Shopify SEO Review: Начело на класациите в електронната търговия

Shopify’Основната функция е като платформа за електронна търговия. Shopify е златният стандарт за създаване на магазин онлайн, а SEO-то му е изградено около тази функционалност. Той има всички функции, които са ви необходими, за да могат вашите онлайн магазини да се представят добре в търсенето.


Широко използван и широко почитан, Shopify е използван за изграждане на над 600 000 магазина и броене. Електронната търговия е голяма работа, като годишните продажби вече са в трилиони. Заплаща се, за да получите продуктите си онлайн и в микса. Както казват самите Shopify, ‘глобална електронна търговия ISN’t избор; то’е необходимост.’

Трябва да мислите за SEO по различен начин, когато става въпрос за електронната търговия. Въпреки че основите са същите, получаването на a страница да класираш добре е различно от това да получиш продукт да се класира добре. Shopify структурира своето SEO около този факт, което го прави страхотно за тази цел.

Както винаги, ние го правим’не очаквам да приемете нашата дума за това. ние’тествахме неговите функции за себе си, измервайки ги спрямо конкуренти като BigCommerce. Плюсовете и минусите са изброени веднага по-долу. Търсите по-задълбочена разбивка? Имаме и това.

Но първо, вижте тази снимка на това, което мислим за Shopify.

Или за онези от вас, които вече използват Shopify и търсят да се възползват максимално от нас, ние’също така събрахме нашите най-добри съвети за подобряване на ефективността на търсенето ви.

С един поглед: плюсове и минуси на Shopify SEO

Shopify има силна SEO функционалност и богат магазин за приложения. Интерфейсът е удобен за потребителя и осигурява всичко, което вашият сайт трябва да се конкурира в търсенето. Ако електронната търговия е вашият основен фокус, Shopify е за вас. Ако вашият сайт е съсредоточен върху съдържанието с елементи на електронна търговия, поръсени, може да е по-добре да използвате харесванията на Wix, Weebly или Squarespace.

Професионалисти

 • SEO е изграден около електронната търговия. Shopify’s хляб и масло е качеството на неговите онлайн магазини, а SEO е изграден около тази функционалност. Така че, SEO е отличен за онлайн магазини. Интерфейсът е ясен и лесен за използване с всички инструменти, от които се нуждаете, за да класирате високо при редовни търсения, изображения и пазаруване..
 • Отличен за структура на сайта. Голяма част от това как Shopify ви позволява да подреждате сайтове са категории. Търсачки любов това и така правят потребителите. Добре структурирана, лесна за навигация магазин, съответства на търсенията на потребители с вашите продукти и услуги.
 • Съотношение качество-цена. Когато погледнете цената на Shopify it’трудно ви споря’не получавате парите си’струва си Един страхотен създател на електронна търговия трябва да покрие всички основи и Shopify’s SEO наистина е много добре покрита.

Против

 • Приложението. Склонни сме да сме подозрителни към магазините за приложения. Често може да бъде меч с две остриета. Живото и изобилно предлагане на приложения е фантастичен ресурс, но колкото повече функции се предоставят вътре, толкова по-добре. Shopify е tad, разчитащ на приложения, за да отговори на напредналите SEO нужди.

Shopify SEO функции за проверка

ХарактеристикаКакво е? Включено ли е??Мета заглавиеМета ОписаниеПерсонализирани URL адресиЗаглавияТекст alt на изображениетоДобра скорост & непрекъсната работаПриятелски за мобилни устройства301 пренасочванияSSL криптиране (HTTPS)Карта на сайтаGoogle AnalyticsGoogle конзола за търсенеИнтеграция на социалните медииИнструкции за търсачкатаКанонични таговеСтруктурирани данни
Казва на търсачките и потребителите какво представлява страницата.да… Можете да редактирате заглавия маркер за страници, продукти и колекции.
Шанс за разширяване на съдържанието в заглавието, обобщавайки какво могат да очакват потребителите и защо трябва да кликнат върху вашата страница.да… Мета описанията се генерират автоматично. Ако искате да ги промените можете чрез администратора на Shopify.
Позволява ви да правите URL адреси, които отразяват вашето съдържание, а не случайно смесване на цифри и букви. example.com/article/squarespace-seo-guide е много по-информативен от example.com/hds73tghaда
Заглавия и подпозиции, които показват на търсачките (и на читателите) как вие’структурирах вашето съдържание. H1 са най-важните, h2 следващите и т.н..да
Google е умен, но това е така’s (все още) не е достатъчно интелигентен, за да знае със сигурност какво изображение показва или защо го’е релевантно. Alt текст е текст, който ръчно сте въвели, за да опишете всяко изображение на вашия сайт.да… Просто задръжте курсора на мишката върху изображение и изберете ‘ALT’.
Сайтовете се зареждат бързо и са надеждно ‘на живо’ повече от 99% от времето.да… Shopify е много надеждна услуга. Трябва да е. Те дори имат страница със статут, където можете сами да проследявате тяхното изпълнение.
Сайтовете са лесни за използване на мобилни устройства и лесно се обхождат (разбират) от търсачките.да… Всяка тема на Shopify е проектирана да работи безпроблемно на мобилни устройства, чак до страницата на касата.
Ако промените страница’s URL адрес от X до Y, 301 пренасочвания означават, че хората ще бъдат насочени към новата страница, дори ако използват стария адрес.да… То’е вграден в администратора. Просто отидете на ‘Пренасочвания на URL адреси’ секция на таблото за управление и въведете URL адресите.
SSL (Secure Sockets Layer) установява защитена, криптирана връзка между уеб сървър и браузър. Търсачките започват да наказват сайтове без SSL, така че това е от съществено значение. Плюс това’просто добра практика.да… Всички магазини на Shopify използват SSL криптиране.
Пълен списък на страниците на вашия сайт, който казва на търсачките как го правят’е структуриран. Опитайте да добавите ‘/sitemap.xml’ до края на сайт’URL адрес, за да се убедите сами!Горе-долу… Shopify генерира карта на сайта автоматично, но възможностите за редактиране са ограничени.
Freemium инструмент на Google, който ви позволява да преглеждате данни за вашия сайт, от специфичен за страницата трафик до демографски данни на потребителите.да… Въведете кода си в Google Анализ в ‘Предпочитания’ секция на таблото ви за управление.
Безплатен инструмент на Google, който показва ефективността на вашия сайт в резултатите от търсенето.Горе-долу… Това изисква да влезете във вашия сайт’s код, който не е’t идеален за всички.
Вградена функционалност за потребителите да споделят вашето съдържание в социалните медии.Горе-долу… Някои теми имат вградени бутони за социални медии, за други вие’Ще трябва да изтеглите приложение.
Понякога един сайт трябва ‘говори’ в търсачките, като ги молим да не индексират определени страници.Горе-долу… То’Ще ви трябва малко кодиране или изтегляне на специализирано приложение.
Ако имате няколко версии на една и съща страница, каноничните маркери ви позволяват да изберете върху кои търсачки да се съсредоточите. Това ги спира да се състезават помежду си.да… Shopify генерира канонични тагове автоматично.
Начин за предоставяне на повече информация за вашите страници на търсачките. Знаете ли оценките на звездите, които виждате в резултатите от търсенето? Че’с структурирани данни. И това’е само един тип хиляди. Търсачките обичат структурираните данни, защото помагат на потребителите да съответстват на съответната информация.Горе-долу… Схемата не е в Shopify’основна функционалност, но има много безплатни опции в магазина за приложения.

7 съвета за извличане на максимума от Shopify

Като платформа за електронна търговия, Shopify има свои собствени нужди, когато става въпрос за класиране в търсенето. Някои фактори са много по-важни в електронната търговия, отколкото в ‘традиционен’ SEO. Поддържането на вашите приоритети може да направи чудеса за сайтове, изградени в Shopify.

 1. Структурирайте сайта си. Голяма част от това как Shopify организира своите сайтове са категории. Да продаваш дрехи? Направете отделни категории за дънки, обувки и т.н. Вие’Ще знам къде е всичко, потребителите ще могат да се ориентират по вашето съдържание, а търсачките ще разберат вашия сайт. Всеки печели.
 2. Alt текст докрай. Изображенията са от решаващо значение за електронната търговия. Потребителите трябва да видят какво правят’купувате отново. В резултат на това сайтовете на Shopify имат много изображения. Дайте на всеки един от тях ясен, описателен alt текст.
 3. Използвайте схема. Структурираните данни (или схемата) са сложен език, който казва на търсачките какво сте’отново за. Това е допълнително полезно за електронната търговия. Цените, рейтингите на продуктите и други могат да се показват в резултатите от търсенето, като ви дават най-добрия шанс да се откроите и да получите кликвания.
 4. Използвайте блога. Търсачките харесват уебсайтове със свежо съдържание. Тя им казва, че сайтът е активен и подходящ. Това не’t винаги е лесно да се направи с продукти, така че се възползвайте от блога. То’е добър начин за създаване на уникално, редовно съдържание.
 5. Google Analytics. Не, дон’t буквално Google ‘анализ’. Инсталирайте Google Analytics. Казваме това за всеки създател на уебсайт, защото го’е толкова важно. Вътрешните анализи са полезни, но никой не го прави по-добре от Google.
 6. Прегърнете приложения. Shopify разполага с богат магазин за приложения, много от които предлагат разширени SEO функции. Смятаме, че се отразява по-добре на създателите на уебсайтове, когато предоставят тези функции сами, но добрият магазин за приложения е почти толкова добър. Потопете се и експериментирайте. Възстановете буталото на количката и превключвателя на автоматичната валута на основните, и те’просто надраскате повърхността.
 7. Излагане на марка. Връзките остават ключова част от SEO. Оптимизирайте колкото искате, но без някои подходящи сайтове, свързващи към вас, успехът ще бъде почти невъзможен. Изкарайте марката си там, пишете публикации на гости за вашия бизнес’област на експертиза, говорете с местната преса.

Шофирайте истории за успех

Можете ли да успеете в SEO на Shopify? Че’е истинският въпрос във всичко това. Да, накратко. Shopify няма’не е толкова популярен, колкото е, ако SEO-то му е било боклук. За да овладеете евентуалните страхове, ето някои примери за магазини на Shopify, които вървят на разходка.

Пингвин книги. Някои от нас все още купуват истински книги, а някои от тях ги купуваме от Penguin. Британският издателски гигант’Магазинът в къщата работи на Shopify и оглавява класацията за всички условия, които вие’d очаквам, плюс още няколко. Прегледайте и вие’Ще видите ползите от добре структуриран сайт за себе си.

shopify seo примерТърсачките обичат добре структуриран онлайн магазин

Death Wish Coffee. Тази скромна, леко зловеща марка е шеф на търсенето. Той оглавява класацията за ‘най-силното в света кафе’ и ‘най-силно кафе’, между другото. Че’е цяло много излагане. Силната идентичност на марката, съчетана със сложни SEO техники като схема, е (не толкова смъртоносна) рецепта за успех.

shopify seo пример за уебсайтShopify сайтовете са повече от способни да оглавят класацията

Окончателна присъда: Shopify за вас?

Shopify’s SEO е достатъчно добре оборудван за процъфтяване на сайтове. Той има всички основни функции, необходими за SEO електронна търговия, и те’отново сте лесни за използване. Всичко Shopify не’не се осигуряват в магазина за приложения.

Ако електронната търговия не е’t особено важно за вашия сайт, Wix, Weebly или дори Squarespace е по-подходящ за начинаещи. Когато съдържанието е приоритет’s понякога е по-подходящо да направите сайт в универсален създател и вместо това да използвате Shopify.

Там, където електронната търговия е ключова, тя’е трудно да се спори с Shopify’s SEO възможности. Те предлагат безплатен пробен период от 14 дни, така че там’Има достатъчно време да си поиграете и да решите сами.

Намери това ръководство за полезно?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map