter nye utgivelser og oppdater nettstedet ditt Å holde følge. Dette er veldig viktig fordi et utdatert nettsted risikerer å bli hacket. Imidlertid utfører hostingleverandører som Bluehost automatiske WordPress-oppdateringer for deg på deres skreddersydde WordPress-planer, noe som gjør livet ditt enklere og holder nettstedet ditt sikkert.

Apper og plugins: Hvilke tilleggsprogrammer fungerer best?

Apps & pluginsProsUlemperSquare

WordPress

 • Apper som allerede er innebygd
 • Appene er oppdatert og integrert for deg
 • Ingen egen appmarked å bla gjennom
 • Har over 55 000 plugins
 • Installer og oppdater plugins selv
 • Noen plugins er av lav kvalitet – risiko for feil eller utdaterte plugins

WordPress-plugins

WordPress er en åpen kildekode-plattform, noe som betyr at kodene er åpne for alle å bruke og tilpasse. Eventuelle utviklere eller programmerere kan bruke WordPress til å lage sine egne verktøy (for eksempel maler, temaer eller plugins) for å dele gratis, eller selge til andre WordPress-brukere.

Det er mer enn 55 000 WordPress-plugins, og det tallet går bare opp. Dette er et fantastisk utvalg! Du kan utvide funksjonaliteten til nettstedet ditt på hvilken som helst måte du kan tenke på. Selg gjennom ditt WordPress-nettsted med WooCommerce, legg til kontaktskjemaer, åpne kommentarseksjoner, forbedret Google-rangeringene dine med SEO-plugins… mulighetene er endeløse.

Det er gratis og premium plugins på WordPress, så der’er noe for hvert nettsted – bare vær oppmerksom på at kvalitet og kostnader ofte går hånd i hånd. For det første kommer betalte plugins ofte med mer støtte. En annen viktig ting å vurdere er hvordan defekte plugins kan gjøre nettstedet ditt langt mer utsatt for å bli hacket.

wordpress pluginsWordPress har over 55 776 plugins for å utvide nettstedet ditt. Du kan bruke søkefeltet eller sortere etter kategori.

Med et så stort samfunn, det’det er umulig å politisere kvaliteten på alle produktene som blir laget og lastet ned. Noen plugins blir opprettet av utviklere øverst i bransjen; andre blir laget av nybegynnere, som kan gjøre feil og etterlate hull som hackere kan bruke for å få tilgang til nettstedet ditt.

Vi’sier ikke dette for å skremme deg, eller sette deg i vei! Men det’er en viktig ting å huske når du’blir møtt med tusenvis av plugins å velge mellom. Vær sikker på at du’re velge relevante plugins fra anerkjente kilder, og sørge for at de leverer en tjeneste du virkelig trenger; hold tallet til et minimum.

Squarespace-apper

Squarespace gjør det ikke’t ha en egen appbutikk, eller tilby ekstra plugins som du kan legge til på nettstedet ditt. Den har apper, for eksempel blogg-appen, analyse-appen, notat-appen og portefølje-appen, men de er alle integrerte allerede.

firkantet innebygde apperSquarespace har integrerte apper som er utviklet i egen regi. Dette gir et lite, men kvalitetsspenn apper for å utvide nettstedet ditt.

Dette betyr at du med sikkerhet vet at du kan stole på disse appene, at de’Jeg jobber sømløst med Squarespace-nettstedet, og at du’Jeg har praktisk støtte i tilfelle du trenger hjelp.

Hvordan sammenligner de?

Tenk på Squarespace som en restaurant. Maten tilberedes og tilberedes i huset. Servitøren din kjenner menyen utvendig, og er der for å svare på spørsmål. Du kan velge hva du vil, men all maten kommer fra Squarespace-kjøkkenet.

WordPress er mer som en fancy buffet. Den’s fikk retter fra alle forskjellige steder og alle forskjellige kjøkken. Du don’Jeg vet nøyaktig hvor noen av dem ble laget, og noen har bedre kvalitet enn andre.

Med WordPress må du sette oppvasken selv. Dette er perfekt hvis du vet alt om hvilke smaker som fungerer best sammen, men servitøren kan’t hjelpe med alle spørsmålene dine fordi maten ble laget et annet sted.

Uansett kan du ende opp med et deilig måltid – det’s akkurat hvordan du vil at det skal havne på tallerkenen din!

SEO: Hvem tilbyr den raskeste optimaliseringen?

SEOProsUlemperSquare

WordPress

 • Innebygde SEO-verktøy
 • Minste innspill nødvendig
 • Mindre kraftige SEO-verktøy enn WordPress-plugins
 • Ikke 100% nybegynner-vennlig
 • Plugins gir kraftige SEO-funksjoner
 • Veldig praktisk tilnærming til SEO
 • Ikke veldig nybegynnervennlig

Hva er SEO?

Du’har perfeksjonert de fantastiske designene dine. Du’Vi har funksjoner og apper på nettstedet ditt som fungerer som smurt. Nå er alt du trenger et beundrende publikum som setter pris på alt det harde arbeidet. På tide å bli SEO-proff!

SEO står for søkemotoroptimalisering, og det er dette du finner i Googles søkeresultater. Hvis nettstedet ditt har dårlig SEO, kan det holde seg fast på den 100. resultatsiden for alltid. Med fantastisk SEO kan du komme til nummer én.

Men hvem våkner en morgen klar til å bli SEO-ekspert? At’der din valgte byggherre kan hjelpe deg.

Squarespace SEO

Squarespace har innebygde SEO-verktøy for å øke nettstedet ditt. Dette inkluderer indekserte og søkbare sider, automatisk tagging, kanonisk tagging, rene URL-er, robots.txt, automatiske viderekoblinger, automatiske Google Sitemaps og mer. Alle disse er helt integrerte, så du ikke’Jeg trenger ikke å laste ned ekstra plugins for total SEO-kraft.

squarespace seoSquarespace gir deg innebygde SEO-verktøy for å øke nettstedet ditt’vekst og få deg funnet på nettet, av alle de rette grunnene!

Hvis ikke noe av det ga mening’t bekymre deg! Squarespace gjør det alt for deg, så du ikke’Jeg må bruke et øyeblikk på å tenke på det.

WordPress SEO

WordPress oppretter SEO-vennlige nettsteder, men der’mer du kan gjøre for å nå massene. Som alltid kommer det ned på plugins, og noen av de mest populære plugins på WordPress er for SEO.

wordpress seo pluginsWordPress har høyt rangerte SEO-plugins for å gi nettstedet ditt enda bedre SEO-verktøy og forbedre nettstedet ditt’sjansene for å bli funnet i søkeresultatene

For eksempel har Yoast SEO en femstjerners rangering fra over 22 000 anmeldelser, og har over 5 millioner aktive installasjoner. Yoast guider deg gjennom de beste SEO-praksisene, fra å lage hjørnesteinsinnhold til å legge til nøkkelord og metabeskrivelser. Dette tar vare på WordPress SEO, og låser opp kraftige funksjoner som du kan takle.

Beste SEO for deg

Så hva er best? Dette avhenger virkelig av deg. WordPress har absolutt mer rom for kraftige verktøy med disse heftige SEO-pluginene, men dette nytter ikke hvis du kan’t får tak i det.

Square’s innebygde SEO-funksjoner gjør mye av jobben for deg, pluss at alt du trenger å gjøre selv vil bli mer veiledet. Uansett, du vant’t blir langsomt i Google’s søkeresultater.

Netthandel: Hvilken nettbutikk fungerer bra?

E-handelProsUlemperSquare

WordPress

 • Internt e-handel verktøy, inkludert stort lager
 • Fantastiske design lar produkter skinne
 • Mangler mange betalings- og fraktalternativer
 • Ingen appbutikk
 • Bruk WooCommerce for kraftige netthandelverktøy
 • Den mest tilpassbare e-handelsplattformen
 • Mangel på kundesupport
 • Vanskelig å få tak i

Hvis du vil selge på nettet, kan du det! Både Squarespace og WordPress har verktøyene for å la deg lage en kraftig nettbutikk. Med Squarespace kan du opprette en alt-i-ett-butikk, med alle salgsverktøyene dine til fingerspissene. WordPress er avhengig av plugins som WooCommerce for å legge til e-handel på nettstedet ditt.

Selger med Squarespace – Alt-i-ett

Squarespace gir deg alt du trenger for å begynne å selge online allerede inkludert, så lenge du har det’gå på forretningsplanen eller over. Alle salgsverktøy er fullt integrert, noe som betyr at nettbutikken din vil se helt sømløs og profesjonell ut.

netthandel e-handelSquarespace gir deg alle e-handelsverktøyene du trenger for å gjøre butikken din vellykket

Forretningsplanen er designet for små butikker, og belaster et transaksjonsgebyr på 3% for hvert salg du gjør. Du kan opprette salgsfremmende popup-vinduer, selge ubegrensede produkter og godta gaver, ha en profesjonell e-post og mer.

For seriøs salg, deg’Du må oppgradere til en netthandelsplan – du kan velge mellom $ 26 per måned grunnleggende plan eller 40 dollar per måned avansert plan. Med disse låser du opp en rekke avanserte e-handelsfunksjoner, inkludert:

 • 0% transaksjonsgebyr
 • Inventar, bestillinger, skatt og kuponger
 • Etikettutskrift
 • Produktoppføringer på Instagram
 • Gavekort
 • Forlatt vogngjenoppretting

Alt dette blir automatisk inkludert – du ikke’t trenger å installere, aktivere eller oppdatere noe for å få tilgang til disse funksjonene. Bare oppgrader til den beste planen for deg og begynn å selge!

Selger med WordPress – plugins

WooCommerce

Du kan opprette en virkelig kraftig nettbutikk på WordPress ved å bruke e-handel-pluginen WooCommerce. WooCommerce er spesialdesignet for WordPress-brukere, for å hjelpe dem med å selge på nettet!

wordpress plugin woocommerceWooCommerce er en e-handel plugin bygget for WordPress, som gir deg verktøyene til å bygge en butikk som passer deg

Fordi det ble bygget for WordPress, gjør du ikke’Jeg trenger ikke å bekymre deg for at WooCommerce ikke er kompatibel med nettstedet ditt eller pluginene dine – det’det er enkelt å installere, så vel som gratis!

WooCommerce har alle verktøy i boksen, noe som gjør det til en kraftig måte å starte din e-handelsvirksomhet på. Noen av disse funksjonene inkluderer:

 • Digitale og fysiske produkter
 • Betalings- og fraktalternativer
 • Hundrevis av temaer
 • Lagerstyring

En av hovedfordelene med WooCommerce er at det’kan tilpasses helt – slik at du kan justere merkevaren din, selge de produktene du ønsker, og til og med integrere netthandel med kraftige bloggeverktøy.

Andre e-handel plugins

Selvfølgelig er WooCommerce ikke’Det eneste pluginet der ute, men det er det mest populære og mest anbefalte. Men andre plugins kan gi deg en mer skreddersydd tjeneste – for eksempel hvis du trenger en medlemstjeneste eller bare trenger å selge digitale nedlastinger.

Noen få av disse verdt å sjekke ut inkluderer Ecwid og Easy Digital Downloads. Du kan til og med bruke en e-handelsbygger som BigCommerce eller Shopify for å bygge din butikk, og deretter enkelt integrere den med WordPress-nettstedet ditt

Trygt å si, du’Vi har mange alternativer!

Hvordan sammenligner de?

Squarespace gir deg alle verktøyene du trenger for å drive en liten til mellomstor butikk med hell, for en fast pris per måned. Designene av høy kvalitet er enkle å tilpasse, noe som er perfekt for merkevarebygging og virkelig få dine produkter til å skinne. Den’er lett å budsjettere med og administrere hver dag.

squarespace nettbutikkSquarespace gjør det enkelt å bygge og administrere en nettbutikk, alt mens produktene dine blir de beste

WordPress har en rekke alternativer for å sette opp en nettbutikk – det som er mest anbefalt er pluginen WooCommerce. Dette gir deg en helt tilpassbar plattform å bygge butikken din på – dette er flott, da det betyr at du kan skreddersy den til dine behov.

Det vil ta lenger tid å bygge WooCommerce fra bunnen av med mindre du allerede har et WordPress-nettsted, og det er vanskeligere å budsjettere med på grunn av utvalget av ekstra funksjoner (for eksempel hosting) som du trenger å faktor i per måned.

Godt å vite…

Bluehost’s Hostingplaner for WooCommerce gjør installasjonsprosessen mye enklere. Med priser for nye kunder som starter på bare $ 13.99 $ 6.95 per måned, får du:

 • WooCommerce automatisk installasjon
 • WooCommerce Storefront-tema forhåndsinstallert
 • Gratis domenenavn og SSL-sertifikat
 • 24/7 support fra interne WordPress-eksperter

Hvis du allerede har et WordPress-nettsted, er WooCommerce det klare valget. Hvis du’hvis du ønsker å sette opp en nettbutikk fra bunnen av, så kan Squarespace gi deg et profesjonelt nettsted på omtrent halve tiden.

Hva med å selge offline?

Squarespace tilbyr nå en integrasjon med Square, noe som betyr at du kan selge produkter offline, ta kortbetalinger og holde alt synkronisert med nettbeholdningen din. WooCommerce tilbyr også en integrasjon med Square, så du’Vi har alternativer med en plattform – alt du trenger er Square-kortleseren ($ 49) og de relevante appene for å komme i gang!

Blogging: Hvilken tjeneste elsker bloggere?

bloggingProsUlemperSquare

WordPress

 • Suite med grunnleggende bloggeverktøy
 • Gratis stilige bloggmaler
 • Ingen mulighet til å få tilgang til bloggen din’s HTML-kode
 • Innebygd kommentarfunksjonalitet
 • Den’er enkel tilgang til HTML-koden
 • Gratis bloggmaler
 • Det kan være vanskelig å finne riktige plugins

En blogg er en fin måte å få kontakt med publikum eller ganske enkelt dokumentere arbeidet ditt på nettet. Men ikke alle nettsteder er bygget for å vise en regelmessig oppdatert strøm av artikler. Squarespace og WordPress er begge opp til oppgaven å støtte en høykvalitetsblogg, men de tilbyr litt forskjellige verktøy for å hjelpe bloggere med å lage et nettsted.

Squarespace Blogging Tools

En av Squarespace’De beste bloggvennlige funksjonene er de gratis bloggermaler. Brukere kan velge mellom en rekke moderne grensesnitt som viser blogginnlegg på hjemmesiden, enten i en enkelt omvendt kronologisk feed eller i et mer kompakt rutenett i magasinstil med blogginnlegg. Mange lar flere forfattere bidra, noe som gjør det enkelt å drive en blogg med venner eller kollegaer.

Innen Squarespace kan blogginnlegg merkes, kategoriseres og redigeres. De kan også utdrages, og en lenke til hvert nytt innlegg kan automatisk sendes til sosiale mediefeeder som Facebook og Twitter.

Med andre ord lar Squarespace deg oppnå alle de grunnleggende elementene som trengs for å enkelt betjene en elegant blogg.

WordPress Blogging Tools

I likhet med Squarespace har WordPress mange gratis maler rettet mot bloggere. Tjenesten har også innebygde funksjoner som inkluderer all tagging og kategoriseringsevne en blogger trenger, og en rekke plugins for å hjelpe bloggere å koble seg til sosiale medier.

For seriøse bloggere som ønsker å designe sitt eget utseende, lar WordPress også brukere få tilgang til HTML direkte – en mulighet Squarespace gjør ikke’t gjøre tilgjengelig. Gitt, du’Det er lite sannsynlig at du trenger å gå inn i koden veldig ofte takket være pluginene nettstedplattformen lar deg bruke, men den’er der hvis du trenger det.

En annen stor differensier er bloggesamfunnet som WordPress har å tilby. Alle med en WordPress-konto kan kommentere hvilken som helst annen WordPress-blogg, forutsatt at bloggeren ikke gjør det’t deaktivere evnen. Siden WordPress allerede befinner nesten en tredjedel av nettstedene på internett, er det nok av WordPress-kontoer som kan snuble over bloggen din og etterlate en kommentar uten noe av friksjonen om å trenge å logge inn på en ny kommenterende konto først.

Mobile Editor: Kan du jobbe fra telefonen din?

Mobile EditorProsUlemperSquare

WordPress

 • Tilbyr fire mobilapper å velge mellom
 • Gratis og enkelt å laste ned
 • Den viktigste Squarespace-appen er bare tilgjengelig for iOS
 • Én mobilapp hver for iOS og Android
 • Gratis og enkel å installere
 • Kan føles begrensende sammenlignet med skrivebordsversjonen

Når du’Når du er på farten, må nettstedet ditt også være! Du don’Du må være lenket til skrivebordet ditt for å drive nettstedet ditt lenger – nå kan du bare sette nettstedet i lommen og administrere det uansett hvor du går.

Squarespace Mobile Editors

Squarespace har forskjellige apper som lar deg administrere nettstedet ditt mens du er på farten, fra å oppdatere innhold til å legge ut på bloggen din eller spore nettstedet ditt’ytelse, alt fra telefonen. Det er fire mobilapper tilgjengelig:

 • Analytics (iOS og Android) – Se nøkkelstatistikker for nettstedet ditt
 • bloggen (iOS og Android) – Skriv, rediger, del og administrer blogginnlegg
 • Handel (iOS og Android) – Administrer butikken din
 • Squarespace-appen (bare iOS) – Oppdater sider, legg til bilder i gallerier, skriv og rediger blogginnlegg, gjennomgangssider og sporanalyse

For å faktisk redigere sider du’Du trenger Squarespace-appen, som kombinerer visse funksjoner fra de tre andre mobilappene. Squarespace-appen inneholder funksjoner som å skrive blogginnlegg, legge til bilder og gjennomgå trafikkanalyse.

squarespace mobilappLast ned Squarespace-appene raskt, enkelt og gratis i Apple Store for iOS-enheter

Du kan enkelt laste ned noen av disse appene gratis, enten fra Apple Store eller Google Play, avhengig av enheten din.

WordPress Mobile Editor

For å administrere WordPress-nettstedet ditt når du er på farten’Trenger du WordPress Mobile Apps. Velg mellom iOS-, Android- og Desktop-apper for å oppdatere og utkast til blogginnlegg, spore nettstedet ditt’statistikk, følg med på varsler og mer, alt fra håndflaten.

wordpress ios mobilappWordPress Mobile App for iOS-enheter kan lastes ned gratis i Apple Store – den kan brukes til både iPhones og iPads

Alt du trenger å gjøre er å installere riktig app for enheten din (den’er gratis!) og du’det er godt å gå. Bare koble appen til nettstedet ditt og si hei til mens du er på farten.

Her’noen få ting du kan gjøre med WordPress Mobile App:

 • Legg til, rediger eller fjern sider og innlegg
 • Analyser statistikk
 • Administrer kommentarer
 • Legg til, rediger eller fjern sider og innlegg
 • Sett bilder eller videoer på telefonen din, og legg til et innlegg

Hvorfor bruke en Mobile Editor?

En gang i tid måtte du lenkes til en datamaskin bare for å sjekke e-postene dine, men nå for tiden’s lykksalig ikke tilfelle. Ikke bare kan du sende e-post, glede deg over sosiale medier og surfe på nettet fra telefonen, med mobile redaktører kan du til og med administrere nettstedet ditt mens du er på farten!

Dette er friheten mobilredigeringsapper gir deg.

Mobilapper er spesielt viktige hvis du’driver du et bedriftsnettsted, fordi det betyr at besøkende ikke vil’Jeg må vente på svar eller nytt innhold mens du’re ut og om. Tid er penger, og som enhver blogger vil fortelle deg, er konsistens og hyppighet andre super viktige faktorer for et vellykket nettsted.

Det er mange fordeler med å bruke mobilapper – fra å administrere innholdet ditt, raskt å sjekke nettstedet ditt’s statistikk, eller til og med svare på kommentarer, det’er en flott måte å holde kontakten med nettstedet ditt og på toppen av oppgavelisten.

Løpende vedlikehold: Hvordan er oppdateringene?

Løpende vedlikeholdProsUlemperSquare

WordPress

 • Svært lite løpende vedlikehold
 • Alle oppdateringer blir brukt og brukes automatisk på nettstedet ditt
 • Mindre regelmessige oppdateringer enn WordPress
 • Konstante oppdateringer forbedrer sikkerheten og fikser feil
 • Utdaterte plugins kan bli inkompatible med det oppdaterte nettstedet ditt og forårsake alvorlige problemer

WordPress-oppdateringer

En viktig ting du bør vite er at WordPress kontinuerlig oppdaterer plattformen sin for å fikse feil og forbedre sikkerheten. Dette betyr at når det rulles ut oppdateringer – som kan være flere ganger i året – kan du også trenge å oppdatere WordPress-nettstedet ditt.

Heldigvis vil noen anerkjente tema- og plugin-utviklere også oppdatere produktene sine for å gjøre det lettere for deg å oppdatere dem på nettstedet ditt og forbli kompatible med WordPress-oppdateringer. Den virkelige hodepinen kommer når du har et tilpasset tema og også bruker flere plugins.

wordpress yoast plugin-oppdateringHer kan du se pluginen Yoast’s utvikling. Den ble oppdatert nylig og inneholder en liste over forbedringer som er gjort.

Farene ved utdaterte nettsteder og plugins

Noen utviklere vil huske WordPress-oppdateringer når de oppdaterer sine egne produkter, men det er ikke alltid tilfelle.

Uten de riktige oppdateringene risikerer du at disse verktøyene forårsaker konflikter, skader ytelsen til nettstedet ditt, ikke fungerer som det skal med den oppdaterte versjonen av WordPress, eller til og med krasjer nettstedet ditt.

Wordpress utdatert pluginDenne pluginen ble sist oppdatert for over 11 år siden. Som advarselen viser at det ikke har skjedd’Jeg har blitt testet med de tre siste utgivelsene av WordPress. Dette betyr at det kan krasje nettstedet ditt.

Her er en artikkel fra WPEngine, en av de fremste WordPress-hosting-tjenestene, om å bytte ut en sikkerhetsplugin med sitt eget innebygde sikkerhetssystem. Denne sikkerhetsplugin brukes ganske ofte av WordPress-nettsteder, men har ikke blitt oppdatert på over to år – noe som betyr at sikkerhetsrisikoen har økt betydelig.

I Securi’rapporten, de’Vi har identifisert at i de fleste tilfeller hadde WordPress-nettsteder som ble hacket lite, om noe å gjøre med selve plattformen.

Årsaken til at nettstedene ble hacket hadde å gjøre med feil distribusjon, konfigurasjon og generelt vedlikehold av webansvarlige og deres verter.

squarespace vs wordpress - feil vedlikeholdKilde: Securi

Gjør det selv oppdateringer

Mens WordPress er en fantastisk plattform for bygging av nettsteder, hvis du ikke overvåker den hele tiden, kan nettstedet ditt bli utsatt for angrep. Du må ta ansvar for ditt eget nettstedvedlikehold, som er et annet lag med arbeid (med mindre du betaler noen andre for å gjøre det).

Når du mottar et varsel fra WordPress om å oppdatere din versjon av nettstedet, bør du gjøre det raskt ettersom utdaterte versjoner av WordPress kan utgjøre sikkerhetsrisikoer (akkurat som dette nettstedet har blitt hacket for å vise spam-meldinger). Husk at når du oppdaterer din versjon av WordPress, kan dette potensielt komme i konflikt med de andre verktøyene og nettstedfunksjonene.

Godt å vite…

Bluehost’WordPress-hostingplanene inkluderer gratis automatiske daglige WordPress-oppdateringer, for å sikre at nettstedet ditt holdes trygt. Prisene starter fra bare $ 2,95 per måned – en liten pris å betale for beskyttelse mot hackere!

Squarespace-oppdateringer

Derimot, med Squarespace, er kontinuerlig vedlikehold enkelt. Alle oppdateringer blir testet og presset til nettstedet ditt automatisk; Squarespace tar seg av alt det for deg, slik at du kan fokusere tiden din på andre ting som kan være viktigere for deg.

Sikkerhet: Hvilken tjeneste er tryggest?

SikkerhetProsUlemperSquare

WordPress

 • Sikkerhet sortert for deg
 • SSL inkludert i alle planer
 • Square’s størrelse og popularitet kan gjøre det til et spor for hackere
 • Sikkerhet er i din egen kontroll
 • Plugins kan administrere aspekter av nettstedet ditt’sikkerhet for deg
 • All sikkerhet er i dine egne hender
 • Utdaterte og upålitelige plugins kan ødelegge nettstedet ditt
 • SSL må være installert

Internett er et fantastisk sted. Det kan være morsomt, spennende, lærerikt og sosialt. Men det kan også være skummelt. Akkurat som i den virkelige verden trenger nettstedet ditt sikkerhet for å beskytte det mot inntrengere. Du ville ikke’Ikke la inngangsdøren være åpen, og nettstedet ditt er ikke annerledes.

Squarespace Security

Med Squarespace, det’er som å ha en spretter som står foran huset ditt. Squarespace ivaretar sikkerheten på nettstedet ditt for deg; den’s plattformen’s ansvar for å sørge for at nettstedet ditt er trygt fra hackere, og at systemet forblir online og kjører problemfritt. Og totalt sett gjør Squarespace en ganske fantastisk jobb!

firkantet innebygd sikkerhetSquarespace gir deg en alt-i-ett-løsning som inkluderer stjerners sikkerhetstiltak for å holde nettstedet ditt trygt i gang

Du får også en SSL-sertifikat inkludert i alle Squarespace-planer. SSL står for Secure Sockets Layer, og krypterer data som er lagt inn på nettstedet ditt. Dette er utrolig viktig: ikke bare bygger et SSL-sertifikat tillit hos besøkende, men det hjelper deg med å rangere høyere i Google. Den’er enda mer viktig hvis du’selger gjennom nettstedet ditt, da det beskytter kundene’ Betalingsinformasjon.

Den eneste ulempen er at store skip tiltrekker seg pirater. Etter hvert som Squarespace er blitt mer populært, har det lidd under angrep av distribuert benektelse av tjenestenektesaker (DDoS). Dette er i utgangspunktet forsøk på å forstyrre normal trafikk og forhindre at den når en server.

WordPress Security

WordPress er ikke like ansvarlig for disse DDoS-angrepene, men det avhenger virkelig av den leverandøren du velger. Med WordPress, det’er ditt ansvar for å ivareta sikkerheten på nettstedet ditt. Dette inkluderer å sortere ut ditt eget SSL-sertifikat, gjennomføre regelmessige sikkerhetskopier og regelmessig oppdatere ditt WordPress-nettsted. Det er plugins som kan hjelpe deg med å drifte nettstedet ditt, men til slutt’s ned til deg.

Webhotellleverandører, som Bluehost, tilbyr gratis SSL-sertifikater, automatiske oppdateringer av nettstedet ditt og sikkerhetskopier, for å hjelpe deg med å administrere WordPress-nettstedet ditt’s sikkerhet.

En annen ting du må gjøre er å velge pålitelige plugins nøye. Vi’har allerede nevnt hvordan utdaterte plugins kan svekke nettstedet ditt, eller til og med få det til å krasje. Men det’ikke alle. Noen plugins kan faktisk inneholde skadelig kode som vil påvirke nettstedet ditt’s sikkerhet.

Hvordan sammenligner de?

Hovedforskjellen mellom WordPress og Squarespace er hva som skjer hvis noe går galt. Hvis Squarespace er under et DDoS-angrep, er det’Jeg vil gi deg beskjed mens interne eksperter sorterer alt for deg.

Hvis du installerer en feilaktig eller ondsinnet plugin på WordPress-nettstedet ditt og blir hacket, gjør du det’Jeg skal slukke branner på egen hånd.

Innholdseierskap: Beholder du dine rettigheter?

InnholdseierskapProsUlemperSquare

WordPress

 • Du eier fremdeles innholdet du laster opp
 • Squarespace kan lagre og reprodusere innholdet ditt på begrensede måter
 • Du eier fremdeles innholdet du laster opp
 • Du’Jeg må bruke en hostingtjeneste, som sannsynligvis vil ha tilleggsvilkår

Hvis du oppretter et nettsted via en hvilken som helst online plattform, det’Det er lurt å sjekke retningslinjene for innholdseier: Du gjør det ikke’Jeg vil tross alt gi fra meg rettighetene til ditt eget arbeid.

De største online selskapene vet at de kan’t stjeler innhold uten enorm tilbakeslag, selvfølgelig, og både Squarespace og WordPress prøver å holde kundene så lykkelige som mulig. Her’s hvordan hvert selskap nærmer seg innholdseierskapsproblemet.

Eierforhold til firkantet innhold

Alt du laster opp til Squarespace forblir innholdet ditt, og du kan ta det med deg hvis du forlater Squarespace i fremtiden. Du don’Jeg eier imidlertid nettstedsmalen: teknisk sett’er bare lisensiert, selv om du betalte for det, og du vant’t kunne holde nettstedet ditt nøyaktig likt hvis du velger å forlate det.

Der’er en fangst også. I henhold til det fine skriftet blir alt du laster opp til en Squarespace-nettsted faktisk lisensiert til selskapet. Du’gi dem en “rettighet og lisens til å bruke, være vert, lagre, reprodusere, endre, lage avledede verk av, kommunisere, publisere, offentlig vise, offentlig utføre og distribuere Brukerinnhold for de begrensede formålene som tillater [Squarespace] å tilby, forbedre, promotere og beskytte tjenester.”

Det høres skummelt ut, men det’er faktisk ikke verre enn det med liten skrift’har vi sannsynligvis allerede gått med på for Facebook, Twitter eller en annen stor online-tjeneste. Poenget er at Squarespace vant’t bruk innholdet ditt, med mindre det er det’s for å markedsføre eller inneholde nettstedet ditt… og du kan til og med velge bort det hvis du’d liker.

WordPress Innholdseierskap

Alle WordPress.org-nettsteder fungerer takket være det gratis WordPress.org-innholdsstyringssystemet med åpen kildekode. Som med all åpen kildekode-programvare, er all kildekoden tilgjengelig for alle og kan omfordeles og endres når du vil.
Den’s bak WordPress’ styrker, siden det betyr at programvaren er utrolig fleksibel og tilpasningsdyktig, og den’er også bak sin svakhet, siden programvaren kan være kompleks og krever kodingskunnskap.

Men siden det’S er ment å brukes fritt, gjør ikke selskapet’t pålegge de samme innholdslisensvilkårene som Squarespace bruker. Innholdet ditt forblir ditt, og er ikke’t til og med lisensiert.

Gitt, der’er fremdeles en fangst: Hvis du bruker WordPress, du’du er fremdeles ansvarlig for hosting-tjenesten din, og de fleste gode hosting-tjenester inkluderer de samme lisensvilkårene som Squarespace bruker. Uansett, du’Jeg vil fremdeles ha mest kontroll over innholdet ditt.

Nettstedsmigrering: hvor enkelt kan du flytte?

Site MigrationProsUlemperSquare

WordPress

 • Innebygd WordPress migreringsverktøy
 • Hjelpeguider for import og eksport
 • Begrensede eksportalternativer
 • Lar masse innhold eksporteres
 • Plugin må være installert for å importere, som der’s ikke noe eget verktøy

Hva skjer hvis du velger Squarespace eller WordPress, men så ombestemmer deg senere nedover linjen? Blir du fanget for alltid, med innholdet ditt holdt som gisler til tidenes slutt? Heldigvis er svaret på slike dramatiske spørsmål nei.

Du kan migrere nettstedet til en ny plattform, enten du vil flytte fra WordPress til Squarespace, eller omvendt..
Mens plattformen din vant’Hvis du holder gissel, er det vanligvis vanskeligere å eksportere innhold enn å importere det, så det vant’t alltid være en problemfri oppgave.

Vær også forberedt på en ny start på flere måter enn én – du kan’t migrere lyd-, video-, hendelses- eller produktsider eller stylingen på nettstedet ditt. At’er det samme med både WordPress og Squarespace, så du’Jeg trenger å redesigne nettstedet ditt når du migrerer.

Migrerer fra WordPress til Squarespace

Så hvor lett er det? Vel, Squarespace har et innebygd importverktøy for å flytte WordPress-nettstedet ditt over, i tillegg til nyttige guider som leder deg gjennom hvert trinn. Den’er ganske grei – sett opp et Squarespace-nettsted, velg design, og bruk deretter alternativet Avansert import for å overføre innhold fra WordPress.org-nettstedet ditt.

Forsikre deg om at du deaktiverer eventuelle plugins først, og overfører ved å bruke .xml-filer.

wordpress til migrasjon i firkantetSquare’s migreringsverktøy gjør det enkelt å importere WordPress-nettstedet ditt, og har nyttige guider for å gjøre det så enkelt som mulig.

Squarespace importerer alt av:

 • Bloggsider, innlegg og forfattere
 • kommentarer
 • Kategorier og tagger
 • Bilder
 • vedlegg
 • Nettstedssider

Migrerer fra Squarespace til WordPress

Det er litt vanskeligere å eksportere innhold fra Squarespace. Hvis du ikke gjør det’t har allerede et WordPress-nettsted, du’Jeg må konfigurere en (inkludert å finne hosting, installere WordPress og registrere eller overføre domenenavnet ditt).

guide for eksport av firkanterSelv om det er vanskeligere å eksportere innhold fra Squarespace enn å importere fra WordPress, har du fortsatt Squarespace’Hjelpeartikler i huset for å lede deg gjennom migrasjon

Med en gang du’Når du har gjort dette, kan du eksportere Squarespace-innholdet. Du’er mer begrenset i hva du kan eksportere fra Squarespace – her er de viktigste tingene du kan bevege deg over:

 • Vanlige sider
 • Én bloggside og alle innleggene
 • Gallerisider
 • Bildeblokker
 • Tekstblokker
 • kommentarer

Så du’Jeg har mye mer arbeid å gjøre hvis du’flytter fra Squarespace til WordPress. Men Squarespace gir deg fremdeles trinnvise guider for å hjelpe deg med å fullføre migreringen. Hvor enkel eller komplisert det er vil avhenge av innholdet på nettstedet ditt, for eksempel om det’er en nettbutikk.

Hjelp og støtte: Hva’s Kundeservicen liker?

Hjelp & BrukerstøtteProsUlemperSquare

WordPress

 • Dedikert supportteam
 • Enkel å bruke kunnskapsbase
 • Webinarer, artikler, videoer og e-poststøtte tilgjengelig
 • Mindre spekter av hjelpemidler enn WordPress
 • Massivt samfunn med omfattende ressurser
 • Vanskelig å finne relevant informasjon

WordPress Hjelp og støtte

Når det gjelder støtte, har WordPress et enormt fellesskap og enorme mengder ressurser og opplæringsprogrammer som kan hjelpe deg. Men etter vår erfaring’Det er vanskelig å finne god og relevant hjelp på grunn av overbelastning av informasjon.

squarespace vs wordpress - wp supportWordPress har et stort samfunnsforum. Selv om du tilbyr tusenvis av hjelpeartikler, kan det være overveldende og vanskelig å navigere.

Dette skyldes hovedsakelig at noen kan utvikle verktøy for WordPress, slik at kvaliteten på verktøyene ikke overvåkes. Oftest er det bare den opprinnelige utvikleren av verktøyet som kan hjelpe deg – og det’s antar at de til og med er villige til å hjelpe.

Et alternativ er å ansette en entreprenør som er dyktig i WordPress for å hjelpe deg med å konfigurere nettstedet ditt, men det kan bli dyrt veldig raskt – selv om du legger ut til India, Øst-Europa eller Asia der lønningene ikke er like høye.

Hjelp og støtte for Squarespace

Squarespace har i mellomtiden et sentralisert supportteam dedikert til sin egen nettstedbygger. Dette teamet har utviklet et bibliotek med hjelpeguider, verkstedvideoer og et samfunnsforum for å hjelpe deg med å bygge nettstedet ditt. Du’Jeg kan også snakke med et medlem av supportteamet via live chat og 1 times e-poststøtte.

kunnskapsbase i firkantetSquarespace hjelpesenter er tydelig lagt opp for å hjelpe deg med å finne svar raskt og enkelt. I tillegg til søkefeltet og kategoriene for surfing, kan du også velge mellom webinarer, videoer og e-poststøtte.

Siden Squarespace oppretter og tester sine egne verktøy, er sjansen for at nettstedet ditt kjører problemer ganske lite.

Prising og verdi for pengene: Hvor mye snakker vi her?

Priser & Valuta for pengeneProsUlemperSquare

WordPress

 • Oppsatte planer gir klare priser
 • Ingen skjulte ekstrakostnader
 • Bedre valuta for pengene enn andre nettstedbyggere
 • Begrenset til 4 prisplaner
 • WordPress i seg selv er gratis
 • Ekstra kostnader som plugins, hosting osv.

Squarespace vs WordPress Priser Oversikt

Squarespace har fire prisplaner som spenner fra $ 12 til $ 40 per måned. Dette er faste priser uten skjulte avgifter. I motsetning til dette er WordPress en gratis plattform som krever betalte tillegg som hosting, plugins og temaer. Priser for WordPress er mer fleksible, men Squarespace-priser er enklere å budsjettere med.

Før du bygger et nettsted, det’er viktig å vurdere hvor mye du’d være villig til å investere i det. Hvor mye du skal investere i nettstedet ditt er definitivt en veldig viktig vurdering.

Squarespace Prising

Alt av Squarespace’planene har ubegrenset lagring og kommer med et gratis domenenavn for det første året (verdt $ 10-15). Den dedikerte 24/7 supporten som er inkludert i Squarespace-planen din er en verdifull funksjon, da det kan spare deg for timer om du’har noen gang behov for hjelp.

Squarespace tilbyr 4 premium prisplaner, alt fra $ 12-40 per måned (faktureres årlig).

Hvis du registrerer deg på en årsplan, kan du spare mellom 13% og 25% sammenlignet med å registrere deg til en månedlig plan.

Prisplaner for SquarespaceMonthly Plan ($ / måned) Årsplan ($ / måned) Besparelser (%)Personlig

Virksomhet

Grunnleggende (e-handel)

Avansert (e-handel)

$ 16$ 1225%
$ 26$ 1831%
$ 30$ 261. 3%
$ 46$ 401. 3%

Den billigste personlige planen koster bare $ 12 per måned (faktureres årlig) og gir deg alt du trenger for å lage et enkelt og stilig nettsted.

Den neste planen opp er forretningsplanen til $ 18 per måned. Perfekt for bedrifter, det støtter netthandel og har over det dobbelte av funksjonene som er tilgjengelige i den personlige planen.

squarespace priser nettsted byggherre planerSquarespace har to nettstedsbyggerplaner, Personlige og forretningsplaner

De resterende to planene er rettet mot å opprette nettbutikker. Basisplanen på $ 26 per måned inkluderer alle funksjonene fra forretningsplanen, pluss avanserte netthandelverktøy. Den dyreste planen er den avanserte planen til $ 40 per måned, som er rettet mot voksende virksomheter.

Don’t glemme: alle Squarespace-planer kommer med en 14-dagers gratis prøveperiode slik at du kan gi den en gang før du registrerer deg på en premieplan.

Squarespace TilbudskodeBruk tilbudskode "WBE" i kassen for 10% rabatt

Spar 10% på enhver Squarespace-plan!

Vi har en eksklusiv tilbudskode som kan spare deg for 10% på ditt første kjøp eller oppgradering med Squarespace! Bare skriv inn WBE i kassen for å spare kostnadene for en hvilken som helst plan.

WordPress-priser

WordPress er en gratis plattform, men du’Du må fremdeles få lommeboken ut for å dekke andre aspekter av nettstedet ditt. Fem hovedfaktorer å tenke på når du skal beregne kostnadene dine er:

 • hosting – å betale en hostingleverandør for plass på nettet der du kan installere og lagre WordPress-nettstedet ditt
 • temaer – mens noen temaer er gratis, for topp kvalitet’det er verdt å tenke på å investere i betalte temaer, eller en designer
 • E-handel integrasjon – Hvis du vil selge via nettstedet ditt, du’Jeg trenger verktøy for netthandel
 • plugins – pålitelige og pålitelige plugins kan utvide nettstedet ditt og er verdt å betale for
 • Utvikler koster – bygger du denne siden selv? Ansetter du en utvikler for å hjelpe deg? Denne beslutningen vil påvirke det totale budsjettet

WordPress vil kreve at du sorterer din egen hosting, som vanligvis koster rundt $ 7 per måned (så omtrent $ 84 per år). WordPress anbefaler å bruke enten Bluehost, Dreamhost eller SiteGround (klikk for å lese våre anmeldelser av dem). Bluehost er vår topprangerte leverandør av WordPress-hosting og oppnår imponerende 4,8 / 5.

wordpress anbefalt hostingDu’Du må betale for din egen hosting for ditt WordPress-nettsted. Bluehost, DreamHost og SiteGround er de tre beste som anbefales av WordPress.

På toppen av dette vil du sannsynligvis trenge å kjøpe et tema, som i gjennomsnitt kan koste omtrent 30-80 dollar per tema. Hvor mye du bruker vil avhenge av hvor pålitelig og pålitelig temautvikleren er (som en tommelfingerregel, jo dyrere produkt, desto mer pålitelig er det).

Hvis du vil legge til flere funksjoner på WordPress-nettstedet ditt, kan det hende du må legge til noen få gratis eller betalte plugins. Dette kan komme til rundt 15-50 dollar per plugin, igjen avhengig av omdømmet til utvikleren.

Med WordPress, må du også kjøpe ditt eget domenenavn, som vil være rundt 10-12 dollar per år. Du kan søke og kjøpe et domene fra populære nettsteder med domenenavn som Domain.com.

Så den første investeringen for et WordPress-nettsted kan variere fra $ 139 til $ 200 eller høyere, avhengig av hvor mange betalte plugins du bestemmer deg for å hente. Husk også at dette ikke kommer med støtte.

Avhengig av WordPress behov, kan det hende du også må ansette en kontraktutvikler eller designer for å implementere dem – noe som kan ende med at det koster deg tusenvis.

1) Kostnader for å bygge et nettsted – vi deler våre egne erfaringer og vår egen prisguide her

2) Se videoguiden vår om hvordan du setter opp et WordPress-nettsted med din egen hosting

WordPress estimerte kostnader

Alt i alt er estimatene vi har gitt for kostnadene ved å sette opp et WordPress-nettsted i den nedre enden.

I følge Elegant Themes, en populær WordPress-temautvikler, kan det koste deg noe å sette opp og drifte et WordPress-nettsted (uten å ansette ekstern hjelp) 200 til 1000 dollar+.

Hovedkostnadene er knyttet til kjøp av premiumtemaer og plugins. Premium-temaer varierer vanligvis fra $ 50-200 per måned, mens premium-plugins kan variere fra $ 15-200.

Et standard domene koster omtrent $ 12 per år. Hosting er veldig avhengig av leverandøren du velger, men i gjennomsnitt har hostingprisene en tendens til å falle mellom $ 10 og $ 30 i måneden.

Merk at dette ikke medfører løpende kostnader; Hvis du trenger å ansette noen for å hjelpe deg med å gjøre endringer på WordPress-nettstedet ditt eller for å hjelpe med feilsøking, vil dette øke kostnadene enda mer.

Elegante temaer beregnet også at et tilpasset WordPress-tema vil koste deg rundt $ 3000-6000 (for design og utvikling), mens et tilpasset WordPress-nettsted vil være rundt $ 6,000-15,000 (for design og utvikling pluss tilpassede plugins). Du kan se estimatene deres her.

Squarespace vs WordPress – Prising: Dommen

WordPress har bedre priser enn Squarespace. Den’er en gratis plattform, i motsetning til Squarespace, så utgiftene dine er helt under din kontroll. Du kan velge hosting, plugins og temaer som samsvarer med budsjettet. Selv disse nødvendighetene kan imidlertid øke kostnadene dine. Uventede prisstigninger er’t en fare med Squarespace’sette planer.

Mer informasjon

 • Les vår Squarespace-prisanmeldelse for mer informasjon om denne byggherren’s planer
 • Vil du finne ut mer om WordPress Hosting? Sjekk ut vår anmeldelse av den beste leverandøren av WordPress Hosting for mer informasjon.
 • Les vår Bluehost-anmeldelse for å finne ut mer om priser, funksjoner og mer.

Squarespace vs WordPress: Konklusjon

Squarespace og WordPress er begge designgiganter fra nettstedets byggverden. Enten vil hjelpe deg med å lage et vakkert og kraftig nettsted. Men det er noen store forskjeller også.

Squarespace er rettet mot mennesker som mangler eksperttekniske ferdigheter. Du don’Jeg trenger ikke å kode for å lage et nettsted på Squarespace, men med høykvalitetsdesign, vil folk ha vanskelig for å tro det! Du kan kode hvis du vil, men takket være dra-og-slipp-redigereren, gjør den det’er ikke viktig.

WordPress er bare egnet for de mer teknisk selvsikre. Du må kode, og du må være fornøyd med å administrere, oppdatere og beskytte ditt eget nettsted. Resultatene vil imidlertid være tilfredsstillende; WordPress er ekstremt populært, og hvis du’på teknisk ball, kan du opprette et nettsted som’er stilig og fullpakket med funksjoner.

Totalt sett tilbyr Squarespace en omfattende pakke som’er egnet for de fleste. Squarespace er enklere å bruke enn WordPress, men bygger fortsatt imponerende profesjonelle nettsteder. Den’er mindre sårbar for trusler, og er mye lavere vedlikehold enn WordPress.

På den annen side har WordPress unektelig tjent sitt rykte som kraftplattform på internett. Men for en avansert og tilgjengelig allroundbygger, er Squarespace den virkelige avtalen.

Her er en sammendragstabel av sammenligningen vår ovenfor.

Squarespace vs WordPressSquarespaceWordPressBrukervennlighet

Design

Funksjoner

Apper og plugins

SEO

E-handel

blogging

Mobile Editor

Løpende vedlikehold

Sikkerhet

Innholdseierskap

Site Migration

Hjelp og støtte

Priser

En veldig brukervennlig nettstedsbygger som kan dra og slipp. Du kan bygge et nettsted uten å vite hvordan du skal kode eller ansette noen for hjelp.Bratt læringskurve, spesielt hvis du er nybegynner. Du må vite hvordan du skal kode og være teknisk kunnskapsrik, eller ansette noen som er det.
Fantastiske, tilpassbare designmaler bygget med stor brukeropplevelse i tankene.Mye valg når det gjelder temaer, men ingen er fullt så moderne, og deg’Jeg må ha noen kodingsferdigheter for å høste full fordel.
En rekke innebygde funksjoner med imponerende kvalitet som dekker en rekke områder. Nye funksjoner blir regelmessig lagt til og oppdatert.Mindre utvalg av innebygde funksjoner – mer avhengig av tredjeparts plugins for ekstra funksjonalitet.
Ingen eksterne apper eller plugins å installere, som de’er allerede fullt integrert i Squarespace. Dette betyr de’er alle kompatible og oppdaterte.Tusenvis av plugins du kan velge mellom å installere på WordPress-nettstedet ditt. Uendelige ekstrafunksjoner tilgjengelig. Dette kan imidlertid være risikabelt på grunn av utdaterte plugins og av dårlig kvalitet.
SEO-funksjoner som allerede er innebygd og administrert for deg.SEO-plugins kan legge til kraftige verktøy og guider til ditt WordPress-nettsted.
Innebygde salgsfunksjoner, inkludert stor lagerstørrelse, men mangler litt apper og betalingsalternativer.Vanskelig å navigere og mangler kundestøtte. Men hvis du kan finne ut av det, det’er en kraftig, tilpassbar plattform.
Godt valg av bloggmaler og verktøy for å komme deg fra bakken, men rett og slett ikke så robuste som bloggressursene som WordPress har.Skreddersydd for blogging, med et stort utvalg av plugins og innebygde funksjoner. Har også et fellesskap av bloggere, og lar deg legge igjen kommentarer til andre WordPress-blogger.
Mobilapper er gratis og enkle å installere. Du får fire forskjellige alternativer å velge mellom, slik at du kan skreddersy opplevelsen slik at den passer til nettstedet ditt’s behov.Også gratis og enkel å installere. Leveres bare med ett alternativ for hver enhet – noe som er ideelt hvis du’re leter etter en grei løsning.
Veldig lite – Squarespace er en “lukket” miljø, noe som betyr at de kontrollerer alle aspekter av plattformen og administrerer alle oppdateringer og vedlikeholdsarbeid for deg.Krever hyppig vedlikehold, spesielt hvis plattformen, temaet eller plugins er oppdatert av utviklerne. Du er ansvarlig for å opprettholde alle aspekter av nettstedet ditt.
All sikkerhet og oppdateringer administreres for deg. Hvis det er et sikkerhetsproblem, Squarespace’s eksperter vil håndtere det.Du er ansvarlig for å administrere sikkerheten på nettstedet ditt.
Vant’t få rettigheter over innholdet ditt. Imidlertid deg’Jeg må gjøre en innsats for å velge bort et lite skrift, som bare sier at Squarespace kan bruke innholdet ditt til å markedsføre eller inneholde nettstedet ditt..Vant’t får rettigheter over innholdet ditt, og har ingen av lisensvilkårene som Squarespace gjør. Imidlertid deg’Jeg må bruke en hostingleverandør, som sannsynligvis vil ha lisensvilkår som ligner på Squarespace.
Lar deg migrere nettstedet ditt hvis du vil. Også enkelt å importere fra WordPress.Lar deg migrere nettstedet ditt hvis du vil. Gjør det også enkelt å eksportere innhold.
Dedikert supportteam med organiserte tutorials. Du kan også få hjelp gjennom live chat eller e-post.Stort fellesskap med ressurser og tutorials, men ikke godt organisert. De fleste brukere ender med å betale utviklere for hjelp.
4 premium planer, alt fra $ 12 per måned til $ 40 per måned.Kan variere fra $ 200 – $ 15 000, avhengig av forskjellige faktorer (hosting, temaer, plugins, ansettelseshjelp osv.)

Når skal jeg bruke Squarespace i stedet for WordPress

Er du fremdeles usikker på om du bør bruke Squarespace eller WordPress? Her er noen av de viktigste grunnene til deg’d vil velge Squarespace over WordPress:

 • Du vil ha et fantastisk nettsted uten problemer eller oppstyr
 • Du trenger et nettsted opp ganske raskt
 • Du’re etter et enkelt å administrere nettstedet
 • Du vil ha gjennomsiktige, faste priser
 • Du’er ikke trygg på koding
 • Du verdsetter bekvemmeligheten med Squarespace’s alt-i-ett-løsning
 • Du vil fokusere på målene dine fremfor vedlikehold
 • Du liker sikkerheten til dedikert support døgnet rundt

Når skal jeg bruke WordPress i stedet for Squarespace

Kanskje du’blir fristet av WordPress, men er’t overbevist det’er det riktig for deg? Dette er de viktigste grunnene til at folk velger WordPress – hvis disse høres kjent ut, er WordPress sannsynligvis ditt beste valg:

 • Du’bygger et komplekst nettsted
 • Du vil ha full tilpasning
 • Du’re etter en praktisk tilnærming til å drive nettstedet ditt
 • Du’er glad for koding, eller lærer å kode
 • Du vil ha kraftige bloggeverktøy
 • Du don’Jeg trenger et nettsted oppover snart
 • Du’blir ikke frastjålet av tekniske oppgaver som hosting, sikkerhet eller oppdateringer
 • Du liker å velge hvilke verktøy eller funksjoner nettstedet ditt trenger

Mer informasjon

 • Squarespace Review
 • WordPress.org gjennomgang
 • WordPress.com anmeldelse
 • Squarespace Prising
 • Squarespace Maler
 • Squarespace E-handel gjennomgang
 • Squarespace SEO Review
 • Hvordan bruke Squarespace
 • Wix vs Squarespace
 • Beste WordPress Hosting Provider
 • Bluehost Review
 • Wix vs WordPress
 • Squarespace vs WordPress: Ofte stilte spørsmål

Squarespace vs WordPress: Ofte stilte spørsmål

Hvem er Squarespace rettet mot?

Squarespace er designet for å hjelpe alle med å lage sin egen webside, uansett teknisk evne. Du don’Jeg trenger ikke å kode – men du kan hvis du vil – og det er fullpakket med innebygde funksjoner for å gjøre livet ditt så enkelt som mulig. Den har fantastiske maler for alle designelskere der ute.

Hvem er WordPress rettet mot?

WordPress er rettet mot alle som ønsker total kontroll over alle muttere og bolter på nettstedet deres, fra sikkerhet til oppdateringer, koding og utover. Du’Jeg må ha litt teknisk tillit, eller være komfortabel med å lære mens du går. WordPress gir deg total tilpasning over nettstedet ditt, slik at du kan lage hva du vil!

Er WordPress bedre enn Squarespace?

Svaret på dette spørsmålet ligger i din personlige preferanse. Hvis du’Når du ønsker å lage et veldig komplekst nettsted og ønsker total fleksibilitet, vil WordPress være det beste alternativet for deg. På den annen side, hvis du’Når det gjelder en mindre virksomhet eller et enmannsteam, vil Squarespace være det beste alternativet. Du kan lage et smart, elegant nettsted veldig raskt uten å måtte kjenne noen kode.

Hvor mye koster Squarespace?

Square’månedlige prisplaner starter på $ 12 per måned. Du har muligheten til å gjøre det prøv det ut for gratis i 14 dager før du forplikter deg til en plan. Ta en titt på prisfastsettelsen vår for å få et dypt dykk i de virkelige kostnadene for Squarespace, og finn ut hvilken plan som er best for deg.

Hvor mye koster WordPress?

WordPress er teknisk sett en gratis åpen kildekodeplattform. Hva du’Jeg må huske på at du bygger en webside med WordPress’Jeg må betale for et domenenavn, hosting for nettstedet ditt, og potensielt et tema på toppen av det. Du kan forvente å betale hvor som helst mellom $ 200 og $ 1000+ for å få et WordPress-nettsted i gang. Sjekk prisdelingen for denne sammenligningen for mer detaljert informasjon.

Hvilken nettstedbygger er enklere å bruke, Squarespace eller WordPress?

Du kan bruke Squarespace uten å måtte kjenne en kodelinje, noe som gjør det flott for det ikke-tekniske blant oss. Den’er definitivt det enklere alternativet sammenlignet med WordPress.

Er Squarespace eller WordPress best for flerspråklige nettsteder?

WordPress er bedre for å lage flerspråklige nettsteder enn Squarespace, fordi du kan installere spesifikke plugins for å oversette og globalisere innholdet ditt. Du kan lage et flerspråklig nettsted med Squarespace ved å duplisere sidene dine til forskjellige språk.

Er Squarespace eller WordPress best for blogging?

Mens Squarespace har noen gode innebygde bloggverktøy, ingen plattform kan virkelig slå WordPress når det kommer til blogging! At’s hva det ble laget for å gjøre og kommer med mange veldig kraftige bloggeverktøy.

Hvis du vil at noe mindre vanskelig å få tak i, sjekk ut Weebly, Wix eller WordPress.com – se hvordan de sammenligner seg med Squarespace og WordPress.org i vår gjennomgang av de beste plattformene for å bygge din blogg.

Hva kan du bruke i stedet for Squarespace eller WordPress?

Dette avhenger virkelig av hvilken type nettsted du har’bygge! For blogger er WordPress.com et flott alternativ. For nettbutikker kan du sjekke Shopify, og se på Wix for fantastiske design. For små bedrifter og porteføljer er Weebly også en av de største utfordrerne!

Se vår grundige gjennomgang av de beste nettstedbyggere for en full titt på alle toppbyggerne.

Må jeg finne hosting for Squarespace-siden min?

Nei, du kan lene deg tilbake og slappe av, fordi Squarespace er fullt vertskap for deg. Du don’t trenger å finne din egen leverandør, registrere deg for en egen plan eller bekymre deg for plangrensene. Alle Squarespace-planer gir deg fullstendig administrert skyhosting, samt ubegrenset båndbredde og lagring.

Hvor mye kontroll har du over nettstedet ditt’innhold?

Med WordPress har du total kontroll over nettstedet ditt. Der’Det er veldig liten sjanse for at nettstedet ditt blir fjernet, med mindre du har konflikt med hostingleverandøren. Squarespace har retningslinjer for bruk som nettstedet ditt må overholde. Du har fortsatt kontroll over hva du gjør med nettstedet ditt, men du må følge Squarespace’s forhold.

Kan du bytte nettstedet ditt mellom WordPress og Squarespace?

Ja! Du kan flytte Squarespace-nettstedet til WordPress, eller flytte ditt WordPress-nettsted over til Squarespace. Så selv om du starter på en og deretter ombestemmer deg, så er det’det er ikke verdens ende! Du don’Jeg må alltid holde fast ved ditt førstevalg.

Gå til toppen

Fant denne guiden nyttig?

Spørsmål – Gjorde denne guiden deg? Legg igjen en kommentar nedenfor.

Kjenner du noen som kan dra nytte av denne guiden? Send dem denne siden eller klikk på delingsknappene til venstre.

Du’Jeg hjelper oss ved å spre ordet om nettstedet vårt, og deg’Jeg hjelper dem!

Website Builder Expert har som mål å gi deg ærlige data. At’Derfor driver vi med egen forskning og får direkte, personlig innsikt. Klikk her for mer informasjon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me