Shopify-myyntipiste (POS) -katsaus – offline-liiketoiminnan yhdistäminen


Shopify-myyntipisteen (POS) arvostelu

Shopify-myyntipisteen (POS) arvostelu


luokitus

4,5 / 5 tähteä

Katso Shopify POS

Shopify-myyntipiste (POS) auttaa sinua integroimaan verkkoosi täysin & fyysiset myymäläjärjestelmät. Se’s loistava hallintatyökalu, joka antaa sinulle reaaliaikaisen ymmärryksen yrityksesi suorituskyvystä, jotta voit hallita ja kasvaa tehokkaammin.

Katsaus Jeremy

Viimeksi päivitetty 18. maaliskuuta 2019

Jos sinulla on offline- ja verkkokauppa, Shopify-myyntipiste (POS) -järjestelmä voit hallita sekä offline- että online-myyntiä ja varastonhallintaa yhdessä, keskitetyssä paikassa.

Shopify-myyntipisteen (iPadin avulla) avulla voit hallita kaikkia myyntitapahtumiasi yhdellä kätevällä paikalla, ja se säästää tehokkaasti paljon aikaa eri järjestelmien hallinnasta..

Harkitse tätä – jos sinulla on kahta eri järjestelmää myyntitietojen keräämisessä (tapahtumarekisterit, asiakastiedot jne.), Jotka vaikuttavat varastotietokantaan, sinun on jossain vaiheessa sovitettava kaikki nämä erilliset tiedot, jotta saat käsittelyn kuinka yrityksesi suoriutuu, keitä ovat asiakkaasi (mahdolliset päällekkäisyydet eri järjestelmissä?) ja sinun “totta” varastotaso.

Että’s paljon työtä, jota et halua’t tarvitse käsitellä, jos pystyisit yhdistämään ja synkronoimaan koko yrityksesi (jota on olemassa sekä online- että offline-tilassa).

Tässä katsauksessa me’Näytän sinulle kuinka Shopify’s POS-järjestelmä voi virtaviivaistaa yritystäsi ja säästää aikaa.

Voit myös nähdä täydellisen arvosteluemme Shopify-sivustosta täällä tai vertaa sitä muihin verkkokauppaalustoihin tässä oppaassa.

Kuinka Shopify-myyntipiste toimii?

Shopify-myyntipistejärjestelmä toimii kytkemällä Shopify-lukija suoraan iPadiin, jota käytetään offline-kaupan pääasiallisena myyntilaitteena.. Tämä muuttaa iPadisi periaatteessa maksupäätteeksi / kassakoneeksi.

Voit alkaa laskuttaa asiakkaitasi’ luottokortti tämän lukijan kautta, ja kaikki myyntitietueesi, asiakastiedot ja varastoseuranta synkronoidaan automaattisesti Shopify-kaupan kanssa.

Shopify-myyntipiste (POS)

Voit selata myymäläluetteloa, yhdistää iPad kassakoneeseesi käteiskauppoja varten, tulostaa tai lähettää sähköpostiviestit automaattisesti. Paras tapa kysyä sähköpostikuittoja asiakkaallesi on se, että saat kerätä sähköpostiosoitteita, joiden avulla voit tehdä joitain sähköpostimarkkinointeja liiketoiminnan mainostamiseksi edelleen..

Katso tämä video täältä nähdäksesi kuinka tehokas Shopify POS on:

Kysymyksiä ja vastauksia Shopify-myyntipistejärjestelmästä

K: Entä jos minulla on useampi kuin yksi vähittäismyyntipaikka?

V: Voit lisätä lisää sijainteja myymälän kautta’Sivun hallintapaneeli.

K: Pitääkö minun myydä samoja tuotteita offline-myymälässäni kuin minä verkkokaupassa?

V: Ei – voit valita, mitä tuotteita haluat olla saatavana offline-myymälässäsi, ja ne voivat poiketa verkkokaupastasi.

K: Jos minulla on jo Shopify-verkkokauppa, joudunko lisäämään tuotteeni uudelleen, jotta voin käyttää myyntipistejärjestelmää?

V: Ei – kaikki verkkokauppasi tuotteet ladataan automaattisesti Shopify-asiakaspalveluun, kun kirjaudut POS-sovellukseen iPadillasi..

K: Minulla on jo oma maksupääte / kassakone. Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta?

V: Kyllä – Shopify POS -sovellus antaa sinun integroida nykyinen maksupääte.

K: Voinko seurata online- ja offline-myyntiäni erikseen?

V: Kyllä – voit määrittää myyntiraportit erottamaan myynnin online- tai offline-tilaan tai yhdistämään ne yhteen, jos haluat.

K: Koska myymälässäni on enemmän myyntihenkilöstöä, voinko käyttää useita iPadeja?

V: Kyllä – kytke vain lisää Shopify-lukijoita ja käytä niin monta iPADia kuin haluat!

Shopify-myyntipiste iPad

Kuinka paljon kuukaudessa?

Shopify POS -järjestelmässä on 3 kuukausisuunnitelmaa, jotka sopivat eri käyttäjätasoille:

  1. Basic Shopify – 29 dollaria / kuukausi
  2. Shopify – 79 dollaria / kuukausi
  3. Advanced Shopify – 299 dollaria / kuukausi

Mitä korkeampi suunnitelma, sitä edistyneempiä ominaisuuksia sinulla on. Voit aina aloittaa “Perus Shopify” Suunnittele ja päivitä tarvittaessa.

Shopify-myyntipisteen POS - hinnoitteluNapsauta nähdäksesi lisätietoja

Hintaan sisältyy myös luottokorttimaksu (tai maksun käsittelymaksu) “napata”, mikä tarkoittaa, että kun myyt tuotetta asiakkaallesi POS-järjestelmällä (käyttämällä iPadia pyyhkäisemällä luottokortti asiakkaan veloittamiseksi), maksu on 2,7%, 2,4% ja 2,2% tapahtuman arvosta. “Perus Shopify“, “Shopify” ja “Advanced Shopify” suunnitelmat vastaavasti.

Nämä ovat ainoat transaktiomaksut, jotka joudut maksamaan vastaanottaaksesi kaikki luottokortit mobiililaitteellasi – muita maksuja ei tarvitse tehdä.

Mieti, kuinka paljon aikaa voit säästää synkronoimalla offline- ja online-myynnin ja varastonhallintajärjestelmän? Voit nyt keskittyä liiketoiminnan muihin tärkeämpiin näkökohtiin.

Mieti, kuinka paljon rahaa voit säästää käyttämällä vain yhtä yhtenäistä järjestelmää?

Liikemiehenä et’Sinun ei tarvitse viettää niin paljon aikaa hyödyntääksesi järjestelmän hyötyjä. Vain säästääsi aikaa ja ohjata uudelleen yritykseesi kasvattamiseen, mikä voi palkkiota sinulle eksponentiaalisesti ajan myötä.

Meillä on paljon yksityiskohtaisempi katsaus Shopify-hinnasuunnitelmiin täällä, jossa keskustelemme luottokorttihinnoista (vs. PayPal) ja transaktiomaksuista paljon perusteellisemmin.

Shopify-myyntipistejärjestelmä – tarkista johtopäätös

Tämä opas on hyödyllinen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me