6 Pembangun Laman Web Restoran Terbaik

gambar laman web pembina laman web restoranTeruskan membaca semasa kami menyediakan senarai bintang Michelin sebagai pembangun laman web restoran terbaik di pasaran.


Restoran tanpa laman web adalah resipi bencana: jika anda’tidak dalam talian, pelanggan menang’t makan. Adakah kita membesar-besarkan? Mungkin – walaupun tinjauan baru-baru ini mendapati bahawa 80% orang mencari di internet sebelum memutuskan tempat makan.

Dan, sementara 70% pengguna telefon pintar melihat menu makan pada peranti mereka, hanya 5% restoran bebas memiliki laman web mudah alih. Sebagai pemilik restoran, ia’masa untuk terus maju dalam permainan.

Walau bagaimanapun, di Pakar Pembina Laman Web, kita faham bahawa menjalankan restoran memerlukan masa, wang dan tenaga. Jadi bila dan bagaimana anda boleh membina laman web restoran’sesuai untuk anda?

Itu’tempat pembina laman web masuk. Mereka’bebas kerumitan, dan kadangkala juga tanpa kos. Tidak perlu lebih lama daripada makan makanan tiga hidangan untuk disatukan, dan harganya lebih sedikit daripada salad sampingan sebulan untuk dijalankan.

Pembangun laman web terbaik untuk restoran adalah seperti bangunan itu sendiri: bahagian depan yang menarik, tetapi diperkemas di bahagian belakang. Pilih pembina yang betul, dan anda’Saya akan menyediakan laman web yang menakjubkan dalam masa yang singkat.

Baiklah. Terdapat banyak pembangun laman web untuk dipilih. Tetapi jangan’bimbang: kami’telah melakukan kajian yang lazat dan mendapati enam yang terbaik untuk anda.

Pembina laman web restoran terbaik adalah:

 • Wix – pembina laman web teratas untuk restoran
 • Weebly – sebilangan besar aplikasi restoran berguna
 • Ruang Squarespace – nombor satu untuk reka bentuk
 • GoDaddy – pilihan yang bagus untuk restoran yang terhad masa
 • Pinggan Perisa – sesuai untuk pemula berteknologi
 • Biarkan’s Makan! – pilihan mesra bajet

Sama seperti sampel mencuba percuma, banyak platform ini mempunyai percubaan dan rancangan percuma yang membolehkan anda ‘cuba sebelum anda membeli’. Kami’Saya akan melalui semua perkara ini dengan lebih terperinci di bawah.

1

Wix

Pembina laman web teratas untuk restoran

Kelebihan WixKekurangan Wix
 • Mudah untuk digunakan
 • Ciri drag and drop yang sangat baik
 • Beratus templat
 • Boleh’t menukar templat
 • Pilihan reka bentuk yang sangat luar biasa

Dinilai sebagai pembangun laman web kami yang terbaik untuk restoran (lihat jadual perbandingan kami), Wix menawarkan lebih daripada 50 templat makanan. Dengan fleksibiliti sedemikian, ia’sesuai untuk semua jenis restoran. Dan dengan lebih daripada 100 juta pengguna, ia’adalah pilihan yang popular.

Jadi, betapa mudahnya Wix? Sepanjang ujian kami, seorang pengguna berkata: Ia’sangat mudah digunakan, walaupun bagi mereka yang tidak mempunyai kemahiran reka bentuk.” Ini benar-benar untuk semua orang.

Dan mengapa Wix untuk restoran anda? Menarik pelanggan adalah kunci, dan itu’di mana templat responsif dan menu disesuaikan dapat bersinar. Sesuai dengan mana-mana peranti, Wix Restaurant Menu dapat ditambahkan dengan mudah, bila-bila masa yang anda mahukan.

Tempahan sangat mudah dengan Wix Reservations. Ciri yang mudah dan boleh disesuaikan, anda boleh menerima tempahan dalam talian (komisen 100% percuma!) Dan berkongsi menu anda dengan lancar melalui integrasi media sosial. Wix mempunyai semuanya.

Sekiranya anda boleh’t memutuskan templat, maka Wix juga dapat membuatnya untuk anda menggunakan Artificial Intelligence. Cukup isi beberapa maklumat mengenai restoran anda dan Wix akan membuat templat laman web yang dipesan lebih awal, hanya untuk anda!

Ia’patut diketengahkan Wix’rancangan harga yang baik. Mulai dari hanya $ 11 hingga $ 25 sebulan untuk rancangan premiumnya, pembinaan laman web dengan Wix pantas dan berpatutan. Walaupun anda dapat menjalankan Wix secara percuma, rancangan berbayar benar-benar membuka peluang anda.

2

Weebly

Sebilangan besar aplikasi restoran berguna

Kelebihan WeeblyKekurangan Weebly
 • Banyak pilihan aplikasi
 • Antara muka mesra pengguna
 • Penyuntingan templat yang fleksibel
 • Pelan Premium boleh menjadi mahal
 • Pilihan gambar percuma yang kurang baik

Weebly adalah pilihan lain yang popular untuk restoran. Ini menyajikan sejumlah aplikasi restoran yang enak, dan sangat mudah digunakan.

Tidak seperti Wix, anda boleh mengubah templat anda dan membuat kandungan unik bila-bila masa anda memerlukan. Ini menjadikan Weebly sangat sesuai untuk para perfeksionis. Kami tahu (beberapa) pemilik restoran mungkin tergolong dalam kurungan ini!

Dicipta oleh GloriaFood, the percuma Alat tambah Sistem Restoran menyediakan menu menakjubkan, disesuaikan, pesanan dalam talian tanpa had, dan tempahan meja sederhana.

Lapar lagi? Jelajahi pasar dalam talian untuk beberapa aplikasi kreatif (terdapat lebih daripada 200). Ini termasuk banyak ciri-ciri bertema restoran, dan sementara kebanyakannya percuma, ada yang dikenakan dengan harga yang kecil.

Weebly menawarkan pelan percuma, tetapi kami mencadangkan rancangan premium untuk pemilik restoran. Dan bermula dari hanya $ 8 – $ 38, anda boleh’silap. Mengapa perlu berbelanja lebih banyak? Pembayaran kad kredit, laman web yang dioptimumkan untuk penjualan, dan alat pemasaran canggih yang ditawarkan akan menghasilkan satu perkara: menjana lebih banyak pendapatan untuk anda.

contoh restoran weebly 3

Ruang Squarespace

Nombor satu untuk reka bentuk

Kelebihan SquarespaceKekurangan Squarespace
 • Reka bentuk yang menakjubkan
 • Ciri penyuntingan yang hebat
 • Susah untuk menavigasi penyunting
 • Tiada rancangan percuma

Adakah anda kreatif dengan templat web dan pinggan makan? Kemudian Squarespace adalah untuk anda. Pembangun laman web restoran terbaik untuk reka bentuk, ia mempunyai lebih daripada 70 templat unik dan disesuaikan. Ia melayani mana-mana restoran, dari restoran burger bajet hingga Maghribi kelas atas.

Jadi mengapa memilih Squarespace? Pertama, pelanggan anda akan menyukai menu yang jelas. Dan, seperti yang lain, ia menawarkan integrasi ChowNow dan OpenTable.

Ini bermaksud pesanan dalam talian dan tempahan meja tidak dapat dilakukan’lebih senang. Kami juga menyukai ciri pemasaran e-mel, kalendar acara, dan fungsi e-dagang secara keseluruhan.

Salah seorang peserta ujian kami juga berkata: “Ini berkesan menyatukan banyak perkara untuk anda dalam satu perjalanan, yang saya rasa hebat dan kelihatan luar biasa.”

Ya, ia memerlukan usaha yang lebih kreatif daripada Wix atau Weebly, tetapi hasilnya menakjubkan. Bahagian penyunting blok demi blok benar-benar mudah digunakan.

Harganya juga berpatutan: bermula dari $ 12 – $ 40, tidak’menanggung kos untuk menjalankan laman web restoran bertaraf dunia.

Lebih baik lagi, anda boleh mencengkam jari kaki dengan mudah Percubaan percuma 14 hari! Sekiranya anda memutuskan untuk menaik taraf ke pelan berbayar, anda dapat potongan 10% dari kos dengan kod tawaran Squarespace eksklusif kami.

contoh laman web restoran squarespace 4

GoDaddy

Pilihan yang bagus untuk restaurateurs terhad

Kelebihan GoDaddyKekurangan GoDaddy
 • GoCentral ADI yang membuat laman web restoran untuk anda
 • Perkhidmatan pelanggan yang memenangi anugerah
 • Tiada rancangan percuma
 • Tiada templat kanvas kosong

GoDaddy menawarkan cara terpantas untuk menghidupkan laman web anda dengan GoCentral ADI (Artificial Design Intelligence), jadi melancarkan laman web restoran anda terasa seperti 1, 2, 3, pergi -sesuai untuk pemilik restoran yang sibuk.

GoDaddy mempunyai pelbagai templat yang menggoda (sesuai untuk semua peranti) dengan banyak ciri berguna. Ini termasuk menu yang dapat disesuaikan, pesanan dalam talian melalui ChowNow, dan tempahan dengan integrasi OpenTable.

Sebagai pemilik restoran, makanan anda adalah yang membuatkan pelanggan tetap datang. GoDaddy membolehkan anda menambahkan gambar berkualiti tinggi dari ciptaan masakan anda dengan mudah ke setiap templat, membentuk pesta sebenar untuk mata.

Pelan harga bermula dari hanya $ 5,99 – $ 19,99, tetapi GoDaddy menawarkan percubaan percuma selama 1 bulan jika anda ingin mencuba sebelum anda membeli. Ada apa apa masalah? Pasukan perkhidmatan pelanggan 24/7 yang memenangi anugerah mereka dengan senang hati akan membantu.

contoh restoran godaddy 5

Pinggan Perisa

Sesuai untuk pemula berteknologi

Pinggan Perisa KelebihanPinggan Perisa Keburukan
 • Usaha minimum diperlukan
 • Ciri pelbagai lokasi
 • Kurang kawalan kreatif
 • Tanpa Pelan Percuma

Dicipta semata-mata untuk restoran, Flavour Plate adalah untuk mereka yang suka makanan, tetapi bukan teknologi. Kesederhanaan adalah ramuan yang tidak begitu rahsia. Membuat menu berstruktur, menjual kad hadiah, dan menghubungkan alat tambah pihak ketiga (contohnya OpenTable untuk tempahan) semudah pai.

Bergerak? Semua editor Plat Flavour (tem) dioptimumkan untuk mudah alih, jadi anda boleh menjadi kreatif semasa dalam perjalanan. Lebih daripada satu restoran? Cukup pilih templat pelbagai lokasi. Mereka malah menyegerakkan menu dengan media sosial anda secara automatik.

Secara keseluruhan, Flavour Plate sangat sesuai dengan jadual yang sibuk. Yang perlu anda tambahkan adalah kandungan anda, dan mereka yang selebihnya! (Dalam 3-5 hari bekerja). Harganya juga fleksibel. Mulakan dengan percubaan percuma 14 hari, kemudian pilih langganan bulanan $ 15 atau $ 35.

contoh laman web restoran pelat rasa 6

Mari makan!

Pilihan mesra bajet

Biarkan’s Makan! KelebihanBiarkan’s Makan! Keburukan
 • Langganan yang berpatutan
 • Pelbagai jenis add-on
 • Memerlukan pembelian aplikasi
 • Tiada rancangan percuma
 • Kawalan kreatif minimum

Juga direka untuk laman web restoran, Let’s Makan! membolehkan anda memberi tumpuan kepada makanan anda. Mereka mengurus hosting dan reka bentuk halaman web, sementara anda memilih lebih dari 40 templat mewah. Kemudian anda menambah logo dan beberapa aplikasi yang berguna.

Walau bagaimanapun, Biarkan’s Makan! menyediakan laman web yang sangat murni, dan itu’itu. Semua yang lain diambil alih melalui Marketplace mereka. Anda’Saya perlu mencari pesanan dalam talian, penjana kupon, reka bentuk menu dan integrasi media sosial.

Dengan overhead minimum seperti itu, Biarkan’s Makan! mampu membeli beberapa rancangan harga yang berpatutan. Ia’s $ 10 sebulan atau $ 99 setiap tahun. Ia’sesederhana itu.

Pembangun Laman Web Terbaik untuk Restoran: Pemikiran Akhir

Kami’telah melayani enam pembina laman web restoran terbaik, jadi biarkan’r recap mengapa kami memilih mereka…

 • Wix – pembina laman web teratas untuk restoran
 • Weebly – sebilangan besar aplikasi restoran berguna
 • Ruang Squarespace – nombor satu untuk reka bentuk
 • GoDaddy – pilihan yang bagus untuk pemilik restoran yang menghadkan masa
 • Pinggan Perisa – sesuai untuk pemula berteknologi
 • Biarkan’s Makan! – pilihan mesra bajet

Dan di sana anda memilikinya – menu kami pembangun laman web restoran terbaik. Walaupun mereka semua mempunyai kekuatan, kami mengesyorkan pembangun laman web, seperti Wix, Weebly atau Squarespace. Mereka’fleksibel, boleh diskalakan dan menjana jutaan laman web di seluruh dunia kerana satu sebab: ia berfungsi.

Dengan kawalan yang lebih besar maka penjagaan yang lebih besar. Seperti makanan anda, laman web restoran anda adalah ciptaan anda. Pembina khusus restoran, seperti Flavour Plate atau Let’s Makan !, boleh menjimatkan masa dan kekuatan otak, tetapi mereka tidak’mempunyai sumber, sokongan pelanggan dan ciri penyuntingan untuk bersaing dengan Wix, misalnya.

Ingat: laman web untuk restoran anda bukan sahaja menjadikan anda dapat dilihat oleh pengunjung yang berpotensi, tetapi juga membolehkan anda menerima pesanan dalam talian yang menguntungkan. Masukkan jumlah cinta yang sama ke dalam laman web anda dengan hidangan anda, dan anda’Saya akan mempunyai resipi kejayaan.

Don’hanya mengambil perkataan kami untuk itu. Pilih rancangan atau percubaan percuma hari ini dan mulailah membina. Sekiranya anda menyukai ramuan yang ditawarkan, anda sentiasa boleh menaik tarafnya menjadi pelan crème de la crème semasa anda’bersedia semula.

Seterusnya…

Sekali anda’telah memilih pembangun laman web restoran yang sempurna, anda mungkin mahu melangkah lebih jauh dan mula menjalankan penghantaran dalam talian. Cari Cara Menyiapkan Sistem Pesanan Dalam Talian Restoran dalam panduan kami yang mudah diikuti.

Soalan Lazim

Pembangun laman web restoran mana yang mempunyai SEO terbaik?

SEO (Search Engine Optimization) adalah proses memodifikasi laman web anda sehingga berada di peringkat yang lebih baik pada mesin pencari, seperti Google atau Bing. Wix, Weebly dan Squarespace semuanya mempunyai ciri-ciri SEO yang hebat termasuk dapat mengedit metadata, menukar slug URL, dan memasang aplikasi tertentu yang membantu anda mengoptimumkan.

Bolehkah anda menjual produk melalui pembina laman web restoran?

Sebahagian daripada mereka, ya! Wix, Weebly, Squarespace dan GoDaddy semuanya menyokong e-dagang. Jadi, jika anda’kerana ingin mempromosikan sos pasta buatan sendiri, atau mengiklankan buku masakan terbaru anda, anda boleh menjual kepada pengunjung anda secara langsung melalui laman web anda.

Apakah perkara utama yang perlu dipertimbangkan semasa membuat laman web restoran?

Pertama, anda ingin memeriksa sama ada pembangun laman web mempunyai templat khusus restoran. Ini memberi anda asas permulaan yang relevan untuk dikendalikan. Kedua, dan yang paling penting, adalah ciri-ciri yang ditawarkan. Anda mahu platform merangkumi perkara seperti reka bentuk menu, pemasaran e-mel, dan sistem tempahan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map