Wix vs WordPress | 5 forskelle, du kan vide (diagram)


Her er de 5 punkter, du skal overveje, når du evaluerer Wix vs WordPress:

Wix

WordPress

Besøg Wix Besøg WordPress Top valg Top
Choice Wix Top Choice Wix


Wix

Samlet bedømmelse

9.4 ud af 10

WordPress

Samlet bedømmelse

7.4 ud af 10

Resumé

Wix:

Wix er en webstedsbygger designet til at hjælpe komplette begyndere med at oprette deres helt egen hjemmeside. Du don’t har brug for kodningsfærdigheder, erfaring eller endda masser af tid til at oprette et websted ved hjælp af Wix – du har bare brug for en internetforbindelse. Wix leveres med over 510 stilfulde skabeloner at vælge imellem, indbyggede funktioner i høj kvalitet, såsom blogging og e-handelsværktøjer, samt en stor app-butik, der giver dig mulighed for at tilføje ekstra funktionalitet til dit websted. Selvom Wix giver dig masser af kreativ kontrol, pakker den ikke helt den samme slag som WordPress.

WordPress:

WordPress er et populært værktøj til opbygning af alle slags websteder, fra små personlige blogs til multimillion dollars online butikker. Det giver dig fuld kreativ frihed, så du kan designe dit websted nøjagtigt, hvordan du vil have det. Dette betyder dog, at det kommer med en stejl indlæringskurve – dog’Jeg har brug for mindst noget kodningskendskab for at bruge WordPress. I modsætning til med Wix, er du ansvarlig for dit websteds hosting, sikkerhed og generel vedligeholdelse, som du bliver nødt til at opdatere regelmæssigt. Dette kan være ret kompliceret at gøre.

Læs mere

Fleksibilitet

Wix:

Da Wix ikke er en open source-webstedsbygger, kan du ikke frit ændre platformen eller værktøjerne. Kun deres egne interne udviklere kan oprette værktøjer og justere platformen.

Du har stadig rigtig god kreativ kontrol over designet på dit Wix-websted (mere nedenfor), og du behøver ikke at bekymre dig om, at værktøjer ikke fungerer, eller at dit websted bryder.

Alle de værktøjer, Wix har leveret, overvåges og testes inden for dets eget driftsmiljø. Dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om tekniske aspekter af dit websted, da dette alt er taget af Wix.

Dette betyder dog også, at hvis du vil indsætte widgets uden Wix, vil det ikke være let (eller muligt i nogle tilfælde afhængigt af værktøjet). Men Wix har et appmarked, hvor du kan finde ekstra værktøjer, der er konfigureret specifikt til at arbejde med dit Wix-sted, med enkle 1-klik-installationer.

Hvis der opstår problemer, har Wix et dedikeret supportteam, der er døgnet rundt, til at rette dem op for dig (flere detaljer nedenfor).

WordPress:

WordPress er en open source-platform, så du stort set kan ændre dit websted, men du vil, da du har fuld adgang til koderne (forudsat at du er en anstændig koder, eller hvis du arbejder med en).

Mange mennesker kan lide WordPress, da samfundet tilbyder dig tusinder af gratis plugins, så du kan tilføje flere værktøjer til dit WordPress-sted. Dog er ikke alle plugins bygget godt, så installation af dårligt indbyggede plugins kan udsætte dig for sikkerhedsrisici eller kan komme i konflikt med / ødelægge dit websted.

De gratis plugin-udviklere kan muligvis ikke hjælpe dig, når sådanne problemer opstår, da plugins er gratis, eller udvikleren kan skylde andre plugins for konflikten (mere om support nedenfor).

Køb af premium plugins giver dig ret til support, men garanterer ikke, at de løser alle problemer for dig, da konflikterne kan være forårsaget af andre plugins (hvilket er uden for premium-plugin-udviklernes kontrol).

Når det er sagt, er der nogle virkelig velbyggede WordPress-plugins derude, men du skal være forsigtig og teste dem grundigt med dit websted, før du bruger dem. Valg af det rigtige plugin forbedrer dit websteds funktionalitet, men en dårlig plugin kan være skadelig for dit websteds ydelse.

Læs mere

Brugervenlighed

Wix:

Wix er en af ​​de letteste webstedsbyggere, der findes i dag, og er en meget lettere platform at bruge sammenlignet med WordPress.

Det er et rent træk & slip webstedsbygger, så du kan indsætte indhold bogstaveligt talt hvor som helst, du vil, flytte dit indhold rundt, alt uden at røre ved en kodelinie.

Hvis du ikke er en teknisk person eller ikke har nogen interesse, tid eller penge til at lære dig en smule kode, kan Wix være et godt valg for dig at opbygge din hjemmeside.

Wix giver dig et meget omfattende hjælpecenter fuldt ud af brugervejledninger (i begge tekster & videoformater). Dette gør det temmelig let for dig at finde ud af mere om, hvordan du bruger forskellige værktøjer.

WordPress:

At lære at bruge WordPress dygtigt er meget mere udfordrende end Wix.

Den vigtigste årsag er, at WordPress ikke er et træk & slip webstedsbygger, så placeringen af ​​dit indhold afhænger virkelig af, hvordan den skabelon, du bruger, er konfigureret.

Hvis du vil flytte et billedgalleri (for eksempel) fra øverste højre hjørne af din side til nederste venstre hjørne, kan du ikke bare trække det dernede. Du bliver nødt til at ændre koder til skabelonen for at gøre det (eller leje en koder for at hjælpe dig med det).

Grundlæggende, selvom WordPress er en meget kraftig platform, for at være i stand til at bruge den effektivt, bliver du nødt til at ændre koder for at opnå det, du ønsker.

Hvis du er dygtig med kode, eller arbejder med en god koder, kan WordPress levere et meget mere funktionelt sted end Wix.

Læs mere

Brugersupport

Wix:

Som nævnt har Wix et meget omfattende bibliotek med guider, der hjælper dig med at forstå, hvordan alle deres værktøjer fungerer sammen.

Hvis du ønsker mere direkte support, giver de dig 24/7 e-mail-support, eller du kan tale med en supportrepræsentant på telefonen. Wix tilbyder dig også et forum, hvor du kan stille spørgsmål og interagere med andre brugere.

Som nævnt ovenfor, da alle værktøjer er bygget af Wix selv, vil de være i stand til at tage ejerskab af eventuelle problemer og fejlfinde dem (i stedet for at flytte dette ansvar til andre værktøjsskabere).

Da Wix har et dedikeret supportteam til dig, besvares alle dine spørgsmål, og det betyder ikke noget, hvor mange gange de samme spørgsmål blev stillet af andre før (i modsætning til WordPress-forum).

WordPress:

WordPress har et gigantisk fællesskabsforum, hvor brugerne har stillet millioner af spørgsmål på jagt efter svar.

Mens mange spørgsmål besvares (men ikke nødvendigvis effektivt løses), besvares mange spørgsmål slet ikke. Det kan også tage dage, at få et svar, da mange af moderatorerne er frivillige, så de er ikke under nogen forpligtelser til at besvare dine spørgsmål med det samme.

Hovedspørgsmålet er, at der er enorme mængder af spørgsmål, der bliver sendt, og mange af spørgsmålene er blevet diskuteret før i andre tråde. Så hvis du sender et spørgsmål, kan det blive ignoreret, da det er blevet stillet i fortiden. Du skal muligvis gennemgå mængder af forumindlæg for at finde en slags svar på dit spørgsmål.

Som nævnt ovenfor er ingen virkelig forpligtet til at besvare dit spørgsmål, medmindre du betaler for det. Og da WordPress.org og mange af dens plugins er gratis, kan det være vanskeligt at få nogen til at tackle dine bekymringer (medmindre du ansætter en god WordPress-udvikler til at hjælpe dig).

Læs mere

Løbende vedligeholdelse

Wix:

Som diskuteret er Wix en "lukket" system, så de håndterer og administrerer alle ydeevne og sikkerhedsopdateringer til dig, så du ikke behøver at bekymre dig om de tekniske aspekter ved at opbygge websteder.

Alt dette styres af Wix i baggrunden, så du ikke behøver at klikke på nogen opdateringsknapper eller bekymre dig, hvis opdateringerne af visse værktøjer kan forårsage konflikter med andre værktøjer.

Når du har styret alt dette for dig, frigør du din tid til at fokusere på andre ting, der er vigtigere for dig.

WordPress:

Ligesom Wix opdaterer WordPress løbende sin platform for at rette bugs og forbedre sikkerheden. Når opdateringer skal implementeres, modtager du en advarsel på dit WordPress-dashboard. Du skal blot klikke på opdateringsknappen.

Det er den lette del. Den udfordrende del er, at når WordPress opdateres, skal dit tema og plugins også opdateres, så de forbliver kompatible med den nyeste version af WordPress.

Mens mange tema- og plugin-bygere også opdateres for at forblive kompatible, er det ikke meget (især for gratis temaer) & plugins). Dette kan udsætte dit websted for bruger-, ydelses- eller sikkerhedsproblemer.

Så med WordPress skal du være opmærksom på løbende vedligeholdelsesarbejde, da det ikke er ualmindeligt, at visse funktioner gør det "pause" når WordPress har opdateringer.

Læs mere

Prisfastsættelse & Løbende økonomiske forpligtelser

Wix:

Wix tilbyder dig 7 premium-planer, der spænder fra $ 5 til $ 35 pr. Måned. Jo højere planen er, jo flere værktøjer får du. Bare opmærksom på, at du stadig kan bruge Wix gratis, men den vil vise en Wix-reklame på din hjemmeside. Dette fjernes, når du opgraderer til Combo-betalt plan på 11 dollars om måneden

Præmieplanerne inkluderer træk & slip webstedets bygningsgrænseflade (ingen kodning kræves), over 500 skabeloner, som du kan vælge mellem, hostingtjenester og dedikeret supportteam (bemærk, at hvis du tilmelder dig en af ​​deres VIP-planer, får du dedikerede supporttjenester fra deres VIP supportteam ).

Wix ligner stort set en pakke med alt inklusive, hvor alle dine behov til websidebygning leveres og serviceres af Wix. Du behøver ikke at dele bits og stykker sammen, som du ville være nødt til med WordPress.

Hvis du tilmelder dig en årlig plan, giver Wix dig et gratis domæne for det første år ($ 10 – $ 15 værdi).

De løbende omkostninger ved brug af Wix kan variere fra $ 60 pr. År (Connect Domain plan) til $ 420 per år (Business VIP-plan).

Jeg tror, ​​at lige den døgnåbne dedikerede support, telefonstøtte samt at have al den teknologi, der er formået for dig at frigøre din tid, allerede er værd at de månedlige planer (at få god hjælp på internettet i dag er svært og sjældent).

WordPress:

For WordPress.org bliver du nødt til at betale for din egen hostingtjeneste, som kan koste omkring $ 7 pr. Måned (da det er meget generelt her, da prisklassen varierer afhængigt af kvaliteten af ​​hostingtjenesteudbyderen. Bluehost er en populær WordPress-hostingtjeneste ).

Hvis du køber et premiumtema, kan dette koste dig alt fra $ 30 – $ 175 pr. Tema (afhængigt af hvor velrenommeret temaudvikleren er). Mens de fleste plugins er gratis, betales nogle af dem også (lige fra $ 15 – $ 50 pr. Plugin) ), afhængigt af hvad du har brug for, og hvis du ønsker support (som nævnt ovenfor).

Du bliver også nødt til at købe dit eget domænenavn ($ 10 – $ 15 pr. År).

Din oprindelige investering, hvis du bruger WordPress, kan variere fra $ 139 til over $ 200, afhængigt af hvor mange premium plugins du ender med at bruge.

Hvis du ansætter en udvikler til at hjælpe dig med at oprette dit websted, foretage tilpasninger eller til fejlfinding, øges dine omkostninger løbende betydeligt og kan være en udfordring at budgettet for.

Husk, at læringskurven ved at bruge WordPress dygtigt også er temmelig høj. Så du bør også medregne prisen på din egen tid.

Læs mere

Konklusion

Wix: Meget lettere at bruge (ingen kodning krævet, bare træk & slip indhold rundt), ingen krævet vedligeholdelse fra dig, lavere omkostninger og løbende forpligtelser i det lange løb. Dine omkostninger er meget forudsigelige. Men dit websted vil være meget mindre tilpasseligt sammenlignet med at bruge WordPress, da du ikke kan ændre koder til dit websted.

WordPress: Mere fleksibilitet og meget tilpasselig (hvis du kender lidt kodning). Kræver praktisk vedvarende vedligeholdelse, højere indlæringskurve og sandsynligvis højere økonomisk forpligtelse på lang sigt. Omkostningerne er mindre forudsigelige, afhængigt af om du har brug for at ansætte en koder for at hjælpe dig, hyppigheden af ​​ansættelse og kvaliteten / kaliber på koderen.

Læs mere

Oversigt

9.4 ud af 10

Besøg Wix
Se vores Wix-gennemgang

7.4 ud af 10

Besøg WordPress
Se vores WordPress-gennemgang Samlet bedømmelse Hvad er dette?

Vores samlede vurderinger er baseret på den gennemsnitlige score for alle vurderinger kombineret.

Hvorfor betyder dette noget?

Vores score giver dig et overblik over, hvilken service der giver dig de bedste funktioner, værdi og mere.

Sammenligning wix 4.7 / 5 wordpress 3.7 / 5 Luk

I betragtning af andre webstedsbyggere?

Se på vores Sammenligningskort til webstedsbygger, eller tag en gratis quiz for at se, hvilken webstedsbygger der matcher dine behov.

Se desuden vores anbefalinger til, hvad vi mener er Bedste hjemmeside bygherrer og enkle spørgsmål, du bør stille dig selv for at sikre, at du vælger den rigtige.

Ikke sikker på, hvilken webstedsbygger der fungerer bedst for dig? Prøv vores Webstedsbygger matchende quiz

Se også vores Sammenligningskort over webstedsbyggere for mere detaljerede forskelle

Fundet denne vejledning hjælpsom?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map