8 Penyedia Hosting Awan Terbaik

Penyedia Hosting Awan Terbaik


Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai hosting awan dan membaca ulasan mengenai penyedia terbaik? Anda’telah datang ke tempat yang betul.

Web hosting adalah asas internet yang tidak dapat dilihat.

Setiap laman web yang anda lawati dihoskan di suatu tempat. Laman web anda juga memerlukan hosting, dan salah satu pilihan terbaik yang tersedia untuk anda adalah hosting awan.

Daripada terikat pada satu pelayan, hosting awan menarik sumbernya dari pelbagai sumber untuk membuat pelayan maya sebagai gantinya.

Dengan hosting bersama, jika pelayan anda dimatikan, laman web anda akan hilang. Sekiranya pelayan awan dimatikan, pelayan lain dalam rangkaian akan mendapat kekurangan. Cloud hosting memberi anda keseimbangan yang sangat baik antara kemampuan dan kuasa.

Apa itu Cloud Hosting?

Hosting awan adalah tempat laman web anda disimpan di beberapa pelayan, yang membolehkan anda menarik sumber dari pelbagai tempat. Ini menjadikan hosting awan jenis hosting yang sangat berskala, boleh dipercayai, dan fleksibel, sesuai untuk laman web yang mengalami kenaikan dan penurunan dalam perkara seperti lalu lintas.

Cloud hosting sangat bagus untuk sesiapa sahaja yang memerlukan fleksibiliti. Fikirkan rancangan anda seperti telefon bimbit bayar: anda menentukan had sumber anda sendiri setiap bulan, dan membayar dengan sewajarnya.

Sekiranya anda mempunyai kempen pemasaran yang besar, misalnya, hosting awan membolehkan anda membuat persiapan untuk satu bulan sibuk sekali.

Terdapat puluhan – jika bukan ratusan – penyedia hosting yang dapat dipilih, dan mencari yang tepat boleh menjadi prospek yang menakutkan. Itu’mengapa kita’telah menjalankan penyelidikan selama berjam-jam untuk mencari host awan terbaik dalam perniagaan.

Perkhidmatan Cloud Hosting Terbaik

Kami’telah menganalisis segalanya, dari ciri dan kebolehpercayaan hingga sokongan dan nilai wang. Jadi, tanpa berlengah lagi, berikut adalah lapan penyedia teratas untuk hosting awan:

 1. Hosting A2: Keseluruhan Terbaik untuk Cloud Hosting.
 2. Cloudways: Naib Johan Tutup.
 3. Kamatera: Terbaik untuk Penyesuaian.
 4. Tapak Tapak: Ciri-ciri terbaik.
 5. Hostwinds: Terbaik untuk mereka yang mempunyai belanjawan.
 6. Dalam gerakan: Pertolongan Terbaik & Sokongan.
 7. HostGator: Storan Tidak Bermeter.
 8. DreamHost: Cloud Hosting Termurah.

Biarkan’s lihat tiga teratas dari senarai kami. A2 Hosting menjadi tempat pertama, dengan ciri yang mengagumkan dan jaminan wang dikembalikan bila-bila masa. Cloudways memperoleh tempat kedua untuk pilihan pusat data yang fleksibel, sementara Kamatera menduduki tempat ketiga dengan pilihan penyesuaian yang sangat baik.

Anda dapat melihat dengan lebih dekat tiga penyedia teratas ini dengan membandingkan penilaian bintang mereka di bawah.

Baca terus untuk perincian penilaian kami sepenuhnya. Kami’Akan merangkumi penyedia mana yang sesuai dengan keperluan, melihat harga, dan memasukkan beberapa sebutan yang terhormat juga. Sekarang biarkan’terus berjalan!

Perbandingan Hosting Awan Bersebelahan

Penyedia HostingRAM maksimumCPU maksimumLebar Jalur MaksimumAkses RootRuang Penyimpanan MaksimumWaktu tamatHarga TermurahPenilaian WBE (/ 5)Hosting A2Laluan AwanKamateraTapak TapakHostwindsDalam gerakanHostGatorDreamHost
32GB129TB&# 10003;250GB99.95%$ 5 / bln4.2
384GB9620TB&# 10007;3840GB99.99%$ 10 / bln4
524GB104V40GB&# 10003;1000GB99.95%$ 4 / bln3.8
10GB85TB&# 10007;120GB99.98%$ 80 / bln3.7
96GB169TB&# 10003;750GB99.97%$ 4.99 / bln3.6
8GBTidak bermeter86TB&# 10003;260GB99.97%$ 34.99 / bln3.2
6GB6Tidak bermeter&# 10007;Tidak bermeter99.99%$ 12.95 / bln3
16GB8Tidak bermeter&# 10003;100GB99.95%$ 4.50 / bln3

Sekiranya sebilangan istilah ini terdengar seperti banyak istilah techie kepada anda, jangan’bimbang. Di bawah ini, kami’Saya akan melalui apa yang mereka maksudkan, dan mengapa mereka’penting sekali:

Memori Akses Rawak (RAM) adalah sejenis kekuatan otak digital. Ia menyediakan penyimpanan data yang diperlukan untuk komputer menyelesaikan tugas. Semakin banyak RAM di laman web anda, semakin banyak kerja yang dapat dikendalikannya. Untuk sebilangan besar laman web, satu gigabait (GB) atau dua semestinya mesti anda lindungi.

Unit Pemprosesan Komputer (CPU) adalah inti dari pelayan anda. Mereka bertindak sebagai otak, memproses maklumat. Sememangnya, semakin banyak yang anda miliki, semakin berkesan laman web anda.

Lebar jalur adalah jumlah data yang dapat mengalir antara pelayan (iaitu laman web anda), internet, dan pengguna. Lebar jalur menentukan berapa banyak maklumat yang dapat dilalui sepanjang sambungannya, dan juga seberapa cepat. Hosting dengan lebar jalur yang baik membolehkan laman web anda mengatasi trafik yang tinggi.

Akses Root memberi anda kemampuan untuk menyesuaikan pelayan anda’persekitaran s. Anda boleh memasang perisian pakar, seperti keselamatan tambahan, dan membuat perubahan pada tetapan perkakasan. Ini menambahkan kelenturan tambahan untuk hosting anda dan memberi anda kawalan yang lebih besar.

Waktu tamat secara literal merujuk kepada jumlah masa laman web anda dalam talian. Ia’mustahil untuk mencapai masa upah 100%, tetapi tujuannya adalah untuk mendekati yang mungkin. Bagaimanapun, jika laman web anda tidak berfungsi, tidak ada yang dapat mengaksesnya.

1. A2 Hosting

Keseluruhan Terbaik untuk Cloud Hosting

Harga Lebar jalur Penyimpanan Sandaran percuma? Nama domain percuma? Akses root? Jaminan wang dikembalikan?
$ 5 – $ 371
2TB – 9TB
20GB – 250GB
Ya
Tidak
Ya
Ya – bila-bila masa

Apa yang kami suka mengenai A2 Hosting

Ketika datang ke cloud hosting, A2 Hosting dapat’t dipukul. Ini merupakan kajian utama kami untuk mendapatkan ciri, dan juga mempunyai jaminan pengembalian wang bila-bila masa – sesuatu yang tidak ditawarkan oleh penyedia lain.

Ia’tidak terlalu mahal, dengan rancangan cloud bermula dari $ 5 sebulan; sementara waktu operasi isn’dengan yang terbaik pada 99.95%, anda mendapat banyak ciri yang sangat baik.

Ciri-ciri ini termasuk penyimpanan hingga 250 GB, 12 teras CPU, dan 32 GB RAM. Oh, dan anda boleh mengehoskan laman web dalam jumlah yang tidak terhad – sesuatu yang tidak dimiliki oleh penyedia hosting awan lain’t menawarkan.

Apa yang boleh diperbaiki

Harus membayar sijil SSL sebagai tambahan sedikit menjengkelkan – kerana tidak mendapat domain percuma – tetapi dengan harga permulaan $ 5, anda boleh’silap.

2. Cloudways

Naib Johan Tutup

Harga Lebar jalur Penyimpanan Sandaran percuma? Nama domain percuma? Akses root? Jaminan wang dikembalikan?
$ 10 – $ 1290.04
1TB – 10TB
25GB – 3840GB
Tidak
Tidak
Tidak
Tidak

Apa yang kami suka mengenai Cloudways

Cloudways adalah pilihan tempat kedua yang kuat, dan mungkin nombor satu bergantung pada apa yang anda’mencari semula. Platform ini membolehkan anda menggunakan pelayan awan anda dari salah satu dari lebih 25 lokasi global, dan anda sendiri boleh memilih wilayah dan bandar.

Ini bermaksud bahawa anda’Tidak akan terlalu jauh dari pelayan anda, yang bagus untuk kelajuan laman web. Ini juga bermaksud bahawa Cloudways’ rancangan lebih fleksibel daripada pesaingnya. Harga bergantung pada pusat data pilihan anda, tetapi anda juga boleh memilih antara pakej harga bulanan atau setiap jam, bergantung pada yang paling sesuai dengan laman web anda.

Sebagai contoh, anda boleh membayar $ 10 / bulan untuk rancangan asas dengan pusat data Lautan Digital di New York, San Francisco, London, dan beberapa bandar lain. Atau, jika anda menghargai banyak fleksibiliti, anda boleh mendapatkan pelan dan pusat data yang sama dengan kadar bayar-semasa-anda-pergi $ 0,0139 / jam.

Apa yang boleh diperbaiki

Cloudways menawarkan sokongan pelanggan yang sangat mengagumkan pada semua rancangannya, termasuk sembang langsung 24/7 dan sistem tiket yang mudah. Walau bagaimanapun, anda’Saya perlu mendaftar ke salah satu daripada dua rancangan sokongan berbayar jika anda’d suka lebih banyak daripada ciri asas tersebut. Dengan harga $ 100 / bulan, rancangan sokongan Lanjutan merangkumi pemantauan dan penyiasatan laman web yang proaktif, serta bantuan dengan penyesuaian. Sekiranya anda mahukan sokongan telefon 24/7, anda’Saya perlu meningkatkan rancangan sokongan Premium, iaitu $ 500 / bulan.

3. Kamatera

Terbaik untuk Penyesuaian

Harga Lebar jalur Penyimpanan Sandaran percuma? Nama domain percuma? Akses root? Jaminan wang dikembalikan?
$ 4 – $ 3700
1GB – 40GB
20GB – 1000GB
Tidak
Tidak
Ya
Tidak

Apa yang kami suka mengenai Kamatera

Kamatera adalah satu-satunya penyelesaian hosting yang memberi anda kawalan penuh terhadap hosting awan anda, sama ada tugas menentukan siapa yang mendapat akses root ke pelayan anda, atau memilih peruntukan IP anda.

Kamatera juga menawarkan banyak fleksibiliti untuk meningkatkan sumber ke atas atau ke bawah. Kapasiti pelayan dapat ditingkatkan atau dikurangkan dalam beberapa minit, dan elemen seperti CPU, RAM, ruang penyimpanan, dan bahkan firewall dapat ditambahkan atau dihapus dengan satu klik di hujung Anda.

Ringkasnya, Kamatera hebat jika anda mahukan rancangan hosting yang diperibadikan sepenuhnya.

Apa yang boleh diperbaiki

Sekiranya anda menghargai masa aktif berbanding penyesuaian, ketahuilah bahawa Kamatera hanya dapat menjamin 99.95% waktu operasi. Secara amnya, ini masih merupakan peratusan yang kuat, dan hanya berjumlah sekitar 4.5 jam waktu henti dalam setahun. Tetapi berbanding dengan jaminan 99.99% HostGator dan Cloudways, Kamatera’waktu operasi sedikit menurun.

4. Tapak Tapak

Ciri-ciri terbaik

Harga Lebar jalur Penyimpanan Sandaran percuma? Nama domain percuma? Akses root? Jaminan wang dikembalikan?
$ 80 – $ 240
5TB
40GB – 120GB
Ya
Tidak
Tidak
Ya – ditawarkan selama 15 hari

Apa yang kami suka mengenai SiteGround

Dengan bantuan dan sokongan yang sangat baik yang ditawarkan (melalui telefon, sembang langsung dan e-mel), serta jaminan masa operasi yang sangat kuat sebanyak 99.98%, dan ciri-ciri hebat, anda boleh’terlalu salah dengan SiteGround. Penyelidikan hosting kami mendapati penyedia perkhidmatan ini sangat dipercayai, dengan skor keseluruhan 3.7 / 5.

Apa yang boleh diperbaiki

Terdapat beberapa tempat di mana SiteGround kehilangan mata. Pertama, tidak’t menawarkan nama domain percuma dengan rancangannya. Sekiranya anda tidak’belum mempunyai nama domain, mendapatkan satu secara percuma adalah bonus berguna, dan merupakan sesuatu yang ditawarkan oleh banyak penyedia lain. Kedua, harga permulaan $ 80 jauh lebih tinggi daripada dengan penyedia lain – jika anda’datang dari rancangan bersama, ini akan terasa seperti langkah baru.

Walaupun begitu, SiteGround umumnya mendapat skor yang baik, dan kombinasi masa penggunaan yang hebat, sokongan hebat, dan lebar jalur 5TB menjadikannya menonjol untuk ciri.

5. Hostwinds

Terbaik untuk mereka yang mempunyai belanjawan

Harga Lebar jalur Penyimpanan Sandaran percuma? Nama domain percuma? Akses root? Jaminan wang dikembalikan?
$ 4.99 – $ 328.99
1TB – 9TB
30GB – 750GB
Tidak
Tidak
Ya
Ya – 60 hari

Apa yang kami suka mengenai Hostwinds

Hostwinds menawarkan jumlah penyimpanan, lebar jalur, dan RAM yang mencukupi pada rancangan awannya, ditambah pilihan pemasangan satu klik untuk kebanyakan aplikasi.

Bahagian terbaik dari rancangan Hostwinds adalah perincian harga setiap jam. Sebagai contoh, rancangan hosting awan paling asasnya adalah $ 0,006931 / jam, sementara rancangan awan paling maju berharga $ 0,456931 / jam. Itu masing-masing berjumlah $ 4,99 dan $ 328,99 / bulan, dan setiap rancangan Hostwind di antaranya murah berbanding pesaing (walaupun anda’Saya akan menjimatkan lebih banyak wang dengan DreamHost). Terbaik dari semua, penyedia ini’Jaminan pulangan wang 60 hari bertahan lebih lama daripada kebanyakan.

Apa yang boleh diperbaiki

Hostwinds murah, dan anda’Saya akan mendapat nilai yang baik untuk wang anda. Yang mengatakan, anda menang’mempunyai akses ke kedalaman dan keluasan ciri yang sama dengan anda’d dapatkan dengan penyedia yang lebih mahal. Sandaran percuma, domain percuma, dan penyesuaian pelayan’disertakan dengan pembekal ini.

6. Gerakan

Pertolongan Terbaik & Sokongan

Harga Lebar jalur Penyimpanan Sandaran percuma? Nama domain percuma? Akses root? Jaminan wang dikembalikan?
$ 34.99 – $ 114.99
4TB – 86TB
75GB – 260GB
Ya
Ya – untuk semua rancangan 6 dan 12 bulan
Ya
Ya – 30 hari (tetapi hanya untuk rancangan 6+ bulan)

Apa yang kami suka mengenai InMotion

InMotion lebih terkenal dengan hosting yang dikongsi dan VPS, tetapi tidak’maksudnya’tiada apa yang ditawarkan di sini. Titik penjualan utamanya adalah perkhidmatan pelanggannya – menawarkan sembang langsung dan sokongan telefon 24 jam, tiket bantuan, dan pusat pengetahuan yang komprehensif sekiranya anda mempunyai sebarang masalah.

Ia juga bagus untuk ciri. Domain dan sandaran percuma, akaun e-mel dan laman web tanpa had, teras CPU yang tidak dimeterai, dan akses root hanyalah beberapa ciri yang anda boleh harapkan. Bantuan yang ditawarkan juga cukup kuat dari pengalaman kami, yang selalu membantu.

Apa yang boleh diperbaiki

Berbanding dengan penyedia lain dalam senarai ini, InMotion’RAM RAM agak rendah, had 8GB. Lebar jalur juga agak terhad, yang boleh membuat anda pendek sekiranya laman web anda mengalami lonjakan lalu lintas secara tiba-tiba.

7. HostGator

Storan Tidak Bermeter

Harga Lebar jalur Penyimpanan Sandaran percuma? Nama domain percuma? Akses root? Jaminan wang dikembalikan?
$ 12.95 – $ 19.95
Tidak bermeter
Tidak bermeter
Ya
Tidak
Tidak
Ya – 45 hari

Apa yang kami suka mengenai HostGator

HostGator mendahului kedudukan penyelidikan kami sebagai penyedia hosting keseluruhan terbaik. Walaupun lebih terkenal dengan pakej hosting khusus, HostGator’s 99,99% waktu operasi merangkumi setiap jenis hosting yang ditawarkannya. Sekiranya anda mempunyai laman web yang besar – sama ada dari segi jumlah halaman web, atau kandungan berkualiti tinggi seperti imejan – HostGator’Storan tidak bermeter akan menjadikan anda stabil. Lebar jalur yang tidak dimeterai juga akan membantu anda melayani lalu lintas yang turun naik.

HostGator mempunyai tiga rancangan hosting awan, yang semuanya berada di antara kurungan harga yang sangat berpatutan iaitu $ 12.95 dan $ 19.95 / bulan. Anda’Saya juga akan mendapat akaun e-mel tanpa had dan jaminan wang dikembalikan 45 hari.

Apa yang boleh diperbaiki

Oleh kerana kos yang rendah, sumber anda agak terhad. Di sana’tanpa domain percuma, tanpa sandaran percuma, dan tidak ada akses root, jadi fikirkan apakah ciri-ciri ini akan menjadi pemecah perjanjian untuk anda.

8. DreamHost

Cloud Hosting Termurah

Harga Lebar jalur Penyimpanan Sandaran percuma? Nama domain percuma? Akses root? Jaminan wang dikembalikan?
$ 4.50 – $ 96
Tidak bermeter
100GB
Ya (untuk laman WordPress)
Tidak
Ya
Tidak

Apa yang kami suka mengenai DreamHost

Penyedia boleh mempunyai ciri hosting terbaik di dunia, tetapi jika harganya melebihi anggaran anda, ia akan berjaya’dapat menolong anda. Syukurlah, DreamHost menjadikan hosting awan dapat diakses oleh sesiapa sahaja. Pelan bermula dari harga hanya $ 4,50, malah yang termahal berharga di bawah $ 100. Anda’Juga pada kadar per jam, bukannya yang tetap. Di sana’juga lebar jalur yang tidak dimeterai, RAM hingga 16GB, 4 teras CPU, dan sijil keselamatan SSL percuma.

Apa yang boleh diperbaiki

Tetapi ada beberapa kelemahan yang cukup ketara: tidak ada domain percuma, tidak ada sembang langsung dan sokongan telefon, dan tidak ada jaminan wang dikembalikan (baik jika anda’kembali pada rancangan paling murah, tetapi membimbangkan jika anda mendaftar dengan rancangan $ 96 / bulan!). Anda’juga mempunyai simpanan 100GB, membatasi potensi anda untuk benar-benar mengembangkan laman web anda dengan rancangan hosting awan DreamHost.

Bagaimana Anda Memilih Penyedia Hosting yang Tepat?

Terdapat beberapa faktor utama yang perlu dipertimbangkan ketika memilih penyedia hosting awan. Kami’telah berusaha memenuhi permintaan mereka di sini. Hanya anda yang dapat mengetahui dengan tepat apa yang anda perlukan; yang boleh kita lakukan adalah mengarahkan anda ke arah yang betul.

Beberapa perkara penting yang kami cadangkan untuk diutamakan ialah:

Belanjawan anda adalah besar. Berapa banyak yang anda sanggup belanjakan untuk hosting?

Sokongan pengguna boleh menjadi anugerah jika anda’baru di seluruh malarkey hosting web ini. Bukan hanya akan menyokong anda melalui cegukan hosting, tetapi anda juga’Saya akan belajar bagaimana ia berfungsi.

Jaminan wang dikembalikan pastikan anda tidak’t terjebak dalam kontrak 18 bulan untuk perkhidmatan yang anda tidak lakukan’mahu atau memerlukan. Ini memberi anda masa untuk melihat penyedia beraksi.

Waktu tamat adalah salah satu ciri terpenting untuk dipertimbangkan. Sekiranya laman web anda selalu hilang, ia akan menjadi mimpi buruk bagi semua orang yang terlibat, jadi mencari penyedia yang menawarkan waktu operasi hampir sempurna adalah kelebihan utama.

Akses root boleh juga berguna untuk orang-orang yang lebih berprestasi di luar sana. Mempunyai lebih banyak kawalan ke atas pelayan anda’persekitaran bermaksud anda boleh memasang perisian tambahan yang akan menguntungkan laman web anda secara khusus.

Penyedia Hosting Awan Terbaik: Kesimpulannya

Cloud hosting adalah bentuk hosting yang moden dan boleh dipercayai – itu’tidak hairanlah anda’berminat dengannya!

Dari penyelidikan kami, terdapat lapan penyedia hosting awan yang menonjol. Masing-masing membawa sesuatu yang sedikit berbeza dengan meja, jadi’penting untuk mengetahui apa yang anda’mencari semula.

Untuk merakam, biarkan’dijalankan melalui penyedia teratas dan apa yang mereka pakar dalam.

8 Penyedia Hosting Awan Terbaik: The Roundup

 1. Hosting A2: Keseluruhan Terbaik untuk Cloud Hosting.
 2. Cloudways: Naib Johan Tutup.
 3. Kamatera: Terbaik untuk Penyesuaian.
 4. Tapak Tapak: Ciri-ciri terbaik.
 5. Hostwinds: Terbaik untuk mereka yang mempunyai belanjawan.
 6. Dalam gerakan: Pertolongan Terbaik & Sokongan.
 7. HostGator: Storan Tidak Bermeter.
 8. DreamHost: Cloud Hosting Termurah.

Jika awak’kembali mencari crème de la crème cloud hosting, A2 Hosting adalah jalan yang sesuai. Ia mempunyai ciri yang lebih baik daripada pesaingnya, dan menang’memerlukan lengan dan kaki.

Jika awak’kekurangan wang tunai, penyedia hosting kami’d syorkan adalah DreamHost. Ia menawarkan nilai terbaik untuk wang, dengan hosting cloud berharga hanya $ 4,50 sebulan.

Di luar harga, ciri adalah perkara utama yang harus anda perhatikan. Kenal pasti apa’yang paling penting bagi anda – penyimpanan, RAM, waktu operasi dan lain-lain – dan bekerja dari sana. Sekiranya anda memerlukan perbandingan yang lebih terperinci, bersebelahan, lihatlah carta perbandingan penyedia hosting web kami.

Penyedia Hosting Awan Terbaik: Soalan Lazim

Apa’perbezaan antara hosting bersama dan hosting awan?

Hosting bersama melibatkan beberapa laman web yang berkongsi pelayan yang sama. Pengehosan awan melibatkan banyak laman web yang berkongsi sumber pelbagai pelayan. Cloud hosting isn’terikat pada satu lokasi, dan oleh itu kurang rentan terhadap gangguan – jika satu pelayan turun, yang lain dapat mengatasi kekurangan.

Berapakah kos hosting cloud?

Cloud hosting sangat fleksibel, jadi harga yang anda bayar bergantung pada jumlah sumber yang anda gunakan. Secara amnya, hosting awan bermula pada sekitar $ 5, dan boleh mencapai ratusan (atau kadang-kadang bahkan ribuan). Sebilangan besar laman web hanya perlu membayar antara $ 5 dan $ 50.

Bolehkah saya menukar antara penyedia hosting?

Ya. Ia’seperti pindah rumah dalam talian – anda mendaftar ke penyedia baru, memindahkan barang digital ke rumah baru anda, kemudian membatalkan perjanjian anda dengan penyedia lama. Ini mungkin terdengar tidak jelas, tetapi anda’d terkejut betapa mudahnya. Beberapa penyedia – seperti HostGator – malah menawarkan untuk membuat langkah untuk anda.

Bolehkah saya menghoskan laman web sendiri?

Ia’mungkin, tapi kita tidak’t mengesyorkannya. Pada intinya, hosting yang baik adalah mengenai kebolehcapaian – sesiapa sahaja, di mana sahaja boleh mengakses laman web pada bila-bila masa. Menyiapkan pelayan anda sendiri memerlukan banyak pengetahuan teknikal, dan kemungkinan anda’Saya akan menghabiskan lebih banyak perbelanjaan untuk pelayan yang kurang dipercayai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map