Dijeljeni hosting vs VPS hosting

7 ključnih razlika koje biste trebali znati

Krenite na putovanje već danas, jer otkrivamo ključne razlike između zajedničkog i VPS hostinga.


Hosting može biti zastrašujući predmet. Ako ti’ne pretjerano tech pamet, to’s teško je čak i u potpunosti razumjeti što je hosting, a kamoli znati koje su različite vrste!

To’naš je posao ispraviti sve to. Stručnjak za izgradnju web mjesta, mi’Bio sam nekoliko puta oko bloka i znam sve trikove trgovine kada je u pitanju web hosting.

vps vs zajednički hosting

I ne samo to, mi’Također smo proveli vlastita istraživanja iz stvarnog života kako bismo vam pomogli odabrati pravog pružatelja usluga hostinga za vaše potrebe. Ali neka’započnite s osnovama.

Postoji mnogo različitih vrsta hostinga, ali mi’usredotočit ćemo se na dva od njih: zajednički hosting i virtualni privatni poslužitelj (VPS), hosting:

Zajedničko gostovanje vs VPS Hosting ukratko

Dijeljeni hosting znači dijeljenje poslužitelja – i njegovih resursa – s drugim web mjestima. Da’širina pojasa, pohrana… puno. VPS hosting stvara virtualno okruženje koje oponaša namjenski poslužitelj (gdje sami dobivate poslužitelj i sve njegove resurse), ali unutar zajedničkog hosting okruženja.

Drugi način da se riješite razlike je da o njima razmišljate kao o iznajmljivanju imovine:

Sa zajedničkim hostingom, vi ‘udio’ prostora na poslužitelju s drugim web mjestima. To’poput iznajmljivanja sobe u zajedničkoj kući – ti’imam svoje malo područje, ali ti’dio je velikog komunalnog prostora.

Zajedničko gostovanje najjeftinija je vrsta. To’Svojim blagodatima, ali naravno, stvari se ponekad mogu malo svladati.

VPS hosting je mjesto na kojem imate više od samo jednog odsječka poslužitelja. To se može zamisliti kao najam stana u građevinskom bloku – više soba, više prostora, više fleksibilnosti i malo skuplje. Vi imate višu razinu kontrole, ali vi’još uvijek djeluje na zajedničkom poslužitelju s drugima.

Općenito, zajednički hosting je za statičke web stranice – drugim riječima, web stranice s fiksnim sadržajem koji nema’Ne mijenjajte se, bez obzira tko ga posjetio. Dijeljeni hosting najbolji je za osnovne osobne web stranice, poput blogova, i za startapove. Ne znaš’Ne možete dobiti obilje mogućnosti, željeznu zaštitu ili ultra velike brzine utovara, ali opet, ne morate’stvarno mi treba sve to.

VPS hosting je korak naprijed i idealan je za mala poduzeća, internetske trgovine i veće osobne stranice. Vas’Vidjet ćemo povećanje značajki, sigurnosti i performansi, a sve za vrlo razuman rast troškova.

VPS hosting je također sjajan ako i vi’tražite rast svoje web stranice. Zamislite to kao investiciju – želite odabrati plan koji odgovara vašim ambicijama, a ne samo jedan ovdje-i-sada.

U cijelom ovom članku smo’Odlučit ćemo se za glavne prednosti / nedostatke te prikazati najbolje ocijenjene pružatelje usluga za svaku vrstu hostinga. Mi’Također ćemo razgovarati o glavnim područjima kojih treba biti svjestan, procijeniti ključne razlike i odrediti koja vrsta hostinga je prava za vas: zajednički hosting ili VPS hosting.

1

Dijeljeni hosting vs VPS hosting: prednosti i nedostaci

Iako je zajedničko gostovanje najjeftinija opcija, VPS također može ponuditi veliku vrijednost za novac – trik je znati koja vas vrsta hostinga’trebat ću. Većina početničkih i osobnih web stranica bit će više nego pripremljene sa značajkama zajedničkog hostinga. Ali ako ti’ponovno postavljanje internetske trgovine ili web lokacije koja’vjerojatno će prerasti osnovni namještaj, a onda ti’Želim nadograditi na skalabilniju i personaliziraniju ponudu VPS hostinga.

Profesionalni dijeljeni hostingZajednički hosting hosting protiv
 • Najjeftinija vrsta hostinga vani
 • Dizajniran za početnike i početnike tehnike
 • Dostojan rad na statičkim i web lokacijama s malo prometa
 • Nema namjenskih sredstava
 • Veći sigurnosni rizici
 • Web-lokacije s kojima dijelite poslužitelj će utjecati na vašu izvedbu
VPS Hosting ProsVPS Hosting Cons
 • Velika vrijednost za novac
 • Prilagodljivija kontrola
 • Skalabilni planovi koji rastu na vašoj web lokaciji
 • Nešto skuplje od zajedničkog hostinga
 • Zahtijeva osnovna tehnička znanja
 • Vas’Trebat ćete imati nejasnu predodžbu o tome koliko prostora za pohranu i širine pojasa želite

2

Alokacija resursa

Svatko treba određene resurse. Na primjer, vaš mobilni plan sadrži ograničenje za pozive, tekstove i podatke. Hosting je isto, osim što su resursi poput prostora za pohranu i memorije.

Kao što ime sugerira, na zajedničkom planu hostinga dijelite resurse s ostalim web lokacijama na vašem poslužitelju. Ako jedna web stranica koristi previše propusne širine, ostale web stranice trpe. To’pomalo je kao da želite kuhati u vašoj zajedničkoj kuhinji kad su već sve ploče za kuhanje.

VPS hosting je manje ograničen. Jer držite veći dio poslužitelja’S hardverom, imate više resursa. Vas’Dobićete i korijenski pristup preko poslužiteljskog okruženja, što u osnovi znači da možete instalirati dodatni softver i uređivati ​​bilo koju datoteku na poslužitelju.

3

sigurnosti

Mi’volio bih započeti riječima da je zajednički hosting u većini slučajeva vrlo siguran. Pružatelji usluga puno rade oko njihove sigurnosti, ali nema garancija. Ovo se, opet, svodi na ostala web mjesta s kojima dijelite poslužitelj.

Ako jedna web-lokacija napravi pogrešku i dođe do kršenja sigurnosti, tada je svaka web lokacija na tom poslužitelju ranjiva. Možete zaključati svoju spavaću sobu, ali ako netko od vaših domaćih ostavi ulazna vrata otvorena, vi’još uvijek u opasnosti!

VPS hosting je sigurniji. Za početak, ti’ponovno na poslužitelju s drugim VPS korisnicima, što znači da svi imaju višu razinu sigurnosti. Također imate više riječi o vlastitoj zaštiti, baš kao i vi’budite slobodni instalirati CCTV i alarme u svoj stan. Tamo’nema potrebe za panikom, čak i ako netko ostavi ulaz u vaš blok otvoren.

4

Izvođenje

Možete imati sve resurse i sigurnost u svijetu, ali ono što vaše posjetitelje zaista zanima je to kako glatko radi vaša web stranica. Stvari poput količine propusne širine koju dobivate razlikuju se od plana do plana, dok se produženje rada razlikuje ovisno o pružatelju kojeg odaberete.

Istraživanje sugerira da gotovo polovica svih korisnika interneta očekuje da se web stranice učitaju u dvije ili manje sekunde. Imajući to na umu, ti’Želite biti na planu koji može podnijeti veće valove prometa, bez ugrožavanja brzine utovara.

5

Konfiguracija i prilagodba

Vaš hosting’Konfiguracija (ili drugim riječima, postavljanje) se obično brine za vas. Na zajedničkim planovima hostinga, konfiguraciju je razvrstao vaš pružatelj usluga, što znači da možete pristupiti važnijim stvarima.

VPS je malo složeniji. Postoje dvije različite vrste VPS hostinga: Upravljani i Neupravljani. Upravljani planovi isti su kao i zajednički hosting, jer se postupak postavljanja brine za vas. S Neupravljanim, to’ovisi o vama – iako to imaju samo programeri i stručnjaci.

Kada je riječ o prilagodbi, postoji jasna razlika između dvije vrste hostinga. Da objasnim, neka’koristite svoj mobilni plan kao još jedan primjer. Iako zajednički hosting ima postavljene limite koje ne možete prijeći, na primjer minute poziva i količinu podataka, VPS hosting omogućuje vam prilagođavanje plana, tako da možete mijenjati svoja ograničenja na mjesečnoj osnovi.

6

skalabilnost

Način pregledavanja zajedničkog hostinga i VPS hostinga je odlučiti koje su vaše ambicije. Ako posjedujete malu web stranicu koja ima samo nekoliko stotina posjetitelja tjedno, a vi to ne’Ne planirate previše povećati, zajednički hosting je savršen.

Problemi počinju nastupati kada raste vaša web stranica. Ako se broj posjetitelja pretvara iz stotina u tisuće, vaša lijepa početna stranica mogla bi se pretvoriti u poruku o pogrešci.

VPS hosting može rasti s vama; ako ti’ste mali posao, plaćanje nekoliko dolara više mjesečno u ovoj fazi daje vam slobodu. Naravno, živjeti u zajedničkoj kući je u redu ako ne’samo si ti, ali kada dobiješ partnera, stvari se mogu malo svladati!

7

Cijena

Sada tehničke stvari’je s puta, to’s važnim pitanjem: koliko će sve ovo koštati?

Pa, prvo što treba spomenuti je da i zajednički i VPS hosting dolazi u različitim razinama cijena. Naravno, što skuplji plan idete, više ćete dobiti gore navedene stvari (resursi, sigurnost, performanse itd.).

Drugo, svi davatelji usluga navedeni u našoj tablici imaju različite promotivne cijene. Ovo su diskontirane stope prijave koje vrijede prvih nekoliko mjeseci (ili godina) vašeg plana. InMotion, na primjer, nudi sjajnu ponudu gdje možete dobiti zajednički hosting za 3,99 USD mjesečno u prve dvije godine, a VPS hosting za 27,99 USD mjesečno!

Imajući to u vidu, cijene koje vidite dolje isključuju promocije i snižavaju se ravno do pune cijene:

davateljDijeljeni hostingVPS hostingU pokretu

Hostgator

Bluehost

A2 hosting

7,99 – 15,99 $ / mjesečno39,99 – 144,99 $ / mjesečno
6,95 – 14,95 $ / mjesečno89,95 – 159,95 $ / mjesečno
7,99 – 23,99 $ / mjesečno29,99 – 119,99 $ / mjesečno
7,99 – 18,99 $ / mjesečno49,99 – 99,99 $ / mjesečno

Hostgator nudi najjeftiniji zajednički hosting, a istovremeno Bluehost je mogućnost uštede novca za VPS korisnike. Za kvalitetu ipak, U pokretu je jasni pobjednik.

Kao što vidite, zajedničko gostovanje jeftinije je od ove dvije. To’Izvrsno je za osobne web stranice i startup tvrtke koje samo trebaju internetsko prisustvo. I ako ti’još uvijek tražite najbolji način izrade web stranice, zašto ne provjerite usporedbu našeg grafikona za izradu web stranica?

Graditelji web stranica su internetske platforme koje vam pomažu u stvaranju web mjesta bez potrebe za kodiranjem. Oni koštaju sličan iznos kao i dijeljeni hosting planovi, ali uključuju dizajn vaše web stranice, domene i hostinga. Graditelji web stranica su savršeno rješenje sve u jednom.

8

Dijeljeni hosting vs VPS hosting: Najbolji pružatelji usluga

Mi’nekoliko smo puta spomenuli naše istraživanje u ovom članku. To’To je ono što nas izdvaja od ostalih web stranica, i nešto čime se izuzetno ponosimo.

Mi’pregledali smo tona pružatelja usluga hostinga, testirali njihove značajke, analizirali njihovu pomoć i podršku i vidi li vam pravu vrijednost za novac.

Budući da različite vrste hostinga zadovoljavaju vrlo različite potrebe (kao što sada znate), mi’istraživao sam svakog pružatelja usluga i testirao svaku vrstu hostinga koji oni nude. Dakle, tko je izašao na vrh?

Top 3 usluga dijeljenog hostinga

U pokretu

Vas’Radit ću cPanel, što je industrija’s standardnom nadzornom pločom i dobijte nesmjeren prijenos, besplatne sigurnosne kopije i besplatnu domenu. Planovi uključuju neograničene račune e-pošte, SSL certifikat za sigurnost i neograničen prostor na disku – što se rijetko nudi.

Hostgator

Dok ti’Dobit ćete i cPanel, nesmetan prijenos i neograničen prostor na disku, HostGator ne’ne pružajte besplatne sigurnosne kopije ili domenu. Ipak dobivate neograničene račune e-pošte i SSL potvrdu. HostGator stvarno dolazi u svoje ruke kada se pogleda namjenski hosting.

A2 hosting

cPanel, nesmetan prijenos, neograničen prostor na disku – provjerite. Dostupne su i besplatne sigurnosne kopije, ali samo na planu 18,99 USD mjesečno. A2 hosting je sve o pomoći koju primate: tamo’s 24/7 live chat i podrška telefonom, te sustavom karata gdje možete postavljati probleme. Njegov je internetski centar za pomoć također prilično zgodan.

Vodeća 3 VPS hosting usluga

U pokretu

Gdje započeti. InMotion nudi između 4-8 GB RAM-a (Random Access Memory), opcijski korijenski pristup, neograničen broj CPU-a (Central Processing Unit) jezgara i 4-6TB propusne širine. Također dobivate neograničene web stranice i račune e-pošte te do 260 GB prostora za pohranu.

A2 hosting

A2 hosting uglavnom se podudara s InMotion-om u pogledu značajki, ali pada na prostor za pohranu. Nudi do 150 GB prostora za pohranu, znatno manje nego InMotion, ali dobivate jednaku pouzdanu pomoć i podršku te mogućnost hostinga na Windows poslužitelju.

Bluehost

Bluehost opet ima sjajne značajke, ali prostor za pohranu i propusnost su niži. Do 3TB propusne širine i 120 GB prostora za pohranu’Ne treba okrenuti nos, ali kad se natječeš s divovima VPS hostinga, to’dovoljno da ga srušimo na nekoliko mjesta na ljestvici.

9

Dijeljeni hosting vs VPS hosting: zaključak

Sada biste trebali dobro razumjeti što su zajednički hosting i VPS hosting i ključne razlike između njih. I ne samo to’Ja ću znati koja vrsta hostinga odgovara kojoj vrsti web mjesta.

Da biste osvježili pamćenje, evo’s kratkim sažetkom dijeljenog hostinga i VPS hostinga, osvrćući se na područja koja smo’raspravljali smo i saželi njihove razlike:

Ključne razlikeDijeljeni hostingVPS hosting

Alokacija resursa

Pobjednik: VPS hosting

sigurnosti

Pobjednik: VPS hosting

Izvođenje

Pobjednik: VPS hosting

Konfiguracija i prilagodba

Pobjednik: VPS hosting

skalabilnost

Pobjednik: VPS hosting

Cijena

Pobjednik: Dijeljeni hosting

Dijelite resurse s drugim web mjestima na vašem poslužitelju. Ako jedni dosegnu granicu, drugi će također nestati.Resursi se i dalje dijele, ali imate veću riječ nad svojom web stranicom’vlastite osobne granice.
Općenito vrlo sigurno, ali ako vam se neka stranica na poslužitelju hakira, vi’ponovno u opasnosti.Može instalirati osobni sigurnosni softver koji vas osigurava’ponovno zaštićeni, čak i ako drugi na vašem poslužitelju nisu’t.
Dobar produžni rad i dovoljna širina propusnosti za podršku stotinama posjetitelja tjedno (pod uvjetom da ostale web stranice ne’ne koristim previše!).Dobre brzine učitavanja stranica i dovoljna propusnost za podršku tisućama posjetitelja svaki tjedan.
Postavite ograničenja za količinu resursa koje imate; vrlo malo prilagođavanja.Veća kontrola nad ograničenjima resursa; mogu se prilagoditi dodatnim softverom.
Nije jako skalabilan izvan statičkih web stranica.Može rasti sa svojom web stranicom, sve do masivnih korporativnih web mjesta.
Najjeftinija vrsta hostinga na tržištu.Skuplje od zajedničkog hostinga.

Dok je zajednički hosting najbolji za osobne web stranice i startapove, VPS hosting pobjeđuje za veće web stranice i male tvrtke. VPS je skuplji od zajedničkog hostinga, ali zauzvrat dobivate više fleksibilnosti u odnosu na ograničenja svojih resursa, kao i veću sigurnost i poboljšane performanse. Ipak, razina performansi još uvijek ne bi trebala’ne može biti problem sa zajedničkim hostingom i to’je prilično dizajniran za početnike.

Ako se dijeli hosting tako zvuči’za tebe, mi’d preporučamo da provjerite InMotion, HostGator ili A2 hosting. Slično tome, ako vam treba napredniji VPS hosting, pogledajte InMotion, A2 hosting ili Bluehost.

Dijeljeni hosting vs VPS hosting: Često postavljana pitanja

Kada trebate preći sa zajedničkog hostinga na VPS hosting?

Ako ti’ponovno ste na zajedničkom planu hostinga, ali imate ambicije povećati svoju web stranicu, što prije pređete na VPS hosting, to je lakše’ja ću biti. Općenito, ako vaša web stranica počinje primati tisuće, a ne stotine tjednih posjetitelja, to je sve’vrijeme je za prebacivanje.

Što je namjenski hosting?

Namjenski hosting je mjesto gdje se vaša web stranica nalazi na vlastitom poslužitelju. To’s smatra se najcjelovitijom vrstom hostinga, a dolazi s mnoštvom mogućnosti. Ako je zajedničko gostovanje poput vlastite sobe, a VPS hosting poput vlastitog apartmana, namjenski hosting je kao da imate svoju kuću.

Što’s razlika između VPS i VPN?

Sličan akronim, vrlo različito značenje. VPS označava virtualni privatni poslužitelj i mjesto je na kojem se web mjesto nalazi na zajedničkom poslužitelju s odvojenim hardverom i softverom. VPN označava virtualnu privatnu mrežu i način je anonimnog pregledavanja interneta s raznih mjesta.

Što drugi pružatelji usluga nude hosting hostinga?

Postoji stotine različitih pružatelja usluga hostinga, ali nekoliko glavnih uključuje i 1&1 IONOS, SiteGround i GoDaddy. 1&1 IONOS i GoDaddy imaju vrhunske graditelje web stranica koje možete koristiti, dok je SiteGround poznat po svojoj pouzdanosti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me