Wix vs Squarespace 2020 | 9 Forskjeller du burde vite

Wix vs Squarespace


Wix og Squarespace er to populære nettstedbyggere som lar deg lage din helt egen webside uten å trenge avanserte (eller til og med moderate) teknologiske ferdigheter.

Wix er perfekt for nybegynnere – det’er enkel å bruke, og tilbyr mange kreative friheter. På den andre siden, Square er slank og moderne, med de beste designene på markedet. Du kan publisere et Wix-nettsted på en ettermiddag, mens Squarespace er bedre for reklamer med litt tid på hendene.

Totalt sett er Wix den bedre allround-byggherren. Og vi’er ikke bare å trekke denne dommen ut av luften – vi bruker timer på å teste hver plattform vi vurderer. Vi ser på funksjoner, brukervennlighet, priser, hjelp og support, SEO og design. I testen vår scoret Wix 4,7 av 5, mens Squarespace scoret 4,3 av 5.

Lurer du på hvordan Wix og Squarespace scoret for hvert område? Ta en titt på fordelingen av disse utbyggerne’ stjernevurderinger nedenfor:

Du kan se der’Det er ikke mye i det, men totalt sett anbefaler vi Wix over Squarespace.

For generell bruk er Wix den bedre nettstedbyggeren. Mer egnet for nybegynnere, og med hundrevis av fullstendig tilpassbare maler, kommer Wix med noe for enhver smak. Men er det riktig for deg? Finn ut når vi dykker ned i sammenligningen vår med Wix vs Squarespace.

Contents

Mer informasjon

 • Les hele Wix Review for å lære mer om denne nybegynnervennlige byggherren.
 • Les hele Squarespace Review for en grundig titt på funksjonene.
 • Les Wix-prisanmeldelsen for en oversikt over planene og prisene.
 • Les vår Squarespace-prisanmeldelse for å finne ut hvilken prisplan som er best for deg.
 • Har du spørsmål? Hopp rett til Wix vs Squarespace: vanlige spørsmål

1

Brukervennlighet: Som er mer nybegynnervennlig?

Både Wix og Squarespace er dra-og-slipp nettstedbyggere. Dette betyr at du bare velger elementet du ønsker (for eksempel tekstbokser, bilder og kart), og drar det dit du vil’Jeg liker at den er plassert på siden din. Slipp det der, og hei presto – det’s hvordan det vil se ut når nettstedet ditt er publisert.

Wix er en “ren” dra-og-slipp-byggherre, noe som betyr at du virkelig kan slippe hva du vil, uansett hvor du vil. Squarespace er ikke’t nøyaktig det samme – du kan’t dra elementer rundt så fritt som du kan med Wix. Dette betyr at det tar litt lengre tid å bli vant til.

I testen vår scoret Wix 4,3 av 5 stjerner for brukervennlighet, på grunn av den jevne dra-og-slipp-redigereren. Square’s seksjonsbasert design er mer utfordrende, noe som betyr at det bare fikk 3,3 av 5 stjerner.

Hvordan nådde vi disse resultatene? Vi vil, vi fikk brukerne våre til å teste ut Wix og Squarespace og fortelle oss nøyaktig hva de trodde. Vi’Vi har inkludert noen av sitatene deres, så du ikke’t må bare ta ordet for det!

Wix Brukervennlighet

Nybegynnervennlig burde ikke’Det betyr kjedelig, men dette er noe mange nettstedbyggere sliter med å forstå. Heldigvis har Wix mestret kunsten å bringe morsomme, kreative verktøy til nybegynnere og teknologiprofessorer.

Wix’s dra-og-slipp-editor var en stor hit for de fleste av våre brukere:

“Dra-og-slipp-funksjonen er utmerket, og tillater raske og enkle redesigninger.”

Hvis du ikke gjør det’Hvis du ikke vil dra og slippe å bygge siden din, kan du la Wix gjøre det for deg med dets Kunstig design intelligens (Wix ADI).

wix vs squarespace wix adiWix ADI bruker dine egne valg for å lage et skreddersydd nettsted på få minutter. Du kan redigere nettstedet ditt senere og eksperimentere med forskjellige stiler.

Brukervennlighet i firkantet

Squarespace er mer teknisk enn Wix, og gjør det ikke’t ofre enhver kreativ frihet eller dumme ned de imponerende funksjonene. På grunn av dette tar det bare litt lenger tid å få tak i enn Wix.

Som du skjønner, det’er fremdeles ganske enkel å bruke hvis du har tålmodighet, eller litt teknisk selvtillit:

Dette var hva en av brukerne våre hadde å si om å bruke Squarespace:

“Jeg kan forestille meg det en gang du’Når vi har brukt nok tid på å finne ut hva visse elementer gjør, vil Squarespace være ganske enkelt å bruke. Du trenger bare å regne hvor du skal klikke hvis du vil X, eller hvilken funksjon som hjelper med Y.”

Den’Det er vel verdt å bruke tid på å lære seg når du først’du er inne i redaktøren, ettersom du kan opprette et profesjonelt nettsted uten å oppgi en kodelinje. Squarespace har et eget AI-verktøy også, hvis du’d heller gi det en gang.

Wix vs Squarespace: Brukervennlighet – dom

Wix er enklere å bruke enn Squarespace. Den enklere dra-og-slipp-redigereren og valgfri Wix ADI-funksjon gjør den til en mye mer nybegynnervennlighet enn Squarespace. Selv om ingen av dem krever teknisk kompetanse, kan du komme deg mye raskere på nettet med Wix, mens Squarespace tar lengre tid å bli vant til.

Mer informasjon

 • Les vår sammenligning av Wix Editor vs Wix ADI å finne ut hva som er best for deg
 • Vil du prøve koding, men er ikke sikker på hvor du skal begynne? Sjekk ut vår Koding for nybegynnere guide for å lære mer

2

Designfleksibilitet: Hvem tilbyr mer kreativ kontroll?

Du’Vi har en god idé for et nettsted, og nå må du kle det ut, slik at verden setter seg opp og tar hensyn. Hvor mange maler må du velge mellom? Kan du bytte til en annen senere? Kommer designene til å slå sokkene av? La’s finne ut!

Wix-maler: Faktaene

 • 510+ maler som du kan velge mellom på tvers av forskjellige bransjer, fra ‘Virksomhet‘ til ‘Helse & velvære‘
 • Veldig profesjonelt utseende
 • Når du har valgt en mal, kan du ikke endre den uten å gjenoppbygge nettstedet ditt’innhold – så velg nøye!
 • Alle Wix-maler er fullt responsive og støttes av en dedikert, avansert mobilredigerer

Wix vs Squarespace - Wix MalerKlikk for å se Wix’s maler

Squarespace Maler: Faktaene

 • Responsive design (flott for mobiltelefoner og nettbrett)
 • Over 60 polerte og vakkert designet maler i flere bransjer
 • Du kan når som helst endre maler for nettstedet ditt (ikke noe innhold vil gå tapt)

Wix vs Squarespace - SS MalerKlikk for å se Squarespace’s maler

Design head to head: Hvordan sammenligner de?

Wix har et imponerende utvalg av maler, som alle er attraktive og gir et grunnlag for et profesjonelt nettsted. De’er all mobil responsiv, og leveres med en mobilredigerer slik at du kan tilpasse både skrivebordet og mobilvisningen.

Når det gjelder maler, er Squarespace imidlertid den ubeseirede mesteren for fantastisk og moderne design. Dette er et klassisk tilfelle av kvalitet over kvantitet; Squarespace har kanskje et mindre utvalg enn Wix, men hver mal er laget av profesjonelle designere. Og selvfølgelig, de’er alle mobile responsive.

squarespace beste maldesignSquarespace har en rekke rene, moderne og stilige maler

Ved å bare se på noen av disse malene, kan du fortelle at Squarespace-teamet har investert mye tid og krefter i å lage dem.

Square’overlegenheten viste i vår forskningstesting – den fikk imponerende 4,6 stjerner av 5! Fleksibelt, byttbart, moderne og godt designet Squarespace’maler fortjener hver stjerne de får. Wix scoret 3,5 av 5, noe som fremdeles er veldig respektabelt, og gjenspeiler et stort antall flotte temaer.

tilpasning

Mens både Wix og Squarespace har flotte maler, har du det’kommer til å ønske å gjøre dem til dine egne.

Wix gjør dette virkelig enkelt med sin enkle dra-og-slipp-redigerer. Du kan erstatte tekst og bilder, legge til lysbildefremvisning og slippe kontaktskjemaer i massevis, alt med bare noen få klikk!

For å bevise det, tok vi Wix for et snurr:

Squarespace gir deg mange kreative friheter over malen. Imidlertid kommer mange funksjoner inkludert, så det’Det er fortsatt en god ide å velge en som passer til nettstedet ditt, så vel som å se utrolig ut.

Hvis du virkelig vil tilpasse nettstedet ditt med Squarespace, kan du gjøre det! Du’er ikke bare begrenset til dra-og-slipp, “det du ser er hva du får” redigering, og dette åpner for en hel verden av alternativer. Med Squarespace’s CSS Editor, for eksempel kan du endre skrifter, farger og bakgrunn for å gjøre dem helt unike.

Bytte maler

En av de største ulempene ved å bruke Wix er det en gang du’har valgt malen din og bruk den til å publisere nettstedet ditt, du kan’t bytte den. Du’Jeg må gjenoppbygge innholdet ditt hvis du vil gi nettstedet ditt et annet utseende, som er tidkrevende og fiddly.

Squarespace, derimot, lar deg bytte mal når du vil. Ditt eksisterende innhold overføres automatisk til den nye malen, selv om du’Jeg må sannsynligvis finpusse den litt for å sikre at den fremdeles ser best ut.

kvadratespace bytte malerSquarespace lar deg installere flere maler for å forhåndsvise og redigere før du bytter dem, og du kan bytte maler selv når nettstedet ditt er live.

Du kan til og med installere flere maler med Squarespace, noe som betyr at du kan redigere og forhåndsvise den nye før du bytter. Dette gjør rebrands og ansiktsløftninger mye enklere for nettstedet ditt når det vokser og utvikler seg.

Wix vs Squarespace: Design Flexibility – Verdict

Squarespace har mer fleksibel design. Det tilbyr kvalitet over kvantitet, mange tilpasningsmuligheter og fleksibilitet i spar. Wix har over 500 attraktive, tilpassbare maler, men i motsetning til Squarespace, kan du det’t bytte mal når nettstedet ditt er live. Square’malens design er også bare litt mer imponerende.

Mer informasjon

 • Les vår detaljerteSquarespace Templates Review for å finne ut om det’er din designdrøm
 • Foretrekker Wix’design? Sjekk ut vår Wix Maler Gjennomgang for en mer dyptgående titt på valgene dine
 • Ser du etter de beste designene til porteføljen din? Våre Beste gjennomgang av porteføljens nettstedbygger forteller deg de beste alternativene på markedet

3

Funksjoner og verktøy: Hva vil nettstedet ditt kunne gjøre?

Den’er spennende nok bare å lage et nettsted. Men en gang du’har mestret redigering av menyen og opprette flere sider, du’Jeg vil gå et skritt videre og legge til noen oomph på nettstedet ditt. At’s der funksjoner og verktøy kommer inn.

Tilpasningsverktøy lar deg legge til lysbildefremvisning og gallerier, velge blant hundrevis av skrifter og lage tilpassede farger for sidedesignene dine. Men det gjør det ikke’t stopp der…

Funksjoner kan gjøre alt fra å gi nettstedet ditt kraftige e-handelsverktøy slik at du kan selge online til tilpassede e-postmeldinger som du kan markedsføre nettstedet ditt med. Vi’Jeg kommer inn på de på et sekund.

Både Wix og Squarespace har mange innebygde funksjoner og verktøy for å gi nettstedet ditt den ekstra trøkk. Faktisk Squarespace’s funksjoner er noe av det beste på markedet, mens Wix har et nesten overveldende antall verktøy å velge mellom.

Men hvis du vil gå et skritt videre, kan du legge til apper.

Wix har et eget dedikert App Market, som tilbyr apper laget av Wix så vel som tredjepartsprogrammer. Der’er en blanding av gratis og betalte apper – over 200 totalt! Dette gir deg frihet til å velge funksjonene som fungerer best for nettstedet ditt når det vokser.

wix app markedMed Wix App Market kan du legge til ekstra funksjonalitet på nettstedet ditt, uten problemer.

Squarespace, i mellomtiden, gjør det ikke’t har en app-butikk. Alle funksjonene er designet i egen regi og allerede innebygd i redaktøren for deg. Dette betyr at alt du trenger for å bygge, vokse og administrere nettstedet ditt, er akkurat der – du ikke’Jeg må lete etter ekstra funksjoner.

Så hvordan gjorde disse utbyggerne’ funksjoner utføres i testingen vår? Wix fikk 4 stjerner av 5, mens Squarespace fikk 3,8 stjerner. Square’s funksjoner er superb, men Wix’s kombinasjon av mengde og kvalitet nettopp tippet balansen.

Wix vs Squarespace: Funksjoner og verktøy – dom

Både Wix og Squarespace tilbyr flotte funksjoner, om enn i forskjellige formater. Wix har et imponerende utvalg av funksjoner, støttet av Wix App Market og dets ekstra verktøy – en ekstra som Squarespace mangler. Selv om Wix teknisk scoret høyere, Squarespace’interne funksjoner er utrolig godt designet, kan spare deg for problemer, og er markedets beste kvalitetsfunksjoner.

Mer informasjon

 • Les vår dyptgående Wix Review for mer informasjon om funksjonene
 • Squarespace Review tar en bedre titt på funksjonene som tilbys
 • Ta en titt på gjennomgangen av de beste nettstedene for små bedrifter, og finn ditt perfekte match

4

E-handel: kan du selge på nettet?

Hvis du vil selge på nettet, du’Jeg trenger verktøy for netthandel – eller salg. Sikker, grunnleggende e-handelsverktøy lar deg ta imot betaling via nettstedet ditt. Men for en virkelig profesjonell nettbutikk, du’Jeg trenger noe av det Wix og Squarespace tilbyr…

Wix har tre netthandelsplaner, som kommer med netthandelverktøy som er innebygd for deg å bygge butikken din med. Disse funksjonene inkluderer: 0% provisjonsavgift, ubegrenset båndbredde, opptil 50 GB lagring, ingen Wix-annonser og Google Analytics. Du kan også integrere Wix-apper for å utvide butikken din’s evner.

wix lagrer netthandelDu kan enkelt lage en stilig og kraftig nettbutikk med Wix.

Squarespace støtter netthandel på tre av planene. Den første er designet for normale nettsteder som trenger å selge noen få varer. De to andre er spesielt rettet mot å bygge nettbutikker.

Begge disse e-handelsspesifikke planene kommer med alle e-handelsverktøyene du trenger for å lykkes, allerede innebygd. Disse funksjonene inkluderer: 0% transaksjonsgebyrer, ubegrenset båndbredde og lagring, gjenvinning av vogn, oppretting av gavekort og kundekontoer.

Takk til Squarespace’s nye partnerskap med Square, POS-giganten, it’er nå superenkelt å ta betalinger offline, og holde butikken din synkronisert automatisk. Alt du trenger er Squarespace Commerce-appen og en Square-kortleser ($ 49). Sjekk ut denne videoen for å se hvordan den fungerer:

Spille

Wix scoret 4,3 stjerner av 5 generelt for sine e-handelsfunksjoner, mens Squarespace kom inn like bak med 4,2 stjerner. Skjønt de’Når det gjelder ganske jevn match, overgikk Wix bare Squarespace i testingen vår.

Du kan fortelle at begge utbyggerne er på ganske jevn fot ved å se på tabellen nedenfor, men det er noen viktige forskjeller. For eksempel tilbyr Wix 0% transaksjonsgebyr uansett hvilken netthandelsplan du velger, mens Squarespace har en 3% transaksjonsgebyr på den laveste e-handelsplanen.

Sammenlign Wix og Squarespace i e-handelsfunksjonstabellen nedenfor:

E-handel har Wix Squarespace
Hovedbetalingsalternativer PayPal
Stripe
Torget
PayPal
Stripe
Apple Pay
Produkttyper Fysisk
digitalt
Fysisk
digitalt
Service
Gjenopprettet vogngjenoppretting &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
Transaksjonsgebyrer 0% 0% – 3%
Produktgrense ubegrenset ubegrenset
Aksjeforvaltning &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;

Wix vs Squarespace: E-handel – dom

Wix er et bedre valg for netthandel. Den’er superenkelt å legge til netthandel på nettstedet ditt, og med Wix’s store utvalg av apper, kan du bygge en kraftig nettbutikk for å støtte mange salg. På den annen side er Squarespace ideell for å la produktene dine skinne – men den manglende app-butikken legger dem bak Wix.

Mer informasjon

 • Vil du selge på nettet? Ta en titt på Wix eCommerce Review for å finne ut mer
 • Ta en titt på Squarespace E-handel gjennomgang for å se om det’er det riktige valget for din nettbutikk

5

Blogging: Som er bedre for innlegg online?

Hvis du’Vi har noe å si… si det! Disse bloggverktøyene vil sørge for at stemmen din blir hørt.

Selv om Wix har innebygde bloggeverktøy som blogginnlegg, feeds, gallerier og e-postkampanjer, hvis du vil ha det beste for bloggen din,’er verdt legge til gratis Wix Blog-app på nettstedet ditt.

wix blogg-appÅ legge til Wix Blog-appen på nettstedet ditt vil gi deg større kraft når det gjelder å bygge og drifte bloggen din.

Wix Blog-appen lar deg også legge til flere forfattere, kommer med stilige oppsett og til og med lar deg legge ut på farten. Den’er helt gratis, og superenkelt å legge til på nettstedet ditt – det tar bare et klikk!

Squarespace kommer selvfølgelig med alle de strålende bloggverktøyene som er innebygd, for eksempel flere forfatterbidrag, planlagt deling og kategorisupport. Med sine design av topp kvalitet er Squarespace ideell for alle som bruker mye fotografering eller grafikk i blogginnleggene sine.

Wix vs Squarespace: Blogging – Verdict

Squarespace er bedre for blogging. Funksjonene er litt mer sofistikerte enn de som er levert av Wix, selv om begge fremdeles er gode alternativer. Det viktigste er at hele Squarespace’bloggverktøyene er innebygde, mens Wix er avhengig av en app for sine kraftigere funksjoner.

Mer informasjon

 • Les anmeldelsen vår av de beste bloggplattformene for å gi bloggen din den beste starten

6

Markedsføring: Hvordan kan du vokse nettstedet ditt?

Don’t vær sjenert – pass på at du roper om nettstedet ditt med førsteklasses markedsføringsverktøy.

Markedsføring av nettstedet ditt med Wix

Lag, tilpasse og kjør e-postkampanjer, del dem deretter på sosiale nettverk, send ut nyhetsbrev, spor statistikk og mer med Wix’s Verktøy for markedsføring via e-post. Hvis det’Det er ikke nok, du kan legge til apper som Facebook Like Popup for å engasjere et bredere publikum.

En av Wix’s viktigste markedsføringsfunksjoner er Wix e-postmarkedsføring, som lar deg kjøre e-postkampanjer for å markedsføre nettstedet, bloggen eller bedriften din. Dette inkluderer funksjoner som:

 • Tilpasselige stiler – endre skrifttype, bakgrunn og mer
 • Kontaktintegrasjon – legg til og lagre kontaktene dine’ detaljer
 • Stats tracker – se hvor mange som åpner, viser og klikker e-postene dine
 • Verktøy for sosiale medier – del kampanjer på tvers av sosiale plattformer

I gratisversjonen av Wix Email Marketing kan du sende opptil 5000 e-poster over tre kampanjer. Denne grensen tilbakestilles månedlig, og der’s ikke noe press for å oppgradere.

Hvis du vil øke antallet kampanjer, gjør du det’Du må gå til Wix Email Marketing-dashbordet og oppgradere til en Ascend-plan. Wix Ascend er Wix’s alt-i-ett-forretningsløsning, designet for å automatisere arbeidsmengden.

Med Wix Ascend får du enda bedre markedsføringsverktøy – for eksempel kan du kjøre e-post, sosiale og videokampanjer.

wix shoutout e-postmarkedsføringWix’s e-postmarkedsføringstjenester lar deg lage tilpassede e-postmeldinger med bare noen få klikk.

Square’s markedsføringsverktøy

I mellomtiden hjelper Squarespace deg med å skille seg ut fra mengden med sine svært tilpassede, fantastiske e-postkampanjer. Kombiner disse med integrasjon på tvers av sosiale medieplattformer som Facebook og Twitter, og måle innvirkningen deres ved hjelp av innebygd analyse.

Squarespace har en alt-i-ett-plattform som heter Squarespace e-postkampanjer. Dette integreres fullt ut med nettstedet ditt og gir en strømlinjeformet tjeneste på tvers av merkevaren din.

squarespace e-postmarkedsføringSquare’s alt-i-ett-markedsføringsplattform for e-post er designet for å hjelpe deg med å sende vakre e-poster på merkevaren.

I motsetning til Wix’s tilleggskampanje for e-post, Squarespace e-postkampanjer gjør det ikke’t har en gratis versjon. I stedet, får du en prøveperiode som lar deg sende ut tre kampanjer totalt, med 50 000 sendinger per kampanje.

Rettsaken har ingen tidsbegrensning, men en gang til deg’Du har sendt tre kampanjer’Jeg må oppgradere for å sende mer. Squarespace e-postkampanjer har fire prisplaner, alt fra $ 5 til $ 48 per måned når det faktureres årlig.

Er Squarespace’e markedsføringsplattform for e-post verdt prisen? Her er noen få ting du kan gjøre med det:

 • Importer innhold fra nettstedet ditt til utkast til e-post
 • Send automatiske e-postmeldinger til abonnenter
 • Velg mellom over 30 startoppsett
 • Administrer markedsføringen mens du er på farten med mobilredigering
 • Spor kampanjene dine’ suksess med integrert analyse

Der’det er ikke noe å nekte for at du får en fantastisk tjeneste fra Squarespace’e-postmarkedsføring. Imidlertid hvis Squarespace’tjenesten gjør det ikke’t kryss i boksene dine, du kan integrere med MailChimp i stedet.

Wix vs Squarespace: Marketing – Verdict

Wix har bedre markedsføringsfunksjoner. Du kan bruke det elektroniske markedsføringssystemet ditt så lenge du vil, mens Squarespace begrenser deg til kun tre kampanjer før du presser deg til å oppgradere. Wix har også et valg av apper for å utvide markedsføringen din hvis du trenger.

7

SEO: Som vil rangere bedre?

SEO står for søkemotoroptimalisering, og viser til prosessene som hjelper nettstedet ditt til å rangere høyere i Google’s søkeresultatsider.

Alle slags ting går ut på å optimalisere nettstedet ditt, inkludert innstilling av nøkkelord og metatitler. Don’ikke bekymre deg hvis du’Jeg har aldri hørt om dem – det er akkurat her våre byggherrer kan hjelpe.

Både Wix og Squarespace har det innebygde SEO-verktøy for å hjelpe deg med å øke nettstedet ditt’s rangering. Disse inkluderer mobile sider, optimaliserte overskrifter og alt-tekst for bilder.

Wix har også en SEO-guide hvor du kan finne mange guider og nyttig informasjon om hvordan du konfigurerer nettstedet ditt’SEO og utvikle den etter hvert som nettstedet ditt vokser. Dette er superbegynnervennlig, og er en flott introduksjon for selv de mest nervøse nybegynnere.

Og det’s ikke alle Wix-tilbud – Du kan også bruke Wix SEO Wiz for å motta en personlig trinnvis plan å følge. Du skriver bare inn informasjon som navnet og formålet med nettstedet ditt, legger inn noen nøkkelord, og Wix gjør resten. Den’er lett å følge og setter deg opp for suksess.

Squarespace har flotte SEO-verktøy innebygd, og har en SEO-sjekkliste i brukerstøtten du kan følge. Du har alt du trenger for å lykkes med Squarespace, og det gir en veldig grundig dekning av SEO for å hjelpe deg med å få tak i det.

Squarespace er imidlertid ikke’t ganske så nybegynnervennlig som Wix, og gjør det ikke’Jeg har den samme personaliserte SEO-reisen som Wix tilbyr.

Wix vs Squarespace: SEO – Verdict

Wix passer bedre for SEO. Den interaktive, skreddersydde og nybegynnervennlige SEO Wiz gir deg mulighet for suksess, og dens omfattende ressurser vil være nyttige på lang sikt og for å starte. Squarespace har god SEO, men det’er mer skremmende for første gangs.

Mer informasjon

 • Finn ut mer om markedsføring av Wix-nettstedet ditt på vår Wix SEO Review
 • Les vår Squarespace SEO Review for mer informasjon om hva denne byggherren har å tilby
 • Hørte rykter du kan’t rangere med en nettstedsbygger? Les vår Website Builder SEO vs WordPress SEO sammenligning for å få slutt på bekymringene

8

Hjelp og støtte: Hvem har den bedre hjelpende hånden?

Wix gir støtte via e-post, fora, sosiale medier, et dedikert støttesenter og over telefon (tilgjengelig fra 06.00 til 17.00 PST). Det er for øyeblikket ingen live chatfunksjoner tilgjengelig.

Squarespace, i tillegg til å tilby et forum og et kunnskapssenter, har også en live chat-funksjon (fra 03.00 til 20.00 EST, mandag til fredag) og et 24-timers svarsteam. Der’Det er foreløpig ingen telefonstøtte tilgjengelig, men hvis du trenger et raskt svar, svarer du det’er heldig – det’s Squarespace’retningslinjer for å svare på alle e-postmeldinger innen en time – imponerende ting!

firkantstøtteSquarespace har en rekke supportalternativer – brukerstøtten har guider, videoer, webinarer og fora, eller du kan kontakte supportteamet via e-post eller live chat.

Både Wix og Squarespace har grundige hjelpesentre fulle av artikler og guider for å hjelpe deg.

En av de beste funksjonene i Wix’s støtte er det på siden hjelp mens du redigerer. Hvis du blir sittende fast, eller ikke’t vet hva noe er, alt du trenger å gjøre er å klikke på et av de små spørsmålstegnene på skjermen.

støtte for wix editorWix’s på-side-støtte betyr at du ikke gjør det’Jeg må til og med forlate redaktøren for å finne svar. Få hjelpeartikler der mens du jobber, søk etter svar og finn nyttige tips.

Squarespace gjør det ikke’Jeg har den samme supporten i redaktøren, men det går ekstra mye med hjelpesenteret. Dette gir ekstra ressurser som webinarer og workshops, videoer og et flott samfunnsforum. Squarespace tilbyr kanskje ikke telefonstøtte, men det det tilbyr er service av høy kvalitet.

Wix vs Squarespace: Hjelp og støtte – dom

Wix har bedre hjelp og støtte. Squarespace har god hjelp og støtte også, og tilbyr e-post, live chat og et dyptgående hjelpesenter. Men Wix’Hjelp på siden og alternativet for telefonstøtte, pluss e-post, sosiale medier og hjelpesenterressurser gir det en liten fordel.

9

Prising og verdi for pengene: Hvor skal du investere?

Før vi dykker ned i analysen vår av hver byggherre’s prisplaner, la’s ta en titt på hva de tilbyr når det gjelder månedlige pakker. Alle listede priser refererer til månedlige priser på årsplaner.

Squarespace tilbyr 4 premium prisplaner. Jo høyere plan, jo flere funksjoner blir tilgjengelige for deg:

Square-PricingSquarespace har fire prisplaner som spenner fra $ 12 til $ 40 per måned (faktureres årlig)

Hvis du registrerer deg på en årsplan, kan du spare mellom 13% og 25% sammenlignet med å registrere deg til en månedlig plan.

Prisplaner for Squarespace Månedsplan ($ / måned) Årsplan ($ / måned) Besparelser
Personlig $ 16 $ 12 25%
Virksomhet $ 26 $ 18 31%
Grunnleggende (e-handel) $ 30 $ 26 1. 3%
Avansert (e-handel) $ 46 $ 40 1. 3%

Til $ 12 per måned, den personlige planen gir deg alt du trenger for å lage et stilig, enkelt nettsted. Den leveres med ubegrenset båndbredde og lagring, noe som er uvanlig for en lavt nivå plan og viser akkurat hva du’betaler for. Denne planen er best for personlig bruk, eller for de som nettopp begynner.

De $ 18 per måned Forretningsplan kommer med alt tilgjengelig på den personlige planen, pluss et stort utvalg av ekstra funksjoner. Disse inkluderer salgsfremmende popup-vinduer, e-handelsfunksjoner og en profesjonell e-post fra Google. Som navnet antyder, er denne planen best for bedrifter.

De Grunnleggende og avanserte planer er designet for å bygge nettbutikker, og har funksjoner som kan matche. Disse inkluderer alle funksjonene fra forretningsplanen, pluss tillegg som 0% transaksjonsgebyr, et ubegrenset antall produkter å selge, administrasjonsverktøy for lager, ordrer, skatt og kuponger, og mye mer.

Eksklusiv Squarespace-rabatt for deg

Spar 10% når du registrerer deg * til en hvilken som helst Squarespace-plan med vår eksklusive rabattkode! Bare skriv inn kode WBE i kassen. * Gyldig for ditt første kjøp eller oppgradering

Finn ut mer om besparelsene du kan gjøre med vår Squarespace rabattkode

i mellomtiden, Wix’premium-planene tilbyr sju forskjellige pakker. Fire er rettet mot nettsteder, mens tre er netthandelsplaner:

wix nettsted prisplanerWix har fire prisplaner for nettstedbyggere, som spenner fra $ 13 til $ 39 per måned.

Combo-planen på $ 13 per måned er de billigste Wix-tilbudene. Den lar deg koble til et domene og fjerne Wix-annonser fra nettstedet ditt. Du får også 2 GB båndbredde og 3 GB lagring. Den’er bra for å oppgradere fra gratisplanen, men ikke ideell for langvarig bruk.

Den ubegrensede planen er bra for frilansere og koster $ 17 per måned. Den’er en stor oppgradering for bare $ 4 mer, og låser opp ubegrenset båndbredde og 10 GB lagring. Du får også bruksverdi for noen kule apper, for eksempel Site Booster.

Pro-planen på $ 22 per måned er Wix’s mest populære nettsted plan. Økt lagring, samt ekstra bonuser som Professional Logo-appen, gjør denne planen ideell for å perfeksjonere nettstedet ditt’s merkevarebygging på nettet.

VIP-planen gjør det ikke’t tilbyr mye mer enn Pro-planen, men for en ekstra $ 17 per måned, du får prioritert støtte, noe som betyr at problemene dine spores raskt foran i køen. Best for de som kan’har ikke råd til å vente!

Her’er en rask titt på Wix’e-handelsplaner – du kan finne en fullstendig oversikt over Wix’s e-handelsfunksjoner og priser i Wix eCommerce Review.

planer for netthandel og forretningspriserWix har tre vanlige netthandelsplaner fra 23 til 49 dollar per måned (faktureres årlig).

Disse planene gir skalerbarhet for nettbutikker. De starter fra 23 dollar per måned på Business Basic-planen, øker til $ 27 per måned for den mest populære Business Unlimited-planen, og når toppprisen på 49 dollar per måned for Business VIP-planen.

Hvis du registrerer deg for en 1-årig eller 2-årig plan, kan du spare fra 17% til 38% per år, avhengig av hvilken pakke du velger:

Wix prisplaner månedlig
($ / måned) 1-årig
($ / måned) Sparing 2-årig
($ / måned) Besparelser
combo $ 17 $ 13 24% $ 10.50 38%
ubegrenset $ 22 $ 17 23% $ 13.50 38%
Pro $ 27 $ 22 19% $ 18 33%
eCommerce * $ 28 $ 23 18% $ 20 28%
VIP $ 47 $ 39 17% $ 35 25%

* eCommerce representerer Business Basic, den billigste av de tre netthandelsplanene – les Wix eCommerce Review for å lære mer

Hvis du sammenligner de månedlige avgiftene for Wix og Squarespace’årlige planer, du’Jeg får se det Squarespace’s priser starter bare $ 1 under Wix’den billigste planen. Der’er ikke mye i det i det hele tatt, men du får mer for pengene dine på Squarespace’s lave planer enn du gjør med Wix.

For eksempel gir Squarespace deg ubegrenset båndbredde og lagring med en gang på sin $ 12 per måned personlige plan, mens Wix bare låser opp ubegrenset båndbredde på $ 17 per måned ubegrenset plan. Du vant’finner ikke ubegrenset lagring på noen av Wix’s planer.

Hvis du vil bygge et nettsted gratis, er Wix det åpenbare valget enn Wix. Den gratis planen er flott for å komme i gang – imidlertid, vi ikke’t anbefaler å holde på det langsiktig. Med annonser som vises på nettstedet ditt, a “wix.com” underdomenet, og begrensede ressurser, den gratis planen gjør det umulig å opprette et virkelig profesjonelt nettsted.

Squarespace, i mellomtiden, gjør det ikke’t tilby en gratis plan. I stedet, den har en 14-dagers gratis prøveperiode. Dette er en flott sjanse til å teste ut om Squarespace er den rette byggherren for deg, og du ikke’t trenger å oppgi betalingsdetaljer med mindre du bestemmer deg for å registrere deg i den betalte planen.

Wix vs Squarespace: Prising and Value for Money – Verdict

Wix er bedre verdi for pengene generelt. Square’planene gjenspeiler det høykvalitetsproduktet, men Wix har et bredere utvalg av abonnement, noe som gjør det enkelt for ethvert budsjett å finne en perfekt plan. Begge er skalerbare, selv om Wix-kunder kan finne seg i behov for å oppgradere oftere enn Squarespace.

Mer informasjon

 • Fristet av Wix’prisplaner? Les vår Wix Prising Review å finne ut hvilken plan som er perfekt for deg
 • Sjekk ut vår Squarespace Prising Review for en grundig titt på planene og prisene

Wix vs Squarespace: Den samlede vinneren vår

Denne artikkelen har undersøkt alle inn- og utsalg fra Wix og Squarespace, fra funksjonene deres, til brukervennlighet, design og mer. Nå skal du ha en god ide om Wix eller Squarespace er bedre for deg.

Wix kan brukes av hvem som helst, mens Squarespace’Slanke design krever mer teknisk tillit. Wix er raskt og enkelt å bruke, og lar deg lage et fantastisk sted på kort tid. I kontrast tar Squarespace lengre tid å bli vant til, så du’Du trenger mer tid for å perfeksjonere nettstedet ditt.

Squarespace er ideelt for reklamer, bloggere og vakre design. På den annen side er Wix best for nybegynnere, online-selgere og de som har budsjett. Den’er enklere å bruke, har en gratis plan og et stort appmarked, mens Squarespace tilbyr mer sofistikerte, interne design og funksjoner.

For å sammenfatte, her er en sammendragstabel av sammenligningen vår ovenfor. Vi’Jeg har noen siste tanker under tabellen:

Kategori & Vinner Wix Squarespace
Brukervennlighet
Vinner: Wix
Wix er veldig nybegynnervennlig takket være sin enkle dra-og-slipp-redigerer. Wix ADI betyr at du kan ha et nettsted live på en ettermiddag. Squarespace er mer teknisk å bruke enn Wix. Det tar lengre tid å bli vant til, så krever tålmodighet og / eller litt teknisk selvtillit.
Designfleksibilitet
Vinner: Firkant
Wix har over 500 maler å velge mellom. De’er attraktiv og enkel å tilpasse, men du kan’t bytte når nettstedet ditt er live. Squarespace har de beste kvalitetsmalene på markedet. Den har et mindre utvalg enn Wix, men du kan bytte mal når du vil.
Funksjoner & Verktøy
Vinner: Uavgjort
Wix har et stort antall innebygde funksjoner som dekker tilpasning, netthandel, markedsføring og mer. Du kan også bruke apper fra Wix App Market for ekstra funksjonalitet. Alt av Squarespace’s funksjoner er innebygd, og de’er markedets beste kvalitetsfunksjoner. Squarespace gjør det ikke’Jeg har et app-marked, men det har et stort utvalg av interne verktøy.
E-handel
Vinner: Wix
Den’det er enkelt å legge til en nettbutikk på Wix-nettstedet. Ved å legge til apper som Ecwid, kan du legge enda mer strøm til nettstedet ditt. Squarespace har alle sine e-handelsverktøy innebygd, og er ypperlig til å vise frem produkter.
blogging
Vinner: Firkant
Wix har grunnleggende bloggverktøy innebygd, men du’d trenger å bruke Wix Blog-appen for kraftigere funksjoner. Squarespace har et imponerende utvalg av bloggeverktøy som er klare for deg å bruke.
markedsføring
Vinner: Wix
Wix’markedsføringsverktøyene inkluderer SEO, sitt eget e-postmarkedsføringssystem og alt-i-ett-forretningsløsningen, Wix Ascend. Squarespace kommer med markedsføringsverktøy som SEO, integrasjon av sosiale medier og sin egen e-postplattform.
SEO
Vinner: Wix
Wix har innebygde SEO-verktøy, i tillegg til dyptgående støtteressurser for å veilede deg gjennom å optimalisere nettstedet ditt. Wix SEO Wiz er nybegynnervennlig, interaktiv og lager en personlig trinnvis plan å følge. Squarespace har innebygde SEO-verktøy å bruke, og har designet sidene sine for å være SEO-vennlige. Den har støtteressurser for å hjelpe deg, som er dyptgående, men som kan være skremmende for en første tidtaker.
Hjelp & Brukerstøtte
Vinner: Wix
Wix tilbyr støtte for telefon, e-post og sosiale medier, pluss en grundig kunnskapsbase. Det gir deg redigeringsstøtte på siden også. Squarespace har en liten, men høy kvalitet støttetjeneste via live chat og e-post, pluss et grundig hjelpesenter med guider, videoer, webinarer og et forum.
Priser & Valuta for pengene
Vinner: Wix
Wix har syv prisplaner fra 13 til 39 dollar per måned (faktureres årlig). Den har også en gratis plan som du kan holde på så lenge du vil. Alle betalte planer har en 14-dagers pengene-tilbake-garanti. Squarespace har fire prisplaner som spenner fra $ 12 til $ 40 per måned (faktureres årlig). Det gjør det ikke’Jeg har en gratis plan, men alle betalte planer har en 14-dagers gratis prøveperiode uten betalingsinformasjon.

Å forstå forskjellene mellom Wix og Squarespace er viktig for å hjelpe deg med å bestemme hvilken nettstedbygger du skal bruke.

Du bør bruke Wix If…

Du’er en nybegynner, eller ønsker å komme raskt på nettet. Med sin gratis plan er Wix en billig og problemfri måte å bygge et nettsted på, mens dets utvalg av design og funksjoner sørger for at nettstedet ditt vil se profesjonelt ut selv om du pisket det på en ettermiddag..

Du bør bruke firkant hvis…

Du’er en kreativ med litt tid eller teknisk selvtillit. Square’design er det beste rundt, og funksjonene er akkurat der oppe for å matche. Det vil ta litt tid å venne seg til, men det’er ikke ideell for nybegynnere eller for alle som ønsker en rask og enkel webside.

Hvem anbefaler vi generelt??

Totalt sett anbefaler vi Wix over Squarespace. Det er tre hovedgrunner til at Wix bør være ditt valg. den’er enklere å bruke, gir deg mer kreativ frihet, og tilbyr et bredere utvalg av premiumplaner enn Squarespace. Visst er Squarespace ideell for reklamer – men Wix har noe for enhver smak.

Med Wix’stor støtte, stort appmarked og interaktiv SEO der’Det er ingenting som hindrer selv de mest nervøse teknofobene fra å hoppe føttene først inn i en verden av nettstedbygging.

Den gode nyheten er at du ikke’t må bestemme seg med en gang. Wix har en gratis plan, og Squarespace har en 14-dagers gratis prøveperiode – heller ikke be deg om noen betalingsdetaljer, slik at du trygt kan prøve før du kjøper med null trykk. Gi dem begge en tur, bygg og kom tilbake for å gi oss beskjed om hvordan du har det!

Wix vs Squarespace: vanlige spørsmål

Hvem bør bruke Wix?

Wix er den beste nettstedbyggeren. Den’er fantastisk for små bedrifter og personlige nettsteder, og kan skryte av en rekke utrolige funksjoner og verktøy som passer for alle ferdigheter. Vi’d personlig se den gjennomsnittlige Wix-brukeren som en spirende gründer eller person som er opptatt av å vise verden sitt arbeid.

Hvem bør bruke Squarespace?

Squarespace er bygget for kreative bransjer. Temaene kan snu hvilken som helst gjennomsnittlig Joe’nettstedet til noe kameratene dine vil tenke en profesjonell webdesigner’s satt sammen. Fotografer, kunstnere og grafiske designere bør alle være ute etter å benytte seg av Squarespace, enten de vil vise frem arbeidet sitt, eller selge kunsten sin.

Hvilken nettstedbygger er enklere å bruke: Wix eller Squarespace?

Wix er vinneren når det gjelder brukervennlighet. Det er en ren dra-og-slipp-nettstedsbygger med en WYSIWYG-rediger (det du ser er hva du får). Squarespace er ikke’Det er vanskelig å bruke heller, men Wix har definitivt kanten i denne konkurransen.

Sammenlign brukervennlighet og mer i vår gjennomgang av Beste nettstedbyggere.

Som har de bedre malene: Wix eller Squarespace?

Squarespace har de beste designene. Hvis du’når de ser på tall alene, har Wix flere maler å tilby enn Squarespace, med over 500 maldesign. Men til tross for at vi har et mindre tilbud, Squarespace’malene er mer fleksible, tilpasningsdyktige og vakre – perfekte for enhver spirende reklame!

Verdi for pengene er Wix or Squarespace?

Ifølge vår forskning er Wix mye bedre for pengene enn Squarespace. Du kan bruke den gratis så lenge du vil, selv om du må stille opp med Wix-annonser på nettstedet ditt. Når det er sagt, for å bli kvitt disse, er alt du trenger å gjøre å oppgradere til Wix’den billigste månedlige planen for $ 13 per måned. Mens Squarespace har en gratis prøveperiode, varer den bare 14 dager, hvoretter du’Du må betale minst $ 12 per måned for å opprettholde nettstedet ditt med dem.

Hvilken nettstedbygger som har bedre kundestøtte?

Den’er en nær samtale på denne, men Wix kanter det igjen. Det du må huske på er hvordan du ønsker å bli støttet gjennom nettstedet ditt: Hvis du ønsker støtte gjennom et kunnskapsgrunnlag, kan Wix’s er veldig omfattende, men hvis du tror du foretrekker live chat, kan Squarespace tilby denne funksjonaliteten.

Noe som er bedre for SEO: Wix eller Squarespace?

Wix scorer en sterk 5/5 for SEO på sammenligningstabellen vår, med Squarespace som kommer inn på 4/5. I Google’s retningslinjer for nettredaktører, Wix blir nevnt ved siden av WordPress som en søkemotorvennlig, så du har forsikring fra det beste om at Wix-nettstedet ditt kan gjøre det opp i rangeringen!

Fant vår sammenligning nyttig?

Website Builder Expert har som mål å gi deg ærlige data. At’Derfor driver vi med egen forskning og får direkte, personlig innsikt. Klikk her for mer informasjon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me