Kvadratni prostor vs WordPress | 5 razlika koje trebate znati


Evo 5 stavki koje biste trebali uzeti u obzir prilikom ocjenjivanja Squarespace-a i WordPress-a:

Squarespace

WordPress

Posjetite Squarespace Posjetite WordPress Najbolji izbor Vrh
Choice Squarespace Top Choice Prostor


Squarespace

Cjelokupna ocjena

8.6 iz 10

WordPress

Cjelokupna ocjena

7.4 iz 10

Sažetak

Squarespace:

Squarespace je graditelj web stranica koji je osmišljen kako bi pomogao kreativcima da pronađu svoje ideje na mreži. Svoj asortiman visokokvalitetnih dizajnerskih predložaka do velike kolekcije moćnih značajki, Squarespace nudi cjelovit paket za brzo i jednostavno stvaranje elegantne, profesionalne i elegantne web stranice. Pristup izgradnji web mjesta povlačenjem i puštanjem čini ga mnogo pristupačnijim od WordPress-a, a besplatna probna verzija omogućuje vam da provjerite odgovara li vama..

WordPress:

WordPress je izuzetno popularan alat za izradu web stranica. To je platforma otvorenog koda, što znači da imate potpunu slobodu uređivanja koda web lokacije, omogućujući vam da napravite web lokaciju koja je u potpunosti vaša. Tone WordPress dodataka dostupnih na tržištu omogućuju vam i dodavanje dodatnih funkcija na vašu web lokaciju. Potrebna vam je određena razina tehničke sigurnosti da biste maksimalno iskoristili WordPress, što je čini neprikladnom za početnike.

Čitaj više

savitljivost

Squarespace:

Squarespace nije graditelj web stranica otvorenog koda, tako da su samo njihovi interni programeri odgovorni za stvaranje svojih alata.

To znači da sve njihove alate za izgradnju web stranica gradi isti tim kako bi se osiguralo da nijedan od alata neće biti u sukobu jedni s drugima i da je visokog kvaliteta.

Svi alati koje pruža Squarespace pomno se kontroliraju, prate i testiraju u njihovom vlastitom operativnom okruženju, tako da se nećete morati brinuti da neke funkcije ne rade, sukobe s vašom web stranicom ili čak razbiju / sruše vašu web stranicu.

Ali to znači da nećete moći lako integrirati alate koji nisu u kvadraturi (mada nije nemoguće ako do određene mjere to stvarno želite).

Ako se pojave bilo kakvi problemi, Squarespace ima posvećen 24-satni tim za podršku koji će ih riješiti za vas (više detalja u nastavku).

WordPress:

WordPress je platforma otvorenog koda tako da možete prilagoditi svoju web stranicu koliko god želite – pod uvjetom da ste sposobni koder (ili ako radite s jakim kodrom).

Postoje tisuće besplatnih dodataka pomoću kojih možete dodati više funkcija na svoju WordPress stranicu. No nisu svi dodaci dobro stvoreni i mogu vas izložiti opasnostima po sigurnost ili mogu sukobiti / pokvariti web mjesto.

Razvojni programeri besplatnih dodataka mogu vam pomoći ili ne moraju pomoći kada nastanu problemi. Kupnja premium dodataka daje vam pravo na podršku, ali to ne jamči da će oni riješiti sve probleme za vas, jer sukob mogu prouzrokovati drugi dodaci (što je izvan kontrole nad premijskim dodacima).

Zaista postoje dobri WordPress dodaci, ali samo budite oprezni i temeljito ih testirajte na svojoj web lokaciji prije nego što ih upotrebljavate jer oni mogu imati negativne posljedice na rad vaše web stranice..

Čitaj više

Jednostavnost korištenja

Squarespace:

Squarespace je mnogo lakši za upotrebu alata za izradu web stranica u odnosu na WordPress. To je povlačenje & ispustite graditelja web mjesta, tako da možete smjestiti sadržaj gotovo bilo gdje, bez dodirivanja koda.

Kvadratura je idealna za ljude koji nisu pametni, nemaju interese za kodove učenja ili jednostavno nemaju resurse (vrijeme & novac) za rješavanje šifri ili izgradnju vrlo prilagođenih web lokacija.

Također vam nudi opsežnu biblioteku korisničkih vodiča (video & formati teksta), pa postati dobar u izradi web stranica pomoću Squarespacea nije previše izazovno.

No nemojte se zavaravati da samo početnici koriste Squarespace jer tu platformu koriste svi nivoi vlasnika web stranica (uključujući vrlo napredne korisnike ili velike organizacije).

WordPress:

Krivulja učenja korištenja WordPress-a mnogo je strmija od učenja kako koristiti Squarespace.

WordPress nije povlačenje & ispustite graditelja web mjesta, tako da ako želite preoblikovati izgled stranice (poput umetanja prezentacije u gornji desni kut ili premještanje dijela sadržaja na točno mjesto), morat ćete izmijeniti kodove predložaka da biste to učinili ( ili unajmite sposobnog programera da vam pomogne u tome).

Iako je WordPress vrlo moćna platforma, kako biste je mogli učinkovito koristiti, neizbježno je da ćete morati mijenjati neke kodove da biste postigli ono što želite.

Ako poznajete kôd ili radite s dobrim kodrom, WordPress definitivno može isporučiti mnogo prilagođenije web mjesto od Squarespacea.

Čitaj više

Korisnička podrška

Squarespace:

Squarespace vam pruža posvećen tim koji radi 24 sata dnevno i koji će odgovarati na vaša pitanja ukoliko ih imate.

Pružaju 24/7 podršku putem e-pošte (u kojoj odgovore unutar 1 sata), korisničke vodiče (video & tekst), live chat (ponedjeljak – petak, između 3 i 20 sati EST), a također i podrška na forumu.

Kao što je spomenuto gore, budući da sve alate izrađuje Squarespace sami, oni će moći preuzeti vlasništvo nad problemima i riješiti ih (umjesto da tu odgovornost prebace na druge programere).

Budući da za vas imaju posvećen tim za podršku, na sva vaša pitanja dobiva se odgovor, i nije važno koliko su puta ista pitanja prije postavljali drugi (za razliku od WordPress foruma).

WordPress:

WordPress ima ogroman forum koji uključuje milijune postova u kojima ljudi postavljaju pitanja u potrazi za odgovorima.

Odgovori se na puno pitanja, a ne odgovara se i na puno pitanja. Također, samo zato što se na pitanja daju odgovori ne znači i da su učinkovito riješena, ili uopće. Dobijanje odgovora na pitanja također bi moglo potrajati danima.

Izazov je zbog količine postavljenih pitanja, a mnoštvo je pitanja već ranije raspravljano. Dakle, ako postavite pitanje, to može biti zanemareno kao što je postavljeno u prošlosti. Stoga ćete možda morati iskopati sve količine postova na forumu da biste pronašli nekakav odgovor na svoje pitanje.

Kao što je gore spomenuto, zapravo nitko "duguje" odgovorite ako ga ne platite. S obzirom na to da je WordPress.org i puno njegovih dodataka besplatno koristiti, privlačenje nekoga može biti teško (osim ako ne zaposlite dobrog programera za WordPress koji će vam pomoći).

Čitaj više

U tekućem održavanju

Squarespace:

Kao što je gore spomenuto, Squarespace je a "zatvoreno" sustav tako da upravljaju svim performansama i sigurnosnim ažuriranjima za vas.

Ne morate kliknuti gumbe za ažuriranje ili se brinuti o bilo kakvim potencijalnim sukobima. Sve nadogradnje testira Squarespace tim i automatski se raspoređuju na vašu web stranicu.

Nakon što vam je sve ovo uspjelo, oslobađate vrijeme da se usredotočite na druge stvari koje su vam važnije.

WordPress:

WordPress kontinuirano ažurira svoju platformu kako bi popravio pogreške i poboljšao sigurnost. Kada postoje ažuriranja, nadzorna ploča programa WordPress upozorit će vas, a vi samo trebate kliknuti gumb za ažuriranje da biste ažurirali verziju svoje WordPress.

To je lak dio. Izazovni dio je da će se, kada se WordPress ažurira, vaša tema i dodaci također trebati ažurirati.

Iako će se i mnogi tvorci tema i dodataka ažurirati kako bi osigurali da usvoje najnovije nadogradnje WordPress-a, puno toga neće biti (posebno za besplatne teme & dodataka). Dakle, ovo potencijalno izlaže vašu web stranicu problemima korisnika, performansi ili sigurnosti.

Stoga radovi na održavanju koji su u tijeku, posebno ako nemate osobu / tim koji bi se bavio upravljanjem vašim web mjestima, mogu vam predstavljati dodatno opterećenje.

Čitaj više

cijena & Financijske obveze koje su u tijeku

Squarespace:

Squarespace vam nudi 4 cjenovna paketa (Osobni 12 USD mjesečno, Poslovni 18 USD mjesečno, Osnovni dućan 26 USD mjesečno, Napredni dućan 40 USD mjesečno). Što je plan veći, to ćete dobiti više alata.

Mjesečni planovi uključuju povlačenje & ispadanje sučelja za izgradnju web mjesta (nije potrebno kodiranje), predloške dizajnera za izbor, usluge hostinga i namjenski tim za podršku.

Prilično je usluga sve na jednom mjestu gdje plaćate mjesečnu naknadu za dobivanje kompletnog servisiranog paketa, bez potrebe da zajedno dijelite komade i komade kao što biste to imali s WordPressom.

Ako se prijavite za godišnji plan, Squarespace vam daje besplatnu domenu za prvu godinu (vrijednost od 10 do 15 dolara).

Stalni troškovi korištenja Squarespace mogu se kretati od 144 USD (Osobni plan) do 480 USD godišnje (Napredni plan trgovine). Međutim, imamo ekskluzivni kôd za popust Squarespace koji će vam uštedjeti 10% na cijeni bilo kojeg plana, čineći godišnje troškove daleko jeftinijim.

Ako vam nije potrebna napredna trgovina e-trgovine, najvjerojatnije ćete trebati samo koristiti osobne ili poslovne planove. Tako da se cijena godišnje obično kreće od 144 do 216 dolara.

Rekao bih da samo 24/7 posvećena podrška (sa sat vremena odgovora e-poštom & live chat), kao i to što vam je svu tehnologiju uspjelo osloboditi vrijeme, već je vrijedno mjesečnih planova (dobiti dobru pomoć na internetu danas je teško i rijetko).

WordPress:

S WordPress.org morat ćete pronaći vlastite hosting usluge koje mogu koštati oko 7 USD mjesečno (što je ovdje vrlo općenito, budući da raspon doista varira ovisno o kvaliteti pružatelja usluga hostinga. Evo posebne cijene od Bluehosta).

Ako kupite premium temu, to vas može koštati od 30 do 80 dolara po temi (ovisno o tome koliko je programer teme renomiran).

Iako je puno dodataka besplatno, neki se također plaćaju (u rasponu od 15 do 50 dolara po dodatku), ovisno o tome što vam je potrebno i ako želite podršku (kao što je spomenuto gore).

Trebat ćete kupiti i svoje ime domene (10 USD – 15 USD godišnje).

Početna ulaganja mogu se kretati od 139 USD do preko 200 USD, ovisno o tome koliko premium dodataka pokupite.

Ako unajmite programera koji će vam pomoći u izgradnji web mjesta, izmjenama ili rješavanju problema, troškovi će kontinuirano rasti stalno i mogu predstavljati izazov za proračun za.

Ne zaboravite da je i krivulja učenja korištenja WordPress-a prilično visoka. Dakle, trebali biste uzeti u obzir i troškove vašeg vlastitog vremena (ovo je pravo "skriveni trošak").

Čitaj više

Zaključak

Squarespace: Jednostavniji za upotrebu (ne trebate znati kod), manje je održavanja i nižih troškova i dugoročnih obveza u dugoročnom periodu. Troškovi su vrlo predvidljivi i dobivate posvećenu podršku od 24 sata dnevno.

WordPress: Više fleksibilnosti i vrlo prilagodljivosti (ako poznajete kôd). Ali veće održavanje, veća krivulja učenja i najvjerojatnije veća dugoročna financijska obveza. Troškovi su manje predvidljivi, ovisno o tome trebate li zaposliti koder koji će vam pomoći (bez namjenske podrške), učestalost zapošljavanja i kvalitetu / kalibra kodera.

Čitaj više

Pregled

8.6 iz 10

Posjetite Squarespace
Pogledajte naš pregled kvadrata

7.4 iz 10

Posjetite WordPress
Pogledajte našu WordPress recenziju cjelokupne ocjene Što je to?

Naša ukupna ocjena temelji se na prosječnoj ocjeni svih ocjena zajedno.

Zašto je to važno?

Naši rezultati daju vam preglede o tome koja vam usluga nudi najbolje značajke, vrijednost i još mnogo toga.

Usporedba kvadratnog prostora 4,3 / 5 wordpress 3,7 / 5 Close

S obzirom na ostale graditelje web stranica?

Pogledajte naše Usporedni grafikon graditelja web stranica, ili uzeti besplatni kviz da vidite koji graditelj web stranica odgovara vašim potrebama.

Također bi vam moglo biti korisno pogledati što mislimo da su Najbolji graditelji web stranica a naši razlozi zašto.

Razmišljate o prodaji na mreži, ali niste sigurni kojeg graditelja odabrati? Pročitajte naš članak o Najbolje platforme za e-trgovinu kako bi vam pomogao da donesete odluku.

Pogledajte i naše Usporedni grafikon graditelja web stranica za detaljnije razlike

Niste sigurni koji graditelj web stranica vam najbolje odgovara? Isprobajte naše Kviz za izradu web stranica

Našao je ovaj vodič korisnim?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me