Wix vs Squarespace vs WordPress: fer natjecanje?

wix vs kvadratni prostor vs wordpress istaknuta slikaOvaj će članak istražiti i usporediti Wix, Squarespace i WordPress, pomažući vam da odlučite koja vam platforma odgovara.


Prvo, međutim, pripremite se za uzbudljivu vožnju kroz uspone i padove svake platforme. Mi’vodit ćemo vas kroz sva ključna područja stvaranja uspješne web stranice, uključujući jednostavnost upotrebe, fleksibilnost dizajna i cijene i saznati kako se ponašao svaki graditelj.

Teško je odabrati graditelja web stranica, posebno s toliko mnogo mogućnosti vani. To’s tim je još teže s obzirom na to koliko su Wix, Squarespace i WordPress izvrsne platforme.

To’kao da ste u Disneylandu, pokušavate odlučiti koju ćete vožnju nastaviti. Sve izgleda tako uzbudljivo, i to’lako se osjećati preplavljeno.

Da’s kamo ulazimo.

To’naš je posao olakšati vam život u računaru. Da’zašto mi’Proveli smo neovisna istraživanja na svakoj platformi da bih zaista razumio kako djeluju. Čitajući ovaj članak, vi’Moći ćete brzo donijeti odluku koji graditelj je najbolji za vas.

Jeste li spremni? Trebali biste biti – vrata vrata u parku su sada otvorena…

Daljnje informacije

 • Otkrijte više o vašoj omiljenoj platformi s našom 10 najboljih graditelja web stranica 2019. godine
 • Usporedite značajke i cijene s našim Usporedni grafikon graditelja web stranica

Wix vs Squarespace vs WordPress: prednosti i nedostaci

Za i protiv Wix-a

Wix ProsWix Cons
 • Najbolji sveukupni graditelj web stranica
 • Vrlo jednostavan za upotrebu
 • Limenka’Prebacujte teme nakon objavljivanja
 • Izbor se može osjećati neodoljivim

Wix je najbolji sveukupni graditelj web stranica na tržištu. To’s kompletnim paketom: velika vrijednost, jednostavan za korištenje i uz izvrsnu korisničku podršku.

Njegov dizajn povuci i ispusti olakšava oblikovanje web stranice, ali upozorite: jednom kada’objavljeno, ti’ponovno si zaglavljen s temom koju ti’izabran sam.

Pro i kontra kvadratnog prostora

Prostor Squarespace ProSquarespace Cons
 • Lijepo dizajnirane predloške
 • Najbolje za kreativne industrije
 • Teško za upotrebu u početku
 • Ograničeni izbor cjenovnih planova

Kvadratni prostor je lider kada je riječ o dizajnu. Ima lijepo obrađene predloške pogodne za bilo koju kreativnu industriju. S takvom ljepotom, međutim, dolazi i strmija krivulja učenja.

Prednosti i nedostaci WordPress-a

WordPress ProsWordPress Cons
 • Neograničeno prilagođavanje
 • Pristup svim vrstama dodataka treće strane
 • Zahtijeva znanje kodiranja
 • Trebate sami postaviti web hosting (preporučujemo Bluehost)

WordPress vam omogućuje divljanje s prilagođavanjem. To’s softverom s hostom, što znači da imate neograničene mogućnosti kodiranja. Međutim, ako ne’Ne znam kako kodirati ili postaviti web hosting, mi’Preporučam vam da potražite negdje drugdje.

Više detalja o građevinarima općenito potražite u našim Centar za izgradnju web mjesta.

Pogledajte našu 5 najboljih graditelja web stranica za male tvrtke.

Što’s razlika između Wixa, kvadratnog prostora i WordPressa?

Poznavanje razlike između svakog graditelja pomoći će vam da odlučite koji će najbolje odgovarati vašim potrebama. Pa kako se točno razlikuju?

Za početak, Wix je sveobuhvatni graditelj web stranica. Koristi dizajn povuci i ispusti kako bi vam olakšao personaliziranje web lokacije bez dodirivanja koda. To’a najbolje za početnike koji žele kreativnu kontrolu.

Kvadratni prostor je kao Wix’s više moderan brat i sestra. Mi’ne izgovaraš to’bolje, ali to’a najbolja platforma za dizajn, nudeći najupečatljivije teme oko sebe. Međutim, zahtijeva malo više kreativnog i tehničkog napora od Wixa.

Konačno, WordPress je softver koji je domaćin. To znači da morate sami pronaći web hosting (to)’poput prostora za iznajmljivanje interneta za vaše web mjesto), i morate sve kodirati. WordPress je za korisnike koji se bave tehnologijom, koji žele potpunu slobodu.

Limenka’Ne odlučujem na platformi? Pročitajte naše:

 • Wix pregled
 • Pregled kvadrata
 • WordPress pregled

Jednostavnost korištenja

Izrada web stranice trebala bi biti svima. Ono što je dobro su najnovije i najveće značajke web dizajna ako niste’Ne mogu ih koristiti?

Wix

pustiti’sjeći na potjeru – Wix najlakše je koristiti tri graditelja. Dizajniranjem i povlačenjem omogućuje vam da lako prilagodite web mjesto, a sučelje je jasno postavljeno. Ukratko, to’s kompletnim početnicima tehnike.

Misli da ne bi mogao’ne možeš dobiti lakše? Razmisli još jednom. Wix ADI (Umjetna inteligencija dizajna) omogućuje vam izradu web mjesta u nekoliko minuta. Jednostavno odgovorite na nekoliko pitanja i imate web mjesto koje’spremna je ići uživo.

Wix početna stranica vs kvadratni prostor vs wordpressWix je najbolji sveukupni graditelj web stranica jer je stvarno jednostavan za upotrebu, a svakoga može pustiti da stvori web mjesto na koje može biti ponosan

Squarespace

U usporedbi s Wixom, Squarespace je u početku malo složeniji za korištenje, ali pruža gladak dizajn. To’za ljubitelje dizajna koji ne’Imajte na umu malu krivulju učenja.

Je li onda ljepota prokletstvo? Naravno da ne – Squarespace je i dalje jednostavan za korištenje nakon nekoliko klikova proba i pogrešaka’nije uključeno ni kodiranje. Na njegove moćne alate samo se malo naviknite.

Dizajn web stranice Squarespace zahtijeva malo više vremena nego s Wixom, ali vi’Imat ću prekrasan krajnji proizvod. Vjerujte nam – vi’Teško ću uvjeriti ljude da vaše web mjesto nije’ne dizajniraju profesionalci!

početna stranica kvadrataSquarespace je lider u dizajnu koji vam daje puno kreativne fleksibilnosti

WordPress

Ovdje se stvari počnu pretvarati. WordPress je softver koji je domaćin, znači za vas’Trebate pronaći vlastiti host web mjesta i prilagoditi sve s kodom. To’s najteža platforma koju se koristi, na dug put.

Preporučujemo napajanje web mjesta WordPress programom Bluehost. To’s našim najbolje ocijenjenim pružateljem usluga WordPress hostinga i to’je podržao sam WordPress. Što’Što je još bolje, cijene za nove kupce počinju od samo 2,95 dolara mjesečno. Hostiranjem vaše web stranice WordPress na Bluehostu, dobivate pristup mnogim značajkama koje puno olakšavaju cijeli postupak postavljanja:

 • Instalacija Word-a jednim klikom
 • Korisnička nadzorna ploča usmjerena na WordPress
 • Besplatno ime domene i SSL sigurnosni certifikat
 • Automatska ažuriranja za WordPress
 • Podrška 24/7 internih stručnjaka za WordPress

WordPress je za korisnike koji se bave tehnologijom, koji žele potpunu slobodu u prilagođavanju, ili za ljude koji su spremni provoditi sate učeći o kodiranju i hostingu.

Čineći stvari još složenijim, nema posvećen tim za podršku, pa ako upadnete u probleme, i vi’ponovno sam.

wordpress početnu stranicuWordPress pruža neograničene mogućnosti prilagođavanja, pod uvjetom da znate kodirati

Wix vs Squarespace vs WordPress – Jednostavnost upotrebe: presuda

Wix je zabava za sve uzraste i najlakši je graditelj za upotrebu. Nikad se ne osjećate izgubljeno kada izgradite Wix web stranicu jer je’tako je intuitivan, koristeći povuci i ispusti kako bi vam pomogao da sve personalizirate s lakoćom. Kvadratni prostor je u početku malo složeniji, dok je WordPress namijenjen osobama s jakim znanjem kodiranja.

Poput stvari koje se čine jednostavnim? Pročitajte o 4 najlakši graditelji web stranica.

Fleksibilnost dizajna

Dizajn je cilj zadovoljiti posjetitelje. Prekrasna web stranica će se držati korisnika’uma i potakni ih da se vrate.

Wix

Wix nudi više od 510 tema izabrati od, koji pokrivaju 16 kategorija (npr. posao, portfelj & CV) i još više industrija.

Sve su teme potpuno mobilne, što znači da na telefonu izgledaju jednako dobro kao i na zaslonu prijenosnog računala. Osjećate se samouvjereno? Odaberite prazan predložak i pustite da vaši kreativni sokovi teče.

Kratki savjet: provjerite’ponovno si zadovoljan svojim umjetničkim djelima, jer ne možete prebacivati ​​teme nakon što objavite.

Squarespace

Dostavlja li se u ovaj odjel Squarespace, kralj dizajna? Naravno da ima. Platforma nudi velik izbor predložaka profesionalnog izgleda, koje lako možete potražiti po kategorijama.

Pomoću kvadrata, ti’vam je dana viša razina prilagodbe nego za Wix. Možete čak i urediti svoj mobilni responzivni predložak s kodom ako želite’osjećate se avanturistički, pomažući vam da pretvorite sjajnu temu web stranice u nevjerojatnu.

Ukratko, Kvadratni prostor je više fleksibilan od Wixa u pogledu fleksibilnosti dizajna.

WordPress

Dizajn web stranica za WordPress je malo drugačiji. Postoje stotine tisuća tema koje možete odabrati, i možete se prilagoditi svom srcu’s sadržajem. Ako ti’Ako ste sigurni u svoju tehnologiju, možete dodati dodatke ili koristiti kôd za postizanje svake teme ili prikazivanje što god želite.

Drugim riječima, tamo’nema realnog ograničenja u onome što možete učiniti sa svojom web stranicom WordPress. Međutim, teme nisu’nije impresivno kao one na Squarespaceu.

Wix vs Squarespace vs WordPress – Fleksibilnost dizajna: presuda

Kvadratni prostor je najzanimljivija vožnja ovdje. Sadrži teme sa najviše profesionalnog izgleda koje možete uređivati ​​pomoću povuci-i-ispusti ili čak koda. WordPress je također fleksibilan, ali predloške mogu’ne podudaraju se s onima na Squarespaceu. Naprotiv, Wix je prilično nefleksibilan, ako možete’Prebacujte teme nakon objavljivanja.

Alati i značajke

Zašto su važni alati i značajke? Jer što je veći alatni program, veće su mu mogućnosti. Inspirativno, ha? U osnovnom smislu, međutim, možete napraviti više s graditeljem web mjesta ako ima bolje alate od konkurentske platforme.

E-trgovina

S globalnom prodajom e-maloprodaje koja je u 2017. dosegla 2,3 bilijuna dolara, to’Važno je da vaša web stranica ima značajke koje su dovoljno snažne da možete skočiti na ovaj rastući trend.

Wix je tri plana cijena e-trgovine, a sve vam pruža dodatnu pohranu, mogućnost prodaje bez naknada za transakcije i mogućnost preko 20 različitih pristupnika za plaćanje. Naše istraživanje pokazalo je da je Wix najbolji ‘opći’ graditelj web mjesta s funkcionalnošću za e-trgovinu.

wix stvoriti internetsku trgovinuMožete lako izgraditi prekrasnu internetsku trgovinu s Wixom Želite li prodati na mreži? Pogledajte naše 5 Usporedni grafikon za najbolju web lokaciju e-trgovine.

Ili, provjerite naše 7 najboljih platformi za e-trgovinu.

Kvadratni prostor br’Samo lijepo lice. Ima svoju kvalitetu Značajke e-trgovine, koji uključuju zumiranje slike proizvoda, generiranje kupona, napuštanje oporavka košarica i nula naknada za transakcije.

Kao ti’Očekujem da će WordPress stvari učiniti malo drugačije. Tamo’nema ništa ugrađeno, tako da za funkcionalnost e-trgovine morate dodati zaseban dodatak.

WooCommerce specifičan je dodatak za e-trgovinu za WordPress. Ne radi’ne nudite onoliko Wix ili Squarespace, ali dolazi s povratom jednim klikom, kao i mogućnost ugradnje proizvoda na različite stranice u trgovini.

Dobro je znati…

Možete lako izvršavati izvanmrežna plaćanja s bilo kojom od ovih platformi – trebate samo dodati integraciju u Square i kupiti osnovni čitač kartica Square (49 USD). Ovo je idealno za one koji planiraju prodavati na sajmovima ili pop-up trgovinama, kao i na mreži. Kvadrat se odmah sinkronizira s vašim mrežnim inventarom, tako da ne’ne trebate brinuti zbog prekomjernih obećanja.

Blogovi

Bloganje je sjajno za održavanje vaše web stranice’obaviješteni posjetitelji, što je važno za rast vaše internetske zajednice. Na primjer, bloganje je savršeno za najavu novih proizvoda, informacija ili ponuda.

Wix nudi nešto brzo popravljanje kada je u pitanju bloganje. Možete uključiti galerije u svoj blog, dodati komentare i uvesti besplatnu aplikaciju Wix Blog za dodatne značajke.

Međutim, glavni problem je što ne možete arhivirati postove, što znači da će se s vremenom vrijedni sadržaji izgubiti.

Squarespace je dobro zaobljena platforma za pisanje blogova. Pruža sve što vam je potrebno za uspješan blog ili portfelj, uključujući dijeljenje na društvenim mrežama, korisničke lajkove i višestruku autorsku podršku.

stvorite blog s kvadratnim prostoromSquarespace vam omogućuje stvaranje fantastičnih blogova sa samo nekoliko klikova. Jeste li oduševljeni bloger? Otkrijte 9 najboljih platformi za bloganje.

Vratite se osnovama s našim Kako započeti blog vodič.

WordPress je najpoznatiji po svojoj blogerskoj snazi. To’s velikom popularnošću, pomaže milijunima ljudi da dobiju svoje blogove na mreži – u stvari to omogućuje 24% svih web stranica danas. Ti su brojevi impresivni, pa tako i WordPress’ mogućnosti bloganja.

Kao što znate, WordPress.org je softver koji se nalazi u domaćinstvu i omogućava vam da sve prilagodite kodom i bacite bilo koji dodatak koji želite. Sve u svemu, to’Savršena je za blogerice sa značajnim tehnologijama kojima treba složenija platforma.

Marketing

Promocija vaše web stranice ključna je za uspjeh na mreži, a može se obaviti na više načina.

Wix pravi povjetarac. Možete pokrenuti kampanje za e-poštu, kreirati biltene ili dodavati bannere sa samo nekoliko klikova. Također možete integrirati marketinške aplikacije poput Wix Shoutout-a ili odabrati neku opciju treće strane na tržištu aplikacija ispod ‘Marketinške aplikacije‘.

U kvadraturi je ugrađeno gotovo sve, štedi vam vrijeme za traženje aplikacija koje’s potrošnjom marketinških kampanja.

Međutim, to znači da ste vi’ograničeni ste na ono što nudi Squarespace, što uključuje stvaranje kampanje e-poštom s Mailchimpom.

WordPress je polarna suprotnost Squarespace-a. Sve što trebate za promociju i dijeljenje treba biti integrirano s dodatkom. Tamo su preko 54.000 dodataka izabrati od, s najboljim marketinškim aplikacijama, uključujući Keap (za e-poštu) i Disqus (za upravljanje komentarima).

To znači da, iako ima mnogo izbora, zahtijeva puno više tehničkog napora.

dodaci za wordpressWordPress vam omogućava pristup preko 54.000 dodataka, a ostavljate razmaženim izborom

Integracija društvenih medija

Ubiranje retweeta i mamanje unutra ‘sviđa’ pomoći će vašoj web lokaciji da procvjeta.

Uz Wix možete dodavati gumbe za dijeljenje i integrirati feedove uživo na društvenim mrežama. Najbolje od svega je što nudi posebnu nadzornu ploču za promociju postova na društvenim medijima.

Squarespace ima sličnu ponudu, ali omogućuje vam povezivanje računa s više od 25 različitih društvenih računa (više nego što nudi Wix), uključujući Instagram, Facebook, Spotify i Pinterest.

Fleksibilnost je česta tema u programu WordPress, a to se ne čini’ne mijenjam se ovdje. Za sve vaše potrebe društvenih medija možete integrirati bilo koji broj dodataka koji vam se sviđaju, uključujući gumbe za dijeljenje, automatsko objavljivanje i komentare na društvenim mrežama.

Wix vs Squarespace vs WordPress – Marketinški alati: Presuda

To’s kravata! Wix i Squarespace su dobro uravnoteženi u pogledu alata, s različitim jačinama unutar svojih ugrađenih značajki. WordPress ne’ne pružam puno ugrađeno, ali vam daje pristup preko 54.000 dodataka koji će poboljšati vaše web mjesto – pod uslovom da imate tehničke vještine.

Tržišta aplikacija

Mi’žao mi je zbog davanja zavjera, ali Squarespace doesn’Ne mogu pobijediti u ovom krugu. Zašto? Jer to doesn’nemate tržište aplikacija.

Po kontrastu, Wix omogućuje vam da odaberete preko 200 aplikacija koji pokrivaju sve kategorije koje ste’trebamo poput e-trgovine, društvenih medija i poslovanja.

Wix App Marketom je također vrlo lako za navigaciju, pruža korisničke preglede, cjenovne razlike i jednostavnu instalaciju.

Wix app centarIntegriranje moćnih aplikacija vrlo je jednostavno s Wixom

Ako Wix ima tržište aplikacija, onda WordPress ima mega trgovački centar. Da biste poboljšali svoju WordPress stranicu’performanse koje možete odabrati nad 54.000 dodataka, i plaćeni i besplatni.

Budući da ih ima toliko, preporučujemo odabir dodataka s velikim korisničkim bazama, koji se redovito ažuriraju, te pružamo korisničku podršku.

Wix vs Squarespace vs WordPress – Tržišta aplikacija: Presuda

WordPress osvaja krug aplikacija! Iako Wix nudi 200 izvrsnih aplikacija koje je vrlo jednostavno instalirati, on se ne može podudarati sa samim izborom koji ste dobili s WordPressom. U vrijeme pisanja teksta možete izabrati 54.302 WordPress dodataka koji pokrivaju sva ključna područja za izgradnju uspješnog web mjesta.

SEO

SEO znači za optimizaciju tražilice. Ovo je proces koji se koristi da se vašoj web mjestu poveća rang na tražilicama poput Googlea. Zašto je to važno? Sve se svodi na posjete – dobra SEO praksa pomaže ljudima da lakše pronađu vašu web stranicu.

Wix pravi SEO Super jednostavno u cjelini (pogledajte što smo tamo napravili). Koristi se ‘SEO Wiz’ da vas vodi kroz postupak pomažući u stvaranju personalizirane strategije (nakon što odaberete nekoliko ključnih riječi koje najbolje opisuju vašu web lokaciju).

Pored toga, i Wix i Squarespace pružaju osnovne značajke za poboljšanje vaše web stranice’s SEO. To uključuje:

 • Ažuriranje URL-ova – tako da korisnici lakše pronađu svaku vašu web stranicu
 • Prilagođavanje meta opisa – što Google prikazuje na stranici rezultata
 • Uređivanje alt oznaka slike – pomaže Googleu u prepoznavanju što je slika i kako je kategorizirati

Međutim, gdje Kvadratni prostor nedostaje samo SEO aplikacija i upute za najbolju praksu (obje ih pruža Wix). Pa ti’Poželjno je pridržavati se Wix-a ako želite da vaše web mjesto učinkovitije razmješta tražilice.

WordPress vam pruža obilje slobode kada je u pitanju SEO, ali kao i obično, zahtijeva mnogo više tehničke sposobnosti u odnosu na ostale graditelje. Tamo’nema realnog ograničenja na ono što možete prilagoditi kako bi vam pomogli u SEO izvedbi, ali preporučujemo instaliranje dodatka ‘Yoast’ u najmanju ruku.

Wix vs Squarespace vs WordPress – SEO: Presuda

Wix opet skoči ispred reda. Pruža sve osnove za poboljšanje vaše web stranice’rangiranje na mreži, uključujući a ‘Talentovana osoba’ da vas vodim kroz. Kvadratni prostor ne’ne pružate veliku podršku početnicima, dok vam WordPress daje puno slobode, ali ostavlja vas na vlastitim uređajima.

Pozorno za SEO? Pročitajte naše:

Wix SEO pregled

SEO pregled kvadrata

Pomoć i podrška

Kao i bilo što u svijetu tehnologije, i kod stvaranja web stranice možete naići na neke probleme. Primanje učinkovite pomoći i podrške od vitalnog je značaja – omogućava vam da se usredotočite na važne stvari, poput upravljanja strašnom web stranicom.

Wix nudi najveću pomoć od tri platforme. Ako osjetite nevolje vezane uz Wix, možete kontaktirati putem:

 • Telefon i e-pošta (Od ponedjeljka do četvrtka, 5h – 17h PST)
 • Društveni mediji
 • Wix centar za pomoć

Traženje podrške od Squarespace isn’nije tako jednostavno. Pruža manji izbor načina za korisničku podršku, nudeći:

 • 24/7 e-pošta podrška
 • Live chat (Od ponedjeljka do petka, 4h – 20h ET)
 • Opsežna baza znanja

centar za pomoć u kvadratuCentar za pomoć Squarespace nudi detaljna znanja kako bi se brzo riješilo probleme

Korisnička podrška br’t je goruće pitanje za WordPress. Kao besplatna platforma ne postoje pozivni centar, podrška putem e-pošte ili chat uživo. No, ima impresivnu zajednicu podrške u kojoj možete pronaći vodiče, vodiče i često postavljana pitanja. Neki pružatelji hostinga – uključujući Bluehost – omogućuju vam pristup njihovom internom timu stručnjaka za WordPress kada se pretplatite na hosting plan. To može biti neprocjenjivo ako naiđete na poteškoće s vašom web stranicom.

Wix vs Squarespace vs WordPress – Pomoć i podrška: Presuda

Wix ostaje ispred. Dodatnu su kilometražu njegov dubinski centar znanja, podrška putem telefona i e-pošte i podrška na društvenim mrežama. Suprotno tome, Squarespace ne’ne pružiti bilo kakvu telefonsku podršku – ili čak puno korisničku pomoć uopće – dok WordPress ne’ne nudim korisničku podršku osim foruma.

cijena

Parafrazirajući čuvenu izreku, novac čini internet širom svijeta. Za potencijalne vlasnike web stranica pitanje troškova može igrati ključnu ulogu u izboru jednog graditelja preko drugog.

Wix

Wix je poznat po svom slobodnom planu. Ali ako želite više od vaše web stranice – poput značajki e-trgovine, veće propusnosti ili vlastite domene – vas’Trebat ćete nadograditi na jedan od sedam premijskih planova, u rasponu od 5 do 35 USD mjesečno.

Pogledajte donju sliku za dodatne informacije o Wixu’s planovima.

xx Cijene planovaWix ima sedam premium planova koji omogućuju jačanje vaše web stranice funkcionalnošću e-trgovine i još mnogo toga

Cijene kvadrata

Kvadratni prostor ne’nemate besplatan plan, ali možete besplatno testirati platformu 14 dana. Ako volite koristiti Squarespace, eto vam’Nakon tog razdoblja morat ćete nadograditi.

Nudi četiri osnovna premijska plana:

 • osobni (12 USD p / m)
 • Poslovanje (18 USD po m
 • Osnovni, temeljni (26 USD po m / m)
 • Napredna (40 USD po m / m)

Svaki plan vam pomaže da dizajnirate obično prekrasne web stranice Squarespace, ali za prodaju na mreži, vi’Trebat ćete biti na osnovnom ili naprednom.

Pogledajte sliku ispod za više detalja o Squarespaceu’s ponudama…

planovi cijena kvadrataJednostavno možete poboljšati svoje web mjesto’s mogućnosti nadogradnjom vašeg Squarespace planaKôd ponude kvadratnog prostoraUpotrijebite kôd ponude "WBE" na blagajni za 10% popusta

Ekskluzivni popust na kvadratni prostor za vas

Zainteresirani za korištenje Squarespacea za izgradnju vaše web stranice? Uštedite 10% kada se prijavite na bilo koji Squarespace plan s našim ekskluzivnim kodom ponude! Jednostavno unesite kod WBE na blagajni.

WordPress

Izračunavanje troškova za WordPress je složenije jer su različiti za sve. Sam WordPress softver je besplatan za upotrebu, ali ti’Trebat ćete platiti za web hosting (oko 10 USD po mjesecu), teme, SSL certifikate i dodatke.

Bluehost’Cijene kreću od samo 2,95 USD mjesečno za WordPress hosting paket, a uključuje besplatno ime domene i SSL certifikat.

bluehost dijeli cijene wordpressaBluehost je najbolji pružatelj usluga WordPress hostinga, a ima i najjeftiniji plan od samo 2,95 dolara mjesečno.

Kao što vidite, cijene WordPressa mogu varirati. Wix i Squarespace jasno su prikazali planove cijena koji mogu ukupno koštati, ali su jednostavniji za upravljanje.

Wix vs Squarespace vs WordPress – cijene: presuda

Wix je najbolje iskustvo u cjelini. To je najbolja platforma vrijednosti za novac, sa svojim besplatnim planom i sedam opcija s izuzetno povoljnim cijenama. Squarespace nema besplatni plan, ali nudi 14-dnevnu besplatnu probnu verziju, dok cijene WordPress-a uvelike variraju zbog neograničene prilagodbe ako ponude.

Saznajte više o Planovi cijena Wix-a.

Ili pročitajte više o Squarespace’s cijenama.

Saznati Koliko košta hostovanje web stranica.

Wix vs Squarespace vs WordPress: zaključak

I tako, naše putovanje kontrasta i usporedbe gotovo je kraj. Mogli bismo nastaviti zauvijek, ali ti’imam web stranice za izgradnju!

Sada znate koja je platforma najbolja u svakom području izgradnje web mjesta, ali neka’s brzo preslikajte koje su borbe dobile, a gdje.

CategoryWixSquarespaceWordPressWinnerJednostavnost korištenjaFleksibilnost dizajnaZnačajke i alatiTržišta aplikacijaSEOPomoć i podrškacijena
Intuitivan i vrlo jednostavan za korištenje zahvaljujući značajci povlačenja i ispuštanjaIsprva izazovniji u usporedbi s Wixom, ali jednostavan nakon nekoliko klikova proba i pogrešakaNije za početnike tehnike; Potrebno je znanje za kodiranje i web hostingWix
Nudi više od 510 tema za odgovaranje na mobilne uređaje, ali nakon prelaska uživo ne možete se prebacivatiKralj dizajna; omogućuje vam prilagođavanje koda, ako je potrebnoPuno kreativne slobode, ali teme nisu toliko impresivne kao Squarespace; mnogo je teže prilagoditi sveukupnoSquarespace
Čvrste sveobuhvatne značajke, ali alati za bloganje mogu se poboljšatiNudi lijepe značajke za bloganje, ali nedostaje alata za e-trgovinudoesn’ne pružate puno ugrađenih, ali imate pristup preko 54.000 dodatakaKravata
Doista lako tržište, s više od 200 aplikacija koje možete odabratiNema tržišta aplikacija54.000 dodataka koje možete odabrati iz svih industrija koje pokrivate’trebat ćuWordPress
Pruža korisni SEO Wiz i sve osnove potrebne za poboljšanje Googleove ljestviceNema mnogo podrške za početnike, ali ima dobar raspon SEO alataUčinkoviti SEO alati, pod uvjetom da znate kako kodiratiWix
Pruža sveobuhvatnu podršku putem telefona, e-pošte, društvenih medija i foruma pomoći.Pomoć putem e-pošte i razgovora uživo, ali bez telefonske podrške.doesn’ne pružati korisničku podrškuWix
Nudi besplatni plan i sedam premijskih planova, počevši od 5 USD po mNema besplatnog plana, ali nudi četiri premium opcije i 14-dnevno besplatno probno razdobljeKao samostalni softver, cijene se razlikuju zbog troškova web hostinga, SSL-a, tema itd.Wix

Kao što možete vidjeti iz tablice, Wix ima najduže redove u tematskom parku. Zašto toliko popularan? Svodi se na pristupačnost – ako bilo tko može koristiti Wix, to’zasigurno će za većinu ljudi biti graditelj web stranica. Zapamtiti, Wix je najbolji za početnike tehnike.

Drugoplasirani Kvadrat je najbolji za dizajn. Trebali biste koristiti Squarespace ako želite elegantne predloške profesionalnog izgleda i don’Imajte na umu veće kreativne izazove od onih na Wixu.

Za razliku od Wixa, WordPress sigurno nije’t za sve. Za korištenje WordPressa potrebno je široko znanje o kodiranju i web hostingu. Međutim, s takvim tehničkim zahtjevima dolazi i potpuna sloboda – web stranicu WordPressa možete zaista napraviti vlastito.

Sveukupno, dakle, WordPress je za korisnike koji se bave tehnologijom, koji žele potpunu kontrolu nad izgledom i izvedbom svoje web stranice.

Wix vs Squarespace i WordPress bio je pravi podmornica, zar ne? Imali smo SEO spiralne spirale, spirali za pomoć kupcima, petlje za jednostavnu uporabu i dizajnirali ronilačke kapi. No kako nam se dan na sajmu bliži kraju, i mi’Sjetit ću se Wix-a kao najluđe vožnje od svih njih.

Pitanja i odgovori

Koji je web dizajner najlakši za upotrebu?

Wix je najbolji sveukupni graditelj web stranica na tržištu, jednostavno zato što ga svatko može koristiti. Ima intuitivne dizajnerske značajke za povlačenje i ispustanje koje vam pomažu u stvaranju bilo koje web stranice koja vam se sviđa, a istovremeno nudi korisne vizualne vodiče i sveobuhvatnu korisničku podršku za brzo rješavanje svih problema s Wixom.

Koliko košta Squarespace?

Squarespace može birati između četiri cjenovna plana: Osobni (12 USD po m / m), Poslovni (18 USD po m / m), Osnovni (26 USD po m / m) i Napredni (40 USD po / m). Dva viša plana pružaju vam funkciju e-trgovine, dok vam Personal and Business omogućuju izradu prekrasnih web stranica za sebe ili svoju tvrtku.

Trebam li koristiti WordPress?

WordPress.org je softver otvorenog koda, što znači i vi’morate sami organizirati web hosting. Ako želite, koristite WordPress’tehnički su pametni i sigurni u kod. Daje vam potpunu slobodu prilikom dizajniranja vaše web stranice, ali samo ako imate potrebne vještine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map