Shopify vs Shopify Plus | 5 ključnih razlika koje trebate znati

Shopify je danas najbolji sveukupni graditelj web mjesta e-trgovine na tržištu. To’s pomogla je tisućama trgovaca u izgradnji vlastitih internetskih trgovina i ostvarila im ukupno 55 milijardi dolara prodaje.


Shopify je napravljen za mala i srednja poduzeća, dok je noviji Shopify Plus dizajniran za velika poduzeća. Djeluju na isti način, ali Shopify Plus može podnijeti mnogo više od uobičajenog Shopify plana – na primjer, Shopify Plus može podnijeti preko 10 000 transakcija u minuti!

Shopify vs Shopify Plus

Ali kako možete odrediti koja Shopify platforma je prava za vas? A što Shopify Plus radi drugačije?

Da’s tamo smo ušli. Ovdje na stručnjaku za izgradnju web mjesta, mi’posvećeni su pomoći vas pronaći najbolju platformu za vaš potrebe. Mi’istražio sam stotine proizvoda i temeljito ih testirao. Mi’sada si u izvrsnoj poziciji da ti kažem ključ razlike između Shopify i Shopify Plus i onoga’pravo za tebe.

Čitajte dalje dok razgovaramo o tome kako funkcioniraju obje platforme, prednosti i nedostaci svake, kao i pet velik područja koja’pomoći ću vam da donesete svoju odluku.

1

Shopify vs Shopify Plus: prednosti i nedostaci

Shopify Pros# 1

# 2

# 3

Prodaja na više kanala kao što su Facebook, Instagram i Amazon
Sjajan sustav inventara
Bolje su značajke e-trgovine od bilo kojeg drugog graditelja web stranica
Otkrijte nedostatke# 1

# 2

# 3

Nedostatak specijalističkih integracija
Naknadne transakcijske naknade naplaćuju se ako ne’ne koristite Shopify Payments
Limenka’Prebacujte teme bez potrebe za preoblikovanjem sadržaja
Shopify Plus pros# 1

# 2

# 3

Neograničeni računi osoblja
Može podnijeti preko 10.000 transakcija u minuti
Personalizirana, posvećena pomoć i podrška
Shopify Plus kontra# 1

# 2

# 3

Nema postavljene cijene s mjesečnim troškovima urađenim ponudom
Održivo samo ako vi’posao na razini poduzeća
Morate imati vremena investirati u svoju web lokaciju e-trgovine

2

Kako rade Shopify i Shopify Plus?

pustiti’Započnite uklanjanjem svake zbrke: Shopify i Shopify Plus rade na isti način.

Vas’Za informacije ću upotrijebiti istu nadzornu ploču, isti uređivač i isti centar za pomoć. Ljudi bjesne zbog Shopify Plusa, ali to’nije zbog kako djeluje, to radi’s zbog što to može učiniti.

shopify nadzornu pločuShopify’nadzorna ploča djeluje kao vaše središnje središte na kojem možete kontrolirati svoju internetsku trgovinu.

Dok vam Shopify pruža sve što vam je potrebno za stvaranje i prilagođavanje vaše internetske trgovine, Shopify Plus ide korak dalje. Dopustite da objasnimo:

Kada je riječ o otpremi, primjerice, pomoću usluge Shopify možete dobiti besplatnu dostavu, paušalne stope ili žive izračunate stope. Sa Shopify Plus možete pristupiti skripti otpreme za podešavanje preciznijih cijena. To znači da možete promijeniti mogućnosti isporuke na temelju oznaka kupaca, sadržaja košarice ili čak minimalne vrijednosti narudžbe.

Ukratko, Shopify Plus vam daje veću kontrolu kako u podešavanju tako i u prilagođavanju.

Tko koristi Shopify i Shopify Plus?

Shopify obično koriste svakodnevne tvrtke za e-trgovinu. Njegovi planovi – koji se kreću od 29 USD mjesečno do 299 USD mjesečno – dostupni su većini tvrtki. Shopify Plus namijenjen je vodećim trgovcima, a koriste ga Red Bull, Budweiser i Kylie Jenner.

Daljnje informacije:

Glavni pregled proizvoda – za dublji pogled na Shopify

Usporedni grafikon graditelja internetskih trgovina – pogledajte našu detaljnu usporedbu prvih pet graditelja internetskih trgovina

3

Fleksibilnost dizajna

Ponuda Shopify i Shopify Plus preko 60 tema na koji ćete raditi od stvaranja vaše trgovine e-trgovine. Postoji 10 besplatnih tema i 59 plaćenih, koje koštaju između 140 i 180 dolara.

Možda vam zvuči puno, ali to’s jednokratnom investicijom na vašoj web stranici’s izgledom. Ne bi’Ne razmisli dvaput o trošenju toga na svom prodavaonici od opeka i minobacača, zar ne?

Teme su također dostupne na različitim jezicima. Dakle, ako želite postaviti internetsku trgovinu za ciljanu publiku u određenoj zemlji, to možete učiniti na njihovom materinjem jeziku. Jezici uključuju engleski, španjolski, francuski, njemački, talijanski, japanski i brazilski portugalski.

shopify temeShopify’S trgovinom tema možete pregledavati, pregledavati, pa čak i sortirati po kategorijama.

Osnovna prilagodba vrši se preko Shopifyja’s urednikom. Jednom kad ti’Dodali ste svoje proizvode, možete odlučiti gdje ste’volim da budu prikazani i podijeliti ih na stranice s kategorijama.

Za dublju kontrolu, ti’Trebat ćete znati malo kodiranja. Ovdje je Shopify’jezik teme, Tekućina, ulazi u igru. Tekućina je tamo gdje možete pisati retke koda koji mijenjaju vašu temu’s izgledom. Ako možeš’t kod, don’Tamo u panici’ima puno vodiča koji će vam pomoći.

kupi tekući kodTekućina je Shopify’vlastiti jezik teme koji vam omogućuje detaljniju prilagodbu.

Kao i mi’Već smo raspravljali, Shopify Plus je za tvrtke na razini poduzeća. Ako ti’budete li na toj razini, šanse su da već imate web mjesto.

Shopify Plus pruža vam vlastiti posvećeni upravitelj pokretanja. To’njihov je posao osigurati da se vaša web lokacija potpuno integrira u Shopify. Oni’Pomoći ću vam u pisanju redaka koda i pripremiti se za prilagođenu temu Shopify.

Još jedna razlika između Shopify i Shopify Plus je vaša mogućnost uređivanja stranice za naplatu. Shopify trenutno ne’ne dozvoljava vam da prilagodite svoju naplatu dok vam Shopify Plus daje ovu mogućnost. Pogledajte ovdje za više informacija o tome što točno možete uređivati.

Shopify vs Shopify Plus: Fleksibilnost dizajna

Shopify Plus pobjeđuje!

I Shopify i Shopify Plus nude vam više od 60 tema za odabir. Na kraju dana, ipak, Shopify Plus vam nudi više – ne samo da imate svog pokretačkog pokretača, nego možete i urediti stranicu za naplatu, što možete’t sa uobičajenim Shopify planom.

Daljnje informacije:

Kako izgraditi internetsku trgovinu – tražite mjesto za početak? Pogledajte naš vodič

7 najboljih platformi za e-trgovinu – ovdje pronađite prvih 7 platformi

4

Značajke e-trgovine

Značajke e-trgovine zaista razdvajaju Shopify i Shopify Plus. Ispod nas’Razgovarat ćemo o nekim važnim značajkama dostupnim na obje platforme, a zatim prođite kroz dvije koje su ekskluzivne za Shopify Plus.

Shopify Prodajne značajke (dostupno na Shopify i Shopify Plus)

1. Multikanalna integracija

Zvuči komplicirano, ali sve to uistinu znači prodati na puno različitih mjesta. Shopify vam omogućuje prodaju svojih proizvoda izravno na tržnicama, poput Amazona i eBaya, i na društvenim mrežama, poput Facebooka i Instagrama.

Ako kupac ne’ne moraju napustiti platformu na kojoj stoje’ponovno ste kupili nešto, oni’puno je vjerojatnije da će kupiti. Ova značajka ne samo da je izvrsna za diverzifikaciju prihoda, već vam pruža i korisničku bazu koja možda nikada nije ni posjetila vašu web stranicu – genijalno.

Daljnje informacije:

Kako prodati na Facebooku – naučite kako postaviti i započeti prodaju putem Facebooka

Kako zaraditi novac na Instagramu – postanite kralj društvene trgovine uz našeg vodiča

2. Napušteno vraćanje košarice

Recimo da kupac posjećuje vašu internetsku trgovinu, dodaje artikle u košaricu, ali potom odlazi bez provjere. Shopify će vam poslati poruku e-pošte u vaše ime kao naknadnu provjeru da li ih vide’i dalje ste zainteresirani za kupnju proizvoda.

Studije pokazuju da bi napušteni e-mail-pošti mogli oporaviti i do 25% izgubljene prodaje. Da’jednostavno je predobro da bih ga propustila. A kod Shopifyja napuštena košarica dostupna je kao ugrađena značajka.

3. Prodaja u više valuta

Ako koristite Shopify’vlastiti procesor plaćanja, Shopify Payments, vaša će internetska trgovina automatski prilagoditi valutu prikazanu za vaše proizvode na temelju kupca’s mjesto.

Cijene će se izmijeniti u skladu s trenutnim tečajevima, što je idealno ako planirate prodaju u inozemstvu. Podržane valute su: GBP, EUR, USD, CAD, AUD, HKD, NZD, JPY i SGD.

Prodajne značajke Shopify Plus (ekskluzivno za Shopify Plus)

1. Shopify Flow

Prvi dojmovi su važni. Shopify Flow omogućuje vam da prvi prvi utisak prilagodite svojim kupcima. Jednom oni’ako ste se prijavili na svoju web stranicu, možete pratiti njihove kupnje i mijenjati svoju početnu stranicu tako da se podudaraju s proizvodima koji bi ih mogli zanimati.

pustiti’s primjerom prodavaonice. Ako imate kupca koji uvijek kupuje uloške, možda biste htjeli da vide vaše najnovije ponude uložaka čim slete na vašu web lokaciju. Prilagođavanje prodavaonica individualnim kupcima siguran je način povećanja prodaje.

2. Urednik scenarija

Prije smo spomenuli uređivač scenarija, ali ima više koristi. Uz to što vam omogućuje veću kontrolu nad otpremom, možete stvoriti i skripte za stavke retka i načine plaćanja. Mogućnost prilagođavanja svakog aspekta vaše web trgovine do najsitnijih detalja vam daje potpunu kontrolu.

Zamislite to kao četke za boje. Još uvijek možete naslikati ljupki portret sa samo nekoliko četkica, ali imati čitav niz znači da možete biti detaljni i precizni koliko želite.

Shopify vs Shopify Plus: Značajke e-trgovine

Shopify Plus pobjeđuje!

Shopify ima veliki izbor prodajnih alata i značajki koje mnogi dijele sa Shopify Plusom. Međutim, Shopify ne’ne imati istu razinu sofisticiranih alata kao Shopify Plus. Uređivač skripti i Shopify Flow nude napredniju uslugu u odnosu na alate dostupne na Shopify.

5

Analitika

Shopify dolazi s vlastitom analitičkom nadzornom pločom. Odavde možete vidjeti pregled vaše internetske trgovine’izvješća o prodaji i prilagođena izvješća. Tamo’čak je prikaz uživo, koji vam prikazuje podatke iz minute u minutu.

To će 99% tvrtki za e-trgovinu pružiti sav uvid koji im je potreban. Međutim, iznenađenje iznenađenja, Shopify Plus ide korak dalje.

shopify plus analitikaShopify’s nadzorna ploča s analitikom dom je svih podataka.

Shopify Plus partneri s vodećim analitičkim kompanijama, poput Glew i Looker, kako bi vam donijeli ažurne, stručne podatke i uvid. Ovo divovi e-trgovine oružja s detaljnim informacijama koje su im potrebne za obavljanje velikih poslovnih poziva u djeliću sekunde.

Shopify vs Shopify Plus: Analytics

Shopify Plus pobjeđuje!

Shopify dolazi s već ugrađenim odličnim analitičkim alatom koji možete koristiti za stalno praćenje trgovine’s podacima. Međutim, Shopify Plus svojim naprednim integracijama podiže razinu na višu razinu. Dok vam Shopify pruža odličan uvid, Shopify Plus vam pruža stručne, detaljne podatke i informacije.

6

Pomoć i podrška

Nitko ne voli zaglaviti. Ako ipak učinite, Shopify ima vaša leđa s podrškom 24/7 putem telefonske e-pošte i live chat. Možete potražiti i vodiče u fantastičnom centru za pomoć.

Kao ti’vjerojatno pretpostavljate, Shopify Plus vam daje pristup istoj podršci… a onda neki.

shopify centar za pomoćShopify’Centar za pomoć vaš je prvi pristanište za bilo kakve poteškoće.

Ono što dobivate sa Shopify Plusom je posvećena, osobna podrška. To je u velikoj mjeri nepotrebno za većinu poduzeća, ali za velike korporacije, to može biti od velike važnosti.

Prvo vam je dodijeljen upravitelj pokreta koji će vam pomoći u pripremi i pokretanju. To’s njihovim je poslom pomoći u stvarima poput integriranja vaše postojeće web stranice u Shopify. Odatle, ti’Dobit ću MSM (menadžer uspjeha trgovaca).

Trag’s u ime s ovim. Njihova uloga je da vam pomognu da budete uspješni. Sve je od smjernica o tome kako koristiti Shopify Plus, kako biste bili u toku s trendovima u industriji i strateškim treniranjem.

Shopify vs Shopify Plus: Pomoć i podrška

Shopify Plus pobjeđuje!

Shopify Plus otkucaji Shopify opet svojom praktičnom, personaliziranom podrškom. Dok vam Shopify pruža podršku 24 sata dnevno, Shopify Plus vam nudi impresivnu dodatnu pomoć posvećenog upravitelju pokretanja koji će vam pomoći pri postavljanju, plus menadžer za podršku trgovca koji će pomoći vašoj web stranici uspjeti.

7

Cijene i naknade za transakcije

Shopify dolazi sa tri osnovna plana cijena: Osnovni Shopify (29 USD mjesečno), Shopify (79 USD mjesečno) i Advanced Shopify (299 USD mjesečno).

Sva tri plana daju vam važne karakteristike poput multikanalne integracije i napuštene košarice, ali postoji nekoliko razlika. Ako vam je stvaranje i prodaja poklon kartica vrlo važno’Želim pogledati ili Shopify ili Advanced Shopify plan.

Napredni Shopify također vam daje više uvida. Možete dobiti profesionalna izvješća i tretirane cijene isporuke treće strane. Ako ti’tražiš da brzo povećaš, oni’definitivno dvije ključne značajke koje će vam pomoći.

Uštedite do 20% na svom Shopify planu

Mogli biste gotovo uštedjeti 190 dolara godišnje na Shopify Planu ako se prijavite na dvije godine ili biste mogli uštedjeti 94 dolara godišnje ako se prijavite na godinu dana!

obaviti planove cijena

‘Ali drži se, ne postoji način da prvo isprobam Shopify? Ne znam’Ne znam jesam li’Sviđa mi se još!’

Naravno, Shopify’i ja sam pomislila na to. Shopify pruža 14-dnevno besplatno probno razdoblje, što znači ako to ne učinite’ne sviđa mi se što’viđen tijekom dva tjedna, jednostavno ne’ne ulagati u plan.

Cijene Shopify Plus su malo manje vidljive. Da biste dobili ponudu, morate kontaktirajte Shopify Plus izravno. Odavde možete razgovarati o vašem poslovnom modelu, mjesečnom prometu i marketinškim potrebama kako biste postigli dogovor oko prikladne cijene.

Kako se povećava – ako vam se mjesečna prodaja kreće između 0 i 800 000 USD, Shopify Plus planovi obično iznose oko 2 000 USD mjesečno. Sve gore od toga će varirati, sve do Shopify Plus’ cijena stropa od 40 000 USD.

Naknade za transakcije Shopify i Shopify Plus djeluju na gotovo isti način. Sa Shopify, oni’ponovno fiksne naknade po transakciji. Sa Shopify Plus, oni’možete pregovarati (kao procjena, vi’Pogledat ćemo oko 1,6% + 30¢ po transakciji).

Jedna bitna značajka koju i Shopify i Shopify Plus nude je 3D Secure. To štiti trgovce od prijevara prilikom obrade transakcija s kreditnim karticama. Dakle, ako ikada obradite zamršeno plaćanje, to’je banka koja’odgovorna, a ne ti!

kupi recenzije cijene cijene transakcijskih troškovaShopify’Naknade za transakcije mijenjaju se ovisno o tome na koji se plan prijavite.

Shopify vs Shopify Plus: cijene i naknade za transakcije

Shopify pobjede!

Shopify Plus’ cijene su skuplje i manje vidljive od Shopifyja’s planovima. Trebate dobiti ponudu za Shopify Plus, što znači da može biti prilagođen vašem poslu, dok Shopify’Planovi cijena su tu da ih svi vide – i isprobajte sa svojim 14-dnevnim besplatnim probnim vremenom!

Daljnje informacije:

Shopify Pregled cijena – kopajte dublje u Shopify’s cjenovnim planovima

6 najboljih besplatnih platformi za e-trgovinu – Pogledajte ovdje ako vam treba web stranica za e-trgovinu jeftino

8

Shopify vs Shopify Plus: Konačna presuda

Kada je u pitanju Shopify vs Shopify Plus, vi’ponovno gledate dvije platforme koje pjevaju s iste himne. To’samo s Shopify Plusom, ti’ponovno ste okruženi zborom i imate vlastitog vokalnog trenera!

Shopify je za mala i srednja poduzeća za e-trgovinu koja trebaju moćnu platformu koja može rasti s njima. Shopify Plus je za tvrtke na razini poduzeća koje već trebaju svaki dan prodavati tisuće proizvoda.

Da biste to stavili u kontekst, Shopify trenutno upravlja preko pola milijuna web stranica za e-trgovinu. Shopify Plus ima malo više od 2.500.

Ako ti’nisi dio elite e-trgovine, nemoj’ne brinite se. Shopify dolazi sa svim potrebnim alatima za rast vašeg poslovanja od prodavača srednje razine, do internetskog carstva. Isprobajte Shopify besplatno još danas – tko zna, to možda samo daje krila vašem poslu.

9

Pitanja i odgovori

Koje vrste proizvoda možete prodavati na Shopify?

Uz Shopify i Shopify Plus možete prodavati fizičke ili digitalne proizvode, poput softvera ili glazbe ili video zapisa. Također možete postaviti dropshipping na oba mjesta’stvarno nije ograničenje vrste proizvoda koju možete prodati.

Tko su Shopify’glavni konkurenti?

Sviđaju vam se Wix i Weebly te također prodaju putem interneta, ali Shopify’Pravi konkurent je BigCommerce. I Shopify i BigCommerce su tvorci web stranica za e-trgovinu koji su dizajnirani isključivo za prodaju na mreži.

Možete li koristiti vanjske Shopify teme?

Postoje web stranice koje prodaju ‘Otkrijte teme’ da možete’Ne radim na samoj platformi, ali naš bi savjet bio da se kloniš njih. Shopify je pobijedio’Ne podržavam vas sa bilo kojim funkcionalnim problemima koji se mogu pojaviti osim ako niste’ponovno ste stručnjak za kodiranje, to’najbolje je držati se Shopifyja’s ponuđenim temama.

Stručnjak za izgradnju web mjesta želi vam pružiti iskrene podatke. Da’Zbog toga provodimo vlastita istraživanja i dobivamo izravan, osobni uvid. Kliknite ovdje za više informacija.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me