Pembayaran Shopify – Tidak Lagi Meraba dengan Gerbang Pembayaran

pembayaran shopifyLihat Pembayaran Shopify
Shopify mengumumkan bahawa mereka akan melancarkan “Pembayaran Shopify” untuk pengguna yang berpangkalan di A.S. dan Kanada (lihat pengumuman di sini).


[KEMASKINI: Pembayaran Shopify kini tersedia di UK & Pedagang yang berpangkalan di Australia juga]

Apa maksudnya ini bagi anda?

Secara ringkas, Pembayaran Shopify membolehkan anda menguruskan pintu masuk pembayaran anda secara langsung di Shopify’papan pemuka pengguna. Ini menjadikan hidup lebih mudah bagi anda dengan beberapa cara yang berbeza (lebih banyak lagi di bawah). Gerbang pembayaran pada dasarnya adalah institusi yang sebenarnya menyimpan wang yang anda terima ketika anda membuat penjualan.

Contohnya, ini termasuk PayPal, Stripe, Authorize.net, dan lain-lain. Anda dapat melihat senarai penuh gerbang pembayaran yang berfungsi dengan Shopify di sini.

Biarkan’teruskan bagaimana ini dapat menguntungkan anda dan perniagaan anda.

Tetapi dengan cepat sebelum kita melakukannya, lihatlah bagaimana kita menilai Shopify sehingga anda benar-benar dapat merasakannya.

1) Anda Boleh Mengesan Wang Anda dalam Masa Nyata

Pasti, anda juga dapat mengesan dolar penjualan anda semasa anda masuk ke PayPal (misalnya, atau mana-mana pintu masuk pembayaran yang anda’menggunakan semula). Tetapi anda perlu memuatkan laman web mereka, log masuk, klik di sekitar untuk masuk ke skrin yang betul untuk mendapatkan maklumat yang betul. Kita melakukan ini sepanjang masa, jadi kita tahu memerlukan masa.

Dengan Pembayaran Shopify, semua maklumat berkaitan wang yang anda mahukan dipaparkan secara langsung di Shopify’papan pemuka s. Ini sangat senang terutamanya apabila anda menguruskan kedai anda setiap hari’senang melihat di mana wang anda berada dalam masa nyata hanya dengan satu klik.

Pembayaran Shopify - Papan Pemuka

Anda dapat melihat jadual pembayaran anda dengan segera sehingga anda tahu bila wang akan dipindahkan ke bank anda. Hanya perhatikan ketika wang dari pelanggan anda masuk ke Pembayaran Shopify setelah anda membuat penjualan, 3 hari sebelum wang itu dipindahkan ke akaun bank anda secara automatik (7 hari untuk pedagang Kanada). Kelewatan yang singkat berlaku terutamanya untuk memastikan bahawa ada dana yang mencukupi untuk menampung pengembalian wang atau caj balik (lebih banyak mengenai caj balik di bawah).

Pembayaran Shopify - Jadual

2) Bayaran Transaksi Shopify Dikecualikan

Jadi mungkin ada kekeliruan di sini jadi saya’Saya akan menjelaskan beberapa perkara untuk anda.

Sekiranya anda menggunakan “Shopify Asas“, “Shopify” atau “Shopify Lanjutan” rancangan, ada yuran transaksi kecil mulai dari 0.5% hingga 2% setiap penjualan (lebih lanjut mengenai ini dalam Ulasan Harga Shopify penuh kami).

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan Pembayaran Shopify, yuran transaksi ini akan dibebaskan sepenuhnya, meningkatkan margin keuntungan anda (lebih banyak wang di dalam poket anda).

Saya rasa alasan untuk ini adalah bahawa Shopify kini memperoleh bayaran gateway pembayaran, bukan bayaran transaksi. Bayaran gerbang pembayaran adalah yuran yang harus anda bayar untuk pemproses pembayaran untuk membantu anda mengumpulkan wang dari penjualan anda – ada’jalan sekitar ini sebagai peniaga.

Sebagai contoh, jika anda menggunakan PayPal (yang dilengkapi dengan kebaikan dan keburukannya sendiri), mereka mengenakan bayaran dari mana-mana dari 1,9% hingga 2,9% ditambah $ 0,30 setiap transaksi, bergantung pada berapa banyak penjualan yang anda buat setiap bulan. Lebih jauh lagi, PayPal cenderung memiliki beberapa caj tersembunyi jika anda bertransaksi dengan negara asing, sehingga bertambah juga jika anda menjual di peringkat antarabangsa.

Dengan Shopify Payments, bayaran gateway setiap pembayaran sangat kompetitif di semua gateway pembayaran:

Pembayaran Shopify - Pelan Pembayaran

Tidak ada caj tersembunyi lain (banyak gerbang pembayaran lain membawa caj tersembunyi), jadi Shopify cukup telus dalam hal ini.

Secara umum, pada penghujung hari, ada’t perbezaan yang ketara antara menggunakan Pembayaran Shopify atau gerbang pembayaran lain. Tetapi faedah bukan wang menggunakan Shopify Payments adalah penyatuan yang lancar (disebutkan di atas), penjimatan yang lebih tinggi (pengecualian yuran transaksi) dan pemulihan caj balik (lihat di bawah).

3) Proses Pemulihan Bayaran Balik yang diperkemas

Caj balik berlaku – mereka menghisap, kita memahaminya seperti kita’pernah mempunyai yang sebelumnya dalam perniagaan kami yang lain.

Sekiranya anda tidak’t tahu apa itu tolak bayar, itu’apabila seseorang membeli produk dari anda, kemudian membuat aduan kepada syarikat kad kredit mereka yang menunjukkan bahawa mereka tidak melakukannya’untuk menerima produk, tidak pernah membenarkan pembelian, mereka ditipu, atau alasan apa pun yang mereka dapat untuk membatalkan transaksi mereka dengan anda.

Suka atau tidak, ia’hanya sebahagian daripada perniagaan. Suka atau tidak, anda’Saya mesti menghadapinya.

Kami menggunakan PayPal dalam perniagaan lain dan apa yang harus kami lakukan adalah masuk ke PayPal, klik pada dashboard penyelesaian sengketa, kemudian melalui proses penyediaan bukti tambahan yang berkaitan dengan transaksi. Ia’pastinya menyedihkan masa ketika kita’d lebih suka melakukan perkara lain.

Pembayaran Shopify - Pemulihan caj balik

Apa yang membolehkan Pembayaran Shopify anda lakukan, adalah menangani semua kerumitan ini secara langsung di Shopify’papan pemuka s. Shopify secara automatik akan memberikan respons yang dihasilkan secara khusus dari pesanan, penghantaran dan perincian pelanggan yang anda kumpulkan dari transaksi. Ini akan menjimatkan banyak masa, dengan serius.

Pembayaran Shopify – Maklumat Lain

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diperhatikan:

 • Sekiranya anda menggunakan Shopify Payments sebagai pintu masuk pembayaran utama anda, anda masih boleh menggunakan PayPal sebagai sandaran sekiranya pelanggan anda lebih suka menggunakan PayPal. Memberi pelanggan anda lebih banyak pilihan pembayaran terbukti dapat meningkatkan penjualan.
 • Pembayaran Shopify adalah hanya tersedia untuk pengguna / pedagang Shopify AS, Kanada, UK dan Australia. Mudah-mudahan, seluruh dunia tidak lama lagi.
 • Memohon gerbang pembayaran lain boleh menjadi kerumitan. Anda bukan sahaja harus memberikan banyak maklumat kepada mereka, kadang-kadang memerlukan masa yang lama (minggu) untuk mereka menyetujui. Dengan Pembayaran Shopify, anda diluluskan serta-merta – jadi anda boleh mula menjual dengan segera.

Pembayaran Shopify – Kesimpulannya

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map