Wix vs Weebly | 11 forskjeller du burde vite i 2020 (figur)

Wix og Weebly er to av de største nettstedbyggere rundt om. Begge er opptatt av å bevise hvor enkle å bruke de er, samt hvor rimelige de er. Hva så’er forskjellen mellom dem? Og hvilken er riktig for deg? Vi’har gravd litt (les: mye) dypere for å hjelpe deg med å bestemme hvilken av disse to nettstedbyggere som er det beste alternativet. Les videre for vår dyptgående sammenligning, eller hopp til sluttresultatet hvis du’har kort tid.


Her er 11 ting du bør vurdere når du sammenligner Wix og Weebly:

Wix

Weebly

Besøk Wix Visit Weebly Topp valg Topp
Choice Wix Topp Choice Wix

Wix

Generell vurdering

9.4av 10

Weebly

Generell vurdering

8.2av 10

Sammendrag

Wix:

Wixs dra- og slipp-redigeringsprogram gjør det superenkelt å lage et nettsted – uten å måtte kjenne noen kode! Med over 510 maler å velge mellom, flotte innebygde verktøy og massevis av apper, lar Wix deg bygge nesten alle slags nettsteder fra en personlig blogg til en liten nettbutikk. Enda bedre, du kan bruke Wix helt gratis! Hvis du trenger en hjelpende hånd, tilbyr den telefon og e-poststøtte til alle kundene, noe som gjør den ideell for nybegynnere.

Weebly:

Selv om den ikke er så enkel å bruke som Wix, bruker Weebly også en enkel dra-og-slipp-tilnærming til nettstedbygging. Weebly har en beskjeden samling av over 50 maler som du kan velge mellom og kommer med innebygde kvalitetsfunksjoner som markedsføring, netthandel og bloggverktøy. Der Weebly utmerker seg i sitt utvalg av apper – over 340 av dem – noe som betyr at du virkelig kan tilpasse nettstedet ditt. I likhet med Wix har Weebly en gratis plan med betalte planer fra bare $ 5 / måned.

Les mer

Brukervennlighet

Wix:

Vi kan bekrefte at Wix er veldig enkel å bruke.

Så enkelt, faktisk scoret den 4,3 av 5 for brukervennlighet i brukertestingene våre. Fint arbeid, Wix!

Du kan ‘dra’ elementer (tenk tekstbokser, bilder, titler, gallerier) og ‘miste’ dem hvor som helst på websiden din for å få det nøyaktige utseendet du ønsker. Den’er oppstyrfri, det’er rask, og alle kan bruke den.

Ikke mye av en kreativ type?

Gå inn i Wix ADI. ADI står for Artificial Design Intelligence. Bare fyll ut nettstedet ditt ‘hensikt’, Velg noen design du liker utseendet til, og Wix ADI vil bygge deg et komplett nettsted på få minutter.

Weebly:

Weebly isn’t like enkel å bruke som Wix, men det’er fortsatt ganske bra.

Den’s har det samme ‘dra og slipp’ tilnærming, men ikke’t har samme nivå av kreativ frihet som Wix.

Weebly scoret 3,5 av 5 for brukervennlighet i brukertestingene våre.

Den’er ikke så intuitivt som Wix, men det’er fremdeles egnet for alle. Ingen teknisk erfaring er nødvendig, og det’er ikke behov for koding.

Les mer

Designfleksibilitet

Wix:

Wix gir deg nesten fullstendig kreativ frihet.

Med over 510 profesjonelt designede maler å velge mellom, deg’re spoilt for valg. Og malen er egentlig bare et springbrett – velg fra et stort utvalg av elementer, slipp dem dit du vil, og gjør hver side til din egen.

Hele Wix’maler er også fullstendig mobiloptimalisert. De’Jeg ser bra ut på alle enheter.

Den ene ulempen med å designe nettstedet ditt ved hjelp av en Wix-mal?

Med en gang du’Du har valgt malen din, det kan du’t ombestem deg. Hvis du bytter, er det’Jeg mener å starte på nytt fra bunnen av.

At’Derfor scoret det 3,5 av 5 i forskningen vår, i stedet for høyere.

Føler du deg eventyrlysten? Med Wix Editor kan du bygge nettstedet ditt helt fra bunnen av, ingen mal trengs.

Hvis du er full av webdesignideer, men litt teknisk kunnskap, er Wix nettstedsbyggeren for deg. Hendene ned.

Weebly:

Weebly har et lite, men mektig utvalg av over 50 bransjespesifiserte maler å velge mellom.

Der’er mindre rom for tilpasning enn med Wix, men det’det er ikke det verste – for mye valg kan til tider være overveldende.

Weebly gir deg også tilgang til all malen din’s kode. Dette er en flott måte å dyppe tå i verden av webutvikling, uten å måtte starte noe fra bunnen av. Du kan også importere premiumplaner fra eksterne kilder (for eksempel Webfire-temaer) – noe Wix ikke gjør’t tilbyr for øyeblikket.

Som Wix, hele Weebly’maler er fullstendig mobiloptimalisert. De’Jeg ser like bra ut på mobilen som på skrivebordet.

Og kirsebæret på toppen av Weebly-kaken?

I motsetning til med Wix, kan du endre malen senere nedover linjen. At’Derfor har den en liten fordel på rivalen, og får 3,8 av 5 for designfleksibilitet i vår forskning.

Hvis du’er ikke opptatt av kreativ frihet, eller er opptatt av å sette dine kodingsevner på prøve, er Weebly det beste valget for deg.

Les mer

Markedsføringsverktøy

Wix:

Med Wix Shoutout kan du sende vakre markedsføringsemails og nyhetsbrev, samt dele oppdateringer på sosiale medier (mer om det senere). Du kan også fange e-postadresser for å utvide publikum.

Wix har også funksjonaliteten som lar deg opprette kuponger og rabatter. Black Friday er den travleste dagen for butikker i USA – rabatter er store forretninger.

Weebly:

Weebly har sin egen ekvivalent til Wix Shoutout, som den kaller Weebly Promote.

Gjennom avansert og tydelig presentert statistikk lar Weebly Promote deg virkelig reise til byen med e-postmarkedsføring, og utnytte alt potensialet det kan tilby nettstedet ditt.

Weebly’s markedsføringsverktøy har en liten fordel for Wix’s. Hvis du’Selv om du sannsynligvis vil stole på e-postmarkedsføring for bedriften din, er Weebly et bedre alternativ.

Les mer

E-handel verktøy

Wix:

Wix tilbyr en enkel måte å sette opp butikk på nettet.

Den kan overvåke lagernivåene dine, automatisk sende e-post til kunder som forlater bestillingen, beregne frakt- og avgiftskostnader og til og med skrive ut etikettene dine.

Med en rekke elegante netthandelsmaler som tilbys, gjør Wix et utmerket valg for små bedrifter og uavhengige gründere. Du kan til og med bli global, med alternativet for flerspråklige nettsteder.

Weebly:

Weebly merker mange e-handelsbokser.

De billigere e-handelsplanene tilbyr virkelig god verdi, med mange funksjoner som du’d forventer normalt av dyrere planer.

Weebly’s backend isn’Men så brukervennlig. Det er n’t en så oljet maskin som Wix, og du’Jeg må gjøre mer manuell analyse av ting som aksjenivå. Hva’Det er mer vanskelig å tilpasse kassen.

Weebly er en god nettverksbygger, men Wix er bare litt mer polert og funksjonsrik.

Les mer

blogging

Wix:

Ønsker du å legge til en blogg på nettstedet ditt? Wix tilbyr en gratis blogg-app for alle planer.

Det er åtte oppsett å velge mellom, som alle er fullstendig mobiloptimalisert. Du kan legge til flere forfattere, og publikum kan abonnere via e-post, Facebook og Google.

Weebly:

Som med Wix, det’det er veldig enkelt å integrere en blogg på Weebly-nettstedet ditt, og å integrere nye innlegg på hjemmesiden din.

Begge byggherrer er ganske jevn matchet i denne kategorien.

Les mer

Integrering av sosiale medier

Wix:

Med Wix kan du enkelt legge til knapper og feeds på sosiale medier på nettstedet ditt. Igjen, det’det er bare å dra og slippe.

Når det gjelder sosial integrasjon, er det ene stedet hvor Wix kommer veldig kort når det gjelder salg.

Du kan’t bruk Wix til å selge på tvers av flere sosiale kanaler, for eksempel Facebook, Instagram og Pinterest.

Weebly:

Den’er en ganske lik historie for Weebly.

Integrerer du sosiale medier med nettstedet ditt? Lett peasy.

Faktisk tar Weebly ting et skritt videre. Du kan faktisk koble Facebook Messenger til nettstedet ditt, slik at du kan chatte direkte med kundene dine i et format som fungerer for dere begge.

Men, som med Wix, kan du gjøre det’t bruk Weebly-siden din til å selge på tvers av sosiale kanaler, som Facebook, Instagram og Pinterest.

Les mer

App-markeder

Wix:

Wix har litt færre interne funksjoner enn Weebly. Der’er fortsatt et appmarked, men med over 260 apper å velge mellom – skjemaer, video, hendelser, den typen ting – så du knapt kunne kalle det begrenset!

Det er mange helt gratis apper, mens premiumprogrammer (eller premiumversjoner) normalt bare koster noen få dollar. Omtaler og stjernevurderinger fra andre Wix-brukere vil bidra til å begrense alternativene.

Som alt med Wix, er det utrolig brukervennlig å legge til apper. Få appen din med bare ett klikk, og dra den deretter på plass på nettstedet ditt.

Wix legger til spennende nye apper til markedet hele tiden – ta turen til ‘Nyeste apper’ delen for å se den siste.

Weebly:

Når det gjelder antall apper som tilbys, det’er sant at Weebly har en svak kant, med over 340 apper i Weebly App Center.

I likhet med Wix er det mange gratis apper tilgjengelig (over 50), og premiumapper er generelt veldig billige. De ‘Multilangspråk-app koster for eksempel bare $ 3 i måneden og lar deg legge til flere versjoner av samme side på forskjellige språk – en veldig liten pris å betale for å få tilgang til hele verden!

Den’er litt vanskeligere å sile gjennom Weebly’s apper, som det ikke er’t så mange kategorier. Men, som Wix, blir nye apper lagt til hele tiden.

Weebly-brukere kan også foreslå nye apper, noe som er en fin touch.

Les mer

SEO

Wix:

Wix har mye SEO (Search Engine Optimization) støtte for å hjelpe nettstedet ditt med å bli funnet. Dette inkluderer gode innebygde SEO-funksjoner som metatitler og optimaliserte overskrifter.

SEO (Search Engine Optimization) refererer til hvor godt forberedt nettstedet ditt skal være ‘la merke til’, og derfor ‘rangert’ av Google og andre søkemotorer. Det gjør det ikke’Det betyr ikke noe om du bygger det kuleste nettstedet i verden – hvis du ikke gjør det’t har god SEO på plass, ingen vil se den!

Wix har ryggen til denne. Wix SEO Wiz vil være din nye beste venn, og lage en personlig SEO-plan basert på detaljer som navnet på nettstedet ditt, og din ‘søkeord’ (hovedtemaene du dekker).

Med Wix kan du enkelt spikre SEO beste praksis uten tidligere erfaring.

Weebly:

I likhet med Wix har Weebly alle verktøyene på plass for å hjelpe deg med å spikre SEO.

Den’Jeg ber deg gjennom hele byggeprosessen når noe må optimaliseres, men ikke’t har et spesifikt verktøy for å automatisere dette for deg.

Se i stedet til (veldig omfattende) Ultimate SEO Guide for en trinnvis tilnærming til SEO suksess på Weebly nettstedet ditt.

Med Weebly kan du komme deg ganske raskt opp med SEO, men det’det er ikke helt slik ‘hendene av’.

Les mer

backup & Gjenopprett alternativer

Wix:

Med en gang du’Har bygget Wix-nettstedet ditt, vant du’t kunne eksportere den til en annen plattform.

Du kan imidlertid, lagre så mange versjoner du vil – og vi anbefaler at du sparer en hel haug!

På den måten kan du øyeblikkelig bytte tilbake til en fersk versjon av nettstedet ditt hvis du ved et uhell sletter noe.

Weebly:

Weebly lar deg eksportere nettstedet ditt. Du kan laste ned nettstedet til en zip-fil.

Selv om dette betyr at du kan overføre nettstedet til en annen vert, kan det hende at du ikke kan bruke den samme dra-og-slipp-funksjonen en gang’s utenfor Weebly’s redaktør. I tillegg kan du gjøre det’l last opp nettstedet ditt tilbake til Weebly. Så mens det tilbyr et alternativ for sikkerhetskopiering og eksport, så gjør det det’det er ikke så praktisk.

Hvis du gjør en feil i Weebly, kan du angre endringer så lenge du ikke gjør det’t publiser nettstedet ditt eller avslutt redaktøren.

Hvis du sletter noen sider, må du vente til Weebly-støtte for å gjenopprette nettstedet for deg. Dette er en treg løsning som kan ha stor innvirkning på nettstedet ditt, spesielt hvis du’driver en virksomhet.

Den’er ikke det mest brukervennlige backup-systemet, men alternativet er der.

Les mer

Hjelp & Brukerstøtte

Wix:

Wix tilbyr støtte for telefon og e-post på tvers av alle betalte planer – et sjeldent funn!

Vi’Vi har sagt det en gang, og vi’Jeg vil si det igjen – Wix gjør livet enkelt for brukerne. Og når det kommer til hjelp og støtte, slår den den ut av parken.

På hvert trinn i reisen din til å bygge nettsteder’Jeg ser en hjelpeknapp som kobler deg til en bestemt guide for det aktuelle verktøyet. Det finnes massevis av opplæringsvideoer, så vel som et samfunnsforum der du kan få hjelp og råd fra andre Wix-brukere.

Wix’hjelp og støtte er – bokstavelig talt – uten sidestykke. Det scoret perfekte 5 av 5 i vår forskning.

Weebly:

Weebly tilbyr e-poststøtte på tvers av alle planer, men telefonsupport kommer bare med de tre beste betalte planene.

I motsetning til Wix, Weebly tilbyr live chat support, som er en fin måte å få et raskt svar på mindre spørsmål.

Weebly har også et samfunnsforum og et hjelpesenter, men det er ikke helt på nivå med dybden til Wix-guider.

Weebly scoret 3,5 av 5 i vår uavhengige forskning. Hjelpen og støtten er mer enn tilstrekkelig, men ingenting å skrive hjem om.

Les mer

Priser & Valuta for pengene

Wix:

Wix har klart det ganske bra mot Weebly så langt.

Vil det bli slått på valuta for pengene?

Absolutt ikke!

Du vet faktisk ikke’Selv trenger jeg ikke å bruke en cent for å få en webside igang med Wix.

Når det er sagt, du’Du må oppgradere til en av de syv premium-planene hvis du vil koble til ditt eget domenenavn, samt fjerne Wix-reklamen. Disse planene spenner fra $ 11 til $ 35 per måned, med betydelige besparelser som tilbys – vi’snakker du mellom 25% og 43% – hvis du registrerer deg for et år eller to.

Wix pakker mye bra inn i en veldig rimelig pakke. Det scoret 4,5 av 5 for verdi for pengene i vår forskning – den høyeste av alle byggherrer.

Weebly:

Med Weebly, som med Wix, kan du bygge et nettsted helt gratis.

Oppgrader til en av de tre betalte planene for å bli kvitt Weebly-annonsering, og koble til ditt eget domene.

De tre planene – Personlig, Profesjonell og Ytelse – koster mellom $ 6 og $ 26 per måned, med besparelser på mellom 33% og 10% som tilbys når du melder deg på et år i stedet for å betale måned for måned.

Weebly’prisene kan være litt høyere enn Wix’s, men det’er fortsatt en god verdi byggherre, med 4,1 av 5 i vår forskning.

Les mer

Konklusjon

Så du’Vi har lest vår dyptgående sammenligning av Wix og Weebly, men hva er sluttresultatet?

1. Wix vs Weebly – Brukervennlighet: dom

Brukervennlighet Vinner: Wix

Begge utbyggerne har dra og slipp-funksjonalitet, så de er veldig enkle å bruke. Wix er imidlertid litt enklere, og Wix ADI vil til og med bygge et nettsted for deg – det blir ikke mye enklere enn det!

2. Wix vs Weebly – Fleksibilitet i design: dom

Vinner av designfleksibilitet: Wix

Wix har mye mer maler enn Weebly, og tilpasningsalternativene er gode. Ulempen er at du ikke kan endre malen når nettstedet ditt er laget, noe Weebly tilbyr.

3. Wix vs Weebly – markedsføringsverktøy: dom

Vinner av markedsføringsverktøy: Weebly

Det er en smal seier for Weebly her. Med markedsføringsverktøyet Weebly Promote, kan du virkelig reise til byen med e-postmarkedsføring spesielt, og dykke rett inn i analysene, også.

4. Wix vs Weebly – E-handel verktøy: dom

Vinner av e-handel verktøy: Wix

Ønsker du å selge på nettet? Wix er ditt bedre alternativ her. Slanke e-handelsmaler og sterk lagerstyring er en vinnende kombinasjon. Weeblys e-handelsplaner er imidlertid litt billigere.

5. Wix vs Weebly – Blogging: Verdict

Bloggvinner: Det’er et slips!

Både Wix og Weebly har blogge-apper som kan integreres på nettstedet ditt, noe som betyr at du kan blogge til ditt hjertes innhold – det er for nær å ringe!

6. Wix vs Weebly – Integrasjon av sosiale medier: dom

Vinner av integrasjon av sosiale medier: Weebly

Selv om ingen av byggherrene lar deg selge på tvers av sosiale medier, kan du integrere de sosiale kanalene dine med begge deler. Weebly får et bonuspoeng her for å la deg koble til Facebook Messenger, slik at du kan chatte direkte med kundene dine i et format de vil elske.

7. Wix vs Weebly – App Markets: Verdict

App Market Winner: Weebly

Weebly har imponerende 340 apper, med mange gratis tilbud og enkel installasjon med ett klikk. Wixs 260 apper er ikke å snuse på, men byggherren henger etter Weebly på denne.

8. Wix vs Weebly – SEO: Verdict

SEO Vinner: Wix

Wix sitt eget verktøy, Wix SEO Wiz, tar det harde arbeidet ut av SEO. Weebly tilbyr mye SEO-støtte, men uten den samme “hands off” -tilnærmingen.

9. Wix vs Weebly – Alternativer for sikkerhetskopiering og gjenoppretting: dom

Vinner av alternativer for sikkerhetskopiering og gjenoppretting: Wix

Med Wix kan du enkelt lagre sikkerhetskopieringsversjoner av nettstedet ditt hvis du vil komme tilbake til det. Du kan også lagre versjoner av Weebly-nettstedet ditt – men å måtte laste ned til en zip-fil er langt mindre tiltalende.

10. Wix vs Weebly – Hjelp og støtte: dom

Vinner av hjelp og støtte: Wix

Wix scoret perfekte 5 av 5 for sin hjelp og støtte. Weeblys hjelp og støtte er over gjennomsnittet, men er ingen reell match for Wix.

11. Wix vs Weebly – Prising and Value for Money: Verdict

Priser og verdi for pengene-vinneren: Wix

Vis meg pengene! Eller, snarere, vis meg hvor jeg kan få mer for pengene mine. Det er nok en seier for Wix her – byggherren pakker mange flotte funksjoner i en rekke ganske billige planer. Enkelt sagt – det gir deg mer, for mindre.

Wix vs Weebly: Dommen

Så score er i, og det’er en samlet seier for Wix. Ja, Weebly har kanskje kanten når det gjelder sosiale medier og funksjoner, men Wix dominerer Hjelp & Støtte, design, brukervennlighet og valuta for pengene – de fire grunnpilarene til enhver flott nettstedbygger.

Men hei, hvis du’er fremdeles ikke sikker på hvilken’s for deg, hvorfor ikke prøve en (eller begge deler) gratis og ta ting derfra? Eller sjekk gjennomgangen vår av de beste nettstedbyggerne for å se hvordan Wix og Weebly klarer seg mot konkurransen.

Les mer

Oversikt

9.4av 10

Besøk Wix
Se vår Wix-anmeldelse

8.2av 10

Besøk Weebly
Se Weebly-gjennomgangen Samlet rangering Hva er dette?

Våre samlede rangeringer er basert på gjennomsnittlig poengsum for alle rangeringer kombinert.

Hvorfor betyr dette noe?

Resultatene våre gir deg et overblikk overblikk over hvilken tjeneste som gir deg de beste funksjonene, verdien og mer.

Sammenligning wix 4.7 / 5 weebly 4.1 / 5 Lukk

Se også vår Sammenligningskart over nettstedbyggere for mer detaljerte forskjeller

Er du usikker på hvilken nettstedsbygger som fungerer best for deg? Prøv vårt Nettstedsbygger Matching Quiz

Fant denne guiden nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me