6 Pembangun Laman Web Gereja Terbaik

gambar utama pembangun laman web gereja terbaikMembuat laman web untuk gereja anda seharusnya’mengambil masa 40 hari 40 malam – anda tidak’memerlukan banyak masa, anggaran yang tidak berkesudahan, atau kemahiran teknologi ilahi untuk menghidupkan idea anda. Sebaliknya, anda hanya memerlukan salah satu daripada enam pembangun laman web gereja teratas ini.


Terdapat banyak sebab untuk membina laman web untuk gereja anda. Berhubungan dengan komuniti dan jemaah, menarik minat anggota yang lebih muda, menjadikan maklumat lebih mudah didapati – senarai itu terus berjalan.

Selain melibatkan ahli anda sekarang, laman web boleh bermanfaat terutama untuk mengembangkan gereja anda’mengikuti. Tahukah anda 80% pelawat baru tengok gereja’laman web s bahkan sebelum melangkah masuk ke dalam bangunan? Jumlah tera pertama, dan hari ini kesan pertama berasal dari laman web.

Anda mungkin tidak mempunyai masa atau anggaran untuk meluangkan waktu bangun untuk membina laman web. Dan itu’baiklah! Pembangun laman web menawarkan penyelesaian yang cepat dan murah – ini adalah platform dalam talian yang membantu anda membuat laman web anda sendiri, tanpa memerlukan kemahiran berteknologi.

Terdapat banyak pembangun laman web di luar sana, tetapi bagaimana anda memilih yang terbaik dari orang ramai? Terdapat pembangun khusus gereja, pembangun umum dengan templat gereja, dan pembangun lain yang baru muncul’t betul sekali.

Kami mahu memisahkan yang baik dari yang buruk, dan membuang yang benar-benar jelek sama sekali. Itu’mengapa kita menjalankan kajian mendalam dengan teliti, menguji, menganalisis, dan membandingkan hasil kami sehingga kami dengan yakin dapat mengatakan bahawa ini adalah pembina laman web gereja terbaik di pasaran.

6 Pembangun Laman Web Gereja Terbaik

 1. Wix – pembina laman web gereja keseluruhan terbaik
 2. Ruang Squarespace – terbaik untuk reka bentuk yang indah
 3. Weebly – terbaik untuk membina anggaran
 4. Sharefaith – pembina laman web khusus gereja terbaik
 5. Reka Bentuk Kementerian – terbaik untuk perkhidmatan pelanggan yang berpengalaman
 6. Nukleus – terbaik untuk kemudahan semua-dalam-satu

Artikel ini akan membandingkan pembangun laman web gereja ini, menentukan dengan tepat apa yang terbaik untuk setiap mereka, meneroka ciri dan harganya, dan banyak lagi. Pendek kata, kami’Saya akan membantu anda membuat keputusan sekali dan yang mana pembina adalah pilihan terbaik untuk gereja anda.

Pembangun Laman Web Gereja Terbaik: Perbandingan Head-to-Head

Untuk mencari pembangun laman web gereja yang terbaik, kami menilai setiap pembangunnya’ciri-ciri, nilai wang yang dihitung, dan meletakkan reka bentuk mengikut rentaknya. Jadual di bawah menunjukkan ciri utama, jadi anda boleh memilih pembangun yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Harga PlanStarter Percuma * SSL Percuma DomainFreeWixRuang SquarespaceWeeblySharefaithReka Bentuk KementerianNukleus
&# 10004;&# 65039;$ 11&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
&# 10060;$ 12&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039;$ 5&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
&# 10060;$ 45&# 10060;&# 10060;
&# 10060;$ 20&# 10004;&# 65039;&# 10060;
&# 10060;$ 79&# 10060;&# 10004;&# 65039;

* Harga ini menunjukkan pelan termurah yang merangkumi fungsi pembangun laman web. Beberapa platform juga menawarkan perkhidmatan lain dengan harga yang lebih murah, tetapi harga yang ditunjukkan di sini adalah yang paling murah untuk anda’Saya akan membayar untuk membina laman web.

Sekiranya anda’kami tidak yakin dengan beberapa ciri ini, kami’Saya akan melihat dengan cepat apa yang mereka maksudkan, sebelum membahas lebih terperinci setiap pembangun.

 • Domain: laman web anda’nama domain adalah alamat laman web yang muncul di bar carian – sebagai contoh, domain kami adalah “www.websitebuilderexpert.com.” Ini adalah cara orang menemui anda, dan bertindak sebagai sebahagian daripada laman web anda’identiti.
 • SSL (Lapisan Soket Selamat): ini terdengar berteknologi, tetapi ia’sangat penting laman web anda mempunyai keselamatan SSL. Ini menyulitkan maklumat yang dilalui antara pengguna dan laman web anda (seperti kata laluan dan butiran kad), menjaga keselamatan maklumat sensitif dari kebocoran atau penggodam. Ia’juga sangat penting untuk membina kepercayaan dan mendapat peringkat yang baik dalam hasil carian.

# 1. Wix

Pembangun laman web gereja keseluruhan terbaik

Wix berada di puncak kelas dalam penyelidikan kami, menggabungkan kemudahan penggunaan dengan ciri profesional dan reka bentuk yang menakjubkan – dan yang paling penting, ia’sangat senang digunakan. Lihat penilaian bintangnya di bawah!

Kebaikan dan Kekurangan Wix

Kebaikan dan keburukan
 • Sangat senang digunakan
 • Reka bentuk templat yang menakjubkan
 • Boleh’t menukar templat setelah laman web disiarkan
 • Ruang simpanan lebih sedikit daripada sebilangan pesaing

Wix adalah pembina laman web yang popular dengan amatur, perniagaan, dan juga selebriti – anda’mungkin pernah melihat iklan di TV. Ia’s a pembangun laman web drag-and-drop, bermaksud ia tidak boleh’agar lebih mudah digunakan – anda hanya menyeret elemen seperti gambar, kotak teks, dan video ke mana sahaja yang anda mahukan di halaman anda. Di sini’sedikit lebih banyak maklumat mengenai Wix’s drag-and-drop editor.

Wix isn’Pembina laman web gereja khusus, tetapi memang ada gereja tertentu dan bukan keuntungan templat untuk anda pilih. Anda boleh menambah halaman sumbangan, kenalan, dan acara, berkongsi catatan blog, dan juga menghantar khutbah di laman web anda.

Wix mempunyai rancangan percuma, tetapi untuk menggunakan nama domain anda sendiri, anda’Saya perlu menaik taraf ke salah satu Wix’tujuh rancangan berbayar. Yang paling murah adalah $ 11 sebulan Pelan kombo, tetapi untuk sumber yang lebih baik, kami mengesyorkan $ 14 sebulan Pelan tanpa had – ini masih mesra bajet, tetapi akan membolehkan lebih banyak lalu lintas ke laman web anda.

templat laman web gereja wixWix mempunyai pelbagai templat laman web gereja untuk anda memilih borang. Ini termasuk ciri dan halaman terbina dalam untuk sumbangan, rakaman khutbah, acara, dan banyak lagi.

# 2. Ruang Squarespace

Terbaik untuk reka bentuk yang cantik

Squarespace boleh’pasti berjaya kerana reka bentuknya yang menakjubkan. Tetapi ia’bukan sekadar wajah yang cantik – lihat di bawah untuk melihat bagaimana ia mendapat markah dalam ujian kami.

Kelebihan dan Kekurangan Squarespace

Kebaikan dan keburukan
 • Reka bentuk berkualiti terbaik di pasaran
 • Ciri kualiti terbaik dari mana-mana pembina
 • Pelan harga yang agak mahal
 • Tidak mesra pemula seperti Wix

Squarespace mengagumkan penggunanya dengan reka bentuk templat berkualiti tinggi dan canggih. Sekiranya anda mempunyai gambar besar atau menginginkan laman web yang benar-benar profesional, Squarespace adalah pilihan utama anda.

Ia’tidak begitu mesra pemula seperti Wix, tetapi anda tetap tidak’t memerlukan kemahiran pengekodan atau teknologi untuk menggunakannya – hanya sedikit masa terluang. Ia’s juga lebih mahal, dengan harga bermula pada $ 12 sebulan. Kami mengesyorkan memilih Rancangan perniagaan $ 18 sebulan, kerana ini membolehkan anda menerima sumbangan melalui laman web anda.

Dari segi reka bentuk, Squarespace tidak’mempunyai templat gereja yang khusus. Sebaliknya, semak melalui “Komuniti dan Bukan Untung” templat untuk mencari padanan sempurna anda – kami amat mengesyorkan templat Clarkson!

Squarespace mempunyai ciri-ciri berkualiti tinggi yang luar biasa, semuanya sudah terbina dalam. Contohnya, dengan tema Clarkson, anda’Saya akan mencari halaman sumbangan, misi, dan sukarelawan secara automatik.

Tidak kira tema yang anda pilih, anda boleh yakin dengan anda’Akan berakhir dengan a laman web profesional, anggun dan hebat untuk menarik pengunjung anda.

contoh laman web gereja squarespaceLaman web gereja ini dibina menggunakan Squarespace, dan telah menyesuaikan templat pilihannya untuk membuat laman web yang unik dan moden.

# 3. Weebly

Terbaik untuk membina anggaran

Weebly adalah pembangun drag-and-drop dengan ciri hebat, gedung aplikasi yang besar, dan pelbagai harga. Ia’panas di tumit Squarespace – lihat penilaiannya di bawah untuk melihat di mana kekuatannya terletak.

Kebaikan dan Kekurangan Weebly

Kebaikan dan keburukan
 • Harga permulaan yang sangat bajet
 • Mempunyai ciri terbaik untuk membuat skala laman web anda
 • Tiada templat khusus gereja
 • Kebebasan kreatif terhad berbanding Wix

Weebly sangat sesuai jika anda mahu reka bentuk yang ringkas dan bergaya, dan bimbingan yang lebih kreatif daripada anda’d dapatkan dengan Wix dan Squarespace. Templatnya cukup tersusun – anda boleh’hanya tarik apa sahaja seperti yang anda boleh dengan Wix. Ini akan mengecewakan para pemimpi kreatif di antara anda, tetapi jika reka bentuk adalah mimpi buruk terburuk anda, itu’sesuatu yang melegakan!

Mencari templat sempurna anda mungkin sukar, kerana ada’s tidak ada ciri carian dan tidak ada kategori komuniti atau bukan untung untuk menyempitkan pilihan anda. Tetapi dengan julat yang agak kecil untuk dipilih, ia semestinya’memerlukan masa yang lama untuk mencari reka bentuk kegemaran anda.

Kerana tidak ada templat yang disesuaikan, anda juga tidak’t dapatkan ciri yang disesuaikan – anda’Saya perlu memilih tema anda dengan teliti untuk mendapatkan halaman sumbangan terbina dalam, misalnya. Nasib baik, anda boleh pratonton tema anda dan rasakan sebelum melakukannya, dan ubah tema anda walaupun setelah menerbitkan laman web anda.

Weebly mempunyai pelan percuma dan tiga pelan berbayar, antara $ 6 hingga $ 26 sebulan. Kami tidak’t mengesyorkan untuk tetap menggunakan rancangan percuma terlalu lama – ia mempunyai ciri terhad, tidak’t membiarkan anda menghubungkan domain khusus, dan memaparkan iklan di laman web anda.

Untuk laman web profesional untuk gereja anda, anda memerlukan rancangan berbayar.

Kami mengesyorkan $ 12 sebulan Pelan profesional kerana ia’merupakan rancangan paling murah untuk membuang iklan dari laman web anda, yang penting untuk dianggap serius dalam talian. Anda juga membuka kunci ciri seperti domain percuma dan storan tanpa had, yang sangat sesuai untuk memuat naik media seperti rakaman khutbah atau video komuniti.

Sebab kita tidak’t mengesyorkan pelan Peribadi $ 6 sebulan kerana ia memaparkan iklan di laman web anda dan dilengkapi dengan ruang simpanan terhad, seperti rancangan percuma. Pelan Profesional memberi anda peluang yang lebih baik untuk membina laman web yang boleh dipercayai dan tidak dapat dilupakan untuk gereja anda.

contoh laman web gereja weeblyLaman web gereja ini dibina menggunakan Weebly, menggunakan reka bentuk yang ringkas dan tidak rapi. Anda boleh melihat iklan Weebly dipaparkan di laman web – itu’tidak mengganggu, tetapi boleh dikeluarkan dengan menaik taraf.

# 4. Sharefaith

Pembina laman web khusus gereja terbaik

Sharefaith adalah platform yang didedikasikan untuk menyebarkan firman Tuhan melalui teknologi canggih. Di antara banyak perkhidmatan lain, Sharefaith mempunyai pembangun laman web gereja sendiri, yang telah membantu lebih 8,000 kementerian buat laman web mereka sendiri – itu’cukup mengagumkan!

Anda mempunyai kelebihan untuk mengetahui semua Sharefaith’Tema akan sesuai untuk laman web gereja – it’hanya satu kes memilih yang sesuai dengan gereja dan jemaah anda. Reka bentuknya cukup menggembirakan dan bergaya, tetapi boleh’t mencabar Squarespace dari segi reka bentuk.

Seperti Wix, anda mendapat banyak ciri terbina dalam, seperti bahagian untuk memuat naik dan berkongsi khutbah, dan editor drag-and-drop.

Kelemahan Sharefaith adalah harga. Untuk membina laman web anda’Saya memerlukannya “Web + Media” pakej, yang harganya $ 45 sebulan (ditagih setiap tahun). Ini termasuk hosting percuma, pertukaran templat, dan platform pemberian dan sumbangan – semuanya boleh anda dapatkan dengan Squarespace atau Weebly dengan harga yang kecil.

Kebaikan dan Kekurangan Sharefaith

Kebaikan dan keburukan
 • Pelbagai templat yang dilengkapi dengan ciri yang disesuaikan
 • Menawarkan pelbagai perkhidmatan lain
 • Tidak semudah digunakan seperti pembina yang lain
 • Pelan premium yang agak mahal

ciri laman web gereja sharefaithSharefaith dilengkapi dengan ciri-ciri yang disesuaikan untuk membantu laman web gereja anda berjaya.

# 5. Reka Bentuk Kementerian

Terbaik untuk perkhidmatan pelanggan yang berpengalaman

Setiap anggota pasukan di Kementerian Reka Bentuk mempunyai latar belakang dalam pelayanan gereja, bermaksud anda mendapat perkhidmatan yang sangat disesuaikan dengan keperluan khusus anda. Tetapi bagaimana dengan aspek teknikal produknya?

Reka Bentuk Kementerian’ ciri adalah standard yang cantik. Mereka termasuk alat blog, podcast, dan latar belakang video. Templatnya menarik, jika tidak benar-benar canggih dari segi reka bentuk. Semua-dalam-semua, ada’tiada apa-apa untuk ditulis di rumah, tetapi banyak ciri berguna untuk memulakan anda.

Sebelum mendaftar, pastikan anda’gembira membuat pelaburan – Reka Bentuk Kementerian hanya merupakan pilihan yang sesuai sekiranya anda mempunyai $ 1,020 siap dibayar di muka. Anda membayar $ 1,000 sebagai bayaran sekali sahaja, kemudian $ 20 sebulan untuk hosting. Ini bermaksud anda’tidak terkunci dalam kontrak, tetapi harga ini cukup curam berbanding dengan pembangun lain.

Kementerian Reka Bentuk Kebaikan dan Kekurangan

Kebaikan dan keburukan
 • Perkhidmatan berkualiti tinggi dan berpengalaman
 • Sangat mesra pengguna
 • Kos pendahuluan dan berterusan yang mahal
 • Ciri dan reka bentuknya tidak istimewa

kementerian merancang pembangun laman web gerejaKementerian Reka bentuk menggunakan pasukannya’pengalaman untuk menghubungkan gereja dengan lebih ramai orang melalui teknologi.

# 6. Nukleus

Terbaik untuk kemudahan semua-dalam-satu

Lebih 1,000 gereja sudah menggunakan Nucleus, tetapi sekiranya anda menyertainya?

Nukleus berjanji untuk menjadi hab pusat semua-dalam-satu untuk gereja anda, tindakan inspirasi dari pengikut anda. Misinya berkisar “Langkah seterusnya” untuk memastikan ahli baru dan sedia ada terlibat dan aktif dengan gereja anda.

Walaupun membina pusat pusat mungkin terdengar rumit, Nucleus memudahkan semua orang yang mempunyai hub alat reka bentuk drag-and-drop dan integrasi aplikasi.

Bahagian terbaik mengenai Nukleus adalah menyokong dan memberi semangat pertolongan pelanggan – harapkan mesej, video, panduan, dan banyak interaksi semasa anda menyiapkan laman web anda.

Walau bagaimanapun, semua kemudahan ini berharga dengan harga – untuk keseluruhan pakej, Nucleus Complete, anda’Saya memerlukan alat ganti $ 125 sebulan. Pembina laman web dengan kosnya sendiri $ 99 sebulan, jadi kami pasti mengesyorkan menggunakan Nucleus’ Percubaan percuma 30 hari pertama!

Nukleus boleh membanggakan kajian kes yang berjaya, dan mempunyai beberapa nilai motivasi pada intinya – tetapi melainkan jika anda mempunyai belanjawan yang murah hati, alat dan reka bentuk yang ditawarkan’sangat berbaloi dengan harganya.

Kelebihan dan Kekurangan Nukleus

Kebaikan dan keburukan
 • Menggalakkan pertolongan dan sokongan
 • Sangat mesra pemula
 • Harga yang mahal
 • Kurang kebebasan kreatif daripada pembangun lain

pembangun laman web gereja intiNucleus menjanjikan hub all-in-one untuk gereja dan jemaat anda, untuk meningkatkan komunikasi dan mendorong lebih banyak lagi “langkah seterusnya.”

Pembangun Laman Web Gereja Terbaik: Ringkasan

Anda boleh membina laman web untuk gereja anda tanpa timbunan masa, anggaran tanpa asas, atau kemahiran teknologi yang sukar dipercayai. Yang anda perlukan adalah salah satu daripada enam pembangun laman web gereja kami!

Sama ada awak’lebih selesa dengan teknologi seperti khotbah Ahad, atau lebih suka membongkar kerumitan Alkitab daripada misteri pengekodan, kami’telah menemui pembangun terbaik untuk pekerjaan itu.

Ketika membina dan mengurus laman web anda, pembangun laman web murah, cepat, dan yang paling penting, mudah. Ini menjadikan mereka sempurna jika anda’tepat pada masanya atau wang, dan perlu memasukkan reka bentuk web ke dalam jadual yang sudah dikemas.

Kami’telah melihat ciri, reka bentuk, harga, dan kemudahan penggunaan bagi setiap pembangun untuk memberi anda idea terbaik mana yang sesuai untuk gereja anda. Sekiranya anda’mengalami masalah maklumat yang berlebihan, di sini’s penyegaran cepat dari enam pembina itu, dan apa yang mereka’kembali terbaik untuk.

6 Pembangun Laman Web Gereja Terbaik: Ringkasan

 1. Wix – pembina laman web gereja keseluruhan terbaik
 2. Squarespace – terbaik untuk reka bentuk yang indah
 3. Weebly – terbaik untuk memanfaatkan anggaran
 4. Sharefaith – pembina laman web khusus gereja terbaik
 5. Reka Bentuk Kementerian – terbaik untuk perkhidmatan pelanggan yang berpengalaman
 6. Nukleus – terbaik untuk kemudahan semua dalam satu

Sekarang, anda harus mempunyai idea yang cukup baik yang mana antara enam pembina ini yang menjadi batu karang anda’Saya akan membina laman web gereja anda. Sama ada anda memilih Wix atau Nucleus, percayalah kepada pembangun laman web anda, dan nikmati faedah yang dapat diberikan kepada gereja dan jemaat anda!

Pembina laman web Gereja Terbaik: Soalan Lazim

Pembina laman web mana yang paling senang digunakan?

Wix, tangan ke bawah! Ini memberikan kemudahan penggunaan dalam pengujian kami, membuktikan dirinya sangat mesra pemula dan disesuaikan. Ini bagus, kerana ini bermaksud anda tidak’Saya harus berkompromi pada kualiti hanya kerana anda boleh’kod t!

Pembina laman web mana yang paling sesuai untuk belanjawan kecil?

Kedua-dua Wix dan Weebly mempunyai rancangan percuma, jadi anda boleh mula membina laman web gereja anda tanpa berpisah dengan satu sen pun. Kami selalu mengesyorkan menaik taraf ke pelan berbayar untuk laman web yang lebih profesional – Wix mempunyai harga bermula bebas iklan termurah dengan hanya $ 11 sebulan.

Mana yang lebih baik – pembina umum atau pembangun khusus gereja?

Ini sangat bergantung kepada keperluan anda – jika anda menilai reka bentuk, misalnya, Squarespace lebih baik daripada Sharefaith. Sekiranya anda mahukan bantuan dan sokongan yang sangat spesifik, Reka Bentuk Kementerian atau Nukleus akan lebih baik daripada Wix atau Weebly.

Bagaimana saya harus memilih domain terbaik untuk laman web gereja saya?

Ia’terbaik untuk memastikan nama domain anda pendek, relevan, dan mudah diingat! Cuba buat domain anda sedekat mungkin dengan nama sebenar gereja anda – misalnya, Spiers Church mungkin mempunyai laman web yang disebut www.spireschurch.com.

Adakah saya perlu mencari hosting untuk laman web gereja saya?

Tidak! Hosting termasuk dalam semua pembangun laman web yang termasuk dalam senarai kami, jadi anda tidak’Tidak perlu risau mencari hosting anda sendiri atau membayar lebih banyak untuknya. Anda hanya boleh membina laman web anda, duduk dan berehat, setelah mengetahui perkara itu’semua dikendalikan untuk anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map