Wix vs WordPress | 5 forskjeller for deg å vite (diagram)


Her er de 5 elementene du bør vurdere når du evaluerer Wix vs WordPress:

Wix

WordPress

Besøk Wix Besøk WordPress Topp valg Topp
Choice Wix Topp Choice Wix


Wix

Generell vurdering

9.4av 10

WordPress

Generell vurdering

7.4 ut av 10

Sammendrag

Wix:

Wix er en nettstedsbygger designet for å hjelpe komplette nybegynnere med å lage sin helt egen webside. Du don’du trenger kodingsferdigheter, erfaring eller til og med massevis av tid for å bygge et nettsted ved hjelp av Wix – du trenger bare en internettforbindelse. Wix kommer med over 510 stilige maler å velge mellom, innebygde funksjoner i god kvalitet som blogging og netthandelverktøy, samt en stor app-butikk som lar deg legge til ekstra funksjonalitet på nettstedet ditt. Mens Wix gir deg massevis av kreativ kontroll, pakker den ikke helt den samme trøkk som WordPress.

WordPress:

WordPress er et populært verktøy for å bygge alle slags nettsteder, fra små personlige blogger til multimillion-dollar nettbutikker. Det gir deg full kreativ frihet, og lar deg designe nettstedet ditt akkurat slik du vil ha det. Dette betyr imidlertid at det kommer med en bratt læringskurve, skjønt – deg’Jeg trenger minst noe kodingskunnskap for å kunne bruke WordPress. I motsetning til med Wix, er du ansvarlig for nettstedets hosting, sikkerhet og generelt vedlikehold som du må oppdatere regelmessig. Dette kan være ganske komplisert å gjøre.

Les mer

fleksibilitet

Wix:

Siden Wix ikke er en åpen kildekode-nettstedsbygger, kan du ikke fritt endre plattformen eller verktøyene. Bare egne interne utviklere kan lage verktøy og justere plattformen.

Du har fremdeles veldig god kreativ kontroll over utformingen av Wix-nettstedet ditt (mer nedenfor), og du trenger ikke å bekymre deg for at verktøy ikke fungerer, eller at nettstedet ditt går i stykker.

Alle verktøyene som tilbys av Wix blir nøye overvåket og testet innenfor sitt eget driftsmiljø. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for tekniske aspekter på nettstedet ditt, da dette hele er ivaretatt av Wix.

Dette betyr imidlertid også at hvis du vil sette inn ikke-Wix-widgeter, vil det ikke være enkelt (eller mulig i noen tilfeller, avhengig av verktøyet). Men Wix har et appmarked der du kan finne ekstra verktøy som er konfigurert spesielt for å fungere med Wix-nettstedet, med enkle 1-klikks installasjoner.

Hvis det oppstår problemer, har Wix et dedikert, døgnåpent supportteam for å fikse dem for deg (flere detaljer nedenfor).

WordPress:

WordPress er en åpen kildekode-plattform, så du kan ganske mye endre nettstedet ditt, men du vil, ettersom du har full tilgang til kodene (forutsatt at du er en anstendig koder, eller hvis du jobber med en).

Mange mennesker liker WordPress ettersom samfunnet tilbyr deg tusenvis av gratis plugins, slik at du kan legge til flere verktøy på WordPress-siden din. Imidlertid er ikke alle plugins bygget godt, så installering av dårlig innebygde plugins kan utsette deg for sikkerhetsfare, eller kan komme i konflikt med / ødelegge nettstedet ditt.

Den gratis plugin-utvikleren kan eller ikke kan hjelpe deg når slike problemer oppstår siden plugins er gratis, eller utvikleren kan klandre andre plugins for konflikten (mer om support nedenfor).

Å kjøpe premium plugins gir deg rett til støtte, men garanterer ikke at de løser alle problemer for deg da konfliktene kan være forårsaket av andre plugins (som er utenfor utviklerne av kontrollen av premium plugin).

Når det er sagt, er det noen virkelig godt bygget WordPress-plugins der ute, men du bør utvise forsiktighet og teste dem grundig med nettstedet ditt før du bruker dem. Å velge riktig plugin vil forbedre nettstedets funksjonalitet, men en dårlig plugin kan være skadelig for nettstedets ytelse.

Les mer

Brukervennlighet

Wix:

Wix er en av de enkleste nettstedbyggerne tilgjengelig i dag, og er en mye enklere plattform å bruke sammenlignet med WordPress.

Det er et rent drag & slipp nettstedbygger, slik at du kan sette inn innhold bokstavelig talt hvor som helst du vil, flytte innholdet rundt, alt uten å berøre en linje med kode.

Hvis du ikke er en teknisk person eller ikke har interesse, tid eller penger til å lære deg litt kode, kan Wix være et godt valg for deg å bygge nettstedet ditt.

Wix gir deg et veldig omfattende hjelpesenter fullt ut av brukerhåndbøker (i begge tekster & videoformater). Dette gjør det ganske enkelt for deg å finne ut mer om hvordan du bruker forskjellige verktøy.

WordPress:

Å lære å bruke WordPress dyktig er mye mer utfordrende enn Wix.

Hovedårsaken er at WordPress ikke er et drag & slipp nettstedbygger, så plasseringen av innholdet ditt avhenger virkelig av hvordan malen du bruker er satt opp.

Hvis du vil flytte et bildegalleri (for eksempel) fra øverste høyre hjørne av siden til nedre venstre hjørne, kan du ikke bare dra det ned dit. Du må endre kodene i malen for å gjøre det (eller leie en koder for å hjelpe deg med det).

I utgangspunktet, selv om WordPress er en veldig kraftig plattform, for å kunne bruke den effektivt, må du endre koder for å oppnå det du ønsker.

Hvis du er dyktig med kode, eller jobber med en god koder, kan WordPress levere et mye mer funksjonelt nettsted enn Wix.

Les mer

Brukerstøtte

Wix:

Som nevnt har Wix et veldig omfattende bibliotek med guider som hjelper deg å forstå hvordan alle verktøyene deres fungerer sammen.

Hvis du vil ha mer direkte support, gir de deg 24-timers support via e-post, eller du kan snakke med en supportrepresentant på telefonen. Wix tilbyr deg også et forum der du kan legge ut spørsmål og samhandle med andre brukere.

Som nevnt over, siden alle verktøyene er bygget av Wix selv, vil de kunne ta eierskap til eventuelle problemer og feilsøke dem (i stedet for å skifte dette ansvaret til andre verktøyskapere).

Siden Wix har et dedikert supportteam for deg, blir alle spørsmålene dine besvart, og det har ikke noe å si hvor mange ganger de samme spørsmålene ble stilt av andre før (i motsetning til WordPress-forumet).

WordPress:

WordPress har et gigantisk samfunnsforum der brukere har lagt ut millioner av spørsmål på jakt etter svar.

Mens mange spørsmål blir svart (men ikke nødvendigvis effektivt løst), blir ikke mange spørsmål besvart i det hele tatt. Det kan også ta flere dager å få svar fordi mange av moderatorene er frivillige, så de er ikke pliktige til å svare på spørsmålene dine med en gang.

Hovedspørsmålet er at det er enorme mengder spørsmål som blir lagt ut, og mange av spørsmålene har blitt diskutert før i andre tråder. Så hvis du stiller et spørsmål, kan det bli ignorert slik det har blitt spurt tidligere. Det kan hende du må grave gjennom mengder av foruminnlegg for å finne et slags svar på spørsmålet ditt.

Som nevnt over, er ingen egentlig forpliktet til å svare på spørsmålet ditt med mindre du betaler for det. Og gitt WordPress.org og mange plugins er gratis, kan det være vanskelig å få noen til å ta opp bekymringene dine (med mindre du ansetter en god WordPress-utvikler for å hjelpe deg).

Les mer

Løpende vedlikehold

Wix:

Som omtalt er Wix en "lukket" system slik at de håndterer og administrerer alle ytelses- og sikkerhetsoppdateringer for deg, slik at du ikke trenger å bekymre deg for de tekniske aspektene ved å bygge nettsteder.

Alt dette administreres av Wix i bakgrunnen, så du trenger ikke å klikke på noen oppdateringsknapper, eller bekymre deg for om oppdateringene av visse verktøy kan føre til konflikter med andre verktøy..

Å ha alt dette klart for deg frigjør tiden din til å fokusere på andre ting som er viktigere for deg.

WordPress:

I likhet med Wix oppdaterer WordPress kontinuerlig plattformen sin for å fikse feil og forbedre sikkerheten. Når oppdateringer må distribueres, vil du motta et varsel på WordPress-dashbordet. Du må ganske enkelt klikke på oppdateringsknappen.

Det er den enkle delen. Den utfordrende delen er at når WordPress oppdaterer, vil også temaet og pluginene dine måtte oppdateres, slik at de forblir kompatible med den nyeste versjonen av WordPress.

Mens mange tema- og pluginbyggere også vil oppdatere for å forbli kompatible, vil ikke mye (spesielt for gratis temaer) & programtillegg). Dette kan utsette nettstedet ditt for bruker-, ytelses- eller sikkerhetsproblemer.

Så med WordPress, må du være oppmerksom på pågående vedlikeholdsarbeid da det ikke er uvanlig at visse funksjoner gjør det "gå i stykker" når WordPress har oppdateringer.

Les mer

Priser & Løpende økonomiske forpliktelser

Wix:

Wix tilbyr deg 7 premiumplaner, fra $ 5 til $ 35 per måned. Jo høyere plan, jo flere verktøy får du. Bare vær oppmerksom på at du fremdeles kan bruke Wix gratis, men at den vil vise en Wix-annonse på nettstedet ditt. Dette vil bli fjernet når du oppgraderer til en Combo-betalt plan på 11 dollar i måneden.

Premium-planene inkluderer dra & slipp nettstedbyggingsgrensesnitt (ingen koding nødvendig), over 500 maler du kan velge mellom, hosting-tjenester og dedikert supportteam (merk at hvis du registrerer deg for en av VIP-planene deres, får du dedikerte støttetjenester fra VIP-supportteamet deres ).

Wix er ganske mye som en all-inclusive-pakke der alle behovene dine til bygging av websider blir levert og betjent av Wix. Du trenger ikke å brette sammen biter og stykker som med WordPress.

Hvis du registrerer deg for en årsplan, gir Wix deg et gratis domene for det første året ($ 10 – $ 15 verdi).

De løpende kostnadene ved å bruke Wix kan variere fra $ 60 per år (Connect Domain plan) til $ 420 per år (Business VIP-plan).

Jeg tror at bare 24 timers dedikert support, telefonstøtte, samt å ha all teknologien som er klart for deg å frigjøre tiden din, allerede er vel verdt de månedlige planene (det er vanskelig og sjelden å få god hjelp på internett i dag).

WordPress:

For WordPress.org må du betale for din egen hostingtjeneste som kan koste rundt $ 7 per måned (er veldig generell her, ettersom prisklassen varierer avhengig av kvaliteten på leverandøren av hostingtjenester. Bluehost er en populær WordPress-hosting-tjeneste ).

Hvis du kjøper et premiumtema, kan dette koste deg alt fra $ 30 – $ 175 per tema (avhengig av hvor anerkjent temautvikleren er). Mens de fleste plugins er gratis betales noen av dem også (alt fra $ 15 – $ 50 per plugin ), avhengig av hva du trenger og om du vil ha støtte (som nevnt ovenfor).

Du må også kjøpe ditt eget domenenavn ($ 10 – $ 15 per år).

Din første investering hvis du bruker WordPress kan variere fra $ 139 til over $ 200, avhengig av hvor mange premium plugins du ender opp med å bruke.

Hvis du ansetter en utvikler som hjelper deg med å opprette nettstedet ditt, foreta tilpasninger eller for feilsøking, vil kostnadene dine øke betydelig kontinuerlig, og det kan være en utfordring å budsjettere med.

Husk at læringskurven for å bruke WordPress dyktig også er ganske høy. Så du bør også ta hensyn til kostnadene for din egen tid.

Les mer

Konklusjon

Wix: Mye enklere å bruke (ingen koding kreves, bare dra & slipp innhold rundt), ingen vedlikehold av backend kreves av deg, lavere kostnader og løpende forpliktelser på lang sikt. Kostnadene dine er veldig forutsigbare. Men nettstedet ditt vil være mye mindre tilpasningsdyktig i forhold til å bruke WordPress, siden du ikke kan endre kodene til nettstedet ditt.

WordPress: Mer fleksibilitet og svært tilpassbar (hvis du vet litt om koding). Krever praktisk vedvarende vedlikehold, høyere innlæringskurve og sannsynligvis høyere økonomisk forpliktelse på lang sikt. Kostnadene er mindre forutsigbare, avhengig av om du trenger å ansette en koder for å hjelpe deg, hyppigheten av ansettelser og kvaliteten / kaliberet til koderen.

Les mer

Oversikt

9.4av 10

Besøk Wix
Se vår Wix-anmeldelse

7.4 ut av 10

Besøk WordPress
Se vår generelle vurdering av WordPress-gjennomgangen Hva er dette?

Våre samlede rangeringer er basert på gjennomsnittlig poengsum for alle rangeringer kombinert.

Hvorfor betyr dette noe?

Resultatene våre gir deg et overblikk overblikk over hvilken tjeneste som gir deg de beste funksjonene, verdien og mer.

Sammenligning wix 4.7 / 5 wordpress 3.7 / 5 Lukk

Vurderer andre nettstedbyggere?

Ta en titt på vår Sammenligningskart for nettstedbygger, eller ta en gratis quiz for å se hvilken nettstedbygger som samsvarer med dine behov.

Se i tillegg anbefalingene våre for hva vi mener er Beste nettstedbyggere og enkle spørsmål du bør stille deg selv for å sikre at du velger riktig.

Er du usikker på hvilken nettstedsbygger som fungerer best for deg? Prøv vårt Nettstedsbygger Matching Quiz

Se også vår Sammenligningskart over nettstedbyggere for mer detaljerte forskjeller

Fant denne guiden nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me