Shopify срещу Shopify Plus | 5 ключови разлики, които трябва да знаете

Shopify е най-добрият строител на уебсайтове за електронна търговия на пазара днес. То’s помогна на хиляди търговци да изградят свои собствени онлайн магазини и им генерира общо 55 милиарда долара продажби.


Shopify е създаден за малки и средни предприятия, докато по-новият Shopify Plus е предназначен за големи предприятия. Те работят по същия начин, но Shopify Plus може да се справи много повече от обикновен Shopify план – например Shopify Plus може да обработва над 10 000 транзакции в минута!

Shopify срещу Shopify Plus

Но как да разберете коя платформа на Shopify е подходяща за вас? И какво прави Shopify Plus по различен начин?

Че’s, където влизаме. Тук, в Website Builder Expert, ние’се ангажира да помогне Вие намерете най-добрата платформа за Вашият нуждае. ние’проучих стотици продукти и ги изпитах старателно. ние’сега сте в чудесна позиция да ви кажа ключ разлики между Shopify и Shopify Plus и коя’правилно за теб.

Прочетете нататък, докато обсъждаме как работят двете платформи, плюсовете и минусите на всяка една и петте голям области, които’Ще ви помогна да вземете своето решение.

1

Contents

Shopify vs Shopify Plus: плюсове и минуси

Shopify плюсове# 1# 2# 3
Продайте в множество канали като Facebook, Instagram и Amazon
Блестяща система за инвентаризация
По-добри функции за електронна търговия от всички други създатели на уебсайтове
Shopify минуси# 1# 2# 3
Липса на специализирани интеграции
Принудителни такси за транзакциите, ако не го направите’не използвайте Shopify Payments
Мога’не превключвайте теми, без да се налага да преформатирате съдържанието си
Плюсове на Shopify Plus# 1# 2# 3
Неограничен брой сметки за персонала
Може да се справи с над 10 000 транзакции в минута
Персонализирана, всеотдайна помощ и подкрепа
Shopify Plus минуси# 1# 2# 3
Без зададена цена с месечни разходи, направени чрез оферта
Устойчив само ако сте’отново бизнес на ниво предприятие
Трябва да имате време да инвестирате в уебсайта си за електронна търговия

2

Как работят Shopify и Shopify Plus?

Позволявам’започнете с изчистване на всяко объркване: Shopify и Shopify Plus работят по същия начин.

Вие’Ще използвам същото информационно табло, същия редактор и същия помощен център за информация. Хората се вбесяват от Shopify Plus, но това’не е заради как работи, то’е заради Какво може да направи.

шопирайте таблото за управлениеShopify’s таблото за управление действа като централен център, където можете да контролирате вашия онлайн магазин.

Докато Shopify ви дава всичко необходимо, за да създадете и персонализирате вашия онлайн магазин, Shopify Plus отива крачка напред. Позволете ни да обясним:

Когато става въпрос за доставка, например, с Shopify можете да получите безплатна доставка, фиксирани цени или изчислени цени на живо. С Shopify Plus можете да получите скрипт за доставка, за да конфигурирате по-точни цени. Това означава, че можете да промените вашите опции за доставка въз основа на етикетите на клиентите, съдържанието на количката или дори минималната стойност на поръчката.

Накратко, Shopify Plus ви дава по-голям контрол, както в настройката, така и в персонализирането.

Кой използва Shopify и Shopify Plus?

Shopify обикновено се използва от ежедневния бизнес за електронна търговия. Плановете му – които варират от $ 29 / месец до $ 299 / месец – са достъпни за повечето компании. Shopify Plus е за водещи търговци на дребно и се използва от харесванията на Red Bull, Budweiser и Kylie Jenner.

Повече информация:

Основен преглед на Shopify – за по-задълбочен поглед към Shopify

Сравнителна диаграма на онлайн магазина за строители – вижте подробното ни сравнение на първите пет производители на онлайн магазини

3

Гъвкавост на дизайна

Оферта Shopify и Shopify Plus над 60 теми за да работите, когато става дума за създаване на вашия магазин за електронна търговия. Има 10 безплатни теми и 59 платени, които струват между 140 и 180 долара.

Това може да звучи много, но това е така’е еднократна инвестиция на вашия уебсайт’s вид. Не бихте’не се замислете два пъти за това, че харчите това на вашия магазин за тухли и замазки, нали?

Темите също са достъпни на различни езици. Така че, ако искате да създадете онлайн магазин за целева аудитория в конкретна държава, можете да го направите на родния им език. Езиците включват английски, испански, френски, немски, италиански, японски и бразилски португалски.

шопирайте темиShopify’s Магазинът за теми ви позволява да разглеждате, визуализирате и дори да сортирате по категории.

Основната персонализация се извършва чрез Shopify’s редактор. Веднъж ти’добавихте продуктите си, можете да решите къде се намирате’бих искал те да бъдат показани и да ги разделите на страници с категории.

За по-дълбоко ниво на контрол, вие’Ще трябва да знаете малко кодиране. Тук е Shopify’Езикът на темата е течен. Течността е мястото, където можете да напишете редове от код, които променят темата ви’s вид. Ако можеш’t код, дон’t паника, там’има много водачи наоколо, за да ви помогне.

шопирайте течен кодТечността е Shopify’собствен език на темата, който ви дава по-задълбочена персонализация.

Тъй като ние’вече обсъждахме, Shopify Plus е за предприятия на ниво предприятие. Ако ти’отново на това ниво, има вероятност вече да имате уебсайт.

Shopify Plus ви предоставя собствен специализиран мениджър за стартиране. То’тяхната работа е да се уверят, че уебсайтът Ви може да бъде напълно интегриран в Shopify. Те’Ще ви помогна да напишете редове от код и да ви накара да работите по персонализирана тема на Shopify.

Друга разлика между Shopify и Shopify Plus е способността ви да редактирате страницата за плащане. Shopify в момента не’не ви позволяват да персонализирате плащането си, докато Shopify Plus ви дава тази опция. Вижте тук за повече информация за това какво точно можете да редактирате.

Shopify срещу Shopify Plus: Гъвкавост на дизайна

Shopify Plus печели!

Както Shopify, така и Shopify Plus ви предлагат над 60 теми, от които да избирате. В края на деня обаче Shopify Plus ви предлага повече – не само че получавате свой собствен мениджър за стартиране, можете също да редактирате страницата си за проверка, която можете да’не правя с обикновен Shopify план.

Повече информация:

Как да изградим онлайн магазин – търсите къде да започнете? Вижте нашето ръководство

7 най-добри платформи за електронна търговия – разберете най-добрите 7 платформи тук

4

Функции за електронна търговия

Функциите за електронна търговия са това, което наистина разделя Shopify и Shopify Plus. Под нас’Ще обсъдим някои важни функции, налични и за двете платформи, след което ще преминете през две, които са изключително за Shopify Plus.

Shopify Sales Services (предлага се в Shopify и Shopify Plus)

1. Многоканална интеграция

Звучи сложно, но всичко това наистина означава, че можете да продавате на много различни места. Shopify ви позволява да продавате продуктите си директно на пазари, като Amazon и eBay, и социални медии, като Facebook и Instagram.

Ако клиент не’не трябва да напускат платформата’отново за закупуване на нещо, те’много по-вероятно е да си купя. Тази функция не само е чудесна за диверсифициране на вашите потоци от приходи, но също така ви дава клиентска база, която може дори никога да не е посещавала уебсайта ви – гений.

Повече информация:

Как да продавам във Facebook – научете как да настройвате и да започнете да продавате чрез Facebook

Как да спечелим пари в Instagram – станете крал на социалната търговия с нашия водач

2. Възстановяване на изоставена количка

Кажете, че клиент посещава вашия онлайн магазин, добавя артикули в кошницата си, но след това напуска, без да проверява. Shopify ще им изпрати автоматичен имейл от ваше име като последващо наблюдение, за да провери дали те са’все още се интересувате от закупуването на продуктите.

Проучванията показват, че изоставените имейли за колички могат да възстановят до 25% от загубените в противен случай продажби. Че’е прекалено добър, за да пропускате. А при Shopify изоставената количка се предлага като вградена функция.

3. Продажба в много валути

Трябва ли да използвате Shopify’собствен процесор за плащане, Shopify Payments, вашият онлайн магазин автоматично ще коригира показаната валута за вашите продукти въз основа на клиента’s местоположение.

Цените ви ще се изменят според текущите валутни курсове, което е идеално, ако планирате да продавате в международен план. Поддържаните валути са: GBP, EUR, USD, CAD, AUD, HKD, NZD, JPY и SGD.

Функции за продажби на Shopify Plus (изключително за Shopify Plus)

1. Shopify Flow

Първите впечатления имат значение. Shopify Flow ви позволява да настроите това първо впечатление индивидуално за вашите клиенти. Веднъж те’ако сте се регистрирали на вашия сайт, можете да проследявате техните покупки и да променяте началната си страница, за да съответства на продуктите, от които може да се интересуват.

Позволявам’s използвайте примера на работещ магазин. Ако имате клиент, който винаги купува стелки, може да искате те да видят най-новите ви оферти за стелки веднага щом кацнат на вашия сайт. Приспособяването на магазина Ви към индивидуални клиенти е сигурен начин за увеличаване на продажбите.

2. Редактор на скриптове

Споменахме редактора на скриптове по-рано, но има много повече приложения. Заедно с това да ви осигури по-голям контрол върху доставката, можете да създадете и скриптове за договорени покупки и начини на плащане. Възможността да персонализирате всеки аспект на вашия онлайн магазин до най-малките детайли ви дава пълен контрол.

Мислете за това като четки за боя. Все още можете да рисувате прекрасен портрет само с няколко четки, но наличието на цяла гама означава, че можете да бъдете толкова детайлни и прецизни, колкото искате.

Shopify срещу Shopify Plus: Функции за електронна търговия

Shopify Plus печели!

Shopify разполага с голям набор от инструменти и функции за продажби, много от които споделя с Shopify Plus. Shopify обаче не’нямате същото ниво на сложни инструменти като Shopify Plus. Редакторът на скриптове и Shopify Flow предлагат по-усъвършенствана услуга над инструментите, налични в Shopify.

5

анализ

Shopify се предлага със собствено специално табло за анализи. От тук можете да видите преглед на вашия онлайн магазин’s отчети за продажбите и персонализирани. Там’дори е изглед на живо, показващ ви данни от минута на минута.

Това ще даде на 99% от предприятията за електронна търговия цялата представа, от която се нуждаят. Въпреки това, изненада изненада, Shopify Plus отива една крачка напред.

shopify плюс аналитичностShopify’s таблото за аналитични данни е домът на всички данни.

Shopify Plus партнира с водещи в индустрията аналитични компании, като Glew and Looker, за да ви предоставят актуални, експертни данни и информация. Това гигантски гиганти за електронна търговия с подробната информация, която им е необходима, за да извършват големи бизнес разговори за делителна секунда.

Shopify срещу Shopify Plus: Анализ

Shopify Plus печели!

Shopify се предлага с чудесен вече вграден инструмент за анализи, който можете да използвате за постоянно проследяване на вашия магазин’s данни. Shopify Plus обаче извежда това на следващото ниво с разширените си интеграции. Докато Shopify ви дава страхотна представа, Shopify Plus ви дава експертни, подробни данни и информация.

6

Помощ и подкрепа

Никой не обича да се забива. Ако все пак го направите, Shopify има гръб с 24/7 поддръжка чрез телефонен имейл и чат на живо. Можете също да търсите чрез водачи в неговия фантастичен Помощен център.

Като вас’вероятно предполагате, Shopify Plus ви дава достъп до една и съща поддръжка… и след това някои.

shopify help centerShopify’s центъра за помощ е вашето първо пристанище за обаждане по всякакви проблеми, които може да имате.

Това, което получавате с Shopify Plus, е всеотдайната, лична поддръжка. Това в голяма степен е ненужно за повечето фирми, но за масовите корпорации може да бъде от съществено значение.

Първо ви е назначен мениджър за стартиране, който ще ви помогне да станете работещи. То’s тяхната работа е да помогнат за неща като интегриране на съществуващия уебсайт в Shopify. Оттам ти’Ще получите MSM (мениджър за успех на търговеца).

Следата’s в името с този. Тяхната роля е да ви помогнат да бъдете успешни. Предоставено е всичко от напътствия за това как да използвате Shopify Plus, за да сте в крак с тенденциите в индустрията и стратегическо обучение.

Shopify срещу Shopify Plus: Помощ и поддръжка

Shopify Plus печели!

Shopify Plus удари Шофирайте отново със своята персонализирана поддръжка. Докато Shopify ви осигурява 24/7 поддръжка, Shopify Plus ви предоставя впечатляващата екстра от специализиран стартиращ мениджър, който да ви помогне да се настроите, плюс мениджър за поддръжка на търговци, който да помогне на вашия сайт да успее.

7

Цени и такси за транзакциите

Shopify идва с три основни ценови планове: Основни Shopify ($ 29 / месец), Shopify ($ 79 / месец) и Advanced Shopify ($ 299 / месец).

И трите плана ви дават важни функции като многоканална интеграция и изоставена количка, но има няколко разлики. Ако създаването и продажбата на карти за подаръци е важно за вас, вие’Ще искам да разгледам или плана Shopify, или Advanced Shopify.

Advanced Shopify също ви дава повече информация. Можете да получите професионални отчети и изчислени цени за доставка от трети страни. Ако ти’търсите да увеличите бързо, те’определено две основни характеристики, които ще ви помогнат.

Спестете до 20% от вашия Shopify план

Бихте могли да спестите почти 190 долара годишно в Shopify Plan, ако се регистрирате за две години или бихте могли да запишете 94 долара годишно ако се регистрирате за една година!

оформяйте ценовите планове

‘Но се дръжте, няма ли начин първо да опитате Shopify? Аз го правя’дори не знам дали аз’Ще ми хареса още!’

Разбира се, Shopify’мислех и за това. Shopify предоставя 14-дневен безплатен пробен период, което означава, ако го направите’не харесвам това, което ти’виждам ли се през двете седмици, просто не’не инвестирайте в план.

Цените на Shopify Plus са малко по-малко видими. За да получите оферта, трябва да го направите свържете се директно с Shopify Plus. От тук можете да обсъдите вашия бизнес модел, месечния оборот и маркетинговите нужди, за да постигнете споразумение за подходяща цена.

Като главата нагоре – ако месечните Ви продажби са между $ 0 и 800 000 $, плановете на Shopify Plus обикновено са около $ 2000 / месец. Всичко по-горе, което ще варира, чак до Shopify Plus’ цена на тавана от 40 000 долара.

Shopify и Shopify Plus таксите за транзакции работят по почти същия начин. С Shopify, те’повторни фиксирани такси за транзакция. С Shopify Plus, те’подлежат на договаряне (като оценка, вие’Ще гледам около 1,6% + 30¢ за транзакция).

Една жизненоважна характеристика, която предлагат както Shopify, така и Shopify Plus, е 3D Secure. Това предпазва търговците от измами при обработка на транзакции с кредитни карти. Така че, ако някога обработите изплатено плащане, го направете’s банката, че’отговорен, не ти!

шопирайте прегледи ценовите такси за транзакцииShopify’s таксите за транзакции се променят в зависимост от плана, в който се регистрирате.

Shopify срещу Shopify Plus: Цени и такси за транзакции

Shopify победи!

Shopify Plus’ цените са по-скъпи и по-малко видими от Shopify’s планове. Трябва да получите оферта за Shopify Plus, което означава, че тя може да бъде съобразена с вашия бизнес, докато Shopify’Ценовите планове са там, за да могат всички да го видят – и изпробвайте с 14-дневната си безплатна пробна версия!

Повече информация:

Shopify Преглед на цените – копаят по-дълбоко в Shopify’s ценови планове

6 най-добри безплатни платформи за електронна търговия – Вижте тук, ако имате нужда от уебсайт за електронна търговия на евтиното

8

Shopify срещу Shopify Plus: Окончателна присъда

Когато става въпрос за Shopify срещу Shopify Plus, вие’преглеждаш две платформи, пеещи от един и същи химн лист. То’само с Shopify Plus, вие’сте заобиколени от хор и имате свой собствен вокален треньор!

Shopify е за малки и средни предприятия за електронна търговия, които се нуждаят от мощна платформа, която може да расте с тях. Shopify Plus е за предприятия на ниво предприятие, които вече имат нужда да продават хиляди продукти всеки ден.

За да постави това в контекст, Shopify в момента разполага с над половин милион уебсайтове за електронна търговия. Shopify Plus захранва малко над 2500.

Ако ти’не си част от елита за електронна търговия, дон’не се тревожете. Shopify се предлага с всички необходими инструменти, за да помогнете за разрастването на вашия бизнес от продавач на средно ниво до онлайн империя. Опитайте Shopify безплатно днес – кой знае, това може просто да даде крила на вашия бизнес.

9

Често задавани въпроси

Какви видове продукти можете да продавате на Shopify?

С Shopify и Shopify Plus можете да продавате физически или цифрови продукти, като софтуер или музика за изтегляне на видео / видео. Можете също така да настроите дропшипинг или на всеки от тях’s наистина няма ограничение за вида продукти, които можете да продавате.

Кои са Shopify’Основни конкуренти?

Харесванията на Wix и Weebly също ви позволяват да продавате онлайн, но Shopify’Истинският конкурент е BigCommerce. И Shopify и BigCommerce са създатели на уебсайтове за електронна търговия, които са създадени изцяло за продажба онлайн.

Можете ли да използвате външни Shopify теми?

Има уебсайтове, които продават ‘Shopify теми’ че можеш’не се качвайте на самата платформа, но съветът ни е да стоите далеч от тях. Shopify спечели’не ви подкрепям с някакви функционални проблеми, които може да имате, освен ако не сте’отново експерт по кодиране, то’най-добре да се придържате към Shopify’s предоставени теми.

Експертът за създаване на уебсайтове има за цел да ви предостави честни данни. Че’Ето защо провеждаме собствени проучвания и получаваме пряко, лично разбиране. Щракнете тук за допълнителна информация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map