Hvordan fungerer Shopify? Lær å bruke Shopify i 9 trinn

hvordan fungerer shopifyShopify er en e-handelsplattform, som betyr det’er designet for å hjelpe deg med å bygge din nettbutikk. Den har maler du kan velge mellom, salgsverktøy du kan bruke, og til og med en stor app-butikk for resten av salgsbehovet. Kort sagt gjør det å drive virksomheten enklere.


Faktisk er Shopify en av de beste netthandelsplattformene rundt. Det har det bredeste spekteret av salgsverktøy på markedet, og det’er veldig enkel å bruke.

Den’Det er ikke bare oss som tror det heller – over 640 000 Shopify-butikkeiere ville være enige.

Ønsker du å bli med i mengden? Vel, du’er heldig. Vi’kommer til å vise deg hvordan du bruker Shopify i bare 9 enkle trinn.

Folk elsker Shopify for to ting: salgsfunksjonene og brukervennligheten. I hovedsak, det’s har gjort det å bygge en kraftig og velstående nettbutikk til en absolutt bris, noe som betyr at enhver bedriftseier kan komme online på nettet.

Ikke bare det, ved å bruke plattformer som Shopify vil du spare deg for å bruke store penger på webdesignere, og det tar vanligvis bare et par timer å opprette en butikk.

Vi’har brutt ned Shopify-reisen i 9 trinn. Vi dekker alt fra påmelding til publisering’Jeg vil vise deg hvordan du effektiviserer nettstedet ditt, tilbyr noen nyttige tips underveis.

Så etter å ha lest denne artikkelen, du’Jeg lærer ikke bare hvordan du bruker Shopify, men hvordan du får mest mulig ut av butikken din.

Spent på å komme i gang? Det er vi også. La’går…

1

Melde deg på

For å komme i gang, ta turen til Shopify.com. Hjemmesiden har to blå ‘Kom i gang’ -knapper, så klikk på en, så kan du starte din 14-dagers gratis prøveperiode.

shopify komme i gangShopify gjør det klart hvordan du begynner å bygge butikken din

Shopify ber deg deretter om noen detaljer: din e-postadresse, valgte passord, og viktigst av alt, butikknavnet ditt. Navnet på butikken din må være unikt, så bli kreative!

Nå du’er klar til ‘Lag butikken din’.

shopify butikkdetaljer feltShopify krever bare noen få enkle detaljer før du begynner på 2

Legg til produkter

Etter å ha fylt ut detaljene dine, du’deretter tatt til Shopify admin-siden. Der’er en tydelig navigasjonsmeny til venstre, salgstall til høyre, og den gir tre praktiske snarveier til byggverktøyet i midten. Du kan’t savner dem.

Snarveiene dekker tre virkelig viktige trinn: ‘Legg til produkt’, ‘Tilpass tema’, og ‘Legg til domene’.

Vi’kommer til å starte med ryggraden i enhver butikk – produktene. Bare trykk på den blå knappen for å begynne å selge fysiske, digitale eller serviceartikler, fra kunst til sminke.

shopify admin side legge til produkterShopify admin-side inneholder tre snarveier for å gjøre design av butikken enda enklere

Det er veldig enkelt å legge til produkter med Shopify. Du trenger bare å navngi det, beskrive det og laste opp et bilde. Det er også noen mindre spennende felt å fylle ut, som strekkode-, vekt- og størrelsesvariantene. Bare bla nedover for disse.

legge til produkter shopifyDet er enkelt å legge til produkter på Shopify, med mange visuelle signaler og enkelt språk 3

Tilpass tema

Shopify vet at det å bygge et nettsted skal være en reise – og det er morsomt! Etter deg’Når du har fullført en oppgave, beveger den seg med deg og holder deg motivert. Den’er som å ha en personlig trener for nettbutikken din.

Legg merke til hvordan bildet på bildet nedenfor ‘Legg til produkt’ har blitt krysset av, og ‘Tilpass tema’ fanen er nå uthevet.

shopify tilpasse temasnarveiShopify snakker deg gjennom butikkbyggingsprosessen, så du’har aldri forvirret

Når du tilpasser butikken din’s design, har du tre alternativer. Du kan holde deg med Shopify’s signaturstema, ‘debut’; Velg et av 10 gratis temaer; eller velg en av de 50+ betalte malene, og koster $ 140 til $ 180.

For denne guiden, vi’Jeg holder deg med Debut og viser deg hvordan du kan tilpasse den. Klikk på knappen øverst til høyre, og gjør deg klar til å la de kreative juiceene flyte – vi’kommer til å ta deg gjennom hvert trinn for utforming av malen.

Rediger tekst

Bruk menyen til venstre for alle skrifttypebehov. Herfra klikker du på hver sidefane for å oppdatere overskriften og tekstoverlegg, og for å endre skriftstørrelse. Du kan til og med kaste inn en ‘Knappetikett’ og koble den til en URL, eller en annen side på nettstedet ditt.

shopify redigeringsnavigeringsmenyShopify-temaredigeringsmenyen er tydelig lagt opp, og sparer tid og krefter

Gjenta dette trinnet for hver side, og siden vil nå si hva du vil ha den til. Vil du legge til tekst på enda flere sider? Ikke noe problem – bare å treffe ‘Legg til seksjon’ og velg en seksjonskategori.

Med Shopify kan du legge til alle typer sider, fra blogger og gallerier til kart og attester. Den’er omfattende i alle avdelinger.

shopify gratis bakgrunnsbildeShopify tilbyr mange gratis bakgrunnsbilder som hjelper deg med å tilpasse butikken

For å endre skriftfargen, klikk ‘Temainnstillinger’ på menyen til venstre. Du kan også endre farge på etikett, skjemafelt og lenke. De enkle tilpasningsverktøyene og visuelle signalene lar deg personlig tilpasse tekst uten oppstyr.

Legg til bilder

For bilder har Shopify lett identifiserbare knapper uansett hvor du går. Avhengig av tema, vil hver sidefane på navigasjonsmenyen ha en blå ‘Velg bilde’ knapp. Den’det er veldig enkelt – ta en titt på bildet nedenfor.

shopify velg bildeknappÅ legge til bilder på Shopify kan gjøres med bare et par klikk

For å oppdatere hjemmesidebakgrunnen, trykker du på den blå knappen for å laste opp din egen. Alternativt kan du gjøre det ‘Utforsk gratis bilder’. Derfra vil du ha mange gratis malbilder å velge mellom, og dekker mange forskjellige bransjer.

4

Legg til domene

Som Shopify uttrykker det, er vi det ‘beveger seg fint’. Vi’har gått gjennom hvordan du legger til produkter og tilpasser temaer – nå, vi’Jeg skal forklare hvordan du navngir nettstedet ditt.

På dette tidspunktet spør du kanskje: ‘Hva’er poenget med å endre URL?’ Du har kanskje hørt folk si ‘et nettsted er et vindu inn i virksomheten din’ – Vel, vi tror et domene er et vindu inn på nettstedet ditt.

Domenet ditt er det første kundene dine vil se, fordi det’s hvordan de finner deg. Så det’Det er viktig å finne den perfekte URL-en til nettbutikken din, som vil gjenspeile og styrke merkevaren din.

legg til domene shopifyShopify lar deg overføre et gammelt domene, eller kjøpe et nytt fra bare $ 14 per år

Som du kan se fra bildet over, kommer nettstedet ditt med et Shopify-underdomener, ‘.myshopify.com’. Visst, det’er gratis så det holder kostnadene nede, men det gjør det ikke’t ser for profesjonell ut.

For å jazz opp nettbutikken din, kan du enten kjøpe et nytt domene, eller koble til et eksisterende. Hvis du vil kjøpe et nytt domene, har Shopify en søkefelt, og foreslår også andre utvidelser som ‘.nett’ eller ‘.butikk’. Kostnadene kan variere, men starter vanligvis fra $ 14 per år.

5

Aktiver betaling

Nå som du har en fullt utstyrt, fantastisk utseende nettbutikk, den’det er på tide å begynne å tjene penger. Hjelpsomt er Shopify den eneste nettstedbyggeren som tilbyr sin egen betalingsport: den passende navngitte ‘Shopify betalinger’.

Med Shopify Payments er det ingen transaksjonsgebyrer. Imidlertid, hvis du’Jeg ønsker å bruke andre gateways – for eksempel PayPal, Amazon Pay eller 100+ andre alternativer – du blir belastet per transaksjon.

Klikk for å komme til betalingssiden ‘innstillinger’ ved foten av navigasjonsmenyen, og deretter ‘Betalingsleverandører’ ikon. Du vil da se bildet nedenfor (bla ned for de andre betalingsmetodene).

shopify betalingsleverandørerShopify er den eneste e-handelsplattformen som tilbyr sin egen betalingsmetode, i tillegg til 100+ andre valg 6

Legg til frakt

Shopify gjør det veldig enkelt å tilpasse og effektivisere leveringsprosessen. For å komme dit, klikk på akkurat som forrige trinn ‘innstillinger’, og traff forsendelsesikonet.

shopify forsendelsesmetoderShopify gjør det enkelt å tilpasse forsendelsesmetodene dine og forbedre kunden’s erfaring

Denne siden har alt du trenger for frakt i skip. Du kan legge til forsendelsessoner, kjøpe forsendelsesetiketter og bestemme hvor mye du vil belaste kundene dine.

Du kan integrere apper som ShipWorks, AfterShip, og ShipStation for å gjøre leveringsprosessen enda jevnere, men vi’redder den morsomme verdenen av apper for neste trinn.

7

Integrer apper

Ikke bare er Shopify en kraftig plattform til å begynne med, men den lar deg legge til noen fantastiske apper. Ved å gjøre dette kan du gjøre nettstedet ditt jevnere, bli mer synlig, se penere ut… du får ideen. Kort sagt hjelper de å administrere og skalere virksomheten din.

Å velge ‘Apps’ på navigasjonsmenyen, og få mest mulig ut av den geniale søkefunksjonen. Det er 2400+ apper tilgjengelig å velge mellom, og dekker alle e-handelsområdene du’d trenger som frakt, regnskap, sosiale medier, og mer Du nevner det, det’er der.

Don’t føles som om du’men du er juks over 80% av Shopify-butikkene bruker apper.

shopify app storeShopify lar deg få tilgang til over 2400 apper, og hjelper deg med å administrere og utvide virksomheten din

Imidlertid, det’er verdt å merke seg at du legger til Shopify’egne apper krever noen kodebiter. Alle andre tredjepartsintegrasjoner kan enkelt legges til ved å klikke ‘Legg til app’.

8

Velg en prisplan

Før du publiserer Shopify-butikken din’er verdt å merke seg at du’Jeg må betale for å fortsette å bruke plattformen etter 14 dager. Du må også oppgradere for å få nettstedet ditt live, som vi vil dekke i neste trinn.

Du kan oppgradere når som helst i løpet av prøveperioden din ved å trykke på det unødvendige ‘Velg en plan’ knappen ved foten av hver side.

Shopify-prisplanene er som følger:

 • Grunnleggende Shopify ($ 29 per måned)
 • Shopify ($ 79 per måned)
 • Avansert Shopify ($ 299 per måned)

shopify prisplanerShopify har tre prisplaner som tilbyr utmerket valuta for pengene 9

Publiser Shopify-butikken din

Når du’Hvis du er fornøyd med Shopify-butikken din, må du dele den med verden. I løpet av din gratis prøveperiode er nettstedet ditt passordbeskyttet, slik at folk kan’t se det.

For å få nettstedet ditt live, du’Først må jeg oppgradere til en betalt plan. Fra Shopify admin-side går du til ‘Online-butikk’, gå til ‘Preferanser’, deretter fjern merket ‘Aktiver passord’ innen ‘Passordbeskyttelse’ område.

Nå kan alle glede seg over Shopify-mesterverket ditt.

shopify passordfjerningÅ publisere din Shopify-butikk gjøres enkelt ved å oppgradere til en premiumplan og fjerne passordbeskyttelsen

Et hendig tips? Før du publiserer, anbefaler vi at du kjører noen testordrer for å sikre at alt’kjører jevnt.

For å gjøre dette, gå til ‘Betalingsleverandører’ i ‘innstillinger’, deretter ‘Redigere’ ved siden av Shopify Payments. Undersøk ‘Bruk testmodus’ knappen og klikk ‘Lagre’.

Konklusjon: Hvordan fungerer Shopify?

Shopify har virkelig fokusert på brukerreisen når hun opprettet en nettbutikk. Med andre ord’s gjorde at hele opplevelsen føltes som en tur i parken. Og som du kan se, en vakker Shopify-butikk kan bli din i bare 9 enkle trinn.

La’s oppsummer raskt disse trinnene for bruk av Shopify:

 1. Melde deg på
 2. Legg til produkter
 3. Tilpass temaet ditt
 4. Legg til et domene
 5. Aktiver betalingsportaler
 6. Legg til forsendelsesmetoder
 7. Integrer apper
 8. Velg en prisplan
 9. publisere

Hvorfor så lett, da? Som alle vellykkede merker, har Shopify tenkt på kunden. Det har tatt ekstra grep for å sikre at du vet nøyaktig hvor og når du skal klikke. Bare se på de praktiske snarveiene når du begynner å bygge butikken (dekket i trinn 2, 3 og 4).

Shopify er ikke bare enkel å bruke, det gir deg en veldig sterk plattform for å selge produkter. Salgsfunksjonene er utmerkede, du har tilgang til over 2000 apper for å gjøre nettbutikken din enda mer sømløs, og det’er god valuta for pengene også.

Med denne kombinasjonen av enkelhet og styrke kan du gjøre det’Det går virkelig galt med Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map