Exchange Marketplace en de nieuwe wereld van online kopen van bedrijven

Shopify Exchange en online bedrijven kopen


‘Zakelijke overnames’ doet gewoonlijk denken aan visioenen van directiekamers, achterkamers en heel veel advocaten. Het’is een gespecialiseerde wereld. Of liever gezegd, het was. Het internet heeft in zijn korte leven allerlei dingen gedemocratiseerd – kennis, nieuws, kunst, noem maar op. De afgelopen jaren zijn er maar weinig ruimtes zo agressief gegroeid als online retail. De wereldwijde verkoop van e-commerce zal naar verwachting volgend jaar voorbij de $ 3 biljoen vliegen.

Geloof het of niet, dit is het niet’het komt allemaal neer op Amazon en Alibaba (hoewel ze het goed doen). Platforms zoals Shopify hebben online detailhandel voor iedereen opengesteld. Meer dan 500.000 bedrijven in 175 landen worden aangedreven door Shopify, de meeste met een sterke ondernemersgeest.

Wat gebeurt er als je geld wilt verdienen aan een succesvolle online winkel? We spraken met Nicholas Montgomery, hoofd groei bij Exchange Marketplace, om te praten over de volgende stap in e-commerce – de bedrijven zelf kopen en verkopen.

Marktplaats Marktplaatsen

Exchange Marketplace maakt deel uit van een klasse van sites die het kopen en verkopen van bedrijven online bemiddelen. Zie het als een marktplaats, waar winkels de handelswaar zijn. Hieronder staan ​​een handvol van de belangrijkste spelers.

  • Exchange Marketplace
  • Flippa
  • Empire Flippers

Exchange is uniek onder deze sites omdat het alleen Shopify-winkels bedient. In plaats van naar een site van derden te gaan, plaatsen winkeleigenaars eenvoudig een vermelding op Exchange. Als Shopify-service geeft Exchange automatisch belangrijke informatie zoals inkomsten en verkeer weer. Het’s een winkel’s etalage.

Wanneer iemand interesse toont in het kopen van een winkel, automatiseert Exchange een groot deel van het makelaarsproces, met gestructureerde tijdframes en uitgebreide documentatie om ervoor te zorgen dat iedereen de best mogelijke deal krijgt. En het’is snel. Van de verkochte winkels verkopen de meeste binnen een maand.

Het platform heeft twee belangrijke functies. Ten eerste centraliseert het het acquisitieproces, zodat praktisch iedereen het kan doen. En ten tweede, het maakt het mogelijk om volwaardige online bedrijven te bezitten zonder ze van de grond af op te hoeven bouwen.

Sinds de uitrol vorig jaar is Exchange hard aan het werk en heeft het zijn processen verfijnd. Dergelijke sites betreden nieuwe wegen. Hoe breng je de vrijheid voor iedereen die een bedrijf koopt in evenwicht met de administratieve rompslomp die nodig is om te voorkomen dat mensen gewond raken?

Transparantie van boven naar beneden

Transparantie is een integraal onderdeel van Exchange. De integratie met Shopify betekent dat potentiële kopers exact dezelfde cijfers zien die verkopers zien. Head of growth bij Exchange, Nicholas Montgomery, is geen onbekende in e-commerce succes. Hij zegt dat een transparante aanpak voor iedereen gezonder is, dat wel “stelt meer realistische verwachtingen voor beide partijen.”

Dit is n’t om te zeggen dat alles open is op Exchange, althans in eerste instantie niet. Winstmarges, een redelijk belangrijk onderdeel van elk bedrijf, kunnen dat wel’niet worden geverifieerd door Exchange. Verkopers zetten die nummers in zichzelf. Enkele van de belangrijkste informatie die verkopers door verkopers op Exchange hebben verstrekt, is:

  • Gemiddelde winst / maand
  • Gemiddelde algemene winstmarge
  • Gemiddeld aantal verkopen / maand

Verkopers kunnen de totale inkomsten en verkeerscijfers niet wijzigen. Zodra iemand interesse toont in het kopen van een winkel, kan hij of zij informeren naar nummers die niet in de ‘etalage.’ Ruilen vereist veel transparantie, maar de details hameren blijft tussen de koper en de verkoper.

Meer dan facilitators

Wat opvalt aan Exchange is de interesse in het succes van de verkochte bedrijven. Platforms van derden niet’het hoeft niet te schelen of transacties iedereen tevreden stellen. Dat’s tussen kopers en verkopers; iemand had voorzichtiger moeten zijn.

Exchange heeft er ondertussen belang bij dat de transacties goed verlopen en de winkels floreren. “Het grootste verschil tussen Exchange en andere marktplaatsen,” Montgomery zegt, “is Exchange is een product van Shopify, dus wij’re niet alleen met u door het proces van verkoop van het bedrijf.”

De wens is niet alleen om bedrijven te verkopen, maar ook om zo succesvol mogelijk te zijn. “Dat’s het belangrijkste ethos dat veel van onze productbeslissingen aanstuurt en hoe we dat doen’s verschilt van veel andere marktplaatsen.”

Dit is ongetwijfeld de reden waarom Exchange een uitgebreid overdrachtsproces aanmoedigt, waarbij verkopers hun mentoren tot hun opvolgers begeleiden’ben klaar om het alleen te doen.

Een natuurlijke extensie voor Shopify voor ondernemers

Het Exchange-platform is een voor de hand liggende volgende stap voor e-commerce. Shopify’Het gebruikersbestand heeft altijd een sterke ondernemerszin gehad en Exchange biedt zowel het begin als het einde van een reis. Degenen die hard hebben gewerkt om een ​​levensvatbaar bedrijf op te bouwen, kunnen geld verzilveren en weglopen. Degenen die een markt willen betreden, kunnen dit onmiddellijk doen door bewezen sites te kopen.

Montgomery ziet Exchange inderdaad als een natuurlijke stap in de levenscyclus van veel online winkels. Dat’s waarom er geen’het was niet echt een marketing push. “Wanneer de tijd rijp is, zal Exchange er voor u zijn en u op dat pad ondersteunen.”

Hij vindt Exchange echter wel een handig hulpmiddel om op je radar te hebben. “Een van de dingen die ik mensen aanmoedig om te doen, zelfs als ze dat doen’Als u er niet direct aan denkt om uw bedrijf morgen te verkopen, installeert u de Exchange-app in hun Shopify-winkel.” De app kijkt naar nummers in je winkel’s backend en weegt ze af tegen andere bronnen om een ​​taxatieprijs voor te stellen. Goed om te weten, zelfs verleidelijk.

Gezien het niveau van integratie en ondersteuning, zou het vreemd zijn voor Shopify-gebruikers om Exchange niet in gedachten te houden.

Verandering komt van gebruikers

Evenzo zou Exchange nalatig zijn gebruikers niet in gedachten te houden. Als jong platform op onbekend terrein zijn feedback en suggesties van cruciaal belang. Innovatie is allemaal goed en wel, maar moet in overeenstemming zijn met wat mensen willen en nodig hebben.

Zoals Montgomery opmerkt, “wanneer jij’Als je een bedrijf of een ondernemer opbouwt, heb je deze visies en ideeën over hoe dingen beter kunnen, maar aan het eind van de dag’s door met de klanten te praten dat u de meest geloofwaardige feedback krijgt.”

E-commerceplatforms hebben honderdduizenden ondernemers zakelijke kansen geboden. Vooruitgang is vloeiend en snel, maar het moet van de gebruikersbasis komen om succesvol te zijn. Terwijl Exchange zich blijft ontwikkelen, zal dat heen en weer essentieel zijn voor hun succes. En het’wordt zeer aangemoedigd. “We horen graag feedback van kopers en verkopers, of potentiële kopers en verkopers,” zegt Montgomery. “Stuur ons gerust een e-mail, stuur ons een bericht op onze Facebook-pagina of gebruik de live chat op de website.”

E-commerce een gezicht geven

Een van Exchange’De focus voor de toekomst ligt op het gezicht van e-commerce. Online zaken kunnen vaak aanvoelen als een labyrint van analyses, onpersoonlijk en datagedreven. Die dingen zijn belangrijk voor het moderne zakenleven (zelfs essentieel), maar Montgomery wil ruimte maken voor persoonlijkheid.

Hij zegt, “Op dit moment is het project I’Ik ben er het meest enthousiast over, omdat ik veel van de bedrijven die op Exchange verkopen een gezicht geef.” Vermeldingen op dit moment benadrukken de statistieken, maar Montgomery niet’wil niet dat iedereen het feit achter elk bedrijf uit het oog verliest, zijn mensen. “Er zijn verhalen van mensen die veel moeilijkheden hebben doorgemaakt om te komen waar ze zijn, zij’hebben veel succes gehad en dat willen we graag communiceren.”

Dit is n’t wordt alleen aangemoedigd in de aanbiedingen. Exchange lanceert binnenkort een video-interviewreeks waarin ondernemers de verhalen achter hun winkels zullen delen. “Waarom ben je dit bedrijf begonnen? Hoe ben je aan je eerste verkoop gekomen? Waarom ben je op het punt gekomen waar je bent’verkopen nu? Het’het is echt inspirerend om de antwoorden te horen.”

In die zin lijkt Exchange niet alleen een marktplaats te zijn, maar ook een soort community hub voor ondernemers te willen zijn. Een plek waar paden elkaar kruisen en ervaringen worden gedeeld ten voordele van iedereen. “Ik denk dat het vertellen van die verhalen en het plaatsen van een gezicht achter het bedrijf mensen echt veel meer zal verbinden,” Montgomery zegt.

Kalm na de storm

Het’Het is geruststellend om dat ethos te horen van een grootmacht als Shopify. E-commerce is in korte tijd enorm gegroeid en een dergelijke uitbreiding is meer gebonden aan technologie dan aan mensen. Nu het stof is neergedaald en pioniers knutselaars worden, hoopt men daar’wat meer ruimte voor de menselijke maat.

Montgomery denkt van wel. Naarmate klanten gewend raken aan de mogelijkheden van online retail, worden de verwachtingen redelijker. “Ik denk dat als je’opnieuw in staat zijn om eerlijk en realistisch te zijn over de problemen die u heeft’Re geconfronteerd mensen zullen daar veel sympathie voor hebben en begrijpen. Dat’Het is bijna een voordeel dat kleine bedrijven aan de slag kunnen, omdat klanten de mensen achter hen echt willen ondersteunen.”

Opnieuw zie je dat spelen in de Exchange-overdrachtsprocessen, waar je als beginner niets voor hoeft te zijn. Een bereidheid om te leren is tegenwoordig de enige echte belemmering voor toegang tot online winkels. Transparantie en communicatie geven bedrijven de meeste kans op succes en fouten de beste kans om begrepen te worden. Zoals Montgomery zegt, “De bedrijven met terugkerende klanten zullen zeker degenen zijn die transparant zijn over hoe ze’re opereren.”

De toekomst

Het’het worden interessante jaren voor Exchange. Naarmate meer Shopify-winkels zich vestigen en meer ondernemers online retail bekijken, zullen goede bemiddelaars voor iedereen essentieel zijn. “Onze ambitie” zegt Montgomery, “is om ondernemers te helpen alles te verkopen. Reeds mensen op de site verkopen domeinnamen, zij’opnieuw verkopen van verschillende delen van e-commerce winkels en andere platforms.”

Het eindspel? “We willen mensen echt in een positie kunnen brengen waarin ze elk type bedrijfsmiddel op dat platform kunnen kopen en verkopen.” Die balans in evenwicht brengen met een nuchtere menselijke focus is geen kleine taak, maar het kan’t helpen maar voelen’dat zal zo moeten zijn. Exchange heeft een unieke kans om transparante, duurzame bedrijfsovernames online te modelleren. Laat’Ik hoop dat ze het met beide handen grijpen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me