Shopify vs Shopify Plus | 5 viktiga skillnader du behöver veta

Shopify är den bästa allomfattande e-handelswebbplatsen på marknaden idag. den’s hjälpte tusentals köpmän att bygga sina egna onlinebutiker och genererade dem sammanlagt 55 miljarder dollar i försäljning.


Shopify är byggd för små till medelstora företag, medan den nyare Shopify Plus är designad för stora företag. De fungerar på samma sätt, men Shopify Plus kan hantera mycket mer än en vanlig Shopify-plan – till exempel kan Shopify Plus hantera över 10 000 transaktioner per minut!

Shopify vs Shopify Plus

Men hur kan du se vilken Shopify-plattform som passar dig? Och vad gör Shopify Plus annorlunda?

Den där’s där vi kommer in. Här på webbplatsen byggare expert, vi’är engagerad i att hjälpa du hitta den bästa plattformen för din behov. Vi’Vi har undersökt hundratals produkter och testat dem noggrant. Vi’är nu i en fantastisk position att berätta för dig nyckel skillnader mellan Shopify och Shopify Plus, och vilken’är rätt för dig.

Läs vidare när vi diskuterar hur båda plattformarna fungerar, fördelarna och nackdelarna med var och en och de fem stor områden som’Jag hjälper dig att fatta ditt beslut.

1

Shopify vs Shopify Plus: För- och nackdelar

Shopify Pros# 1

# 2

# 3

Sälj över flera kanaler som Facebook, Instagram och Amazon
Briljant inventeringssystem
Bättre e-handelsfunktioner än någon annan webbplatsbyggare
Shopify Cons# 1

# 2

# 3

Brist på specialintegrationer
Transaktionsavgifter verkställs om du inte gör det’t använda Shopify-betalningar
Kan’t byta teman utan att behöva omformatera ditt innehåll
Shopify Plus-proffs# 1

# 2

# 3

Obegränsade personalkonton
Kan hantera över 10 000 transaktioner per minut
Personlig, dedikerad hjälp och support
Shopify Plus Cons# 1

# 2

# 3

Inget fast pris med månatliga kostnader som görs genom offert
Endast hållbart om du’är ett företag på företagsnivå
Måste ha tid att investera i din e-handelswebbplats

2

Hur fungerar Shopify och Shopify Plus?

Låta’Börja med att rensa upp all förvirring: Shopify och Shopify Plus fungerar på samma sätt.

Du’Jag använder samma instrumentpanel, samma redaktör och samma hjälpcenter för information. Folk krånar över Shopify Plus, men det’s inte på grund av på vilket sätt det fungerar, det’s på grund av Vad det kan göra.

shopify instrumentpanelenShopify’s instrumentpanel fungerar som ditt centrala nav där du kan kontrollera din onlinebutik.

Medan Shopify ger dig allt du behöver för att skapa och anpassa din onlinebutik går Shopify Plus ett steg längre. Låt oss förklara:

När det gäller frakt, till exempel med Shopify, kan du få gratis frakt, schablonpriser eller beräknade priser. Med Shopify Plus kan du komma åt ett fraktskript för att konfigurera mer exakta priser. Detta innebär att du kan ändra dina leveransalternativ baserade på kundtaggar, innehållet i en kundvagn eller till och med minimiorderns värde.

Kort sagt, Shopify Plus ger dig större kontroll, både i installation och anpassning.

Vem använder Shopify och Shopify Plus?

Shopify används vanligtvis av vardagliga e-handelsföretag. Dess planer – som sträcker sig från $ 29 / månad till $ 299 / månad – är tillgängliga för de flesta företag. Shopify Plus är för flaggskeppshandlare och används av sådana som Red Bull, Budweiser och Kylie Jenner.

Vidare information:

Huvudsaklig Shopify-granskning – för en djupare titt på Shopify

Jämförelse-diagram för online-butiksbyggare – se vår detaljerade jämförelse av de fem bästa butikerna på nätet

3

Design flexibilitet

Shopify och Shopify Plus-erbjudande över 60 teman att arbeta från när det gäller att skapa din e-butik. Det finns 10 gratis teman och 59 betalda teman, som kostar mellan $ 140 och $ 180.

Det kan låta som mycket, men det’är en engångsinvestering på din webbplats’s utseende. Du skulle inte’Tänk två gånger på att spendera det på din tegel- och murbrukskontor, rätt?

Teman finns också på olika språk. Så om du vill inrätta en onlinebutik för en målgrupp i ett specifikt land kan du göra det på deras modersmål. Språken inkluderar engelska, spanska, franska, tyska, italienska, japanska och brasilianska portugisiska.

shoppa temanShopify’Med temabutiken kan du bläddra, förhandsgranska och till och med sortera efter kategori.

Grundläggande anpassning görs genom Shopify’s redaktör. När du’har lagt till dina produkter kan du bestämma var du ska’d vill att de ska visas och dela upp dem i kategorisidor.

För en djupare kontrollnivå, du’Jag måste känna till lite kodning. Det är här Shopify’temaspråk, Liquid, spelar in. Vätska är där du kan skriva kodrader som ändrar ditt tema’s utseende. Om du kan’t-kod, don’t panik, där’s massor av guider runt för att hjälpa dig.

shoppa flytande kodLiquid är Shopify’sitt eget temaspråk som ger dig mer djupgående anpassning.

Som vi’Vi har diskuterat, Shopify Plus är för företag på nivån. Om du’på den nivån, är chansen stor att du redan har en webbplats.

Shopify Plus förser dig med din egen dedikerade lanseringschef. den’är deras jobb att se till att din webbplats kan integreras fullt ut i Shopify. De’Jag hjälper dig skriva kodrader och komma igång med ett Shopify-anpassat tema.

En annan skillnad mellan Shopify och Shopify Plus är din förmåga att redigera kassasidan. Shopify gör för närvarande inte’t låter dig anpassa din kassa medan Shopify Plus ger dig det här alternativet. Se här för mer information om exakt vad du kan redigera.

Shopify vs Shopify Plus: Design Flexibilitet

Shopify Plus vinner!

Både Shopify och Shopify Plus erbjuder dig över 60 teman att välja mellan. I slutet av dagen, men Shopify Plus erbjuder dig mer – inte bara får du din egen lanseringschef, du kan också redigera din kassasida, som du kan’gör inte med en vanlig Shopify-plan.

Vidare information:

Hur man bygger en onlinebutik – letar du efter en plats att börja? Kolla in vår guide

7 bästa e-handelsplattformar – ta reda på de 7 bästa plattformarna här

4

E-handel funktioner

E-handelsfunktioner är det som verkligen skiljer Shopify och Shopify Plus. Under vi’Jag kommer att diskutera några viktiga funktioner som finns tillgängliga för båda plattformarna och sedan gå igenom två som är exklusiva för Shopify Plus.

Shopify-säljfunktioner (tillgängliga på Shopify och Shopify Plus)

1. Multikanals integration

Det låter komplicerat men allt detta betyder verkligen att kunna sälja på många olika platser. Med Shopify kan du sälja dina produkter direkt på marknadsplatser, som Amazon och eBay, och sociala medier, som Facebook och Instagram.

Om en kund inte gör det’t måste lämna plattformen de’kommer att köpa något, de’det är mycket mer benägna att köpa. Den här funktionen är inte bara bra för att diversifiera dina inkomstströmmar, utan ger dig också en kundbas som aldrig ens har besökt din webbplats – geni.

Vidare information:

Hur man säljer på Facebook – lära dig att installera och börja sälja via Facebook

Hur man tjänar pengar på Instagram – bli en social handelskung med vår guide

2. Återställning av övergiven kundvagn

Säg att en kund besöker din onlinebutik, lägger till varor i sin kundvagn men lämnar sedan utan att kolla in. Shopify skickar ett automatiskt e-postmeddelande på dina vägnar som en uppföljning för att se om de gör det’är fortfarande intresserad av att köpa produkterna.

Studier visar att övergivna vagnsmeddelanden kan återhämta upp till 25% av annars förlorade försäljningar. Den där’är bara för bra att missa. Och med Shopify är övergivna vagnar tillgängliga som en inbyggd funktion.

3. Försäljning av flera valutor

Bör du använda Shopify’din egen betalningsprocessor, Shopify Payments, kommer din onlinebutik automatiskt att justera den valuta som visas för dina produkter baserat på kunden’s läge.

Dina priser kommer att ändras enligt nuvarande växelkurser, vilket är idealiskt om du planerar att sälja internationellt. De valutor som stöds är: GBP, EUR, USD, CAD, AUD, HKD, NZD, JPY och SGD.

Shopify Plus-säljfunktioner (exklusivt för Shopify Plus)

1. Shopify Flow

Första intryck är viktiga. Shopify Flow låter dig skräddarsy det första intrycket individuellt till dina kunder. En gång de’har registrerat dig på din webbplats kan du spåra deras inköp och ändra din hemsida så att den matchar de produkter de kanske är intresserade av.

Låta’s använder exemplet på en löpande butik. Om du har en kund som alltid köper inläggssulor, kanske du vill att de ska se dina senaste erbjudanden på inläggssulor så snart de landar på din webbplats. Att skräddarsy din butik till enskilda kunder är ett säkert eld sätt att öka försäljningen.

2. Script Editor

Vi nämnde skriptredigeraren tidigare, men den har många fler användningsområden. Tillsammans med att ge dig större kontroll över frakt kan du också skapa skript för rader och betalningsmetoder. Att kunna anpassa alla aspekter av din onlinebutik till minsta detalj ger dig total kontroll.

Tänk på det som en penslar. Du kan fortfarande måla ett vackert porträtt med bara några borstar, men att ha en hel serie innebär att du kan vara så detaljerad och exakt som du vill.

Shopify vs Shopify Plus: E-handelsfunktioner

Shopify Plus vinner!

Shopify har ett stort utbud av försäljningsverktyg och funktioner, av vilka många delar med Shopify Plus. Men Shopify gör det inte’t har samma nivå av sofistikerade verktyg som Shopify Plus. Manusredigeraren och Shopify Flow erbjuder en mer avancerad tjänst över de verktyg som finns tillgängliga på Shopify.

5

Analytics

Shopify har en egen dedikerad analyspanel. Härifrån kan du se en översikt över din onlinebutik’s försäljning och anpassade rapporter. där’är till och med en livevy som visar dig minut för minut-data.

Detta ger 99% av e-handeln alla insikter de behöver. Men överraskning överraskning, Shopify Plus går ett steg längre.

shopify plus analyticsShopify’s analytics instrumentbräda är hemmet för all datainsikt.

Shopify Plus samarbetar med branschledande analysföretag, som Glew och Looker, för att ge dig uppdaterad, expertinformation och insikt. Denna vapen e-handel jättar med den detaljerade informationen de behöver för att ringa stora företag samtal på en split sekund.

Shopify vs Shopify Plus: Analytics

Shopify Plus vinner!

Shopify kommer med ett fantastiskt analysverktyg som redan är inbyggt, som du kan använda för att ständigt spåra din butik’s data. Men Shopify Plus tar detta till nästa nivå med sina avancerade integrationer. Medan Shopify ger dig stor insikt, ger Shopify Plus dig expert, detaljerad information och information.

6

Hjälp och support

Ingen gillar att fastna. Om du gör det, Shopify har din rygg med 24/7 support via telefon e-post och livechatt. Du kan också söka igenom guider i dess fantastiska hjälpcenter.

Som du’Vi har antagligen gissat, Shopify Plus ger dig tillgång till samma support… och sen lite.

shopify hjälpcenterShopify’s hjälpcenter är din första samtalshavn för eventuella problem du kan ha.

Vad du får med Shopify Plus är dedikerad, personlig support. Detta är i stort sett onödigt för de flesta företag, men för massiva företag kan det vara viktigt.

Först tilldelas du en lanseringschef som hjälper dig att komma igång. den’är deras jobb att hjälpa till med att integrera din befintliga webbplats i Shopify. Därifrån, du’Jag får en MSM (merchant success manager).

Ledtråden’s i namnet med den här. Deras roll är att hjälpa dig att lyckas. Allt från vägledning om hur du använder Shopify Plus, håller dig uppdaterad om branschtrender och strategisk coaching tillhandahålls.

Shopify vs Shopify Plus: Hjälp och support

Shopify Plus vinner!

Shopify Plus slår Shopify igen med sitt praktiska, personliga stöd. Medan Shopify ger dig support dygnet runt, ger Shopify Plus dig det imponerande extra av en dedikerad lanseringschef som hjälper dig att ställa in, plus en handlarstödschef som hjälper din webbplats att lyckas.

7

Priser och transaktionsavgifter

Shopify kommer med tre grundläggande prissättningsplaner: Basic Shopify ($ 29 / månad), Shopify ($ 79 / månad) och Advanced Shopify ($ 299 / månad).

Alla tre planerna ger dig viktiga funktioner som flerkanalsintegration och övergiven vagn, men det finns några skillnader. Om det är viktigt för dig att skapa och sälja presentkort’Jag vill titta på antingen Shopify eller Advanced Shopify-planen.

Advanced Shopify ger dig också mer inblick. Du kan få professionella rapporter och beräknade fraktpriser från tredje part. Om du’De vill snabbt skala upp, de’definitivt två viktiga funktioner som hjälper dig.

Spara upp till 20% på din Shopify-plan

Du kan spara nästan 190 $ per år på Shopify-planen om du registrerar dig i två år eller om du skulle kunna spara 94 dollar per år om du registrerar dig för ett år!

shoppa prisplaner

‘Men vänta, finns det inte ett sätt att prova Shopify först? Jag gör inte’Jag vet inte ens om jag’Jag gillar det ännu!’

Naturligtvis Shopify’tänkte på det också. Shopify ger en 14-dagars gratis provperiod, vilket betyder om du inte gör det’t gillar vad du’har sett under de två veckorna, du helt enkelt inte’t investera i en plan.

Shopify Plus-priser är lite mindre synliga. För att få en offert måste du göra det Kontakta Shopify Plus direkt. Härifrån kan du diskutera din affärsmodell, månadsomsättning och marknadsföringsbehov för att komma överens om ett lämpligt pris.

Som heads-up – om din månatliga försäljning är mellan $ 0 och $ 800.000, tenderar Shopify Plus-planer att vara cirka $ 2000 / månad. Allt ovan kommer att variera, ända fram till Shopify Plus’ takpris på 40 000 dollar.

Shopify och Shopify Plus transaktionsavgifter fungerar på samma sätt. Med Shopify, de’re fasta avgifter per transaktion. Med Shopify Plus, de’är förhandlingsbar (som en uppskattning, du’Jag tittar på cirka 1,6% + 30¢ per transaktion).

En viktig funktion som både Shopify och Shopify Plus erbjuder är 3D Secure. Detta skyddar köpmän från bedrägeri vid behandling av kreditkortstransaktioner. Så om du någonsin bearbetar en dodgy betalning, det’är banken det’är ansvarig, inte du!

shoppa recensioner prissätta transaktionsavgifterShopify’s transaktionsavgifter ändras beroende på vilken plan du registrerar dig för.

Shopify vs Shopify Plus: Priser och transaktionsavgifter

Shopify vinner!

Shopify Plus’ prissättningen är dyrare och mindre synlig än Shopify’s planer. Du måste få en offert för Shopify Plus, vilket betyder att den kan skräddarsys för ditt företag, medan Shopify’s prisplaner finns där för alla att se – och prova med sin 14-dagars gratisversion!

Vidare information:

Shopify prissättningsgranskning – gräva djupare i Shopify’s prissättningsplaner

6 bästa gratis e-handelsplattformar – Se här om du behöver en e-handelswebbplats på billigt pris

8

Shopify vs Shopify Plus: slutlig dom

När det gäller Shopify vs Shopify Plus, du’tittar på två plattformar som sjunger av samma hymnark. den’är bara med Shopify Plus, du’är omgiven av en kör och har din egen vokalcoach!

Shopify är för små till medelstora e-handelsföretag som behöver en kraftfull plattform som kan växa med dem. Shopify Plus är för företag på nivå som redan behöver sälja tusentals produkter varje dag.

För att sätta det i sammanhang driver Shopify för närvarande över en halv miljon e-handelswebbplatser. Shopify Plus driver drygt 2500.

Om du’är inte en del av e-handelseliten, don’t oroa dig. Shopify levereras med alla nödvändiga verktyg som hjälper till att växa ditt företag från en säljare på mellannivå till ett onlineimperium. Prova Shopify gratis idag – vem vet, det kan bara ge ditt företag vingar.

9

Vanliga frågor

Vilka typer av produkter kan du sälja på Shopify?

Med både Shopify och Shopify Plus kan du sälja fysiska eller digitala produkter, till exempel nedladdning av programvara eller musik / video. Du kan också ställa in dropshipping på antingen så där’Det är verkligen ingen gräns för vilken typ av produkter du kan sälja.

Vem är Shopify’s främsta konkurrenter?

Gillar Wix och Weebly låter dig också sälja online, men Shopify’s verkliga konkurrent är BigCommerce. Både Shopify och BigCommerce är e-handelsbyggare som är utformade enbart för försäljning online.

Kan du använda externa Shopify-teman?

Det finns webbplatser som säljer ‘Shopify teman’ att du kan’t komma på själva plattformen men vårt råd skulle vara att hålla sig borta från dem. Shopify vann’t stödjer dig med alla funktionella problem du kan ha såvida du inte’är en expert på kodning, det’är bäst att hålla fast vid Shopify’s tillhandahållna teman.

Webbplatsbyggare-expert syftar till att ge dig ärlig information. Den där’varför vi bedriver vår egen forskning och får direkt, personlig insikt. Klicka här för mer information.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me