Shopify proti Shopify Plus | 5 ključnih razlik, ki jih morate vedeti

Shopify je najboljši proizvajalec spletnih strani za e-trgovino na trgu danes. To je’s pomagala je več tisoč trgovcem zgraditi lastne spletne trgovine in skupaj ustvarila 55 milijard dolarjev prodaje.


Shopify je narejen za mala in srednje velika podjetja, novejši Shopify Plus pa je zasnovan za velika podjetja. Delujejo na enak način, vendar Shopify Plus zmore veliko več kot običajni Shopify načrt – Shopify Plus lahko na primer opravi več kot 10.000 transakcij na minuto!

Shopify proti Shopify Plus

Toda kako lahko ugotovite, katera platforma Shopify je prava za vas? In kaj počne Shopify Plus drugače?

To’s tu smo prišli. Tukaj na strokovnjaku za gradnjo spletnih strani, mi’zavzeti se za pomoč ti poiščite najboljšo platformo za svoj potrebe. Mi’raziskal sem na stotine izdelkov in jih temeljito preizkusil. Mi’Zdaj ste v odličnem položaju, da vam povem ključ razlike med Shopify in Shopify Plus in katero’prav zate.

V nadaljevanju preberite, kako delujeta obe platformi, prednosti in slabosti vsake in pet velik področja, ki’Pomagal bom pri odločitvi.

1

Shopify vs Shopify Plus: prednosti in slabosti

Shopify Pros# 1# 2# 3
Prodaja na več kanalov, kot so Facebook, Instagram in Amazon
Briljantni sistem inventarja
Boljše funkcije e-trgovine kot kateri koli drug proizvajalec spletnih strani
Shopify Cons# 1# 2# 3
Pomanjkanje specialnih integracij
Če ne plačate, se uveljavijo transakcijske pristojbine’ne uporabljajte Shopify Payments
Lahko’t preklapljajte teme, ne da bi bilo treba preoblikovati vsebino
Shopify Plus Pros# 1# 2# 3
Neomejeni računi osebja
Zmore več kot 10.000 transakcij na minuto
Prilagojena, namenska pomoč in podpora
Shopify Plus Cons# 1# 2# 3
Brez določene cene z mesečnimi stroški, opravljenimi s ponudbo
Trajnostno samo, če ste’ponovno podjetje na ravni podjetja
Morate imeti čas za vlaganje v vaše spletno mesto za e-trgovino

2

Kako delujejo Shopify in Shopify Plus?

Pustiti’začnite s čiščenjem zmede: Shopify in Shopify Plus delujeta na enak način.

Ti’Za informacije bom uporabil isto nadzorno ploščo, isti urejevalnik in isti center za pomoč. Ljudje se mučijo zaradi Shopify Plus, ampak to’ni zaradi kako deluje, deluje’s zaradi kaj lahko stori.

shopify armaturno ploščoShopify’s nadzorna plošča deluje kot vaše osrednje vozlišče, kjer lahko nadzorujete svojo spletno trgovino.

Medtem ko vam Shopify ponuja vse, kar potrebujete za ustvarjanje in prilagajanje svoje spletne trgovine, Shopify Plus gre še korak dlje. Dovolite nam, da pojasnimo:

Na primer za pošiljanje, na primer s storitvijo Shopify, lahko dobite brezplačno pošiljanje, pavšalno ceno ali stroške, izračunane v živo. S Shopify Plus lahko dostopate do skripta za pošiljanje in nastavite natančnejše cene. To pomeni, da lahko spremenite svoje možnosti pošiljanja na podlagi oznak strank, vsebine vozička ali celo minimalne vrednosti naročila.

Skratka, Shopify Plus vam omogoča večji nadzor, tako pri nastavitvi kot po meri.

Kdo uporablja Shopify in Shopify Plus?

Shopify običajno uporabljajo vsakodnevna podjetja za e-trgovino. Njeni načrti – ki se gibljejo od 29 do mesec na 299 dolarjev na mesec – so dostopni večini podjetij. Shopify Plus je za vodilne prodajalce na drobno, uporabljajo pa ga Red Bull, Budweiser in Kylie Jenner.

Nadaljne informacije:

Glavni pregled Shopify – za globlji pogled v Shopify

Primerjalna shema spletnega trgovca Builder – glejte našo podrobno primerjavo prvih petih proizvajalcev spletnih trgovin

3

Prožna zasnova

Ponudba Shopify in Shopify Plus več kot 60 tem za delo, ko gre za ustvarjanje trgovine z e-trgovino. Obstaja 10 brezplačnih tem in 59 plačljivih, ki stanejo med 140 in 180 dolarjev.

To se morda sliši veliko, vendar je’s enkratno naložbo na vašem spletnem mestu’s videzom. Ne bi’dvakrat pomislite, da bi porabili to na svoji prodajalni z opeko in malto, kajne?

Teme so na voljo tudi v različnih jezikih. Če torej želite določiti spletno trgovino za ciljno občinstvo v določeni državi, lahko to storite v njihovem maternem jeziku. Jeziki vključujejo angleščino, španščino, francoščino, nemščino, italijanščino, japonščino in brazilsko portugalščino.

poosebite temeShopify’s tematska trgovina vam omogoča brskanje, predogled in celo razvrščanje po kategorijah.

Osnovna prilagoditev se izvede prek Shopifyja’s urednik. Enkrat ti’Če ste dodali svoje izdelke, se lahko odločite, kje ste’d bi jih radi prikazali in jih razdelili na strani kategorij.

Za globljo raven nadzora, vi’Morali bi vedeti malo kodiranja. Tukaj je Shopify’Jezik teme, Tekočina, prihaja v poštev. Na tekočino lahko pišete vrstice kode, ki spreminjajo vašo temo’s videzom. Če lahko’t koda, ne’t panika, tam’veliko vodnikov, da vam pomagajo.

shopify tekočo kodoTekočina je Shopify’je lastni jezik teme, ki vam omogoča bolj poglobljeno prilagoditev.

Kot mi’že razpravljamo, Shopify Plus je namenjen podjetjem na ravni podjetij. Če ti’ste na tej ravni, verjetno imate že spletno mesto.

Shopify Plus vam ponuja lastnega namenskega upravitelja zagona. To je’s svojo nalogo, da poskrbijo, da bo vaše spletno mesto v celoti vključeno v Shopify. Oni’Pomagal vam bom pisati vrstice kode in vas sprožil in tekel na temo po meri Shopify.

Še ena razlika med Shopify in Shopify Plus je vaša možnost urejanja strani za nakup. Shopify trenutno ne’t vam omogočajo prilagoditev blagajne, medtem ko vam Shopify Plus ponuja to možnost. Glejte tukaj za več informacij o tem, kaj natančno lahko uredite.

Shopify vs Shopify Plus: Prilagodljivost oblikovanja

Shopify Plus zmaga!

Tako Shopify kot Shopify Plus vam ponujata več kot 60 tem, ki jih lahko izbirate. Na koncu dneva vam Shopify Plus ponuja več – ne le, da imate lastnega upravitelja zagona, lahko tudi uredite svojo stran za odjava, ki jo lahko’ne z običajnim načrtom Shopify.

Nadaljne informacije:

Kako sestaviti spletno trgovino – iščete kraj za začetek? Oglejte si naš vodič

7 najboljših platform za e-trgovino – tukaj najdete prvih 7 platform

4

Funkcije e-trgovine

Funkcije e-trgovine so tisto, kar v resnici ločujeta Shopify in Shopify Plus. Spodaj’Pogovorili se bomo o nekaterih pomembnih funkcijah, ki so na voljo na obeh platformah, nato pa poiščite dve, ki sta ekskluzivni za Shopify Plus.

Shopify prodajne funkcije (na voljo na Shopify in Shopify Plus)

1. Večkanalna integracija

Sliši se zapleteno, vendar vse to resnično pomeni, da se lahko prodaja na veliko različnih mestih. Shopify vam omogoča prodajo izdelkov neposredno na tržnicah, kot sta Amazon in eBay, ter na družabnih medijih, kot sta Facebook in Instagram.

Če stranka ne’ne smejo zapustiti platforme, ki jo imajo’spet kupite nekaj, oni’veliko večja je verjetnost nakupa. Ta funkcija je ne samo odlična za diverzifikacijo vaših prihodkov, ampak tudi kupcem, ki morda nikoli niso obiskali vaše spletne strani – genius.

Nadaljne informacije:

Kako prodati na Facebooku – naučite se nastavitve in začeti prodajati prek Facebooka

Kako zaslužiti na Instagramu – postanete kralj družbene trgovine z našim vodnikom

2. Zapuščena obnovitev vozička

Recimo, da stranka obišče vašo spletno trgovino, doda izdelke v svojo košarico, nato pa odide, ne da bi se odpravila. Shopify vam bo v vaše ime poslal avtomatizirano e-poštno sporočilo, da bo preveril, ali jih bo’še vedno vas zanima nakup izdelkov.

Študije kažejo, da bi lahko opuščeni e-poštni pošti z vozički povrnili do 25% izgubljene prodaje. To’je predobro, da bi zamudila. In Shopify je zapuščeni voziček na voljo kot vgrajena funkcija.

3. Prodaja v več valutah

Če uporabljate Shopify’S svojim lastnim plačilnim procesorjem, Shopify Payments, bo vaša spletna trgovina samodejno prilagodila prikazano valuto za vaše izdelke glede na stranko’s lokacijo.

Cene se bodo spremenile glede na trenutne tečaje, kar je idealno, če nameravate prodati v tujini. Podprte valute so: GBP, EUR, USD, CAD, AUD, HKD, NZD, JPY in SGD.

Prodajne funkcije Shopify Plus (ekskluzivno za Shopify Plus)

1. Shopify Flow

Prvi vtisi so pomembni. Shopify Flow vam omogoča, da prvi prvi vtis prilagodite svojim strankam. Ko jih enkrat’Če ste prijavljeni na svoje spletno mesto, lahko spremljate njihove nakupe in spremenite svojo domačo stran tako, da ustreza izdelkom, ki jih morda zanimajo.

Pustiti’s primer trgovinske trgovine. Če imate stranko, ki vedno kupuje vložke, boste morda želeli, da bodo vaše najnovejše ponudbe na notranjih nogah videli takoj, ko pristanejo na vašem spletnem mestu. Prilagoditev prodajalne posameznim strankam je varen način za povečanje prodaje.

2. Urejevalnik skriptov

Urejevalnik scenarijev smo omenili že prej, vendar ima veliko več uporab. Poleg tega, da imate večji nadzor nad pošiljanjem, lahko ustvarite tudi skripte za postavke vrstic in načine plačila. Zmožnost prilagoditve vseh vidikov vaše spletne trgovine do najmanjših podrobnosti vam omogoča popoln nadzor.

Mislite na to kot na čopiče. Še vedno lahko poslikate čudovit portret z le nekaj ščetkami, vendar imate celoten razpon pomeni, da ste lahko natančni in natančni, kot želite.

Shopify vs Shopify Plus: Funkcije e-trgovine

Shopify Plus zmaga!

Shopify ima veliko prodajnih orodij in funkcij, od katerih jih veliko deli s Shopify Plus. Vendar pa Shopify ne’ne bi imeli enake stopnje sofisticiranih orodij kot Shopify Plus. Urejevalnik skriptov in Shopify Flow ponujata bolj napredno storitev v primerjavi z orodji, ki so na voljo na Shopify.

5

Analytics

Shopify ima lastno namensko analitično ploščo. Od tu lahko vidite pregled vaše spletne trgovine’poročila o prodaji in prilagojenih poročilih. Tam’je celo ogled v živo, ki vam prikazuje podatke iz minute v minuto.

To bo 99% podjetij za e-trgovino omogočilo vpogled, ki ga potrebujejo. Vendar presenečenje preseneti, Shopify Plus gre še korak dlje.

shopify plus analitikaShopify’nadzorna plošča analitike je dom vseh vpogledov v podatke.

Shopify Plus partnerji z vodilnimi analitičnimi podjetji, kot sta Glew in Looker, vam bodo zagotovili najnovejše, strokovne podatke in vpogled. Ta velikana za e-trgovino z orožjem vsebujeta podrobne informacije, ki jih potrebujejo za klice v velikih delih v delni sekundi.

Shopify vs Shopify Plus: Analytics

Shopify Plus zmaga!

Shopify prihaja z že vgrajenim odličnim analitičnim orodjem, s katerim lahko nenehno spremljate svojo trgovino’s podatki. Vendar Shopify Plus s svojimi naprednimi integracijami to dvigne na novo raven. Čeprav vam Shopify omogoča odličen vpogled, vam Shopify Plus ponuja strokovne, podrobne podatke in informacije.

6

Pomoč in podpora

Nihče se ne mara zatakniti. Če pa vseeno, Shopify ima hrbet s podporo 24/7 po telefonski e-pošti in klepetu v živo. Po vodnikih lahko iščete tudi v njegovem fantastičnem centru za pomoč.

Kot ti’Verjetno ste uganili, vam Shopify Plus omogoča dostop do enake podpore… in potem nekaj.

shopify center za pomočShopify’s pomočjo centra za pomoč je vaše prvo klicno mesto za kakršne koli težave.

Kar dobite pri Shopify Plus, je predana osebna podpora. To je za večino podjetij v glavnem nepotrebno, za množične korporacije pa je lahko bistveno.

Najprej ste dodeljeni upravitelju zagona, ki vam bo pomagal pri zagonu. To je’je njihova naloga, da pomagajo pri stvareh, kot je vključitev vašega obstoječega spletnega mesta v Shopify. Od tam pa ti’Dobil bom MSM (manager uspeha trgovca).

Namig’s v imenu s tem. Njihova vloga je, da vam pomagajo pri uspehu. Na voljo je vse, od napotkov, kako uporabljati Shopify Plus, da bi bili v koraku s trendi v industriji in strateškega usposabljanja.

Shopify vs Shopify Plus: Pomoč in podpora

Shopify Plus zmaga!

Shopify Plus utripi Ponovno začnite s svojo priročno prilagojeno podporo. Medtem ko vam Shopify nudi 24-urno podporo, vam Shopify Plus ponuja impresivno dodatno opremo namenskega upravitelja zagonov, ki vam bo pomagal pri nastavitvi, in upravljavca podpore za prodajalca, ki vam bo pomagal uspeti.

7

Cene in transakcijske pristojbine

Shopify prihaja s seboj trije osnovni načrti za oblikovanje cen: Osnovni Shopify (29 USD / mesec), Shopify ($ 79 / mesec) in Advanced Shopify (299 USD / mesec).

Vsi trije načrti vam dajejo pomembne lastnosti, kot so večkanalna integracija in opuščeni voziček, vendar obstaja nekaj razlik. Če vam je ustvarjanje in prodaja darilnih kartic pomembno, vi’Bom želel pogledati bodisi Shopify ali Advanced Shopify načrt.

Napredni Shopify vam omogoča tudi več vpogleda. Dobite lahko strokovna poročila in obračunane cene pošiljanja s strani tretjih oseb. Če ti’iščete hitro povečanje, oni’zagotovo dve ključni lastnosti, ki vam bosta v pomoč.

Prihranite do 20% na vašem Shopify načrtu

Skoraj bi lahko prihranili 190 dolarjev na leto v Shopify načrtu, če se prijavite za dve leti ali pa bi lahko shranili 94 USD letno če se prijavite za eno leto!

posodobiti načrte cen

‘Toda počakajte, ali ni načina, da bi najprej poskusili Shopify? Ne vem’sploh ne vem, če bi’Všeč mi bo še!’

Seveda, Shopify’Tudi jaz sem mislila na to. Shopify zagotavlja 14-dnevno brezplačno preskusno različico, kar pomeni, če ne’všeč mi je, kar si’V dveh tednih ste jih preprosto videli’t vlagati v načrt.

Cene Shopify Plus so nekoliko manj vidne. Če želite dobiti ponudbo, morate se obrnite neposredno na Shopify Plus. Od tu lahko razpravljate o svojem poslovnem modelu, mesečnem prometu in trženjskih potrebah, da se dogovorite o primerni ceni.

Ko gre za glavo – če vaša mesečna prodaja znaša med 0 in 800 000 dolarjev, načrti Shopify Plus običajno znašajo približno 2000 dolarjev na mesec. Vse zgoraj, kar se bo spremenilo, vse do Shopify Plus’ cena stropa 40.000 dolarjev.

Shopify in Shopify Plus transakcijske provizije delujejo na enak način. S Shopifyjem, oni’ponovno določene pristojbine na transakcijo. S Shopify Plus, oni’lahko po dogovoru (kot ocena, vi’gledal bom približno 1,6% + 30¢ na transakcijo).

Ena pomembnih lastnosti, ki jih ponujata Shopify in Shopify Plus, je 3D Secure. To ščiti trgovce pred goljufijami pri obdelavi transakcij s kreditnimi karticami. Če boste kdaj obdelali plačilno plačilo, ga’je banka, ki’odgovoren, ne ti!

kupci pregledov cen cen transakcijskih stroškovShopify’s Stroški transakcij se spreminjajo glede na načrt, na katerega se prijavite.

Shopify vs Shopify Plus: cene in transakcijske pristojbine

Shopify zmage!

Shopify Plus’ cene so dražje in manj vidne od Shopifyja’s načrti. Pridobiti morate ponudbo za Shopify Plus, kar pomeni, da je lahko prilagojena vašemu podjetju, medtem ko Shopify’Cenovni načrti so tam, kjer si jih vsi lahko ogledajo – in preizkusite s 14-dnevnim brezplačnim preizkusom!

Nadaljne informacije:

Shopify Pregled cen – kopati globlje v Shopify’s cenovnimi načrti

6 najboljših brezplačnih platform za e-trgovino – Poglejte tukaj, če potrebujete spletno mesto za e-trgovino poceni

8

Shopify proti Shopify Plus: Končna razsodba

Ko gre za Shopify vs Shopify Plus, vi’znova gledate dve platformi, ki prepevata isto himno. To je’samo s Shopify Plus, ti’ste obkroženi z zborom in imate svojega vokalnega trenerja!

Shopify je za mala in srednje velika podjetja za e-trgovino, ki potrebujejo močno platformo, ki lahko raste z njimi. Shopify Plus je namenjen podjetjem na ravni podjetij, ki že vsak dan prodajo na tisoče izdelkov.

Da bi to postavili v kontekst, Shopify trenutno upravlja več kot pol milijona spletnih mest za e-trgovino. Shopify Plus poganja nekaj več kot 2500.

Če ti’niste del e-trgovine v e-trgovini, ne’ne skrbi. Shopify ima vsa potrebna orodja za rast vašega podjetja od prodajalca na srednji ravni do spletnega imperija. Preizkusite brezplačno Shopify danes – kdo ve, morda vam bo le dal krila.

9

Pogosta vprašanja

Katere vrste izdelkov lahko prodajate na Shopify?

Tako Shopify kot Shopify Plus lahko prodajate fizične ali digitalne izdelke, na primer programsko opremo ali glasbo / video posnetke. Tudi tam lahko nastavite dropshipping’res ni omejitev glede vrste izdelkov, ki jih lahko prodajate.

Kdo so Shopify’glavni tekmeci?

Všečki Wixa in Weeblyja vam omogočajo tudi prodajo prek spleta, vendar Shopify’Pravi konkurent je BigCommerce. Tako Shopify kot BigCommerce sta graditelja spletnih mest za e-trgovino, ki sta namenjena izključno prodaji preko spleta.

Ali lahko uporabite zunanje teme Shopify?

Obstajajo spletna mesta, ki prodajajo ‘Shopify teme’ da lahko’tja ne pridete sami na platformo, vendar bi bil naš nasvet, da se jim izogibate. Shopify zmagal’ne bom vas podpiral s kakršnimi koli funkcijskimi težavami, razen če niste’ste strokovnjak za kodiranje, to’najbolje, da se držite Shopifyja’s temami.

Strokovnjak za gradnjo spletnih strani želi zagotoviti poštene podatke. To’Zato izvajamo lastne raziskave in pridobimo neposreden osebni vpogled. Za dodatne informacije kliknite tukaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map