9 Pembangun Laman Web Portfolio Terbaik

pembina laman web portfolio terbaikArtikel ini akan memberi anda perincian terperinci mengenai 9 pembangun laman web portfolio terbaik di pasaran dan petua bagaimana memilih yang tepat untuk anda.


Menggunakan pembangun laman web untuk membuat laman web portfolio anda adalah cara cepat dan mudah untuk membina galeri dalam talian peribadi anda sendiri. Ia’cara terbaik untuk memamerkan hasil kerja anda kepada peminat, atau bahkan melihat calon pelanggan baru.

Tetapi dengan begitu banyak pilihan untuk dipilih, bagaimana anda memilih pembangun portfolio? Sejumlah faktor menerangkannya: belanjawan, penyesuaian, dan penyatuan media sosial, hanya untuk beberapa perkara.

Kami’telah melalui pembangun laman web teratas untuk memberi anda senarai yang terbaik untuk membuat portfolio dalam talian.

Kami menghabiskan berjam-jam untuk meneliti setiap pembangun laman web yang kami kaji, dan bahkan membuat orang biasa mencubanya juga. Kami menguji, menganalisis, dan membandingkan harga, ciri, kemudahan penggunaan, dan banyak lagi untuk memberi anda nasihat yang mendalam dan tidak berat sebelah.

Untuk membawa anda pembangun laman web portfolio terbaik, kami memberi tumpuan kepada:

 • Kesanggupan
 • Reka bentuk
 • SEO (pengoptimuman enjin carian)
 • Kemudahan penggunaan

Ini adalah bidang yang paling penting ketika membuat dan mengembangkan laman web portfolio yang berjaya, jadi kami menilai setiap pembangun berdasarkan faktor-faktor ini khususnya.

Kami juga melihat bantuan dan sokongan, ciri seperti integrasi media sosial, dan penilaian pengguna kehidupan nyata untuk memberi kami 9 teratas terakhir yang disenaraikan di bawah.

Contents

9 Pembangun Laman Web Portfolio Terbaik

 1. Ruang Squarespace – laman web portfolio keseluruhan terbaik.
 2. Weebly – terbaik untuk kemampuan.
 3. Wix – terbaik untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda.
 4. Duda – reka bentuk portfolio yang bergaya.
 5. GoDaddy – cara terpantas untuk membina laman web.
 6. Tergamam – terbaik untuk pertolongan dan sokongan.
 7. WordPress.com – ciri kuat.
 8. Jimdo – sederhana, tetapi tidak mempunyai skalabiliti.
 9. LAMAN123 – terbaik untuk kemudahan semua-dalam-satu.

Laman web portfolio terbaik mesti mudah digunakan dan mempamerkan hasil kerja anda. Itu’mengapa kami menyukai pilihan ini – terutamanya tiga terbaik kami. Squarespace menggabungkan reka bentuk yang ramping dengan ciri-ciri hebat, Weebly terbaik untuk mereka yang mempunyai anggaran, dan Wix sangat sesuai untuk mengembangkan portfolio anda’penonton.

Jika awak’sudah dijual di Squarespace – pilihan utama kami – kemudian tekan ‘Mula sekarang’ butang untuk mengetahui rancangan Squarespace mana yang paling sesuai dengan keperluan anda:

Di sini’gambaran bagaimana prestasi tiga pembangun laman web teratas dalam penyelidikan kami:

Maklumat lanjut

 • Adakah anda ingin melihat pembangun portfolio terbaik berdampingan? Lihat kami Carta Perbandingan Pembangun Laman Web Portfolio.
 • Adakah anda seorang jurugambar ingin mempamerkan karya anda? Kami Membangun Laman Web untuk Perbandingan Fotografer boleh menolong anda!
 • Jika awak’kembali seorang artis, lihat ulasan kami mengenai Pembina Laman Web Terbaik untuk Artis.
 • Sekali anda’anda telah menemui pembangun portfolio anda yang sempurna, lihat panduan bermanfaat kami mengenai Cara Membuat Portofolio Dalam Talian untuk mula mencipta!

Apakah Pembina Portfolio Terbaik?

Memilih pembangun laman web portfolio yang tepat adalah mustahak jika anda mahukan cara yang sesuai dengan anggaran dan menunjukkan minat terhadap karya kreatif anda. Buat pilihan yang salah dan anda’Saya berpotensi membuang banyak masa dan wang dengan sedikit atau tidak ada ganjaran!

Membina laman web portfolio anda sendiri dengan pembina laman web yang mesra pengguna adalah kaedah yang sangat berpatutan untuk menyimpan dan berkongsi karya yang paling anda banggakan. Ia juga dapat membantu anda membina khalayak dan menjana perniagaan baru sehingga anda dapat mengubah minat anda menjadi kerjaya – impian!

Di sini’s gambaran ringkas di 9 pembina laman web portfolio terbaik:

 1. Ruang Squarespace – laman web portfolio keseluruhan terbaik.
 2. Weebly – terbaik untuk kemampuan.
 3. Wix – terbaik untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda.
 4. Duda – reka bentuk portfolio yang bergaya.
 5. GoDaddy – cara terpantas untuk membina laman web.
 6. Tergamam – terbaik untuk pertolongan dan sokongan.
 7. WordPress.com – ciri kuat.
 8. Jimdo – sederhana, tetapi tidak mempunyai skalabiliti.
 9. LAMAN123 – terbaik untuk kemudahan semua-dalam-satu.

Ia’bernilai meluangkan masa anda ketika memilih pembangun laman web portfolio. Sebilangan besar yang terdapat dalam senarai kami mempunyai rancangan percuma – atau sekurang-kurangnya menawarkan percubaan percuma.

Kami sangat mengesyorkan menggunakan rancangan dan percubaan percuma ini, seperti yang ada’cara yang berguna dan bebas risiko untuk dicuba sebelum anda membeli, dan boleh menjimatkan sakit kepala di kemudian hari!

Senarai pembangun laman web portfolio teratas kami di bawah adalah kaedah terbaik untuk memberi anda permulaan ketika memutuskan platform mana yang sesuai untuk portfolio anda.

Setiap pilihan kami menyediakan templat yang menakjubkan, alat reka bentuk yang hebat, paparan yang menarik untuk memamerkan karya anda, dan ciri-ciri peningkatan SEO untuk membantu anda mendapatkan dalam talian oleh peminat dan pelanggan.

# 1. Ruang Squarespace

Laman web portfolio keseluruhan terbaik

Squarespace adalah pembangun laman web yang terkenal dengan membuat laman web responsif mudah alih yang menakjubkan. Ia popular di kalangan jurugambar dan artis kerana rancangan premium bulanan yang berpatutan dan templat yang indah dan sesuai dengan reka bentuk.

Dalam penyelidikan kami, Squarespace muncul sebagai pilihan terbaik. Ia berfungsi dengan baik kerana ciri dan rekaannya, menggabungkan alat berkualiti tinggi dan templat yang direka secara profesional. Keistimewaannya semua dibina secara dalaman, menjamin kualiti.

Squarespace tidak’skor dengan baik untuk kemudahan penggunaan – kelemahan kekuatan tersebut adalah penyunting yang sedikit mencabar. Namun, anda tidak’memerlukan kemahiran pengekodan atau pengalaman teknologi, hanya sedikit masa dan keyakinan!

Squarespace adalah platform nombor satu untuk membantu anda membuat laman web portfolio yang kelihatan profesional. Templatnya segar, bersih, dan penuh dengan ruang putih yang memberikan portfolio anda rasa mewah dan benar-benar dapat menaikkan taraf anda daripada rakan anda.

Templat juga responsif mudah alih untuk memastikan karya anda kelihatan hebat setiap kali dan di mana sahaja ia dilihat.

Ambil ‘Jalan raya’ templat di bawah, yang meletakkan karya kreatif anda di depan dan tengah, sambil menjaga halaman daripada kandungan yang tidak diperlukan.

Ini memastikan pelawat anda terlibat dalam pekerjaan yang anda buat dan dengan cepat menunjukkan apa yang ada di laman web anda – itu’adalah galeri peribadi anda sendiri dan semestinya kelihatan seperti satu!

templat portfolio squarespace pembina laman web terbaikRuang Squarespace’templat portfolio menawarkan pelbagai pilihan paparan menarik untuk kerja anda, termasuk grid (di atas), mosaik gambar, dan gambar pahlawan skrin penuh

Mempunyai reka bentuk laman web yang menarik dan profesional adalah penting jika anda ingin memberikan kesan pertama yang kuat dan mula mendapatkan petunjuk perniagaan melalui portfolio anda.

Tetapi membuat orang menghubungi anda adalah mustahil jika anda boleh’boleh didapati dalam talian, jadi’menegaskan bahawa Squarespace memudahkan untuk menandai kandungan anda dengan betul untuk memastikan halaman anda dijumpai oleh mesin carian.

Panduan di tempat yang mendalam juga menjelaskan bagaimana mengoptimumkan setiap bahagian portfolio anda untuk meningkatkan keterlihatan dalam talian anda – penting untuk meningkatkan lalu lintas dan mendapatkan beberapa bakal pelanggan baru.

Kebaikan dan keburukan
Templat di Squarespace sangat memukau, dianggap oleh banyak orang sebagai yang terbaik di industri ini. Mereka’sangat baik untuk keperluan kreatif – portfolio disertakan. Squarespace tidak’mempunyai rancangan percuma, tetapi harganya cukup kompetitif. Ia’lebih mahal daripada sebilangan pesaingnya, seperti Weebly, begitu juga’t pilihan termurah di pasaran. Tetapi ia’masih pilihan yang berpatutan.
Squarespace cuba memberikan penyelesaian dalaman dari semua ciri utamanya. Anda benar-benar dapat merasakan perbezaannya berbanding dengan cabutan bertuah yang dapat dilakukan oleh pemalam. Keluk pembelajaran di Squarespace agak curam mengikut standard pembangun laman web. Jumlah teknologi-fob akan lebih baik dilayan oleh platform seperti GoDaddy.

Panduan ini merangkumi teks dan video, yang sangat berguna untuk pelbagai jenis pelajar. Bagi saya, saya belajar dengan lebih baik dengan menonton dan mengulangi, tetapi anda mungkin memproses maklumat dengan lebih baik dengan membaca penjelasan teks. Syukurlah, Squarespace melayani kami berdua!

Menambah halaman ke laman web portfolio anda adalah cepat dan mudah’s tanpa menyakitkan untuk menambah blog dan mula membuat kandungan segar untuk pengunjung membaca dan Google untuk mengindeks (yang merupakan istilah yang digunakan untuk menerangkan bagaimana Google menyusun laman web anda antara yang lain merangkaknya) – ini adalah situasi menang-menang yang harus menarik lebih ramai pelawat dan membuat mereka melayari karya anda lebih lama.

Ruang Squarespace’s Harga: $ 12+

Memanggil Semua Pelajar!

Adakah anda pelajar yang memerlukan portfolio? Mungkin anda’kembali bebas untuk membawa sedikit wang tambahan? Sekiranya demikian, anda’kembali bernasib baik!

Jika awak’seorang pelajar dan mempunyai alamat e-mel sekolah yang sah, anda dapat potongan 50% untuk tahun pertama Squarespace. Sempurna untuk portfolio baru!

Hanya ingat, anda boleh’gunakan diskaun ini bersama dengan kod tawaran lain. Anda boleh menggunakannya sehingga tiga laman web walaupun di bawah alamat e-mel sekolah.

Sekiranya anda ingin menjimatkan 50% pada rancangan anda, terus ke Squarespace hari ini dan cari sekolah anda untuk memulakan!

Ruang Squarespace’rancangan bermula pada $ 12 sebulan. Ini memberi anda pelbagai ciri, termasuk storan dan lebar jalur tanpa had (sesuai untuk portfolio berat gambar), yang lebih banyak daripada yang anda dapatkan di Wix’pelan $ 13 sebulan paling murah!

Di sana’s juga rancangan e-dagang bermula dari $ 26 sekiranya anda ingin menjual karya seni secara langsung melalui portfolio anda – pemintal wang yang berpotensi layak jika anda dapat meningkatkan trafik anda.

Apa sahaja rancangan yang anda pilih, anda selalu memulakan di Squarespace’s Percubaan percuma selama 14 hari sehingga anda mempunyai masa untuk menentukannya’sesuai untuk anda.

Maklumat Lanjut mengenai Squarespace:

Tinjauan Squarespace – Ulasan terperinci kami melihat secara mendalam di Squarespace untuk melihatnya’s pembangun laman web untuk anda.

Panduan Harga Squarespace – Ketahui mengenai Squarespace’rancangan premium dan berapa kosnya

Kod Tawaran Squarespace – Dapatkan potongan 10% dari sebarang rancangan Squarespace dengan kod diskaun eksklusif kami

Kod Tawaran SquarespaceGunakan Kod Tawaran "WBE" di Checkout untuk Diskaun 10%

Dapatkan Diskaun 10% dari Segala Pelan Squarespace

Bersedia untuk mencuba Squarespace? Kami mempunyai kod tawaran eksklusif untuk pembaca kami jimat 10% pada kos mana-mana rancangan Squarespace! Untuk menebus diskaun ini, masukkan:
Kod Tawaran: “WBE”
di daftar keluar.

Sementara Squarespace isn’cukup mesra pengguna beberapa pembina lain, seperti Wix dan Weebly, itu’masih cukup mudah untuk dikendalikan.

Video tutorial mendalam dan panduan bantuan menyelesaikan segala masalah yang mungkin anda hadapi dan sokongan pelanggan 24/7 bermaksud masalah dapat diselesaikan dengan cepat – jadi anda’tidak berkeliaran semasa anda’mempunyai perkara yang lebih baik untuk dilakukan.

Penyuntingan berjalan lancar dan intuitif, dengan segala-galanya didorong dari bar menu dan bukannya Wix’s toolkit terapung, misalnya.

Bagi kami, Squarespace adalah pembangun laman web portfolio yang ideal jika anda menginginkan laman web yang kelihatan menakjubkan dan mempunyai pengalaman profesional dan mewah. Penyuntingnya cukup mudah digunakan, jadi anda dapat dengan cepat merancang laman web portfolio mengikut keinginan anda, sementara panduan SEO akan membantu anda dijumpai oleh enjin carian (dan diharapkan dapat membawa kepada beberapa pelanggan baru).

# 2. Weebly

Terbaik untuk kemampuan

Weebly adalah salah satu yang paling mudah dan paling berpatutan pembangun laman web portfolio, menjadikannya a hebat pilihan jika anda mencari pengalaman membina portfolio sederhana.

Weebly mendapat salah satu skor tertinggi untuk kedua-dua ciri dan nilai wang dalam penyelidikan kami. Itu’kerana menyediakan pelbagai ciri walaupun pada rancangan kos rendahnya, bermakna anda mendapat lebih banyak wang anda. Ia mendapat bantuan dan sokongan, dengan sokongan telefon hanya tersedia pada rancangan yang lebih mahal.

Weebly’Reka bentuk templat telah bertambah baik sejak beberapa bulan kebelakangan ini dan walaupun ia muncul’sama menariknya dengan Squarespace, mereka menawarkan kesederhanaan yang sukar anda cari di tempat lain.

weebly portfoli template pembina laman web terbaikWeebly’templat menjadikan semuanya mudah – membantu anda membuat portfolio yang hebat dengan cepat dan mudah, tanpa membuang masa dengan memperhatikan setiap butiran halaman

Bersih dan asas, Weebly’Reka bentuk mudah alih dan sesuai untuk portfolio sederhana, tetapi jika anda mahukan sesuatu yang lebih menonjol maka pilihlah’patut dipertimbangkan templat pihak ketiga.

Terdapat beberapa kedai dalam talian yang mengkhususkan diri dalam membuat templat mewah untuk Weebly, yang merupakan kaedah yang baik untuk memastikan proses pembinaan mudah tetapi berakhir dengan laman web yang sangat menarik.

Kebaikan dan keburukan
Weebly mencapai keseimbangan antara kemudahan penggunaan dan pemperibadian. Ingin mengisi templat pratetap? Anda boleh melakukannya. Ingin menukar templat secara radikal untuk memberikan portfolio unik kepada portfolio anda? Anda juga boleh melakukannya. Weebly mempunyai banyak aplikasi, tetapi banyak dari mereka memerlukan rancangan premium. Pastikan anda’Saya akan menggunakan ciri-ciri sebelum mengambil langkah itu.
Petak’Pengambilalihan Weebly baru-baru ini bermaksud anda boleh bergantung pada pembangunnya’fungsi e-dagang semakin kukuh. Sesuatu yang perlu diingat sekiranya anda ingin mengewangkan portfolio anda. Kecuali anda’dengan pengekodan yang selesa, anda mungkin mendapati Weebly membatasi dalam hal penyesuaian. Tidak sesuai jika anda mahukan banyak kebebasan kreatif!

Weebly’Harga: $ 6+

Salah satu perkara terbaik mengenai Weebly adalah harganya yang berpatutan. Tidak seperti Squarespace, Weebly hadir dengan rancangan percuma, jadi anda boleh membuat dan menerbitkan tanpa menghabiskan satu sen.

Weebly’pelan berbayar termurah adalah pelan Peribadi $ 6 sebulan, yang sangat berpatutan jika dibandingkan dengan pesaing utama Wix dan Squarespace.

Walau bagaimanapun, untuk membuang iklan dan membina portfolio yang benar-benar profesional, anda’Saya memerlukan $ 12 sebulan Pelan profesional.

Ya benar’s dua kali ganda harga rancangan Peribadi, tetapi ia’lebih berharga kerana semua ciri tambahan yang dibuka oleh pelan Profesional – termasuk simpanan tanpa had dan domain percuma.

Anda juga mendapat alat e-dagang yang lebih baik, seperti kalkulator penghantaran, untuk menjadikan penjualan karya anda melalui laman web anda menjadi lebih mudah. Yang paling penting, ini adalah rancangan Weebly termurah untuk membuang iklan di laman web anda!

Kami mengesyorkan rancangan Profesional kepada sesiapa sahaja yang mempromosikan karya mereka secara dalam talian – ia’rancangan paling murah untuk dipilih sekiranya anda mahu portfolio anda diberi perhatian serius.

Weebly juga mempunyai banyak aplikasi yang merupakan kaedah terbaik untuk meningkatkan skala laman web anda tanpa perlu meningkatkan rancangan anda. Anda hanya boleh menambah ciri tambahan yang anda perlukan satu persatu, menjadikannya pilihan yang sesuai dengan anggaran untuk mengembangkan portfolio anda.

Weebly’s Aplikasi

Terdapat beberapa aplikasi peningkatan SEO yang terdapat di Weebly’s App Center dan pengunggah gambar mendorong anda untuk menambahkan tag meta ke setiap karya seni yang mungkin anda muat naik.

Kedua-duanya dapat membantu anda meningkatkan penglihatan anda ke mesin pencari seperti Google, dan juga membantu anda meningkatkan kedudukan anda untuk carian kata kunci yang relevan. Weebly menjadikannya sangat mudah untuk menambah dan menyelenggara blog sehingga anda dapat terus membuat kandungan segar secara berkala.

Sebilangan besar Weebly’aplikasi hanya tersedia untuk pelanggan pelan premium, jadi mungkin bernilai melabur beberapa dolar setiap bulan untuk meraih keuntungan dari rancangan premium.

Anda’Saya juga akan mendapat akses ke storan dan lebar jalur yang tidak terhad yang diperlukan untuk menyokong portfolio berat gambar dan memberi ruang untuk pertumbuhan sekiranya diperlukan.

Lebih banyak Maklumat mengenai Weebly:

Kajian Weebly Ulasan Weebly terperinci kami memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui mengenai platform ini

Panduan Harga WeeblyKami menerangkan kos yang berkaitan dengan Weebly’rancangan premium

Weebly’editor s adalah editor seret dan lepas yang mudah yang membolehkan anda menggerakkan elemen di halaman mengikut kehendak anda – sesuai untuk kreatif.

Weebly’s editor juga merangkumi penyusun borang terbina dalam, menjadikannya mudah untuk menambahkan borang dan mendorong orang untuk menghubungi anda secara langsung melalui laman web anda.

Kami mengesyorkan Weebly untuk portfolio kecil dan sederhana atau untuk sesiapa sahaja yang ingin membina laman web portfolio dengan cepat dan murah. Penyuntingan sangat mudah sehingga anda tidak perlu’t perlu bimbang tentang keluk pembelajaran sama sekali. Pilihan SEO bagus dan meliputi perkara penting, sementara rancangan premium akan memberi anda akses ke aplikasi peningkatan SEO tambahan, memastikan anda dapat ditemui oleh peminat dan pelanggan di enjin carian.

# 3. Wix

Terbaik untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda

Wix adalah pembangun laman web yang mudah digunakan dan serba boleh. Ia mempunyai editor yang mesra pengguna yang membantu anda membuat laman web portfolio yang cantik dengan cepat, dan sangat berpatutan. Ia hadir dengan sokongan hebat untuk pemula SEO juga, memudahkan penonton anda.

Wix adalah platform hebat untuk membuat laman web portfolio anda di. Ia menyediakan lebih daripada 500 templat, 40 daripadanya berfokus pada reka bentuk dan 17 dibuat untuk portfolio, seperti ‘Portfolio Pereka 3D’ di bawah.

templat portfolio wix pembina laman web terbaikTemplat Wix sangat menarik dan memudahkan anda membuat laman web portfolio yang cantik dengan cepat

Bekerja dari templat adalah cara terbaik untuk membuat laman web portfolio profesional dan menarik. Yang perlu anda buat ialah mencari reka bentuk yang anda suka dengan galeri untuk kerja anda, menukar kandungan dan anda’kembali bagus untuk diterbitkan – tidak dapat’lebih senang!

Sebenarnya, dalam penyelidikan kami, Wix mendapat 5 bintang yang mengagumkan untuk skor pelanggannya, dan 4.3 dari 5 bintang untuk kemudahan penggunaan, menjadikannya salah satu pembangun yang paling mesra pemula di luar sana.

Kebaikan dan keburukan
Wix menawarkan kawalan kreatif yang sangat baik bagi mereka yang ingin meletakkan reka bentuk portfolio mereka. Pembangun seret dan lepas bermaksud jika anda dapat membayangkannya, anda boleh melakukannya. Awak boleh’t menukar antara templat. Sekiranya anda memutuskan untuk merancang semula portfolio anda, anda’Saya mesti membina semula dari awal.
Semua laman web yang dibuat di Wix dioptimumkan secara automatik untuk berfungsi di semua peranti, kelihatan sama tajam pada telefon dan komputer riba. Sejauh mana penguasaan kreatif boleh menjadi luar biasa bagi sebilangan orang. Sekiranya anda mahukan portfolio sederhana hidup dengan cepat, Wix mungkin tidak sesuai.

Salah satu kaedah terbaik Wix membantu anda membina portfolio yang berjaya adalah dengan membuat SEO semudah mungkin. SEO bermaksud Pengoptimuman Enjin Carian, dan penting untuk menjadikan laman web anda dijumpai di Google.

SEO boleh menakutkan untuk pemula, tetapi Wix mempunyai panduan berguna dan bahkan Wiz SEO untuk membuat panduan langkah demi langkah yang diperibadikan untuk anda ikuti. Ini adalah contoh hebat bagaimana Wix melangkah ke atas dan seterusnya untuk membantu laman web anda berjaya.

Bila kamu’benar-benar membina laman web anda, petua arahkan kursor untuk menerangkan ciri-ciri apa yang dilakukan, sambil menyeret elemen dan menjatuhkannya ke mana sahaja anda fikir berfungsi menjadikan reka bentuk portfolio anda sangat mudah.

Tidak hairanlah Wix mendapat markah penuh untuk mendapatkan bantuan dan sokongan dalam penyelidikan kami!

Pengeditan seret dan lepas juga memudahkan anda mengubah susun atur anda atau membuang perkara di kemudian hari jika anda tidak melakukannya’t berfikir sesuatu’s berfungsi – jangan’saya suka gaya galeri itu? Cukup padamkan atau ubah tetapan penampilan!

Maklumat Lanjut mengenai Wix:

Kajian WixJika awak’mencari lebih banyak maklumat mengenai Wix maka ini adalah tempat yang bagus untuk bermula.

Panduan Harga WixKami melihat lebih dekat kos setiap pelan premium Wix.

Wix membolehkan anda menambahkan blog dengan satu klik butang, sesuai untuk pemasaran kandungan dan untuk berkongsi kepakaran dan kemas kini anda dengan peminat. Menjaga blog juga merupakan kaedah yang baik untuk membuat kandungan segar untuk merangkak Google (yang merupakan istilah yang digunakan untuk menerangkan bagaimana Google membaca kandungan laman web anda dan menyusunnya) dan berpotensi meningkatkan laman web anda’kedudukan juga.

Wix memberi anda pilihan untuk menambahkan tag meta dan data meta ke gambar dan halaman anda untuk meningkatkan keterlihatan dalam talian anda. Ini dapat meningkatkan kemungkinan pelanggan baru mencari portfolio anda dan menghubungi mengenai peluang yang berpotensi, dan untuk alasan ini sahaja’perlu mempertimbangkan rancangan premium berbayar untuk memberi kesan pertama yang lebih baik.

Wix’s Harga: $ 13+

Wix menawarkan rancangan percuma, yang merupakan titik permulaan yang baik – tetapi bagi sesiapa yang berharap dapat memberikan kesan yang tidak dapat dilupakan, ia’sangat bernilai mempertimbangkan untuk membelanjakan sedikit wang untuk mendorong portfolio anda ke tahap seterusnya.

Wix’rancangan berbayar bermula dari $ 13 sebulan. Pelan berbayar membolehkan anda menggunakan nama domain khusus (atau alamat laman web – pada dasarnya laman web portfolio anda’s postcode) dan juga membuang semua iklan – membiarkan pengunjung fokus pada karya yang ingin anda pamerkan!

Anda’Saya akan mendapat storan sehingga 20GB dan lebar jalur tanpa had (data yang digunakan untuk mengaktifkan laman web anda dalam talian) pada semua rancangan premium berbayar. Ini sangat sesuai jika anda’re artis, pereka grafik atau bekerja dalam media visual kerana ini bermaksud anda tidak’Saya perlu bimbang tentang saiz fail yang besar menguras sumber anda.

Dengan rancangan premium, anda juga mendapat akses ke lebih banyak templat, lebih banyak alat dan lebih banyak aplikasi dari Wix App Market – di mana anda dapat mencari pelbagai jenis aplikasi hebat yang merangkumi perkara seperti pemasaran digital, gaya reka bentuk tambahan dan pelbagai jenis ciri menarik untuk portfolio dalam talian anda.

Sekiranya anda mahukan portfolio yang berpatutan, unik dan menarik perhatian, Wix pasti patut dipertimbangkan. Ia’mudah digunakan dan memberi anda lebih banyak pilihan untuk memamerkan hasil kerja anda daripada hampir semua pembangun laman web lain. Bantuan SEO tambahan juga menjadikannya pembina yang sempurna jika anda’kembali mencari banyak lalu lintas ke laman web anda.

# 4. Duda

Reka bentuk portfolio yang bergaya

Duda adalah pembangun laman web yang dilengkapi dengan reka bentuk yang sangat bergaya untuk portfolio ultra anggun. Ini memberikan bantuan kreatif, menyediakan templat yang direka secara profesional yang dapat anda sesuaikan hingga tahap tertentu. Ia’sedikit di sisi mahal, tetapi dilengkapi dengan ciri-ciri.

Duda adalah pilihan yang ideal untuk sesiapa sahaja yang mahukan portfolio yang menakjubkan tanpa tanggungjawab kawalan kreatif sepenuhnya ke atas laman web anda. Anda mendapat lebih daripada 90 templat untuk dipilih, semuanya bersih, sederhana, dan bergaya.

Laman web anda’reka bentuk sangat bergantung pada templat yang anda pilih – tidak seperti Wix, misalnya, anda boleh’t merancang semula susun atur anda sepenuhnya, jadi pastikan anda memilih templat yang anda suka. Semua templat benar-benar responsif mudah alih, jadi karya anda akan kelihatan terbaik di telefon pintar dan tablet serta di desktop.

templat pembangun portfolio dudaDuda mempunyai lebih dari 90 templat, semuanya moden, menarik, dan mudah disesuaikan.

Pada asalnya, Duda diciptakan untuk menjadikan reka bentuk web lebih mudah untuk agensi dan freelancer, tetapi platformnya yang mudah digunakan bermaksud dapat digunakan oleh sesiapa sahaja yang mahukan laman web yang kelihatan profesional.

Fokus pada reka bentuk web ini bermaksud anda mendapat banyak ciri di samping reka bentuk yang bergaya. Di sini’lihat beberapa Duda’ciri-ciri:

 • 55+ bahasa untuk laman web pelbagai bahasa
 • Susun atur blog yang boleh disesuaikan
 • Alat e-dagang
 • Widget
 • Komen di laman web
 • Pilihan penyuntingan CSS dan HTML
 • Pembina widget
 • Editor mudah alih untuk pengurusan semasa dalam perjalanan
 • Edit gambar
 • Perpustakaan gambar percuma

Dari blog ke e-dagang, untuk membuat laman web berbilang bahasa dan banyak lagi, Duda mempunyai senarai ciri yang mengagumkan untuk anda mempersiapkan portfolio anda dengan.

Salah satu ciri paling menarik yang ditawarkan oleh Duda adalah widgetnya. Widget seperti aplikasi – ia menambah fungsi tambahan ke laman web anda!

Anda boleh memilih dari widget yang ada seperti pop timbul, borang kenalan, butang klik untuk panggil, kupon, tempahan, menu, dan banyak lagi. Atau, anda boleh membina widget anda sendiri untuk perkhidmatan yang lebih tersuai!

Kebaikan dan keburukan
Kawalan kreatif dipandu dalam had templat, memudahkan memasukkan isi anda sendiri dan selesai! Sesuai jika anda tidak’Saya mahu keributan merancang susun atur anda sendiri. Pelan harga yang mahal menjadikan ini pilihan yang kurang mesra bajet. Harga bermula dari $ 14 sebulan (dikenakan setiap tahun) tanpa rancangan percuma.
Menawarkan widget dan aplikasi dalaman yang luar biasa untuk memberi kuasa kepada portfolio anda dan membuat perkhidmatan yang diperibadikan untuk laman web anda. Ini sangat berguna sekiranya anda’menerima semula tempahan, pertanyaan, atau acara berjalan. Kurang kebebasan kreatif daripada pembangun lain, jadi jika anda mahukan kawalan kreatif mutlak, ini tidak perlu’pembangun untuk anda.
Reka bentuk yang mesra pengguna dan ringkas memudahkan untuk membuat laman web yang bergaya. Alat SEO asas bermaksud anda’Akan menghadapi lebih banyak cabaran untuk menjadikan portfolio anda dijumpai dalam talian.

Duda’Kekuatannya benar-benar terletak pada reka bentuknya, dan ini ditunjukkan dalam penyelidikan kami – ia mendapat 4.9 bintang daripada 5 untuk fleksibiliti reka bentuk, menjadikannya pembangun skor tertinggi dalam kategori ini!

Namun, ia jatuh ketika bernilai untuk wang. Duda’reka bentuk yang menarik dan ciri-ciri mewah tercermin dalam rancangan harganya. Bermula dari $ 14 sebulan, ia’salah satu pembina termahal dalam senarai kami.

Duda’s Harga: $ 14+

Duda mempunyai tiga rancangan harga:

 • Asas: $ 14 sebulan (ditagih setiap tahun)
 • Pasukan: $ 22 sebulan (ditagih setiap tahun)
 • Agensi: $ 74 sebulan (ditagih setiap tahun)

Pelan Asas merangkumi pilihan berbilang bahasa, penyulitan HTTPS, dan membolehkan anda membina satu laman web. Anda hanya mempunyai akses kepada sokongan e-mel pada rancangan ini, yang kurang sesuai.

Pasukan merancang satu-satunya yang menawarkan percubaan 14 hari percuma. Ini adalah kaedah yang baik untuk mencuba ciri-cirinya yang lebih maju, tetapi agak mengecewakan jika belanjawan anda tidak’meningkat kepada $ 22 sebulan.

Atas sebab-sebab ini, Duda hanya menjaringkan 1.6 bintang daripada 5 untuk nilai wang. Tidak perlu dikatakan bahawa ini bukan pembangun portfolio terbaik untuk memilih sama ada anda’menggunakan anggaran yang ketat dan mahukan keuntungan yang besar.

Yang mengatakan, jika anda’kerana ingin membina beberapa portfolio yang berbeza, rancangan Agensi mungkin merupakan pilihan yang baik, kerana ini membolehkan anda membina lapan laman web dengan harga $ 74 sebulan (ditagih setiap tahun).

Secara keseluruhan, Duda sangat bagus jika anda menilai reka bentuk berbanding nilai wang, dan jangan’fikiran membayar untuk templat moden dan pelbagai ciri.

# 5. GoDaddy

Cara terpantas untuk membina laman web

GoDaddy mungkin lebih dikenali sebagai tempat untuk mendapatkan nama domain, tetapi juga menawarkan set alat pembinaan laman web yang sangat mengejutkan. Ia’merupakan platform yang baik untuk mewujudkan portfolio asas dan berfungsi, tetapi tidak’di mana-mana yang selengkap Wix atau Squarespace ketika datang ke pilihan reka bentuk…

Kebaikan dan keburukan
Mudah digunakan dengan sokongan pelanggan 24/7, GoDaddy adalah pilihan portfolio yang selamat dan boleh dipercayai. Benar-benar agak terhad ketika datang ke reka bentuk, terutama jika dibandingkan dengan pedagang gaya seperti Squarespace atau Duda.
Kemudahan semua dalam satu. Dengan GoDaddy, anda dapat mengurus nama domain, hosting, dan portfolio anda dalam satu tempat. Ciri-ciri aren’sama berkilau atau berkembang dengan baik seperti kebanyakan pesaingnya. GoDaddy berfungsi, tetapi tidak lebih daripada itu.

Antaramuka mesra pengguna dan cekap, sementara ‘seret dan lepas’ editor membolehkan anda memindahkan gambar / teks / dll di sekitar halaman yang anda fikirkan sesuai – jadi di sana’tiada keluk pembelajaran yang perlu dibimbangkan.

Perkara kegemaran kami mengenai GoDaddy adalah penggunaannya Kepintaran Reka Bentuk Buatan (ADI).

Dengan GoDaddy ADI, anda’diminta untuk memasukkan maklumat asas mengenai laman web anda, contohnya’dipanggil, sama ada’adalah portfolio, jika anda memerlukan kedai dalam talian, dan sebagainya.

Dari jawapan anda, GoDaddy kemudian secara automatik membuat laman web yang diperibadikan untuk anda!

Anda boleh memilih tema yang paling anda sukai, menukar skema warna, mengganti gambar, menambah halaman, dan menjadikannya sepenuhnya milik anda – tetapi GoDaddy memberi anda permulaan yang tepat dengan membuat asas-asas untuk anda. Anda tidak’Saya perlu membina dari awal, menjimatkan masa anda.

Ini menjadikan GoDaddy pembangun terpantas yang boleh anda pilih untuk membuat portfolio anda – penyediaan hanya memerlukan beberapa minit, dan walaupun dengan mengedit dan memuat naik kandungan anda sendiri, anda boleh menghidupkan laman web dalam masa kurang dari satu jam!

Pengalaman membina yang lancar ini tercermin dalam GoDaddy’skor pelanggan – dalam ujian, ia mendapat keputusan yang memberangsangkan 4.8 bintang daripada 5 daripada pengguna kami. Ia’tidak begitu mengagumkan ketika datang ke ciri atau sokongan, duduk dengan selesa di tengah-tengah pek.

templat portfolio godaddy pembangun laman web terbaikGoDaddy’Templat semua responsif mudah alih, tetapi disesuaikan dengan portfolio yang mudah dan berfungsi. Sekiranya anda ingin benar-benar menonjol, itu’patut dipertimbangkan platform lain seperti Squarespace

GoDaddy menawarkan lebih daripada 300 templat yang direka secara profesional dengan banyak pilihan reka bentuk khusus portfolio yang tersedia untuk digunakan sebagai titik permulaan. Ini juga membantu anda mengintegrasikan akaun media sosial anda ke laman web portfolio anda, yang dapat membantu anda meningkatkan profil anda dan mengembangkan khalayak anda.

Maklumat Lanjut mengenai GoDaddy:

Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy – Perincian mendalam mengenai kekuatan dan kelemahannya

Titik penjualan yang besar untuk GoDaddy adalah sokongan 24/7/365 yang tersedia untuk pelanggan – dan kami dapat mengesahkan bahawa ini sangat dipercayai dari pengalaman kami sendiri!

GoDaddy’Harga: $ 10+

GoDaddy’rancangan bulanan juga sangat berpatutan. Untuk laman web portfolio, anda’melihat sekitar $ 10 sebulan.

GoDaddy mempunyai empat rancangan berbayar antara $ 10 hingga $ 25 sebulan apabila ditagih setiap tahun. Untuk portfolio profesional anda’Saya mungkin memerlukan rancangan Standard $ 15 sebulan’rancangan paling murah untuk memasukkan SEO. Semua rancangan dilengkapi dengan percubaan percuma selama sebulan.

# 6. Tergamam

Terbaik untuk pertolongan dan sokongan

Strikingly adalah laman web sederhana yang bertujuan untuk memudahkan sesiapa sahaja dan semua orang membuat laman web. Falsafah ramah ini tercermin dalam editor ramah pemula dan sumber sokongan yang bermanfaat.

Menariknya adalah pembangun laman web sederhana yang dilengkapi dengan rancangan percuma, ciri asas, dan reka bentuk yang cukup fleksibel. Kesederhanaannya menjadikannya mudah digunakan, tetapi juga dapat membuatnya cepat meningkat seiring dengan bertambahnya keyakinan dan portfolio anda.

Jika awak’kerana ingin membina secara percuma, anda harus tahu bahawa Strikingly dilengkapi dengan rancangan percuma, tetapi ini hanya membolehkan anda membina laman web satu halaman. Ini tidak’Nampaknya pilihan paling jelas untuk laman web portfolio, tetapi ada beberapa contoh yang sangat bergaya yang boleh anda gunakan untuk inspirasi!

contoh templat pembangun portfolio yang sangat menarikAnda boleh melayari Menarik’halaman templat untuk inspirasi dan contoh laman portfolio lain yang dibuat dengan pembina sederhana ini

Jadi, bagaimana prestasi Strikingly dalam ujian kami, dan apa’s kekuatan utamanya?

Ringkasnya – Menarik adalah pembina laman web yang ringkas tetapi bergaya. Tumpuannya pada aksesibilitas menjadikannya kegembiraan untuk phob teknologi, tetapi dapat membuatnya terasa terhad kepada sesiapa yang mempunyai lebih banyak pengalaman.

Sekiranya anda mempunyai impian besar untuk portfolio anda, anda’Mungkin akan memukul siling dengan Terkejut sebelum terlalu lama.

Konon, ia dilengkapi dengan alat blog yang hebat, reka bentuk yang fleksibel, dan menawarkan nilai wang yang hebat. Anda bahkan boleh menambahkan kedai kecil ke portfolio anda jika anda ingin menjual beberapa produk melalui laman web anda.

Kebaikan dan keburukan
Bantuan dan sokongan yang hebat menjadikan pembina ini sangat sesuai untuk pemula. Kawalan kreatif terhad boleh menjadi kecewa apabila keyakinan anda bertambah, atau jika anda mahukan kebebasan kreatif sepenuhnya terhadap reka bentuk anda.
Alat blog yang hebat bermaksud anda dapat dengan mudah menggabungkan karya anda dengan catatan blog biasa untuk menarik pengunjung. Laman web satu halaman boleh menjadi bergaya, tetapi menarik’t sesuai untuk portfolio besar atau kompleks.
Sangat mesra pemula dan mudah diakses oleh sesiapa sahaja, tidak kira pengalaman anda. Kosongkan masa anda untuk usaha seni yang lebih! Laman web satu halaman boleh menjadi bergaya, tetapi menarik’t sesuai untuk portfolio besar atau kompleks.

Tempat yang sangat mengagumkan kami dalam penyelidikan kami adalah dengan bantuan dan sokongannya.

Sembang langsung 24/7, video permulaan, artikel, forum idea, dan pilihan untuk menghantar mesej kepada staf sokongan Strikingly, semuanya ditambah untuk menjadikan Strikingly sebagai pembangun terbaik untuk mendapatkan bantuan dan sokongan di pasaran.

Semasa kami mencuba Strikingly’Sokongan sembang langsung, pertanyaan harga kami telah dibaca dan dibalas dalam satu minit – itu’cukup mengagumkan! Selain itu, ‘Pegawai Kebahagiaan’ yang menjawab sangat membantu, ramah, dan langsung menjawab soalan kami.

sembang langsung pembangun portfolioTergamam’Sokongan sembang langsung pantas dan bermanfaat, dan Pegawai Kebahagiaan langsung menjawab soalan kami.

Di mana Strikively didn’Cukup baik adalah ciri – hanya mendapat skor 2,3 bintang daripada 5 untuk kawasan ini.

Menarik mempunyai pelbagai ciri asas yang cukup masuk akal – tetapi dibandingkan dengan persembahan pembangun lain seperti Squarespace, Strikingly muncul cukup terhad dan asas.

Sekiranya anda mahukan portfolio kecil dan sederhana untuk mempamerkan karya anda, itu’Saya akan menjalankan tugas. Sekiranya anda ingin mengembangkan kehadiran dalam talian dan membina perniagaan melalui laman web portfolio anda, kamu telah menang’t mendapati Strikively sangat boleh diskalakan.

Untuk memanfaatkan sepenuhnya Strikingly, anda’Saya memerlukan rancangan berbayar.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Strikingly’ciri, rancangan, dan templat, lihat secara mendalam Ulasan yang mencolok.

Tergamam’s Harga: $ 8+

Mencetak gol dengan kuat ketika menghargai wang, menerima keputusan yang baik 3.7 daripada 5 bintang. Ia mempunyai rancangan percuma yang cukup murah sehingga anda boleh bertahan selama yang anda mahukan, dan rancangan berbayarnya cukup berpatutan.

Terdapat tiga rancangan berbayar untuk dipilih:

 • Terhad: $ 8 sebulan (ditagih setiap tahun)
 • Pro: $ 16 sebulan (ditagih setiap tahun)
 • VIP: $ 49 sebulan (ditagih setiap tahun)

Untuk membina laman web berbilang halaman anda’Saya perlukan sekurang-kurangnya rancangan Pro $ 16 sebulan, yang memalukan kerana pembangun lain membiarkan anda melakukan ini dengan rancangan termurah mereka. Secara keseluruhannya, Menyerlahkan’rancangan yang lebih murah menawarkan nilai yang tinggi untuk wang dan menyediakan kaedah kos rendah untuk menambahkan beberapa produk ke portfolio anda.

# 7. WordPress.com

Dikemas dengan pelbagai ciri hebat

WordPress.com adalah versi yang lebih mesra pengguna dari platform sumber terbuka WordPress.org. Perbezaannya ialah anda tidak’Anda perlu mencari hosting atau keselamatan untuk WordPress.com – anda boleh mendaftar secara percuma dan mula membina. Ringkas!

Walau bagaimanapun, ia’wajar dinyatakan bahawa WordPress.com dibina terutamanya untuk blogging. Apabila anda mencuba membuat jenis laman web lain, laman web ini akan mencabar dengan cepat.

Itu’mengapa WordPress.com hanya memperoleh skor 3.2 dari 5 bintang untuk kemudahan penggunaan dalam ujian kami, dan mendapat skor pelanggan terendah.

Namun demikian, WordPress.com memang mempunyai kelebihan untuk jenis pengguna yang tepat. Jika awak’bersedia menggunakan templat blog-nya yang berat, anda’Saya akan mencari senarai ciri dan harga yang berpatutan.

Walaupun fokus pada blogging, WordPress.com hadir dengan 61 tema Portofolio khusus untuk anda pilih. Daripada jumlah tersebut, 11 adalah percuma untuk digunakan, dan kesemuanya mesra telefon bimbit.

pembangun portfolio wordpress.comWordPress.com mempunyai ratusan tema untuk anda pilih, termasuk 61 tema portfolio dalam pelbagai gaya.

Beberapa tema lebih bergaya daripada yang lain, jadi luangkan masa anda ketika memilih yang anda mahukan – itu’adalah idea yang baik untuk melihat tema dengan mengklik ‘Buka Demo Langsung’ butang. Ini menunjukkan kepada anda bagaimana tema itu dan membolehkan anda mengklik halaman yang berlainan untuk mendapatkan gambaran lengkap.

Kebaikan dan keburukan
Banyak ciri menjadikannya pilihan yang menggoda. Dari blog ke SEO dan seterusnya, di sana’s alat untuk setiap keperluan. Tidak begitu mesra pemula, jadi anda juga’Saya memerlukan masa, keyakinan, dan kesabaran untuk memanfaatkan sepenuhnya pembangun ini.
Harga yang masuk akal bermaksud anda mendapat keuntungan besar, dan menawarkan penyelesaian untuk semua jenis anggaran. Menerima skor pelanggan terendah dalam ujian pengguna kami.
Pilihan terbaik jika anda ingin menggabungkan blog dengan portfolio anda, kerana blogging adalah WordPress.com’tujuan utama. Templat dan ciri cukup berfokus pada blog, yang bermaksud’tidak begitu visual seperti pembina yang lain’ reka bentuk.

Menyesuaikan tema anda di WordPress.com tidak’semudah pembangun lain dalam senarai kami. Ia tidak’t gunakan drag-and-drop; sebaliknya anda mengedit kandungan dan reka bentuk secara berasingan.

Untuk memanfaatkan sepenuhnya WordPress.com anda’Saya juga perlu menggunakan beberapa pengekodan.

WordPress.com cuba membantu anda, menyediakan senarai semak dan arahan yang berguna untuk membimbing anda semasa anda membina. Tetapi ia kekurangan kelajuan dan kemudahan pembangun seperti GoDaddy dan Wix, jadi bersiaplah untuk ini dan luangkan masa yang cukup untuk mengatasi WordPress.com.

Sebenarnya, pengguna kami berjuang untuk menguasai WordPress.com dan kebanyakan mereka tidak berjaya’Saya sangat gemar menggunakannya.

Baiklah, anda mungkin berfikir, jadi mengapa anda memasukkannya ke dalam senarai pembangun laman web portfolio terbaik?

Yah, WordPress.com adalah platform yang kuat, fleksibel, dan popular, dan jika anda ingin menggabungkan blog dengan portfolio anda, anda menang’mencari alat blog yang lebih baik di mana sahaja di pasaran.

Alat SEOnya juga sangat menarik. WordPress.com melakukan 80-90% kerja untuk anda, dengan mekanik SEO bawaan mengurus bit teknikal.

Satu lagi positif WordPress.com sebagai pembangun laman web portfolio adalah rancangan harganya. Seperti Weebly, Wix, dan Strikingly, ia dilengkapi dengan rancangan percuma yang boleh anda gunakan selama-lamanya.

Namun, untuk mendapatkan domain profesional, sokongan 24/7, atau alat pemasaran, anda’Saya memerlukan rancangan berbayar.

 • Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai WordPress.com dan mengetahui sama ada’pembangun untuk anda, baca lengkap kami Ulasan WordPress.com.
 • Untuk memahami perbezaan antara WordPress.com dan .org, lihat kami Perbandingan WordPress.com vs WordPress.org.

Harga WordPresss.com: $ 5+

WordPress.com menawarkan beberapa harga yang luar biasa yang, digabungkan dengan rangkaian ciri-cirinya, bermaksud ia memperoleh nilai untuk wang dalam penyelidikan kami.

Ia mempunyai empat rancangan berbayar dan juga pelan percuma, mulai dari $ 5 hingga $ 45 sebulan:

 • Pelan peribadi: $ 5 sebulan (ditagih setiap tahun)
 • Pelan premium: $ 8 sebulan (ditagih setiap tahun)
 • Rancangan perniagaan: $ 25 sebulan (ditagih setiap tahun)
 • rancangan eCommerce: $ 45 sebulan (ditagih setiap tahun)

Pelan Peribadi termurah membuka sokongan 24/7, sementara rancangan Premium memberi anda akses ke alat pemasaran dan pengewangan seperti SEO, media sosial lanjutan, dan butang PayPal.

Secara keseluruhan, WordPress.com adalah pilihan yang tepat jika anda ingin memasukkan blog di laman web portfolio anda, tetapi’banyak usaha. Pembangun portfolio lain melakukannya dengan lebih baik, tetapi WordPress.com telah mendapat tempat dalam senarai ini melalui ciri-ciri hebat dan rancangan harga yang berpatutan.

# 8. Jimdo

Ringkas, tetapi tidak mempunyai skalabiliti

Jimdo adalah pembangun laman web yang cukup mudah dan cenderung kepada pengguna e-dagang. Sekiranya anda berharap dapat menghasilkan sedikit wang tambahan dengan mempromosikan karya anda – maka Jimdo adalah platform pilihan yang baik untuk anda. Tetapi untuk portfolio yang lebih lengkap, anda mungkin ingin mempertimbangkan pembangun yang lebih serba boleh seperti Squarespace atau Weebly.

Jimdo adalah platform yang baik untuk pereka, artis dan kreatif untuk mempamerkan dan mempromosikan karya mereka.

templat portfolio jimdo pembangun laman web terbaikJimdo’templat penuh dengan gambar tebal yang besar untuk membantu anda menarik khalayak anda’perhatian

Pilihan templat mungkin sedikit terhad tetapi reka bentuknya dirancang dengan jelas dengan mempertimbangkan kreatif, penuh dengan gambar besar dan pelbagai elemen untuk mempamerkan karya anda dengan cara yang menarik.

Ia’sangat mudah untuk menggabungkan teks dan gambar untuk menambahkan konteks pada projek, reka bentuk pamer di galeri, atau bahkan menambahkan keranjang belanja untuk mendorong pembelian.

Kebaikan dan keburukan
Hibrid kukuh platform pembangun portfolio dan e-dagang. Sangat berguna sekiranya anda mempunyai rancangan untuk mengewangkan portfolio anda. Pilihan templat yang lemah dengan pilihan terhad untuk menukar reka bentuk dan meletakkan cap anda di portfolio anda’penampilan.
Menawarkan titik harga terendah dalam industri kerana membuat iklan laman web anda percuma. Antara muka yang kikuk. Jauh dari pembangun portfolio yang paling mudah digunakan.

Gali lebih dalam lagi Jimdo’kebaikan, keburukan, ciri, harga, dan banyak lagi dengan terperinci kami Semakan Jimdo.

Jimdo’Harga: $ 9+

Jimdo mempunyai dua set harga yang berbeza – julat Jimdo Dolphin, dan julat Pencipta Jimdo. Jimdo Dolphin adalah yang terbaik untuk pemula, sementara Jimdo Creator lebih ditujukan kepada pakar pengekodan.

Jimdo Dolphin mempunyai pelan percuma, dan empat rancangan berbayar antara $ 9 hingga $ 39 sebulan (ditagih setiap tahun). Pelan Mula $ 9 sebulan membolehkan anda membina sehingga 10 halaman – jika anda memerlukan lebih dari itu, maka rancangan seterusnya berharga $ 15 sebulan dan membolehkan anda membina hingga 50 halaman, yang seharusnya lebih dari cukup!

Jimdo Creator juga mempunyai rancangan percuma, tetapi rancangan berbayarnya sedikit lebih mahal, mulai dari $ 10 hingga $ 40 sebulan.

Sekiranya keperluan anda timbul’terlalu menuntut dan anda tidak’Saya ingin membelanjakan terlalu banyak wang (rancangan bebas iklan berharga hanya $ 9 sebulan), maka Jimdo adalah pilihan yang tepat untuk sesiapa sahaja yang ingin membuat laman web portfolio sederhana.

# 9. LAMAN123

Terbaik untuk kemudahan semua-dalam-satu

SITE123 adalah pembangun yang cukup asas yang bertujuan untuk menjadikan hidup anda lebih mudah dengan kerumitan minimum. Sekiranya anda ingin menjaga perkara yang kecil dan mudah dikendalikan tanpa meluangkan banyak masa, SITE123 adalah pilihan yang pantas dan mudah. Ia’mempunyai segalanya, tetapi tidak banyak tenaga, jadi yang terbaik untuk portfolio sederhana.

Seperti GoDaddy, SITE123 menggunakan ADI untuk membantu merancang laman web anda dan membuat penyediaan portfolio anda secepat dan semudah mungkin. Ia’tidak menghairankan bahawa SITE123 diterima 4 daripada 5 bintang untuk kemudahan penggunaan!

LAMAN123’templat s’sama menakjubkannya dengan Squarespace’s, misalnya, tetapi mereka’kembali menarik. Anda boleh menapis mengikut industri, seperti fotografi, seni kreatif, muzik dan banyak lagi.

templat pembina portfolio laman web123SITE123 mempunyai pelbagai templat menarik, sesuai untuk laman web portfolio sederhana

Awak boleh’t menukar templat setelah laman web anda disiarkan, jadi berhati-hatilah semasa memilih templat anda. Semua reka bentuk bergerak pantas, dan anda boleh mengedit paparan mudah alih untuk memastikan karya anda kelihatan terbaik di mana-mana peranti.

Kebaikan dan keburukan
Mudah dibina kerana memberi anda semua yang anda perlukan tepat di hujung jari anda. Kekurangan kawalan kreatif – contohnya anda boleh’t beralih templat setelah laman web anda disiarkan, yang menghadkan reka bentuk semula.
Sokongan sembang langsung yang sangat baik ada untuk membantu anda sekiranya anda buntu. Ciri-ciri aren’sangat berskala, jadi’tidak sesuai untuk mengembangkan portfolio anda dalam jangka masa panjang.
Sangat mesra pemula, dan anda boleh membina secara percuma! Ia’adalah pembangun yang cukup asas, jadi kami tidak’t mengesyorkannya untuk perniagaan atau projek besar.

SITE123 adalah yang terbaik untuk portfolio peribadi – kami mahu’t mengesyorkannya jika anda’membina semula perniagaan di sekitar pekerjaan anda, kerana ciri-cirinya muncul’sangat terukur.

SITE123 bertujuan untuk memberikan anda perkhidmatan yang lengkap, dengan menyediakan semua ciri utama yang diperlukan oleh laman web anda..

Dalam penyelidikan kami, kami mendapati bahawa, walaupun ciri-ciri ini bermanfaat, mereka tidak dapat menggunakannya’mempunyai banyak kedalaman kepada mereka.

SITE123 tidak’t memberi anda ciri-ciri hebat. Oleh itu, jika anda ingin mendorong pertumbuhan, membina portfolio yang kompleks, atau menawarkan laman web yang canggih kepada pengunjung anda, anda’lebih baik dengan pembangun portfolio yang dipaparkan lebih tinggi dalam artikel ini.

Tidak pasti sama ada SITE123 mempunyai apa yang anda ada’mencari semula? Dapatkan maklumat dengan pakar kami Kajian SITE123.

LAMAN123’s Harga: $ 12.80

SITE123 mempunyai dua rancangan harga untuk dipilih: pelan percuma, dan pelan Premium $ 12.80 sebulan.

Untuk menyambung domain profesional, hapus iklan SITE123, atau jual produk melalui laman web anda, anda’Saya memerlukan rancangan Premium.

Ini adalah sebab lain SIT123 isn’pilihan yang sangat berskala – jika anda melebihi rancangan Premium, anda’semula agak tersekat! Sebaliknya, struktur harga ini menawarkan pilihan yang boleh dikendalikan dan berpatutan untuk portfolio peribadi kecil.

SITE123 sangat bagus untuk pemula yang ingin membina laman web kecil dan sederhana. Secara keseluruhannya’adalah pilihan selamat yang menjadikan hidup anda mudah – selagi anda tidak melakukannya’terlalu banyak bertanya daripadanya.

Petua Memilih Pembina Laman Web Portofolio

Menggunakan pembangun laman web untuk membuat portfolio digital anda sendiri menjadi pilihan yang semakin popular untuk kreatif dari pelbagai latar belakang, termasuk pereka, artis, model, penulis, pembuat filem dan jurugambar.

Bukan sahaja cara mudah dan berpatutan untuk menunjukkan bakat anda ke seluruh dunia, tetapi juga’merupakan peluang terbaik untuk memajukan perniagaan baru.

Tetapi yang pertama adalah memilih pembina laman web yang tepat untuk portfolio anda. Anda’anda mempunyai banyak pilihan, jadi bagaimana anda tahu di mana untuk memulakan?

Untuk mengarahkan anda ke arah yang betul – dan menjimatkan banyak masa dan usaha anda semasa berbelanja -’perlu diingat bahawa pembangun laman web portfolio terbaik akan membantu anda:

 • Mempamerkan karya anda dan menonjol dari orang ramai
 • Dapatkan dan dapatkan khalayak
 • Jana hubungan industri dan peluang perniagaan baru
 • Jimat wang (dengan harga yang berpatutan dan boleh diskalakan)
 • Jimat masa dan usaha (dengan mudah digunakan)

squarespace-portfolio-laman web-pembangunMempunyai laman web portfolio memberi anda galeri peribadi anda sendiri dalam talian untuk menunjukkan bakat anda kepada dunia

Mempamerkan karya anda dan menonjol dari orang ramai

Pembangun laman web menjadikannya sangat mudah untuk membuat laman web portfolio anda sendiri yang menakjubkan dan menunjukkan kemahiran anda kepada dunia.

Biarkan’s bayangkan galeri penuh dengan karya anda dan tidak ada orang lain’s, yang sepenuhnya dikhaskan untuk memamerkan kemahiran anda dan yang boleh dikunjungi oleh sesiapa sahaja pada bila-bila masa sepanjang hari. Ini akan memberi anda lebih banyak pendedahan, persaingan yang kurang langsung, dan peluang untuk memamerkan kerja anda dengan cara yang terbaik – kedengarannya cukup hebat?

Sekarang bagaimana jika anda dapat merancang dan membina galeri itu sendiri – walaupun anda tidak melakukannya’nak tahu perkara pertama mengenai pembinaan? Lebih baik lagi, tidak?!

Pembangun laman web portfolio terbaik menyediakan banyak templat yang direka khas untuk membantu anda mempamerkan kerja anda dengan cara terbaik.

Anda’bebas untuk mengedit dan meminda kandungan demo sesuai keinginan – jadi jika anda menyukai ciri tertentu, katakan galeri gaya mosaik – kemudian ganti gambar dalam bingkai dengan foto atau kandungan anda sendiri!

Ini bukan sahaja meletakkan karya kreatif anda di hadapan dan pusat pengguna, tetapi sangat mudah dan menjimatkan masa untuk dilakukan.

Oleh kerana templat telah dirancang terlebih dahulu dengan mempertimbangkan kedai portfolio (tetapi masih dapat diedit sepenuhnya), pengunjung tidak menghadapi masalah untuk mencari kandungan yang mereka’mencari semula. Navigasi telah dioptimumkan untuk menjadi sederhana dan lurus – sama ada’galeri atau gambar, pautan ke contoh penulisan, atau bahkan halaman kenalan untuk menghubungi anda.

Anda bahkan boleh menjelajah pasaran aplikasi (kebanyakan pembangun laman web mempunyai satu dalam beberapa bentuk atau yang lain) untuk pilihan paparan tambahan atau ciri tambahan untuk memamerkan kerja anda dan membuatnya menonjol di pasar yang sesak – ia’pada dasarnya sama dengan memuat turun aplikasi untuk telefon pintar atau tablet anda!

Sama ada anda seorang artis, jurugambar, model, atau jenis kreatif lain – anda memerlukan platform untuk mempamerkan dan mempamerkan katalog karya anda. Pembangun laman web portfolio memberi anda pelbagai pilihan templat menarik yang membantu anda menonjol dari keramaian, banyak pilihan galeri dan paparan untuk menjadikan kerja anda muncul, aplikasi untuk menambahkan ciri menarik perhatian dan mendorong navigasi mudah supaya pengunjung dapat dengan cepat lihat semua yang anda tawarkan.

Dapatkan dan dapatkan khalayak

Pembangun laman web portfolio terbaik dapat membantu meningkatkan keterlihatan dalam talian anda, memudahkan menghubungkan laman web anda dengan akaun media sosial untuk promosi merentas platform, dan menyediakan alat pemasaran untuk membantu anda menyampaikan berita kepada peminat dan bakal pelanggan!

Untuk semua kritikan yang mereka terima, pembangun laman web sebenarnya menawarkan alat SEO (pengoptimuman mesin pencari) yang cukup baik yang dapat meningkatkan laman web anda untuk membantunya mendapat peringkat lebih tinggi di halaman hasil mesin pencari (SERP).

Ia’senang ditambahkan ‘teg alt’ ke gambar dan ‘data meta’ ke laman web – kedua-duanya bertindak seperti perihalan laman web portfolio anda yang membantu enjin carian menyusun dan mengkategorikannya, mirip dengan penjelasan di belakang buku.

Mempunyai ‘teg alt’ dan ‘data meta’ adalah mustahak untuk mendapat kedudukan yang lebih tinggi dan dapat dijumpai oleh orang dalam talian.

Anda juga boleh menambah a blog dengan mudah ke laman web anda melalui sebilangan besar pembina laman web, yang boleh menjadi kaedah yang bagus untuk menunjukkan pengetahuan anda dan mempromosikan karya kreatif anda.

Ini dikenali sebagai pemasaran kandungan dan juga dapat membantu anda mendapat peringkat yang lebih tinggi dalam SERPS kerana Google mengimbas kandungan di halaman anda dan memilih kata-kata yang relevan dengan apa yang dicari oleh seseorang.

Contohnya, jika anda seorang jurugambar dan menulis banyak catatan blog mengenai jenis filem yang anda gunakan semasa merakam landskap, maka anda’Saya mempunyai peluang yang lebih baik untuk mendapat kedudukan tinggi semasa seseorang mencari ‘filem kamera terbaik untuk fotografi landskap’.

Mengekalkan blog adalah cara mudah – namun penting – untuk membuat kandungan baru yang tetap untuk laman web dan pelawat anda.

Terdapat juga alat pemasaran yang tersedia untuk digunakan untuk mempromosikan portfolio anda dan menyebarkan berita mengenai bakat kreatif anda.

Sebilangan besar pembangun laman web menawarkan beberapa bentuk alat pemasaran e-mel, seperti Wix’s ‘Jeritan Wix’, yang sesuai untuk menghantar kemas kini berita atau untuk memberitahu peminat anda tentang pameran atau rancangan anda yang seterusnya.

Anda boleh menyokong kempen e-mel ini dengan aplikasi pemasaran tambahan, seperti ‘Penjana Trafik’ yang boleh membuat kempen Google Adwords untuk anda dan mendorong lalu lintas ke portfolio anda – cara yang bagus untuk dijumpai oleh pasaran sasaran anda.

Anda bahkan boleh memuat turun aplikasi untuk menghubungkan suapan media sosial anda dengan laman web anda.

Bayangkan menyegerakkan kemas kini portfolio anda dengan akaun instagram anda untuk pemasaran lintas platform yang sangat mudah dan benar-benar dapat membina khalayak yang berdedikasi!

Platform seperti Wix dan Squarespace menyediakan beberapa alat pemasaran untuk membantu anda mendorong portfolio anda ke tahap seterusnya. Buat kempen pemasaran e-mel khusus untuk memberitahu pelanggan mengenai kemas kini portfolio anda, berintegrasi dengan media sosial dan memamerkan hasil kerja anda di pelbagai saluran, atau bahkan menambahkan blog untuk menunjukkan pengetahuan dan kepakaran anda. Orang boleh’menghargai kerja anda sekiranya mereka tidak’Untuk mengetahui bahawa ia ada, jadi manfaatkan alat pemasaran yang disediakan oleh pembangun laman web untuk mempromosikan diri anda kepada peminat dan bakal pelanggan.

Menjana hubungan industri dan perniagaan baru

Kerana ini akan menjadi kali pertama kebanyakan calon pelanggan melihat pekerjaan anda’sangat penting bahawa anda memberikan kesan pertama yang hebat – seperti jika ia adalah wawancara kerja.

Saya tahu bahawa saya (dan banyak rakan dan rakan sekerja, dan saya’saya pasti anda juga!) selalu mendapat lebih banyak kejayaan ketika membuat kesan pertama yang kuat dan hal yang sama berlaku untuk laman web anda.

Sama ada’wawancara kerja atau laman web portfolio anda, ia memberi kesan yang memberi kesan. Pembangun laman web portfolio yang kami cadangkan di bawah sangat sesuai untuk menyedari diri anda dengan cara terbaik.

Mempunyai banyak templat untuk dipilih adalah titik tambah besar bagi sesiapa sahaja yang membina laman web portfolio kerana memberikan banyak pilihan untuk anda pilih ketika memutuskan bagaimana membuat kesan pertama yang hebat.

Penyunting yang mesra pengguna menjadikan reka bentuk laman web mudah dan tidak rumit, jadi ia’tidak menyakitkan untuk membuat halaman kenalan tertentu atau menambah kotak kenalan supaya orang dapat dengan mudah menghantar pertanyaan atau menghubungi anda.

Ingat, orang suka kemudahan, jadi jika itu’Sukar untuk menghubungi anda maka anda boleh kehilangan peluang perniagaan yang berpotensi menguntungkan!

Cuba bayangkan bagaimana menjimatkan masa untuk membuang e-mel dan panggilan sejuk untuk mencuba dan mengembangkan perniagaan – Cukup tambahkan borang kenalan dan biarkan orang menghubungi anda secara langsung!

Pembangun laman web memudahkan untuk menambahkan halaman dan borang kenalan ke laman web portfolio anda sehingga calon pelanggan dapat menghubungi anda secara langsung. Ini menghilangkan keperluan untuk anda menghantar e-mel sejuk atau membuat panggilan dingin yang tertekan yang meminta perniagaan dan begitu juga peluang menjimatkan masa yang besar. Tambahkan ke aplikasi dan ciri penambahbaikan SEO ini untuk membantu laman web anda mendapat kedudukan lebih tinggi dan boleh didapati di Halaman Hasil Carian (SERP) dan anda’Saya akan menjana banyak perniagaan baru!

Jimat wang (dengan harga yang berpatutan dan boleh diskalakan)

Menggunakan pembangun laman web adalah pilihan yang jauh lebih berpatutan daripada menyewa pereka profesional yang mungkin membuat anda mendapat ribuan dolar.

Hampir semua pembangun laman web menawarkan rancangan percuma, yang bagus jika keperluan anda timbul’terlalu menuntut.

Walau bagaimanapun, jika anda mahukan lebih banyak penyimpanan, lebih banyak templat, atau domain khusus (seperti alamat laman web yang diperibadikan) maka pilihlah’bernilai mempertimbangkan rancangan premium berbayar.

Untuk harga Starbucks Grande Caffe Latte setiap bulan (sekitar $ 5-10) anda’Saya bukan sahaja dapat membina laman web portfolio anda sendiri, tetapi kamu telah menang’malah perlu bimbang tentang perkara seperti hosting, penyimpanan, dan keselamatan laman web kerana semuanya akan dijaga!

Ini adalah masa, usaha dan penjimatan wang yang besar untuk anda’jika tidak perlu meluangkan masa untuk meneliti, membandingkan, dan membayarnya dari poket anda sendiri jika bekerja dengan pereka.

Pelan berbayar juga memberi anda lebih banyak ruang penyimpanan dan lebar jalur, yang kedua-duanya penting dalam membantu laman web anda berkembang.

Memiliki lebih banyak storan membolehkan anda menambahkan lebih banyak kandungan ke portfolio anda untuk membuat pengguna tetap terlibat, sementara lebar jalur adalah nama untuk data yang digunakan untuk memberi kuasa kepada laman web anda ketika orang mengunjungi dan disediakan oleh pembangun laman web pilihan anda.

Mempunyai lebih banyak lebar jalur bermaksud anda dapat menyokong lebih banyak pengunjung dan tahap lalu lintas yang lebih tinggi.

Anda akan mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapatkan bil pada pembangun laman web yang akan setara dengan kos mengupah pereka laman web, jadi menurut saya adalah lebih masuk akal untuk menghilangkan tekanan kewangan sebanyak mungkin sekiranya belanjawan anda ketat.

Pembina laman web portfolio yang disyorkan bukan sahaja mudah digunakan, mereka juga menyimpan anggaran. Pelan premium bulanan berbayar berpatutan dan berfungsi lebih murah daripada kos berterusan yang anda mahukan’d terjebak dengan jika mengambil pereka web atau pembangun yang mahal untuk membuat laman web anda dari awal. Pelan berbayar juga merangkumi hosting, penyimpanan dan lebar jalur – semuanya akan menjadi semakin mahal jika anda harus menyusun semuanya secara berasingan sendiri.

Jimat masa dan usaha (dengan mudah diambil dan digunakan)

Editor drag and drop yang digunakan oleh pembangun laman web menjadikannya sangat mudah untuk bahkan teknofobe terbesar untuk membuat laman web yang cantik dan profesional dalam masa yang singkat.

Hampir semua pembangun laman web utama menyediakan editor seret dan lepas yang mudah digunakan yang hampir melakukan apa yang tertulis di timah! Anda memilih elemen seperti teks atau gambar dan kemudian anda menyeretnya ke tempat yang anda mahukan di halaman dan meletakkannya di sana – sederhana.

Editor drag and drop juga dikenali sebagai ‘Apa yang Anda Lihat Adalah Yang Anda Dapatkan’ editor (WYSIWYG), yang bermaksud bahawa sebarang perubahan yang anda buat dalam editor akan ditunjukkan di laman web langsung anda.

Ia’seperti ketika anda membuat kad ulang tahun tersuai di laman web seperti Moonpig – kad yang anda terima akan kelihatan seperti kad yang anda reka.

Drag and drop pembinaan laman web sangat mudah dan tidak’Kami memerlukan anda mengetahui apa-apa tentang pengekodan sama sekali, yang menghilangkan tweak kod yang tidak sesuai dan membolehkan anda memberi tumpuan untuk membuat laman web portfolio yang menakjubkan.

Ini adalah cara kerja yang sangat menjimatkan masa kerana anda’pada dasarnya mengedit secara real-time, jadi anda tahu dengan tepat bagaimana portfolio anda akan dilihat oleh pengunjung.

Tetapi bagi sebilangan pembaca, masa mungkin lebih tinggi daripada premium dan anda mungkin tidak dapat meluangkan masa selama beberapa jam untuk mendedikasikan untuk membina laman web portfolio. Dalam kes ini, cukup gunakan templat yang telah dirancang sebelumnya dan edit seberapa banyak atau sesedikit yang anda mahukan, kemudian terbitkan ke web.

Untuk menambah ketenangan, pembangun laman web memberikan banyak pertolongan untuk memastikan pengalaman membina anda berjalan lancar dan memastikan anda tidak melakukannya’menghadapi masalah.

Antara pilihan sokongan yang ada ialah Wix’petua alat penyunting yang menerangkan alat apa yang dilakukan jika anda mengarahkan kursor ke tanda tanya kecil, ia merangkumi Weebly’sembang pertolongan langsung untuk penyelesaian masalah yang cekap, dan juga Squarespace’s video tutorial yang mendalam dan panduan sokongan yang luas.

Ia’penting untuk mempunyai sokongan semasa anda memerlukannya kerana ia dapat menyelesaikan masalah dengan cepat, supaya anda dapat terus berusaha dan tidak berusaha’t membuang masa menunggu jawapan.

Apabila anda hanya boleh menyeret dan melepaskan foto atau karya seni anda di mana sahaja anda mahu, ini menjadikan reka bentuk portfolio unik sangat mudah. Ini juga bermaksud anda tidak’Saya perlu mengetahui cara bekerja dengan HTML, yang bermaksud anda boleh membuat laman web anda lebih cepat. Dan kerana portfolio anda akan kelihatan seperti dalam editor, ini bermakna anda dapat memperincikan reka bentuk anda dan mengetahui dengan tepat bagaimana penampilannya kepada pengunjung anda. Sekiranya anda benar-benar perlu menjimatkan masa – maka di sana’templat pra-reka untuk anda edit dan terbitkan, mudah!

Pembina Laman Web Portfolio Terbaik: Ringkasan

Pecahan Akhir 9 Pembangun Laman Web Portfolio Terbaik

 1. Ruang Squarespace – laman web portfolio keseluruhan terbaik.
 2. Weebly – terbaik untuk kemampuan.
 3. Wix – terbaik untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda.
 4. Duda – reka bentuk portfolio yang bergaya.
 5. GoDaddy – cara terpantas untuk membina laman web.
 6. Tergamam – terbaik untuk pertolongan dan sokongan.
 7. WordPress.com – ciri kuat.
 8. Jimdo – sederhana, tetapi tidak mempunyai skalabiliti.
 9. LAMAN123 – terbaik untuk kemudahan semua-dalam-satu.

Kami dengan teliti mengenal pasti faktor-faktor terpenting untuk membina portfolio yang berjaya dan menjadikan pembangun ini sesuai. Melihat kemampuan, reka bentuk, SEO, kemudahan penggunaan, dan banyak lagi, kami menguji dan mencetak setiap pembangun untuk menghasilkan senarai 9 teratas yang pasti ini.

Laman web portfolio anda adalah untuk semua tujuan dan tujuan galeri dalam talian anda sendiri. Ini bermakna ia bukan sahaja perlu mempamerkan karya seni anda, tetapi juga harus menarik, kelihatan dalam talian dan tidak terlalu mahal untuk disiapkan dan dijalankan.

Ruang Squarespace adalah pembangun portfolio tertinggi kami atas beberapa sebab.

Ini menyediakan pilihan templat yang indah dan direka secara profesional, yang berfungsi sebagai pangkalan untuk laman web portfolio anda. Ia’s direka untuk membuat kreatif’ kehidupan dalam talian lebih mudah, walaupun anda’ditekan semula untuk masa, anda boleh membina galeri dalam talian yang hebat.

Squarespace juga merupakan pilihan yang sangat berskala, dengan kedua-dua alat dan rancangan untuk menampung dan mendorong portfolio anda’pertumbuhan jangka panjang.

Walaupun ia tidak’t menyediakan pelan percuma, rancangan premiumnya sangat berpatutan. Sebenarnya, ia mempunyai harga permulaan yang lebih murah daripada pembangun utama lain termasuk Wix, Duda, dan SITE123. Dan juga Squaresapce’Pelan berbayar termurah memberi anda storan dan lebar jalur yang tidak terhad, yang sangat sesuai untuk memuat naik banyak media dan menerima jumlah pengunjung yang tinggi.

Ikuti percubaan percuma selama 14 hari dan lihat apakah anda bersetuju dengan keputusan kami – untuk reka bentuk visual yang menakjubkan dan ciri berkualiti tinggi, kami mengesyorkan Squarespace sebagai pembangun laman web portfolio serba terbaik.

Sekiranya anda akhirnya menyukai Squarespace’s percubaan percuma, kami’ada sedikit tawaran eksklusif untuk anda – dapatkan Diskaun 10% rancangan Squarespace pertama anda dengan memasukkan kod WBE semasa daftar keluar. Makanan istimewa untuk pembaca kami!

Di belakang Squarespace adalah Weebly dan Wix, yang masing-masing mempunyai kekuatan masing-masing. Weebly sangat berpatutan, sementara Wix memberikan sokongan hebat ketika mengembangkan laman web anda.

Kami melihat pelbagai pembangun laman web portfolio lain, jadi anda semestinya mencari pilihan terbaik anda dalam senarai ini. Sebilangannya lebih baik daripada yang lain, tetapi hanya anda yang dapat mengetahui mana yang terbaik untuk anda.

Mana-mana pembina yang anda pilih, sekali anda’telah membuat portfolio anda, kembali dan beritahu kami bagaimana anda meneruskannya!

Soalan Lazim

Apa itu portfolio dalam talian?

Portofolio dalam talian adalah koleksi digital’kerja, biasanya disimpan di laman web. Ini menjadikan karya anda – baik itu menulis atau melukis – mudah diakses oleh bakal pelanggan dan majikan. Dalam era digital portfolio dalam talian adalah kaedah terbaik untuk menunjukkan apa yang anda’berkebolehan untuk.

Bolehkah saya membuat laman web portfolio secara percuma?

Tidak bagus, tidak. Sekiranya anda mahukan laman web anda sendiri,’harganya beberapa dolar satu atau lain cara. Walaupun anda membina laman web anda sendiri dari awal (yang banyak dilakukan, terutamanya dalam bidang reka bentuk dan pembangunan), anda’Saya masih perlu mengeluarkan beberapa dolar untuk hosting web dan nama domain.

Saya’Saya tidak pasti pembangun laman web portfolio mana yang akan digunakan. Apa patut saya buat?

Main-main. Sebilangan besar pembina menawarkan percubaan percuma, jadi gunakannya. Sekiranya anda menyukai suara Squarespace, itu tidak’bermaksud anda mesti mendaftar dengan segera. Daftar untuk percubaan dan lihat apakah platform ini sesuai dengan keperluan anda. Sekiranya betul, hebat, daftar. Sekiranya tidak, tidak ada bahaya yang dilakukan. Anda berhutang kepada anda untuk mencari pembangun portfolio terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me