Kako dodati Google Analytics, da bi ga kupili (in ga uporabljali)

Prilagodite Google Analytics Google Analytics


Razumevanje analitike Shopify je ključno, če želite voditi uspešno prodajalno e-trgovine.

Če na Shopify vodite trgovino za e-trgovino, vi’bom vedel eden največjih izzivov je ugotoviti, kako stranke uporabljajo vašo trgovino.

Lastniki trgovin z opeko in malto jih lahko osebno vprašajo, kaj mislijo o svojih izdelkih, postavitvi in ​​postopku nakupa. Toda vaši nakupovalci sedijo za računalnikom in so lahko kilometri oddaljeni.

Kot lastnik trgovine za e-trgovino to predstavlja nekaj težav, kajne? Tudi ko si enkrat’našli ste potrebne podatke, kako jih uporabljate za izboljšanje trgovine Shopify?

Če ti’iščete odgovor na ta vprašanja, vi’pridi na pravo mesto. Če želite zagotoviti kakovostno izkušnjo z nakupovanjem, morate vedeti, kaj želijo vaše stranke. To lahko ugotovimo z analitiko.

V tem priročniku smo’vam pokažem:

 • Kako dodati Google Analytics v svojo trgovino Shopify.
 • Kako z uporabo orodij za analitiko Shopify lahko izboljšate svojo spletno trgovino in dosežete večjo prodajo.
 • Kako nadgraditi na vrhunski Shopify načrt, vam nudijo dodatna poročila in statistike, ki jih lahko uporabite spodbuditi rast in povečati svoj dobiček.

PREGLED PREGLEDA

Kliknite naslednje povezave, da preberete posamezne razdelke:

 1. Kaj so Analytics?
 2. Kako dodati Google Analytics, da bi ga preizkusili
  • Oglejte si našo video vadnico
  • Nadgradnja na Google’s Universal Analytics
 3. Razumevanje osnov Google Analytics
 4. Uporaba storitve Google Analytics With Shopify
 5. Nastavitev izboljšane analitike e-trgovine
 6. Nadgradnja na načrt Shopify Premium
 7. Razlike med Googlom in Shopify Analytics
 8. Zaključek

Kaj so Analytics?

Preden vam pokažemo, kako dodati Google Analytics v svojo trgovino Shopify, se morda sprašujete, kaj analitika dejansko pomeni.

Google Analytics je namenjen iskanju podatkov o tem, kako stranke uporabljajo vašo trgovino (na primer, kako dolgo brskajo po vašem spletnem mestu), njihovo razlago in njihovo uporabo za izboljšanje vašega podjetja’s uspešnost. V tem primeru razumevanje analitike Shopify in izboljšanje trgovine Shopify.

Morda se sliši super tehnično, vendar ne’Brez skrbi, vsak lastnik trgovine lahko to stori!

Morda jih ne boste mogli videti, a stranke vam povedo veliko o sebi (kako nakupujejo, kaj počnejo’vas zanima) vsakič, ko dostopajo do vašega spletnega mesta.

Kako veste, kaj vam povedo, kako veste, kakšne spremembe je treba storiti v trgovini.

Številke in preglednice se morda ne slišijo kot veliko zabave, vendar pa je obvladovanje analitike Shopify ključno za uspešno prodajo na Shopify.

Če veste, od kod prihajajo vaše stranke, kako dolgo preživijo na vašem spletnem mestu in kateri izdelki so jim všeč, vam bodo pomagali izboljšati izkušnjo (in boljše so njihove izkušnje, večja je verjetnost, da bodo kupili).

Shopify razčlenitev izdelka AnalyticsUporaba Shopify’S pomočjo analitike lahko vidite, kaj vaše stranke iščejo v vaši trgovini

Na kratko: več kot veste, boljša je lahko vaša trgovina.

Ti’verjetno mislite, da morate biti genij matematike, da lahko vse to storite, vendar platforme za e-trgovino, kot je Shopify, dajo moč, da se naučite vrvi in ​​natančno ugotovite, kako deluje vaše spletno mesto. Poročila o analitiki Shopify so resnično robustna in dostopna.

Dodajanje Google Analytics v trgovino Shopify je brezplačno in je prvi korak k ustvarjanju podatkovne strategije za vašo trgovino za e-trgovino..

Kako dodati Google Analytics, da bi ga preizkusili

Prvi korak je dodajanje storitve Google Analytics v trgovino Shopify. To’s kaj mi’Pokazal vam bom, kako zdaj.

Na tej stopnji se morda sprašujete, zakaj bi morali uporabljati Google Analytics? Čemu služi Google Analytics?

No, analiza bi morala vedno voditi k dejanjem. Izvajanje sprememb na spletnem mestu, ki ni’t podkrepljeno z vpogledom je kot, da prst v zraku pritisnete, da bi ugotovili, na kakšen način piha veter:’samo ugibanja.

Po drugi strani recite’preverili smo vašo Google Analytics in smo videli, da je 35% vseh vaših obiskov mobilno.

Kot lastnik, ki’bi rad videl, kako raste njihov posel, ti’Želeli bi se prepričati, da vaše spletno mesto deluje odlično na mobilnih napravah, tako da se ti obiskovalci spremenijo v kupce.

Porabiti čas za ustvarjanje odlične trgovine Shopify, a potem sedeti nazaj in čakati, da se prodaja čarobno pojavi, bi bilo kot nakup ferrarija, a potem nikoli ne pogledate armaturne plošče, ko’vožnja – ti’se še vedno premikate, a pojma nimate, koliko goriva je ostalo, kako hitro ste’grete ali ali vam zmanjkuje olja.

Zapravljanje vašega truda, kajne? Želite kar najbolje izkoristiti prodajalno don’t ti?

Poglejte armaturno ploščo (ali Shopify analytics) in lahko izboljšate vožnjo (vodenje trgovine).

Če želite prodajati svojo trgovino (in nadaljevati z rastjo), morate spoznati svoje stranke. To’s zakaj je integracija Google Analytics s trgovino Shopify tako pomembna.

Dobra novica je’ni pomembno samo to’je tudi enostavno.

Oglejte si, kako bomo dodali Google Analytics za Shopify

V spodnjem videoposnetku vam prikazujemo, kako dodati Google Analytics v Shopify:

Prva stvar, ki jo morate storiti, če želite izvedeti, kako vključiti Google Analytics v svoje spletno mesto, je ustvariti Google račun (če ga še nimate’že imam enega).

Ustvariti morate Gmail račun, če pa želite, da vse, kar potrebujete za to, uporablja Google Analytics v storitvi Shopify.

Ko imate Google Račun, sledite tem korakom (če sledite naši miški v zgornjem videoposnetku’še niste prepričani, kako to storiti):

 1. Ustvarite račun za svoje spletno mesto Shopify
 2. Vstopite v svojo trgovino’s ime
 3. Kopirajte in prilepite trgovino Shopify’s URL
 4. Izberite panogo, v kateri delate
 5. Hit ‘Pridobite ID sledenja’
 6. Sprejmite Google’s pogoji & Pogoji
 7. Kopirajte kodo
 8. Odprite Shopify in izberite Spletna trgovina
 9. Pojdite v Nastavitve
 10. Prilepite kodo v polje Google Analytics
 11. Shrani

Če ti’v trgovini Shopify nastavite Google Analytics, vendar se ni zgodilo nič, ne’ne skrbi. Lahko traja do 24 ur da Google Analytics začne zbirati podatke.

Nastavitev storitve Google Analytics na Shopify je samo prvi korak. Če želite v trgovini Shopify voditi veliko, uspešno spletno trgovino za e-trgovino, boste morda želeli nadgraditi načrt Shopify. Lahko poskusite ‘Shopify Advanced’ zastonj tako, da zaženete trgovino kot običajno in izberete ‘Napredno’ načrtujte v nastavitvah (ne pozabite samo preklicati ali spremeniti načrte pred koncem preskušanja, da se izognete plačilu).

Glejte Shopify’s Načrti cen zdaj

Nadgradnja na Universal Analytics In Shopify

Zdaj pa ti’ste v svoji trgovini Shopify namestili Google Analytics, priporočamo nadgradnja na Universal Analytics.

Don’ne skrbi, to ni res’t povsem drugačno orodje, ki za postavitev in učenje potrebuje na tone nog.

To je’je samo najnovejša različica Google Analytics in ponuja več funkcij, kot je poročanje med napravami (v bistvu, kako vaše stranke uporabljajo vaše spletno mesto na mobilnem telefonu v primerjavi z namizjem).

Ko smo nedavno v našo trgovino Shopify dodali Google Analytics, je samodejno uporabil Universal Analytics, zato vam morda sploh ne bo treba aktivno nadgrajevati.

Če morate nadgraditi, vi’To sporočilo bom videl v trgovini Shopify’Stran s skrbnikom:

Shopify Upgrade Google AnalyticsNadgradnja na najnovejšo različico Google Analytics bo pripomogla k uspehu vaše trgovine v Shopify

Universal Analytics vam bo omogočil boljši vpogled v pomoč pri izboljšanju trgovine, saj ponuja resnično usmerjeno analitiko, kot je:

 • Koliko ogledov vaših izdelkov.
 • Kolikokrat so kupci kliknili na posamezen izdelek.

To je’kot si ti’ponovno uporabljate povečevalno steklo, kot tudi običajna bralna očala: vi’Ogledali si bomo lahko veliko več podrobnosti kot prej.

Google Analytics: Razumevanje osnov

V redu, torej ti’dodali smo Google Analytics v Shopify in so pripravljeni spoznati vašo trgovino.

Ali je ves žargon videti kot tuji jezik?

Don’ne skrbite, če razumete, da Google Analytics potrebuje samo malo domače naloge.

Enkrat ti’dodali smo Google Analytics, da bi pokukali, brskajte po nekaterih resnično priročnih vodnikih, ki so na voljo v spletu. Google je koristen uvod pri začetku analitike, Shopify pa namensko stran za podporo Google Analytics.

Če boste prešli skozi vse različne dele Google Analytics, bi bilo potrebno veliko več kot le en vodnik (in to’s ne gre za to vodilo). Ampak mi’Na kratko vam bomo opredelili vsako od ključnih meritev, ki jih lahko vidite na nadzorni plošči.

 • Seje – število interakcij, ki jih en obiskovalec opravi v 30 minutah, ko obišče vašo trgovino (Google’s privzeti časovni okvir). Če na vašo spletno stran pride kupec, obišče dve strani, kupi izdelek in odide v manj kot pol ure, to šteje za eno sejo.
 • Uporabniki – obiskovalcev, ki so sprožili vsaj eno sejo, tako da to ne’t vključuje uporabnike, ki so imeli več sej. Na primer, uporabnik, ki obišče vaše spletno mesto in se vrne uro kasneje, šteje za dve seji, vendar en uporabnik.
 • Povprečno trajanje seje – kako dolgo v urah, minutah in sekundah traja povprečna seja.
 • Stopnja obiskov ene strani – mi’vse sem naredil: kliknil na stran, vendar takoj pritisnil na gumb nazaj, ker ga še nisem’Nisem našel, kar smo’iščete. Nismo’ne komuniciram s to stranjo in Google kliče, da se odbija. Stopnja obiskov ene strani je le način merjenja, koliko ljudi to počne na vašem spletnem mestu.
 • Odstotek novih sej – kolikšen odstotek vaših sej so obiski.

V naslednjem razdelku bomo’Pokazali vam bomo, kako lahko uporabite Shopify analytics in Google Analytics za izboljšanje trgovine Shopify.

Uporaba storitve Google Analytics With Shopify

Enkrat ti’prikazoval se je Google Analytics, kaj naprej?

Zdaj smo’Pokazal vam bom, kako vam lahko celo osnovno znanje o storitvi Google Analytics pomaga izboljšati trgovino. Lahko vidiš:

 • Koliko obiskovalcev dobi vaša trgovina
 • Kako dolgo ti obiskovalci visijo okoli
 • Kakšno državo (ali državo) imajo’ponovno od

Količina informacij se lahko počuti pretirano in za začetek priporočamo, da se ne potapljate v pregloboko globino. Osredotočite se na nekatere ključne meritve, ki so za vašo trgovino res pomembne.

Tam’s neverjetno količino podatkov na dosegu roke in resnični vpogledi se lahko utapljajo ob vsem hrupu. Včasih je manj več, ko gre za poročanje o analitiki Shopify, zato si privoščite čas, da se naučite vrvi in ​​sprva vsaj, začnite z osnovami.

Tudi preproste analize lahko povzročijo spremembe, ki lahko močno vplivajo na vašo trgovino.

Smisel dodajanja storitve Google Analytics v trgovino Shopify je sledenje večini vaših uporabnikov’ interakcija z vašo spletno stranjo, kot je mogoče. Bolj ko sledite, bolje boste razumeli svoje spletno mesto.

V preostalem delu tega vodnika smo’Pojasnila bom, kako je uporaba Google Analytics z analitiko Shopify najboljši način za vodenje vaše trgovine.

Velika prednost Shopify premije (več o tem v nadaljevanju) je, da vam z lahkimi prebavljivimi poročili o analitiki Shopify pomaga lastnikom, kot ste razgraditi svojo trgovino’s analitiko in pridite do res pomembnih stvari.

Glejte Shopify’s Premium načrti zdaj

Izkoristite kar največ v storitvi Google Analytics

Google Analytics je bogat rudnik zlata, toda kako vkopati v statistiko za izboljšanje trgovine Shopify? To’s, kar želite kot lastnik trgovine za e-trgovino, isn’t it?

Spodaj’Pokazali vam bomo nekaj preprostih načinov, kako lahko začnete uporabljati svoje podatke za izboljšanje trgovine.

Če želite kar najbolje izkoristiti analitiko Shopify, pojdite na papir in zapišite dva ali tri ključne poslovne cilje (ti’Verjetno sem že pomislil na te, vendar je’s koristno za osvežitev spomina).

Na primer, en poslovni cilj je lahko zmanjšati stopnjo obiskov ene strani na ključni strani izdelka. Če lahko kupcem poveste aren’t se ukvarjate s svojim izdelkom, vprašajte se:

 • Je izdelek’sliko privlačna?
 • Ali stran navdihuje dejanje obiskovalca?
 • Je izdelek’s pozicioniranje na strani nerodno za stranko? Ali se morajo premakniti navzdol, da pridejo do izdelka?
 • Ali je jasno, kaj stran ponuja obiskovalcu?

Nato poskusite odpraviti težavo z dejanji. Lahko bi:

 • Prepišite opis izdelka
 • Poiščite bolj profesionalno sliko za svoje spletno mesto
 • Spremenite stran’s barvno shemo
 • Preoblikujte stran z izdelki, da kupcem olajšate življenje

Zgornji postopek lahko ponovite v vsaki fazi prodajnega lijaka, da ga izboljšate in izboljšate.

Vodenje trgovine z e-trgovino brez podatkov je kot igranje zatičja repa na osla.

Google Analytics vam pomaga, da se približate svojim strankam, da boste razumeli njihove potrebe. To’s o čem gre: izboljšanje trgovine, ki temelji na tem, kaj želijo vaše stranke, in ne na tisto, kar mislite, da želijo.

Google Analytics vam omogoča, da v realnem času vidite, koliko ljudi je v vaši trgovini – kot tudi Shopify’s analitičnimi poročili – in kje jih’prihajam. To je popolno, če si’pravkar smo začeli oglaševalsko akcijo v družabnih medijih ali e-pošti in spremljate pričakovane trke v prometu.

Podatki vaše trgovine bodo za vas edinstveni, vendar so tukaj trije primeri sprememb, ki bi jih lahko naredili po kopanju podatkov:

 • Če vidite, da je večina vaših strank na določenem območju (na primer San Francisco), poiščite novega distributerja svojih izdelkov s skladišči bližje lokaciji. To lahko pomeni manjše roke dostave za stranke (in nižje stroške za vas). Nižji stroški + srečnejši kupci = večji dobiček!
 • Če vidite, da večina vaših strank dostopa do vašega spletnega mesta na mobilni telefon, lahko več časa namenite optimizaciji spletnega mesta za prodajo v mobilnih napravah.
 • Če je stopnja obiskov ene strani določenega izdelka izdelka nenavadno visoka, to verjetno pomeni, da stran ni’t kaj je pričakovala vaša stranka Prepričajte se, da je kateri koli marketinški material, ki usmerja promet na vašo stran, točen in razmislite o spremembi strani’s naslov.

Če želite dobiti dostop do najboljših poročil v storitvi Shopify analytics, morate nadgraditi trgovino na ‘Shopify Advanced’. Če želite videti, kaj dobite na Shopify’s naprednejšimi načrti, pritisnite spodnji gumb.

Primerjajte načrte cen Shopify zdaj

Kako omogočiti izboljšano analitiko e-trgovine v storitvi Shopify

Če želite resnično izkoristiti Google Analytics v svoji trgovini Shopify, zdaj’je čas, da omogočimo izboljšano e-trgovino.

Google je pred nekaj leti predstavil izboljšano e-trgovino, da bi lastnikom trgovin, kot ste vi, še bolj vpogled v vsako fazo vaše stranke’s potovanje.

Izboljšana e-trgovina je namesto množične privlačnosti storitve Google Analytics zasnovana neposredno za lastnike spletnih trgovin.

Ena od možnih težav, ki se zanašajo na običajno analitiko Shopify, je izguba vida nad vašo stranko, ko je kliknil vaš izdelek in prešel na stran Shopify, ki je na blagajni. Vstopijo v nekakšno slepo mesto.

Izbrati dodate izboljšano e-trgovino je tako, da ob pogledu na analitiko prižgete svetleče luči, ker Google Analytics doda na vašo stran za nakup Shopify, kot tudi na strani vaših trgovin.. Ne pozabite, da so vaše analitike Shopify najboljši pokazatelj uporabe vaše trgovine.

To pomeni, da lahko natančno spremljate, kaj počnejo vaše stranke, od klika, branja do nakupa izdelka.

Zmagali smo’ne grem v vse značilnosti izboljšane e-trgovine tukaj, ker smo’ponovno uganete, da želite vedeti, kako ga dodati v svojo trgovino Shopify? (Če želite izvedeti več o izboljšani elektronski trgovini, ima Google koristen vodič).

Dodajanje izboljšane e-trgovine je brezplačno in enostavno. Vse, kar morate storiti, je, da potrdite polje v razdelku Nastavitve vašega skrbniškega orodja Shopify.

Najprej se na levi navigaciji odpravite do Spletne trgovine:

Shopify izboljšano e-poslovanje z analitikoOmogočite izboljšano e-trgovino tako, da se najprej odpravite na ‘Spletna trgovina’ v vašem Shopify Administratorju

Nato izberite Nastavitve:

Omogočanje izboljšane e-trgovine ShopifyIzberite ‘Nastavitve’ zraven, da omogočite izboljšano e-trgovino

In potrdite polje, ki je označeno ‘Izboljšana e-trgovina’

Uporabite izboljšano e-trgovino ShopifyOznačite gumb, ki je označen ‘Uporabite izboljšano e-trgovino’ da nadgradite svojo trgovino’s Google Analytics

V računu za Google Analytics morate omogočiti tudi izboljšano sledenje e-trgovini.

Če želite to narediti, pojdite na Google > Pojdi do ‘Nastavitve e-trgovine’ v svoji trgovini’s računom > Izberite Omogoči stanje e-trgovine > in ga vklopite.

Če vključite sledenje e-trgovine v storitvi Google Analytics, boste lahko videli neprecenljive podatke, ki jih je Shopify posredoval Googlu, kar razkriva, kaj kupci dejansko kupujejo.

Spremljanje transakcij je namenjeno razumevanju vaše stranke’s potovanje e-trgovine.

Pogosta težava, ki jo slišimo od lastnikov Shopifyja, je, da če stranka plača prek PayPalja, ne Shopifyja’sistem lastnih blagajn, ti’To prodajo bom izgubil iz vida.

To težavo smo postavili Shopifyju.

Prodaja PayPal poteka skozi Shopify Checkout in se preusmeri na PayPal. Ta prodaja se še vedno spremlja v storitvi Shopify, enako kot če je vaša stranka oddala tudi naročilo za kreditno kartico na blagajni in lahko vidite svoja razčlenitev v svojih poročilih Shopify..

Nadgradnja, da dobite Shopify Premium Poročila

Ali ste vedeli, da osupljivih 80% velikih trgovcev na drobno uporablja Google Analytics?

Uporaba Google Analytics je očitno nujno potrebna, vendar je’s z uporabo analitike Shopify, ki je na voljo v Shopifyjevem premijskem načrtu pri storitvi Google Analytics, ki lahko vaši trgovini nudi prednost.

To’s kaj mi’Pokrivam v tem razdelku.

Toliko podatkov se lahko zdi preveč. To je’se zlahka izgubite v različnih poročilih in na koncu paralizirate zaradi izbire (vemo iz izkušenj, ki vodijo spletno podjetje).

To’pri katerih lahko pomagajo poročila o premijah Shopify.

Vsak Shopify načrt vam omogoča dostop do osnovnih ravni poročanja:

 • Pogled v živo
 • Finančna poročila (vaši davki in plačila)
 • Pregled nadzorna plošča.

Shopify Pregled Google AnalyticsNadgradnja na vrhunski Shopify načrt pomeni, da boste lahko izvedeli več o svojih strankah. Bolj kot veste, bolje boste lahko naredili svojo trgovino.

Obstajajo pa VELIKE prednosti nadgradnje do naprednega načrta Shopify. To’s kaj mi’Tu se bom osredotočil.

Shopify’S premijskimi poročili boste imeli zelo jasno razčlenitev vaše trgovine’s ključni podatki.

Kot ti’d pričakujem, boljši bo vaš Shopify načrt, boljša analitika Shopify boste imeli dostop. Nadgradnja na Shopify’Napredni načrti so kot prestavljanje avtomobila navzgor: lahko naredite svoje spletno mesto bolj gladko in učinkovito.

Tu so različne ravni poročil Shopify, ki so na voljo za vsak načrt:

Shopify PoročilaPrimerjajte različna poročila, ki so na voljo za vsak Shopify načrt

Če ti’nameravate vsak mesec povečati svojo trgovino za e-trgovino in vsak mesec zaslužiti nekaj zaslužka v prodaji (bodisi za dopolnitev dohodka bodisi kot vaš glavni posel), vi’Bom želel razmišljati o nadgradnji na vsaj ‘Shopify’ načrt.

Če ti’ste že srednja do velika trgovina e-trgovine z velikimi prihodki, ‘Napredno Shopify’ načrt je vsekakor pravi za vas.

Več prometa in prodaje dobi vaše spletno mesto, več informacij ustvari vaše spletno mesto. Bolje ko boste lahko prebavili te podatke, več možnosti je, da vaše spletno mesto raste.

In to’s, kaj si vsi želimo? Kot ve vsak lastnik podjetja, bolj kot boste razumeli svoje stranke, bolje jim lahko naredite storitev.

Shopify’Naprednejši načrti vam omogočajo, da se resnično poglobite v podrobnosti. Na primer z a ‘Shopify’ načrtujete, da lahko sestavite poročilo po meri, ki sledi spremembam naročil iz meseca v mesec.

Kot mi’že omenjeno, Shopify’s poročili ne bi smeli’se ne sme uporabljati namesto Google Analytics, ampak ga je treba uporabljati z roko v roki z Googlom. Vključite jih lahko neposredno v vašo trgovino Shopify.

Skupaj analitika Shopify in Google vam dajeta popolno in podrobno sliko, kako vaša trgovina deluje, da bi zadovoljila vaše stranke’ potrebe. Ti’potem ste bolje opremljeni za prilagoditev spletnega mesta, da bodo vaše stranke zadovoljne.

S podatki, ki so na voljo na Shopify’s strokovnimi poročili, ti’Zmogljiv bom za veliko bolj prilagojeno storitev. To je’Kot bi kuhali večerjo za prijatelja, kjer si ti’natančno smo ugotovili, kako radi imajo pripravljen svoj najljubši obrok in katere sestavine imajo najraje.

Primerjaj Shopify’s Načrti zdaj

Shopify’s poročili po meri omogočajo filtriranje in urejanje privzetih poročil, tako da se lahko podrobneje seznanite s območjem spletnega mesta, ki ga želite izboljšati. Če ti’ponovno na ‘Napredno Shopify’ načrtujete ali višje, lahko filtrirana in urejena poročila shranite ali ustvarite poročila po meri iz nič.

Našli smo Shopifyja’Poročila o premijah so zelo jasno prikazana in jih je enostavno razumeti – in tako kot vi’ne izvira natančno iz preteklosti v analizi podatkov.

Mi’teče skozi tri poročila, ki jih lahko’t dostop naprej ‘Shopify’s Osnovni načrt’, vendar lahko to nadgradite, če nadgradite na vaše podjetje ‘Shopify’ ali ‘Napredno Shopify’. To so:

 • Shopify Poročila o prodaji
 • Shopify Poročila strank
 • Shopify Poročila po meri

1.Spirirajte poročila o prodaji

Kot lastnik podjetja je vaša prodaja navsezadnje najpomembnejša.

Ustvarili ste svojo trgovino shopify, da bi zaslužili nekaj dodatnega denarja, kajne? zaradi česar je dvakrat pomembno, da o vsaki prodaji, ki jo izvedete, veste čim več!

Če je temu tako, vi’Želim dostop do trgovine Shopify’s poročila o prodaji.

Poiščemo, kako je analitika Shopify zelo jasno razčlenila vašo prodajo. Lahko vidiš:

 • Od kod prihaja vaša prodaja
 • Kako se vaša prodaja spreminja (upamo, da narašča) iz meseca v mesec in iz dneva v dan
 • Kateri izdelki se najbolje prodajajo
 • Kako učinkovito vas popustijo’ponovni tek so
 • S katerega marketinškega kanala je prišla vaša prodaja (na primer oglaševanje na Facebooku)

Shopify Poročila o prodajiLahko uporabite Shopify’s Poročila o prodaji za povečanje vašega dobička z učenjem vsega o vašem prodajnem lijaku

Shopify poročila o prodaji vam pomagajo ostati na vrhu vseh prodaj, ki ste jih opravili, pa tudi prodaje, ki ste jih bili’ne naredim. Vidite lahko donose in morebitna preklicana naročila – ta se pojavijo kot prodaja na dan oddaje naročila, nato pa se spremenijo v dan vračila.

Ključna stvar je, da Shopify’s poročili o prodaji vam pomagajo izboljšati spletno mesto za e-trgovino. Sicer pa kaj’s točke desno?

Če na primer vidite, da ima določen izdelek nenavadno visoko stopnjo donosa, boste morda želeli preveriti opis izdelka.

Ali natančno opisuje, kaj bo stranka dobila?

Ali pa se vprašajte, ali so možnosti pošiljanja dovolj privlačne.

Je predraga dobava predmeta? Ali traja predolgo?

Poglejte tudi sliko izdelka, ali izdelek prodaja ali je nekoliko premalo?

Od bruto prodaje do skupne prodaje, torej’s veliko žargona, ko gre za vodenje vaše trgovine Shopify. Shopify so na njihovem spletnem mestu razložili nekatere običajne pogoje poročila o prodaji.

Poročila o prodaji so na voljo na Shopify’s standardom ‘Shopify’ načrt. Če ti’ponovno na Shopify’s ‘Napredno’ ali ‘Plus’ načrtujete lahko tudi filtrirate in prilagodite svoja prodajna poročila tako, da prikažejo le podatke, ki jih dobite’ponovno po (več o poročilih po meri kasneje).

2.Spipirajte poročila strank

Če je vaša trgovina na prodajnem mestu, lahko vidite poročila kupcev Shopify ‘Shopify’, ‘Napredno Shopify’ ali ‘Shopify Plus’ načrti.

Medtem ko se lahko iz Google Analytics neposredno naučite veliko, Shopify’s Poročila o kupcih vam omogočajo dostop do več podrobnosti in jih razdelijo na bolj obvladljive koščke.

Poročila strank pomenijo, da se lahko resnično kopate po lepših točkah in narišete celotno sliko o tem, kdo so vaše stranke. To je tako koristno, saj vam omogoča, da svojo trgovino prilagodite svojim strankam’ potrebe.

Shopify Poročila naprednih strankZ naprednimi poročili o kupcih Shopify lahko ugotovite, od kod prihajajo vaše stranke – in svojo trgovino izboljšate tako, da ustreza njihovim potrebam

Osnovni vpogledi so podobni informacijam, ki jih ponuja Google Analytics:

 • Stranke po državah
 • Vračanje kupcev
 • Prvič v vračanje prodaje strankam
 • Stranke, ki vašo trgovino uporabljajo samo enkrat

Če ti’znova ‘Shopify Advanced’ ali ‘Shopify Plus’, vendar imate dostop do dveh bitov informacij, za katere menimo, da so res močni:

 • Stranke s tveganjem – stranke, ki nimajo pristanišča’t kupil od vas nekaj časa, in kdo Shopify misli tam’s priložnost pridobljena’t vrnitev.
 • Zveste stranke – kupci, ki so kupili od vas prej in ki bodo kupili odškodnine Shopify, vas bodo znova kupili.

Morda zdaj razmišljate, ‘tako, kaj me zanima samo prodaja, zakaj bi to moral vedeti?’

Predstavljajte si, da je vaša trgovina e-trgovine podobna ladji. Izgubiti stranke je kot puščati vodo. Vedeti, kdo so vaše ogrožene stranke, in če jih lahko prepričate, da bodo znova nakupovali z vami, je tako, kot da lahko zapečatete puščanje in razpoke na vašem trupu..

Ko veste, katere stranke so zveste in katere verjetno ne bo več mogoče obiskati v trgovini Shopify, lahko ukrepate..

To lahko vključuje pošiljanje e-poštnega sporočila, ki vaše zveste stranke nagradi z ekskluzivnim povabilom na dogodek, ali ponudi ogroženim strankam enkratni popust, da jih spodbudijo k nakupu z vami.

Ta e-poštna sporočila lahko nastavite za pošiljanje “3 ure po odhodu stranke”, ali “24 ur” itd.

3.Spipirajte poročila po meri

Izdelava poročil po meri vam omogoča, da se osredotočite na točno tisto, kar želite.

Morate biti na Shopify’s Napredni načrt ali Shopify Plus, da prilagodite poročila.

Poročila po meri lahko utemeljite na 5 dejavnikih:

 • Prodaja
 • Plačila
 • Davki
 • Vistorji
 • Stranke

To so kot točke za odskok: začnete z eno osnovo, npr. prodaja, nato pa filtrirajte in uredite, da poiščete želene podatke. Na primer kupci izven ZDA.

Prilagojena poročila delujejo kot sita’ponovno kuhanje. Z njimi lahko odsevate neželene stvari, da vam ostanejo koščki’res vas zanima.

Tukaj’je primer, kako bi vam prilagoditev privzetega poročila o prodaji pripomogla k izboljšanju trgovine.

Pustiti’Recimo, da ste želeli videti, kako se vaši izdelki prodajajo v New Yorku. Lahko bi ustvarili filter, ki bi vam pokazal, koliko prodaje ste opravili v Big Apple-u. Zdaj si želite ogledati, kako se vaši izdelki prodajajo v mestu, odkar ste prejšnji mesec posodobili opise. Torej filtrirate svoje prodajno poročilo, da vidite, koliko prodaje imate’v zadnjih 30 dneh v New Yorku.

Ta vrsta podrobnosti je, zakaj če’ste ambiciozen lastnik trgovine Shopify’Bom želel raziskati nadgradnjo svojega načrta (več o poročilih po meri kasneje).

Seveda, ali morate nadgraditi na napredni načrt, bo v celoti odvisno od vaših poslovnih potreb.

Več ko veste o svojih kupcih, bolj lahko poskrbite za njihove potrebe. In kot vam pove vsak podjetnik: srečna stranka = vesela stopnja dobička.

[NADGRADNJA (Oktober 2017)Shopify je predstavil nov nabor orodij za analitiko, s pomočjo katerih bodo lastniki shranjevali sledenje uspešnosti marketinških kampanj (npr. Oglasov na Facebooku). Zmagali smo’Tu se ne spuščajte v preveč podrobnosti, saj je v tem priročniku namenjen sprostitvi in ​​izvajanju analitike Shopify. Toda nova poročila o trženjski dejavnosti in dodelitvi prodaje so videti obetavna. Prej bi morali filtrirati v storitvi Google Analytics, da bi videli, koliko prodaje je prišlo v določeni kampanji. Shopify’Nova poročila vam bodo pomagala pripisati prodajo določenim akcijam v storitvi Shopify’lastni sistem. Vsekakor pozitiven korak naprej.

Razlike med Google Analytics in Shopify Analytics

Squaring Shopify analitike z Google Analytics je lahko malo glavobol. Včasih vržejo različne številke in kot lastnik trgovine vemo, da se lahko počutiš v dveh različnih smereh.

Ta neskladja v analitiki vas ne skrbijo.

Če želite kar najbolje izkoristiti svojo trgovino, uporabljajte analitiko Shopify in Google’s podatkovnimi orodji skupaj. Zamislite jih kot levo in desno stran trgovine’s možgani.

Shopify pravi, da so, ker so analitike Shopify neposredno povezane z vašo trgovino, bolj natančne in se posodabljajo hitreje.

Pogosto odstopanje, o katerem poročajo uporabniki Shopifyja, je, da je število njihovih obiskovalcev nižje od Googlovih’s. To se verjetno spušča v malenkostne razlike v tem, kako Google in Shopify beležijo in spremljajo obiskovalce.

Google Tag Assistant je resnično priročno orodje, ki pregleda vaše spletno mesto in išče morebitne težave s skriptami sledenja.

Upoštevajte pa, da je to Shopify’s Poročila o kupcih so omejena na 30.000 strank, torej če ste vi’vodite veliko trgovino z e-trgovino in želite podatke za več kot 30.000 strank’Uporabiti bom moral Google Analytics.

ZAKLJUČEK

Ta članek je koristen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map