Hur fungerar Shopify? Lär dig använda Shopify i 9 steg

hur fungerar shopifyShopify är en e-handelsplattform, vilket betyder’är utformade för att hjälpa dig bygga din onlinebutik. Den har mallar att välja mellan, försäljningsverktyg som du kan använda och till och med en stor app-butik för resten av dina försäljningsbehov. Kort sagt, det gör det lättare att driva ditt företag.


Faktum är att Shopify är en av de bästa e-handelsplattformarna runt omkring. Det har det bredaste utbudet av försäljningsverktyg på marknaden, och det’är riktigt enkelt att använda.

den’det är inte bara vi som tror det heller – över 640 000 Shopify butiksägare skulle komma överens.

Vill du gå med i publiken? Tja, du’har tur. Vi’kommer att visa dig hur du använder Shopify i bara 9 enkla steg.

Folk älskar Shopify för två saker: dess försäljningsfunktioner och användarvänlighet. I huvudsak, det’har gjort att bygga en kraftfull och välmående onlinebutik en absolut bris, vilket betyder att alla företagare enkelt kan komma online.

Inte bara det, att använda plattformar som Shopify sparar dig från att spendera stora pengar på webbdesigners, och det tar vanligtvis bara ett par timmar att skapa en butik.

Vi’Vi har uppdelat Shopify-resan i 9 steg. Täcker allt från registrering till publicering, vi’Jag visar dig hur du effektiviserar din webbplats, erbjuder några praktiska tips på vägen.

Så efter att ha läst den här artikeln, du’Jag kommer inte bara att lära dig att använda Shopify, utan hur du får ut mesta möjliga av din butik.

Glada att komma igång? Så är vi. Låta’går…

1

Bli Medlem

För att komma igång, gå till Shopify.com. Hemsidan har två blå ‘Komma igång’ knappar, så klicka på en så kan du starta din 14-dagars gratisversion.

shoppa komma igångShopify gör det klart hur du börjar bygga din butik

Shopify ber dig sedan om några detaljer: ditt e-postmeddelande, det valda lösenordet, och viktigast av allt, ditt butiksnamn. Namnet på din butik måste vara unikt, så bli kreativ!

Nu du’är redo att ‘Skapa din butik’.

shopify butiksdetaljer fältShopify kräver bara några enkla detaljer innan du börjar 2

Lägg till produkter

Efter att ha fyllt i dina uppgifter, du’återförs sedan till butiksadministrationssidan. där’är en tydlig navigationsmeny till vänster, försäljningssiffror till höger, och det ger tre praktiska genvägar för byggverktyg i mitten. Du kan’t saknar dem.

Genvägarna täcker tre riktigt viktiga steg: ‘Lägg till produkt’, ‘Anpassa tema’, och ‘Lägg till domän’.

Vi’kommer att börja med ryggraden i alla butiker – produkterna. Klicka bara på den blå knappen för att börja sälja fysiska, digitala eller serviceartiklar, från konst till smink.

shopify admin sida lägg till produkterShopify-administrationssidan har tre genvägar för att göra designen av din butik ännu enklare

Att lägga till produkter med Shopify är verkligen enkelt. Du behöver bara namnge det, beskriva det och ladda upp en bild. Det finns också några mindre spännande fält att fylla i, som streckkod, vikt och storlekar. Bläddra bara ner för dessa.

lägga till produkter shopifyAtt lägga till produkter på Shopify är enkelt, med massor av visuella signaler och enkelt språk 3

Anpassa tema

Shopify vet att det bör vara en resa att bygga en webbplats – och det är roligt! Efter dig’har slutfört en uppgift, den rör sig med dig och håller dig motiverad. den’är som att ha en personlig tränare för din webbutik.

Lägg märke till hur bilden nedan ‘Lägg till produkt’ har markerats och ‘Anpassa tema’ fliken är nu markerad.

shopify anpassa tematgenvägenShopify talar dig genom butiksbyggnadsprocessen, så du’är aldrig förvirrad

När du anpassar din butik’design, du har tre alternativ. Du kan hålla fast vid Shopify’s signatur tema, ‘Debut’; välj ett av 10 gratis teman; eller välj en av de 50+ betalda mallarna och kostar $ 140 till $ 180.

För den här guiden, vi’Jag kommer att hålla fast vid Debut och visa hur du anpassar det. Klicka på knappen längst upp till höger och gör dig redo att låta de kreativa juicerna flyta – vi’är på väg att ta dig igenom varje steg för att utforma din mall.

Redigera text

För alla dina typsnitt behöver du använda menyn till vänster. Härifrån klickar du på varje sidflik för att uppdatera rubriken och överläggstexten och för att ändra teckenstorlek. Du kan till och med kasta in en ‘Knappetikett’ och länka den till en URL eller en annan sida på din webbplats.

shopify redigeringsnavigeringsmenyShopify-temaredigeringsmenyn är tydligt utformad och sparar tid och ansträngning

Upprepa det här steget för varje sida, så kommer din webbplats nu att säga vad du vill ha den. Vill du lägga till text till ännu fler sidor? Inga problem – bara slå ‘Lägg till avsnitt’ och välj en sektionskategori.

Med Shopify kan du lägga till alla typer av sidor, från bloggar och gallerier till kartor och vittnesmål. den’är omfattande i alla avdelningar.

shoppa gratis bakgrundsbildShopify erbjuder massor av gratis bakgrundsbilder som hjälper dig att anpassa din butik

Klicka på för att ändra typsnittsfärgen ‘Temainställningar’ på menyn till vänster. Du kan också ändra etikett, formulärfält och länkfärger. De enkla anpassningsverktygen och visuella signaler låter dig verkligen anpassa text utan krångel.

Lägg till bilder

För bilder har Shopify lätt identifierbara knappar vart du än går. Beroende på ditt tema har varje sidflik på navigationsmenyn en blå ‘Välj bild’ knapp. den’är riktigt enkelt – titta på bilden nedan.

shopify Välj bildknappLägga till bilder på Shopify kan göras med bara ett par klick

För att uppdatera hemsidans bakgrund, tryck på den blå knappen för att ladda upp din egen. Alternativt kan du göra det ‘Utforska gratisbilder’. Därifrån har du massor av gratis mallbilder att välja mellan, som täcker många olika branscher.

4

Lägg till domän

Som Shopify uttrycker det är vi ‘rör sig fint’. Vi’har gått igenom hur man lägger till produkter och anpassar teman – nu, vi’Jag förklarar hur du namnger din webbplats.

Just nu frågar du kanske: ‘Vad’det är poängen att ändra URL: n?’ Du kanske har hört folk säga ‘en webbplats är ett fönster i ditt företag’ – Tja, vi tror att en domän är ett fönster på din webbplats.

Din domän är det första dina kunder kommer att se, för det’hur de hittar dig. Så det’Det är viktigt att hitta den perfekta webbadressen för din onlinebutik, som speglar och stärker ditt varumärke.

lägg till domän shopifyMed Shopify kan du överföra en gammal domän eller köpa en ny från bara $ 14 per år

Som du kan se från bilden ovan kommer din webbplats med ett Shopify-underdomän, ‘.myshopify.com’. Visst, det’är gratis så det håller kostnaderna nere, men det gör det inte’t ser för professionell ut.

För att jazza upp din onlinebutik kan du antingen köpa en ny domän eller ansluta en befintlig. Om du vill köpa en ny domän har Shopify en sökfält och föreslår också andra tillägg som ‘.netto’ eller ‘.affär’. Kostnaderna kan variera, men börjar vanligtvis från $ 14 per år.

5

Aktivera betalningar

Nu när du har en välfylld, fantastisk utseende online butik, det’det är dags att börja tjäna pengar. Hjälpsamt är Shopify den enda webbplatsbyggaren som tillhandahåller sin egen betalningsport: den riktigt namngivna ‘Shopify betalningar’.

Med Shopify Betalningar finns inga transaktionsavgifter. Men om du’d vill använda andra gateways – som PayPal, Amazon Pay eller 100+ andra alternativ – kommer du att debiteras per transaktion.

Klicka på om du vill komma till betalningssidan ‘inställningar’ vid foten av navigationsmenyn och sedan på ‘Betalningsleverantörer’ ikon. Du kommer då att se bilden nedan (bläddra ner för andra betalningsmetoder).

shoppa betalningsleverantörerShopify är den enda e-handelsplattformen som tillhandahåller sin egen betalningsmetod och 100+ andra val 6

Lägg till frakt

Shopify gör det riktigt enkelt att anpassa och effektivisera leveransprocessen. Precis som i föregående steg, klicka på ‘inställningar’, och tryck på leveransikonen.

shoppa leveransmetoderShopify gör det enkelt att anpassa dina leveransmetoder och förbättra kunden’s erfarenhet

Den här sidan har allt du behöver för frakt med skepp. Du kan lägga till fraktzoner, köpa fraktetiketter och bestämma hur mycket du vill debitera dina kunder.

Du kan integrera appar som ShipWorks, AfterShip, och ShipStation för att göra leveransprocessen ännu smidigare, men vi’sparar apparens roliga värld för nästa steg.

7

Integrera appar

Shopify är inte bara en kraftfull plattform till att börja med, utan den låter dig lägga till några fantastiska appar. Genom att göra detta kan du göra din webbplats kör mjukare, bli mer synlig, se snyggare ut… du får idén. Kort sagt, de hjälper till att hantera och skala ditt företag.

Välj ‘Apps’ på navigeringsmenyn och dra nytta av den lysande sökfunktionen. Det finns 2 400 mer än appar tillgängliga att välja mellan, som täcker alla e-handelsområden du’Jag behöver som frakt, bokföring, sociala medier, och mer. Namnge det, det’är där.

Don’t känns som om du’men otrogen, över 80% av Shopify-butikerna använder appar.

shopify app storeMed Shopify kan du komma åt över 2 400 appar, vilket hjälper dig att hantera och växa ditt företag

Men det’är värt att notera att lägga till Shopify’egna appar kommer att kräva några kodavsnitt. Alla andra tredjepartsintegrationer kan läggas till enkelt genom att klicka ‘Lägg till app’.

8

Välj en prisplan

Innan du publicerar din Shopify-butik, det’är värt att notera att du’Jag måste betala för att fortsätta använda plattformen efter 14 dagar. Du måste också uppgradera för att få din webbplats live, vilket vi kommer att täcka i nästa steg.

Du kan uppgradera när som helst under din rättegång genom att slå det otillåtliga ‘Välj en plan’ knappen vid foten av varje sida.

Shopify-prisplanerna är som följer:

 • Grundläggande Shopify (29 $ per månad)
 • Shopify (79 $ per månad)
 • Advanced Shopify (299 $ per månad)

shoppa prisplanerShopify har tre prisplaner som erbjuder utmärkt värde för pengarna 9

Publicera din Shopify-butik

När du’är du nöjd med din Shopify-butik måste du dela den med världen. Under din kostnadsfria testperiod är din webbplats lösenordsskyddad, så folk kan göra det’t se det.

För att få din webbplats live, du’Jag måste först uppgradera till en betald plan. Gå sedan från Shopify admin-sida ‘Webbutik’, gå till ‘Inställningar’, avmarkera sedan ‘Aktivera lösenord’ inom ‘Lösenordsskydd’ område.

Nu kan alla njuta av ditt Shopify-mästerverk.

shopify borttagning av lösenordAtt publicera din Shopify-butik görs enkelt genom att uppgradera till en premiumplan och ta bort lösenordsskyddet

Ett praktiskt tips? Innan du publicerar rekommenderar vi att du kör några testorder för att se till att allt är’s går smidigt.

För att göra detta, gå till ‘Betalningsleverantörer’ i ‘inställningar’, sedan ‘Redigera’ bredvid Shopify Betalningar. Kolla ‘Använd testläge’ -knappen och klicka ‘Spara’.

Slutsats: Hur fungerar Shopify?

Shopify har verkligen fokuserat på användarresan när hon skapade en onlinebutik. Med andra ord, det’s fick hela upplevelsen att känna sig som en promenad i parken. Och som ni ser kan en vacker Shopify-butik vara din i bara 9 enkla steg.

Låta’s sammanfattar snabbt dessa steg för att använda Shopify:

 1. Bli Medlem
 2. Lägg till produkter
 3. Anpassa ditt tema
 4. Lägg till en domän
 5. Aktivera betalningsportar
 6. Lägg till leveransmetoder
 7. Integrera appar
 8. Välj en prisplan
 9. Publicera

Varför så lätt, då? Som alla framgångsrika varumärken har Shopify tänkt på kunden. Det har tagit extra steg för att se till att du vet exakt var och när du klickar. Titta bara på de praktiska genvägarna när du börjar bygga din butik (omfattas av steg 2, 3 och 4).

Shopify är inte bara enkel att använda, utan ger dig en riktigt stark plattform för att sälja produkter. Försäljningsfunktionerna är utmärkta, du har tillgång till över 2 000 appar för att göra din onlinebutik ännu mer sömlös och det’s också bra valuta för pengarna.

Med denna kombination av enkelhet och styrka kan du’Det går verkligen fel med Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me