Hoe Google Analytics aan Shopify toe te voegen (en te gebruiken)

Shopify Analytics Google Analytics


Het begrijpen van Shopify-analyses is de sleutel als u een bloeiende e-commerce winkel wilt runnen.

Als u een e-commerce winkel op Shopify runt, bent u dat’Ik weet het een van de grootste uitdagingen is uitzoeken hoe uw klanten uw winkel gebruiken.

Eigenaars van fysieke winkels kunnen hen persoonlijk vragen wat ze van hun producten, lay-out en afrekenproces vinden. Maar uw klanten zitten achter een computer en kunnen kilometers ver weg zijn.

Als eigenaar van een e-commerce winkel is dat een beetje een probleem, toch? Zelfs als je eenmaal’Heb je de informatie gevonden die je nodig hebt, hoe gebruik je deze om je Shopify-winkel te verbeteren?

als jij’zoekt u een antwoord op deze vragen, u’bij ons aan het juiste adres. Om een ​​goede winkelervaring te bieden, moet u weten wat uw klanten willen. De manier om dit te achterhalen is door middel van analyse.

In deze gids we’Ik laat je zien:

 • Hoe Google Analytics aan uw Shopify-winkel toe te voegen.
 • Hoe het gebruik van Shopify-analysetools uw online winkel kan verbeteren en meer verkopen kan genereren.
 • Hoe upgraden naar een premium Shopify-abonnement u extra rapporten en statistieken oplevert die u kunt gebruiken groei stimuleren en uw winst verhogen.

OVERZICHT OVERZICHT

Klik op de volgende links om de specifieke secties te lezen:

 1. Wat zijn Analytics?
 2. Hoe Google Analytics aan Shopify toe te voegen
  • Bekijk onze video-tutorial
  • Upgraden naar Google’s Universele analyse
 3. De basisprincipes van Google Analytics begrijpen
 4. Google Analytics gebruiken met Shopify
 5. Verbeterde e-commerceanalyse instellen
 6. Upgraden naar een Shopify Premium-abonnement
 7. Verschillen tussen Google en Shopify Analytics
 8. Conclusie

Wat zijn Analytics?

Voordat we u laten zien hoe u Google Analytics aan uw Shopify-winkel kunt toevoegen, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat analyse eigenlijk betekent.

Analytics gaat over het vinden van gegevens over hoe klanten uw winkel gebruiken (zoals hoe lang ze op uw site browsen), die gegevens interpreteren en gebruiken om uw bedrijf te verbeteren’s prestaties. In dit geval moet u uw Shopify-analyses begrijpen en uw Shopify-winkel verbeteren.

Het klinkt misschien super technisch, maar don’Geen zorgen, elke winkeleigenaar kan het!

Je kunt ze misschien niet zien, maar je klanten vertellen je veel over zichzelf (hoe ze winkelen, wat ze doen)’zijn geïnteresseerd in) elke keer dat ze uw site bezoeken.

Begrijpen wat ze u vertellen, is hoe u weet welke wijzigingen u in uw winkel moet aanbrengen.

Nummers en spreadsheets klinken misschien niet als heel veel plezier, maar het onder de knie krijgen van Shopify-analyses is de sleutel tot het succesvol leren verkopen op Shopify.

Als u weet waar uw klanten vandaan komen, hoelang ze op uw site blijven en welke producten ze leuk vinden, kunt u hun ervaring verbeteren (en hoe beter hun ervaring, hoe groter de kans dat ze kopen).

Productanalyse van Shopify AnalyticsShopify gebruiken’De analyses kunnen u helpen te zien wat uw klanten zoeken in uw winkel

Kortom: hoe meer u weet, hoe beter uw winkel kan zijn.

U’je denkt waarschijnlijk dat je een wiskundig genie moet zijn om dit allemaal te doen, maar e-commerceplatforms zoals Shopify geven je de kracht om de kneepjes van het vak te leren en erachter te komen hoe je site precies werkt. Analytics-rapporten van Shopify zijn echt robuust en toegankelijk.

Google Analytics toevoegen aan uw Shopify-winkel is gratis en is de eerste stap naar het creëren van een datagedreven strategie voor uw e-commerce winkel.

Hoe Google Analytics aan Shopify toe te voegen

Stap één is het toevoegen van Google Analytics aan uw Shopify-winkel. Dat’s wat we’Ik zal je laten zien hoe je het nu moet doen.

In dit stadium vraagt ​​u zich misschien af, waarom zou u Google Analytics gebruiken? Waar is Google Analytics voor?

Welnu, analyse moet altijd tot actie leiden. Wijzigingen aanbrengen aan uw site die dat niet zijn’t gesteund door inzichten is als je vinger in de lucht steken om erachter te komen op welke manier de wind waait: het’is gewoon giswerk.

Aan de andere kant, zeg je’heb je Google Analytics gecontroleerd en kan zien dat 35% van al je bezoeken afkomstig zijn van mobiel.

Als eigenaar die’Ik zou graag zien dat hun bedrijf groeit, jij’Ik wil ervoor zorgen dat uw site perfect werkt op mobiele apparaten, zodat die bezoekers kopers worden.

De tijd doorbrengen met het maken van een geweldige Shopify-winkel, maar dan achterover leunen en wachten tot de verkopen op magische wijze verschijnen, is als het kopen van een ferrari, maar dan nooit naar het dashboard kijken als je’re rijden – jij’ben nog steeds in beweging, maar heb geen idee hoeveel brandstof er nog is, hoe snel je bent’gaan of dat uw olie bijna op is.

Een verspilling van je inspanningen, toch? U wilt het meeste uit uw winkel halen’jij?

Kijk naar het dashboard (of Shopify-analyse) en u kunt uw rijgedrag verbeteren (uw winkel runnen).

Om uw winkel te laten groeien (en door te laten groeien), moet u uw klanten leren kennen. Dat’s waarom de integratie van Google Analytics met uw Shopify-winkel zo belangrijk is.

Het goede nieuws is het’is niet alleen belangrijk, het’is ook gemakkelijk.

Bekijk hoe we Google Analytics toevoegen aan Shopify

In de onderstaande video laten we u zien hoe u Google Analytics aan Shopify toevoegt:

Het eerste dat u moet doen als u wilt leren hoe u Google Analytics in uw website kunt integreren, is door een Google-account te maken (als u’ik heb er al een).

Je moet een Gmail-account maken, maar als je alles wilt, gebruik je hiervoor Google Analytics op Shopify.

Volg deze stappen zodra u uw Google-account heeft (volg onze muis in de video hierboven als je’weet niet zeker hoe u het moet doen):

 1. Maak een account voor uw Shopify-website
 2. Ga je winkel binnen’s naam
 3. Kopieer en plak uw Shopify-winkel’s URL
 4. Selecteer de branche waarin u werkt
 5. Raken ‘Ontvang tracking-ID’
 6. Accepteer Google’s Voorwaarden & Voorwaarden
 7. Kopieer de code
 8. Open Shopify en selecteer Online Store
 9. Ga naar Voorkeuren
 10. Plak de code in het Google Analytics-vak
 11. Opslaan

als jij’Je hebt Google Analytics ingesteld in je Shopify-winkel, maar er is niets gebeurd, don’maak je geen zorgen. Het kan duren tot 24 uur voor Google Analytics om gegevens te verzamelen.

Het opzetten van Google Analytics op Shopify is slechts de eerste stap. Om een ​​grote, succesvolle e-commerce winkel op Shopify te runnen, kunt u overwegen om uw Shopify-abonnement te upgraden. Je kan het proberen ‘Shopify Advanced’ gratis door een winkel te starten zoals u dat normaal zou doen en door de winkel te kiezen ‘Geavanceerd’ plan in de instellingen (vergeet niet om plannen te annuleren of te wijzigen voor het einde van de proefperiode om te voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht).

Zie Shopify’s Prijsplannen nu

Upgraden naar Universal Analytics in Shopify

Nu jij’We hebben Google Analytics in uw Shopify-winkel geïnstalleerd upgraden naar Universal Analytics.

Don’maak je geen zorgen, dit is niet’t een compleet andere tool die heel veel beenwerk vereist om op te zetten en te leren.

Het’is alleen de nieuwste versie van Google Analytics en biedt nog veel meer functies, zoals rapportage over verschillende apparaten (in feite hoe uw klanten uw site op mobiele apparaten gebruiken in vergelijking met desktop).

Toen we onlangs Google Analytics aan onze Shopify-winkel hebben toegevoegd, heeft het automatisch Universal Analytics gebruikt, dus u hoeft mogelijk helemaal niet actief te upgraden.

Als je moet upgraden, ben je dat’Ik zie dit bericht in je Shopify-winkel’s admin pagina:

Shopify Upgrade Google AnalyticsEen upgrade naar de nieuwste versie van Google Analytics zal uw Shopify-winkel helpen bloeien

Universal Analytics geeft u meer inzichten om u te helpen uw winkel te verbeteren, omdat het echt op e-commerce gerichte analyses biedt, zoals:

 • Hoeveel weergaven uw producten hebben gehad.
 • Hoe vaak klanten op elk product hebben geklikt.

Het’s zoals jij’u gebruikt een vergrootglas en uw normale leesbril: u’Ik zal veel meer details kunnen zien dan voorheen.

Google Analytics: de basis begrijpen

Ok, dus jij’heb Google Analytics toegevoegd aan Shopify en ben klaar om meer te weten te komen over uw winkel.

Lijkt al het jargon op een vreemde taal?

Don’Maak je geen zorgen, het begrijpen van Google Analytics vergt een beetje huiswerk van jouw kant.

Als je eenmaal’Heb Google Analytics toegevoegd aan Shopify, blader door enkele van de echt handige gidsen die online beschikbaar zijn. Google heeft een handige introductie om aan de slag te gaan met analyse en Shopify heeft een speciale Google Analytics-ondersteuningspagina.

Door alle verschillende delen van Google Analytics te gaan, zou VEEL meer dan slechts één gids nodig hebben (en dat’s niet waar deze gids over gaat). Maar wij’Ik geef je een snelle definitie van elk van de belangrijkste statistieken die je op je dashboard kunt zien.

 • Sessies – het aantal interacties dat een bezoeker in 30 minuten maakt wanneer ze uw winkel bezoeken (Google’standaard tijdschema). Dus als een klant op uw site aankomt, twee pagina’s bezoekt, een product koopt en binnen een half uur vertrekt, telt dit als één sessie.
 • Gebruikers – bezoekers die minimaal één sessie hebben geïnitieerd, dus dit niet’t omvatten gebruikers die meerdere sessies hebben gehad. Een gebruiker die bijvoorbeeld uw site bezoekt en een uur later terugkeert, telt als twee sessies, maar als één gebruiker.
 • Gemiddelde sessieduur – hoe lang, in uren, minuten en seconden, de gemiddelde sessie duurt.
 • Bouncepercentage – wij’hebben het allemaal gedaan: op een pagina geklikt maar meteen op de terug-knop gedrukt omdat we dat niet hebben gedaan’t vond wat we’re zoekt. We hebben’t interactie met die pagina en Google noemt dat een bounce. Bouncepercentage is slechts een manier om te meten hoeveel mensen dit op uw site doen.
 • Percentage nieuwe sessies – welk percentage van uw sessies zijn de eerste bezoeken.

In de volgende sectie, we’Ik laat je zien hoe je Shopify Analytics en Google Analytics kunt gebruiken om je Shopify-winkel te verbeteren.

Google Analytics gebruiken met Shopify

Als je eenmaal’Heb Google Analytics aan de gang, wat nu?

Nu we’Ik laat je zien hoe zelfs een basiskennis van Google Analytics je kan helpen je winkel te verbeteren. Je kan zien:

 • Hoeveel bezoekers uw winkel krijgt
 • Hoelang blijven die bezoekers hangen
 • Welke staat (of land) ze’komen uit

De hoeveelheid informatie kan overweldigend aanvoelen en we raden aan om niet te diep te duiken om mee te beginnen. Concentreer u op enkele belangrijke statistieken die er echt toe doen voor uw winkel.

Daar’s een ongelooflijke hoeveelheid data binnen handbereik en echte inzichten kunnen overstemd worden door al het lawaai. Soms is minder meer als het gaat om Shopify-analyserapportage, geef jezelf dus de tijd om de touwen te leren en in ieder geval in het begin, begin met de basis.

Zelfs eenvoudige stukjes analyse kunnen veranderingen veroorzaken die een enorme impact op uw winkel kunnen hebben.

Het punt van het toevoegen van Google Analytics aan uw Shopify-winkel is om zoveel mogelijk van uw gebruikers bij te houden’ interactie met uw site mogelijk. Hoe meer u bijhoudt, hoe beter u uw eigen site kunt begrijpen.

In de rest van deze gids staan ​​we’Ik leg uit hoe het gebruik van Google Analytics met Shopify Analytics de beste manier is om uw winkel te runnen.

Een groot voordeel van Shopify premium (daarover later meer) is dat het, door u te voorzien van gemakkelijk verteerbare Shopify-analyserapporten, eigenaren zoals u helpt uw ​​winkel op te splitsen’s analyses en ga naar de echt belangrijke dingen.

Zie Shopify’s Premium-plannen nu

Haal het maximale uit Google Analytics

Google Analytics is een gegevensrijke goudmijn, maar hoe graaf je in de statistieken om je Shopify-winkel te verbeteren? Dat’s wat je wilt als eigenaar van een e-commerce winkel isn’t het?

Hieronder we’Ik zal u enkele eenvoudige manieren laten zien waarop u uw gegevens kunt gaan gebruiken om uw winkel te verbeteren.

Om het meeste uit uw Shopify-analyse te halen, haalt u een stuk papier en schrijf twee of drie belangrijke bedrijfsdoelen op (u’ik heb er waarschijnlijk al aan gedacht, maar het’handig om je geheugen op te frissen).

Een zakelijk doel kan bijvoorbeeld zijn om het bouncepercentage op een belangrijke productpagina te verlagen. Als je het klanten kunt vertellen, zijn ze dat niet’Vraag jezelf niet af:

 • Is het product’s beeld aantrekkelijk?
 • Inspireert de pagina een actie van de bezoeker?
 • Is het product’s positionering op de pagina ongemakkelijk voor de klant? Moeten ze te ver naar beneden scrollen om bij het product te komen?
 • Is het duidelijk wat de pagina de bezoeker te bieden heeft?

Probeer vervolgens het probleem op te lossen door actie te ondernemen. Jij kunt:

 • Herschrijf de productbeschrijving
 • Zoek een professionelere afbeelding voor uw website
 • Verander de pagina’s kleurenschema
 • Herontwerp de productpagina om het leven van klanten gemakkelijker te maken

U kunt het bovenstaande proces in elke fase van een verkooptrechter repliceren om het te verfijnen en te verbeteren.

Het runnen van een e-commerce winkel zonder gegevens is als het spelen van de staart op de ezel geblinddoekt.

Analytics helpt u om dicht bij uw klanten te komen, zodat u hun behoeften begrijpt. Dat’waar het allemaal om draait: het verbeteren van uw winkel op basis van wat uw klanten willen, in plaats van wat u denkt dat ze willen.

Met Google Analytics kunt u in realtime zien hoeveel mensen er in uw winkel zijn, net als Shopify’s analytische rapporten – en waar ze zijn’kom vandaan. Dit is perfect als jij’we hebben net een social media- of e-mailcampagne gelanceerd en houden de verwachte pieken in het verkeer in de gaten.

Uw winkelgegevens zijn uniek voor u, maar hier zijn drie voorbeelden van het soort wijzigingen dat u kunt aanbrengen nadat u in de gegevens bent ingegraven:

 • Als u kunt zien dat de meerderheid van uw klanten zich in een bepaald gebied bevindt (bijvoorbeeld San Francisco), zoek dan een nieuwe distributeur van uw producten met magazijnen dichter bij de locatie. Dit kan lagere levertijden voor klanten betekenen (en lagere kosten voor u). Lagere kosten + tevreden klanten = grotere winsten!
 • Als u kunt zien dat de meeste van uw klanten uw site op een mobiel openen, kunt u meer tijd besteden aan het optimaliseren van uw site voor mobiele verkopen.
 • Als het bouncepercentage van een bepaalde productpagina ongebruikelijk hoog is, betekent dit waarschijnlijk dat de pagina dat niet is’t wat uw klant verwachtte. Zorg ervoor dat al het marketingmateriaal dat verkeer naar uw pagina leidt, correct is en overweeg de pagina te wijzigen’s titel.

Om toegang te krijgen tot de beste rapporten in Shopify Analytics, moet je je winkel upgraden naar ‘Shopify Advanced’. Om te zien wat je krijgt op Shopify’s meer geavanceerde plannen, klik op de onderstaande knop.

Vergelijk nu Shopify-prijsplannen

Hoe verbeterde e-commerceanalyse in Shopify in te schakelen

Als u echt wilt profiteren van Google Analytics in uw Shopify-winkel, nu’is de tijd om Enhanced Ecommerce in te schakelen.

Verbeterde e-commerce is een paar jaar geleden door Google uitgerold om winkeleigenaars zoals u nog meer inzicht te geven in elke fase van uw klant’s reis.

In plaats van de grote aantrekkingskracht van Google Analytics, is Enhanced Ecommerce rechtstreeks ontworpen voor eigenaren van online winkels.

Een mogelijk probleem van het vertrouwen op normale Shopify-analyses is het uit het oog verliezen van uw klant nadat ze op uw product hebben geklikt en naar een Shopify-betaalpagina zijn gegaan. Ze komen een soort blinde vlek binnen.

Kiezen om Verbeterde e-commerce toe te voegen, is als een fel licht wanneer u naar uw analyses kijkt, omdat het Google Analytics toevoegt aan uw Shopify-afrekenpagina, evenals aan uw winkelpagina’s. Vergeet niet dat uw Shopify-analyses uw beste indicator zijn voor hoe uw winkel wordt gebruikt.

Dit betekent dat u precies kunt volgen wat uw klanten doen, van klikken, lezen tot het kopen van een product.

We hebben gewonnen’ga hier niet in op alle functies van Verbeterde e-commerce omdat wij’denk je dat je gewoon wilt weten hoe je het aan je Shopify-winkel kunt toevoegen? (Als u meer wilt weten over verbeterde e-commerce, heeft Google een handige gids).

Verbeterde e-commerce toevoegen is gratis en eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is het vakje aanvinken in het gedeelte Voorkeuren van uw Shopify-beheertool.

Ga eerst naar Online Store in de linkernavigatie:

Verbeterde e-commerce met Shopify AnalyticsSchakel Verbeterde e-commerce in door eerst naar de website te gaan ‘Online winkel’ sectie in uw Shopify Admin

Selecteer vervolgens Voorkeuren:

Verbeterde e-commerce Shopify inschakelenSelecteer ‘Voorkeuren’ naast het inschakelen van Verbeterde e-commerce

En vink het vakje met het label aan ‘Verbeterde e-commerce’

Gebruik Enhanced Ecommerce ShopifyVink de gemarkeerde knop aan ‘Gebruik verbeterde e-commerce’ om uw winkel te upgraden’s Google Analytics

U moet ook Verbeterde e-commerce-tracking inschakelen in uw Google Analytics-account.

Ga hiervoor naar Google > ga naar ‘E-commerce-instellingen’ in uw winkel’s account > Selecteer de e-commercestatus inschakelen > en zet het AAN.

Als u het bijhouden van e-commerce in Google Analytics inschakelt, kunt u waardevolle gegevens zien die Shopify aan Google heeft doorgegeven, waaruit blijkt wat uw klanten daadwerkelijk kopen.

Bij het volgen van transacties gaat het erom uw klant te begrijpen’s e-commerce reis.

Een veel voorkomende zorg die we van Shopify-eigenaren horen, is dat als een klant via PayPal betaalt in plaats van Shopify’eigen kassasysteem, jij’Ik verlies die verkoop uit het oog.

We hebben dit probleem aan Shopify voorgelegd.

PayPal-verkopen lopen via de Shopify Checkout en worden omgeleid naar PayPal. Die verkopen worden nog steeds bijgehouden in Shopify, net alsof uw klant ook een creditcardbestelling bij de Checkout heeft geplaatst en u een duidelijk overzicht kunt zien in uw Shopify-rapporten.

Upgraden om Shopify Premium-rapporten te krijgen

Wist je dat maar liefst 80% van de grote retailers Google Analytics gebruiken?

Het gebruik van Google Analytics is duidelijk absoluut noodzakelijk, maar het is’s met behulp van Shopify-analyses die beschikbaar zijn op een Shopify premium-abonnement met Google Analytics die uw winkel een voorsprong kunnen geven.

Dat’s wat we’Ik zal in deze sectie behandelen.

Zoveel gegevens kunnen overweldigend aanvoelen. Het’s gemakkelijk verdwalen in de verschillende rapporten en verlamd raken voor de keuze (we weten uit ervaring met het runnen van een online bedrijf).

Dat’s waar Premium-rapporten van Shopify kunnen helpen.

Elk Shopify-abonnement geeft je toegang tot basisniveaus voor rapportage:

 • Rechtstreekse beelden
 • Finance Reports (uw belastingen en betalingen)
 • Overzicht Dashboard.

Overzicht van Shopify AnalyticsEen upgrade naar een premium Shopify-abonnement betekent dat u meer over uw klanten kunt leren. Hoe meer je weet, hoe beter je je winkel kunt maken.

Maar er zijn GROTE voordelen bij het upgraden naar een geavanceerd Shopify-plan. Dat’s wat we’Ik zal me hier op concentreren.

Shopify’s premium rapporten geven u een zeer duidelijk overzicht van uw winkel’s belangrijkste gegevens.

Zoals jij’d verwacht, hoe beter je Shopify-abonnement, hoe beter je Shopify-analyses krijgt. Upgraden naar Shopify’Geavanceerde plannen zijn als het versnellen van uw auto: u kunt uw site soepeler en efficiënter laten werken.

Hier zijn de verschillende niveaus van Shopify-rapporten die beschikbaar zijn voor elk plan:

Shopify-rapportenVergelijk de verschillende rapporten die beschikbaar zijn voor elk Shopify-abonnement

als jij’opnieuw van plan bent om uw e-commerce winkel te laten groeien en elke maand wat geld te verdienen (ofwel om uw inkomen op te krikken of als uw primaire bedrijf), u’Ik wil nadenken over een upgrade naar ten minste de ‘Shopify’ plan.

als jij’opnieuw al een middelgrote tot grote e-commerce winkel met grote inkomsten, een ‘Geavanceerde Shopify’ plan is zeker geschikt voor u.

Hoe meer verkeer en verkopen uw site krijgt, hoe meer informatie uw site produceert. Hoe beter u deze informatie kunt verwerken, hoe groter de kans dat uw site blijft groeien.

En dat’s wat we allemaal willen toch? Zoals elke bedrijfseigenaar weet, hoe meer u uw klanten begrijpt, hoe beter u uw service aan hen kunt verlenen.

Shopify’Met geavanceerdere plannen kunt u echt tot in de details graven. Bijvoorbeeld met een ‘Shopify’ plan kunt u een aangepast rapport maken dat de wijzigingen in bestellingen van maand tot maand bijhoudt.

Zoals wij’heb eerder genoemd, Shopify’s rapporten mogen niet’wordt niet gebruikt in plaats van Google Analytics, maar moet hand in hand worden gebruikt met Google. Ze kunnen rechtstreeks in uw Shopify-winkel worden opgenomen.

Samen geven Shopify Analytics en Google u een volledig en gedetailleerd beeld van hoe uw winkel werkt om uw klanten te ontmoeten’ behoeften. U’dan beter uitgerust om uw site te verfijnen om uw klanten tevreden te houden.

Met de informatie die beschikbaar is op Shopify’s professionele rapporten, jij’Ik zal een veel persoonlijkere service kunnen bieden. Het’s net als koken diner voor een vriend waar je’hebben precies ontdekt hoe ze van hun favoriete maaltijd houden en welke ingrediënten ze prefereren.

Vergelijk Shopify’s nu plannen

Shopify’Met aangepaste rapporten kunt u de standaardrapporten filteren en bewerken, zodat u kunt inzoomen op het gebied van uw site dat u wilt verbeteren. als jij’re op de ‘Geavanceerde Shopify’ plan of hoger, u kunt uw gefilterde en bewerkte rapporten opslaan of helemaal zelf aangepaste rapporten maken.

We hebben Shopify gevonden’s premium rapporten zijn zeer duidelijk weergegeven en gemakkelijk te begrijpen – en net als u doen we dat niet’Het komt niet precies uit een achtergrond in data-analyse.

Wij’we gaan drie rapporten doornemen die u kunt’t toegang aan ‘Shopify’s Basisplan’, maar dat kan een enorme meerwaarde betekenen voor uw bedrijf als u upgradet naar ‘Shopify’ of ‘Geavanceerde Shopify’. Zij zijn:

 • Shopify-verkooprapporten
 • Shopify-klantenrapporten
 • Aangepaste rapporten van Shopify

1.Shopify verkooprapporten

Als ondernemer zijn uw verkopen uiteindelijk het belangrijkste voor u.

Je hebt je shopify-winkel gemaakt om een ​​beetje extra geld te verdienen, toch? Daarom is het dubbel zo belangrijk om zoveel mogelijk te weten over elke verkoop die u doet!

Als dit het geval is, jij’Ik wil toegang tot Shopify’s verkooprapporten.

We vinden de manier waarop Shopify-analyses uw verkopen opsplitsen heel duidelijk. Je kan zien:

 • Waar uw verkopen vandaan komen
 • Hoe uw verkopen veranderen (hopelijk omhoog) van maand tot maand en van dag tot dag
 • Welke producten verkopen het beste
 • Hoe effectief zijn eventuele kortingen’re running zijn
 • Van welk marketingkanaal uw verkoop afkomstig is (bijvoorbeeld Facebook-advertenties)

Shopify-verkooprapportenJe kunt Shopify gebruiken’s Verkooprapporten om uw winst te maximaliseren door alles te leren over uw verkooptrechter

Met verkooprapporten van Shopify blijf je op de hoogte van alle verkopen die je hebt gedaan, maar ook van de verkopen die je niet hebt gedaan’t maken. U kunt retourzendingen en alle geannuleerde bestellingen zien – deze verschijnen als een verkoop op de dag dat de bestelling werd geplaatst, maar veranderen vervolgens in een retour op de dag van annulering.

Het belangrijkste is dat Shopify’Met verkooprapporten kunt u uw e-commercesite verbeteren. Anders wat’s het punt juist?

Als u bijvoorbeeld ziet dat een bepaald product een ongebruikelijk hoog retourpercentage heeft, kunt u de productbeschrijving controleren.

Beschrijft het nauwkeurig wat de klant krijgt??

Of vraag jezelf af of de verzendopties aantrekkelijk genoeg zijn.

Is het te duur om het artikel te leveren? Duurt het te lang??

Kijk ook naar de productafbeelding, verkoopt het het product of is het een beetje teleurstellend?

Van bruto-omzet tot totale verkoop, daar’is veel jargon als het gaat om het runnen van uw Shopify-winkel. Shopify heeft enkele van de algemene verkooprapportvoorwaarden op hun site uitgelegd.

Verkooprapporten zijn beschikbaar op Shopify’s standaard ‘Shopify’ plan. als jij’opnieuw op Shopify’s ‘Geavanceerd’ of ‘Plus’ plannen kunt u ook uw verkooprapporten filteren en aanpassen om alleen de informatie weer te geven die u heeft’re after (meer over aangepaste rapporten later).

2.Shopify klantenrapporten

U kunt Shopify-klantenrapporten bekijken als uw winkel zich in de ‘Shopify’, ‘Geavanceerde Shopify’ of ‘Shopify Plus’ plannen.

Hoewel je veel kunt leren van Google Analytics, Shopify’s Customer Reports geeft u toegang tot meer details en verdeelt dat detail in beter beheersbare brokken.

De klantenrapporten betekenen dat u echt in de fijnere punten kunt graven en een volledig beeld kunt schetsen van wie uw klanten zijn. Dit is zo handig omdat u hiermee uw winkel kunt aanpassen aan uw klanten’ behoeften.

Geavanceerde klantenrapporten van ShopifyMet geavanceerde Shopify-klantenrapporten kunt u ontdekken waar uw klanten vandaan komen – en uw winkel verbeteren om aan hun behoeften te voldoen

De kerninzichten zijn vergelijkbaar met de informatie die door Google Analytics wordt verstrekt:

 • Klanten per land
 • Terugkerende klanten
 • Eerste keer tegen terugkerende klantenverkopen
 • Klanten die uw winkel maar één keer gebruiken

als jij’re aan ‘Shopify Advanced’ of ‘Shopify Plus’, u krijgt echter toegang tot twee stukjes informatie die volgens ons echt krachtig zijn:

 • Risicoklanten – klanten die hebben’Ik heb het een tijdje niet bij je gekocht en wie Shopify daar denkt’s een kans gewonnen’t terugkeren.
 • Trouwe klanten – klanten die eerder bij u hebben gekocht en die door Shopify worden gerekend, zullen weer bij u kopen.

Je denkt nu misschien, ‘dus wat ik alleen wil verkopen, waarom zou ik dit moeten weten?’

Stel je voor dat je e-commerce winkel als een schip is. Klanten verliezen is als lekkend water. Weten wie uw risicoklanten zijn en hen kunnen overtuigen om weer met u te winkelen, is als het kunnen afdichten van de lekken en scheuren in uw romp.

Zodra u weet welke van uw klanten loyaal zijn en welke uw winkel waarschijnlijk niet opnieuw zal bezoeken, kunt u actie ondernemen.

Dit kan het sturen van een e-mail zijn om uw trouwe klanten te belonen met een exclusieve uitnodiging voor een evenement, of klanten met een verhoogd risico een eenmalige korting aanbieden om hen aan te moedigen weer bij u te winkelen.

U kunt instellen dat deze e-mails worden verzonden “3 uur nadat uw klant is vertrokken”, of “24 uur” enzovoort.

3.Shopify aangepaste rapporten

Door aangepaste rapporten te maken, kunt u zich precies concentreren op wat u wilt.

Je moet op Shopify zijn’s Geavanceerd plan of Shopify Plus om uw rapporten aan te passen.

U kunt uw aangepaste rapporten baseren op 5 factoren:

 • verkoop
 • Betalingen
 • Belastingen
 • Bezoekers
 • Klanten

Dit zijn als startpunten: je begint met één basis, b.v. verkopen en vervolgens filteren en bewerken om de gewenste informatie te vinden. Bijvoorbeeld voor het eerst kopers buiten de VS..

Maatwerkrapporten werken als een zeef als u’opnieuw koken. Je kunt ze gebruiken om de ongewenste dingen te filteren om de stukjes achter te laten’ben echt geïnteresseerd in.

Hier’is een voorbeeld van hoe het aanpassen van een standaardverkooprapport u zou helpen uw winkel te verbeteren.

Laat’s zeggen dat u wilde zien hoe uw producten in New York verkochten. Je zou een filter kunnen bouwen dat je laat zien hoeveel verkopen je in Big Apple hebt gedaan. Nu wilt u zien hoe uw producten in de stad verkopen sinds u de beschrijvingen vorige maand heeft bijgewerkt. U filtert dus uw verkooprapport om te zien hoeveel u verkoopt’gemaakt in New York, in de afgelopen 30 dagen.

Dit soort details is waarom als je’opnieuw een ambitieuze Shopify-winkeleigenaar’Ik wil het upgraden van uw plan onderzoeken (later meer over aangepaste rapporten).

Of u moet upgraden naar een geavanceerd plan hangt natuurlijk volledig af van uw zakelijke behoeften.

Hoe meer u weet over uw klanten, hoe meer u in hun behoeften kunt voorzien. En zoals elke ondernemer u zal vertellen: een tevreden klant = een gelukkige winstmarge.

[BIJWERKEN (Oktober 2017)Shopify heeft een nieuwe set analysetools gelanceerd om winkeleigenaars te helpen volgen hoe marketingcampagnes (bijvoorbeeld Facebook-advertenties) presteren. We hebben gewonnen’ga hier niet te veel in op details, aangezien deze gids gaat over het aan de gang krijgen van uw Shopify-analyses. Maar de nieuwe marketingactiviteits- en verkoopattributierapporten zien er veelbelovend uit. Voorheen had u in Google Analytics moeten filteren om te zien hoeveel verkopen er uit een bepaalde campagne kwamen. Shopify’Met de nieuwe rapporten kunt u verkopen toewijzen aan specifieke campagnes in Shopify’eigen systeem. Absoluut een positieve stap voorwaarts.

Verschillen tussen Google Analytics en Shopify Analytics

Squared Shopify-analyse met Google Analytics kan een beetje hoofdpijn zijn. Soms geven ze verschillende nummers op en als winkeleigenaar weten we dat je je in twee verschillende richtingen getrokken kunt voelen.

Over deze analytische verschillen hoeft u zich geen zorgen te maken.

Om het meeste uit uw winkel te halen, moet u zowel Shopify Analytics als Google gebruiken’s data tools samen. Beschouw ze als de linker- en rechterkant van uw winkel’s hersenen.

Shopify zegt dat omdat Shopify-analyses rechtstreeks met uw winkel zijn verbonden, ze nauwkeuriger zijn en sneller worden bijgewerkt.

Een veel voorkomende discrepantie die door Shopify-gebruikers wordt gemeld, is dat hun bezoekersaantal lager is dan Google’s. Dit komt waarschijnlijk door subtiele verschillen in hoe Google en Shopify bezoekers registreren en volgen.

Google Tag Assistant is een erg handige tool die uw site inspecteert en zoekt naar eventuele trackingscriptproblemen.

Houd er echter rekening mee dat Shopify’s Klantenrapporten zijn beperkt tot 30.000 klanten, dus als u’hebben een grote e-commerce winkel en willen gegevens voor meer dan 30.000 klanten’Ik moet Google Analytics gebruiken.

CONCLUSIE

Vond dit artikel nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me