Wix vs Squarespace 2020 | 9 razlike koje biste trebali znati

Wix vs Squarespace


Wix i Squarespace dva su popularna graditelja web stranica koja vam omogućuju izradu vlastite web stranice bez potrebe za naprednim (ili čak umjerenim) tehničkim vještinama.

Wix savršen je za početnike – to’jednostavan je za upotrebu i nudi mnogo kreativne slobode. S druge strane, Squarespace gladak je i moderan, s najboljim dizajnom na tržištu. Možete objaviti Wix web mjesto u jednom popodnevnim satima, dok je Squarespace bolji za kreativce s određenim vremenom.

Sve u svemu, Wix je bolji građevinski radnik. I mi’ne samo da izvlačimo ovu prosudbu iz zraka – provodimo sate testirajući svaku platformu koju pregledamo. Promatramo značajke, jednostavnost korištenja, cijene, pomoć i podršku, SEO i dizajn. U našem testiranju Wix je postigao 4,7 od 5, dok je Squarespace 4,3 od 5.

Pitate se kako su Wix i Squarespace postigli ocjenu za svako područje? Pogledajte kvar ovih građevinara’ ocjene zvjezdica u nastavku:

Možete vidjeti tamo’s njim nije puno, ali sveukupno, preporučujemo Wix preko Squarespacea.

Općenito, Wix je bolji web dizajner. Prikladnije za početnike i sa stotinama potpuno prilagodljivih predložaka, Wix nudi ponešto za svakoga. Ali, je li to točno za vas? Saznajte dok zaronimo u našu usporedbu Wix-a i Squarespacea.

Contents

Daljnje informacije

 • Pročitajte naš cjeloviti Wix pregled kako biste saznali više o ovom graditelju prilagođenom početnicima.
 • Pročitajte naš cjeloviti Pregled kvadrata za detaljni pregled njegovih karakteristika.
 • Pročitajte naš pregled cijena Wix-a za detalje o njegovim planovima i cijenama.
 • Pročitajte naš pregled cijena u Squarespaceu kako biste saznali koji je cjenovni plan najbolji za vas.
 • Imate pitanja? Preskočite ravno na Wix vs Squarespace: FAQ

1

Jednostavnost upotrebe: Što je više za početnike?

I Wix i Squarespace graditelji su web-mjesta za povuci i ispusti. To znači da jednostavno odaberete željeni element (poput tekstualnih okvira, slika i karata) i povučete ga kamo god želite’sviđa mi se što se nalazi na vašoj stranici. Baci tamo, i hej presto – to’s kako će izgledati nakon objavljivanja vaše web stranice.

Wix je “čist” drag-and-drop builder, što znači da stvarno možete ispustiti sve što želite, gdje god želite. Kvadratni prostor br’potpuno isto – možeš’Vučite elemente slobodno kao što možete s Wixom. To znači da treba malo duže da se naviknete.

U našem testiranju Wix je postigao gol 4.3 od 5 zvjezdica radi jednostavnosti uporabe, zbog glatkog uređivača povlačenja i ispuštanja. Squarespace’Dizajn koji se temelji na odjeljku je izazovniji, što znači da je postigao samo 3,3 od 5 zvjezdica.

Kako smo došli do tih prezira? Dobro, naši su korisnici testirali Wix i Squarespace i rekli nam točno što misle. Mi’uključio sam nekoliko njihovih citata, tako da ne’samo moram preuzeti našu riječ!

Wix Jednostavnost korištenja

Ne bi trebao biti početnik’ne znači dosadno, ali to je nešto s čime se mnogi proizvođači web stranica bori da shvate. Srećom, Wix je svladao umjetnost pružanja zabavnih, kreativnih alata početnicima i tehničkim osobama.

Wix’Povuci i ispusti urednik bio je veliki hit za većinu naših korisnika:

“Značajka povlačenja i ispuštanja je izvrsna, omogućava brzo i jednostavno redizajniranje.”

Ako ne’Ne maknite i povlačite da biste napravili stranicu, Wixu možete dopustiti da to učini sa vama Umjetnost dizajnerske inteligencije (Wix ADI).

wix vs kvadratni prostor wix adiWix ADI koristi vlastiti izbor kako bi u nekoliko minuta stvorio prilagođenu web stranicu. Kasnije možete urediti web mjesto i eksperimentirati s različitim stilovima.

Jednostavnost upotrebe u kvadratu

Kvadratura je tehnička od Wixa, a ne’ne žrtvujte bilo kakvu kreativnu slobodu ili omalovažite njezine dojmljive značajke. Zbog toga je potrebno malo više vremena da se shvatimo nego Wix.

Kao što vidite, ipak’i dalje je prilično jednostavan za upotrebu ako imate strpljenja ili malo tehničkog povjerenja:

To je ono što je jedan od naših korisnika morao reći o korištenju Squarespacea:

“Mogu to zamisliti jednom kad to učinite’dovoljno vremena smo proveli radeći što određeni elementi rade, Squarespace bi bio prilično jednostavan za korištenje. Trebate samo utvrditi gdje želite kliknuti ako želite X ili koja funkcija pomaže pri Y.”

To’vrijedi trošiti vrijeme na učenje kad se jednom sretnete’ponovno u uređivaču, jer možete stvoriti web mjesto profesionalnog izgleda bez da ikada unesete liniju koda. Trgovački prostor također ima svoj AI alat, ako i vi’d radije dajte to.

Wix vs Squarespace: Jednostavnost upotrebe – presuda

Wix je lakši za upotrebu od Squarespace-a. Jednostavniji uređivač povuci i ispusti i opcionalna Wix ADI značajka čine ga mnogo prijaznijim za početnike nego Squarespace. Iako ni jedno od njih ne zahtijeva tehničke vještine, putem Wixa možete se puno brže povezati s Internetom, dok na Squarespace treba duže vremena da se naviknete.

Daljnje informacije

 • Pročitajte našu usporedbu Wix Editor vs Wix ADI kako biste saznali što je najbolje za vas
 • Želite isprobati kodiranje, ali niste sigurni gdje započeti? Pogledajte našu Kodiranje za početnike vodič za saznanje više

2

Fleksibilnost dizajna: tko nudi kreativniju kontrolu?

Vas’Imam sjajnu ideju za web mjesto, a sada je trebate obući tako da svijet sjedne i obrati pažnju. Koliko predložaka morate odabrati? Možete li kasnije preći na drugi? Hoće li dizajni uništiti vaše čarape? pustiti’saznati!

Predlošci Wix-a: Činjenice

 • 510+ predložaka koje možete izabrati iz različitih industrija, iz ‘Poslovanje‘ do ‘Zdravlje & Wellness‘
 • Vrlo profesionalnog izgleda
 • Nakon što odaberete predložak, ne možete ga promijeniti bez ponovne izrade web mjesta’sadržaj – pa izaberite pažljivo!
 • Sve Wix predloške u potpunosti su mobilne, a podržava ih i napredni napredni uređivač mobilnih uređaja

Wix vs Squarespace - Wix predlošciKliknite da biste vidjeli Wix’s predlošci

Predlošci kvadratnog prostora: Činjenice

 • Odgovarajući dizajni (izvrsno za mobilne telefone i tablete)
 • Preko 60 poliranih i lijepo dizajniranih predložaka iz više djelatnosti
 • Predloge za svoju web stranicu možete u bilo kojem trenutku promijeniti (sadržaj se neće izgubiti)

Wix vs Squarespace - SS predlošciKliknite da biste vidjeli kvadrat’s predlošci

Dizajn od glave do glave: kako se uspoređuju?

Wix ima impresivan raspon predložaka, koji su svi atraktivni i pružaju temelj za web mjesto profesionalnog izgleda. Oni’ponovo svi mobilni odgovaraju i dolaze s mobilnim uređivačem kako biste mogli prilagoditi i radnu površinu i svoj mobilni prikaz.

Međutim, kad su u pitanju predlošci, Squarespace je nenadmašni prvak fantastičnog i modernog dizajna. Ovo je klasičan slučaj kvalitete nad količinom; Kvadratni prostor može imati manji raspon od Wixa, ali svaki je predložak kreiran od strane profesionalnih dizajnera. I, naravno, oni’ponovno su svi mobilni.

najbolje dizajne predložaka u obliku kvadrataSquarespace ima mnoštvo čistih, modernih i stilskih predložaka

Jednostavnim pregledom nekih od ovih predložaka možete reći da je Squarespace tim uložio mnogo vremena i truda u njihovu izradu..

Squarespace’s superiornost pokazala u našem istraživačkom testiranju – osvojio je impresivnih 4,6 zvjezdica od 5! Fleksibilan, izmjenjiv, moderan i dobro dizajniran, kvadratni prostor’predlošci zaslužuju svaku zvijezdu koju dobiju. Wix je postigao 3,5 od 5, što je još uvijek vrlo respektabilno i odražava veliki broj dobrostojećih tema.

Prilagođavanje

Iako i Wix i Squarespace imaju sjajne predloške, vi’želim ih učiniti vlastitim.

Wix ovo čini vrlo lako svojim jednostavnim uređivačem za povlačenje i ispuštanje. Možete zamijeniti tekst i slike, dodati prezentacije i izostaviti kontaktne obrasce a sve, i to samo s nekoliko klikova!

Da bismo to dokazali, uzeli smo Wix za spin:

Kvadratni prostor vam daje kreativnu slobodu nad vašim predložakom. Međutim, dolazi do značajki, tako da je’Još uvijek je dobra ideja odabrati onaj koji odgovara vašoj web lokaciji kao i izgleda nevjerojatno.

Ako želite stvarno prilagoditi web mjesto pomoću Squarespace-a, možete! Vas’niste ograničeni samo na povlačenje i ispuštanje, “Ono što vidite je ono što dobivate” uređivanje, a to otvara čitav svijet mogućnosti. Pomoću kvadrata’CSS Editor, na primjer, možete mijenjati fontove, boje i pozadine kako biste ih učinili potpuno jedinstvenima.

Promjena predložaka

Jedan od najvećih nedostataka upotrebe Wixa je onaj kada jednom’Odabrali ste predložak i pomoću njega objaviti svoju web stranicu, možeš’ne prebacite ga. Vas’Ako želite dati web-lokaciji drugačiji izgled, morat ćete puno vremena i pažljivo.

S druge strane, kvadratni prostor omogućuje vam izmjenu predloška u bilo kojem trenutku. Vaš postojeći sadržaj automatski se prenosi u novi predložak, iako ste vi’Vjerojatno ću ga morati malo izgladiti kako bi bili sigurni da i dalje izgleda najbolje.

predlošci za prebacivanje kvadratnog prostoraSquarespace vam omogućuje instalaciju više predložaka za pregled i uređivanje prije nego što ih prebacite, a možete i mijenjati predloške čak i nakon što vaša web lokacija postane aktivna.

S Squarespaceom možete čak i instalirati više predložaka, što znači da možete urediti i pregledati novu prije nego što napravite prelazak. To olakšava markiranje i dizanje lica mnogo lakše vašoj web lokaciji kako raste i razvija se.

Wix vs Squarespace: Fleksibilnost dizajna – presuda

Kvadratni prostor ima fleksibilniji dizajn. Nudi kvalitetu preko količine, tona mogućnosti prilagodbe i fleksibilnost u načinu rada. Wix ima preko 500 atraktivnih, prilagodljivih predložaka, ali za razliku od Squarespacea, možete’ne promijenite predložak nakon što web stranica postane aktivna. Squarespace’Dizajn predložaka također je nešto što je nevjerojatnije.

Daljnje informacije

 • Pročitajte naše detaljePregled predložaka kvadrata kako bi saznao je li’vaš san o dizajnu
 • Preferirajte Wix’s dizajnom? Pogledajte našu Pregled predložaka Wix predložaka za detaljniji pregled svojih izbora
 • Tražite li najbolje dizajne za svoj portfelj? Naše Najbolji pregled graditelja web stranica za portfelj govori o najboljim opcijama na tržištu

3

Značajke i alati: Što će vaša web lokacija biti sposobna učiniti?

To’uzbudljivo je dovoljno samo stvaranje web stranice. Ali jednom kad’svladali ste uređivanje vašeg izbornika i stvaranje više stranica’Želim otići korak dalje i dodati malo oomfe na svoju web lokaciju. Da’s gdje dolaze značajke i alati.

Alati za prilagodbu omogućuju vam dodavanje prezentacija i galerija, odabir stotina fontova i stvaranje prilagođenih boja za dizajn vaših stranica. Ali ne radi’ne zaustaviti se ovdje…

Značajke mogu učiniti sve, od pružanja moćnih alata za e-trgovinu vašoj web lokaciji, tako da možete putem Interneta prodavati prilagođene e-poruke za promociju vaše web stranice. Mi’Ući ću u one u sekundi.

Wix i Squarespace dolaze s mnoštvom ugrađenih značajki i alata koji vašoj web lokaciji daju dodatni napredak. Zapravo, kvadratni prostor’S karakteristikama su neke od najboljih na tržištu, dok Wix ima gotovo ogroman broj alata za izbor.

Ali ako želite otići korak dalje, možete dodati aplikacije.

Wix ima svoje posvećeno App Marketu koje pruža aplikacije koje je napravio Wix kao i one treće strane. Tamo’s kombinacijom besplatnih i plaćenih aplikacija – preko 200 ukupno! To vam daje slobodu odabira značajki koje najbolje funkcioniraju na vašoj web lokaciji kako raste.

tržište aplikacija za wixWix App Market omogućava vam dodavanje dodatne funkcionalnosti na vašu web stranicu, bez ikakvih komplikacija.

U međuvremenu, kvadratni prostor ne’nemam trgovinu aplikacija. Sve njegove značajke osmišljene su u vašoj kući i već su ugrađene u uređivač za vas. To znači da sve što trebate za izgradnju, rast i upravljanje svojom web stranicom nalazi se točno na dohvat ruke – ne morate’ne moram tražiti dodatne funkcije.

Pa kako su ovi graditelji’ značajke se izvode na našem testiranju? Wix je dobio 4 zvijezde od 5, dok je Squarespace dobio 3,8 zvjezdica. Squarespace’Svojstva su vrhunske, ali Wix’kombinacija količine i kvalitete upravo je preokrenula vagu.

Wix vs Squarespace: Značajke i alati – presuda

Wix i Squarespace nude sjajne značajke, iako u različitim formatima. Wix ima impresivan raspon značajki, potpomognute Wix App Market-om i dodatnim alatima – dodatkom koji nedostaje Squarespaceu. Međutim, iako je Wix tehnički postigao veći broj, Squarespace’Kućne značajke su nevjerojatno dobro dizajnirane, mogu vam uštedjeti gnjavažu i najbolje su kvalitete na tržištu.

Daljnje informacije

 • Pročitajte naš detaljni Wix pregled za više detalja o njegovim značajkama
 • Naš pregled kvadrata provjerava značajke koje se nude
 • Pogledajte naš pregled najboljih graditelja web stranica za male tvrtke i pronađite svoj savršeni spoj

4

E-trgovina: Možete li prodavati putem interneta?

Ako želite prodavati na mreži, vi’Trebat će vam alati za e-trgovinu – ili prodaju. Svakako, osnovni alati za e-trgovinu omogućuju vam prihvaćanje plaćanja putem vaše web stranice. Ali za stvarno profesionalnu internetsku trgovinu, vi’Trebat će vam dio onoga što nude Wix i Squarespace…

Wix ima tri plana e-trgovine koja dolaze s ugrađenim alatima za e-trgovinu pomoću kojih možete graditi trgovinu. Ove značajke uključuju: 0% provizije, neograničenu propusnost, do 50 GB prostora za pohranu, bez Wix oglasa i Google Analytics. Možete i integrirati Wix aplikacije kako biste proširili svoju trgovinu’s mogućnosti.

wix trgovina e-trgovinaSa Wixom lako možete stvoriti modernu i moćnu internetsku trgovinu.

Trgovački prostor podržava e-trgovinu u tri plana. Prva je dizajnirana za uobičajene web stranice na kojima je potrebno prodati nekoliko predmeta. Ostale dvije su posebno usmjerene na izgradnju internetskih trgovina.

Ova dva posebna plana e-trgovine dolaze sa svim alatima za e-trgovinu koji su vam potrebni za uspjeh, već ugrađenim. Ove značajke uključuju: 0% naknada za transakcije, neograničene propusnosti i pohrane, napuštenih oporavka kolica, stvaranja poklon kartica i korisničkih računa.

Zahvaljujući kvadraturi’novo partnerstvo s Squareom, POS gigantom’sada je jednostavno jednostavno izvršavati plaćanja izvan mreže, i vaša trgovina automatski se sinkronizira. Sve što trebate je aplikacija Squarespace Commerce i čitač kvadratnih kartica (49 USD). Pogledajte ovaj videozapis da biste vidjeli kako to funkcionira:

igra

Zabio je Wix 4,3 zvjezdice od 5 sveukupno za svoje funkcije e-trgovine, dok je Squarespace zaostao tek sa 4,2 zvjezdice. Iako oni’prilično smo ravnomjerno podudarili, Wix je na našem testiranju upravo nadmašio kvadratni prostor.

Možete reći da su oba graditelja prilično jednaka, gledajući tablicu u nastavku, ali postoje neke ključne razlike. Na primjer, Wix nudi 0% naknada za transakcije bez obzira koji plan e-trgovine odabrali, dok Squarespace ima 3% naknada za transakcije na najnižem planu e-trgovine.

Usporedite Wix i Squarespace u tablici značajki e-trgovine u nastavku:

Značajke e-trgovine Wix Squarespace
Glavne mogućnosti plaćanja PayPal
Pruga
Kvadrat
PayPal
Pruga
Apple Pay
Vrste proizvoda fizička
digitalni
fizička
digitalni
Servis
Napušteno vraćanje u košaricu &# 10004;&# 65.039; &# 10004;&# 65.039;
Naknade za transakcije 0% 0% – 3%
Ograničenje proizvoda Neograničen Neograničen
Upravljanje zalihama &# 10004;&# 65.039; &# 10004;&# 65.039;

Wix vs Squarespace: E-trgovina – presuda

Wix je bolji izbor za e-trgovinu. To’super je dodati e-trgovinu na svoju web stranicu i s Wixom’Sa širokim spektrom aplikacija, možete izgraditi moćnu internetsku trgovinu koja će podržati mnoštvo prodaja. S druge strane, Squarespace idealan je za postizanje sjaja vaših proizvoda – no, njegov nedostatak trgovina aplikacija stavlja ga iza Wixa.

Daljnje informacije

 • Želite prodavati na mreži? Pogledajte naš pregled e-trgovine sa Wix-om da biste saznali više
 • Provjerite naš pregled e-trgovine Squarespace i provjerite je li ga’je pravi izbor za vašu internetsku trgovinu

5

Bloganje: što je bolje za objavljivanje na mreži?

Ako ti’moram nešto reći… reci! Ovi alati za bloganje pobrinut će se da se vaš glas čuje.

Iako Wix ima ugrađene alate za blog, kao što su postovi na blogovima, feedovi, galerije i kampanje e-pošte, ako želite najbolje za svoj blog, to’vrijedi dodavanjem besplatne aplikacije Wix Blog na svoju web lokaciju.

aplikacija za wix blogDodavanje aplikacije Wix Blog na vašu web stranicu dat će vam veću snagu kada je u pitanju izgradnja i vođenje bloga.

Aplikacija Wix Blog omogućuje vam dodavanje više pisaca, stilske rasporede, pa čak i omogućavanje objavljivanja u pokretu. To’potpuno besplatno, i vrlo jednostavno dodati na svoju web lokaciju – treba samo klik!

Squarespace, naravno, dolazi sa svim ugrađenim sjajnim alatima za blogiranje, poput višestrukog autorskog doprinosa, redovitog dijeljenja i podrške u kategorijama. Squarespace je svojim vrhunskim dizajnom idealan za sve koji u svojim postovima na blogu koriste puno fotografije ili grafike.

Wix vs Squarespace: Blogiranje – presuda

Kvadrat je bolji za bloganje. Njegove su karakteristike nešto sofisticiranije od onih koje pruža Wix, iako su obje i dalje dobre opcije. Ono što je najvažnije, cijeli Squarespace’ugrađeni su alati za bloganje, dok se Wix za moćnije značajke oslanja na aplikaciju.

Daljnje informacije

 • Pročitajte naš pregled najboljih platformi za bloganje da biste svojim blogom najbolje započeli

6

Marketing: Kako možete uzgajati svoju web stranicu?

Don’ne budite sramežljivi – budite sigurni da vičite o svojoj web stranici vrhunskim marketinškim alatima.

Marketing vaše web lokacije s Wixom

Stvarajte, prilagođavajte i pokrenite kampanje e-pošte, a zatim ih dijelite na svojim društvenim mrežama, šaljite biltene, pratite svoje statistike i više sa Wix-om’s Alati za marketing e-pošte. Ako to’s nije dovoljno, možete dodati aplikacije kao što je Facebook Like Popup da biste privukli širu publiku.

Jedan od Wixa’Glavne su marketinške značajke Marketing putem e-pošte putem Wix-a, što vam omogućuje pokretanje kampanja putem e-pošte za promociju vaše web stranice, bloga ili tvrtke. To uključuje značajke kao što su:

 • Prilagodljivi stilovi – promijenite font, pozadinu i još mnogo toga
 • Integracija kontakata – dodajte i pohranite svoje kontakte’ detalji
 • Praćenje statistika – pogledajte koliko ljudi otvara, pregledava i klika vaše e-poruke
 • Alati društvenih medija – dijele kampanje na društvenim platformama

Na besplatnoj verziji Wix Email Marketing možete poslati do 5000 e-poruka u tri kampanje. To se ograničenje vraća mjesečno i tamo’nema pritiska za nadogradnju.

Ako želite povećati svoj broj kampanja, vi’Trebat ćete otići na nadzornu ploču Wix Email marketinga i nadograditi na Ascend plan. Wix Ascend je Wix’s sve-u-jednom poslovnom rješenju, dizajniran za automatizaciju vašeg radnog opterećenja.

Uz Wix Ascend dobivate još bolje marketinške alate – na primjer, možete pokretati e-poštu, društvene i video kampanje.

wix shoutout marketing marketingaWix’Usluge marketinga e-pošte omogućuju vam stvaranje prilagođenih poruka e-pošte u samo nekoliko klikova.

Squarespace’s Marketinški alati

U međuvremenu, Squarespace vam pomaže da se istaknete iz mnoštva svojim vrlo prilagođenim, fantastičnim kampanjama e-pošte. Kombinirajte ih s integracijom na platformama društvenih medija poput Facebooka i Twittera i prilagodite njihov utjecaj pomoću ugrađene analitike.

Squarespace ima platformu “sve u jednom” koja se zove Kampanje e-pošte u kvadratu. To se u potpunosti integrira s vaše web stranice, pružajući pojednostavljenu uslugu za vašu marku.

marketinški e-mail kvadrataSquarespace’s all-in-one platforma za marketing e-pošte dizajnirana je kako bi vam pomogla u slanju lijepih i e-poruka robne marke.

Za razliku od Wixa’dodatak za kampanju za e-poštu, Squarespace kampanje za e-poštu nema’nemam besplatnu verziju. umjesto, dobivate probno razdoblje koje vam omogućuje slanje ukupno tri kampanje, s 50.000 pošiljaka po kampanji.

Suđenje nema vremensko ograničenje, ali jednom jednom’poslali smo vaše tri kampanje’Trebat ćete nadograditi za slanje više. Kampanja e-pošte Squarespace ima četiri cjenovna plana, u rasponu od 5 do 48 USD mjesečno ako se naplaćuju godišnje.

Je kvadratni prostor’platforma za marketing e-pošte vrijedi troškova? Evo nekoliko stvari koje možete učiniti s njim:

 • Uvezite sadržaj s vaše web stranice za pisanje poruka e-pošte
 • Pošaljite pretplatnicima automatizirane poruke e-pošte
 • Odaberite između preko 30 početnih izgleda
 • Pomoću uređivanja putem mobitela upravljajte marketingom u pokretu
 • Pratite kampanje’ uspjeh s integriranom analitikom

Tamo’bez odbacivanja, dobivate zvjezdanu uslugu od Squarespacea’e-marketing. Međutim, ako kvadrat’s usluga ne’označite svoje okvire, umjesto toga možete se integrirati s MailChimpom.

Wix vs Squarespace: Marketing – presuda

Wix ima bolje marketinške značajke. Možete besplatno koristiti njegov marketinški sustav e-pošte za onoliko dugo koliko želite, dok vas Squarespace ograničava na samo tri kampanje prije nego što vas potakne da nadogradite. Wix također ima izbor aplikacija za proširenje vašeg marketinga ako trebate.

7

SEO: Što će biti bolje?

SEO znači za optimizaciju tražilice, i odnosi se na procese koji pomažu vašoj web lokaciji da se poveća u Googleu’s stranicama rezultata pretraživanja.

Sve vrste stvari uključuju optimizaciju vaše web stranice, uključujući postavljanje ključnih riječi i meta naslova. Don’ne brinite se ako’nikad nisam čuo za to – upravo tu mogu pomoći graditelji naših web stranica.

I Wix i Squarespace imaju ugrađeni SEO alati koji će vam pomoći da poboljšate svoju web stranicu’s rang. To uključuje stranice koje reagiraju na mobilne uređaje, optimizirane naslove i alt tekst za slike.

Wix također ima SEO vodič u kojem možete pronaći mnoštvo vodiča i korisnih informacija o tome kako postaviti svoju web stranicu’s SEO, a zatim ga razvijajte kako vaša web stranica raste. Ovo je super početnicima i odličan je uvod za čak i najnevjerojatnije početnike.

I to’nisu sve Wix ponude – možete koristiti i Wix SEO Wiz da biste dobili personalizirani korak po korak plan koji ćete slijediti. Vi samo unosite podatke kao što su ime i svrha vaše web stranice, dodajte neke ključne riječi, a Wix čini ostalo. To’je lako slijediti i postavlja vas za uspjeh.

Squarespace ima ugrađene sjajne SEO alate, a u centru za pomoć ima popis za provjeru SEO kojeg možete slijediti. Imate sve što vam je potrebno za uspjeh s Squarespaceom, a on pruža vrlo temeljitu pokrivenost SEO-om kako bi vam pomogao.

Međutim, Squarespace nije’Ne baš prijatan početnicima kao Wix, a ne’nemam isto prilagođeno SEO putovanje koje pruža Wix.

Wix vs Squarespace: SEO – presuda

Wix je prikladniji za SEO. Njezin interaktivni, prilagođeni i početnicima prilagođeni SEO Wiz postavlja vas za uspjeh, a njegovi obimni resursi dugoročno će se pokazati korisnim, kao i za početak. Squarespace ima dobar SEO, ali to’s više zastrašujući za prvotimce.

Daljnje informacije

 • Saznajte više o promociji vaše web stranice Wix u našoj Wix SEO pregled
 • Pročitajte naše SEO pregled kvadrata za više detalja o tome što ovaj građevinar može ponuditi
 • Čuo si glasine da možeš’Ne možete se sastaviti s graditeljem web mjesta? Pročitajte naše Web Builder SEO vs WordPress SEO usporedba da se stavi kraj tim problemima

8

Pomoć i podrška: Tko ima bolju ruku pomoći?

Wix pruža podršku putem e-pošte, foruma, društvenih medija, namjenskog centra za podršku i preko telefona (dostupno od 6:00 do 17:00 PST). Trenutno nema dostupnih funkcija za chat uživo.

Squarespace, osim što nudi forum i Centar znanja, također ima funkciju chata uživo (od 15:00 do 20:00 EST, od ponedjeljka do petka) i 24 -7 odgovor odgovora putem e-pošte. Tamo’trenutno nema dostupne telefonske podrške, ali ako trebate brzi odgovor’ponovno u sreći – to’s Kvadrat’s politikom da odgovori na sve poruke e-pošte u roku od 1 sata – impresivne stvari!

podrška u kvadratuSquarespace ima niz mogućnosti podrške – njegov centar za pomoć sadrži vodiče, videozapise, webinari i forume ili se možete obratiti timu za podršku putem e-pošte ili live chat.

Wix i Squarespace imaju temeljite centre za pomoć prepun članaka i vodiča koji će vam pomoći.

Jedna od najboljih značajki Wixa’Podrška je pomoć na stranici dok uređujete. Ako se zaglaviš, ili nemoj’ne znam što je nešto, sve što trebate učiniti je kliknuti na jedan od malih upitnika na vašem zaslonu.

podrška za wix editorWix’s on-page podrška znači da ne’čak i trebate napustiti urednika da biste pronašli odgovore. Članke pomoći potražite dok radite, tražite odgovore i pronađite korisne savjete.

Kvadratni prostor ne’nemate istu podršku za uređivanje, ali to će učiniti dodatnu milju sa svojim centrom za pomoć. To pruža dodatne resurse kao što su webinari i radionice, videozapisi i sjajan forum zajednice. Trgovački prostor možda ne nudi telefonsku podršku, ali ono što nudi je usluga visoke kvalitete.

Wix vs Squarespace: pomoć i podrška – presuda

Wix ima bolju pomoć i podršku. Squarespace također ima veliku pomoć i podršku, nudi e-poštu, chat uživo i detaljni centar za pomoć. Ali Wix’Pomoću na licu mjesta i opcijom telefonske podrške, osim e-pošte, društvenih medija i resursa centra za pomoć daje neznatnu prednost.

9

Cijena i vrijednost za novac: Gdje biste trebali ulagati?

Prije nego što smo ušli u našu analizu svakog graditelja’s cjenovnim planovima, neka’pogledajte što nude u pogledu mjesečnih paketa. Sve navedene cijene odnose se na mjesečne cijene po godišnjim planovima.

Ponude kvadrata 4 premium plana cijene. Što je plan veći, više značajki postaje dostupnije:

Squarespace-cijenaSquarespace ima četiri plana cijena u rasponu od 12 do 40 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje)

Ako se prijavite na godišnji plan, možete uštedjeti između 13% i 25% u odnosu na pretplatu na mjesečni plan.

Mjesečni plan ($ / mjesec) Godišnji plan ($ / mjesec) Štednja u kvadratnom prostoru
osobni $ 16 12 $ 25%
Poslovanje $ 26 $ 18 31%
Osnovno (e-trgovina) $ 30 $ 26 13%
Napredno (e-trgovina) $ 46 $ od 40 13%

Za 12 dolara mjesečno, Osobni plan pruža vam sve što je potrebno za stvaranje modernog i jednostavnog web mjesta. Dolazi s neograničenom propusnom širinom i pohranom, što je neuobičajeno za plan niže razine i pokazuje upravo ono što ste’ponovno plaćate. Ovaj je plan najbolji za osobnu upotrebu ili za one koji tek počinju.

18 dolara mjesečno Poslovni plan dolazi sa svime dostupnim na Osobnom planu, plus ogromnim nizom dodatnih mogućnosti. To uključuje promotivne skočne prozore, funkcije e-trgovine i Googleovu profesionalnu e-poštu. Kao što ime govori, ovaj je plan najbolji za tvrtke.

Osnovni i napredni planovi dizajnirani su za izgradnju internetskih trgovina i isporučuju se sa značajkama. Tu su uključene sve značajke poslovnog plana, plus dodaci kao što su 0% naknada za transakcije, neograničen broj proizvoda za prodaju, alati za upravljanje zalihama, narudžbe, porez i kuponi i još mnogo toga.

Ekskluzivni popust na kvadratni prostor za vas

Uštedite 10% kada se prijavite * na bilo koji Squarespace plan s našim ekskluzivnim kodom popusta! Jednostavno unesite kod WBE na blagajni. * Vrijedi za vašu prvu kupnju ili nadogradnju

Saznajte više o uštedama koje možete ostvariti pomoću našeg koda za popust Squarespace

U međuvremenu, Wix’s premium planovi nude vam sedam različitih paketa. Četiri su usmjerene na web stranice, dok su tri u planovima e-trgovine:

wix planovi za određivanje cijenaWix ima četiri cjenovna plana za izradu web stranica, u rasponu od 13 do 39 dolara mjesečno.

Kombo plan od 13 dolara mjesečno najjeftinija je Wix ponuda. Omogućuje vam povezivanje domene i uklanjanje Wix oglasa s vaše web stranice. Također dobivate propusnost od 2 GB i 3 GB prostora za pohranu. To’je dobar za nadogradnju iz slobodnog plana, ali nije idealan za dugoročnu upotrebu.

Neograničen plan odličan je za freelancere, koštaju 17 dolara mjesečno. To’s velikom nadogradnjom za samo 4 USD, otključavanjem neograničene propusnosti i 10 GB prostora za pohranu. Dobivate i vrijednost potrošnje za neke cool aplikacije, poput Site Booster.

Pro $ 22 mjesečno Pro plan je Wix’Najpopularniji plan web stranica. Povećana pohrana, kao i dodatni bonusi poput aplikacije Professional Logo, čine ovaj plan idealnim za usavršavanje vaše web stranice’s web brandiranjem.

VIP plan nema’ne nudim puno više od Pro plana, ali za an dodatnih 17 dolara mjesečno, dobijete prioritetnu podršku, što znači da se vaši problemi brzo prate do prednjeg reda čekanja. Najbolje za one koji mogu’ne mogu priuštiti čekanje!

Ovdje’brzi pogled na Wix’s planovima za e-trgovinu – možete pronaći potpuni kvar Wixa’s značajkama i cijenama e-trgovine u našem Wix pregledu e-trgovine.

wix planovi e-trgovine i poslovnih cijenaWix ima tri redovita plana e-trgovine u rasponu od 23 do 49 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje).

Ovi planovi pružaju skalabilnost internetskim trgovinama. Polaze od 23 dolara mjesečno na planu Business Basic, raste do 27 dolara mjesečno za najpopularniji plan Business Unlimited, i dostizanje najviše cijene od 49 USD mjesečno za Business VIP plan.

Ako se prijavite za jednogodišnji ili dvogodišnji plan, možete uštedjeti od 17% do 38% godišnje, ovisno o tome koji paket odaberete:

Mjesečni planovi za Wix
($ / mjesec) 1-year
($ / mjesec) Štednja 2 godine
($ / mjesec) Štednja
Combo 17 $ 13 $ 24% $ 10,50 38%
Neograničen $ 22 17 $ 23% $ 13.50 38%
profesionalac $ 27 $ 22 19% $ 18 33%
eCommerce * 28 $ $ 23 18% $ 20 28%
VIP $ 47 39 $ 17% $ 35 25%

* e-trgovina predstavlja Business Basic, najjeftiniji od tri plana e-trgovine – pročitajte naš Wix eCommerce Review kako biste saznali više

Ako usporedite mjesečne naknade za Wix i Squarespace’godišnjim planovima, ti’Vidjet ćemo taj kvadrat’cijene počinju samo $ 1 ispod Wixa’s najjeftinijim planom. Tamo’uopće nije puno u tome, ali dobivate više za svoj novac na Squarespaceu’niske planove nego što ih imaš s Wixom.

Na primjer, Squarespace vam pruža neograničenu propusnost i pohranu odmah na njegovom osobnom planu od 12 USD mjesečno, dok Wix samo otključava neograničenu propusnost na svojih 17 USD mjesečno Neograničeni plan. Pobjedio si’ne možete pronaći neograničen prostor za pohranu na bilo kojem Wixu’s planovima.

Ako želite besplatno izgraditi web mjesto, onda je Wix očit izbor. Njegov besplatni plan odličan je za početak – međutim mi ne’Ne preporučam da na njemu ostanete dugoročno. Uz oglase koji se prikazuju na vašoj web lokaciji, a “wix.com” poddomene i ograničeni resursi, besplatni plan onemogućuje stvaranje web mjesta zaista profesionalnog izgleda.

U međuvremenu, kvadratni prostor ne’ne nudim besplatan plan. umjesto, ima 14-dnevno besplatno probno razdoblje. Ovo je izvrsna prilika za provjeru je li Squarespace pravi graditelj za vas, a vi ne’ne morate unijeti podatke o plaćanju, osim ako se ne odlučite prijaviti na plaćeni plan.

Wix vs Squarespace: cijene i vrijednost za novac – presuda

Wix je ukupna bolja vrijednost za novac. Squarespace’Planovi odražavaju njegov visokokvalitetni proizvod, ali Wix ima širi izbor pretplata, što olakšava bilo kojem proračunu pronalazak savršenog plana. Oba su skalabilna, iako se može pronaći da Wixovi kupci trebaju nadogradnju češće od Squarespacea.

Daljnje informacije

 • Iskušao Wix’s cjenovnim planovima? Pročitajte naše Pregled cijena Wix-a da otkrijete koji je plan savršen za vas
 • Pogledajte našu Pregled cijena kvadrata za dubinski pregled njegovih planova i cijena

Wix vs Squarespace: Naš ukupni pobjednik

Ovaj je članak istražio sve dodatke Wix-a i Squarespace-a, od njihovih značajki, do jednostavne uporabe, dizajna i još mnogo toga. Do sad biste trebali dobro zamisliti je li Wix ili Squarespace bolji za vas.

Wix može koristiti bilo tko, dok Squarespace’elegantan dizajn zahtijeva više tehničke sigurnosti. Wix je brz i jednostavan za upotrebu, omogućujući vam da za niti jedno vrijeme napravite zadivljujuće web mjesto. Suprotno tome, Squarespaceu treba duže da se naviknete, pa i vi’Trebat će vam više vremena za usavršavanje vaše web stranice.

Kvadratni prostor idealan je za kreativce, blogerima i lijepim dizajnom. S druge strane, Wix je najbolji za početnike, internetske prodavače i one na proračunu. To’je jednostavnija za upotrebu, ima besplatan plan i veliko tržište aplikacija, dok Squarespace nudi sofisticiraniji, vlastiti dizajn i značajke.

Za ponovni prikaz, ovdje je gornja tabela naše usporedbe. Mi’Ispod stola ću imati neke posljednje misli:

Kategorija & Winner Wix Squarespace
Jednostavnost korištenja
Pobjednik: Wix
Wix je vrlo prijateljski prilagođen početnicima zahvaljujući jednostavnom uređivaču za povlačenje i ispusta. Wix ADI znači da biste mogli imati web mjesto uživo poslijepodne. Kvadratni prostor je tehničko za upotrebu od Wixa. Potrebno je duže vrijeme za navikavanje, pa je potrebno strpljenje i / ili određeno tehničko povjerenje.
Fleksibilnost dizajna
Pobjednik: kvadrat
Wix ima preko 500 predložaka za izbor. Oni’atraktivan je i jednostavan za prilagodbu, ali možete’Prijeđite na jednom kada vaša web lokacija postane aktivna. Squarespace ima šablone najbolje kvalitete na tržištu. Ima manji raspon od Wix-a, ali možete mijenjati predloške kad god želite.
Značajke & alat
Pobjednik: Nerešeno
Wix ima dobar broj ugrađenih značajki koje pokrivaju prilagođavanje, e-trgovinu, marketing i još mnogo toga. Za dodatnu funkcionalnost možete koristiti i aplikacije sa Wix App Market-a. Sav kvadratni prostor’s značajke su ugrađene, i one’najbolje kvalitete kvalitete na tržištu. Kvadratni prostor ne’nemate tržište aplikacija, ali postoji velik raspon internih alata.
E-trgovina
Pobjednik: Wix
To’Jednostavno dodajte internetsku trgovinu na svoju web lokaciju Wix. Dodavanjem aplikacija poput Ecwid možete dodati još više snage svojoj web lokaciji. Squarespace ima ugrađene sve alate za e-trgovinu i izvrstan je za prikazivanje proizvoda.
Blogovi
Pobjednik: kvadrat
Wix ima ugrađene osnovne alate za bloganje, ali vi’trebam koristiti aplikaciju Wix Blog za snažnije značajke. Squarespace ima impresivan raspon alata za bloganje koji su spremni za upotrebu.
Marketing
Pobjednik: Wix
Wix’Marketinški alati uključuju SEO, vlastiti marketinški sustav e-pošte i poslovno rješenje sve u jednom, Wix Ascend. Squarespace dolazi s marketinškim alatima poput SEO-a, integracije društvenih medija i vlastite e-mail platforme.
SEO
Pobjednik: Wix
Wix ima ugrađene SEO alate i detaljne resurse za podršku koji će vas voditi kroz optimizaciju vaše web stranice. Wix SEO Wiz prilagođen je početnicima, interaktivan je i kreira personalizirani korak po korak plan koji treba slijediti. Squarespace ima ugrađene SEO alate za upotrebu i dizajnirao je stranice da budu SEO prilagođene. Ima resurse podrške koji će vam pomoći, koji su detaljni, ali mogu biti zastrašujući za prvog prvaka.
Pomozite & podrška
Pobjednik: Wix
Wix nudi podršku putem telefona, e-pošte i društvenih medija te temeljitu bazu znanja. Pruža vam i podršku za uređivanje na stranici. Squarespace ima malu, ali visokokvalitetnu uslugu podrške putem chata i e-pošte uživo, te temeljit centar za pomoć s vodičima, videozapisima, webinarima i forumom.
cijena & Vrijednost za novac
Pobjednik: Wix
Wix ima sedam cjenovnih planova u rasponu od 13 do 39 dolara mjesečno (naplaćuje se godišnje). Ona također ima besplatni plan na kojem možete ostati onoliko dugo koliko želite. Svi plaćeni planovi imaju 14-dnevno jamstvo povrata novca. Squarespace ima četiri cjenovna plana od 12 do 40 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje). Ne radi’nemate besplatan plan, ali svi plaćeni planovi imaju 14-dnevno besplatno probno razdoblje, bez detalja o plaćanju.

Razumijevanje razlika između Wix-a i Squarespace-a važno je kako bi vam pomoglo da odlučite koji će graditelj web-mjesta koristiti.

Trebali biste koristiti Wix ako…

Vas’ste početnik ili tražite brzi internet. Sa svojim besplatnim planom, Wix je jeftin i besplatan način za izradu web stranica, dok niz dizajna i značajki osigurava da će vaša web lokacija izgledati profesionalno, čak i ako je istrgnete u jedno popodne.

Ako biste trebali koristiti kvadratni prostor, ako…

Vas’ponovo kreativan s malo vremena ili tehničke sigurnosti. Squarespace’Dizajni su najbolji, a njegove značajke su tu da se podudaraju. Trebat će neko vrijeme da se naviknemo, iako je tako’s nije idealan za početnike ili one koji žele brzu i jednostavnu web stranicu.

Koga preporučamo u cjelini?

Općenito, preporučujemo Wix preko Squarespace-a. Tri su glavna razloga zbog kojih bi Wix trebao biti vaš odabir: to’Jednostavniji za upotrebu, daje vam više kreativne slobode i nudi širi izbor premium planova od Squarespace-a. Naravno, Squarespace je idealan za kreativce – ali Wix ima ponešto za svakoga.

S Wixom’tu je velika podrška, veliko tržište aplikacija i interaktivni SEO’Ništa ne sprečava čak ni najnormalnije tehnonobe da prvo skoče na noge u svijetu izgradnje web stranica.

Dobra vijest je da ne’ne moram odmah odlučiti. Wix ima besplatan plan, a Squarespace 14-dnevno besplatno probno razdoblje – niti vas pitati za detalje o plaćanju, tako da možete sigurno pokušati prije nego što kupite s nultim tlakom. Dajte im obojicu, krenite na zgradu i vratite se kako biste obavijestili kako ste prošli!

Wix vs Squarespace: Često postavljana pitanja

Tko bi trebao koristiti Wix?

Wix je najbolji sveukupni graditelj web stranica. To’fantastičan je za male tvrtke i osobna web mjesta, a može se pohvaliti nizom nevjerojatnih značajki i alata pogodnih za sve sposobnosti. Mi’d osobno vidi prosječnog korisnika Wixa kao budućeg poduzetnika ili pojedinca koji želi pokazati svijetu svoj posao.

Tko bi trebao koristiti Squarespace?

Kvadratni prostor izgrađen je za kreativne industrije. Njegove teme mogu okrenuti bilo kojeg prosječnog Joea’s web stranice u nešto što će vaši prijatelji smisliti profesionalni web dizajner’stavi zajedno. Fotografi, umjetnici i grafički dizajneri trebali bi svatko nastojati iskoristiti Squarespace, bilo da žele pokazati svoj rad, ili prodati svoje umjetničko djelo.

Koji je graditelj web stranica lakše koristiti: Wix ili Squarespace?

Wix je pobjednik u pogledu lakoće upotrebe. To je čisti alat za izradu i povlačenje web stranica s WYSIWYG (ono što vidite je ono što dobijete). Kvadratni prostor br’nije teško koristiti ni jedan, ali Wix definitivno ima prednost u ovom natjecanju.

Usporedite jednostavnost uporabe i više u našem pregledu stranice Najbolji graditelji web stranica.

Koji ima bolje predloške: Wix ili Squarespace?

Kvadratni prostor ima najbolje dizajne. Ako ti’Ako gledate samo brojeve, Wix nudi više predložaka nego Squarespace, s preko 500 predložaka dizajna. No unatoč manjoj ponudi, Squarespace’Predlošci su fleksibilniji, prilagodljiviji i lijepi – savršeni za bilo koji novi oglas!

Je li Wix ili Squarespace bolja vrijednost za novac?

Prema našem istraživanju, Wix je mnogo bolja vrijednost za novac od Squarespacea. Možete ga koristiti besplatno koliko god želite, iako ćete na svojoj web stranici morati postavljati Wix oglase. To je rečeno, da biste ih se riješili, sve što trebate je nadograditi na Wix’Najjeftiniji mjesečni plan za 13 USD mjesečno. Dok Squarespace ima besplatno probno razdoblje, traje samo 14 dana, nakon čega vi’Morat ćete plaćati najmanje 12 USD mjesečno za održavanje vaše web stranice s njima.

Koji graditelj web stranica ima bolju korisničku podršku?

To’s ovog poziva, ali Wix ga još jednom zaobilazi. Ono što morate imati na umu je kako želite da vam se podrška putem putovanja na izradi vaše web stranice: ako želite podršku putem baze znanja, Wix’s je vrlo sveobuhvatan, ali ako mislite da biste radije razgovarali uživo, Squarespace može pružiti ovu funkciju.

Što je bolje za SEO: Wix ili Squarespace?

Na našoj usporednoj tablici Wix je postigao jakih 5/5 za SEO, a Squarespace stiže na 4/5. U Googleu’s Smjernice za webmastere, Wix se uz WordPress spominje kao prijateljski na tražilicama, tako da imate najbolje sigurnost da vaša web lokacija Wix može donijeti ljestvici!

Naša je usporedba bila korisna?

Stručnjak za izgradnju web mjesta želi vam pružiti iskrene podatke. Da’Zbog toga provodimo vlastita istraživanja i dobivamo izravan, osobni uvid. Kliknite ovdje za više informacija.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map