Weebly vs WordPress | 5 forskjeller for deg å vite


Her er 5 ting du bør vurdere når du evaluerer Weebly vs WordPress:

Weebly

WordPress

Besøk Weebly Besøk WordPress Topp valg Topp
Choice Weebly Topp Choice Weebly


Weebly

Generell vurdering

8.2av 10

WordPress

Generell vurdering

7.4 ut av 10

Sammendrag

Weebly:

Weebly er ganske enkel å bruke. Du trenger ikke noen kodingskunnskap for å bruke den enkle dra og slipp-redigereren, og supportteamet er tilgjengelig hvis du trenger litt hjelp. Du vil imidlertid ikke kunne tilpasse nettstedet ditt i samme grad som du kan med WordPress. Du kan opprette en webside på Weebly gratis, men hvis du oppgraderer til en av de betalte planene fra bare $ 5 per måned, kan du låse opp mange ekstra funksjoner, inkludert e-handel og markedsføringsverktøy.

WordPress:

WordPress er en åpen kildekode-plattform, noe som betyr at du har full kontroll over utformingen av nettstedet ditt. WordPress har en mye brattere læringskurve enn Weebly, og du må være dyktig til å kode for å bruke den (med mindre du ansetter en utvikler for å gjøre det for deg). Hvis du trenger litt støtte, har det et enormt samfunn som kan gi deg en hjelpende hånd. Mens WordPress er gratis å bruke, må du betale for ting som temaer, plugins og hosting som raskt kan legge opp.

Les mer

fleksibilitet

Weebly:

Selv om du kan redigere HTML & CSS-koder til Weebly-nettstedet ditt, som gir deg en viss frihet til å tilpasse designen til nettstedet ditt til en viss grad. Weebly er ikke en åpen kildekode-byggherre, så du kan ikke kontrollere hvordan noen av verktøyene deres fungerer.

Hva dette også betyr er at hvis du ønsker å integrere ikke-Weebly-verktøy på nettstedet ditt, eller du vil at visse funksjoner skal fungere annerledes, kan det hende du ikke kan gjøre dette fordi kjernefunksjonene deres er låst av offentlig tilgang.

Når du har sagt det, hvis du vet litt om koden, har du fortsatt god kreativ kontroll over utformingen av nettstedet ditt.

Siden Weebly administrerer hele plattformen for deg, gjør du det heller ikke’t må bekymre deg for at verktøyene ikke fungerer, eller at nettstedet ditt går i stykker.

Alle nettverksbyggingsverktøyene styres av Weebly og overvåkes nøye innenfor sitt eget driftsmiljø. Hva dette betyr er at Weebly tar seg av alle de tekniske aspektene på nettstedet ditt, slik at du kan fokusere på å bygge ut innholdet ditt.

Hvis du har spørsmål eller problemer, kan du kontakte Weebly’s supportteam 24/7 slik at de kan feilsøke dem for deg (mer om dette nedenfor).

WordPress:

WordPress er en åpen kildekode-byggherre, slik at du har mye frihet til å endre nettstedet ditt og hvordan verktøyene dine fungerer, ettersom du har full tilgang til plattformkodene (forutsatt at du er kunnskapsrik om koder, eller hvis du jobber med en koder).

Mange mennesker foretrekker å bruke WordPress, ettersom samfunnet tilbyr mange gratis plugins, slik at du kan legge til flere verktøy på nettstedet ditt. Imidlertid er ikke alle WordPress-plugins godt bygget, så bruk av noen av disse "dårlig" plugins kan potensielt utsette nettstedet ditt for sikkerhetsproblemer, eller potensielt føre til konflikter med andre verktøy du bruker.

Utviklerne av gratis plugins er noen ganger nyttige hvis du har spørsmål om feilsøking, men noen av dem er ikke like nyttige (siden plugin-en er gratis). Noen ganger kan noen utviklere til og med klandre andre plugins for å forårsake konflikter, noe som resulterer i en finger som peker krig og problemet ditt ikke’t bli løst (mer om støtte nedenfor).

Investering i premium plugins gir rett til støtte, men selv om dette ikke garanterer nødvendigvis at de løser alle problemene for deg, da konfliktene kan være forårsaket av andre plugins (som er utenfor utviklerne av premium plugin)’ kontroll).

På den annen side er det noen virkelig gode WordPress-plugins der ute som virkelig kan legge til massevis av fleksibilitet på nettstedet ditt. Men du bør absolutt teste dem grundig med nettstedet ditt før du installerer plugin-modulen. Å bruke riktig plugin kan forbedre nettstedet ditt’funksjonalitet, men en dårlig bygget plugin kan ha negativ innvirkning på nettstedet ditt’ytelse.

Les mer

Brukervennlighet

Weebly:

Weebly er sannsynligvis den enkleste nettstedbyggeren som er tilgjengelig i markedet i dag, og det er en mye enklere plattform å bruke enn WordPress.

Det er et drag & slipp nettsted byggherre,
slik at du bare kan dra inn innholdet ditt, flytte dem rundt, alt uten å måtte vite hvordan du skal kode.

Hvis du ikke gjør det’t har tekniske ferdigheter, eller hvis du ikke har det’Har du ingen interesse eller tid til å lære koder, så er Weebly et virkelig godt valg for deg å vurdere å bruke til å bygge ditt nettsted.

Weebly har et ganske bra hjelpesenter, men det erfarte vi ikke’Jeg trenger ikke å bruke det for mye fordi verktøyene deres er veldig intuitive og enkle å bruke. Men hvis du trenger å finne ut mer informasjon om hvordan du bruker noen av funksjonene, er hjelpeguidene der for deg.

WordPress:

Sammenlignet med Weebly er WordPress mye mer utfordrende å lære å bruke (mye høyere læringskurve).

WordPress er ikke en dra og slipp nettstedsbygger, og hvordan du kan plassere innholdet ditt (for eksempel lysbildefremvisning, videoer osv.) Er i stor grad avhengig av hvordan designmalen du velger er satt opp.

Hvis du vil endre malformatet, for eksempel å ordne oppsettet på siden, gjør du det’Jeg må endre kodene i malen for å gjøre det, eller leie en dyktig koder for å hjelpe deg med å oppnå det.

I utgangspunktet, selv om WordPress er en veldig kraftig & fleksibel plattform, hvis du vil bruke den effektivt, den’er uunngåelig at du trenger å endre koder. Hvis du er i stand til det, kan denne nettstedsbyggeren levere deg et mye mer avansert nettsted enn Weebly.

Les mer

Brukerstøtte

Weebly:

Som diskutert over har Weebly et godt bibliotek med hjelpeguider
hvis du har spørsmål om hvordan du bruker verktøyene deres.

Men ett av skjønnhetene i Weebly er at byggherren deres er så enkel å bruke, du virkelig ikke’Jeg trenger mye veiledning for å bygge din første webside.

Utover i hjelpeguidene, gir Weebly deg 24-timers e-poststøtte og live chat eller telefonstøtte i løpet av arbeidstiden hvis du føler at du trenger mer støtte for support.

Som diskutert ovenfor, siden alle verktøyene er bygget og administrert av Weebly direkte, vil de kunne ta eierskap til eventuelle problemer og feilsøke dem (i stedet for å sprette dette ansvaret til andre verktøyutviklere).

Til slutt er en av fordelene ved at Weebly har et eget støtteteam, at alle spørsmålene dine blir besvart, selv om tusenvis av andre allerede har stilt det samme spørsmålet før (i motsetning til WordPress-forumet).

WordPress:

WordPress har et massivt samfunnsforum der du kan legge inn spørsmål i håp om at andre WordPress-brukere eller utviklere vil svare på dem.

Mens mange av spørsmålene blir svart på (men ikke nødvendigvis løst), blir ikke mange innlegg besvart i det hele tatt. Videre kan det ta mange dager å få et slags svar fordi de fleste moderatorer er frivillige, så det er ingen enorm følelse av press.

En av hovedutfordringene er at det er tusenvis av spørsmål som blir lagt ut, og mange av dem har allerede blitt diskutert før i andre innleggstråder.

Så spørsmålene dine kan bli ignorert ettersom de allerede har blitt diskutert i et av de mange tusen innleggene, og det kan hende du må sortere gjennom dem alle for å finne den diskusjonen.

På slutten av dagen er ingen egentlig forpliktet til å svare på spørsmålet ditt med mindre du betaler for det (for eksempel å ansette en WordPress-koder for å hjelpe deg). Og gitt WordPress.org og mange plugins er gratis, kan det være utfordrende å få noen til å ordne opp i tekniske problemer.

Les mer

Løpende vedlikehold

Weebly:

Som nevnt er Weebly et lukket system der de håndterer alle tekniske problemer for deg. Dette inkluderer alle ytelses- og sikkerhetsoppdateringer, slik at du ikke gjør det’Jeg trenger å bekymre deg for de tekniske aspektene ved å bygge nettsteder.

Alt dette blir overvåket og administrert av Weebly i bakgrunnen, så du ikke’t må stresse med å sikre at nettstedet ditt er oppdatert, eller bekymre deg for at noen verktøy forårsaker konflikter og negativt påvirker nettstedet ditt.

Å ha alt dette klart for deg frigjør tiden din, slik at du kan fokusere på andre ting som kan være viktigere for deg.

WordPress:

I likhet med Weebly oppdaterer WordPress kontinuerlig & forbedre plattformen for å fikse feil og forbedre sikkerheten. Når en oppdatering er distribuert, du’Jeg får en varsel om å oppdatere din versjon av WordPress. Dette kan gjøres ved å klikke på “Oppdater” knapp.

Dessverre er det den enkleste delen. Den vanskeligere delen er at når WordPress oppdaterer, må også malen din og pluginene du bruker, oppdateres for å sikre at de fortsetter å fungere ordentlig med den nyeste versjonen av WordPress. Dette er opp til malen / plugin-skaperen for å gjøre det.

Mens mange mal- og plugin-utviklere også vil oppdatere for å forbli kompatible, vant noen’t (spesielt for gratis mal & programtillegg). Dette kan utsette nettstedet ditt for potensielle bruker-, ytelses- eller sikkerhetsproblemer.

Så hvis du bestemmer deg for å bruke WordPress, må du huske at det vil pågå vedlikeholdsarbeid, da det ikke er uvanlig at visse funksjoner “gå i stykker” når WordPress har oppdateringer.

Les mer

Priser & Løpende økonomiske forpliktelser

Weebly:

Weebly tilbyr deg 4 premiumplaner, fra $ 5 til $ 45 per måned (priser basert på 2 års planer. Hvis du velger deres 6 måneder eller 1 års plan, vil prisen per måned øke litt).

Jo høyere plan enn det er, jo flere verktøy og funksjoner vil du kunne få tilgang til. Merk at du fremdeles kan bruke Weebly gratis, men den vil vise en Weebly-annonse på hjemmesidene dine. Dette kan bare fjernes når du oppgraderer til en av de betalte planene deres.

Premieplanene deres gir deg tilgang til flere verktøy og bygningsfunksjoner for nettsteder, for eksempel toppbildefremvisning, nettstedssøk, mer e-handel og markedsføringsmuligheter, pålogging for medlemskap, etc. Alle planer (inkludert gratis plan) gir deg tilgang til Weebly’er lett å bruke dra & drop builder, over 100 designmaler, hosting-tjenester og dedikert supportteam.

Hvis du registrerer deg på en premiumplan, gir Weebly deg også et gratis tilpasset domenenavn for det første året.

Å bruke Weebly til å bygge nettstedet ditt ligner på en all-inclusive-pakke der alle behovene til nettstedbyggingen blir levert og betjent av Weebly. Du vant’Jeg må brette sammen biter og stykker som du vil gjøre med WordPress.

De løpende kostnadene med å bruke Weebly kan variere fra $ 60 (Starter plan) til $ 540 per år (Performance Plan).

Jeg tror at bare 24-timers e-post support og live chat & telefonsupport, i tillegg til å ha all teknologien som er administrert for deg å frigjøre tiden din, er vel verdt de betalte planene.

WordPress:

For å bygge din webside med WordPress.org, må du betale for din egen hostingtjeneste som koster rundt $ 7 per måned (merk: prisklassen varierer avhengig av kvaliteten på leverandøren av hostingtjenester. Bluehost er en populær WordPress hosting-tjeneste .

En premium designmal kan koste deg fra $ 30 – $ 80, avhengig av malleverandørens omdømme.

Mens de fleste plugins er gratis, er noen av dem også betalt / premie (alt fra $ 15 – $ 50 per plugin), avhengig av hva du trenger og om du vil ha støtte (som nevnt ovenfor).

Du må også kjøpe ditt eget tilpassede domenenavn ($ 10 – $ 15 per år).

Din første investering som bygger nettstedet ditt med WordPress kan variere fra $ 139 til over $ 200, avhengig av hvor mange premium plugins du ender opp med å bruke.

Hvis du ansetter en kode som hjelper deg med å bygge nettstedet ditt, gjøre endringer eller for å fikse noen problemer med nettstedet, vil kostnadene dine øke ganske fortløpende, og det kan være en utfordring å budsjettere med.

Husk også at læringskurven for å bruke WordPress effektivt også er mye høyere enn å bruke dra & slipp nettstedbyggere. Så du bør også ta hensyn til kostnadene for din egen tid.

Les mer

Konklusjon

Weebly:

Weebly er sannsynligvis en av de enkleste nettstedbyggerne å bruke, og krever ingen kodingskunnskap da du bare må dra & slipp innhold rundt og publiser nettstedet ditt. Det er ikke noe krav til teknisk vedlikehold av backend fra deg, da alt dette er ivaretatt av Weebly’s tekniske team, som i stor grad bidrar til å redusere kostnader og løpende forpliktelser på lang sikt. Men nettstedet ditt vil være mye mindre tilpasningsdyktig sammenlignet med å bruke WordPress, som på slutten av dagen Weebly’s kjerneplattform er avstengt for brukere slik at du kan’t gjøre mer avanserte tilpassede endringer på nettstedet ditt.

WordPress:

Gir deg mye mer fleksibilitet og du kan tilpasse funksjonaliteten til nettstedet ditt (hvis du vet litt om koding). Å bruke WordPress krever at du er mye mer praktisk når det gjelder å administrere pågående nettsted og hosting vedlikeholdsarbeid, og utgjør en mye høyere innledende læringskurve. Du vil sannsynligvis ha en høyere økonomisk forpliktelse på lang sikt, da kostnadene er mindre forutsigbare, avhengig av om du trenger å ansette en koder for å hjelpe deg, hyppigheten av ansettelser og kvaliteten / kaliberet til koderen.

Les mer

Oversikt

8.2av 10

Besøk Weebly
Se vår Weebly-anmeldelse

7.4 ut av 10

Besøk WordPress
Se vår generelle vurdering av WordPress-gjennomgangen Hva er dette?

Våre samlede rangeringer er basert på gjennomsnittlig poengsum for alle rangeringer kombinert.

Hvorfor betyr dette noe?

Resultatene våre gir deg et overblikk overblikk over hvilken tjeneste som gir deg de beste funksjonene, verdien og mer.

Sammenligning weebly 4.1 / 5 wordpress 3.7 / 5 Close

Vurderer andre nettstedbyggere?

Ta en titt på vår Sammenligningskart for nettstedbygger, eller ta en gratis quiz for å se hvilken nettstedbygger som samsvarer med dine behov.

Hvis du er usikker på om Weebly er riktig for deg, kan du ta en titt på vår Topp anbefaling av nettstedbygger og guide hvordan du kan velge den beste.

Se også vår Sammenligningskart over nettstedbyggere for mer detaljerte forskjeller

Er du usikker på hvilken nettstedsbygger som fungerer best for deg? Prøv vårt Nettstedsbygger Matching Quiz

Fant denne guiden nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me