6 Penyedia Web Hosting Hijau Terbaik

Jika awak’berjaya sampai ke halaman ini, kemungkinan anda’saya sudah menyedari betapa buruknya industri hosting web memberi kesan kepada persekitaran, dan anda’berminat untuk menjadi tuan rumah laman web anda dengan syarikat yang mengambil berat mengenai hal ini. Kudos!


Sekiranya ini adalah maklumat baru untuk anda, mari kita ringkaskan masalahnya. Kami’sering menggambarkan web hosting sebagai ‘menyewa sebidang maya tanah internet’, dan don’salah faham, itu adalah – tetapi setiap laman web’Data s disimpan di lokasi fizikal (iaitu pusat data) juga.

Di sana’banyak berlaku di pusat data ini, seperti yang anda bayangkan, dan perkakasan menjadi sangat panas – seperti komputer riba lama dengan terlalu banyak tab terbuka. Jika awak’pernah meninggalkan iPhone anda di bawah sinar matahari, anda’Tidak akan asing lagi dengan kenyataan bahawa haba dan teknologi adalah campuran yang tidak baik.

Jadi apa’adakah penyelesaiannya? Aircon, dan banyak daripadanya. Ini sangat memerlukan tenaga, dan inilah sebab mengapa web hosting menyumbang 2% dunia’s pelepasan karbon – jumlah yang sama dengan industri penerbangan. Menghoskan laman web dianggap menghasilkan jejak karbon yang sama bagi setiap 10.000 pelawat dengan memandu sejauh 5.000 batu dengan kereta baru. Yikes!

Nasib baik, banyak syarikat hosting besar duduk, memperhatikan, dan – yang paling penting – meletakkan wang mereka di tempat mereka ketika hendak menurunkan kesan persekitaran mereka. Banyak yang melabur dalam skema pengimbangan karbon, di mana mereka melabur dalam tenaga yang boleh diperbaharui untuk mengatasi tenaga mereka dengan berkesan’pernah menggunakan diri mereka; ada yang menggunakan tenaga boleh diperbaharui sahaja, sementara banyak yang mengambil langkah untuk menjadi lebih cekap secara umum.

Tetapi ia’s tidak ada gunanya mempunyai penyedia hosting yang sedar akan alam sekitar, tetapi akhirnya tidak berguna – anda perlu mencapai keseimbangan. Kami’telah menjalankan penyelidikan yang luas untuk memastikan bahawa penyedia kami’yang disarankan di sini ialah menawarkan produk yang hebat sendiri, dan juga hijau. Teruskan membaca untuk mengetahui siapa yang muncul di atas.

Penyedia hosting web hijau terbaik

 1. GreenGeeks
 2. HostGator
 3. Dalam gerakan
 4. Hosting A2
 5. iPage
 6. DreamHost

Siapakah Penyedia Web Hosting Hijau Terbaik?

Di sini’lihat bagaimana penyedia hosting hijau teratas kami membandingkan:

Penyedia HostingDisyorkan untuk Harga Permulaan *Ciri-ciri HebatGreenGeeksHostGatorDalam gerakanHosting A2iPageDreamHost
Penyedia hosting yang paling mesra alam$ 2.95Mengimbangi jejak karbon sebanyak 300%
Sandaran harian percuma
Hosting hijau terbaik untuk laman web besar$ 2.75Pengehosan khusus terbaik
Waktu operasi 99.9% hebat
Hosting hijau terbaik untuk laman web kecil$ 6.39Hosting dikongsi dan VPS terbaik
Sandaran percuma
Terbaik untuk perkhidmatan pelanggan$ 3.92Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa
Bantuan dan sokongan yang sangat baik
Hosting hijau murah terbaik$ 1.99Harga murah di seluruh kawasan
Mengimbangi jejak karbon sebanyak 200%
Terbaik untuk simpanan$ 2.59Terdapat banyak simpanan

* Sebilangan harga ini adalah harga promosi yang hanya berlaku untuk penggal pertama.

Sekarang biarkan’perhatikan setiap satu dengan lebih dekat.

1. GreenGeeks

Penyedia hosting yang paling mesra alam

Dengan GreenGeeks, anda’berkesan mengimbangi jejak karbon anda dengan faktor tiga.

KelebihanKeburukan
 • Mengimbangi jejak karbon sebanyak 300%
 • Pelanggan memuji pasukan bantuan dan sokongan yang responsif
 • Pelan hosting bersama menawarkan nilai hebat (jika anda berkomitmen selama tiga tahun)
 • Sandaran harian percuma
 • 99.9% masa operasi dijamin (tahap tertinggi)
 • Pelan terhad yang ditawarkan
 • Perlu mendaftar selama tiga tahun untuk menikmati harga yang diiklankan

Betapa hijau GreenGeeks?

Ketika datang ke web hosting, itu tidak’lebih hijau daripada GreenGeeks. Selain mengoptimumkan prosesnya untuk kecekapan maksimum (ungkapan yang diakui oleh beberapa penyedia), syarikat itu juga melangkah lebih jauh – dengan kata-katanya sendiri, “untuk setiap amperage yang ditarik dari grid, ia melabur tiga kali ganda dalam bentuk tenaga boleh diperbaharui melalui Bonneville Environmental Foundation.” Itu bermakna dengan GreenGeeks, anda’berkesan mengimbangi jejak karbon anda dengan faktor tiga. Kerja bagus, GreenGeeks!

Seberapa baik rancangan hosting GreenGeeks?

Rancangan hostingnya, bagaimanapun, bukanlah yang paling canggih. Hanya ada tiga rancangan untuk dipilih; Permulaan Ecosite, Ecosite Pro dan Premium Ekositif, menawarkan hosting bersama, VPS dan khusus.

Semua rancangan adalah ‘Dioptimumkan untuk WordPress’, tapi kami rasa pelan permulaan membungkus pukulan terbesar. Dengan harga bermula hanya $ 2.95 / bulan (jika anda komited selama tiga tahun), anda mendapat banyak wang – domain tanpa had, akaun e-mel tanpa had, dan lebar jalur dan storan tanpa had, untuk menamakan beberapa ciri utama.

GreenGeeks juga menawarkan sokongan 24/7 yang sangat baik melalui telefon, e-mel dan sembang langsung. Ia’jarang bagi penyedia untuk menawarkan begitu banyak pilihan bantuan dan sokongan dengan rancangan kos rendah, dan merupakan bukti GreenGeeks’ komitmen untuk menjadi lebih daripada sekadar ‘hijau’. Syarikat ini juga menawarkan sandaran harian percuma dengan semua rancangan – bonus besar – dan menjamin masa operasi 99.9% (tahap tertinggi).

GreenGeeks juga menawarkan a Jaminan wang dikembalikan 30 hari, ditambah penghijrahan laman web percuma jika anda’sudah dihoskan di tempat lain, jadi anda boleh menggunakan perkhidmatan mereka dengan mudah untuk ujian memandu tanpa risiko.

2. HostGator

Penyedia hosting hijau terbaik untuk laman web besar

Sekiranya anda mempunyai laman web dengan trafik tinggi, HostGator mempunyai hosting khusus yang ditawarkan. Lihat seberapa baik prestasi dalam penyelidikan bebas kami:

KelebihanKeburukan
 • Mengimbangi jejak karbon sebanyak 130%
 • Penyedia hosting khusus terbaik
 • Hosting dikongsi paling murah (tidak termasuk harga promosi untuk penggal pertama)
 • Bantuan dan sokongan yang sangat baik
 • 99.9% masa operasi dijamin (tahap tertinggi)
 • Tiada sandaran percuma

Betapa hijaunya HostGator?

Penyelidikan mendalam kami mendapati Hostgator adalah penyedia hosting keseluruhan yang terbaik, tetapi syarikat juga komited untuk meminimumkan kesan persekitarannya. Sebagai permulaan, HostGator menggunakan pelayan yang 36% lebih cekap daripada rata-rata. Ini kemudian mengimbangi kesan tenaga yang digunakan dengan membeli kredit tenaga boleh diperbaharui, memberi kuasa kepada pelayannya dengan tenaga angin yang dihasilkan di Texas, tempat syarikat itu berpusat. Sebenarnya, HostGator membeli 130% lebih banyak kredit daripada tenaga yang digunakan. Ini bermaksud – seperti GreenGeeks, tetapi pada tahap yang lebih rendah – HostGator’kesan persekitaran adalah pengurangan karbon, bukan hanya meneutralkan karbon.

Betapa baiknya rancangan hosting HostGator?

Seperti GreenGeeks, HostGator menjamin masa operasi 99.9%, yang bermaksud laman web anda akan meningkat dan ‘hidup’ untuk jangka masa maksimum yang mungkin. Ini adalah jaminan masa operasi terbaik dari mana-mana penyedia – permulaan yang baik.

Pilihan hosting khusus juga bagus. Sebenarnya, mereka’tidak terkalahkan – HostGator menjadi yang teratas untuk hosting khusus dalam penyelidikan kami. Rancangan menawarkan keseimbangan kekuatan dan harga yang besar, dengan harga mulai dari $ 189 / bulan hingga $ 289 / bulan.

Apabila anda menghilangkan harga promosi yang ditawarkan oleh semua tuan rumah untuk penggal pertama, Hostgator’rancangan hosting bersama antara yang paling murah, bermula hanya $ 6.95 / bulan. Rancangannya bukan sahaja murah, tetapi juga’nilai baik juga, dengan ruang cakera tidak terhad, akaun e-mel tanpa had, dan sub domain tanpa had. Dengan rancangan bersama Bayi dan Perniagaan, anda bahkan boleh menjadi tuan rumah laman web tanpa had, menjadikannya pilihan yang bagus untuk pereka web. Ia’bukan penyedia hosting yang dikongsi yang terbaik – itulah InMotion, tepat di bawah – tetapi ia’sekejap sahaja, dan penggunaan percuma dari pembangun laman webnya adalah keuntungan besar sekiranya anda’belum membina laman web anda.

Kelemahan HostGator? Tiada sandaran percuma! Tetapi bantuan dan sokongannya sangat baik (sembang langsung, telefon dan e-mel tersedia dengan semua jenis hosting), dan di sana’selalu ada jaminan wang dikembalikan sekiranya anda berubah fikiran. Perlu diketahui, bahawa jaminan ini kekal hanya 48 jam untuk hosting khusus, melainkan anda’telah komited untuk setahun atau lebih.

Jika awak’setelah hosting khusus, HostGator menawarkan gabungan etika dan kualiti yang tiada tandingannya. Walau bagaimanapun, jika anda’sedang mencari dikongsi atau VPS, itu’bernilai memeriksa InMotion.

3. Bergerak

Penyedia hosting hijau terbaik untuk laman web kecil

Sekiranya anda mempunyai laman web yang lebih kecil, InMotion adalah pilihan yang berjaya. Ini mempunyai rancangan hosting bersama dan VPS terbaik dari penyedia kami’telah diuji:

KelebihanKeburukan
 • Penyedia hosting VPS dan perkongsian terbaik dari apa yang telah kami uji
 • Sandaran percuma
 • Usaha hijau timbul’sama besar atau besarnya dengan penyedia lain

Bagaimana hijau adalah InMotion?

Walaupun GreenGeeks dan HostGator memusatkan perhatian hijau pada pengimbangan, InMotion melihat lebih banyak nilai dalam mengurangkan penggunaan tenaga awalnya. Pusat data hijau di LA menggunakan teknik penyejukan udara yang beredar di luar udara, dan bukan hanya bergantung pada penyaman udara. Ini telah membantu InMotion mengurangkan pengeluaran karbonnya lebih daripada 2.000 tan setahun. Perkara yang mengagumkan, ya – tetapi tidak ‘meletakkan wangnya di mana mulutnya’ hampir sama dengan GreenGeeks dan HostGator.

Seberapa baik rancangan hosting InMotion?

InMotion menawarkan pelbagai jenis hosting yang berbeza, tetapi kami’Saya hanya akan fokus pada VPS dan rancangan yang dikongsi di sini, kerana ia adalah produk terkuatnya – memang, InMotion menjadi yang terbaik untuk kedua-duanya dalam penyelidikan bebas kami!

Biarkan’mulakan dengan rancangan hosting bersama. InMotion menawarkan tiga daripadanya, mulai dari $ 7.99 / bulan hingga $ 15.99 / bulan (tidak termasuk tawaran promosi). Pelan Pelancaran adalah yang paling murah, tetapi kami’d mengesyorkan membelanjakan sedikit lebih banyak untuk mendapatkan rancangan Kuasa dengan harga $ 9,99 / bulan. Dengan cara itu, anda’Saya akan mendapat semua ciri hebat yang sama – lebar jalur tanpa had, ruang cakera tanpa had, sijil SSL percuma, sandaran percuma, nama domain percuma – ditambah dua kali ganda kuasa (iaitu lebih banyak teras CPU), jadi pelawat anda tidak akan terus menunggu.

InMotion juga unggul untuk hosting VPS. Ia memperoleh 95% untuk ciri-ciri dalam pengujian kami, berkat teras CPU tanpa had, sandaran percuma, akses root, dan salah satu kapasiti penyimpanan dan lebar jalur tertinggi dari sebarang rancangan VPS. Ringkasnya, kami percaya ia adalah rancangan VPS terurus di pasaran. Pelan bermula dari $ 39.99 / bulan hingga $ 144.99 / bulan, tetapi InMotion selalu menjalankan beberapa tawaran yang sangat murah hati untuk pelanggan baru, di mana anda dapat menjimatkan lebih dari 55% pada harga ini.

Seperti pembekal di atas, InMotion’Sokongan dan sokongan sangat baik. Kawasan di mana ia jatuh adalah waktu operasi, hanya menjamin 99.97%. Ia’Perlu diingat bahawa ini hanyalah jaminan minimum, dan hanya berfungsi beberapa jam setiap tahun. Walau apa pun, pertaruhan terbaik anda adalah dengan mencuba InMotion, kemudian gunakan jaminan wang dikembalikan (30 hari untuk hosting VPS, 90 hari untuk hosting bersama) sekiranya anda menghadapi masalah dengan prestasi masa operasi.

4. Hosting A2

Terbaik untuk perkhidmatan pelanggan

A2 Hosting tidak’mempunyai ciri-ciri terbaik, tetapi memberikan bantuan dan sokongan yang sangat baik:

KelebihanKeburukan
 • Syarikat berkecuali karbon
 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa
 • Bantuan dan sokongan yang sangat baik
 • Jaminan masa operasi yang rendah 99.95%

Bagaimana hijau A2 Hosting?

A2 Hosting telah menggunakan skema pengimbangan tenaga untuk berkesan berkecuali karbon sejak 2007. Ini juga mendorong pekerja telekomunikasi untuk mengurangkan pelepasan lalu lintas, dan menggunakan semula perkakasan lama. Ia’tidak begitu mengagumkan seperti skema dari GreenGeeks, HostGator dan iPage (lihat di bawah), tetapi’lebih daripada satu langkah ke arah yang betul.

Betapa baiknya rancangan A2 Hosting?

A2 Hosting adalah serba boleh. Ia tidak’t muncul dalam penyelidikan kami untuk salah satu jenis hosting tertentu, tetapi mendapat skor yang baik secara keseluruhan.

Dari segi harga, A2 Hosting’harga hosting dikongsi bermula dari $ 7.99 / bulan hingga $ 18.99 / bulan – munasabah, tetapi bukan yang paling murah. Hosting VPSnya bermula dari $ 49.99 / bulan hingga $ 99.99 – sekali lagi, di tengah jalan – sementara rancangan hosting khasnya berkisar antara $169.99 / bulan hingga $ 349.99 / bulan, meletakkannya di hujung spektrum yang lebih mahal. Pada 99.95%, jaminan masa pakai adalah salah satu yang terendah.

Jadi mengapa pergi dengan A2 Hosting? Ia’adalah sebuah syarikat yang menawarkan bantuan dan sokongan luar biasa, di samping rancangan yang boleh dipercayai dan agak kuat. Anda mendapat penghijrahan laman web percuma semasa anda bergabung, akses kepada bantuan dan sokongan mesra 24/7, dan yang terbaik, jaminan wang dikembalikan bila-bila masa. Itu’betul – Hosting A2 sangat pasti anda’Saya akan menyukai produknya bahawa ia akan mengembalikan wang anda pada bila-bila masa sekiranya anda’kembali tidak berpuas hati. Anda’harus mengagumi syarikat dengan yakin!

5. iPage

Penyedia hosting hijau murah terbaik

iPage mengimbangi jejak karbonnya sebanyak 200%. Pelan berpatutan, tetapi ciri-ciri bukanlah titik kuat:

KelebihanKeburukan
 • Mengimbangi jejak karbon sebanyak 200%
 • Pelan hosting yang sangat murah (terutamanya harga promosi)
 • Rancangan kekurangan kekuatan dan kepantasan penyedia lain
 • Jaminan masa operasi terendah 99.94%

Bagaimana hijau adalah iPage?

Untuk penyedia hosting yang’s sering dilabel sedikit ‘murah dan ceria’, kami benar-benar kagum dengan langkah-langkah yang diambil oleh iPage untuk meminimumkan, kemudian mengatasi kesannya terhadap alam sekitar. Sebagai permulaan, iPage dikuasakan sepenuhnya oleh tenaga angin – jika anda menghoskan laman web anda dengan mereka, anda juga boleh mendapatkan lencana untuk laman web anda sendiri yang mengatakannya’s ‘Dihoskan oleh Tenaga Angin 100%’.

Tetapi iPage mengambil lebih jauh lagi, dengan membeli Sijil Tenaga Diperbaharui (REC) yang cukup untuk tidak hanya membuktikan bahawa ia menggunakan tenaga angin secara eksklusif sebagai sumber tenaga, tetapi sebenarnya mengimbangi penggunaan energinya sebanyak 200%.

Betapa baiknya rancangan hosting iPage?

Pelan iPage sangat berpatutan. Syarikat ini juga menawarkan potongan promosi yang besar, yang bermaksud anda boleh mendapatkannya rancangan bersama dengan hanya $ 1.99 / bulan, atau rancangan VPS dengan harga $ 19.99 / bulan. Di sana’s juga hosting khusus yang ditawarkan, tetapi ini tidak’harganya sangat kompetitif.

Tetapi seperti kita’telah ditunjukkan di atas, iPage’kemampuan mampu milik dengan kos, dan kosnya adalah kepantasan. Di semua jenis hosting, iPage juga mendapat skor yang tidak baik untuk ciri-ciri jika dibandingkan dengan rancangan pesaing. Lebih jauh lagi, ia mempunyai waktu operasi terendah dari penyedia kami’telah diuji, hanya menjamin 99.94%.

iPage kekurangan kuasa dan kebolehpercayaan untuk menyokong sepenuhnya laman web yang besar. Walau bagaimanapun, ia’adalah pilihan yang baik jika anda’anda mempunyai laman web kecil dan peribadi yang perlu anda hos dengan murah, dan dengan cara yang mesra alam.

6. DreamHost

Terbaik untuk ruang simpanan

Seperti yang anda lihat, kami sudah berkahwin’ditiup oleh DreamHost. Yang mengatakan, simpanannya sangat murah:

KelebihanKeburukan
 • Pelan hosting dikongsi paling murah, bermula hanya $ 2.59 / bulan (jika anda komited untuk tiga tahun)
 • Kapasiti simpanan yang besar
 • Jaminan masa operasi yang rendah 99.95%
 • Tidak mengambil banyak langkah untuk menjadi mesra alam seperti penyedia lain dalam senarai ini. Semua tuntutan agak kabur

Betapa hijaunya DreamHost?

DreamHost mengambil beberapa langkah untuk menjadi mesra alam, seperti bermitra dengan syarikat tenaga yang menggunakan banyak kaedah yang boleh diperbaharui, dan menggunakan air yang ditambak dalam sistem penyejukannya. Bagus, ya – tetapi dari segi kesan persekitaran positif yang dapat diukur, DreamHost tidak’cukup sesuai dengan tuan rumah lain dalam senarai ini.

Betapa baiknya rancangan hosting DreamHost?

DreamHost’rancangan hosting, seperti A2 Hosting’s, agak di tengah jalan. Tidak seperti A2 Hosting, DreamHost tidak’datang dengan tahap sokongan khusus yang sama.

Rancangannya bernilai baik untuk wang, dengan rancangan bersama termurah (harga penuh) sebenarnya berfungsi sebagai salah satu yang termurah di $ 2.59 / bulan (jika anda komited selama tiga tahun). VPS dan rancangan khusus juga berpatutan.

Tetapi mengapa memilih DreamHost daripada pembekal lain yang lebih tinggi dalam senarai ini? Jawapannya terletak pada jumlah ruang simpanan yang ditawarkan oleh DreamHost, terutama untuk rancangan khasnya. Pada nama yang ingin tahu dan menarik ‘Musim Panas SSD 64’ rancang, anda mendapat akses ke RAM 64GB besar, 24 Thread CPU, dan 12 core CPU – pada dasarnya, banyak tenaga dan storan.

Kerana DreamHost mempunyai begitu banyak rancangan khusus untuk dipilih’sangat mudah untuk memulakan rancangan terendah ($ 169 / bulan), kemudian tingkatkan secara beransur-ansur, jadi anda’tidak pernah membayar lebih dari yang anda perlukan. Atas sebab itu, kami’d mengesyorkan DreamHost kepada laman web yang berwawasan lingkungan dan penuh media yang hanya ingin membuat langkah pertama mereka menjadi hosting khusus.

Penyedia Web Hosting Hijau Terbaik: Pemikiran Akhir

Oleh itu, anda memilikinya: senarai penyedia hosting web hijau teratas kami, diperingkat dan disemak. Kami tidak dapat’tidak memberikan kedudukan teratas kepada GreenGeeks; web hosting hijau sangat jelas ‘benda’, dan ia’mendapat produk yang sesuai untuk dipadankan.

Hos web hijau terbaik: Ringkasan

Biarkan’s mengingatkan diri kita sendiri mengenai penyedia lain yang melakukan perkara hijau dan hebat dalam dunia web hosting:

 1. GreenGeeks – Penyedia hosting yang paling mesra alam.
 2. HostGator – Hosting hijau terbaik untuk laman web besar.
 3. Dalam gerakan – Hosting hijau terbaik untuk laman web kecil.
 4. Hosting A2 – Terbaik untuk perkhidmatan pelanggan.
 5. iPage – Hosting hijau murah terbaik.
 6. DreamHost – Terbaik untuk simpanan.

Pada penghujung hari, dengan semua penyedia menawarkan beberapa bentuk jaminan wang dikembalikan, pertaruhan terbaik anda adalah dengan memberikan satu peluang, kemudian beralih jika anda tidak’teruskan dengannya.

Dan jika awak’anda belum pasti jenis hosting yang anda perlukan, lihat panduan kami mengenai perbezaan antara hosting bersama dan VPS, atau panduan kami kepada penyedia hosting khusus yang terbaik.

Ketahui lebih lanjut

Sekarang setelah anda mengetahui hos web hijau terbaik, lihat panduan kami untuk 3 Cara Membuat Laman Web Anda Lebih Mesra Alam dan belajar bagaimana membina (dan menggunakan) laman web dengan cara yang lebih hijau!

Soalan Lazim

Apa’merupakan hosting hijau terbaik untuk organisasi bukan untung?

DreamHost! DreamHost bukan sahaja mengambil langkah penting untuk mengatasi kesan persekitarannya, tetapi juga menawarkan web hosting percuma kepada organisasi bukan untung. Itu’betul, DreamHost akan menjadi tuan rumah amal anda’laman web sepenuhnya percuma. Selamat pergi, DreamHost!

Lihat panduan kami untuk hos web terbaik untuk organisasi bukan untung untuk mengetahui mana hos lain yang memberikan banyak keuntungan kepada bukan untung.

Apa maksudnya apabila syarikat ‘mengimbangi jejak karbonnya’?

Ringkasnya, ini bermaksud syarikat menggunakan tenaga seperti biasa, tetapi kemudian melabur dalam skema tenaga boleh diperbaharui untuk membayar tenaga yang setara (atau lebih) yang akan dibekalkan dengan cara yang boleh diperbaharui. Lihat panduan ini untuk Sijil Tenaga Boleh Diperbaharui (juga disebut ‘Kredit’) untuk maklumat lebih lanjut.

Tolong! Apa jenis hosting yang saya perlukan untuk laman web saya?

Hei, kami dengar anda! Industri hosting sama membingungkannya kerana mencemarkan. Tetapi jangan’jangan risau – kami’telah membahas semua jenis dalam panduan kami untuk web hosting, jadi teruskan dan periksa sebelum anda memutuskan rancangan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map