Hogyan adhatunk hozzá Google Analytics-t a boltozathoz (és használhatjuk)

Shopify Analytics Google Analytics


A Shopify elemzésének megértése kulcsfontosságú, ha virágzó e-áruházat szeretne működtetni.

Ha e-kereskedelmi üzletet működtet a Shopify-n, akkor te’tudni fogom az egyik legnagyobb kihívás annak megismerése, hogy az ügyfelek hogyan használják az Ön áruházát.

A tégla- és habarcsüzletek tulajdonosai személyesen megkérdezhetik tőlük, mit gondolnak termékeikről, elrendezésükről és pénztárukról. De vásárlói számítógép mögött ülnek, és mérföldre lehetnek.

E-kereskedelmi üzlet tulajdonosaként ez kicsit problémát jelent? Még egyszer’megtalálta a szükséges információkat, hogyan használja fel azokat a Shopify áruházának javításához?

Ha te’ezekre a kérdésekre keres választ, te’jöttél a megfelelő helyre. A minőségi vásárlási élmény biztosítása érdekében tudnia kell, amit vásárlói akarnak. Az elemzés segítségével ezt megtudhatja.

Ebben az útmutatóban mi’megmutatom:

 • A Google Analytics hozzáadása a Shopify üzlethez.
 • Hogyan javíthatja az online áruházat és növelheti az értékesítést a Shopify elemzőeszközök használatával.
 • A prémium Shopify-tervre történő frissítés hogyan ad extra jelentéseket és statisztikákat, amelyekhez felhasználhatja ösztönözze a növekedést és növelje nyereségét.

ÁTTEKINTÉS VÉGREHAJTÁSA

Kattintson a következő linkekre az egyes szakaszok elolvasásához:

 1. Mik az Analytics??
 2. Hogyan adhatunk hozzá Google Analytics-t a Shopify-hoz
  • Nézze meg a Video bemutatónkat
  • Frissítés a Google-ra’s Universal Analytics
 3. A Google Analytics alapjai
 4. A Google Analytics használata a Shopify segítségével
 5. A továbbfejlesztett e-kereskedelmi elemzés beállítása
 6. Frissítés egy Shopify prémium csomagra
 7. Különbségek a Google és a Shopify Analytics között
 8. Következtetés

Mik az Analytics??

Mielőtt megmutatnánk, hogyan kell hozzáadni a Google Analytics-et a Shopify-áruházához, elgondolkozhat azon, hogy mit jelent az analitika.

Az Analytics célja az adatok megtalálása arról, hogy az ügyfelek hogyan használják az Ön áruházát (például hogy mennyi ideig böngészik az Ön webhelyét), az adatok értelmezése és felhasználása az üzleti vállalkozás fejlesztésére.’teljesítményét. Ebben az esetben megértse a Shopify elemzését, és javítsa a Shopify üzletét.

Talán szuper technikusnak hangzik, de nem’Ne aggódjon, bármely üzlettulajdonos meg tudja csinálni!

Lehet, hogy nem látja őket, de ügyfelei sokatmondnak neked magukról (hogyan vásárolnak, mit vásárolnak)’újra érdekli) minden alkalommal, amikor belépnek az Ön webhelyére.

Ha megérti, amit mondanak, az az, hogy tudod, milyen változtatásokat kell végrehajtani az üzletében.

Lehetséges, hogy a számok és a táblázatok nem nagyon szórakoztatóak, de a Shopify elemzésének megszerzése kulcsfontosságú a Shopify sikeres eladásának megtanulásához..

Annak ismerete, hogy honnan származnak vevői, mennyi időt töltenek webhelyén, és milyen termékeket szeretnek, elősegítheti tapasztalataik (és minél jobb tapasztalataik, annál valószínűbb, hogy vásárolnak).

Shopify Analytics termék bontásA Shopify használatával’Az analitika segít meglátni, amit ügyfelei keresnek az üzletében

Dióhéjban: minél többet tudsz, annál jobb az üzlete.

te’Valószínűleg azt gondolja, hogy mindezek elvégzéséhez matematikai zseninek kell lennie, de az olyan e-kereskedelmi platformok, mint a Shopify, lehetőséget adnak a kötelek megtanulására és az Ön webhelyének pontos megismerésére. A Shopify elemző jelentései valóban robusztusak és elérhetők.

A Google Analytics hozzáadása a Shopify áruházához ingyenes, és ez az első lépés az adatközpontú stratégia létrehozásához az e-kereskedelmi áruház számára.

Hogyan adhatunk hozzá Google Analytics-t a Shopify-hoz

Az első lépés a Google Analytics hozzáadása a Shopify áruházához. Hogy’mi vagyunk mi’Megmutatom, hogyan kell csinálni most.

Ebben a szakaszban felmerül a kérdése, miért érdemes használni a Google Analytics szolgáltatást? Mi a Google Analytics?

Nos, az elemzésnek mindig cselekvéshez kell vezetnie. Olyan változtatások végrehajtása a webhelyén, amelyek nem fejlődnek ki’A betekintéssel alátámasztott érzés olyan, mintha ujját a levegőbe ragadták, hogy megtudják, milyen módon fúj a szél: ez’csak találgatás.

Másrészt, mondd el’ellenőrizte a Google Analytics szolgáltatást, és láthatja, hogy az összes látogatása 35% -a mobiltelefonról származik.

Mint tulajdonos, aki’szeretném látni, hogy üzletük növekszik, te’Biztosítani szeretném, hogy webhelye tökéletesen működik-e a mobiltelefonon, így ezek a látogatók vásárlókká válnak.

Időt tölteni egy nagyszerű Shopify üzlet létrehozására, majd hátradőlni, és csak arra várni, hogy az eladások varázslatosan megjelenjenek, olyan lenne, mint egy ferrari vásárlása, de soha nem nézi az irányítópultot, amikor’újra vezetés – te’továbbra is mozog, de fogalmam sincs, mennyi üzemanyag maradt, mennyire gyors’újra megy, vagy kifogy az olaj.

Az erőfeszítések pazarlása, ugye? A legtöbbet szeretné kihozni üzletéből’t te?

Nézze meg az irányítópultot (vagy a Shopify elemzést), és javíthatja vezetését (az üzlet futtatása).

Az üzlet bővítéséhez (és a növekedés folytatásához) meg kell ismernie az ügyfeleket. Hogy’ezért miért olyan fontos a Google Analytics integrálása a Shopify üzletbe.

A jó hír az’Nem csak fontos, hanem’Ez is könnyű.

Nézze meg, miként adjuk hozzá a Google Analytics szolgáltatást a Shopify-hoz

Az alábbi videó bemutatja, hogyan adhatja hozzá a Google Analytics szolgáltatást a Shopify-hoz:

Az első lépés, amelyet meg szeretne tanulni a Google Analytics webhelyre történő integrálásáról, egy Google-fiók létrehozása (ha nincs’már van ilyen).

Ki kell állítania egy Gmail-fiókot, de ha csak azt akarja, hogy ehhez felhasználja, a Google Analytics futtatása a Shopify-on.

Miután megvan a Google-fiókja, kövesse ezeket a lépéseket (ha van, kövesse az egeret a fenti videóban)’nem vagy biztos benne, hogyan kell csinálni):

 1. Hozzon létre egy fiókot a Shopify webhelyéhez
 2. Lépjen be üzletébe’neve
 3. Másolja és illessze be a Shopify áruházát’URL címe
 4. Válassza ki az iparágat, amelyben dolgozik
 5. Találat ‘Szerezzen követési azonosítót’
 6. Fogadja el a Google-t’s Feltételek & Körülmények
 7. Másolja a kódot
 8. Nyissa meg a Shopify-t, és válassza az Online áruház lehetőséget
 9. Menjen a Preferenciák oldalra
 10. Illessze be a kódot a Google Analytics mezőbe
 11. Megment

Ha te’beállította a Google Analytics szolgáltatást a Shopify áruházában, de semmi sem történt, Don’ne aggódj. Beletelik akár 24 órán keresztül hogy a Google Analytics elkezdhesse az adatok összehasonlítását.

A Google Analytics beállítása a Shopify-ra csak az első lépés. Nagy, sikeres e-kereskedelmi áruház működtetéséhez a Shopify-nál érdemes megfontolnia a Shopify-terv frissítését. Megpróbálhatod ‘Shopify Advanced’ ingyen azáltal, hogy szokásos módon elindít egy boltot, és kiválasztja a ‘Fejlett’ tervezze meg a beállításokat (ne felejtse el törölni vagy megváltoztatni a terveket a próba vége előtt, hogy ne kerüljön díjazásra).

Lásd: Shopify’s Árképzési tervek most

Frissítés a Universal Analytics-re a Shopify-ban

Most te’telepítettük a Google Analytics szolgáltatást a Shopify áruházába, azt javasoljuk frissítés a Universal Analyticsre.

Don’Ne aggódj, ez nem’t egy teljesen más eszköz, amely rengeteg lábmunkát igényel a felállításhoz és a tanuláshoz.

Azt’csak a Google Analytics legújabb verziója, és további funkciókat kínál, például eszközközi jelentéstételt (alapvetően azt, hogy az ügyfelek miként használják az Ön webhelyét a mobiltelefonon az asztali számítógéphez képest).

Amikor nemrégiben hozzáadtuk a Google Analytics szolgáltatást a Shopify áruházunkhoz, az automatikusan a Universal Analytics szolgáltatást használta, így lehet, hogy egyáltalán nem kell aktívan frissítenie.

Ha frissítenie kell, akkor te’Ezt az üzenetet látom a Shopify üzletben’admin oldal:

Shopify Frissítse a Google Analytics szolgáltatástA Google Analytics legújabb verziójára való frissítés elősegíti a Shopify áruház virágzását

A Universal Analytics nagyobb betekintést nyújt Önnek az üzlet fejlesztésében, mivel valóban e-kereskedelem-központú elemzést nyújt, például:

 • Hányszor nézték meg termékeidet.
 • A vásárlók hányszor kattintottak az egyes termékekre.

Azt’olyan, mint te’újból nagyítóval, valamint normál olvasószemüvegével: te’Látni fogja sokkal részletesebben, mint korábban.

Google Analytics: Az alapok megértése

Rendben, tehát te’hozzáadta a Google Analytics szolgáltatást a Shopify-hoz, és készen áll arra, hogy megismerje áruházát.

Az összes zsargon idegen nyelvnek tűnik??

Don’Ne aggódjon, a Google Analytics megértése csak egy kevés házi feladatot igényel az ön részéről.

Ha egyszer’hozzáadta a Google Analytics szolgáltatást a Shopify szolgáltatáshoz, és böngészhet az interneten elérhető igazán praktikus útmutatók között. A Google hasznos bevezetést nyújt az elemzés megkezdéséhez, és a Shopify rendelkezik egy erre a célra kialakított Google Analytics támogatási oldallal.

A Google Analytics különböző részeinek áttekintése sok TÉTEL nem csak egy útmutatóhoz vezet (és ez is’nem erről szól ez az útmutató). De mi’Gyorsan megadjuk az irányítópulton látható összes fő mutatót.

 • Sessions – az a interakciók száma, amelyet egy látogató 30 perc alatt elkövet, amikor meglátogatja az üzletét (Google’s alapértelmezett időkeret). Tehát ha egy vásárló megérkezik az Ön webhelyére, meglátogat két oldalt, vásárol egy terméket és fél órán belül kilép, ez egy munkamenetnek számít.
 • Felhasználók – azok a látogatók, akik legalább egy munkamenetet kezdeményeztek, tehát ez nem történik meg’Nem foglalja magában azokat a felhasználókat, akik többszörös munkamenettel rendelkeztek. Például egy olyan felhasználó, aki meglátogatja az Ön webhelyét és egy órával később visszatér, két munkamenetnek számít, de egy felhasználónak.
 • A munkamenet átlagos időtartama – meddig, órákban, percekben és másodpercekben tartja az átlagos munkamenet.
 • Visszafordulási arány – mi’mindent megtettünk: rákattintott egy oldalra, de azonnal nyomja meg a Vissza gombot, mert nincs menedékünk’nem találtuk meg mi’újra keresi. Mi menedékünk van’t nem működött együtt az oldallal, és a Google ezt a visszafordulást hívja fel. A visszafordulási arány csak egy módszer annak mérésére, hogy hány ember csinálja ezt az Ön webhelyén.
 • Az új ülések százalékos aránya – a munkamenetek hány százaléka az első látogatás.

A következő részben mi’Megmutatom, hogyan használhatja a Shopify elemzést és a Google Analytics szolgáltatást a Shopify üzletének javításához.

A Google Analytics használata a Shopify segítségével

Ha egyszer’elkészítettük és futtattuk a Google Analytics szolgáltatást, mi a következő lépés?

Most mi’Megmutatom, hogyan segíthet még a Google Analytics alapvető ismerete az üzlet fejlesztésében. Láthatod:

 • Hány látogató érkezik az üzletbe
 • Meddig tartanak ezek a látogatók
 • Milyen államot (vagy országot) ők’újból

Az információ mennyisége elsöprő lehet azt javasoljuk, hogy ne induljon túl mélyen az induláshoz. Összpontosítson néhány kulcsfontosságú mutatóra, amelyek valóban fontosak az üzlet számára.

Ott’Hihetetlen mennyiségű adat van a keze ügyében, és a valódi betekintés elfojthat minden zajt. Néha a kevesebb több, ha a Shopify elemzési jelentései vannak, tehát adj magadnak időt a kötelek megtanulására, és legalább legalább, kezdje az alapokkal.

Még az egyszerű elemzés is megváltoztathatja azokat a változásokat, amelyek óriási hatással lehetnek az üzletre.

A Google Analytics hozzáadása a Shopify áruházhoz az, hogy a lehető legtöbb felhasználót nyomon kövesse’ interakció a webhellyel, amennyire csak lehetséges. Minél többet nyomon követ, annál jobban megértheti saját webhelyét.

Az útmutató többi részében mi’Elmagyarázom, hogyan lehet a Google Analytics és a Shopify elemzés együttes használata a legjobb módszer az üzlet működtetésére.

A Shopify prémium nagy előnye (erről később bővebben) az, hogy könnyen emészthető Shopify analitikai jelentésekkel biztosítva segíti a tulajdonosokat, mint az üzlet lebontása’elemzői és megismerkedhet az igazán fontos dolgokkal.

Lásd: Shopify’s Prémium tervek most

Hozza ki a legtöbbet a Google Analytics szolgáltatásból

A Google Analytics adatainkban gazdag aranybánya, de hogyan mélyül a statisztika a Shopify üzletének javítása érdekében? Hogy’Ez az, amit e-kereskedelmi üzlet tulajdonosaként akar’t it?

Mi alatt’Megmutatom néhány egyszerű módszert, amellyel megkezdi adatainak felhasználását az áruház javításához.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a Shopify elemzésből, szerezzen egy darab papírt és írja le két vagy három kulcsfontosságú üzleti célt (te’ezekre valószínűleg már gondoltam, de az’hasznos a memória frissítéséhez).

Például egy üzleti cél lehet a kulcsfontosságú termékoldalon a visszafordulási arány csökkentése. Ha tudod mondani, az ügyfelek nem’t Ha kapcsolatba lép a termékkel, kérdezd meg magadtól:

 • A termék’A kép vonzó?
 • Az oldal inspirálja-e a látogatót egy akcióhoz?
 • A termék’Az oldal elhelyezése az ügyfél számára kellemetlen? Túl messze kell görgetniük a terméket?
 • Nyilvánvaló, hogy az oldal mit kínál a látogatónak?

Ezután próbáljon megoldani a problémát intézkedéssel. Te tudnál:

 • Írja át a termékleírást
 • Keressen professzionálisabb képet webhelyéről
 • Cserélje ki az oldalt’a színséma
 • Tervezze át a termékoldalt, hogy megkönnyítse a vásárlók életét

A fenti folyamatot megismételheti az értékesítési csatorna minden szakaszában, hogy finomítsa és fejlessze azt.

Az e-kereskedelmi áruház adat nélkül történő futtatása olyan, mintha a farka megszólalna a bekötött szemmel.

Az Analytics segítségével közel lehet ügyfeleihez, így megértheti az ügyfelek igényeit. Hogy’miben szól ez: az üzlet tökéletesítése az ügyfelek kívánságainak, és nem az alapján, amire gondol, amit akarnak.

A Google Analytics segítségével valós időben megnézheti, hány ember van az áruházában – mint a Shopify’analitikai jelentései – és hol vannak’jöttek. Ez tökéletes, ha te’Most indítottunk egy közösségi médiát vagy e-mail kampányt, és figyelemmel kísérjük a forgalom várható növekedését.

Az áruház adatai egyedi lesznek neked, de itt van három példa arra, hogy milyen változtatásokat hajthat végre az adatok átmásolása után:

 • Ha látja, hogy ügyfelei többsége egy adott területen található (például San Franciscoban), keresse meg új termékforgalmazóját, amely a helyhez közelebb lévő raktárakkal rendelkezik. Ez jelentheti az ügyfelek számára rövidebb szállítási időket (és alacsonyabb költségeket jelenthet Önnek). Alacsonyabb költségek + boldogabb ügyfelek = nagyobb nyereség!
 • Ha látja, hogy az ügyfelek többsége mobiltelefonon fér hozzá az Ön webhelyéhez, akkor több időt fordíthat webhelyének a mobil értékesítésre való optimalizálására..
 • Ha egy adott termékoldal visszafordulási aránya szokatlanul magas, ez valószínűleg azt jelenti, hogy az oldal nem’t amit az ügyfele elvárt. Győződjön meg arról, hogy az összes forgalmi anyag, amely az oldalára irányítja a forgalmat, pontos, és fontolja meg az oldal megváltoztatását’címe.

A Shopify elemzés legjobb jelentéseinek eléréséhez frissítenie kell áruházát ‘Shopify Advanced’. Hogy megnézze, mit kap a Shopify-n’fejlettebb tervei, nyomja meg az alábbi gombot.

Hasonlítsa össze a Shopify árazási terveit most

A továbbfejlesztett e-kereskedelmi elemzés engedélyezése a Shopify-ban

Ha valóban ki akarja használni a Google Analytics előnyeit a Shopify üzletében, Most’ez az idő a továbbfejlesztett e-kereskedelem engedélyezéséhez.

A továbbfejlesztett e-kereskedelmet néhány évvel ezelőtt bevezette a Google, hogy még több betekintést nyújtson Önhöz hasonló üzlettulajdonosokhoz az ügyfelek minden szakaszában.’útja.

A Google Analytics tömeges vonzereje helyett az Enhanced E-kereskedelmet közvetlenül az online áruházak tulajdonosai számára fejlesztették ki.

A szokásos Shopify analitikára való támaszkodás egyik lehetséges problémája az ügyfelek figyelmen kívül hagyása, miután rákattintottak a termékére, és átmentek a Shopify pénztár oldalára. Egyfajta blindspotba lépnek.

A továbbfejlesztett e-kereskedelem hozzáadása olyan, mintha erõs fény lenne az analitika megnézésekor, mert hozzáadja a Google Analytics-et a Shopify pénztár oldalához, valamint a boltoldalakhoz. Ne feledje, hogy a Shopify elemzése a legjobb mutatója annak, ahogyan az üzlete felhasználásra kerül.

Ez azt jelenti, hogy pontosan nyomon tudja követni, amit ügyfelei csinálnak, a kattintástól az olvasásig és a termék megvásárlásáig.

Nyertünk’Itt nem vesszük a továbbfejlesztett e-kereskedelem összes funkcióját, mert mi’Talán csak azt akarja tudni, hogyan kell hozzátenni a Shopify áruházához? (Ha többet szeretne megtudni a továbbfejlesztett e-kereskedelemről, a Google egy hasznos útmutatóval rendelkezik).

A továbbfejlesztett e-kereskedelem hozzáadása ingyenes és egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy bejelöli a Shopify adminisztrátor eszköz Beállítások szakaszában található négyzetet.

Először menjen az Online áruházba a bal oldali navigációs oldalon:

Shopify Analytics továbbfejlesztett e-kereskedelemEngedélyezze a továbbfejlesztett e-kereskedelmet azáltal, hogy első címsorba lép a ‘Online áruház’ szakasz a Shopify rendszergazdájában

Ezután válassza a Beállítások lehetőséget:

A továbbfejlesztett e-kereskedelem engedélyezése a Shopify számáraválaszt ‘preferenciák’ mellett a Enhanced E-kereskedelem engedélyezése

És jelölje be a jelölőnégyzetet ‘Továbbfejlesztett e-kereskedelem’

Használja a továbbfejlesztett e-kereskedelem Shopify alkalmazástJelölje be a megjelölt gombot ‘Használja a továbbfejlesztett e-kereskedelmet’ az üzlet frissítéséhez’s Google Analytics

Engedélyeznie kell a fokozott e-kereskedelem követését a Google Analytics-fiókjában.

Ehhez forduljon a Google-hoz > menj ‘E-kereskedelmi beállítások’ a boltban’fiókja > Válassza az E-kereskedelem állapotának engedélyezése lehetőséget > és kapcsolja be.

Az e-kereskedelem nyomon követésének bekapcsolása a Google Analyticsben azt jelenti, hogy felbecsülhetetlen értékeket fog látni, amelyeket a Shopify továbbadott a Google-nak, és amelyek felfedik az ügyfelek tényleges vásárlásait..

A tranzakciók nyomon követése az ügyfelek megértése’e-kereskedelmi utazás.

Az egyik közös probléma, amelyet a Shopify tulajdonosoktól hallunk, az, hogy ha az ügyfél a PayPalon keresztül fizet, nem pedig a Shopify-n keresztül’saját pénztár rendszer, te’Elfelejtem látni ezt az eladást.

Ezt a problémát a Shopify-nak tettük fel.

A PayPal-értékesítés a Shopify Checkout-en keresztül történik, és átirányítja a PayPal-ra. Ezeket az értékesítéseket továbbra is nyomon követik a Shopify-ban, ugyanúgy, mint ha az ügyfeled hitelkártya-megrendelést tett a Checkout-ra is, és egyértelmű bontást láthat a Shopify-jelentésekben.

Frissítés a Shopify Premium jelentések megszerzéséhez

Tudta, hogy a nagykereskedők megdöbbentő 80% -a használja a Google Analytics szolgáltatást?

A Google Analytics használata nyilvánvalóan feltétlenül szükséges, de az’s a Shopify prémium csomagjában elérhető Shopify elemzés segítségével a Google Analytics segítségével, amely elősegítheti áruházának előnyeit.

Hogy’mi vagyunk mi’Fedezzük fel ezt a részt.

Olyan sok adatot lehet megterhelni. Azt’Könnyű eltévedni a különféle jelentésekben, és a választás miatt megbénulnak (az online üzleti vezetés tapasztalatából tudjuk).

Hogy’ahol a Shopify prémium jelentései segíthetnek.

Minden Shopify-terv hozzáférést biztosít a jelentéstétel alapszintjeihez:

 • Élő nézet
 • Pénzügyi jelentések (adók és befizetések)
 • Áttekintés Irányítópult.

A Shopify Analytics áttekintéseFrissítés prémium Shopify-tervre azt jelenti, hogy többet megtudhat ügyfeleiről. Minél többet tudsz, annál jobban tudod készíteni áruházat.

Vannak azonban nagy előnyei, ha frissítjük egy korszerű Shopify tervre. Hogy’mi vagyunk mi’Itt fogok összpontosítani.

Shopify’A prémium jelentések nagyon világos bontást adnak üzleteiben’A legfontosabb adatok.

Mint te’d várom, minél jobb a Shopify terve, annál jobb Shopify elemzést kap majd. Frissítés a Shopify-ra’A fejlettebb tervek olyanok, mint az autó sebességváltása: megnövelheti webhelyének simább és hatékonyabb működését.

Itt találhatók az egyes csomagokon elérhető Shopify jelentések különböző szintjei:

Shopify jelentésekHasonlítsa össze az egyes Shopify-csomagokhoz rendelkezésre álló különféle jelentéseket

Ha te’szándékában áll növelni az elektronikus áruházat, és havonta tisztességes pénzt keresni az eladásokban (akár jövedelmének kiegészítéseként, akár elsődleges vállalkozásként),’Gondolkodni szeretnék legalább a következőre való áttérésről: ‘Shopify’ terv.

Ha te’már egy közepes és nagy méretű e-kereskedelmi áruház, nagy bevételekkel, an ‘Advanced Shopify’ a terv határozottan megfelelő az Ön számára.

Minél több forgalmat és értékesítést ér el webhelye, annál több információ áll rendelkezésre. Minél jobban megemészti ezeket az információkat, annál nagyobb eséllyel jár webhelye növekedése.

És az’s mindannyian szeretnénk? Mint minden üzleti tulajdonos tudja, minél jobban megérti ügyfeleit, annál jobb szolgáltatást tud nyújtani nekik.

Shopify’A fejlettebb tervek lehetővé teszik, hogy valóban belemerüljön a részletekbe. Például a ‘Shopify’ Tervezze meg egy egyedi jelentés készítését, amely nyomon követi a hónapok közötti megrendelések változásait.

Mint mi’már említettem, a Shopify’A jelentéseknek nem kellett volna’t nem a Google Analytics helyett, hanem együtt kell használni a Google-lal. Beépíthetők közvetlenül a Shopify áruházába.

A Shopify analytics és a Google együttesen nyújt teljes és részletes képet arról, hogyan működik üzlete az ügyfelekkel való találkozás során’ igények. te’akkor jobban fel van készülve a webhely finomhangolására, hogy ügyfelei boldogok legyenek.

A Shopify-n elérhető információkkal’szakmai jelentései, te’Sokkal személyre szabottabb szolgáltatást tud nyújtani. Azt’Olyan, mintha vacsorát főzne egy barátjának, ahol van’pontosan megtudta, hogy mennyire szeretik elkészített kedvenc étkezésüket és milyen összetevőket részesítenek előnyben.

Hasonlítsa össze a Shopify-t’s Tervek most

Shopify’Az egyéni jelentések lehetővé teszik az alapértelmezett jelentések szűrését és szerkesztését, hogy bemélyedhessen a webhely azon területére, amelyet javítani szeretne. Ha te’újra a ‘Advanced Shopify’ vagy magasabb szintű terv, mentheti a szűrt és a szerkesztett jelentéseket, vagy az egyedi jelentéseket létrehozhat a semmiből.

Találtunk Shopify-t’A prémium jelentések nagyon világosan megjelennek és könnyen érthetők – és mint te, mi sem’Pontosan az adatok elemzésének háttéréből származik.

Mi’végigfuttat három jelentést, amelyeket megtehetsz’t hozzáférés be ‘Shopify’s Alapterv’, de ez hatalmas értéket képviselhet vállalkozása számára, ha frissít ‘Shopify’ vagy ‘Advanced Shopify’. Ők:

 • Shopify értékesítési jelentések
 • Vásároljon vásárlói jelentéseket
 • Shopifikálja az egyedi jelentéseket

1.Shopify Értékesítési jelentések

Mint üzleti tulajdonos, az eladások végül a legfontosabb számodra.

Létrehozta a bolti áruházat, hogy kevés extra pénzt keressen, ugye? ami kétszer fontos, hogy minél többet tudjon meg minden egyes eladásáról!

Ha ez a helyzet, akkor te’Hozzáférést akarok a Shopify-hoz’értékesítési jelentések.

Megtaláljuk, hogy a Shopify elemzése hogyan bontja le értékesítéseit. Láthatod:

 • Honnan származnak az eladások
 • Hogyan változnak az eladások (remélhetőleg növekednek) hónapról-napra és napról napra
 • Mely termékek értékesítik a legjobban
 • Mennyire hatékony minden kedvezmény’újra futnak
 • Melyik marketing csatornából származott értékesítése (például a Facebook hirdetése)

Shopify értékesítési jelentésekHasználhatja a Shopify alkalmazást’s Értékesítési jelentések a profit maximalizálása érdekében, mindent megtudva az értékesítési csatornáról

A Shopify értékesítési jelentései segítenek maradni az Ön által végzett összes eladás mellett, az eladások mellett’t nem. Láthatjuk a visszatéréseket és a visszavont rendeléseket – ezek eladásként jelennek meg abban a napon, amikor a megrendelés megtörtént, de aztán visszaváltási napra válthatják..

A legfontosabb az, hogy a Shopify’Az értékesítési jelentések segítenek az e-kereskedelmi webhely fejlesztésében. Egyébként mi’pont a helyes?

Ha például azt látja, hogy egy adott termék szokatlanul magas megtérülési rátát kapott, érdemes megnézni a termékleírást.

Pontosan leírja, mit fog vásárolni az ügyfél?

Vagy kérdezd meg magadtól, hogy a szállítási lehetőségek elég vonzóak-e.

Túl drága az áru kézbesítése? Túl sokáig tart??

Nézd meg a termék imázsát is, eladja-e a terméket, vagy kissé alulteljesítő?

A bruttó eladásoktól a teljes eladásokig’sok zsargon van, amikor a Shopify üzletét futtatjuk. A Shopify elmagyarázta webhelyén az általános értékesítési jelentés néhány kifejezését.

Az értékesítési jelentések a Shopify webhelyen érhetők el’s szabvány ‘Shopify’ terv. Ha te’újra a Shopify-n’s ‘Fejlett’ vagy ‘Plusz’ tervek szerint, szűrheti és testreszabhatja értékesítési jelentéseit is, hogy csak az Ön adatait jelenítse meg’újra (később az egyedi jelentésekről).

2.Shopify Ügyféljelentések

Láthatja a Shopify ügyfelek jelentéseit, ha üzlete a ‘Shopify’, ‘Advanced Shopify’ vagy ‘Shopify Plus’ tervek.

Bár sokat tanulhat közvetlenül a Google Analytics szolgáltatásból, a Shopify’s Az Ügyféljelentések további részletekhez fér hozzá, és ezeket részletesebben kezelhetőbb darabbá osztja.

Az Ügyfelek jelentése azt jelenti, hogy valóban belemerülhet a finomabb pontokba és elkészítheti teljes képet arról, hogy kik az ügyfelek. Ez annyira hasznos, mert lehetővé teszi, hogy áruházát ügyfeleihez igazítsa’ igények.

Shopify Haladó ügyfelek jelentéseiA fejlett Shopify vásárlói jelentések segítségével megtudhatja, honnan származnak ügyfelei, és javíthatja üzletét igényeinek megfelelően

Az alapvető betekintés hasonló a Google Analytics által szolgáltatott információkhoz:

 • Vevők országonként
 • Visszatérő ügyfelek
 • Első alkalommal v visszatérő vásárlói eladások
 • Azok az ügyfelek, akik csak egyszer használják az áruházat

Ha te’újra ‘Shopify Advanced’ vagy ‘Shopify Plus’, mindazonáltal hozzáférhet két olyan információhoz, amelyek valóban erőteljesnek gondoljuk:

 • Kockázatos ügyfelek – ügyfelek, akik menedékhelyet kapnak’nem vásároltam tőled egy darabig, és ki gondolja a Shopify-t’S esélyt nyert’t visszatérés.
 • Hűséges vásárlók – Azok az ügyfelek, akik már vásároltak tőled, és akik a Shopify szerint számolnak, ismét vásárolnak tőled.

Most már gondolkodhat, ‘Szóval amit csak az eladás érdekel, miért kellene tudnom ezt?’

Képzelje el, hogy az e-kereskedelmi áruház olyan, mint egy hajó. Az ügyfelek elvesztése olyan, mint a víz kiszivárgása. Annak ismerete, hogy kik vannak a veszélyeztetett vásárlói, és hogy meggyőzheti őket, hogy ismét vásárolhassanak veled, olyan, mintha képesek lennének a szivárgások és repedések elhárítására a házban.

Miután megtudta, melyik ügyfelének hű, és valószínűtlen, hogy újra látogatja a Shopify üzletét, megteheti a lépéseket.

Ide tartozhat e-mail küldése, amely kizárólagos eseménymeghívással jutalmazza hűséges ügyfeleit, vagy egy kockázatnak kitett ügyfelek számára kínál egyszeri árengedményt, hogy ösztönözze őket arra, hogy ismét veled vásároljanak..

Beállíthatja ezeket az e-maileket küldésre “3 órával az ügyfél távozása után”, vagy “24 óra” stb..

3.Shopify Egyéni jelentések

Az egyedi jelentések készítése lehetővé teszi, hogy pontosan arra koncentráljon, amit szeretne.

A Shopify-n kell lennie’s Advanced Plan vagy Shopify Plus a jelentések testreszabásához.

Az egyedi jelentéseket 5 tényezőre alapozhatja:

 • Sales
 • kifizetések
 • Adók
 • Vistors
 • Az ügyfelek

Ezek olyanok, mint a lepattanási pontok: egy talppal kezdődik, pl. értékesítés, majd szűrje és szerkessze a kívánt információ megtalálásához. Például először vásárolnak az Egyesült Államokon kívül.

A testreszabott jelentések úgy működnek, mint egy szita’főzés. Használhatja azokat a nem kívánt dolgok kiszűrésére, hogy meghagyja a biteket’igazán érdekel.

Itt’Példa arra, hogy az alapértelmezett értékesítési jelentés testreszabása hogyan javíthatja üzletét.

enged’Azt mondják, hogy meg akarta tudni, hogy termékei hogyan árulnak New Yorkban. Felépíthet egy szűrőt, amely megmutatja, hogy hány eladást hajtott végre a Big Apple-ben. Most meg szeretné tudni, hogy az Ön termékei hogyan árulnak a városban, mióta frissítette a leírást a múlt hónapban. Tehát kiszűri az értékesítési jelentést, hogy megnézze, hány eladást hajt végre’New Yorkban készült, az elmúlt 30 napban.

Ez a fajta részlet miért, ha te’Ön egy ambiciózus Shopify üzlet tulajdonosa’meg akarom vizsgálni a terv frissítését (később az egyedi jelentésekről).

Természetesen az, hogy Ön korszerűsített tervre kíván-e frissíteni, teljesen az üzleti igényeitől függ.

Minél többet tudsz ügyfeleiről, annál jobban tudsz kiszolgálni ügyfeleik igényeit. És mint minden üzletember megmondja: boldog ügyfél = boldog haszonkulcs.

[UPDATE (2017. október)A Shopify új elemző eszközöket indított el annak érdekében, hogy az üzlettulajdonosok nyomon tudja követni a marketing kampányok (például a Facebook hirdetései) teljesítményét. Nyertünk’Itt nem foglalkozunk túl sok részlettel, mivel ez az útmutató arról szól, hogy a Shopify elemzését fel tudja-e állítani és futtatni. De az új marketingtevékenységi és értékesítési hozzárendelési jelentések ígéretesnek tűnnek. Korábban szűrnie kellett a Google Analytics szolgáltatásban, hogy megnézze, hogy egy adott kampányból hány eladást hajtottak végre. Shopify’Az új jelentések segítenek az értékesítések hozzárendelésében a Shopify egyes kampányaihoz’saját rendszere. Határozottan pozitív előrelépés.

Különbségek a Google Analytics és a Shopify Analytics között

A Shopify elemzésnek a Google Analytics segítségével történő megkönnyítése kissé fejfájást okozhat. Időnként különböző számokat dobnak fel, és mint üzlettulajdonosok tudjuk, hogy két különböző irányba húzódhat.

Ezek az elemzési eltérések nem aggódnak.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki üzletéből, mind a Shopify elemzést, mind a Google-t használnia kell’adat eszközök együtt. Gondolj rájuk, mint az áruház bal és jobb oldalára’az agya.

A Shopify azt mondja, hogy mivel a Shopify analitika közvetlenül kapcsolódik az áruházához, pontosabbak és gyorsabban frissülnek.

A Shopify felhasználók által közölt általános eltérés az, hogy látogatóik száma alacsonyabb, mint a Google-nak’s. Ez valószínűleg a Google és a Shopify által a látogatók nyilvántartása és nyomon követése során alkalmazott apró különbségekre vezethető vissza.

A Google Tag Assistant egy igazán praktikus eszköz, amely megvizsgálja webhelyét és keresi a nyomkövetési szkriptekkel kapcsolatos problémákat.

Ne feledje azonban, hogy a Shopify’s Az ügyfelek jelentése 30 000 ügyfélre korlátozódik, szóval ha te’nagyméretű e-kereskedelmi üzletet működtet, és több mint 30 000 ügyfél adatait kívánja meg’A Google Analytics szolgáltatást kell használnia.

KÖVETKEZTETÉS

Ez a cikk hasznosnak bizonyult?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map