Hvordan legge til Google Analytics for å handle (og bruke det)

Shopify Analytics Google Analytics


Det er viktig å forstå Shopify analytics hvis du vil drive en blomstrende netthandel.

Hvis du driver en netthandel på Shopify, vil du’Jeg vet det en av de største utfordringene er å finne ut hvordan kundene dine bruker butikken din.

Eiere av murstein og mørtel kan spørre dem personlig hva de synes om deres produkter, layout og kasseprosess. Men kundene dine sitter bak en datamaskin og kan være kilometer unna.

Som eieren av e-handel, gir det litt av et problem, ikke sant? Selv en gang du’har funnet informasjonen du trenger, hvordan bruker du den til å forbedre Shopify-butikken din?

Hvis du’er du ute etter et svar på disse spørsmålene, deg’har kommet til rett sted. For å gi en shoppingopplevelse av høy kvalitet må du vite hva kundene dine ønsker. Måten å finne ut av dette er gjennom analyser.

I denne guiden vi’Jeg skal vise deg:

 • Slik legger du til Google Analytics i Shopify-butikken din.
 • Hvordan bruke Shopify analyseverktøy kan forbedre nettbutikken din og øke salget.
 • Hvordan oppgradering til en premium Shopify-plan gir deg ekstra rapporter og statistikk du kan bruke til drive vekst og øke fortjenesten.

OVERSIKT OVERSIKT

Klikk på følgende lenker for å lese de spesifikke seksjonene:

 1. Hva er Analytics?
 2. Slik legger du til Google Analytics for å handle
  • Se vår videoopplæring
  • Oppgraderer til Google’s Universal Analytics
 3. Forstå grunnleggende om Google Analytics
 4. Bruke Google Analytics med Shopify
 5. Sette opp forbedret netthandel Analytics
 6. Oppgradering til en Shopify Premium Plan
 7. Forskjeller mellom Google og Shopify Analytics
 8. Konklusjon

Hva er Analytics?

Før vi viser deg hvordan du legger til Google Analytics i Shopify-butikken din, lurer du kanskje på hva analytics faktisk betyr.

Analytics handler om å finne data om hvordan kunder bruker butikken din (for eksempel hvor lenge de surfer på nettstedet ditt), tolke disse dataene og bruke dem for å forbedre virksomheten din’ytelse. I dette tilfellet må du forstå Shopify-analysene dine og forbedre Shopify-butikken.

Det høres kanskje superteknisk ut, men ikke’t bekymre deg, enhver butikkeier kan gjøre det!

Du kan kanskje ikke se dem, men kundene dine forteller deg masse om seg selv (hvordan de handler, hva de’er interessert i) hver gang de får tilgang til nettstedet ditt.

Å forstå hva de forteller deg er hvordan du vet hvilke endringer du vil gjøre i butikken din.

Antall og regneark høres kanskje ikke ut som mye moro, men å få tak i Shopify analytics er nøkkelen til å lære å selge på Shopify vellykket.

Å vite hvor kundene dine er fra, hvor lang tid de bruker på nettstedet ditt og hvilke produkter de liker vil hjelpe deg med å forbedre opplevelsen deres (og jo bedre opplevelse deres er, desto mer sannsynlig er det at de kjøper).

Shopify Analytics produktfordelingBruke Shopify’s analyse kan hjelpe deg med å se hva kundene dine søker i butikken din

I et nøtteskall: jo mer du vet, jo bedre kan butikken din være.

Du’Tror du sannsynligvis at du må være et matematisk geni for å gjøre alt dette, men netthandelsplattformer som Shopify gir deg kraften til å lære tauene og finne ut nøyaktig hvordan nettstedet ditt fungerer. Shopify analyserapporter er virkelig robuste og tilgjengelige.

Å legge til Google Analytics i din Shopify-butikk er gratis og er det første trinnet for å lage en datadrevet strategi for din e-butikk.

Slik legger du til Google Analytics for å handle

Trinn én er å legge til Google Analytics i Shopify-butikken din. At’det er hva vi’Jeg skal vise deg hvordan du gjør det nå.

På dette stadiet lurer du kanskje på, hvorfor skal du bruke Google Analytics? Hva er Google Analytics for?

Vel, analyse bør alltid føre til handling. Gjør endringer på nettstedet ditt som er’t støttet av innsikt er som å stikke fingeren i luften for å regne ut hvilken vei vinden blåser: den’er bare gjetting.

På den annen side, si deg’har sjekket Google Analytics og ser at 35% av alle besøkene dine kommer fra mobil.

Som en eier som’Jeg vil gjerne se virksomheten deres vokse, du’Jeg vil forsikre deg om at nettstedet ditt fungerer perfekt på mobil slik at de besøkende blir til kjøpere.

Å bruke tiden på å lage en flott Shopify-butikk, men så lene seg tilbake og bare vente på at salget magisk skulle vises, ville være som å kjøpe en ferrari, men så aldri se på dashbordet når du’kjører – deg’er fremdeles i bevegelse, men aner ikke hvor mye drivstoff som er igjen, hvor fort du har det’går eller om oljen din er i full gang.

Sløseri med innsatsen din, ikke sant? Du vil få mest mulig ut av butikken din’t du?

Se på dashbordet (eller Shopify analytics) så kan du forbedre kjøringen din (drive butikken din).

For å vokse butikken din (og fortsette å vokse), må du bli kjent med kundene dine. At’hvorfor integrering av Google Analytics med Shopify-butikken er så viktig.

Den gode nyheten er det’er ikke bare viktig, det’det er også enkelt.

Se oss legge til Google Analytics til Shopify

I videoen nedenfor viser vi deg hvordan du legger til Google Analytics til Shopify:

Den første tingen å gjøre hvis du vil lære å integrere Google Analytics på nettstedet ditt, er å opprette en Google-konto (hvis du ikke har noe’t har en allerede).

Du må opprette en Gmail-konto, men hvis du vil at alt du trenger å bruke dette til, kjører Google Analytics på Shopify.

Når du har Google-kontoen din, følger du disse trinnene (følg musen vår i videoen over hvis du’er ikke sikker på hvordan du gjør det):

 1. Opprett en konto for Shopify-nettstedet ditt
 2. Gå inn i butikken din’navnet
 3. Kopier og lim inn Shopify-butikken din’s URL
 4. Velg bransjen du jobber i
 5. Truffet ‘Få sporings-ID’
 6. Godta Google’s Vilkår & Forhold
 7. Kopier koden
 8. Åpne Shopify og velg Nettbutikk
 9. Gå til Innstillinger
 10. Lim inn koden i Google Analytics-boksen
 11. Lagre

Hvis du’har satt opp Google Analytics i Shopify-butikken din, men ingenting har skjedd, ikke’t bekymre deg. Det kan ta opp til 24 timer for at Google Analytics skal begynne å samle data.

Å sette opp Google Analytics på Shopify er bare det første trinnet. For å drive en stor, vellykket netthandel på Shopify, kan det være lurt å vurdere å oppgradere din Shopify-plan. Du kan prøve ‘Shopify Advanced’ gratis ved å starte en butikk som du normalt ville og velge ‘Avansert’ planlegge i innstillingene (bare husk å avbryte eller endre planer før prøveperioden er avsluttet for å unngå å bli belastet).

Se Shopify’s Prisplaner nå

Oppgradering til Universal Analytics i Shopify

Nå du’har installert Google Analytics i Shopify-butikken din, anbefaler vi oppgradering til Universal Analytics.

Don’t bekymre deg, dette er ikke’t et helt annet verktøy som krever mange legwork for å sette opp og lære.

Den’er bare den nyeste versjonen av Google Analytics og tilbyr en rekke flere funksjoner, for eksempel rapportering på tvers av enheter (i utgangspunktet hvordan kundene dine bruker nettstedet ditt på mobil sammenlignet med desktop).

Da vi nylig la Google Analytics til i Shopify-butikken vår, brukte den automatisk Universal Analytics, slik at du kanskje ikke trenger å oppgradere aktivt i det hele tatt.

Hvis du trenger å oppgradere, du’Jeg ser denne meldingen i Shopify-butikken din’s admin side:

Shopify Oppgrader Google AnalyticsOppgradering til den nyeste versjonen av Google Analytics vil hjelpe Shopify-butikken til å trives

Universal Analytics vil gi deg større innsikt som hjelper deg med å forbedre butikken din fordi den gir virkelig e-fokusert analyse, for eksempel:

 • Hvor mange visninger produktene dine har hatt.
 • Hvor mange ganger har kundene klikket på hvert produkt.

Den’er som deg’bruker du et forstørrelsesglass så vel som dine vanlige lesebriller: du’Jeg vil kunne se mye mer detaljert enn før.

Google Analytics: Forstå det grunnleggende

OK, så du’har lagt til Google Analytics til Shopify og er klar til å lære om butikken din.

Ser all sjargongen ut som et fremmed språk?

Don’t bekymre deg, å forstå Google Analytics tar bare litt lekser fra din side.

Med en gang du’har lagt til Google Analytics til Shopify, bla gjennom noen av de virkelig nyttige guider som er tilgjengelige online. Google har en nyttig introduksjon om hvordan du kommer i gang med analyse, og Shopify har en dedikert støtteside for Google Analytics.

Å gå gjennom alle de forskjellige delene av Google Analytics vil ta MYE mer enn bare en guide (og det’er ikke hva denne guiden handler om). Men vi’Jeg gir deg en rask definisjon av hver av de viktige beregningene du kan se på dashbordet.

 • Økter – antall interaksjoner en besøkende gjør på 30 minutter når de besøker butikken din (Google’standard tidsramme). Så hvis en kunde kommer til nettstedet ditt, besøker to sider, kjøper et produkt og går ut på under en halv time, teller dette som en økt.
 • Brukere – besøkende som har satt i gang minst en økt, så dette gjør det ikke’t inkludere brukere som har hatt flere økter. For eksempel vil en bruker som besøker nettstedet ditt og returnerer en time senere, regne som to økter, men en bruker.
 • Gjennomsnittlig øktvarighet – hvor lang tid, minutter og sekunder den gjennomsnittlige økten varer.
 • Bounce Rate – vi’alle har gjort det: klikket på en side, men slo tilbake på knappen umiddelbart fordi vi ikke har gjort det’Jeg fant det vi’re leter etter. Vi har tilflukt’t samhandlet med den siden, og Google kaller det en sprett. Bounce Rate er bare en måte å måle hvor mange som gjør dette på nettstedet ditt.
 • Prosentandel nye økter – hvilken prosentandel av øktene dine er første gangs besøk.

I neste avsnitt, vi’Jeg viser deg hvordan du kan bruke Shopify analytics og Google Analytics for å forbedre Shopify-butikken din.

Bruke Google Analytics med Shopify

Med en gang du’Vi har startet Google Analytics, hva neste gang?

Nå vi’Jeg viser deg hvordan til og med en grunnleggende kunnskap om Google Analytics kan hjelpe deg med å forbedre butikken din. Du kan se:

 • Hvor mange besøkende butikken din får
 • Hvor lenge de besøkende henger rundt
 • Hvilken stat (eller land) har de’re fra

Mengden informasjon kan føles overveldende og Vi anbefaler at du ikke dykker for dypt til å begynne med. Fokuser på noen viktige beregninger som virkelig betyr noe for butikken din.

Der’Det er utrolig mye data til fingerspissene og ekte innsikt kan drukne i all støyen. Noen ganger er mindre mer når det gjelder analyserapportering fra Shopify, så gi deg tid til å lære tauene, og i det minste i det minste, starte med det grunnleggende.

Selv enkle analysebiter kan føre til endringer som kan ha stor innvirkning på butikken din.

Poenget med å legge til Google Analytics i Shopify-butikken din er å spore så mye av brukerne dine’ interaksjon med nettstedet ditt som mulig. Jo mer du sporer, jo bedre kan du forstå ditt eget nettsted.

I resten av denne guiden har vi’Jeg forklarer hvordan bruk av Google Analytics med Shopify analytics er den beste måten å drive butikken på.

En stor fordel med Shopify premium (mer om dette senere) er at ved å gi deg Shopify analyserapporter som er lett fordøyelige, hjelper det eiere som deg å ødelegge butikken din’s analyse og få til de virkelig viktige tingene.

Se Shopify’s Premium-planer nå

Få mest mulig ut av Google Analytics

Google Analytics er en datarik gullgruve, men hvordan graver du i statistikken for å forbedre Shopify-butikken din? At’det du ønsker som eieren av e-handel er ikke’t det?

Under vi’Jeg viser deg noen enkle måter du kan begynne å bruke dataene dine til å forbedre butikken din.

For å få mest mulig ut av Shopify-analysene dine, få et papir og skriv ned to eller tre viktige forretningsmål (du’Jeg har sikkert tenkt på disse allerede, men det’er nyttig å oppdatere minnet).

Et forretningsmål kan for eksempel være å redusere avvisningsraten på en nøkkel produktside. Hvis du kan si det til kundene’t engasjere seg med produktet ditt, spør deg selv:

 • Er produktet’s image tiltalende?
 • Inspirerer siden en handling fra besøkende?
 • Er produktet’s plassering på siden vanskelig for kunden? Må de bla deg for langt for å komme til produktet?
 • Er det klart hva siden tilbyr besøkende?

Prøv deretter å løse problemet ved å ta grep. Du kan:

 • Omskriv produktbeskrivelsen
 • Finn et mer profesjonelt bilde for nettstedet ditt
 • Endre siden’s fargevalg
 • Omdesign produktsiden for å gjøre livet enklere for kjøpere

Du kan gjenskape prosessen ovenfor på hvert trinn i en salgstrakt for å avgrense og forbedre den.

Å drive en netthandel uten data er som å spille pin-halen på eselet med bind for øynene.

Analytics hjelper deg med å komme nær kundene dine, slik at du kan forstå deres behov. At’s hva dette handler om: å forbedre butikken din basert på hva kundene dine ønsker, i stedet for hva du tror de vil ha.

Google Analytics lar deg se i sanntid hvor mange som er i butikken din – og det samme gjør Shopify’s analyserapporter – og hvor de’har kommet fra. Dette er perfekt hvis du’Vi har nettopp lansert en sosiale medier eller e-postkampanje og holder øye med forventede pigger i trafikken.

Butikkdataene dine vil være unike for deg, men her er tre eksempler på hva slags endringer du kan gjøre etter å ha gravet inn i dataene:

 • Hvis du kan se at et flertall av kundene dine er i et bestemt område (for eksempel San Francisco), kan du finne en ny distributør av produktene dine med lager nærmere stedet. Dette kan bety lavere leveringstid for kunder (og lavere kostnader for deg). Lavere kostnader + lykkeligere kunder = større fortjeneste!
 • Hvis du kan se at de fleste av kundene dine får tilgang til nettstedet ditt på en mobil, kan du bruke mer av tiden din til å optimalisere nettstedet ditt for mobilsalg.
 • Hvis avvisningsfrekvensen for en bestemt produktside er uvanlig høy, betyr det sannsynligvis at siden ikke er’t hva kunden forventet. Forsikre deg om at markedsføringsmateriell som fører trafikk til siden din er nøyaktig, og vurder å endre siden’tittel.

For å få tilgang til de beste rapportene i Shopify analytics, må du oppgradere butikken din til ‘Shopify Advanced’. For å se hva du får på Shopify’s mer avanserte planer, trykk på knappen nedenfor.

Sammenlign Shopify-prisplaner nå

Slik aktiverer du utvidet e-handelsanalyse i Shopify

Hvis du virkelig vil dra nytte av Google Analytics i Shopify-butikken din, nå’det er på tide å aktivere Enhanced E-handel.

Forbedret netthandel ble lansert av Google for et par år siden for å gi butikkeiere som deg enda mer innsikt i alle faser av kunden din’s reise.

I stedet for masseappelen til Google Analytics, har Enhanced E-handel blitt designet direkte for eiere av nettbutikker.

Et potensielt problem med å stole på normal Shopify-analyse er å miste synet på kunden din etter at de har klikket på produktet ditt og gått til en Shopify-kasseside. De går inn i en slags blindflekk.

Å velge å legge til Enhanced E-handel er som å skille et sterkt lys når du ser på analysene dine fordi det legger Google Analytics til din Shopify-kasseside, så vel som butikksidene dine. Husk at Shopify-analysene dine er den beste indikatoren for hvordan butikken din brukes.

Dette betyr at du kan spore nøyaktig hva kundene dine gjør, fra å klikke, til å lese, til å kjøpe et produkt.

Vi vant’t gå inn på alle funksjonene i Enhanced E-handel her fordi vi’gjetter du bare vil vite hvordan du legger den til i Shopify-butikken din? (Hvis du ønsker å finne ut mer om Enhanced E-handel, har Google en nyttig guide).

Å legge til utvidet e-handel er gratis og enkelt. Alt du trenger å gjøre er å merke av i ruten under Innstillinger i Shopify adminverktøy.

Først går du til Online Store i venstre navigasjon:

Shopify Analytics utvidet netthandelAktiver utvidet e-handel ved å først gå til ‘Online-butikk’ i Shopify Admin

Velg deretter Innstillinger:

Aktivere utvidet e-handel ShopifyÅ velge ‘Preferanser’ ved siden av for å aktivere utvidet e-handel

Og sjekk boksen merket ‘Forbedret e-handel’

Bruk utvidet e-handel ShopifyMerk av for knappen merket ‘Bruk utvidet e-handel’ å oppgradere butikken din’s Google Analytics

Du må også aktivere utvidet e-handelssporing i Google Analytics-kontoen din.

For å gjøre dette, gå over til Google > gå til ‘Innstillinger for netthandel’ i butikken din’konto > Velg Aktiver e-handelsstatus > og slå den PÅ.

Når du slår på sporing av netthandel i Google Analytics, vil du kunne se uvurderlige data som Shopify har gitt videre til Google som avslører hva kundene dine faktisk kjøper..

Transaksjonssporing handler om å forstå kunden din’s e-handelsreise.

En vanlig bekymring vi hører fra Shopify-eiere er at hvis en kunde betaler via PayPal i stedet for Shopify’eget kassesystem, du’Jeg mister synet av salget.

Vi legger dette problemet til Shopify.

PayPal-salg går gjennom Shopify Checkout og blir omdirigert til PayPal. Disse salgene spores fremdeles i Shopify, samme som om kunden din plasserte et kredittkortordre i kassen og du kan se en klar oversikt i Shopify-rapportene.

Oppgradering for å få Shopify premiumrapporter

Visste du at svimlende 80% av de store forhandlerne bruker Google Analytics?

Å bruke Google Analytics er helt klart absolutt nødvendig, men det’s bruker Shopify analytics tilgjengelig på en Shopify premiumplan med Google Analytics som kan gi butikken din kanten.

At’det er hva vi’Jeg dekker i dette avsnittet.

Så mye data kan føles overveldende. Den’det er lett å gå seg vill i de forskjellige rapportene og ende opp med å bli lammet etter valg (vi vet av erfaring med å drive en online virksomhet).

At’s der Shopify premiumrapporter kan hjelpe.

Hver Shopify-plan gir deg tilgang til grunnleggende rapporteringsnivåer:

 • Sanntid
 • Finansrapporter (dine skatter og betalinger)
 • Oversikt Dashboard.

Shopify Analytics-oversiktOppgradering til en premium Shopify-plan betyr at du kan lære mer om kundene dine. Jo mer du vet, jo bedre kan du lage butikken din.

Men det er STORE fordeler med å oppgradere til en avansert Shopify-plan. At’det er hva vi’Jeg vil fokusere på her.

Shopify’premium rapporter vil gi deg en veldig oversikt over butikken din’s viktige data.

Som deg’d forvente, jo bedre din Shopify-plan, desto bedre Shopify-analyse vil du få tilgang til. Oppgradering til Shopify’Avanserte planer er som å skifte bilen opp: du kan gjøre nettstedet ditt kjørt jevnere og mer effektivt.

Her er de forskjellige nivåene av Shopify-rapporter tilgjengelig på hver plan:

Shopify rapporterSammenlign de forskjellige rapportene som er tilgjengelige på hver Shopify-plan

Hvis du’ønsker å vokse e-butikken din og tjene anstendige kontanter i salg hver måned (enten for å fylle inntektene dine eller som din primære virksomhet),’Jeg vil tenke på å oppgradere til minst ‘Shopify’ plan.

Hvis du’re allerede en mellomstor til stor e-butikk med store inntekter, en ‘Avansert Shopify’ planen er definitivt riktig for deg.

Jo mer trafikk og salg nettstedet ditt får, jo mer informasjon gir nettstedet ditt. Jo bedre du kan fordøye denne informasjonen, desto større er sjansen for at nettstedet ditt fortsetter å vokse.

Og det’er det vi alle vil ha rett? Som enhver bedriftseier vet, jo mer du forstår kundene dine, jo bedre kan du gjøre tjenesten din for dem.

Shopify’s mer avanserte planer lar deg virkelig grave deg ned i detaljene. For eksempel med en ‘Shopify’ planlegger du å lage en tilpasset rapport som sporer endringene i ordrer fra måned til måned.

Som vi’jeg har nevnt før, Shopify’rapporter skal ikke’t brukes i stedet for Google Analytics, men bør brukes hånd i hånd med Google. De kan integreres direkte i din Shopify-butikk.

Sammen gir Shopify analytics og Google deg et fullstendig og detaljert bilde av hvordan butikken din jobber for å møte kundene dine’ behov. Du’er da bedre rustet til å finjustere nettstedet ditt for å holde kundene glade.

Med informasjonen tilgjengelig på Shopify’profesjonelle rapporter, deg’Jeg vil kunne tilby en langt mer personlig service. Den’er som å lage middag til en venn der du’Vi har funnet ut nøyaktig hvordan de liker tilberedt favorittmåltid og hvilke ingredienser de foretrekker.

Sammenlign Shopify’s Planer nå

Shopify’s tilpassede rapporter lar deg filtrere og redigere standardrapportene, slik at du kan drille deg ned i området til nettstedet du vil forbedre. Hvis du’re på ‘Avansert Shopify’ plan eller høyere, kan du lagre filtrerte og redigerte rapporter eller opprette tilpassede rapporter fra bunnen av.

Vi fant Shopify’premium rapporter er veldig tydelig vist og lett å forstå – og som deg, vi ikke’t kommer nøyaktig fra en bakgrunn i dataanalyse.

Vi’kommer til å kjøre gjennom tre rapporter du kan’t tilgang på ‘Shopify’s grunnleggende plan’, men det kan tilføre virksomheten din enorme verdi hvis du oppgraderer til ‘Shopify’ eller ‘Avansert Shopify’. De er:

 • Shopify salgsrapporter
 • Shopify kunderapporter
 • Shopify tilpassede rapporter

1. Handle salgsrapporter

Som bedriftseier er salget til syvende og sist det som betyr mest for deg.

Du opprettet din shopify-butikk for å tjene litt ekstra penger, ikke sant? noe som gjør det dobbelt viktig å vite så mye du kan om hvert eneste salg du gjør!

Hvis dette er tilfelle, du’Jeg vil ha tilgang til Shopify’salgsrapporter.

Vi synes måten Shopify analytics fordeler salget ditt veldig tydelig. Du kan se:

 • Hvor salget ditt har kommet fra
 • Hvordan salget ditt endres (forhåpentligvis opp) måned til måned og dag til dag
 • Hvilke produkter som selger best
 • Hvor effektiv rabatter du har’re kjører er
 • Hvilken markedsføringskanal salget ditt kom fra (for eksempel Facebook-annonsering)

Shopify salgsrapporterDu kan bruke Shopify’s salgsrapporter for å maksimere fortjenesten ved å lære alt om salgstrakten

Shopify salgsrapporter hjelper deg med å holde deg oppdatert på salget du har gjort, men også salget du gjorde’t lage. Du kan se retur og eventuelle bestillinger som er kansellert – disse vises som et salg den dagen ordren ble plassert, men endrer deretter til en retur dagen for avbestilling.

Det viktigste er at Shopify’salgsrapporter hjelper deg med å forbedre nettstedet ditt for e-handel. Ellers hva’det er poenget riktig?

Hvis du for eksempel ser at et bestemt produkt har en uvanlig høy avkastning, kan det være lurt å sjekke produktbeskrivelsen.

Beskriver det nøyaktig hva kunden kommer til å få?

Eller spør deg selv om leveringsalternativene er attraktive nok.

Er det for dyrt å levere varen? Tar det for lang tid?

Se også på produktbildet, selger det produktet eller er det litt overveldende?

Fra bruttosalg til totalsalg, der’er mye sjargong når det gjelder drift av Shopify-butikken. Shopify har forklart noen av de vanlige salgsrapportbetingelsene på nettstedet deres.

Salgsrapporter er tilgjengelige på Shopify’s standard ‘Shopify’ plan. Hvis du’re på Shopify’s ‘Avansert’ eller ‘I tillegg til’ planer, kan du også filtrere og tilpasse salgsrapportene dine for bare å vise informasjonen du’re after (mer om tilpassede rapporter senere).

2. Handle kunderapporter

Du kan se Shopify Customers-rapporter hvis butikken din er på ‘Shopify’, ‘Avansert Shopify’ eller ‘Shopify Plus’ planer.

Mens du kan lære mye av Google Analytics direkte, Shopify’s Customer Reports gir deg tilgang til mer detaljer og deler den detaljene ned i mer håndterbare biter.

Kundene-rapportene betyr at du virkelig kan grave deg inn i de finere poengene og male et fullstendig bilde av hvem kundene dine er. Dette er så nyttig fordi det lar deg tilpasse butikken din til dine kunder’ behov.

Shopify avanserte kunderapporterMed avanserte Shopify-kunderapporter, kan du finne ut hvor kundene dine er fra – og forbedre butikken din etter deres behov

Kjernen innsikt ligner informasjonen gitt av Google Analytics:

 • Kunder etter land
 • Returnerende kunder
 • Første gang v returnerer kundesalg
 • Kunder som bare bruker butikken din en gang

Hvis du’igjen ‘Shopify Advanced’ eller ‘Shopify Plus’, men du får tilgang til to informasjonsbiter vi synes er veldig kraftige:

 • Kunder med risiko – kunder som har tilfluktssted’Jeg har ikke kjøpt fra deg en stund, og hvem Shopify tror der’en sjanse vunnet’t tilbake.
 • Lojale kunder – kunder som har kjøpt fra deg før og som Shopify regner med vil kjøpe fra deg igjen.

Du tenker kanskje nå, ‘så hva jeg bare bryr meg om å selge, hvorfor skulle jeg trenge å vite dette?’

Se for deg at din e-handel er som et skip. Å miste kunder er som å lekke vann. Å vite hvem dine utsatte kunder er, og å kunne overbevise dem om å handle hos deg igjen, er som å kunne tette lekkasjer og sprekker i skroget ditt.

Når du vet hvilke av kundene dine som er lojale og som det kan være usannsynlig at de besøker Shopify-butikken igjen, kan du ta grep.

Dette kan inkludere å sende en e-post som belønner de lojale kundene dine med en eksklusiv begivenhetsinvitasjon, eller tilby utsatte kunder en engangsrabatt for å oppmuntre dem til å handle hos deg igjen.

Du kan angi at disse e-postene skal sendes “3 timer etter at kunden forlater”, eller “24 timer” etc.

3. Handle tilpassede rapporter

Ved å lage tilpassede rapporter kan du fokusere på nøyaktig hva du vil.

Du må være med på Shopify’s Advanced Plan eller Shopify Plus for å tilpasse rapportene.

Du kan basere dine tilpassede rapporter på fem faktorer:

 • Salgs
 • betalinger
 • skatter
 • vistors
 • kunder

Dette er som avkjøringspunkter: du starter med en base, f.eks. salg, og filtrer deretter og rediger for å finne den informasjonen du ønsker. For eksempel første gangskjøpere utenfor USA.

Tilpassede rapporter fungerer som en sil når du’re matlaging. Du kan bruke dem til å sile ut de uønskede tingene for å forlate bitene du’er virkelig interessert i.

Her’er et eksempel på hvordan tilpasse en standard salgsrapport vil hjelpe deg med å forbedre butikken din.

La’Si at du ville se hvordan produktene dine solgte i New York. Du kan bygge et filter som viste deg hvor mange salg du hadde gjort i Big Apple. Nå vil du se hvordan produktene dine selger i byen siden du oppdaterte beskrivelsene forrige måned. Så du filtrerer salgsrapporten for å se hvor mange salg du har’har laget i New York, i løpet av de siste 30 dagene.

Denne typen detaljer er grunnen til at hvis du’er en ambisiøs Shopify-butikkeier du’Jeg vil utforske å oppgradere planen din (mer om tilpassede rapporter senere).

Hvorvidt du skal oppgradere til en avansert plan vil selvfølgelig helt avhenge av forretningsbehovene dine.

Jo mer du vet om kundene dine, desto mer kan du imøtekomme deres behov. Og som enhver forretningsmann vil fortelle deg: en fornøyd kunde = en lykkelig fortjenestemargin.

[OPPDATER (Oktober 2017)Shopify har lansert et nytt sett med analyseverktøy for å hjelpe butikkeiere med å spore hvordan markedsføringskampanjer (f.eks. Facebook-annonser) presterer. Vi vant’Ikke gå inn i for mye detalj her, siden denne guiden handler om å få Shopify-analysene i gang. Men de nye markedsføringsaktivitetene og salgsattribusjonsrapportene ser lovende ut. Tidligere hadde du måttet filtrere i Google Analytics for å se hvor mange salg som kom fra en bestemt kampanje. Shopify’nye rapporter vil hjelpe deg med å tilskrive salg til spesifikke kampanjer i Shopify’eget system. Definitivt et positivt fremskritt.

Forskjeller mellom Google Analytics og Shopify Analytics

Å kvante Shopify-analyser med Google Analytics kan være litt av en hodepine. Noen ganger kaster de opp forskjellige tall, og som butikkeier vet vi at du kan føle deg trukket i to forskjellige retninger.

Disse analytiske avvikene er ingenting å bekymre seg for.

For å få mest mulig ut av butikken din, bør du bruke både Shopify analytics og Google’s dataverktøy sammen. Tenk på dem som venstre og høyre side av butikken din’s hjerne.

Shopify sier at fordi Shopify analytics er koblet direkte til butikken din, er de mer nøyaktige og oppdateres raskere.

Et vanlig avvik rapportert av Shopify-brukere er at besøkstallene deres er lavere enn Google’s. Dette er sannsynligvis nede i subtile forskjeller i hvordan Google og Shopify registrerer og sporer besøkende.

Google Tag Assistant er et veldig praktisk verktøy som inspiserer nettstedet ditt og ser etter eventuelle sporingsskriptproblemer.

Husk imidlertid at Shopify’s Kunderapporter er begrenset til 30 000 kunder, så hvis du’driver en stor netthandel og ønsker data for mer enn 30 000 kunder deg’Jeg må bruke Google Analytics.

KONKLUSJON

Fant denne artikkelen nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map