VPS Hosting vs Namjenski hosting

7 ključnih razlika koje biste trebali znati

Želite razumjeti više o VPS-u ili namjenskom hostingu? Čitajte dalje dok uranjamo u ključne razlike između to dvoje i pomažemo vam da odlučite koja je najprikladnija za vaše potrebe.


Postoji mnogo različitih vrsta web hostinga vani, ali tri najpopularnija su zajednička, VPS i namjenski hosting. Ove vrste hostinga razlikuju se u pogledu performansi, kao i troškova – ali u čemu se razlikuju?

Dijeljeni hosting je najosnovnija vrsta hostinga. To’je stvarno pogodan samo za male statičke stranice ili osobne blogove. Da’zašto mi’ponovno fokusirajući se na glavne igrače u igri: VPS hosting vs namjenski hosting.

VPS hosting

Virtualni privatni poslužitelj (VPS) hosting je mjesto na kojem više web stranica koristi isti poslužitelj, ali imaju vlastita postavljena ograničenja resursa za stvari poput RAM-a i propusnosti. Također koristi što’poznat je kao hipervizor (specijalni softver) za posuđivanje resursa s ostalih mjesta na poslužitelju ako i vi’ponovno smješteni i drugi nisu’t koristeći njihovu punu raspodjelu.

Općenito, VPS hosting prikladan je za male poslovne web stranice ili velike osobne web stranice koje trebaju pristojna ograničenja resursa. Nitko ne želi da se brzina brzog učitavanja na njihovom web mjestu neprestano ruši. Da’s zašto VPS hosting dobro funkcionira – to’fleksibilan je u upravljanju velikim prometom, i nije’t preskupo.

Namjenski hosting

Namjenski hosting je veliki sir prostora za web hosting. Ne znaš’jednostavno dobijete krišku stiltona ili komad cheddara – dobijete cijeli kotač wensleydalea. U suštini, imate cijeli poslužitelj prema sebi.

Vas’ponovno imate potpunu kontrolu nad postupkom pokretanja i možete odabrati vlastita ograničenja resursa. Namjenski hosting obično je namijenjen stranicama srednje i velike tvrtke, ali ako to želite’Ako ste ambiciozni, dugoročno možete uštedjeti vrijeme i mučiti se tako što ćete se prijaviti na namjenski plan (sigurno ako znate da će vaša web lokacija rasti na toj razini).

Obavljanje tog poziva nije’lako, ipak. Mnogi će se možda uhvatiti u glavi oko koje vrste hostinga treba ići – u tom slučaju, dopustite nam da pomognemo! Mi’proveli smo naš dobar dio vremena na mreži i saznali smo nešto o hostingu na web stranicama.

Kroz niz analogija, mi’pomoći ću vam da razbijete razlike između VPS-a i namjenskog hostinga. Na kraju ovog vodiča, trebalo bi vam biti malo sumnje oko toga za koji hosting plan želite krenuti.

1

VPS Hosting vs Namjenski hosting: prednosti i nedostaci

VPS Hosting prednosti i nedostaci

VPS Hosting ProsVPS Hosting Cons
 • Odgovarajuće razine izvedbe za većinu web stranica
 • Jeftinije nego posvećeno gostovanje
 • Limenka’Ne podudarajte se s namjenskim hostingom za resurse ili performanse
 • Vas’i dalje dijeli resurs, tako da mogućnosti mogu biti ograničene

Namjenski hosting i prednosti

Namjenski profesionalni hostingNamjenski hosting kontra
 • Ogromni resursi i odlične performanse
 • Štedi vam nadogradnju na viši plan ako web stranica raste
 • Relativno skupi mjesečni planovi određivanja cijena
 • Zahtijeva tehničko znanje

2

Alokacija resursa

Najjednostavniji način razmišljanja o raspodjeli resursa je poput naručivanja pice. S VPS hostingom, vi’ponovno dijelite resurse – svaku krišku, sve strane, sva pića, pa čak i gutljaje. Ako vam treba dodatni, tu’uvijek je šansa da te netko ostavi, ali to’nije garancija.

Uz posvećeno gostovanje, imate svoju pizzu. To bi mogao biti mali, srednji ili veliki posao, ovisno o tome koliko vam treba, ali u bilo kojem slučaju’je sve tvoje. Naravno, ti’platit ćete više, ali zauzvrat, imate 100% re (umaka).

VPS hosting je manje ograničen. Jer držite veći dio poslužitelja’S hardverom, imate više resursa. Vas’Dobićete i korijenski pristup preko poslužiteljskog okruženja, što u osnovi znači da možete instalirati dodatni softver i uređivati ​​bilo koju datoteku na poslužitelju.

3

sigurnosti

Razmislite o sigurnosti kao što je život u stambenom bloku, za razliku od vlastite kuće. Ako netko ostavi vrata vaše zgrade otvorena (tj. Da neko drugo mjesto na vašem poslužitelju ima narušavanje sigurnosti), možda prijeti opasnost. Svakako, još uvijek moraju ući u vaš specifični stan, ali tamo’bezbjednosni rizik.

Namjenski hosting je poput posjedovanja vlastite imovine. Na to se još uvijek može probiti, ali možete’ne mogu biti izloženi drugima’ nemarnost.

4

Izvođenje

U svijetu web hostinga, dobre performanse govore o tome koliko brzo se web mjesto učitava i radi za korisnike, te koliko dobro.

U kontekstu putovanja, izvedba je poput autobusne rute. Ako u autobus uđe samo nekoliko ljudi, vozač se treba povremeno zaustaviti, što znači i vi’Dolazite mnogo brže (brže učitavanje brzina). Ako puno ljudi dođe (posjetite vaše web mjesto), vozač se mora zaustaviti na svakom odredištu, što neminovno usporava vaše putovanje (web mjesto).

VPS hosting pruža vam vlastiti autobus. A, ako vam autobus postane pun, tamo’Postoji šansa da možete dobiti i drugi magistralni opseg (širina pojasa s drugog mjesta). U međuvremenu, namjenski hosting daje vam dvostruki dvospratni turbo autobus koji je u stanju da isporuči tonove posjetitelja na vašu web stranicu nesmetanom brzinom.

5

Konfiguracija i prilagodba

I VPS i namjenski hosting nude upravljane i neupravljane planove. To se može zamisliti kao sastavljanje namještaja. S neupravljanim planovima, ti’alate su vam dati, ali sami ih morate izraditi; s druge strane, upravljani planovi će se graditi i održavati za vas.

To’Stoga ne čudi da se većina odlučuje za upravljane planove (iako su skuplji). U pogledu prilagodbe, i VPS i namjenski hosting omogućuju vam prilagođavanje ograničenja resursa iz mjeseca u mjesec, pa tu’nije puno između njih dvoje.

6

skalabilnost

Skalabilnost je stupanj do kojeg vaš hosting plan može rasti s vaše web stranice. To se može smatrati rastom stabla.

Gostovanje VPS-a pomalo je poput pupoljka maslina – tamo’prostora za rast, ali ti’Nikad neću pogoditi iste visine kao sjajni hrast.

S druge strane posvećeno gostovanje je upravo to – sjajan hrast. Imate sav resurs, sigurnost i performanse koje biste mogli tražiti, tako da’zapravo nema mjesta za razmjeru. Možete prilagoditi svoja ograničenja iz mjeseca u mjesec, ali vi’učinkovito udarim u stakleni strop.

7

Cijena

Za cijenu nije potrebna analogija – uostalom, novac čini svijet okolo.

Kao ti’Zamislite, namjenski hosting je skuplji od VPS hostinga. Vas’dobivate najbolju razinu hostinga vani, tako je’ne čudi da su to planovi za koje najviše plaćate.

VPS hosting nudi lijep raspon cijena. Postoje različiti slojevi planova koji vam omogućavaju pristup različitim razinama ograničenja resursa.

Ispod smo’sastavio sam tablicu nekih od najboljih pružatelja usluga za VPS i namjenski hosting. Troškovi se kreću od najniže cijene do najviše, a svi se naplaćuju mjesečno:

davateljVPS hosting planoviNamjenski planovi hostingaHostgatorU pokretuBluehostA2 hosting
89,95 USD – 159,95 USD189 – 289 dolara
39,99 USD – 144,99 USD189,99 USD – 589,99 USD
29,99 USD – 119,99 USD119,99 USD – 209,99 USD
49,99 USD – 99,99 USD169,99 USD – 349,99 USD

Bluehost nudi najjeftiniji VPS i namjenski hosting planove od bilo kojeg od najboljih pružatelja usluga. Međutim, što se tiče kvalitete, InMotion nudi najbolji VPS hosting, dok HostGator sjedi na tronu kao najbolji namjenski pružatelj usluga hostinga.

VPS Hosting vs Namjenski hosting: Najbolji pružatelji usluga

Ovdje kod stručnjaka za izgradnju web mjesta, mi’ne zadovoljavajte se jednostavnim objašnjenjem razlika između vrsta hostinga – želimo vam dati pravi uvid u pružatelje koji ih nude.

Da’zato provodimo vlastita stručna istraživanja. Mi’proveli smo sate promatrajući stotine planova za hosting i sastavili popis najbolje ocijenjenih pružatelja usluga na temelju faktora koje imamo’ve razgovarali.

Vodeća 3 VPS hosting usluga

U pokretu

Iz našeg istraživanja, InMotion je vrhunski dobavljač za VPS hosting – i uz vrhunske karakteristike i veliku vrijednost za novac,’lako je vidjeti zašto. InMotion nudi respektabilno vrijeme rada od 99,97%, do 260 GB prostora za pohranu, 6TB propusnosti i 8 GB RAM-a. Možete dobiti i obilje značajki pomoći, besplatnu domenu i 30-dnevno jamstvo povrata novca.

A2 hosting

A2 hosting je upravo u tome što svoje kupce stavlja na prvo mjesto. Možete dobiti pomoć i podršku 24/7 putem telefona, live chat-a, sustava prodaje ulaznica ili izvrsnog centra znanja. Njegovo vrijeme rada (99,95%) i značajke možda ne zadovoljavaju InMotion’s velikim visinama, ali tamo’jamstvo povrata novca u bilo kojem trenutku i možete dobiti hosting na Windows i Linux poslužitelju.

Bluehost

Od prva tri VPS hosting hostinga, Bluehost ima najjeftinije planove. Omogućuje i najbolje radno vrijeme od 99,98%. Značajke poput prostora za pohranu i propusnog opsega nešto su manji, ali još uvijek prilično obilni. Ipak, Bluehost dolazi na svoje mjesto, WordPress hosting, tako i mi’definitivno bih preporučio da to provjerite je li to’je nešto što ti treba.

3 najbolja pružatelja usluga hostinga

Hostgator

HostGator je kralj hostinga. Kao vodeći pružatelj namjenskog hostinga, HostGator vam pruža najbolje produženje rada od 99,99%, pomoć i podršku 24 sata dnevno i mnoštvo mogućnosti s velikim ograničenjima. Tu spadaju do 1TB SSD memorije, neizmjerena propusnost, 30 GB RAM-a i 8 CPU jezgara. Ako vam treba najbolje od najboljih, ne tražite dalje.

Bluehost

Bluehost opet nudi najjeftinije planove kada je u pitanju namjenski hosting od tri najbolja pružatelja usluga. 99,98% produžetka koje nudi jedno je od najboljih, a značajke su prilično velike. Iako su ograničenja niža od onih koje pruža HostGator, dobijate besplatnu sigurnosnu kopiju i istu razinu pomoći i podrške.

U pokretu

U pokretu’Glavni fokus možda je zajednički i VPS hosting, ali činjenica je’s tri najbolje usluge za namjenski hosting dokaz je koliko je usluga zaista dobra. U pokretu’Najpopularnije cijene mogu izgledati pomalo neuobičajeno, ali malo će web stranica ikada trebati tu razinu plana. S do 16 CPU jezgri, 64 GB RAM-a i 15TB propusnosti u ponudi, InMotion je sigurno veliki igrač u namjenskom prostoru za hosting.

VPS Hosting vs Namjenski hosting: Zaključak

Nadamo se da je ovaj članak otklonio razliku između VPS hostinga i namjenskog hostinga. Ukratko, VPS hosting funkcionira na virtualnom zajedničkom poslužitelju, gdje zajedno s drugima držite web mjesto; u međuvremenu, namjenski hosting pruža vam vlastiti poslužitelj za rad.

Kao ti’Očekujem, VPS hosting i namjenski hosting razlikuju se na više načina. Dakle, za ponovni prikaz’s tablicom koja raščlanjuje njihove razlike u ključnim područjima i pokazuje što je bolje:

RazlikaVPS hostingNamjenski hosting

Alokacija resursa

Pobjednik: Namjenski hosting

sigurnosti

Pobjednik: Namjenski hosting

Izvođenje

Pobjednik: Namjenski hosting

Konfiguracija i prilagodba

Pobjednik: Kravata

skalabilnost

Pobjednik: VPS hosting

Cijena

Pobjednik: VPS hosting

Fleksibilna ograničenja resursa s mogućnošću korištenja drugih web stranica’ resurs na vašem poslužitelju.Ogromna ograničenja resursa su fleksibilna iz mjeseca u mjesec ovisno o vašim potrebama.
Možete instalirati vlastiti sigurnosni softver, ali su još uvijek prilično ranjivi ako druge web stranice na poslužitelju imaju kršenje sigurnosti.Vas’ponovno ste odgovorni za vlastitu sigurnost i možete instalirati softver za zaštitu vaše web lokacije bez oslanjanja na druge.
Velika brzina učitavanja većim dijelom, osim ako više web lokacija na poslužitelju istovremeno ima porast prometa.Velike brzine učitavanja temeljene na resursima dostupnim na vašoj web stranici.
Tehničko postavljanje može se izvršiti za vas s upravljanim planom, a resursi su fleksibilni na temelju vaše web lokacije’performanse i performanse onih na vašem poslužitelju.Opet, tehnička podrška i podrška nisu’Ne postoji previše problema s upravljanim planovima, a web lokaciju možete prilagoditi dodatnim softverom.
Izvrsna vrsta hostinga za razvoj vaše web stranice, s obzirom na njenu fleksibilnost i velikodušni raspoloživi resurs.Vas’ponovno na samitu. Možete nadograditi svoj plan, ali ne biste ga trebali’stvarno moram povećati količinu.
Jeftiniji nego posvećeni hosting s ugodnim rasponom cijena, obično oko 20 do 120 dolara mjesečno.Najsnažnija i najskuplja vrsta hostinga, obično u rasponu od 100 do 400 dolara mjesečno.

VPS hosting najbolje je za male poslovne web stranice ili velike osobne stranice. To’je logičan korak od zajedničkog hostinga i ima svu fleksibilnost i resurse koji vam trebaju za skaliranje.

Ako to zvuči kao vi, onda i mi’Preporučam da pogledate InMotion, A2 hosting ili Bluehost. InMotion se našao prema vrhunskim istraživanjima, s najvećim ograničenjima resursa, velikom podrškom i 99,97% produženog vremena.

Namjenski hosting je najbolji za web stranice srednje ili velike tvrtke ili influencere koji doživljavaju velike količine prometa. To’je najbolji oblik hostinga koji možete dobiti, hvalisanje gotovo beskonačnim resursima i neusporedivim performansama.

HostGator stoji glava i ramena iznad ostalih kao najbolji namjenski pružatelj usluga hostinga. Na drugom i trećem mjestu su Bluehost i InMotion. HostGator poznat je po zvjezdanim 99,99% produžetka i obiljem sjajnih značajki.

VPS Hosting vs Namjenski hosting: Često postavljana pitanja

Koje su prednosti VPS hostinga?

VPS hosting ima brojne prednosti. Čini se kao lijepa sredina između zajedničkog i namjenskog hostinga, s velikim fleksibilnim ograničenjima resursa i visokom kontrolom nad vašim poslužiteljem’softver i hardver. VPS hosting je također pristupačan i može se razvijati s vaše web stranice.

Koje su prednosti namjenskog hostinga?

Namjenski hosting je dobar kao što dobiva. Imate ogromna ograničenja resursa, sposobna pokrenuti čak i najveće web stranice. To’s na kojim će se web lokacijama na razini poduzeća prikazivati ​​i mogu upravljati masovnim količinama prometa bez narušavanja performansi vaše web lokacije.

Što je cloud hosting?

Cloud hosting je proces koji povezuje razne poslužitelje i povlači resurse sa svakog, ovisno o vašoj web lokaciji’s potrebama. Tamo’bez postavljenog troška s hostingom u oblaku – to ovisi o vašim ograničenjima upotrebe – pa se može vidjeti kao više ‘pay-as-you-go’.

Kako da znam jesam li’Spremna sam za nadogradnju s VPS hostinga na namjenski hosting?

Jedno je pitanje koje utječe na web stranice koje jesu ‘prevelik’ za VPS hosting je brzina učitavanja. Ako se posjetitelji žale na to, možda bi bilo vrijedno procijeniti jeste li’imam dovoljno resursa za propusnost. Slično tome, ako na vašoj web lokaciji ima puno osjetljivih podataka, preporučujemo nadogradnju radi izbjegavanja sigurnosnih rizika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map