VPS Hosting vs dedikert hosting

7 viktige forskjeller du bør vite

Vil du forstå mer om VPS eller dedikert hosting? Les videre når vi dykker inn de viktigste forskjellene mellom de to, og hjelper deg med å bestemme hvilken som passer best for dine behov.


Det er mange forskjellige typer webhotell der ute, men de tre mest populære deles, VPS og dedikert hosting. Disse hostingtypene varierer med tanke på ytelsesnivå, så vel som pris – men hvordan skiller de nøyaktig ut?

Delt hosting er den mest grunnleggende typen hosting. Den’er bare veldig egnet for små statiske nettsteder eller personlige blogger. At’s hvorfor vi’fokuserer på de viktigste spillerne i spillet: VPS hosting vs dedikert hosting.

VPS Hosting

Virtual Private Server (VPS) hosting er der flere nettsteder bruker den samme serveren, men har sine egne angitte ressursgrenser for ting som RAM og båndbredde. Den bruker også hva’er kjent som en hypervisor (spesialprogramvare) for å låne ressurser fra de andre nettstedene på serveren hvis du’re maxed out og andre aren’t bruke deres fulle tildeling.

Generelt er VPS-hosting tilpasset nettsteder for små bedrifter, eller store personlige nettsteder som trenger anstendige ressursgrenser. Ingen vil at smerten ved lave lastehastigheter på nettstedet deres, eller enda verre, skal ha nettstedet hele tiden krasjer. At’Derfor fungerer VPS-hosting bra – det’er fleksibel i håndteringen av trafikkstøt, og er ikke’t for dyrt.

Dedikert hosting

Dedikert hosting er den store osten på webhotellplassen. Du don’bare få et stykke stilton eller en del cheddar – du får hele wensleydalehjulet. I hovedsak har du en hel server for deg selv.

Du’har total kontroll fra get-go, og kan velge dine egne ressursgrenser. Dedikert hosting har en tendens til å være for mellomstore til store bedrifter, men hvis du har det’Når du er ambisiøs, kan du spare tid og problemer på lang sikt ved å registrere deg for en dedikert plan (med sikkerhet i kunnskapen nettstedet ditt vil vokse til det nivået).

Ringe er ikke’Men det er ikke enkelt. Mange kan finne seg i å bli fanget i to sinn når det gjelder hvilken type hosting vi kan gå til – i så fall, la oss hjelpe! Vi’Vi har brukt en god del av tiden på nettet, og kjenner til ting om webhotell.

Gjennom en serie analogier, vi’Jeg hjelper deg med å bryte forskjellene mellom VPS og dedikert hosting. Ved slutten av denne guiden, bør det være liten tvil i tankene dine om hvilken hostingplan du skal gå etter.

1

VPS Hosting vs dedikert hosting: Fordeler og ulemper

Fordeler og ulemper med VPS Hosting

VPS Hosting ProsVPS Hosting Cons
 • Tilstrekkelig ytelsesnivå for de fleste nettsteder
 • Billigere enn dedikert hosting
 • Kan’t samsvarer med dedikert hosting for ressurs eller ytelse
 • Du’deler du fortsatt ressurs, så funksjoner kan være begrenset

Dedikert hosting fordeler og ulemper

Dedikerte verts-profferDedikert Hosting Cons
 • Enorme ressursgrenser og god ytelse
 • Sparer oppgradering til en høyere plan hvis nettstedet ditt skulle vokse
 • Relativt dyre månedlige prisplaner
 • Krever teknisk kunnskap

2

Ressurstildeling

Den enkleste måten å tenke på ressursallokering er som å bestille en pizza. Med VPS hosting, du’alle deler ressursene – hver skive, alle sider, alle drikker og til og med fall. Hvis du trenger ekstra, der’Det er alltid en sjanse for at noen kan forlate deg noen, men det’er ikke en garanti.

Med dedikert hosting har du din egen pizza. Det kan være en liten, middels eller stor avtale avhengig av hvor mye du trenger, men uansett’alle dine. Naturligvis, du’Jeg betaler mer, men til gjengjeld har du 100% av restene (saus).

VPS-hosting er mindre begrenset. Fordi du har en større del av serveren’maskinvare, har du mer ressurs. Du’Du får også root-tilgang over servermiljøet, noe som i utgangspunktet betyr at du kan installere ekstra programvare og redigere hvilken som helst fil på serveren.

3

Sikkerhet

Tenk på sikkerhet som å bo i en boligblokk, i motsetning til ditt eget hus. Hvis noen lar døren til bygningen din være åpen (dvs. et annet nettsted på serveren din har et sikkerhetsbrudd), kan du være i faresonen. Jada, de må fremdeles komme inn i din spesifikke leilighet, men der’det er likevel en sikkerhetsrisiko.

Dedikert hosting er som å eie din egen eiendom. Det kan fremdeles deles inn, men det kan du også’t bli utsatt for andre’ uforsiktighet.

4

Opptreden

I en verden av webhotell handler god ytelse om hvor raskt nettstedet ditt både laster og kjøres for brukere, og hvor bra.

I forbindelse med reise er prestasjoner som en bussrute. Hvis det bare er noen få som kommer på bussen, trenger sjåføren bare stoppe av og til, noe som betyr deg’Jeg kommer mye raskere (raskere lastehastigheter). Hvis mange mennesker kommer på (besøk nettstedet ditt), må sjåføren stoppe på alle destinasjoner, noe som uunngåelig bremser reisen (nettsted).

VPS hosting gir deg din egen buss. Og hvis bussen din blir full, der’Det er en sjanse for at du også kan få en buss (båndbredde fra et annet sted) i tjeneste. I mellomtiden gir dedikert hosting deg en turboladet, dobbeltdekkende buss, som er i stand til å levere mange besøkende til nettstedet ditt i full fart.

5

Konfigurasjon og tilpasning

Både VPS og dedikert hosting tilbyr administrerte og ustyrte planer. Disse kan tenkes på som å sette sammen møbler. Med ustyrte planer, du’har gitt verktøyene, men må bygge det selv; administrerte planer, derimot, vil bli bygget og vedlikeholdt for deg.

Den’Det er ingen overraskelse at de fleste velger administrerte planer (selv om de er en smule dyrere). Når det gjelder tilpasning, lar både VPS og dedikert hosting deg tilpasse ressursgrensene fra måned til måned, så der’det er ikke mye mellom de to.

6

skalerbarhet

Skalerbarhet er i hvilken grad hostingplanen din kan vokse med nettstedet ditt. Dette kan tenkes på som veksten av et tre.

VPS-hosting er litt som et spirende oliventrær – der’s plass til å vokse, men du’Jeg treffer aldri de samme høydene som en flott eik.

Dedikert hosting er derimot nettopp det – en flott eik. Du har all ressurs, sikkerhet og ytelse du kan be om, så der’er egentlig ikke noe rom for å skalere. Du kan justere grensene fra måned til måned, men du’har effektivt truffet et glassloft.

7

Pris

Ingen analogi er nødvendig for pris – når alt kommer til alt, penger gjør at verden går rundt.

Som deg’Tenk deg at dedikert hosting er dyrere enn VPS-hosting. Du’får det beste nivået av hosting der ute, så det’det er ingen overraskelse at dette er planene du betaler mest for.

VPS hosting tilbyr et fint utvalg av priser. Det er forskjellige nivåer av planer som gir deg tilgang til forskjellige nivåer av ressursgrenser.

Nedenfor, vi’Vi har satt sammen en tabell over noen av de beste leverandørene for både VPS og dedikert hosting. Kostnadene varierer fra laveste pris til høyeste, og alle belastes månedlig:

ForsørgerVPS Hosting PlansDedikerte vertsplanerHostGatorI bevegelseBluehostA2 Hosting
89,95 dollar – 159,95 dollar189 dollar – 289 dollar
39,99 dollar – 144,99 dollar189,99 dollar – 589,99 dollar
29,99 dollar – 119,99 dollar119,99 dollar – 209,99 dollar
49,99 dollar – 99,99 dollar169,99 dollar – 349,99 dollar

Bluehost tilbyr de billigste VPS og dedikerte hostingplanene fra noen av de beste leverandørene. Når det gjelder kvalitet, tilbyr InMotion imidlertid den beste VPS-hosting, mens HostGator sitter på tronen som den beste dedikerte hostingleverandøren.

VPS Hosting vs dedikert hosting: Toppleverandører

Her hos Website Builder Expert, vi’er ikke tilfreds med å bare forklare forskjellene mellom hostingtyper – vi ønsker å gi deg en viss innsikt i leverandørene som tilbyr dem.

At’Derfor driver vi vår egen ekspertforskning. Vi’Vi har brukt timer på å undersøke hundrevis av hostingplaner, og satt sammen en liste over topprangerte leverandører basert på faktorene vi’har diskutert.

Topp 3 leverandører av VPS-hosting

I bevegelse

Fra vår forskning er InMotion en fremragende leverandør for VPS-hosting – og med topp funksjoner og god valuta for pengene’det er lett å se hvorfor. InMotion tilbyr en respektabel oppetid på 99,97%, opptil 260 GB lagringsplass, 6 TB båndbredde og 8 GB RAM. Du får også tilgang til en mengde hjelpefunksjoner, et gratis domene og en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

A2 Hosting

A2 Hosting handler om å sette kundene først. Du kan få hjelp og støtte 24/7 via telefon, live chat, et billettsystem, eller om det er et utmerket kunnskapssenter. Oppetid (99,95%) og funksjoner oppfyller muligens ikke helt InMotion’s høye høyder, men der’er en pengene-tilbake-garanti når som helst, og du kan få hosting på både en Windows- og Linux-server.

Bluehost

Av de tre beste leverandørene av VPS-hosting, har Bluehost de billigste planene. Det gir også den beste oppetiden på 99,98%. Funksjoner som lagringsplass og båndbredde er litt mindre, men fremdeles ganske rikelig. Hvor Bluehost kommer til sin rett er imidlertid WordPress hosting, så vi’Jeg anbefaler absolutt å sjekke ut om det’er noe du trenger.

Topp 3 dedikerte vertsleverandører

HostGator

HostGator er kongen for hosting. Som den ledende leverandøren av dedikert hosting, gir HostGator deg den beste oppetiden på 99,99%, 24/7 hjelp og support, og mange funksjoner med enorme grenser. Disse inkluderer opptil 1 TB SSD-lagring, uovervåket båndbredde, 30 GB RAM og 8 CPU-kjerner. Hvis du trenger det beste av det beste, ikke se lenger.

Bluehost

Bluehost tilbyr igjen de billigste planene når det gjelder dedikert hosting fra de tre beste leverandørene. 99,98% oppetid det tilbyr er en av de beste rundt, og funksjonene er ganske bra også. Selv om grensene er lavere enn HostGator, får du en gratis sikkerhetskopi, og samme nivå av hjelp og støtte.

I bevegelse

I bevegelse’s hovedfokus kan deles og VPS hosting, men det faktum’s en topp tre leverandør for dedikert hosting er et bevis på hvor god tjenesten virkelig er. I bevegelse’s toppnivåprising kan se litt annerledes ut, men få nettsteder vil noensinne trenge det plannivået. Med opptil 16 CPU-kjerner, 64 GB RAM og 15 TB båndbredde som tilbys, er InMotion absolutt en stor aktør på det dedikerte vertsområdet.

VPS Hosting vs dedikert hosting: Konklusjon

Forhåpentligvis har denne artikkelen ryddet opp i forskjellen mellom VPS-hosting og dedikert hosting. Kort sagt, VPS-hosting fungerer på en virtuell delt server, der du er vert for nettstedet ditt sammen med andre; dedikert hosting, i mellomtiden, gir deg din egen server å fungere.

Som deg’Jeg forventer at VPS-hosting og dedikert hosting avviker på flere måter. Så for å sammenfatte her’er en tabell som fordeler forskjellene deres på viktige områder og viser hvilke som er bedre:

ForskjellVPS HostingDedikert hosting

Ressurstildeling

Vinner: Dedikert hosting

Sikkerhet

Vinner: Dedikert hosting

Opptreden

Vinner: Dedikert hosting

Konfigurasjon og tilpasning

Vinner: Slips

skalerbarhet

Vinner: VPS Hosting

Pris

Vinner: VPS Hosting

Fleksible ressursgrenser med mulighet for å bruke andre nettsteder’ ressurs på serveren din.Massive ressursgrenser er fleksible måned til måned, avhengig av dine behov.
Du kan installere din egen sikkerhetsprogramvare, men er fremdeles ganske sårbar hvis andre nettsteder på serveren har et sikkerhetsbrudd.Du’har ansvaret for din egen sikkerhet, og kan installere programvare for å beskytte nettstedet ditt uten å stole på andre.
Hurtige lastehastigheter for det meste, med mindre flere nettsteder på serveren har trafikkstigning samtidig.Superhurtig lastehastighet basert på ressursene som er tilgjengelige på nettstedet ditt.
Teknisk oppsett kan gjøres for deg med en administrert plan, og ressursene er fleksible basert på nettstedet ditt’ytelsen og den på serveren din.Igjen, teknisk oppsett og støtte er ikke’Det er for mye av problemet med administrerte planer, og du kan tilpasse nettstedet ditt med tilleggsprogramvare.
En flott type hosting å vokse med nettstedet ditt, gitt dets fleksibilitet og den generøse ressursen som er tilgjengelig.Du’re allerede på toppen. Du kan oppgradere planen din, men du burde ikke gjøre det’t trenger virkelig å skalere opp mye mer.
Billigere enn dedikert hosting med en fin rimelig prisklasse, vanligvis rundt $ 20 – $ 120 / måned.Den kraftigste og dyreste typen hosting, vanligvis fra $ 100 – $ 400 / måned.

VPS-hosting er best for små bedriftsnettsteder eller store personlige nettsteder. Den’er det logiske steget opp fra delt hosting, og har all fleksibilitet og ressurs du trenger å skalere.

Hvis det høres ut som deg, så er vi’d anbefaler å ta en titt på InMotion, A2 Hosting eller Bluehost. InMotion kom topp fra forskningsresultatene våre, med de største ressursgrensene, god støtte og en oppetid på 99,97%.

Dedikert hosting er best for mellomstore til store bedriftsnettsteder, eller påvirkere som opplever store trafikkmengder. Den’er den beste formen for hosting du kan få, med nesten uendelig ressurs og enestående ytelse.

HostGator står hode og skuldre over resten som den beste dedikerte hosting-leverandøren. På andre- og tredjeplass kommer henholdsvis Bluehost og InMotion. HostGator er kjent for sin fantastiske 99,99% oppetid og overflod av strålende funksjoner.

VPS Hosting vs dedikert hosting: vanlige spørsmål

Hva er fordelene med VPS-hosting?

VPS hosting har mange fordeler. Det sitter som en nydelig midtbane mellom delt og dedikert hosting, med store fleksible ressursgrenser og et høyt nivå av kontroll over serveren din’s programvare og maskinvare. VPS-hosting er også rimelig og kan vokse med nettstedet ditt.

Hva er fordelene med dedikert hosting?

Dedikert hosting er så bra som det blir. Du har enorme ressursgrenser, som er i stand til å drive selv de største nettstedene. Den’s hvilke bedriftsnettsteder på bedriftsnivå som skal kjøres, og som kan håndtere store mengder trafikk uten at det går ut over ytelsen til nettstedet ditt.

Hva er sky hosting?

Cloud hosting er en prosess som kobler sammen forskjellige servere, og henter ressurs fra hver avhengig av nettstedet ditt’s behov. Der’Det er ingen faste kostnader med netthosting – det avhenger av bruksgrensene dine – så det kan sees på som mer ‘pay-as-you-go’.

Hvordan vet jeg om jeg’m klar til å oppgradere fra VPS hosting til dedikert hosting?

Et problem som berører nettsteder som er ‘for stor’ for VPS-hosting er lastehastigheter. Hvis besøkende klager på dette, kan det være verdt å vurdere om du’Vi har nok båndbredde ressurs. På samme måte, hvis nettstedet ditt har mange sensitive data, kan det være lurt å oppgradere for å unngå sikkerhetsrisiko.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map